|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Wszelkie warzywa z wyjątkiem niedozwolonych. Ja zajadam się sałata codziennie z różnymi domieszkami i mi sie nie nudzi. Zawsze mam do obiadu i czasami do kolacji.
Jedz nabiał - chudy biały ser, jogurty, niskotłuszczowy żółty ser, serki topione niskotłuszczowe. Możesz jesc orzechy, migdały i inne nasionka Pij sok pomidorkowy do śniadania słożonego z 2 jajek (np omlet z jajek z papryka i pieczarkami i serem). Żadnych owoców, soków potraw mącznych czy ziemniaczanych. To tak w skrócie ![]() Dużo jest rzeczy które możesz jeść. Najgorzej jest sobie ułozyć odpowiednio posiłki. Pamiętam, że przez pierwsze parę dni wydawało mi sie ze nie mam co jeść. A wystarczy pokombinować ![]()
#2972 |
Raczkowanie
|
ahaa, dzięki
![]() ![]()
#2973 |
Zakorzenienie
|
Na I fazie nie wolno chlebka!
Na II fazie można pełnoziarnisty ale nie za często i najlepiech chyba na śniadanko co 3 dni na przykład.
#2974 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za odp co do mojego śniadania
![]() Dla uczczenia przejścia na II faze zrobiłam dzis nalesniczki z mąki pełnoziarnistej ![]() Posmarowałam chudym serkiem wymieszanym z owocową mieszanką...PYCHA ![]()
![]() |
#2975 |
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim, można się przyłączyć do Was??
![]() Od dziś jestem na South Beach, niestety nie posiadam książki więc potrzebna mi będzie drobna pomoc i doradztwo ![]() Mam do zrzucenia 7 kg, koleżanka mi poleciła właśnie tą dietkę bo na niej sporo schudła, u Was widzę, tez działa, co mnie bardzo cieszy ![]() To może zadam na początek takie pytanko, na I fazie nie można nic mącznego, pieczywa ani ogólnie węgli żadnych. A co z roślinami strączkowymi??fasola, bób, groch czy ciecierzyca - uwielbiam ją ![]() ![]() ![]()
#2976 |
Zakorzenienie
|
ś: omlet z 2 jajek, 2 łyżeczek jogurtu i łyżki pokruszonego sera pleśniowego; sałatka z pomidorków i szalotki skropiona oliwą
IIś: jogurt i jabłko o: pieczona z pomidorkami pierś kurczaka, warzywa zielone Frosty z winegretem p: koktajl - mleko sojowe, banan, masło arachidowe k: zapiekanka z wołowiny pod "puree ziemniaczanym SB" czyli z kalafiora, sałatka made in my husband ponadto ze dwie kawy, herbat nie zliczę, zaraz lecę po następną |
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() można strączkowe jak najbardziej ![]() na początku wątku są spisane zasady |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2978 |
Wtajemniczenie
|
ilonko pieknie i smacznie to wyglada
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Zadomowienie
|
Możecie ocenić mój dzisiejszy jadłospis?
Ś: jajecznica z 3 jaj, 2 plastrów wędliny z kurczaka, 5 oliwek czarnych, szczypiorku i jednego pomidora IIś: jogurt nat. Zott Ob: pół puszki tuńczyka wsw + 200g fasolki szparagowej + feta + oliwki czarne Podw: 2 zawijasy z sałaty wędliny musztardy i oliwek Kol: serek wiejski + pomidor + szczypiorek Co o tym myślicie ? ![]()
![]() |
#2980 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() a czy w takim razie można jako mąkę np do placków użyć czegoś takiego http://e-zdrowie.abc24.pl/default.as...599&pro=120503 ![]() hihi, ale ciesze się, że w końcu postanowiłam się wziąć za siebie!! Mam nadzieje, że za te 2 tyg efekty jakieś będą ![]()
![]() |
#2981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to jest tylko moje zdanie. Ja mam nadzieję, że po raz ostatni się odchudzam ![]()
![]() |
#2982 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2983 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- MOJE OSTATECZNE MENU: 1. KURCZAK SMAZONY NA OLWIE I PAPRYKA 2. ORZECHY BRAZLYLIJSKIE 3. ZAWIJSAY Z SERA WEDLINY I PAPRYKI 4. 1/2 MAKRELI (DUUUŻEJ) PAPRYKA POMIDOR I ZNOWU ORZECHY BRAZYLISJKIE - MUSZE Z NIMI SKONCZYC BO ICH ZA DUZO JEM. DOBRANOC WSZYSTKIM. pA
![]() |
#2984 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
majonez może być, ale zwykły (nie light) i raczej sporadycznie, niewielka ilość Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Zakorzenienie
|
fioletowa witaj i powodzenia w zrzucaniu kilogramów
![]() IlonaP twoje jedzonko wygląda smakowicie ![]() Ja nie lubię gotować i zawsze jadłam co mi wpadło w ręce i dało się szybko zrobić. Na tej diecie jednak coś próbuje pokombinować bo jak będę jeść cały czas to samo to szybko zrezygnuję z diety.
#2986 |
Zadomowienie
|
jutro się poprawię
![]() ![]()
![]() |
#2987 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2988 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jakoś maslo arachidowe ze sloika mi nie smakuje, podobnie tahini - zalatują mi papierem ![]() a tak wogóle to czemu nikt nie analizuje moich jadłospisów, hę???? Cytat:
oliwki zaliczają się do tłuszczy, ich dzienny limit wynosi 15 co odpowiada chyba połowie łyżki oliwy a tłuszczu można 2 łyżki dziennie Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za pocieszenie Papraczku
![]() Ilonko zdjęcia jedzonka tradycyjnie powalające ![]() Ciekawe co u naszej plażowej mamusi ![]() ![]() Telik już niedługo powinien wrócić ![]() Fruity pewnie biedna pochłania tony lektur ![]() ![]() Pozdrawiam ciepło wszystkie plazowiczki i zyczę miłej nocki ![]()
![]() |
#2990 |
Zakorzenienie
|
a, ja mąki zamawiam takie:
pszenną 1850 żytnią 720 i 2000 orkisz 700, 1850, 2000, 3000 mam ochotę jeszcze na Quinoa bo mi zasmakowała, ale nie wiem czy znajdę mąkę, ostatnio mieliłam ziarna mam tez mąkę z ciecierzycy i planuję zrobić tortille ponadto mam jeszcze ryżowa i z amarantusa |
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Raczkowanie
|
No masz Ci... Ilonko jesteś jednym z GURU na plaży, a Twoje jadłospisy sa idealne- zresztą sama o tym dobrze wiesz
![]() ![]() więc co tu komentować i oceniać ![]() Lepiej zobacz na moje dzisiejsze cudo i wyraź swoją opinię, którą przyjmę z pokorą
29.09.2012 I faza START! ![]() Edytowane przez mamaoli1979 Czas edycji: 2009-03-02 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ćwiczycie coś do dietki? ja chodzę od 2 miesięcy na aerobik, ale na razie mało efektów widać.
![]() |
#2993 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzieki za info. Wracam do ksiazki ;]
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2995 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Tez przemycam grzeszki i to kazdego dnia na dwojce - a to ser pelnotlusty, a to dobra bagietka, a to peperoni jak dzisiaj ale lubie jesc i nie chce zeby SB byla czyms wymuszonym. Raz sie zyje i z umiarem mozna wszystkiego sprobowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
odpłynęłam z plaży hen hen daleko ![]() ![]() ![]() ale nie wiem co z dietą ![]() ![]() Jutro np. zaplanowaliśmy kulinarne spotkanie ze znajomymi i oni chyba będą robić pizzę, a my coś z ciastem francuskim. Totalnie nie SB, ale pozwalam sobie na to, bez większych wyrzutów. Książkę mam, tylko leży ledwie przejrzana bardzo pobieżnie i pospiesznie z braku czasu. chyba ją przeczytam pokątnie może w pracy, może mnie natchnie ![]() Echh sama nie wiem co robić. Wprawdzie staram się jeść te nie SB rzeczy w pierwszej połowie dnia, ale nie zawsze. No cóż, zgrzeszyłam, idę skruszona przemyśleć swe poczynania ![]() Jeśli macie jakieś sugestie, to proszę ![]() Dobrej nocy !
#2997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Izabell zdecydowanie za mało. Na śniadanie możesz zjeść dwa jajka + jakieś warzywa. Potem jakąś lekką przekąskę np zawijaski. Na obiad serek wiejski, to chyba lekka przesada( już nie mówiąc, ze z ananasem nie wolno na I fazie ![]() ![]() Jesteś jeszcze bardzo młoda.Lepiej zastanów się zanim zrobisz sobie krzywdę ![]() Ja tu ekspertem nie jestem, a już mnie twój jadłospis razi w oczy. Ilonko same pychoty.Uwielbiam wasze zdjęcia ![]() Właśnie wróciłam z aerobiku i czuję się bardzo fajnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2998 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a tak poważnie, to trochę namieszałaś, fakt, ale ja tu nie widzę nic specjalnie groźnego ponadto jesteś bardzo zdyscyplinowaną bikiniarą ![]() diagnoza = nic Ci nie będzie, witaj w realnym świecie ![]() Cytat:
![]() właśnie się kończą ![]() Cytat:
![]() podobnie zresztą też myślimy i podchodzimy do życia ![]() ..................... ja bym sobie na I fazie darowała te mąkę jednak ale to moja prywatna opinia natomiast ciecierzyca ma lekko orzechowy posmak, ja bardzo ja lubię, mogę jeść solo |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Zakorzenienie
|
witam
kolejny dzien dietki czuje sie swietnie ![]() mam mnustwo energii i ogolnie a kusilo kusilo i babka i ciasto i jeszcze 2 kupne roladki i lody i ah nei bede wymieniac bo az skreca hehe jeszcze nie przeszlo chociaz jest dobrze.na nic sie nie skusilam i jestem z siebie dumna tylko nei znalazlam czasu na cwiczenia poza lekkim marszem na wfie widze coraz wiecej nowych plazowiczek naplywa fajnie fajnie ![]() wiec spowiedz 1-jajecznica z 2 jaj pol pomidora szczypiorku i plasterkiem serka topionego 12% 2-ok 20 orz ziemnych 3-troche zupy z soczewicy [ale mi nie smakowala]wiec zjadlam jeszcze plasterek serka 4-pol makreli wedzonej pol litra bialej herbaty 5-100g wiesniaka light ze szczypiorkiem i polowa duzego ogorka +woda coz nie jest idealnie ale najgorzej chyba tez nie?? a co do tej cytryny to skoro mowicie ze nawet wskazana to zaczne ja dodawac chociaz do wody ![]()
#3000 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, wiem ze to nie jest watek o tym ale mam pytanie.
czy wiecie coś o Term Line II??? czy któras z Was to bierze??? czy cokolwiek słyuszałayście o tym???
Nie rezygnuj ze swojego celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie zajmie ci duzo czasu. Czas i tak upłynie. ![]() Edytowane przez lisekZG Czas edycji: 2009-03-02 o 21:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.