Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-21, 05:45   #2971
gosica502
Wtajemniczenie

Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Gosia, fajne fotki z tej imprezki co opisywałaś na n-k Tak nietypowo

A my dzisiaj sobie oglądaliśmy płytkę z wesela koleżanki Mojego Kochania, którą robił "nasz" kamerzysta i jestem wniebowzięta To już drugie wesele, które oglądałam w jego wykonaniu i po prostu REWELACJA Żona kamerzysty robi zdjęcia na weselu i też jest świetna!!! Ogólnie jesteśmy MEGA zadowoleni z wyboru
Dzięki aniołku A imprezka była równie oryginalna jak zdjęcia
I cieszę się że takiego super wyboru dokonałaś z tym kamerzystą Gratuluję

Cytat:
Napisane przez agunia89 Pokaż wiadomość
mój misiek śpi a ja umieram z nudów
kiedys założyłam tu konto ale nie wchodziłam wogole
ale widze ze ciekawie tu macie . ;p
Możesz agunia napisać coś o sobie Ile się znacie, w jakim wieku jesteście, kiedy zaręczyny, jak tam załatwienia weselne i takie ogólne informacje Zawsze milej się gada jak się o kimś cokolwiek wie
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 09:01   #2972
Aureea
Przyczajenie

Witam Wszystkich
Życzę bardzo miłego dnia!!!
Pozdrawiam
Aureea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 09:02   #2973
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
panny młode wczoraj szukaliśmy z tżtem szukać z ciekawości dekoracji na auto i przejrzeliśmy 50 stron z google i jedyna oryginalna to ta: fajna i ciekawa czy wieśniacka???
taka śmieszna jak jesteście bekowi to możecie zrobić.

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość
Normalna rzecz jak dla nas. 500 metrów to wcale nie tak dużo i po to informują o tym wcześniej, żeby ludzie odpowiednio wcześniej zmienili płynnie pas. A te dwa auta jadące obok siebie, to zwykle dwa TIR-y. Kierowcy porozumiewają się przez radio i tak blokują tych którym się za bardzo śpieszy. My już się do tego przyzwyczailiśmy i się nie napinamy jak postoimy sobie z 5 minut w takim 'korku'.
TIRy jada tak jak mówisz koło siebie, żeby blokowac pobocze jak różne cwaniaki wyprzedzają z prawej poboczem. NIgdy nie blokują pasa dojazdowego/kończącego się. Wiem co mówię, bo mamy CB radio i znamy zawodowych kierowców. Wiadomo, ze wszędzie sie trafia buraki, ale na pewno jak blokuja to żeby poboczem nie wyprzedzali.

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość
A co do nowych pomysłów, to dzisiaj czytałam, że skoro od tego roku zlikwidowali 40% podatek, to głupio by było od przyszłego roku go znowu przywracać, więc pojawił się pomysł, żeby bogatsi płacili ZUS-y od wszystkich swoich zarobków. Teraz jest tak, że jak ktoś w ciągu roku przekroczy limit 30-krotności przeciętnego miesięcznego wynagrodzenia (w 2009 roku to jest 95.790,00 zł), to od kolejnych dochodów już mu się nie odlicza składek ZUS. Dzisiaj czytałam, że ktoś ma pomysł, żeby nie było tego limitu i żeby przez cały rok bogatsi opłacali składki. Ja się do tych bogatszych nie zaliczam, więc mi to obojętne, ale gdybym tyle zarabiała, to pewnie i tak leczyłabym się głównie prywatnie i może wtedy byłoby mi żal płacić za kogoś.
no to 95 tys. dla przedsiębiorcy to nie sa duże pieniądze. Mnie to wkurza, Robin Hoodzi się znaleźli Jak tak zrobia to własnie Ci bogatsi sie wyniosa za granice i gówno będa mieli nie kasę. Z reszta najbogatasi juz sa za granicą, kwestia czasu kiedy reszta się wyniesie, bo bedzie im sie to bardziej opłacało.
Stary 2009-07-21, 09:12   #2974
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość

Tanio. Ja jednak bym sie bała, sprawdzilaś czy wszystkie te zlote elementy sa jednej próby?Żeby Ci nie wyszlo w brzydkim kolorze.
ja chyba sprzedam to złoto co mam i kase na cos odłożę. Z tego o czym w tej chwili pamiętam mam parę kolczyków, bransoletkę i dwa pierścionki. Mam jeszcze łańcuszek i zawieszkę i pierścionek od mojej ukochanej babci i tego się nigdy nie pozbędę, ale tamte rzeczy nic dla mnie nie znaczą to po co je trzymać. Ciekawe ile to kasiory
My też tak chcemy zrobić i to wygląda tak, że jeśli są różne próby to oni coś tam dokładają tak, żeby ogólnie wyszła ta standardowa próba. A jak chce się białe złoto a ma się tylko żółte to też to jakoś przerabiają.
Jeśli chodzi o cenę złota to jeśli nam zabraknie to oni dokładają i za każdy gram biorą około 70 złotych. Ja znalazłam ostatnio mały złoty kolczyk (taki dziecięcy w kształcie serduszka) i z ciekawości zaniosłam do jubilera, żeby się dowiedzieć ile za to mogę kasy dostać i się okazało, że 30 zł. Ale ten kolczyk też odłożyliśmy z TŻ do naszych "zbiorów złomu na obrączki"
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 09:36   #2975
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
My też tak chcemy zrobić i to wygląda tak, że jeśli są różne próby to oni coś tam dokładają tak, żeby ogólnie wyszła ta standardowa próba. A jak chce się białe złoto a ma się tylko żółte to też to jakoś przerabiają.
Jeśli chodzi o cenę złota to jeśli nam zabraknie to oni dokładają i za każdy gram biorą około 70 złotych. Ja znalazłam ostatnio mały złoty kolczyk (taki dziecięcy w kształcie serduszka) i z ciekawości zaniosłam do jubilera, żeby się dowiedzieć ile za to mogę kasy dostać i się okazało, że 30 zł. Ale ten kolczyk też odłożyliśmy z TŻ do naszych "zbiorów złomu na obrączki"
30 zl tylko?To niezłą przebitke mają w sklepach. Właśnie czytałam artykuł na onecie, że złoto ma podrożeć. I sprzedam to złoto choćbym miała z pare stów tylko za to dostać i dołożę troche kasy i kupię monety kolekcjonerskieI będe trzymać, bo na nich da sie kase zrobić. Mam juz troche monet i trzymam je, żeby za parę lat spieniężyćIde obczaic na allegro jak ogolnie wszystko stoi.
Stary 2009-07-21, 09:49   #2976
szana
Zadomowienie

cześć
ja się właśnie dowiedziałam,że jedna moja koleżanka już nie jest ze swoim narzeczonym a planowali też ślub na 2010 rok podobno ona go zmusiła do zaręczyn,zaręczyli się,trochę pobyli razem i ją rzucił,a ja myślałam,że się kochają itd a tu takie coś się dowiaduję

kiedy kupujecie obrączki? bo ja już sama nie wiem,boje się,że złoto pójdzie bardzo do góry,serio tak jest,że są coraz droższe?
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 09:51   #2977
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie też czytałam o tym że coś dokładają więc się nie martwię o kolor wcale
A poza tym ide na badania do szpitala na pare dni więc mnie tu nie będzie wcale.. Trzymajcie się
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 09:58   #2978
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
cześć
ja się właśnie dowiedziałam,że jedna moja koleżanka już nie jest ze swoim narzeczonym a planowali też ślub na 2010 rok podobno ona go zmusiła do zaręczyn,zaręczyli się,trochę pobyli razem i ją rzucił,a ja myślałam,że się kochają itd a tu takie coś się dowiaduję

kiedy kupujecie obrączki? bo ja już sama nie wiem,boje się,że złoto pójdzie bardzo do góry,serio tak jest,że są coraz droższe?
ja będe chciała jakos w lutym-marcu ale nie wiem czy tyle wytrzymam Ale moze jeszcze Apart w międzyczasie zrobi jakąs promocje 10% taniej tak jak jest teraz także nie napalam się.
No moi znajomi najpierw przekladali ślub a póxniej dwa miesiące przed terminem sie rozstali.

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
No właśnie też czytałam o tym że coś dokładają więc się nie martwię o kolor wcale
A poza tym ide na badania do szpitala na pare dni więc mnie tu nie będzie wcale.. Trzymajcie się
no to dobrych wyników życzęI żeby Ci sie bardzo nie nudziło
Stary 2009-07-21, 10:07   #2979
szana
Zadomowienie

Cytat:
oj to żeby tylko było wszystko dobrze
Cytat:
ja będe chciała jakos w lutym-marcu ale nie wiem czy tyle wytrzymam Ale moze jeszcze Apart w międzyczasie zrobi jakąs promocje 10% taniej tak jak jest teraz także nie napalam się.
No moi znajomi najpierw przekladali ślub a póxniej dwa miesiące przed terminem sie rozstali.
czyli nie ma szału ,że ceny wzrosną makabrycznie ? to ja też poczekam do lutego
ale głupio tak co nie? tzn chyba dla nich bo tu ślub organizują,chcą być ze sobą całe życie a tu coś nie teges i bach nie ma już związku,a dopiero jest dziwnie jak dziewczyna zmusza do zaręczyn,przecież ma świadomość,że ten chłopak może wcale nie chcieć z nią być całe życie
Stary 2009-07-21, 10:19   #2980
asiulek1705
Wtajemniczenie

cześć wszystkim
gosica - mam nadzieję, że wszystko będzie oki, i wyniki badań wzorowe
A ja miałam jechać na uczelnię odebrać sobie dyplom, ale zostałam w domu, bo znowu boli mnie żołądek od praktycznie od soboty tak mnie pobolewa, i mam też nudności. Chyba jakis wirus znowu się przyplątał, trzeba będzie jednak pójść jutro do lekarza.
Stary 2009-07-21, 10:29   #2981
szana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
cześć wszystkim
gosica - mam nadzieję, że wszystko będzie oki, i wyniki badań wzorowe
A ja miałam jechać na uczelnię odebrać sobie dyplom, ale zostałam w domu, bo znowu boli mnie żołądek od praktycznie od soboty tak mnie pobolewa, i mam też nudności. Chyba jakis wirus znowu się przyplątał, trzeba będzie jednak pójść jutro do lekarza.
koniecznie idź do lekarza! nie ma żartów jak nie boli Cię od dziś, oby to nie było nic groźnego

koleżanka mi mówi,że ceny alkoholu już 2 razy poszły w górę a mają iść znowu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-21, 10:39   #2982
msock
Raczkowanie

Witam

gosica
3mam kciuki żeby wyniki wyszły Ci dobrze

ale mi się nie chce uczyć, wczoraj narzekałam do TŻta że nie ma czasu... bla bla bla... że ciągle mi coś wypada, a dzisiaj proszę... cały dzień się nie ruszam z domu, tylko głowa do mycia i modelowania i jest czas żeby siedzieć nad książkami a ja co robię? Kasuję maile na poczcie bo wysłali komunikat że mam 84% zapełnioną, czytam wizaż ( nadrabiam weekend ), sprzątam, itp itd. ze mnie. Idę się uczyć

Miłego popołudnia
msock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 10:49   #2983
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
My chyba będziemy zamawiać w kwietniu albo w maju, bo się boję, że jak zamówię za wcześnie, to mi się później jakieś inne bardziej spodobają i będzie
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 10:52   #2984
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
A my dzisiaj sobie oglądaliśmy płytkę z wesela koleżanki Mojego Kochania, którą robił "nasz" kamerzysta i jestem wniebowzięta To już drugie wesele, które oglądałam w jego wykonaniu i po prostu REWELACJA Żona kamerzysty robi zdjęcia na weselu i też jest świetna!!! Ogólnie jesteśmy MEGA zadowoleni z wyboru
no to super
a ja mialam sie zajac zalatwianiem kamerzysty w lipcu... i lipiec sobie mija, a ja dalej w lesie
ostatnimi dniami ogarnia mnie takie lenistwo, ze szok
cudem sie zebralam dzis rano do gina...

Cytat:
TIRy jada tak jak mówisz koło siebie, żeby blokowac pobocze jak różne cwaniaki wyprzedzają z prawej poboczem. NIgdy nie blokują pasa dojazdowego/kończącego się. Wiem co mówię, bo mamy CB radio i znamy zawodowych kierowców. Wiadomo, ze wszędzie sie trafia buraki, ale na pewno jak blokuja to żeby poboczem nie wyprzedzali.

ja TIRowcow nie lubie za to, ze jak sie wyprzedzaja to blokuja cala autostrade

Cytat:
ja tam chyba jestem zbyt leniwa zeby kombinowac z kupowaniem obraczek, wodki itp. zeby zdazyc przed podwyzkami... kupie wszystko w swoim czasie

Cytat:
oj to chyba jakies powazne badania jak pare dni w szpitalu
ja ostatnio cos nie moge TZa zmusic zeby w koncu poszedl sobie zrobic badania krwi. cos ostatnio czul sie tak jak wtedy gdy mial anemie, wiec wypadaloby sprawdzic czy z krwia wszystko ok... a on jakos nigdy nie moze rano znalezc czasu zeby przejsc te 200 metrow i zrobic te badania
ograniczyl kawe do jednej dziennie i przerzucil sie z coli na soczki i juz twierdzi, ze mu lepiej
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 11:05   #2985
szana
Zadomowienie

Cytat:
My chyba będziemy zamawiać w kwietniu albo w maju, bo się boję, że jak zamówię za wcześnie, to mi się później jakieś inne bardziej spodobają i będzie
ja już później nie będę oglądała innych,będę miała swoje zamówione i już
Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
no to super
a ja mialam sie zajac zalatwianiem kamerzysty w lipcu... i lipiec sobie mija, a ja dalej w lesie
ostatnimi dniami ogarnia mnie takie lenistwo, ze szok
cudem sie zebralam dzis rano do gina...

ja tam chyba jestem zbyt leniwa zeby kombinowac z kupowaniem obraczek, wodki itp. zeby zdazyc przed podwyzkami... kupie wszystko w swoim czasie

ja ostatnio cos nie moge TZa zmusic zeby w koncu poszedl sobie zrobic badania krwi. cos ostatnio czul sie tak jak wtedy gdy mial anemie, wiec wypadaloby sprawdzic czy z krwia wszystko ok... a on jakos nigdy nie moze rano znalezc czasu zeby przejsc te 200 metrow i zrobic te badania
ograniczyl kawe do jednej dziennie i przerzucil sie z coli na soczki i juz twierdzi, ze mu lepiej
a masz na necie poszukać namiarów tak?
a u gina wszystko ok?

też mam lenia ostatnio ale tak sobie myślę,że jak wszystko ma tak wzrosnąć to może warto by było się rozejrzeć

oj anemia to nic dobrego może idź z TŻtem ,wyciągnij go rano to będzie zmuszony iść jak specjalnie po to wstaniesz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-21, 11:13   #2986
lain
Zakorzenienie

Cytat:
a masz na necie poszukać namiarów tak?
a u gina wszystko ok?

też mam lenia ostatnio ale tak sobie myślę,że jak wszystko ma tak wzrosnąć to może warto by było się rozejrzeć

oj anemia to nic dobrego może idź z TŻtem ,wyciągnij go rano to będzie zmuszony iść jak specjalnie po to wstaniesz
teoretycznie mialam jeszcze poszukac innych opcji, ale kiedys poszukalam przez 15 minut i nic nie znalazlam i na wiecej sily ani ochoty nie mam wiec wypadaloby teraz umowic kiedys spotkanie i podpisac umowe (o ile nasza rezerwacja jeszcze nie wygasla). no i cos tak nie mozemy sie zebrac
u gina wszystko ok ja jestem w ogole nieproblemowa pod wzgledem zdrowotnym (odpukac )

no, juz raz sie doigral pobytu w szpitalu i transfuzji krwi. fajnie by bylo gdyby sie to nie powtorzylo. ogolnie on dosc chetnie zawsze sobie robil badania, z reszta robil to regularnie co 3 miesiace do momentu az jego wyniki staly sie idealne potem olal. a teraz znow sie kiepsko czul (jak siedzi na krzesle to ma czasem wrazenie, ze zaraz spadnie )
ja mysle, zeby wyslac go na kompleksowe badania w MediCoverze, ktore mu przysluguja, a ktorych jeszcze w tym roku nie wykorzystal byloby za darmo i wszystko tylko to juz troche dalej musialby sie pofatygowac.
Stary 2009-07-21, 11:23   #2987
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć

Moja koleżanka też ostatnio zerwała z chłopakiem. nie byli zaręczni, ale chodzili ze soba 5 lat. A to już jest niezły staż.
A obrączki chcemy kupić w czerwcu jak bedzie ciepło, bo mi strasznie palce puchną. Raz pierścionek mi "lata" innym razem nie mogę go zdjąć. Nie wiem czemu tak mi się dzieje
Cytat:
Trzymam kciuki żeby wszytsko było dobrze
Cytat:
Co chwilę idą w górę. masakra. Ale my dopiero w styczniu kupimy albo w lutym.
Cytat:
Jak byłam chora na półpaśca to lekarz mi kazał zrobić badanie kri i moczu. a tak jakoś nie moge się wybrać. Badanie krwi mnie przeraża. Ostatnio miałam robione jakieś 12 lat temu i nie wspominam tego mile. Taka duża o boję się igły wstyd
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 11:29   #2988
szana
Zadomowienie

Cytat:
teoretycznie mialam jeszcze poszukac innych opcji, ale kiedys poszukalam przez 15 minut i nic nie znalazlam i na wiecej sily ani ochoty nie mam wiec wypadaloby teraz umowic kiedys spotkanie i podpisac umowe (o ile nasza rezerwacja jeszcze nie wygasla). no i cos tak nie mozemy sie zebrac
u gina wszystko ok ja jestem w ogole nieproblemowa pod wzgledem zdrowotnym (odpukac )

no, juz raz sie doigral pobytu w szpitalu i transfuzji krwi. fajnie by bylo gdyby sie to nie powtorzylo. ogolnie on dosc chetnie zawsze sobie robil badania, z reszta robil to regularnie co 3 miesiace do momentu az jego wyniki staly sie idealne potem olal. a teraz znow sie kiepsko czul (jak siedzi na krzesle to ma czasem wrazenie, ze zaraz spadnie )
ja mysle, zeby wyslac go na kompleksowe badania w MediCoverze, ktore mu przysluguja, a ktorych jeszcze w tym roku nie wykorzystal byloby za darmo i wszystko tylko to juz troche dalej musialby sie pofatygowac.
zawsze można zadzwonić i zapytać jak tam z rezerwacją i kiedy przyjść podpisać umowę

zawroty głowy nie są dobrym znakiem jeśli ma możliwość to niech idzie zrobi badania kompleksowe,nie zaszkodzi a jak pomóc może
najlepiej idź z nim to pójdzie

jak mi się nic nie chce dziś,miałam sprzątać i nic nie robię

Obca7 to najlepsze rozwiązanie jak Ci puchną palce żeby iść w ciepłym miesiącu mi nie puchną,przynajmniej nie zauważyłam tego jakoś.

co do wódki to my pewnie też kupimy dopiero w przyszłym roku, mój TŻ zawsze uspokaja mnie jak ja zaczynam szaleć z czymś :P

Edytowane przez szana
Czas edycji: 2009-07-21 o 11:33
Stary 2009-07-21, 11:49   #2989
can't be perfect
Wtajemniczenie

hej dziewczynki

dzosiaj do slubu dokładnie 10 miesięcy jak ten czas szybko leci. wczoraj dostalismy kolejne zaproszenie na slub i wesele. czyli mamy 4 wesela pod rząd jakby nie patrząc, co miesiąc jedno a i TZta sis jest w 4 bądź w 5 miesiącu ciązy i coś czuję że mój TZ będzie chrzestnym, szwagier nie ma rodziny zbytnio, bo u pierwszego dziecka chrzestnym jest jakiś kuzyn który był u nich 2 razy może (dziciaczek ma 1,5 roczku) więc może wezmą jakieś narzeczeństwo albo małżeństwo od str sis TZta, może wypaść na nasw sumie to fajnie by tak było, bo u mnie w rodzine jest przypadek że chrzestnymi jest narzeczeństwo, ślubują we wrzesniu po nas

Cytat:
no coś Ty, moze odebrala ta babka co u nich sprząta, bo oni normalnie robia rezerwacjeChyba , że dlatego Ci tak powiedziala, ze na koniec sierpnia sa luzyJak tz bedzie do niej dzwonił to zapytam czemu tak mówi ludziom, bez sensu. Ale jej sprawa jesli to ona, chociaz nie sądzę, bo jak ktos dzwoni to ona siada z takim zeszytem i mówi kiedy ma co wolne i wpisuje ludzi w grafik. I dobrze, że zarezerowaliście, olac ją jak tak robiPowiem jej, ze stracila klientów przez takie głupie teksty .
no serio Ci mówię dzwoniłam na numer komórkowy no i raz pani była z dzieckiem w cyrku i mialam zadzwoić nastepnego dnia

Cytat:
ja chce zdrpaki, bo totolotkow mi się nie będzie chcialo sprawdzać a zdrapki lubie zdrapywac a jakbym tak dostała 100 zdrapek to bym była w siódmym niebie
Taki wierszyk dostaliśmy na wesele przybywajcie o prezenty się nei martwcie, by nie składac ich na stercie niechaj zmieszczą siew kopercie!
Ej a jak chcę zdrapki zamiast kwiatków to mam dac dwa wierszyki?Pasuje dac dwa czy to tak nieładnie, ze same zyczenia mamy
ja na zaproszeniu dostalam 2 wierszyki no i słyszałam że ktoś nawet kiedyś chciał karmę dla psów może z przeznaczeniem do schroniska
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-21, 11:49   #2990
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
o to szybciutko, ja sie na tym w ogóle nie znam, ale wydaje mi sie, ze własnie max dwa miesiące bo co to za filozofia pomalowac ściany, połozyc panele(dwa dni wystarczą), babranie jest w łazience, ale niech juz bedzie dwa tygodnie, kuchnia na wymiar to montaz jeden dzień a reszta to kupowanie mebli. Jeśli wszystko na ra zby robic to na lajcie miesiąc wystarczy, ale własnie grunt to znaleźc ludzi a oni maja rózne remonty u różnych osób i to klient sie musi do ich wilnego czasu dostosować niestety. Pewnie mój tata by to nadzorował, tż mógły ustawiac spotkania tak, żeby móc wpadać do domu, wszystko jest do zrobienia
Jeszcze przy braniu kredytu przydalaby sie deklaracja rodziców ile dają kasiory a mi tak glupio iśc do nich z wyciągnieta łapąPewnie skończy sie tak, ze nam dadzą po ślubie, bo ja do nich sama nie pójdę, bo może na przyklad nic nie chca mi dać i mam sobie sama radzić haha ale powaznie to nie chce, żeby mysleli, że ja potrzebuje kasiory od nich, bo bez niej damy radę, tylko wiem, ze cos tam planuja zapodać, to jakbysmy wiedzieli ile to bysmy wiedzieli na czym stoimy. Ehhh to jest najokropnijesze i znając mnie nic sie nie odezwę, bo to ich sprawa a ja sie nie będę wtrącać i pewnie uznaja że kasa to prezent slubny a jak ślubny to po ślubie i nara dziecko
My zaczynamy rozglądać się za mieszkankiem w styczniu, bo wszystko zalezy od tego czy TŻ dostanie stałą umowę, a ja znajdę jakieś dodatkowe zajęcie a rodzice u mnie deklarowali swoją pomoc przy zakupie mieszkania, więc myślę że jak już się na jakieś zdecydujemy, to wtedy dostaniemy chciałabym już mieć jakieś mieszkanko w marcu/kwietniu żeby moc remontować, ale będziemy malować ściany, zakładac tapety sami, tylko do paneli bądź płytek by się kogoś zatrudniło

fajnie jest tak sobie pomarzyć już nie mogę się doczekać a i mam pierwszą miskę do naszej kuchni mama mi kupiła i tak sobie myslę czy by np po trochu czegoś sobie nie kupować, ale z drugiej strony jak nie wypali z rpacą TZta, to wtedy będzie mi przykro i nie chcę się zbytnio napalać

Cytat:
panny młode wczoraj szukaliśmy z tżtem szukać z ciekawości dekoracji na auto i przejrzeliśmy 50 stron z google i jedyna oryginalna to ta: fajna i ciekawa czy wieśniacka???
Mi się nie podoba, ale najwazniejsze żeby WAm się podobała

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
HelloWróciłam
Nadrobiłam tylko dzisiejszy dzień
Witam wszystkie nowe panny młode
A co do wakacji to bardzo się udały Pogodę mieliśmy piękną. W sobote i wczoraj tylko troche padało Jechalismy w ciemno, ale szybko znaleźliśmy nocleg. Mieszkaliśmy w tym samym pokoju co w zeszłym roku Udało nam sięOgólnie bardzo duzo tabliczek z napisem wolne pokoje, więc śmiało można jechać w ciemno.Przynajmniej do WładysławowaOpaliłam sie ładnieNie za mocno, ale to mi wystarczy Szkoda, że tak szybko minęło. i znowu bez tżcikia. Jutro wracam do pracy

My też nie chcemy kwiatków na wesele. myślimy o książkach dla nas albo przyborach szkolnych dla dzieci z domu dziecka(albo dla dzieci z biednych rodzin z naszych miejscowości-tylko nie wiem jakby to było odebrane). Tylko, że to będzie pod koniec września i boje się, że będzie za późno. Ale może akurat się przydadzą. Jak nie teraz to później na pewno a to przecież się nie zmarnuje.
Fajnie że sobie wypoczeliście a ile płaciliscie za dobę za osobę?

Cytat:
Napisane przez agunia89 Pokaż wiadomość
mozna dołaczyc ? )
witaj w naszym gronie

Cytat:
cześć

z koleżanką to takie przykre, ale w sumie sama sobie jest winna

co do obrączek to my chyba zaczniemy się rozglądać 6 miesięcy przed, a kupimy 3-4 mies przed bo mi strasznie puchną ręce

Cytat:
Napisane przez msock Pokaż wiadomość
Witam

gosica 3mam kciuki żeby wyniki wyszły Ci dobrze

ale mi się nie chce uczyć, wczoraj narzekałam do TŻta że nie ma czasu... bla bla bla... że ciągle mi coś wypada, a dzisiaj proszę... cały dzień się nie ruszam z domu, tylko głowa do mycia i modelowania i jest czas żeby siedzieć nad książkami a ja co robię? Kasuję maile na poczcie bo wysłali komunikat że mam 84% zapełnioną, czytam wizaż ( nadrabiam weekend ), sprzątam, itp itd. ze mnie. Idę się uczyć

Miłego popołudnia
do nauki marsz

Cytat:
co do wódki to my pewnie też kupimy dopiero w przyszłym roku, mój TŻ zawsze uspokaja mnie jak ja zaczynam szaleć z czymś :P
My też w przyszłym, no i czekamy na takie promocje że np do jednej wódki jest dołączony 1L soku czy cuś
Stary 2009-07-21, 12:20   #2991
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Moja koleżanka też ostatnio zerwała z chłopakiem. nie byli zaręczni, ale chodzili ze soba 5 lat. A to już jest niezły staż.
ja sobie nie wyobrazam rozstania z TZem... to bylaby istna rewolucja, przewrot w zyciu o 180 stopni
choc jak jest kryzys i rzeczywiscie ludzie sie kiepsko dogaduja to jedna lepiej sie rozstac niz kisic sie ze soba przez reszte zycia (albo bawic sie potem w rozwody).
tak sie zastanawiam jak zle musialoby sie zaczac dziac miedzy nami zebysmy sie rozstali

heh moj TZ ostatnio ma takie rozne nieciekawe sny i miedzy innymi dwa razy mu sie snilo, ze sie przy nim obsciskiwalam z jakims facetem... co gorsza nie widzialam w tym nic zlego a TZ przerazony stwierdzil w snie, ze chyba musimy zastanowic sie nad slubem skoro dla mnie to normalne jeszcze tam byl jakis epizod ze moj dziadek to widzial i rwali sobie z TZem razem wlosy z glowy, dziadek juz na mnie wrzucal caly czerwony (hehe widocznie jest dla TZa podswiadomie jakims straznikiem moralnosci czy cos bo skad dziadek we snie )... a ja "ale o co chodzi? przeciez nie robie nic zlego"

Cytat:
Jak byłam chora na półpaśca to lekarz mi kazał zrobić badanie kri i moczu. a tak jakoś nie moge się wybrać. Badanie krwi mnie przeraża. Ostatnio miałam robione jakieś 12 lat temu i nie wspominam tego mile. Taka duża o boję się igły wstyd
ja tez nie lubie wbijania igly a juz jak wbijali mi wenflon przy przekluwaniu pepka to o malo nie zemdlalam potem sie czulam tak niepewnie, ze TZ mnie do domu prowadzil
ale dla niego to pikus juz tyle razy mial wbijana igla, ze nie robi to na nim wrazenia. gorzej bylo z przetaczaniem krwi. podobno tak cholernie boli, ze az go trzeslo i musieli mu podawac srodki przeciwbolowe

Cytat:
zawroty głowy nie są dobrym znakiem jeśli ma możliwość to niech idzie zrobi badania kompleksowe,nie zaszkodzi a jak pomóc może
najlepiej idź z nim to pójdzie
on beze mnie spokojnie pojdzie (z reszta ja bym tam byla raczej zbedna). tylko musi sobie znalezc na to czas i sie w koncu zebrac (to jak ja i zalatwianie kamerzysty ) - albo przed praca na 7 tam jechac (tylko tu tez nie wiadomo ile to potrwa...) albo po pracy, tylko, ze otwarte jes do 21, wiec tez zalezy ile to wszystko trwa. pogadam z nim dzis zeby sie zorientowal i rzeczywiscie poszedl na te badania. on jest rozsadny, lubi chodzic do lekarza (wiem, dziwne nawet w poprzedniej pracy sobie doplacil do pakietu VIP zeby miec wiekszy zakres uslug), wiec w koncu sie zbierze... najwygodniej byloby mu isc w sobote tylko do konca sierpnia wszystkie soboty mamy czyms zajete

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
a i TZta sis jest w 4 bądź w 5 miesiącu ciązy i coś czuję że mój TZ będzie chrzestnym, szwagier nie ma rodziny zbytnio, bo u pierwszego dziecka chrzestnym jest jakiś kuzyn który był u nich 2 razy może (dziciaczek ma 1,5 roczku) więc może wezmą jakieś narzeczeństwo albo małżeństwo od str sis TZta, może wypaść na nasw sumie to fajnie by tak było, bo u mnie w rodzine jest przypadek że chrzestnymi jest narzeczeństwo, ślubują we wrzesniu po nas
ja to sie przed byciem chrzestna zapieram rekami i nogami juz dwa razy mi sie udalo jak na razie zadnego dziecka w rodzinie nie ma, wiec z zadnej strony nie czycha na mnie zagrozenie. chrzestna poki co stara sie nieustajaco o dziecko (juz miala pare razy in vitro), ale cos na razie bez sukcesu. aczkolwiek pewno i na mnie kiedys przyjdzie pora
Stary 2009-07-21, 12:20   #2992
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:

dzosiaj do slubu dokładnie 10 miesięcy jak ten czas szybko leci. wczoraj dostalismy kolejne zaproszenie na slub i wesele. czyli mamy 4 wesela pod rząd jakby nie patrząc, co miesiąc jedno a i TZta sis jest w 4 bądź w 5 miesiącu ciązy i coś czuję że mój TZ będzie chrzestnym, szwagier nie ma rodziny zbytnio, bo u pierwszego dziecka chrzestnym jest jakiś kuzyn który był u nich 2 razy może (dziciaczek ma 1,5 roczku) więc może wezmą jakieś narzeczeństwo albo małżeństwo od str sis TZta, może wypaść na nasw sumie to fajnie by tak było, bo u mnie w rodzine jest przypadek że chrzestnymi jest narzeczeństwo, ślubują we wrzesniu po nas
To super Ja czekam az mnie ktoś poprosi na chrzestną Tak bardzo chciałabym chrzesniaka Już ma powiedziane, że u 2 dziecka siostry będę i u kuzyna dziecka Ale zanim te dzieciaczki sie urodza może kilka lat minąć
Cytat:

fajnie jest tak sobie pomarzyć już nie mogę się doczekać a i mam pierwszą miskę do naszej kuchni mama mi kupiła i tak sobie myslę czy by np po trochu czegoś sobie nie kupować, ale z drugiej strony jak nie wypali z rpacą TZta, to wtedy będzie mi przykro i nie chcę się zbytnio napalać

Fajnie że sobie wypoczeliście a ile płaciliscie za dobę za osobę?
Ja tez chciałąm kupować powoli ale mama ostudziła mój zapał. Powiedziała, że jak przyjdzie czas to się wszytsko kupi. A to wcale nie jest takie łatwe wszystko do kuchni kupić w sensie, że duzo tego jest i trzeba dużo kasy wydać A jak zacznę kupować kieliszki, szklanki i inne takie po trochę to koszty sie rozłożą
Już mam kilka pomysłów żeby domek urządzić Tylko najpierw trzeba uzbierać kasę na remont. Aczkolwiek rodzice powiedzieli, że nam pomogą, przynajmniej w tym pierwszym, najgorszym stadium budowlanym. Już się tego boję

Za pokój płaciliśmy 40 zł od osoby. Myślę, że teraz taka cena to standard. W zeszłym roku było 35 zł: Mieliśmy pokój z łazienką, kuchnia była wspólna, ale mi to nie przeszkadzało, bo mi do szcześcia potrzebna nie była
Stary 2009-07-21, 12:29   #2993
lain
Zakorzenienie

Cytat:
To super Ja czekam az mnie ktoś poprosi na chrzestną Tak bardzo chciałabym chrzesniaka Już ma powiedziane, że u 2 dziecka siostry będę i u kuzyna dziecka Ale zanim te dzieciaczki sie urodza może kilka lat minąć
oooooo to jak mnie poprosza to dam im namiary na Ciebie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-21, 12:32   #2994
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
oooooo to jak mnie poprosza to dam im namiary na Ciebie
Ok
Teraz tak czekam na chrześniaka a później jak się zaczną rodzić to ale będzie Może tez zacznę uciekać od bycia chrzestną
Stary 2009-07-21, 12:33   #2995
asiulek1705
Wtajemniczenie

szana masz rację i jutro wybiorę się do lekarza, bo raczej mi nie przejdzie.
My z TŻtem już od jakiegoś czasu rozglądamy się za obrączkami i pewnie na jesieni kupimy. Chociaż jak narazie nie mamy swojego typu, bo za każdym razem podoba nam się co innego Nie zostawiamy wszystkich zakupów naraz, tylko rozkładamy je w czasie, ale to już ze względów finansowych. Ja to się nie mogę doczekać mierzenia sukien TŻ chciałby pójśc ze mną i zaakceptować mój wybór hihi ale ja chcę zrobić mu niespodziankę, więc mowy nie ma
Stary 2009-07-21, 12:34   #2996
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
a ja już mam wódeczkę-stoi zamknięta na klucz u tżta w domu więc podwyzki mi już nie straszne o koszcie już rodzice dawno zapomnieli bo kupili ją z bieżącej wypłaty więc przed samym weselem nie będzie już takiego szoku z kasą niż jak na raz trzeba wyskoczyc z jakiś 25 tysięcy tym bardziej że już wam mówiłam że rodzice nie chcą ruszać za bardzo oszczędności tylko lokaty zostawić niech dalej leżą a jak najwięcej z bieżącej kasy kupić.

ja obrączki zamierzam kupić jakoś na początku przyszłego roku chyba choć teraz pasowałoby pójść do jubilera i wziąć rozmiar palca tżta zobgaczyć w upał... mi troszkę palce puchną- latem ledwo co czasem ściągam swój pierścionek a zimą gdyby nie kostki na palcach to by mi spadł więc ja z pierścionka podam miarę ale tż nie noszący pierścionka to mógłby sobie zmierzyc palucha

a co do zakupów do domu to ja jak patrzę to już sporo rzeczy mam- na stancji mam garnki, patelnie, jakieś łyzki i komplet sztućców na 12 osób, talerze, otwieracz do puszek, korkociąg i takie inne niezbędne rzeczy typu tłuczek do ziemniaków czy trzepaczka, mam też 2 fajne komplety szklanek które dostaliśmy za punkty lojalnościowe w sklepie, szklane salaterki, teraz niedawno kupiliśmy odkurzacz i patelnię teflonową, gofrownice, czajnik elektryczny hehe uuuuu sporo już tego się nazbierało i na pewno w tym roku kupimy całe AGD do mieszkania ale się cieszę o kosztach już dawno zapomnieliśmy bo to się kupowało tak z wypłaty na bieżąco a jak teraz bym musiała to na raz kupić to byłoby bardziej odczuwalne

Edytowane przez tancerka212
Czas edycji: 2009-07-21 o 12:40
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 12:51   #2997
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
a
a co do zakupów do domu to ja jak patrzę to już sporo rzeczy mam- na stancji mam garnki, patelnie, jakieś łyzki i komplet sztućców na 12 osób, talerze, otwieracz do puszek, korkociąg i takie inne niezbędne rzeczy typu tłuczek do ziemniaków czy trzepaczka, mam też 2 fajne komplety szklanek które dostaliśmy za punkty lojalnościowe w sklepie, szklane salaterki, teraz niedawno kupiliśmy odkurzacz i patelnię teflonową, gofrownice, czajnik elektryczny hehe uuuuu sporo już tego się nazbierało i na pewno w tym roku kupimy całe AGD do mieszkania ale się cieszę o kosztach już dawno zapomnieliśmy bo to się kupowało tak z wypłaty na bieżąco a jak teraz bym musiała to na raz kupić to byłoby bardziej odczuwalne
Wow to naprawdę dużo juz macieFajnie tak wszytsko kompletowac i kupować Moja mam to kochana kobita, ale ona na wszytsko ma jeszcze czas.
Chcielismy zmówiny robić w sierpniu, ale stwierdziła, że za wcześniei gadaj tu z taką
A co do spraw domowych to mam ostatnio parcie na oglądanie mebli I męcze tżta moimi pomysłami Szkoda tylko, ze nasz domek będzie taki mały, bo chciałam kominek w salonie ale chyba się nie da go tam umieścić. I chyba moja koncepcja salonu legnie w gruzach. Bo za duzo rzeczy bym tam chciałą upchnąć-kanapa, telewizor, jakiś regał na książki,jakąś mała szafeczkę, kominek i gdzieś obok stół z krzesłami, jak goście na imieniny przyjadą, bo niestety na kanapie by się nie zmieścili. No i gdzieś z salonu muszą schody do góry być Chyba jeszcze zaadaptujemy garaż na nasz salon. bo za dużo chcę w nim upchnąć a za mało miejsca jestI wtedy by miał kstałt literli L odwróconej w prawą stronę Ehh napaliłam się na domek, ostatnio bardziej niż na ślub

Edytowane przez obca7
Czas edycji: 2009-07-21 o 12:55
Stary 2009-07-21, 12:55   #2998
BlackAngel
Adwokat diabła

Ja nie mogę co tu się u mnie dzieję, zadyma w centrum
Pracować spokojnie nie można..

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 12:56   #2999
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
ja sobie nie wyobrazam rozstania z TZem... to bylaby istna rewolucja, przewrot w zyciu o 180 stopni
choc jak jest kryzys i rzeczywiscie ludzie sie kiepsko dogaduja to jedna lepiej sie rozstac niz kisic sie ze soba przez reszte zycia (albo bawic sie potem w rozwody).
tak sie zastanawiam jak zle musialoby sie zaczac dziac miedzy nami zebysmy sie rozstali
ja tez sobie tego nie wyobrażam, na pewno by cięzko mi się było pozbierać

Cytat:
ja to sie przed byciem chrzestna zapieram rekami i nogami juz dwa razy mi sie udalo jak na razie zadnego dziecka w rodzinie nie ma, wiec z zadnej strony nie czycha na mnie zagrozenie. chrzestna poki co stara sie nieustajaco o dziecko (juz miala pare razy in vitro), ale cos na razie bez sukcesu. aczkolwiek pewno i na mnie kiedys przyjdzie pora
rodzice proszą w imieniu dziecka, a dziecku nie powinno się odmawiać

Cytat:

Ja tez chciałąm kupować powoli ale mama ostudziła mój zapał. Powiedziała, że jak przyjdzie czas to się wszytsko kupi. A to wcale nie jest takie łatwe wszystko do kuchni kupić w sensie, że duzo tego jest i trzeba dużo kasy wydać A jak zacznę kupować kieliszki, szklanki i inne takie po trochę to koszty sie rozłożą
Już mam kilka pomysłów żeby domek urządzić Tylko najpierw trzeba uzbierać kasę na remont. Aczkolwiek rodzice powiedzieli, że nam pomogą, przynajmniej w tym pierwszym, najgorszym stadium budowlanym. Już się tego boję
no ja bym chciała sobie troszke koszty porozkładać.

Cytat:
Za pokój płaciliśmy 40 zł od osoby. Myślę, że teraz taka cena to standard. W zeszłym roku było 35 zł: Mieliśmy pokój z łazienką, kuchnia była wspólna, ale mi to nie przeszkadzało, bo mi do szcześcia potrzebna nie była
to nie tak źle szczegónie że to lipiec, my pod koniec sierpnia płacimy 35 zł.

a wiecie ile moga kosztować formalności związane z zakupem mieszkania? typu jakiś tam podatek, notariusz itp?
Stary 2009-07-21, 12:57   #3000
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
Ja nie mogę co tu się u mnie dzieję, zadyma w centrum
Pracować spokojnie nie można..
Właśnie na to patrzę w tnv24 jest cały czas relacja live. Nieźle się tam wyrabia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości