|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2972 | ||
Zadomowienie
|
Witam nowe czerwcowe mamusie
![]() Cytat:
Trzymam mocno ![]() Cytat:
![]() A ja od kilku dni jakoś dziwnie się czuję (głównie przed południem) - jakby mi było słabo. Nie przemęczam się na pewno, dziś tyle, co pokręciłam się po kuchni i zrobiło mi się całkiem niewyraźnie... Wyglądam też marnie. Ale to niestety chyba też normalne... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1492361 0]
ja z pęcherzem mam jakoś dziwnie... ciśnie mnie (zwłaszcza w nocy) jakbym nie wiem ile litrów tam miała a jak ide do wc to muszę za przeproszeniem wyciskać jak przez lejek... ![]() [/QUOTE] Tak się zachowuje przepełniony pęcherz. Macica się rozrasta i uciska na niego, więc wydaje mu się że ma po sufit. Potem tak jest, że się kapie zamiast siurać... Mam to samo, jeśli za długo czekam z pójściem siu, albo w nocy. Jeśli już ciśnie, nie wolno odkładać na potem... |
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
Zakorzenienie
|
Ja tak miałam do 9go tygodnia. W nocy się budziłam przy każdym ruchu... Potem zelżało.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2977 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie nowe mamusie
![]() To sikanie na szczęście mnie w nocy nie budzi.. ale dalej czasem ![]() Już koniec 11 tygodnia jutro zaczynam 12, a tu żadnej ulgi.. Oprócz tego czujemy się dobrze, nic nie boli, no i w piątek kolejne USG ![]()
#2978 |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1492434 9]
![]() ![]() ![]() Nie mówię, że potem = pod koniec ciąży ![]() Napisałaś, że wyciskasz. ![]() Obstawiam, że akurat u mnie pod koniec, gdy macica na pęcherzu się oprze, to już w ogóle będę miała wesoło. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Mój gin w takich przypadkach rzuca L4. Twój nie chciał Cię wysłać?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi się ten "czas czuwania" poprzestawiał całkiem, no ale ja się byczę w domku... Sama jestem ciekawa, czy jeszcze wrócę do pracy? Z jednej strony bym chciała, bo już mam dość siedzenia w domu, a z drugiej trochę się boję... Ale decydować będę dopiero za 3 tygodnie, jak na wizycie u ginki będzie wszystko ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja chyba mam jakieś problemy z głową... wszystkiego zapominam, trzy razy sprawdzam czy wyłączyłam palnik pod garem, czy światło zgasiłam w wc, czy kot ma żarcie w misce... zakręcona jestem jak nie wiem co... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Zadomowienie
|
za każdym razem jak jestem na wizycie... jutro mam usg prenatalne i chyba skorzystam... chociaż na jakiś czas, bo za dobrze to nie wygląda... zresztą z moją umową dalej cisza, a mam taka pracę, że mogę ją w domu robić w większości.
#2982 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Tak piszecie o napinaniu się brzuszka, a czym to się objawia??
Mnie, kilka razy już przed spaniem, np. wczoraj podczas zmiany pościeli złapał taki dziwny ścisk brzucha, wyprostować się na luzie nie mogłam... Czy to napinanie?? Dafreen, trzymam ![]()
![]() |
#2983 | |||
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane.
Nie nadrobię wszystkiego od piątku ale witam nowe mamuski. ![]() Gratuluje kolejnych bliźniaków ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzięki ![]() Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1492361 0] ja z pęcherzem mam jakoś dziwnie... ciśnie mnie (zwłaszcza w nocy) jakbym nie wiem ile litrów tam miała a jak ide do wc to muszę za przeproszeniem wyciskać jak przez lejek... ![]() i jakoś tak się boje tych... przytulanek. za którymś razem po dosłownie bolała mnie macica, jakby mi ktoś imadłem ścisnął... ostatnio w ogóle taka spięta byłam że do przyjemności to mi było daleko... powiedzcie że to minie... ![]() Mam tą samą akcję z pecherzem... Co do przytulanek to też się bałam ale nie było źle wiec czasami się zdarza ![]() Cytat:
Kupiłam sobie dzisiaj 3 swetry. Jedem prawie bialy, jeden wrzosowy i jeden szary. Opcja zimowa z funkcja rozciagania...brzuch sie zmieści.. Będę Was podczytywać ale nadrobie jak wróce do siebie. Zabiore sie też w końcu za zakupy dla dzidka.. Miłego dnia babeczki!
![]() |
#2984 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie napinanie to raczej to, że cały brzuch robi się spięty i twardy jak kamień... takie skurcze też mnie czasem łapią, ale to raczej rozciągające się mięśnie brzucha
![]() |
#2985 |
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie
![]() U mnie przytulanki są zabronione na jakiś czas. TZ trochę cierpi, ale rozumie. Sny mam kosmate, dzisiaj w nocy obudził mnie silny orgazm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za wizyty. Miłego dnia ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2009-10-26 o 13:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Konto usunięte
|
kurcze... tyjemy na wysokości pępka....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Zadomowienie
|
w talii... byłej... na wysokości pępka 79 cm
![]() ![]()
..... przyjaciele są jak anioły, które podnoszą nas kiedy nasze skrzydła nie chcą już dłużej latać..... Bruno już w domku ![]() Edytowane przez dafreen Czas edycji: 2009-10-26 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
Zakorzenienie
|
Idź.. nie narzekaj chudzino
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2990 |
Zadomowienie
|
to idę
![]() ![]()
#2991 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Zadomowienie
|
No z tym sikaniem, to ja mam identycznie, tylko ja w nocy się nie mogę obudzić, a jak już się budzę, to wcale mi się nie chce, ale jak zadzwoni budzik tżta o 6 i idę do wc, to w ciągu 2 minut wracam tam ze trzy razy, na mnie wyciskanie nie działa
![]() Dafren, zapytaj o te duszności, czy to normalne, ja idę dopiero w czwarek, to wtedy zapytam. I kciuki za wizytę. Ja się na razie nie mierzę, ale troszkę się zaokrągliłam, talii już nie mam. Z Amelką też miałam brzuch na chłopaka, więc u mnie po kształcie się nie sprawdza.
#2993 |
Zakorzenienie
|
Grubasie Ty.
![]() _____________ Ja zaraz do gina idę. Nic się nie bałam, nie denerwowałam, a teraz nagle mam stracha i łazi mi po łbie, że tam nic nie będzie... powaliło mnie za pięć dwunasta... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2994 |
Konto usunięte
|
na mnie chyba jescze za wcześnie... nic a nic nie widac. w talii mam 72... tylko pasek mnie ciśnie w brzuch przy siadaniu więc idzie w odstawke.
i kurcze standardowo w gardle mam uczucie kwalifikujące się do wymiotów... imbir... nie zapomnieć kupić imbiru, może coś pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Raczkowanie
|
witam mamuski
![]() ja tez sie zmierzylam i o rany 97 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2996 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2998 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kropuś, nic się nie denerwuj, wszystko będzie dobrze ![]() ![]() zresztą ja też tak mam, im bliżej wizyty tym mam więcej obaw i stresów.... to już chyba choroba ![]() Cytat:
dawaj brzucha, będziemy się zachwycać ![]()
![]() |
#2999 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny. Faktycznie, chyba choroba... Im bliżej, tym gorzej. Ech...
Daf - dam cynka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.