|
|
#2971 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Październikowe PM
Hej _agata
Ty tez w ym roku slub,ktorego pazdziernika?opowiadaj
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikowe PM :)
Cytat:
Niewiele póki co mamy załatwione - ustalony termin, podpisana umowa z fotografem... i to tyle. Aha, suknia zamówiona ![]() Szukamy cały czas restauracji w hotelu, bo tylko taka wchodzi w grę ze względu na konieczność zakwaterowania gości. Cała impreza będzie niewielka, bo na ok. 50-55 osób. Jak już znajdziemy odpowiedni lokal, to zabierzemy się za zaproszenia, kupimy napoje i alkohol i wszystkie te bzdury. Gdzieś w okolicach końca sierpnia rozejrzę się za tortem i ciastami, kupimy garnitur dla mego przyszłego męża. To chyba tyle ![]() Zastanawiam się jak zorganizować całą imprezę. slub jest o 15, więc gdzieś około 16.30-17 zacznie się przyjęcie. Będzie podana zupa i danie główne, niedługo po tym tort. W trakcie imprezy mięsa pieczone, zakąski, sałatki i ciasta. Nie chce póxniej jeszcze 2 czy trzech dań ciepłych, bo IMO to za dużo. Gdzies koło godziny 22 chcemy podać jeden ciepły posiłek. Tylko czy to wystarczy, czy raczej zdecydować się na dwa dania ciepłe? Jedno ok. 21 a później koło półnowy coś jeszcze (np. żurek)? Licze na Wasze opinie ![]() pozdrawiam agata
|
|
|
#2973 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, ale miałam ostatnie dni na wariackich papierach i zapowiada się że taki stan jeszcze potrwa
Z dnia na dzień trafił nam się wyjazd do dalszej rodziny TŻ oddalonej o 500km od nas w parę godzin spakowaliśmy się i pojechaliśmy, wcześniej kupiliśmy (w końcu!) samochód, a dziś złotnik dzwonił że już zrobił obrączki (nie mogę się doczekać, kiedy je zobaczę - odbieramy je w piątek, bo wcześniej nie będziemy mieli jak,a jak już je odbiorę to postaram się wrzucić zdjęcie na forum... o ile będę umiała ) a jutro jadę zamawiać (nareszcie!) zaproszenia... Oprócz tego w moim bloku akurat trwa mega ramont: ocieplają blok styropianem, wymieniają instalacje gazową i elektryczną, malują klatkę itp., więc ciągle słyszę stukanie, pukanie i wiercenie... Wysiedzieć się nie da, a i żeby było miło z każdej strony okna zaklejone mam folią także jak przyjdą upały to się chyba ugotujemy z TŻ na twardo _agata jeszcze nie miałam okazji Cię powitać - WITAM W GRONIE PM-ek! Co do tych ciepłych dań to ja jednak zdecydowałabym się na te dwa dania na ciepło - nigdy nie wiadomo o której przyjęcie się skończy Z resztą ja wychodzę z założenia, że lepiej jak zostanie niż miałoby zabraknąć
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
_agata witam również
Co do posiłków, to ja też bym dodała jeszcze jeden, szczególnie jeżeli planujecie wesele z tańcami hulańcami wiesz ludzie tańcza, zmęczą się, wypija co nieco, to fajnie potem zjeść coś "konkretniejszego", no i tak jak mówi anetika, może być tak, że będą się bawić do samego rana, wiec...---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Anetika faktycznie zabiegani jesteście ale to fajnie, czas Ci szybko zleci do października Ja się Wam musze pochwalić, bo najprawdopodobniej uda nam się załatwić taki cudowny chór na ślub ![]() A propos obrączek, tez się chyba musimy powoli rozgladać za czymś...chociaż z drugiej strony, to mi się ciagle wydaje, ze na wszystko mamy czas Zawsze tak mam, a potem biegam i wszystko załatwiam na ostatnią chwile ![]() No i chyba znalałam sobie butki, które mi się podobają Oto i one: http://www.bialebuty.com.pl/index.ph...t&id_ass=4361&Zawsze chciałam mieć buty na platformie, bo po 1. są wygodne, a po 2. trochę zmniejszą różnicę wzrostu miedzy mną a TŻtem Chociaz trochę się boje zamawiać z neta... muszę poczytać regulamin czy można je zwrócić jakby co...
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
A ja byłam na weselu
Było super, oczywiście nie obyło sie bez jaj Złapałam welon A mój tż nie złapał krawatu tylko taki kolega. Jak złapałam ten welon no to zawołał mnie prowadzący z orkiesrtry żebym się przedstawiła i takie pierdoły. Panowie zaczęli w kółeczku tańczyć a ten koleś zaczyna mi nawijać makaron na uszy, jak to on żałuje, że to on nie może złapać tego krawata, bo bardzo by chciał Ja nie wiem co się dzieje z tymi chłopami! Co jakaś impreza to mi walą wyznania. Jeden chciał ze mną uciekać do Australii 2 kolejnych prawie mi w rękaw płakało ze czemu mnie nie poznali wcześniej bo jestem taka niesamowita, że mój tż na pewno mnie nie docenia i nie wiadomo co jeszcze. Na dodatek chcieli zebym się całowała z racji złapanego welonu Ale jak to powiedział mój tż "miał cię ochotę przelizać" Ale dzięki temu mój tż zrobił się jakiś zazdrosny Ładnie się ze mną bawił, nie marudził (poczuł się zagrożony To kara ze sobie ze mnie żartował że jestem baba jaga i nikt mnie nie zechce a tu masz babo placek ![]() Witam nowe PM ![]() ---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ---------- Zapomniałam powiedzieć, że mojej teściowej coś się stało. Wszystko jej się zaczęło podobać. Tort powiedziała że jest przepyszny, że wszystko mnie zostawia i wierzy, że będzie ok i że nie ma się zamiaru przejmować jeśli ktoś nie przyjdzie szukam haczyka
|
|
#2976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też zawsze na wszystko mamy czas. Najwazniejsze żeby w porę się zorientować, że to JUŻ. Obrączek nadal szukamy, mamy rózne zdania i musimy osiągnąć jakieś porozumienie, chociaż wiem, że będzie ciężko. ![]() Buty śliczne i na pewno będziesz mogła zwrócić w ciągu 10 dni, jak kupione w Internecie. Moje też będą na platformie, tylko nie ma mojego rozmiaru. Czekam dalej ![]() Cytat:
|
|
|
#2977 |
|
Zadomowienie
|
Witam Październikowe PM!
![]() Chciałabym do Was dołaczyć Ślub mamy 10.10.2010 Część rzeczy już załatwione, ale jeszcze cała masa takich pierdołów czeka..... A to jeszcze ciasta, alkohol, dodatki do sukni, garnitur i sie uzbiera.... A trudniej załatwiać, bo mieszkamy za granicą i część rzeczy mailowo, telefonicznie, a potem jedziemy do Krakowa i latamy wszystko załatwiać
|
#2978 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
czekamy na zdjęcia obrączek Cytat:
ja tak sobie kombinuję, żeby zapytać organisty czy by nie dało rady takiego chórku załatwic u nas, co to zawsze w niedziele śpiewa. Ale nie mam raczej zbyt wielkiej nadzieji...a buty superowe, też szukam na platformie, 9 cm najlepiej (wstępnie miało być 10 ale do sukni 9 luksik będzie ), tez upatrzyłam z tej firmy co Ty i mam te same obawy. Kup pierwsza to poradzisz czy warto ![]() Cytat:
motylki łapią sie w Twe sidła ![]() a teściowa przechodzi przemianę, nic tylko się cieszyć ![]() ![]() Ja muszę się Wam pochwalić jakim jestem gupkiem poszłam w niedziele po mszy do ksindza, zapytać czy skrzypek może u nas grać i czy fotograf musi mieć licencje/pozwolenie z kurii (bo mamy kuzynkę fotografkę, a nie ma tego pozwolenia). No i ja guła tak się dałam urobić, że mnie ten ksiądz na spisywanie protokołu umówił, a z tego co kojarze to wtedy ten ksiądz prowadzi mszę ślubną...a ja go nie chcę TŻ z innej parafi więc raczej nie zna księży u mnie, a ten to taki formalista, poważny, eh... jest jeden fajny i tak bardzo chciałam żeby on prowadził...ten ksiądz od protokołu idzie na urlop i tak kombinuje żeby jakoś to odkręcić i tamtego upolować mama mi mówi, że za bardzo kombinuję, ale dla mnie to jest naprawdę ważne. Nie wiem, co Wy myślicie?co więcej u mnie w kościele zaczął się remont ołtarza głównego ale w połowie mszy się zorientowałam dopiero, bo wisi taka fototapeta, że ciężko od razu zauważyć, byłam w szoku mam nadzieję, że skończą do października i dziewczynki mierzyłam suknię, jestem wniebowzięta ![]() Madziulka83 serdecznie witamy przygotowania na odległość to faktycznie wyzwanie, mam okazję to obserwować, bo brat TŻ ma taką sytuację. Ale potem jaka satysfakcja Edytowane przez sammi24 Czas edycji: 2010-06-29 o 11:12 |
||||
|
|
|
#2979 |
|
Rozeznanie
|
Sammi24 jeżeli bardzo zależy Ci na tamtym księdzu - to kombinuj! Dobry ksiądz to naprawdę dużo, ja bym próbowała go "złapać"
Dziewczyny mam obrączki już dziś Nie mam co prawda zaproszeń, ale już sobie obiecuję, żeby nie wiem co się jutro działo - jadę po zaproszenia![]() A to nasze obrączki - kosztowały dokładnie 250zł Co o nich myślicie? Nie mamy jeszcze grawerowania, to zrobimy przed ślubem, gratis u tego złotnika, plus ewentualną zmianę rozmiaru Ja tak jak już kiedyś pisałam chciałam zupełnie inne i w końcu postawiliśmy z TŻ na taki wzór:I jak?
|
#2980 |
|
Zadomowienie
|
sammi24
noo na pewno satysfakcja bedzie Tylko juz czasem mam dosc latania i zalatwiania wszystkiego hurtowo, a w tym przypadku nie da sie inaczej. Za kazdym razem jak jechalismy do Polski, to spisywalismy te rzeczy, ktore mamy zalatwiac i zaczynalo sie To co moglam sama zalatwic, to sama zalatwialam, bo niestety urlop meza nie jest z gumy,a na slub i wyjazd tez trzeba zostawic, no i jeszcze to, ze mamy malego szkraba....anetika bardzo ladne
|
#2981 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) albo w czasie spisywania protokołu powiedzieć, że chciałabyś, żeby ślub poprowadził jakiś ksiadź ja mam zamiar tak zrobić jutro chyba pójdę do kościoła bo chcę sprawdzic czy ktoś jeszcze bierze ślub tego dnia co ja żeby wziąć ewentualnie telefony i dogadać się co do dekoracji ;, powiem przy okazji kogo bym chciała na ślub żeby prowadził mszę ![]() Wierz mi, że te wszystkie sytuacje tylko mącą mi w głowie bo człowiekowi zaczynają przychodzić do głowy mysli, czy aby na pewno to to, czy coś go nie omija......ech.....ja to w ogóle mam ostatnio jakieś trudne chwile Z tżtem czasem ciezko się dogadać. Teraz mi oświadczył, że chce jechać na miesiac za granice!!!!!!!!!!!!! a tyle jeszcze do zrobienia! Nauki, poradnia, rozdanie wszystkich zaproszeń Co do poradni!!!!!!!!!!!!!!!! Dziewczyny jak zrobić ten wykres? Może któraś z was go ma i by mi go użyczyła?? Bo ja mam PCO i nie mam okresu regularnego Nie wiem czy o tym powiedzieć w poradni, ech.....
|
|
|
#2983 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
A tak w ogóle zmieniając temat. Czy macie jakieś propozycje na strój dla tż-ta? W sumie myślałam o czymś takim wstępnie.. sama nie wiem..
♥Hania♥ Edytowane przez tomalinka Czas edycji: 2010-06-29 o 22:21 |
||||
|
|
|
#2984 | |||
|
Zakorzenienie
|
Tomalika może poczekaj jeszcze z miesiac z tymi dokumentami, bo wszystko jest wazne 3 miesiace, a wiadomo że lepiej mieć miesiac zapasu niż, jakby Ci się termin skończył dwa dni przed slubem
![]() bianeczka wykresem się nie przejmuj, zrób tak jak pisze tomalika, wiec powiedz co i jak, a jezeli nie pomoże to weź wykres z neta ot co! Chociaż powiem Ci że wszystko zalezy od osoby w poradni, bo ansza babka wychodziła z założenia, ze i tak już wszystko wiemy itd. i nawet wykresiku nie chciała, tylko omówiła przykładowy ![]() Jeżeli chodzi o teściową, to ciesz się póki jest ok, moze faktycznie po tym ostatnim weselu w rodzinie przejrzała na oczy? a moze ktoś jej w końcu coś powiedział? Bądź czuja ale ciesz sie że obecnie amsz spokój ![]() Co do TŻta to nie chce go tłumaczyć, bo wiem, ze sama bym się niesmowicie wkurzyła... czasami mam wrażenie, ze oni sobie nie zdają sprawy z tego ile rzeczy trzeba załatwić ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- anetika obrączki są baaaardzo ładne ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
nie wiem czy najpierw nie zainwestować w jakieś butki na codzień, np. te http://www.bialebuty.com.pl/index.ph...t&id_ass=2708&a jak się sprawdzą to wtedy zamówię ślubne ![]() Kurcze, chociaż tak szczerze mówiąc to liczyłam, ze uda mi się kupić buty taniej w końcu będą tylko na jeden raz...---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
Rozumiem, ze to twoje dzieciatko na zdjeciu w avatarze
61-60 ![]() SB, dam rade ![]() Edytowane przez mądrala Czas edycji: 2010-06-29 o 22:22 |
|||
|
|
|
#2985 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
obrączki baaaaardzo ładne Cytat:
Cytat:
grunt to się nie złamać i nie poddać chwili słabości. Swoją drogą, ciesz się kobieto z takiej adoracji Skoro TŻ chce wyjechać, to pomyśl, że nie jest taki zatwardziały, chce się rozwijać, zrobić coś nowego, nie poddaje monotonii a czy Ty mu na to pozwolisz, to wiesz plany można mieć, ale poradnie tez trzeba załatwić ![]() co do poradni - ja radzę jak tomalinka - mów jak sprawa wygląda, no przecież jedynki Wam nie postawią...powiedz, że takto byś wymyślała, no to czy to miałoby sens? Cytat:
plus dla niego bo mi właśnie wypisał co tzreba wziąć (a nas na sierpień zapisał): akt chrztu i bierzmowania (jeśli to Twoja parafia to nie musisz ale jeśli TŻ z innej to musi po to iść), świadectwa z nauk przedmałżeńskich, poradni i papiery z USC (a żeby tam coś załatwić trzeba mieć akt urodzenia, który się wyciąga w mieście, gdzie sie urodziłaś) ksiądz na spisywaniu protokołu zadaje pytania typu : kiedy się zaręczyliście, etc., daje kartki do spowiedzi i na zapowiedzi. Do kancelarii możesz sie przejść umówić na ten protokół i wypytac dokładnie co tam trzeba mieć. I właśnie, jak mądrala pisze, najlepiej zacząć szaleć z tymi dokumentami jak upłyną 3 miesiące do daty ślubu, żeby nie straciły ważności. Uff ![]() my z TŻ jedziemy w lipcu, którejś soboty na zakupy, kupujemy garnitur jaki nam się najbardziej spodoba, od razu koszulę, kamizelkę jak się da, może i buty od razu nie mamy jakichś określonych preferencji, tyle że kamizelka będzie na pewno srebrna, a garnitur raczej stalowy ![]() Cytat:
ale co zrobić... kurcze, fajne mają te buty na platformie. Jutro przejrze ich ofertę dokładniej, może też już się zdecyduję. Zastanawiam się, czy nie kupić też butów na niższym obcasie, np. 6cm, żeby zmienić na weselu gdy mnie nogi zaczną boleć. Ale to już może jakieś bardziej ecri, potem i tak nikt nie będzie mi butów oglądać, a się potem przydadzą, no nie wiem...a jesczze mam pytanie zupełnie odbiegające od całości - jak to jest, czy ja po obronie mgr musze od razu się rejestrowac w urzędzie pracy ??? doczytałam, że 4 miesiące po obronie mam ubezpieczenie ważne ale nie moge znaleźć info jak to jest z tym UP, poratujcie |
|||||
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
Rozwój? Absolutnie
Ja to mam chwilami chęć to wszystko odwołać, powiedzieć wszystkim żeby się wypchali i zobaczyć ich miny. Jeju czy tylko ja mam wrażenie że to będą najcięższe i najgorsze miesiace przed ślubem ![]() Co do obrony Wszystko chyba zależy od tego gdzie byłaś ubezpieczona, bo ja np. u mamy w pracy jako że się uczyłam, na uczelni ubezpieczenia nie miałam i miałam chyba 7 dni na wyrejestrowanie się z ZUS-u, tzn moja mama mnie musiała wyrejestrować no i w tym momencie traciłam ubezpieczenie. Ja z kolei dzisiaj byłam w UP bo zrezygnowałam z pracy i myślałam że mam 7 dni na rejestrację, a okazało się ze nie, bo mogę się zarejestrować dopiero jak dostanę świadectwo pracy a jeszcze go nie mam :/ I cały czas wymyślają coś nowego
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2010-06-30 o 00:24 |
|
|
|
#2987 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Twoja propozycja stroju dla TŻ-a bardzo mi się podoba. Mojego chcemy wystroić podobnie z tym, że śledź będzie fioletowy ![]() Cytat:
No i oczywiście witam wszystkie nowe Pm-ki, bo dawno mnie nie było na wątku i nie miałam okazji No i jeszcze muszę się pochwalić, że w końcu zamówiłam suknię ślubną |
|||
|
|
|
#2988 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczynki, cieszę się że podobają się Wam nasze obrączki
Sammi rzeczywiście miałam odebrać je troszkę później, przez to że nie miałam czasu, ale wczoraj nadarzyła się okazja i pognaliśmy z TŻ po obrączki - a mieliśmy jechać po zaproszenia No nic czekam, w piątek mają już być gotowe do odbioru - oczywiście wrzucę fotki jak już będę je miała
|
#2989 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też jeszcze nie mamy alkoholu, ciast i tych wszsytkich pierdół. ![]() Tylko suknia i fotograf. Cytat:
Suknia Lisa Ferrera, OreaSposa 2010Model: L503 ![]() Zródło zdjęcia: http://www.lisaferrera.pl/ Cytat:
![]() Cytat:
ok. 17 obiad - zupa i danie główne ok. 21 danie ciepłe ok. 24 -1 żurek lub coś podobnego Dziękuję za rady Cytat:
Ze wszystkim zdążycie, wypisz sobie na kartce i załatwiaj punkt po punkcie. Dla przyszłego małzona garnitur bez wodotrysków.
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2010-06-30 o 14:04 |
|||||
|
|
|
#2990 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny mam ogromny problem... zamówiłam termin sali na czerwiec 2011 podpisałam umowę z właścicielami na 190 zl z adnotacją że cena może sie zmienić... właściciele zapewnili mnie jak i moich rodziców że cena się nie zmieni... teraz dowiedzialam sie że zmienił się właściciel i ten chce od nas 230 zl za wesele. dlatego tez szukam nowej sali..
dodam że wesele ma być na około 120 osób więc musiałabym wydać prawie 6 tys. więcej. Sala jest nowa dopiero w tym roku odbywają się w niej wesela. Niestety na ten termin nie znalazłam juz żadnej innej sali znalazlam za to salę w moim mieście na październik 2011. Niestety mam ogromne obawy przed tym miesiącem... boje się że będzie niesamowicie zimno i do tego nie będę miała gdzie zrobić zdjęć z pleneru. jak wy rozwiązałyście ten "problem" z plenerem. tak marzylam o slubie w dniu moich urodzin ale muszę zapomnieć o tej dacie;(
|
#2991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy obecnych anomaliach pogodowych mozesz miec w czerwcu 15st. a w październiku 30!!! Moja siostra miała wesele 21. października i mieli cudowną pogodę, ok. 20st. i śliczne zdjecia z pleneru. A jezeli boisz sie ze szybko robi sie ciemno, to zrób tak jak ja czyli plener w inny dzień (wtedy umawiasz się na dzien na ktory zapowiadają ładną pogodę) Października to piekny miesiąc, a 6 tys. to kupa kasy (ja za taką kwotę planuję zrobić sypialnie )---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- agata troszkę cięko wywnioskować z tego zdjecia jaka ta sukienka jest na żywo... ogólnie kształt bardzo ładny kształt i wstążka dodaje urok, tylko nie wiem czy bym jej troche nie skróciła... kolor wstążki zostawiasz turkusowy? bianeczka to pewnie nerwy i stres przedślubny, nie daj mu się ale z drugiej strony, jeżeli nie jesteś w 100% pewna i przekonana, że tego właśnie chcesz, to usiądź na spokojnie i sobie to przemyśl, bo lepiej sie dwa razy zastanawiać niż potem żałować do konca życia (chociaz to zalezy od TŻta )
61-60 ![]() SB, dam rade ![]() Edytowane przez mądrala Czas edycji: 2010-06-30 o 20:44 |
|
|
|
|
#2992 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za powitanie
mądrala tak to nasz maluch Szymuś ![]() sammi24 10 lipca skończy 6 miesięcy ![]() _agata suknia piekna
|
#2993 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny
![]() już jestem po obronie i zasłużony tytuł MGR już mam ![]() teraz tylko jeszcze jedziemy na tydzień nad morze i od 12.07 zabieram się ostro za sprawy weselne, bo czas ucieka coraz szybciej ![]() sammi24 też się nad tym zastanawiałam do kiedy to ubezpieczenie jest ważne, bo nie dość że już studentką nie jestem to praktycznie na dniach wyprowadzę się do Tż (choć na razie nie chciałam się tam meldować) i zarejestrowanie się w Katowiacach w PUP nie miałoby sensu. ale znalazłam na internecie informacje, że Prawo do ubezpieczenia w NFZ wygasa po czterech miesiącach od zakończenia nauki (jako który przyjmuje się absolutorium) lub w momencie skreślenia z listy studentów. i tego się będę trzymać, bo to przynajmniej do wesela będę ubezpieczona przez mamę a po ślubie Tż mnie weźmie pod swoje jeśli do tej pory nie znajdę pracy.
|
|
#2994 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2995 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chwal się, jaką zamówiłaś??? ![]() Cytat:
2zł sztuka, niestety takie wypisywane bez personalizacji, jak będe w domu to też zdjęcia cyknę. I mam nadzieję, że pierwsze też trafią do gości w ten weekend Cytat:
co do posiłków, myślę że nieźle to wykombinowaliście ![]() Cytat:
my będziemy mieć plener w jakiś wybrany przez nas ładniejszy dzień (jak mądrala), mam nadzieję, że liście będą różnokolorowe, a słoneczko dopisze - kocham jesienną aurę Cytat:
strasznie lubię Szymonków i Filipków, mam słabość do tych imion w przyszłości, mój synek podejrzewam też będzie nosił któreś z tych imion ![]() Cytat:
teraz nic tylko na urlop ulga co? to o tych 4 miesiącach też znalazłam, mam nadzieję, że to prawda...i też się będe tego trzymać ![]() A ja wczoraj znalazłam pracę!!!byłam na rozmowie i idę na szkolenie mam nadzieję, że mnie nie zgniotą i nie przetrenują
|
||||||
|
|
|
#2996 | |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje :brawo:
Cytat:
![]() Jak dla mnie plener miesiąc przed ślubem to chyba trochę śmieszne Ja będę miała w tygodniu jakoś po ślubie i tylko plener. W studiu nie będziemy mieli ![]() Co Filipków i Szymonków też uwielbiam ![]() No i gratulacje znalezienia pracy
|
|
|
|
|
#2997 | |
|
Raczkowanie
|
Mądrala, buty śliczne!
wypatrzyłam na tej stronie z zaokroglonym noskiem ze skóry z 6 cm obcasem )) ale boję się zamówić bez mierzenia.Beaciunia, ja bym prosiła ten wykres na maila. Coprawda nie mam PCO, ale szkoda mi czasu na jakieś "nawiedzone" wykresy, które watpie by do czegokolwiek mi się przydały. ![]() Cytat:
Przypuśćmy, że planujecie plener w innym dniu niż ślub, będziecie wówczas szły drugi raz do fryzjera i na makijaż??? Mi szkoda kasy na takie fanaberie, ale wiem że niektóre PM tak robią. Madziulka, imię synka, Szymon - piękne!!! uwielbiam je ![]() Anetika - obrączki cudne! ![]() _agata - suknia przepiękna! bardzo podobna do mojej, chociaż innej firmy, ja będę miała szarfę w kolorze sukni (czyli białą) a ty? |
|
|
|
|
#2998 |
|
Rozeznanie
|
W końcu mam zaproszenia
Dziś odebrałam, wrzucam fotkę tak jak obiecałam, tylko nie wiem czemu zdjęcia jakieś takie mdłe mi wyszły - w rzeczywistości kolory są bardziej nasycone Teraz zostało "tylko" je rozdać...
|
#2999 |
|
Rozeznanie
|
A i kupiłam dziś też dwa welony jeden krótki a drugi dłuższy taki do kostek
Trochę pani w sklepie mnie namówiła na nie, i już sama nie wiem czy dobrze zrobiłam, że je wzięłam... Ale już trudno
Edytowane przez anetika Czas edycji: 2010-07-02 o 18:01 |
|
|
|
#3000 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o plener to na pewno nie pójdę ani do fryzjera ani makijażystki. Sama coś wykombinuje. Włosy chyba pokręcę tylko i rozpuszczę a malować się sama jakoś umiem Zależy mi, zeby zdjęcia z pleneru były ładne, naturalne. No i tak jak mówisz- szkoda pieniędzy.Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.

Ty tez w ym roku slub,ktorego pazdziernika?opowiadaj

Z dnia na dzień trafił nam się wyjazd do dalszej rodziny TŻ oddalonej o 500km od nas w parę godzin spakowaliśmy się i pojechaliśmy, wcześniej kupiliśmy (w końcu!) samochód, a dziś złotnik dzwonił że już zrobił obrączki (nie mogę się doczekać, kiedy je zobaczę - odbieramy je w piątek, bo wcześniej nie będziemy mieli jak,a jak już je odbiorę to postaram się wrzucić zdjęcie na forum... o ile będę umiała
) a jutro jadę zamawiać (nareszcie!) zaproszenia... 
Co do posiłków, to ja też bym dodała jeszcze jeden, szczególnie jeżeli planujecie wesele z tańcami hulańcami 

tylko taki kolega. Jak złapałam ten welon no to zawołał mnie prowadzący z orkiesrtry żebym się przedstawiła i takie pierdoły. Panowie zaczęli w kółeczku tańczyć a ten koleś zaczyna mi nawijać makaron na uszy, jak to on żałuje, że to on nie może złapać tego krawata, bo bardzo by chciał
Ale jak to powiedział mój tż "miał cię ochotę przelizać"

TŻ z innej parafi więc raczej nie zna księży u mnie, a ten to taki formalista, poważny, eh...
jest jeden fajny i tak bardzo chciałam żeby on prowadził...ten ksiądz od protokołu idzie na urlop i tak kombinuje żeby jakoś to odkręcić i tamtego upolować
Ja tak jak już kiedyś pisałam chciałam zupełnie inne i w końcu postawiliśmy z TŻ na taki wzór:

Z tżtem czasem ciezko się dogadać. Teraz mi oświadczył, że chce jechać na miesiac za granice!!!!!!!!!!!!!
a tyle jeszcze do zrobienia! Nauki, poradnia, rozdanie wszystkich zaproszeń