|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Myślałam że dostanę ŚWIRA
![]() Walczę cały dzień z netem ...... ![]() ![]() ![]() Już odninstalowywałam routeta chyba 15 razyyyyyyy wrrrrrrrrrr ![]() Wreszcie jestem............ Ale teraz to za chiny chyba Was nie nadrobię ![]() ps. Pisałam Do Kanci że nie mam netu .... A Ula dziś napisała, że : "Wody jej rano odeszły" Trzymamy kciuki ![]() Kancia mi napisała że jest na wizycie to chyba jeszcze Wam nie pisała ![]() A mi rano odszedł czopppp ![]() Ale jak to napisałam Kanci jedna jaskółka wiosny nie czyni ![]() _________________________ ________ Wczoraj za to mialam wisielczy humor.... Nawet jak Kuba poszedł spać to emocje mi puściły i jak mąż zapytal co się dzieje to się poryczałam ![]() A on na to : No co ty ? Co siędzieję ? Ja : Nic? ![]() On: Myslałaś że może to już ...? Tyle cały dzień sie nacierpiałaś ? ![]() Ja : Mmmmmmhhhhhhhhhh ![]() On:Nie płacz skarbie ... Ja: Mhhhhhhhmmmmmmm ![]() On: Chcesz by jak mała się urodzi zobaczyła mamę taką zapłakaną ...???? ![]() Ja: Mmhhhhhhhhmmmm ![]() On: NO CO TY JESZCZE POMYSLI ŻE SKORO MAMA PŁACZE TO TAK TRZEBA I TAK JEJ ZOSTANIE ![]() po tym tekście poszłam spać i dziś mi już lepiej ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-27 o 12:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam na szczęście swoją położna w szpitalu więc myślę, że mnie ominą takie przygody, a ty się trzymaj cieplutko a tż pewnie jeszcze bardziej niż ty skołowany? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2973 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A to, że nikt nie zajrzał czy z tobą wszystko w porządku, to jakaś porażka ![]() A nie masz innego szpitala w pobliżu? ed. lecę robić drożdżówki ![]() Edytowane przez addicted to wizaz Czas edycji: 2010-01-27 o 12:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2974 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2975 |
Zakorzenienie
|
patinka_ przerażające to co napisałaś
![]() ![]() Zaczęłam się zastanawiać z jakimi bólami powinno sie pojechać do szpitala. Ja też "nastawiałam" się na bóle coś na @ i jak będą co 10 min. Ale po tym co napisałaś, to już zbaraniałam ![]() Trzymamy mocno kciuki za Ulę ![]()
#2976 |
Wtajemniczenie
|
Pysiamn właśnie miałam pisać do Ciebie sms-a
![]() ale dobrze,że sie odnalazłaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
IO kurcze szykuje się kolejny wysyp ![]() Ula trzymam kciuki ![]() ![]() Pysiu no i gratuluję odejścia czopa ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2978 |
Zakorzenienie
|
patinka
![]() Ja wczoraj bylam na sali z taką dziewczyną która miała dokładnie takie same objawy co ty ...przyjeli ja na porodowkę coś tam podłączyli ...i skurcze w nocy się wyciszyli ...wypisali ją razem ze mną do domu ![]() ____________________ Właśnie zerknelam na listę ...że mamy już więcej mam rozpakowanych niz oczekujących ![]() 31 rozpakowanych : 10 czekających stycznióweczek i 20 czekających mam lutowych .... Już naprawdę jesteśmy na połmetku ![]() _________________________ ___ ps Dzięki Wam dziewczynki za troske o mnie ...kochane jesteście ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-27 o 12:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Zakorzenienie
|
no mówię wam dziewczyny- po tej akcji mam dość..jescze ten krwisty czop-przecież do cholery, nie mogła mi się krew przewidzieć:/ wszędzie pisze,że krwisty odchodzi na parę godzin, dzień przed porodem-ja go znalazłam póżnym wieczorem w poniedziałek...no i co?dziś środa a ja siedzę dalej z brzuchem..nie wiem...na tyle co 9 miesięcy było w miarę spokojne-coś czuję że końcówka mnie nieźle zmaltretuje-najgorsze to jest to,że jak się jedzie to szpitala i oni stwierdzają,że skurczy nie ma to nie wypisują tak łatwo, tylko trzeba na własne żądanie i wielki problem robią-dlatego to nie takie hop siup,że się do nich jedzie:/ gdybym się nie wypisała, to by mnie trzymali tak nie wiadomo ile, bo jestem w terminie...a serio-ileż można leżeć na sali porodowej-dobijające...w sali z piłką, materacami i drabinkami:/ samiuśka...bo jak Tż mnie rano odwiedził o 8 to musiałam wyjść na korytarz:/ chociaż w sumie planowaliśmy poród rodzinny-ale z tego wszystkiego nawet nie spytałam ich o to, no bo jak przyjechaliśmy o 4 rano i babka zrobiła wielkie oczy no to nawet nie zatrzymywałam Tż, tylko wysłałam do domu żeby się wyspał...
#2980 |
Zakorzenienie
|
[B][/Addicted B] tez robie Kanci drozdowki
![]() ![]() Patinka ![]() ![]() ![]() Pysiamnno masz racje niedlugo zostana same lutowki ![]() ![]() Ula kciuki i zebys juz sie odezwala jak ebdziesz miec Zuzinke przy sobie ![]() ![]() A u mnie nic nowego mi nic nie odchodzi czuje sie swietnie poza tym ze chwilowo podskakuje z boli przez to ze mala chwilowo daje sgtrasznie czadu.. az mnie wygina ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Zadomowienie
|
No to
![]() ![]() PYSIA dobrze ze juz jestes z nami ![]() twoje ciasteczka francuskie wlasnie siedza w piekarniku i slicznie pachna ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2982 |
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj znowu miaalm noc nie przespana biegunka i mdlosci no ale razno zadzwonilam do mojeje gin i pwoiedziala ze mam sie na porod szykowac bo organizm sie juz oczyszcza
![]() __________________ |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ************************* ******* A ja dzisiaj siedziałam do 3:00 nad ranem na allegro ![]() Przez ostatni tydzień to wogóle tylko siedzę na allegro. Czekałam z zakupami do końca remontu, końca nie widać, za to widać coraz bliżej termin porodu ![]() ![]() Także obecnie codziennie mam najazd kuriera ![]() Wczoraj np szukałam body i pajaców dla Maluszka. Wprawdzie dostałam 3 kartony ubranek - pisałam Wam kiedyś, ale mało co się z tego nadaje. Wybrałam co jest OK, ale to praktycznie same śpioszki i kaftaniki, a raczej o wiele wygodniej dla mnie i Glutka będzie ubieranie się w body i pajacyk - nie będziemy się tak mordowali ![]() ![]() ![]() No, ale z tego wszystkiego, tzn zakupów ubrankowych, to mam tylko radochę ![]() ******************** Poza tym muszę się sprężyć i oddać do tego piątku dyrektorowi sprawozdanie ze stażu na mianowanego - miałam to zrobić już tydzień temu, ale mi się nie chce ![]() ![]() Miałam jechać dzisiaj do laboratorium, ale nie pojechałam, bo spałam do 12:00. Jutro nie pojadę, bo nie będę miała czym, może w piątek - zobaczymy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2984 |
Zakorzenienie
|
gosbaj ja też dziś z nudów zrobilam ciasteczka
![]() Mam nadzieję że będą Ci smakowały ![]() Elcia no to może już niedługooooo.... ![]() Idę robić obiadek ![]()
#2985 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A ja dzis mialam obiadek z glowy bo maz sobie wczoraj na kolacje zrobil gulasz z serc ( dla mnie ohyda bleeee) i mial na dzisiaj a ja mialam z wczorajszego obiadku spaghetti z kurczakiem i brokulami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2986 |
Zakorzenienie
|
A ja za chwilke wyjmuje drozdzowki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Zakorzenienie
|
Widzę że dziś dziewczynki kulinarnie
![]() A gdzie Kancia ....miała mieć wizytę i zero wieści jak na razie ![]() Ciekawe czy Ulcia sięrozkręciła i rodzi ? ![]() Na rzie nie mam wieści ![]()
#2988 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do czopa, to nie wiem jak będzie w twoim przypadku, bo odchodził dość długo. Ale kto wie, może to już rzeczywiście tuż tuż, bo przecież każda ciąża jest inna ![]() ULA ![]() ![]() Cytat:
A babsztylowi pewnie przerwałaś sen, ze był taki niemiły ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2989 | ||||
Zakorzenienie
|
Ano ...mój małżonek umie komplementować jak niejeden który
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ........................ A mi leci ten 39 tydzień. Plecy od czasu do czasu pobolewają..Mam WIELKIE problemy z "siusianiem" co chwile jakieś rozwolnienie....A dzidzia jak siedzi tak siedzi...Do tego boli mnie ta szyjka macicy..Tak jakby już była krótka i bardzo rozwarta i coś się po prostu o nią ocierało (Zosiunia??) ![]() ![]() Jutro GIN na 16:00.Ciekawe co mi powie? Normalnie załamka...Wam już odchodzi czop, skurcze macie (chociażby te przepowiadające) albo wody odchodzą a u mnie cisza! ![]()
03.02.2010 ZOSIA ![]() ![]() Edytowane przez Sweet_Jelly Czas edycji: 2010-01-27 o 14:47 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2990 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Ale teraz można czekać i 2 tyg ![]() ![]() Cytat:
Dam odrazu znać jak będe maila wieści ![]() Sweet_Jelly nie znasz dnia i godziny jednym wcześniej coś się dzieje innym nic ... A i tak moze być że za chwilkę coś zlapie jakieś skurczybiki ....i będziecie jeszcze dziś jechać na porodówkę ![]() Nie ma co się nastawiać i martwić że innym coś a mi nic ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-27 o 14:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2991 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh, nie masz co narzekać - przynajmniej nie miałaś takiego falstartu jak ja i jak już pojedziesz to wrócisz z dzidzią :/
![]() |
#2992 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tez mam jutro wizyte u gina na 14:30 wiec tez zobaczymy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 |
Rozeznanie
|
czy ja jestem jedyna mamuska, ktora uwaza body za beznadziejny wynalazek? nie dosc, ze wiekszosc trzeba przekladac przez glowke, to jeszcze dodatkowa warstwa na pieluszce, zeby mniej powietrza dochodzilo.
ja jestem zwolenniczka kaftanikow i rozpinanych koszulek. nic sie mojej niuni na plackach nie zawija, jak mnie straszyli.
#2995 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jak znam swoje szczęście to pewno jeszcze będę musiała sobie poczekać z tydzień na kochane maleństwo. ![]()
![]() |
#2996 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mi czop wylazł 3 tygodnie temu.... i nic.... ale może nie był cały ![]() Mmonnikka gratulacje ![]() ![]() Patinka współczuję przeżyć ![]() ![]() No ale w końcu mamy prawo do falstartów - moja psiapsióła przy drugim (!!!) dziecku dopiero za 4 razem została i urodziła, więc luz ![]() Ja dziś po kolejnym kontrolnym ktg i usg - wszystko idealnie, wyszły tylko 2 skurcze, ok. 60%, a mały przybrał 250g i waży już 2770g ![]() ehhhh.... dziecię wierzga intensywnie, chyba się przemieścił, bo zawsze nóżki wystawiał po prawej stronie, a teraz z po lewym boku mnie kopie ![]() ![]() i z jednej strony chciałabym już, a z drugiej to jeszcze wolę nie... i dogódź tu kobiecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | |
Raczkowanie
|
Witam Mamunie i Brzusiolinki!
![]() ![]() Witaj zielonadaglezja ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Uleńka ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2998 |
Zadomowienie
|
wiadomośc od Uli
![]() "O 15:28 urodziła się Zuzia, 57 cm, 3650 g, dostała 9 punktów, bo przez zielone wody miała siną buźkę i rączki. Jest śliczna jak aniołek" Szczęśliwej mamie gratulujemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:56.