ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-21, 20:09   #2971
boszka1987
Raczkowanie

Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Cytat:
Napisane przez vandros Pokaż wiadomość
Boshka klask i: bardzo ładnie!!! Chwalę Cię i Twą tkankę mięśniową Powiem Ci, tak ja jak robiłam ćwiczenia to szyja bolała przy pierwszych dwóch ćwiczeniach (tych gdzie ręce trzeba mieć wzdłuż ciała) i to przez całe 42 dni ćwiczeń także nie pękaj maleńka!!!!!!
hehe dzięki, nawet mnie nie strasz z tą szyją że tak do konca będzie ciekawe ile ta moja tkanka mięśniowa wytrzymie hahaha

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

heh zaczęłam setną stronke
boszka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-21, 20:24   #2972
karadka
Zadomowienie

Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

sok z brzozy mowicie? jakby ktoras miala cos ciekawego w tym temacie to pisac! ja jutro poszukam ale dzisiaj juz nie mam czasu
karadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-21, 20:45   #2973
aniela40
Raczkowanie

witajcie.
zaszalałam i serniczek pyszny zrobiłam ale już dziś dam sobie z nim na luz bo waga pójdzie w górę-a tego bym nie chciała.
do pracy wezmę koleżankom smaczku narobię he,he

aniela40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-21, 21:19   #2974
elskede
Rozeznanie

a ja świętuję naszą 100 stronę

dziękuję za to, że jesteście WSZYSTKIE

elskede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-21, 21:31   #2975
sylwusia085
Rozeznanie

Dobry wieczor Dukaneczki ja jestem w trakcie cwiczen zrobilam sobie a6w, do tego orbiterek i rowerek ogladam you can dance i tak jakos lzej mi idzie z tymi cwiczeniami
kolacje zjadlam o 20 zbaczymy co jutro waga pokaze
tez musze upiec sobie serniczek bo znow mnie cisnie ochota na slodkie, ale pwoiem wam ze zrobilam ta nutelke i w ogole mi nie smakuje ten smak nie ejst w moim guscie wpadne za ok 20 min jak na rowerku skoncze
sylwusia085 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-21, 21:38   #2976
vandros
Raczkowanie

Ide jutro na rozmowe kwal. Trzymajcie
Cel - 55 kg

"Did U know, that 'I told U so' has a twin brother" she asked cutting me off "His name is "Shut the f*** up'"
vandros jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-21, 21:51   #2977
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
za rozmowę .

To od sernika protalowego można przytyć??
Ja dzisiaj zrobiłam .
Czystałam skład budyniu bez cukru i jest tam skrobia kukurydziana,aromaty i skrobia ziemniaczana.Nie wiem jak z tą zimniaczaną,ale resztę chyba wolno na I fazie

Poza tym mam jeszcze przepis na murzynka który podobno też można jeść na I fazie .

Podziwiam Was jeszcze za te ćwiczenia.Rozmumiem,że robicie 6W .Może też zacznę .Muszę tylko poszukać ich w swoich papierach bo miałam wydrukowane.

W każdym razie jestem z wami....duchem z tymi ćwiczeniami
Stary 2010-04-21, 21:58   #2978
Megi428
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karadka Pokaż wiadomość
megi - powodujesz usmiech na mojej twarzy - dziekuje

Cytat:
Napisane przez karadka Pokaż wiadomość
sok z brzozy mowicie? jakby ktoras miala cos ciekawego w tym temacie to pisac! ja jutro poszukam ale dzisiaj juz nie mam czasu
no to masz leniuchu jak nie chce ci się szukać:
http://www.naturalnamedycyna.pl/inde...sk=view&id=350
wygląda na to że kolejne Panaceum na wszystko

Cytat:
Trzymamy

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość

To od sernika protalowego można przytyć??
Ja dzisiaj zrobiłam .
Czystałam skład budyniu bez cukru i jest tam skrobia kukurydziana,aromaty i skrobia ziemniaczana.Nie wiem jak z tą zimniaczaną,ale resztę chyba wolno na I fazie

Poza tym mam jeszcze przepis na murzynka który podobno też można jeść na I fazie .
Sensuel faza uderzeniowa jest jak najbardziej restrykcyjna (kurczę jakie trudne słowo) więc nie wolno na niej żadnych skrobii, kakałka, budyniów, mleka w proszku itp. - trzeba na niej jak najbardziej czyste i nieprzetworzone białka - wtedy możemy się spodziewać uderzającej straty wagi - czyli w I fazie wody, a w II tłuszczyku.
Wstrzymaj się kochana z tym budyniem i teraz same proteinki
Stary 2010-04-21, 22:08   #2979
Sensuel
Wtajemniczenie

Megi....dzięki za odpowiedź.Pytam,bo na wątku z przepisami znalazłam kilka przepisów na I fazę i właśnie tam są użyte: kakao i skrobia kukurydziana.Więc dlatego pytam ,chociaż mnie z tym kakaem uprzedziłaś.No to już wie,że murzynek odpada .
A co z przepisami niby na I faze np.naleśniki i chlebek kukurydziany??
Normalnie już zakręcona jestem
Bo faktycznie nie ma skrobii w składniakach,a w przepisach dukanek z I fazy jest.Bo II faza to co innego

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

A o budyń tylko tak pytałam,bo skrobia ziemniaczana mi spokoju nie dawała .
Stary 2010-04-21, 22:12   #2980
Megi428
Wtajemniczenie

Cytat:
Megi....dzięki za odpowiedź.Pytam,bo na wątku z przepisami znalazłam kilka przepisów na I fazę i właśnie tam są użyte: kakao i skrobia kukurydziana.Więc dlatego pytam ,chociaż mnie z tym kakaem uprzedziłaś.No to już wie,że murzynek odpada .
A co z przepisami niby na I faze np.naleśniki i chlebek kukurydziany??
Normalnie już zakręcona jestem
Bo faktycznie nie ma skrobii w składniakach,a w przepisach dukanek z I fazy jest.Bo II faza to co innego

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

A o budyń tylko tak pytałam,bo skrobia ziemniaczana mi spokoju nie dawała .
jeszcze raz ci powiem : żadnej mąki - tej nie używamy z pewnością, a skrobię kuku można od II fazy i to też tylko wtedy kiedy nie ma zastojów wagowych i tylko do 1łyżki dziennie.
możesz a raczej musisz w I i nastepnych fazach i w ogóle już zawsze 3 łyżki otrąb owsianych, lub 2 łyżki owsianych i 1 pszennych. I pamietaj otręby zjadamy raz dziennie gdyż dzielenie ich na kilka porcji może osłabić działanie diety proteinowej.
Stary 2010-04-21, 22:23   #2981
Sensuel
Wtajemniczenie

no to kto wstawił tam te przepisy !!! Wrrrr.....normalnie się wkurzyłam.
No to pozostają tylko placki owsiane.
Kochana jesteś,że mnie oświeciłaś.Waga by nie spadała,a ja miałabym pretensje do całego świata

Megi....dziękuję ci bardzo
Stary 2010-04-21, 22:29   #2982
Megi428
Wtajemniczenie

Coś czuję że jutro osiągnę magiczną 10tkę, tak właśnie czuję. No to kochane która mi dobrze życzy to czarować mi tutaj
Często wieczorem staję na wadze i zauważyłam że różnica rano jest jakieś 1,3 - 1,5 kg mniej niż wieczorem, a dzisiaj miałam wieczorem 105,1 kg, czyli że jutro powinno być poniżej 104kg. Kurczę jak ja bym chciała mieć już równiusieńką dychę mniej.

No i sobie pomarzyłam, popisałam, czekam na czary i mykam spać, bo jutro rano znowu zaśpię, co mam w zwyczaju. Tzn. przysypiam i potem nie umiem się w czasie wyrobić

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Sensuel nie ma sprawy, jak wiem to powiem.
A przepisy mógł wstawić każdy, ty też możesz, a jak ktoś się trochę w temacie orientuje to wrzuca co popadnie i tak zostaje tam sobie.

Ale jak masz ochotę na słodkie to w przepisowni na stronie 7 chyba jest mój sernik proteinowy - jak dasz łyżeczkę płaską na 1kg sera i podzielisz go sobie na 2-3 dni to nic się nie stanie. Najlepszy do niego jest serek homo lub President - op. 300gr w Biedronce są.
Bez proszku też wychodzi
Stary 2010-04-21, 22:35   #2983
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Megi428 Pokaż wiadomość
Coś czuję że jutro osiągnę magiczną 10tkę, tak właśnie czuję. No to kochane która mi dobrze życzy to czarować mi tutaj
Często wieczorem staję na wadze i zauważyłam że różnica rano jest jakieś 1,3 - 1,5 kg mniej niż wieczorem, a dzisiaj miałam wieczorem 105,1 kg, czyli że jutro powinno być poniżej 104kg. Kurczę jak ja bym chciała mieć już równiusieńką dychę mniej.

No i sobie pomarzyłam, popisałam, czekam na czary i mykam spać, bo jutro rano znowu zaśpię, co mam w zwyczaju. Tzn. przysypiam i potem nie umiem się w czasie wyrobić

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Sensuel nie ma sprawy, jak wiem to powiem.
A przepisy mógł wstawić każdy, ty też możesz, a jak ktoś się trochę w temacie orientuje to wrzuca co popadnie i tak zostaje tam sobie.

Ale jak masz ochotę na słodkie to w przepisowni na stronie 7 chyba jest mój sernik proteinowy - jak dasz łyżeczkę płaską na 1kg sera i podzielisz go sobie na 2-3 dni to nic się nie stanie. Najlepszy do niego jest serek homo lub President - op. 300gr w Biedronce są.
Bez proszku też wychodzi
Mam właśnie ten sernik zrobiony .Ja mam go do podziału między męża i siebie,bo on też na diecie .Użyłm do tego sernika serka homo 1% bo nie było innego z mniejszą zawartością tłuszczu .I robiłam z 500g serka,bo z kilograma to by mi z formy wyleciał.Ten mi wyrósł pięknie w formie ø24cm

za równą dyszkę dla ciebie.

Spadam spać,bo rano trzeba wstać i juniora do przedszkola prowadzić.
Dobrej nocki dukaneczki
Stary 2010-04-21, 22:42   #2984
Megi428
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam właśnie ten sernik zrobiony .Ja mam go do podziału między męża i siebie,bo on też na diecie .Użyłm do tego sernika serka homo 1% bo nie było innego z mniejszą zawartością tłuszczu .I robiłam z 500g serka,bo z kilograma to by mi z formy wyleciał.Ten mi wyrósł pięknie w formie ø24cm

za równą dyszkę dla ciebie.

Spadam spać,bo rano trzeba wstać i juniora do przedszkola prowadzić.
Dobrej nocki dukaneczki
no dzięki kochana
teraz mogę myknąć do wyrka
dobranoc i też spadeczków życzę
Stary 2010-04-21, 22:47   #2985
sylwusia085
Rozeznanie

Megi ja tez czuje ze jutro pojawi sie na TWOJEJ wadze rowne 10,100 mniej hihi ;]

ide spac padnieta jestem
Stary 2010-04-22, 07:30   #2986
sylwusia085
Rozeznanie

wow jestem dzis piewsza na forum? niezle... ide wlasnie na uczelnie, nie zjadlam sniadania bo nie chce mi sie jeszcze, moja waga tylko - 100gram a tak wczoraj intensywnie cwiczylam ze szok! postaram sie dzisiaj stopowac z zakazanymi przekaskami bo cos ostatnio zbyt duzo podjadam... upieke dzis cos protalowego moze przezyje jakos ten przyszly tydzien...

milego dnia
Stary 2010-04-22, 07:31   #2987
agamagda
Rozeznanie

puk
zmieszczę sie jeszcze na setnej stronie?

wczoraj godzinka aqua, dziś waga lekko w dół

chodzę na aqua na 3 różne baseny
bo w różnych miejscach mają zajęcia
wczoraj woda była strasznie ciepła
i wyjątkowy syf chloru, aż mi od tych oparów było niedobrze

Edytowane przez agamagda
Czas edycji: 2010-04-22 o 07:41
agamagda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-22, 07:34   #2988
Agsa88
Przyczajenie

hej dziewczyny, moja waga juz drugi dzień stoi.. nie wiem może dzis ogranicze jedzenie maksymalnie i zobacze czy cos się ruszy

Faza II- 5/5 (0,2 kg)
Agsa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-22, 08:02   #2989
karadka
Zadomowienie

czesc dziewczynki -0,3 kg dzis wiec jeszcze 0,5 do mojego drugiego celu czyli 75kg
megi koniecznie daj znac od razu jak waga bo ja trzymam kciuki
sensuel - faza I jest bardzo restrykcyjna tylko to co w ksiazce, w fazie II masz na przemian faze I + faze I z warzywami dlatego te przepisy zawieraja niedozwolone w fazie I produkty ktore sa juz dostepne w fazie II, wiec wiekszosc przepisow na faze I sa do dni proteinowych w fazie II a ze faza I trwa tylko pare dni temu przepisy sa glownie na dni proteinowe fazyII - troche zagmatwalam ale mam nadzieje ze zrozumiesz i jeszcze jedno niektore przepisy zawieraja make kukurydziana - to jest blad bo jej nie wolno wiec ja zawsze zastepuj skrobia kukurydziana, a z budyniami to odpusc na razie, jak zobaczysz juz w miare spadek to mozesz kombinowac
vandros - powodzenia!

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

i wszystkim gratuluje dotrwania do 100 strony
Stary 2010-04-22, 08:43   #2990
aniela40
Raczkowanie

Witajcie.
ja własnie po sniadanku i uciekam do pracy.waga spadła od wczoraj 0,5 szook ale dzis to już bedzie na + bo serniczek do pracy biorę

aniela40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-22, 09:37   #2991
galloway
Rozeznanie

cześć dukanki
u mnie już uzbierało się te pół kg z kilku dni więc mam -0,5 w końcu mam te -11kg i tylko jeszcze 2 kg z kawałkiem i będzie 6 z przodu czyli mój pierwszy cel będzie osiągnięty
Wszystkim gratuluję spadeczków !!!!
Idę smażyć placuszki na śniadanie, robię je codziennie nawet jak mam P+W,jakoś je tak polubiłam ....no i planuję zrobić sernik dzisiaj bo stwierdziłam że śmietanowiec jest za bardzo super żeby go robić ot tak sobie w zwykły dzień
karadko wczoraj jeszcze patrzyłam w necie inne aromaty i jak już fajne znalazłam to brak wysyłki poza USA jakieś tam znalazlam że owszem wysyłają do Europy ale tylko do UK i Irlandii ale koszt 20$ więc dużo, dzisiaj jeszcze popatrzę, bo te dukanowe to jednak drogie...

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

agsa trzymam kciuki za Twoją wagę, żeby spadeczki były większe ale każdy organizm jest po prostu inny,no i jest też sprawa hormonów,jak ktoś ma z tym problemy to niestety trzeba więcej cierpliwości by cokolwiek zrzucić. Moja mama która zaczęła razem ze mną dietę miała kilku tygodniowe zastoje wagowe ale w sumie schudła juz 8kg, to jest rewelacyjny wynik dla kobietki po 60ątce

Edytowane przez galloway
Czas edycji: 2010-04-22 o 09:06
galloway jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-22, 09:47   #2992
karadka
Zadomowienie

galloway szkoda ze nie pomyslalysmy wczesniej bo bysmy zamowily ze stanow i bym Ci je z polski wyslala jak bede

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

i gratuluje wszystkich spadkow!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2010-04-22, 10:48   #2993
haniula1803
Rozeznanie

cześć dziewczyny
Ja się poddaje, moja waga ciągle stoi w miejscu, widocznie osiągnełam już poziom kiedy ,,niezależnie od stosowanej diety waga uparcie stoi w miejscu" ponadto biały ser mi wychodzi uszami i smaku otręb też mam dość. przeczytałam dzisiaj jeszcze rozdział o stabilizacji wagi i biorę się za III faze, mam nadzieje, że dalej moge tu zaglądać pozdrawiam ...

no obiad chyba sobie zrobie makaron(pełnoziarnisty) w sosie pomidorowym na podwieczorek jabłuszko
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-22, 11:03   #2994
Kasiad01
Raczkowanie

Hej Dukaneczki Od dziś jestem na zwolnieniu lekarskim - mam zapalenie krtani. Leczyłam się prawie od tygodnia sama chodząc do pracy i niestety z marnym skutkiem, bo infekcja zeszła niżej.
A wczoraj wylądowałam w szpitalu na oddziale ratunkowym - ość mi się wbiła w gardło Bez pomocy laryngologa się nie obyło. Tak więc uważajcie, bo jednak na naszej diecie jemy sporo rybek.
Muszę się Wam pochwalić - przekroczyłam -2o kg normalnie lubię tą dietę
Jeśli chodzi o aromaty, to ja Wam powiem, że używam te nasze zwykłe polskie. Wiem, że są na bazie oleju, ale dodaje ich się tak mało, że się tym nie przejmuję. Skoro używam ich i i tak chudnę cały czas, to nie będę wydawała takiej kasy na te bez oleju. Choć nie ukrywam, że aromat orzechowy czy nugat by się przydał, a takich chyba u nas nie ma.
Straciłam: 21,3 kg
Kasiad01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-22, 11:35   #2995
karadka
Zadomowienie

kasiu bidulko Ty uwazaj na siebie
i gratuluje rekordzistko!!!!!! no Twoje wyniki mnie zwalaja z nog!!!! jak ja bym miala -20 to juz pewno bym robila przygotowania do III fazy
co do aromatow ja tez uzywam tych zwyklych i mam jeszcze bez oleju ale tylko waniliowy i rumowy a dodam jeszcze ze super smak nadaja ziarenka z laski wanili!!! sprobujcie bo pycha!
Stary 2010-04-22, 13:09   #2996
galloway
Rozeznanie

Kasiu no to masz ostatnio nie wesoło, z tą ością to naprawdę pechowo nie dość że krtań nawala to jeszcze ość,trzymaj się kochana i kuruj
Jesteś naszym guru wagowo-spadkowym !!!!

a w Białymstoku właśnie napadał śnieg a wcześniej grad i teraz jeszcze grzmi właśnie upiekłam sernik i czekam aż ostygnie by go wyjąć z piekarnika,ciekawe jak mocno opadnie bo urósł pięknie ale wiem że wszystkim opada. Robiłam według przepisu karadki
2 kostki sera/ ja robiłam z 3
4 jajka/ja z 5
2 Łyżki skrobii
łyżka proszku
2-3 łyżki słodziku
olejek waniliowy i śmietankowy

Edytowane przez galloway
Czas edycji: 2010-04-22 o 13:13
galloway jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-22, 14:33   #2997
agamagda
Rozeznanie

kasiaaa czuję powoili twój oddech za plecami
no szalona kobieta - tyle kg zgubić

wróciłam właśnie od dr rodzinnej
dała mi skierownie na kreatyninę i morfologię
powiedziała że wątrobowe i cholesterol po 3 miesiacach diety wskazane sprawdzić
pochwaliła że wynik ładny mam, że w sam raz, bo to szok dla organizmu, skóry itp
a o diecie niesłyszała... hihi... ciut ją uświadomiłam

wiejeeeeeeeeeeeeee

haniulka, bo ty szczuplutka już

zmykam, papa
agamagda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-22, 14:50   #2998
sylwusia085
Rozeznanie

Haniula na stabilizacji tez schudniesz, powoli al jednak pewnie ze masz sie do nas melodwac codziennie bo jak nie.... ;] ja chyba tez jestem na stabilizacji mimo ze nie jem warzyw ale jem chleb, sama nie wiem czego chce i co aj robie? powinnam wytrwac ale sie poddaje, zbyt latwo chyba te 10 kg zrzucilam i teraz nie mam sily zcekac na cos wiecej niz raz na 3 dni -100gram....
sorki dziewczyny ze sie tak uzalam itp ale to dla mneiw ielka meczarnia, dzis np zjadlam gulasz dukanowy zo ddodatekiem lyzki akszy jeczmiennej, i o to moj faaza naprzemienna

w cerfurze od niedawna sa aromaty na bazie alkoholu za 0,99gr, smaki cytryowy, rumowy, smietankowy, pomaraczowy z tego co pamietam
Stary 2010-04-22, 14:57   #2999
karadka
Zadomowienie

a u nas slonko swieci a ja siedze w pracy i juz tak mi sie nie chce..... jeszcze 2 godziny.... i urlop zaraz dostane oczoplasu..... juz chyba widzialam milion sukni slubnych i dalej nie wiem ........
Stary 2010-04-22, 15:07   #3000
sylwusia085
Rozeznanie

jaki pewnie to jest stres z ta suknia co a chcialabys miec taka skromneijsza czy falbaniasta? powiem ci tak- wejdziesz do salonu pomierzysz i na pewno wypatrzysz ta JEDYNA
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości