|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
pewnie wyjdzie że tylko moja Kaja nie chodzi
na poduszce tez nie śpi, płasko zupełnie śpi je m/w o 8 płatki na krowim mleku 12-13 obiad 16-17 owoc-deser jakieś inne cudo 18.30 kaszka sztuczna 19.30 krowie mleko do spania no i podjada chrupaski często a mimo to waga jej stoi m/w od stycznia w miejscu |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Zanka a nie dajesz Filipowi zadnej kanapki, czy parowki, czy jajecznicy
![]() ![]() Dawid to dziennie wcina albo chleb z szynka i serem, albo jajecznice albo parowke z chlebem |
![]() ![]() |
![]() |
#2973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1. od niedawna śpi na takie płaskiej poduszce z pościeli niemowlęcej 2. 5 3. prawie chodzi, robi po 3-4 kroki. Trenowanie zajmuje jej ostatnio całe dnie ![]()
![]() |
#2974 |
Zakorzenienie
|
Niby wagowa norma dla 12 miesiecznego dziecka to jest pomiedzy 10-12 kg
|
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
Zakorzenienie
|
Buziaczekk to jest zawarte w tych innych przekąskach, po prostu jak my coś jemy to Filip sępi, więc dostaje, a to kanapkę, a to jajecznicy podje ale to nie są stale posiłki
poza tym Filip je co ok 4 h, nie wcisnęłabym nawet jednego stałego posiłku, bo nie zje nic więcej o 9.00 13.00 17.00 20.00
#2976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2.Igor je tak: 8-9 mleko 10- chlebek z dzemikiem 13-14 obiad 17 owoc 19 chlebek z maselkiem lub platki kukurydziane z mlekiem przed spaniem mleko 3. chodzi ![]()
![]() |
#2977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a np o tej 9 jakbys mu dala kanapke, czy parowke itp i samo mleko do popicia bez kaszki ? Bo nie wiem ale mnie sie wydaje ze on juz powinien dostac cos innego na sniadanie oprocz mleka z kaszka ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-05-07 o 09:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2978 |
Zakorzenienie
|
zje pół kanapki i wypije mleko a za godzine będzie głodny i będę musiała mu dać mleko z kaszką i tak
parówek nie daję
#2979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo tak jak Dawid on tez nieraz o 9 dostaje mleko a o 10-11 tak jakby drugie sniadanie czyli kanapka, jajecznica itp albo kaszka ale zadko a o 14-15 obiad czasem i o 13 dostaje Ja parowki daje ze 2 razy w tygodniu, kupuje te Jedynki, nawet w Maluszku pisali ze jesli chcemy dawac parowki to polecaja te Jedynki, Dawid uwieeeeelbia parowki, chleba je 1 cala kromke, czasem ze skora a czasem bez Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-05-07 o 09:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2980 |
Zakorzenienie
|
Buziaczekk a co to za różnica o której zje tą kanapkę? Filip je owszem, ale traktuje to jako przekąskę, musiałby zjeść z 2 duże kromki żeby pojeść, a on cierpliwości nie ma, zje trochę i potem psu daje, więc jak ja jem a on przyjdzie i chce to daję mu po kawałku tak długo jak chce
#2981 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
2. Mikolaj kocha jesc, moglby caly dzien 8:00 sniadanko, chlebek z wedlinka bo nie lubi sekow, albo parowke z chlebkiem, do tego czasami danonka 12:00 pije mleczko i idzie spac 15:00 obiadek 18:00 jogurt albo owoc albo kawalek chlebka 20:00 kaszka do picia i lulu w miedzy czasie je paluszki (juniorki), chrupki kukurydziane, biszkopcik 3. Mikolaj nie chodzi, puszcza sie zrobi kilka krokow ale raczej nie chetnie A ja tez mam pytanie Wszystkie macie nocniki i sadzacie na nie?? Dzieci kumaja do czego slucy nocnik??Wstyd sie przyznac ale ja jeszcze nawet nie kupilam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2982 |
Zakorzenienie
|
mam nocnik ale nie używamy
Filip nie chce, wyrywa się, wiec go nie męczę, nie rozumie do czego sluży nocnik jak będzie kumał cokolwiek to bedziemy się uczyli
#2983 |
Zakorzenienie
|
Dawid nocnik ma juz od bardzo dawna ale nie sadzam go (czasami raz posadze zeby go oswajac) uznalam ze jeszczcze poczekam z nauka na nocniku, czytalam ze dziecko na nauke korzystania z nocnika gotowe jest od okolo 1,5 roku a niektore dzieci nawet dopiero w wieku 2 lat, ja od czasu do czasu go bede sadzac ale porzadna nauke zaczne od okolo lata bo teraz Dawid posiedzi 5 sekund i wstaje, przy dobrych wiatrach sam sobie chce usiasc ale nie umie, wie ze tam sie robi sisi i narazie na tym poprzestajemy bo go to nie interesuje...do tej pory jakies 2-3 razy udalo mu sie nasikac do nocnika ale jeszcze tego jakos nie zakumal ze cos tam zrobil
Zanka myslalam ze ty mu wogole nie dajesz chleba (kanapki) itp bo tak to napisalas..obiad, 2 razy kaszka z mlekiem i przekaski jablka it a dla mnie przekaska to jest wlasnie owoc czy jakis chrupek itp a nie kanapka z wedlinami czy parowka (dla mnie to jest porzadne sniadanie) wiec sorry Uciekam cos porobic bo juz od samego rana siedze na kompie, Dawid spi Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-05-07 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- ![]() ![]() Igor siedzi na podlodze... wkolo niego wysmarowana delma po podlodze... on cala buzke w margarynie... caly upackany ![]() zawalu o malo nie dostalam ![]()
![]() |
#2985 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hmm...mało ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 2. mniej więcej to wygląda tak: 9-10 śniadanie 14-15 obiad 17-18 deser (wtedy je sam) 20-20:30 kolacja (kaszka na krowim z butelki) oczywiście w międzyczasie podjada od nas sęp jeden ![]() 3.Kubek chodzi Cytat:
Cytat:
![]() dzień doberek ![]() mąż do pracy na 12 poszedl ![]() ![]() ![]() Co do wagi...nie wiem ile Kubek waży bo my przez tego neurologa to nie wiem kiedy na szczepienie pójdziemy....ale pod koniec maja pewnie.W każdym razie młody w listopadzie ważył 12,2 kg .... ale nie pamiętam ile miał wzrostu...tzn długości.Teraz widzę, że z wagą mocno przystopował bo (co u mojego dziecka jest dziwne ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2986 |
Zakorzenienie
|
Alina czasem ma szorstką skórę na nóżkach i policzkach, ale nie ma tragedii
---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- wypłata przyszła ![]() worki na śmieci sobie kupię ![]()
#2987 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2988 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
6-7 mleko 9-10 kaszka na gesto (ostatnio zaledwie 10 łyżeczek) albo parówka 14-15 obiadek 17-18 deserek 19-20 mleko z dodatkiem jednej łyżeczki kaszki Moje dziecko nie chce jeść chleba czasem wcina bułkę lub ciemny chleb ale rzadko. Naleśników nie chce jeść i jajek też, wędliny bardzo rzadko. Uwielbia za to jabłka i banany, paluszki juniorki i herbatniki (nie chce jeść biszkoptów) Filip od zawsze śpi na poduszce ale takiej cienkiej a najbardziej mu się podobało jak spał na wysokiej jak miał katar. Zanka mój Filip tez czasem ma szorstką i zaczerwienioną skórę na policzkach, ale lekarka kazała nam smarowac kremem bambino i to pomaga. Stwierdziła że jak to nawet jest skaza to niewielka i nie bedzie na to dawać żadnych maści i kazała wyeliminować produkty które wydaje mi się że uczulają na conajmniej dwa tygodnie. Wydawało mi się że robi mu sie po zjedzeniu biszkoptów i on je sam odrzucił ale i tak czasem pojawia się zaczerwienienie.
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44 ![]() "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." Paulo Coelho
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
Zakorzenienie
|
![]()
#2990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale Ci dobrze...u nas jeszcze nie ma ![]() ja mam materiałowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Raczkowanie
|
Ja już mam wysprzątane w piecu napalone, teraz szykuję obiad. Co dobrego dzisiaj gotujecie?
Ja mam mielone, ziemniaczki i buraki. Pewnie naleśniki z serem jeszcze zrobię bo dawno nie robiłam ![]() Moje dziecko dłubie w nosie ![]() Idę ![]()
#2992 |
Zakorzenienie
|
ja jem "resztówki" chociaż jak TŻta nie ma to ja i tak prawie nic nie jadam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kupiłam "tanio na promocji biedronkowej" jak jestem w domu to Kaja robi kupy wyłącznie na nocnik Mąż czasem nie upilnuje u Kajki "kiedyś" bardzo było widać, że zaczyna robić kupcie więc ja ją wtedy myk na nocnik (jak dobrze sama już siedziała), robiliśmy tak cały czas teraz jak chce kupcie to "krąży koło nocnika-bawi się nim" czasem sadzam ja po jedzeniu po prostu jestem w domu od 3 dni i od trzech dni kupy sa w nocniku tylko |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mozna kupic jednorazowe woreczki do herbaty, wsypujesz liscie i zalewasz normalnie. Albo takie jak dziewczyny pisaly metalowe koszyczki. Albo jeszcze mozesz zrobic esencje w czajniczku (taka strasznie intensywna czarna), zalac liscie wrzatkiem i parzyc w czajniczku przez 3 minuty, a potem troche esencji wlac do kubka i reszte dopelnic woda. Fusy zostaja w czajniczku of kors. Moj tez !!! O obu swoich braci. Ostatnio wyszedl z bratem z domu, bo mu sie wydawalo ze flirtujemy. Bo jego brat pomogl mi przykrecic tablice rejestracyjna do auta (meza prosilam od 2 miesiecy). Cytat:
![]() W pewnym sensie obowiazkow. Z seksem nie nadaza pewnie ![]() Cytat:
![]() Co do mowienia 'nie' - Julinka zdecydowanie pamieta, czego jej nie wolno. Pamietacie 'no no no'? Jak miala chyba 9 miesiecy to juz jak cos robila 'nielegalnego' to sama mowila 'no no'. Co nie znaczy, ze przestaje to robic. Jak jej powiem 'nie wolno' to robi wolniej, tak sie bardziej 'skrada' i patrzy na moja reakcje. Niestety dziala tylko odwrocenie uwagi. Mowia juz wasze dzieciaczki? Jula zaczyna w obu jezykach rownoczesnie. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eeeee tam czepiasz sie ![]() ![]() ja raz pisze prze H a raz CH jakos tak nigdy nie wiem jakie ma byc ![]() Musze sobie to cudo metalowe kupic choc nie wiem czy jeszcze kupie fusiasta herbate bo jakos mi nie smakuje ta Roiboos a juz kupilam smakowe jakies cuda "Plun Mirabelle" i "Perly Nilu" zaplacilam 10 zl za 10 dkg, jedna jest pomaranczowa z czyms tam a druga truskawkowa z czym tam ale chyba jednak wole zwykla torebkowa z cytryna ![]() Dawid cos tam czasem probuje powtorzyc po nas niesmialo ale kiepsko mu to idzie wiec narazie mowi slowka ktore juz kiedys wypisywalam, nowych sie nie nauczyl |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Zakorzenienie
|
moi faceci wybyli, a ja biorę się za sprzątanie
w końcu już mnie ten syf dobija będę zaglądała, bo Gabi dziś do gina idzie nie?
#2997 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdolna bestyjka z Julinki! Klaudia mówi na razie mama (ale niezbyt czesto), tata, da-daj, ba-bach, nie-niu niu a oprócz tego nawija jak szalona po "chińsku". Najlepiej jak powie coś po swojemu, patrzy się na mnie i oczekuje odpowiedzi ![]() Cytat:
![]() a ja sprzatałam przedwczoraj bo wczoraj koleżanka przyszła na urodziny do Klaudii i ja nie wiem jak to jest, ale bałagan sam się robi ![]() ![]()
Live long and prosper Edytowane przez anya_krk Czas edycji: 2010-05-07 o 15:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2998 |
Zakorzenienie
|
ja przynajmniej raz w tygodniu robię większe porządki, układam rzeczy w szafkach (Filip mi zawsze bałagan robi), odkurzam całe mieszkanie, myję podłogi, pastuję, sprzątam każde pomieszczenie na tip top, gary, kurze, a mimo to po max 2 dniach syf jest, zwłaszcza na podłogach
w tygodniu ogarniam mieszkanie, zamiatam i utrzymuję porządek w kuchni, ale muszę na weekend się napracować bardziej nie wiem czy przez psa się tak nie brudzi, bo nosi po domu wszystko, no i Filip jak je chrupki to kruszy, a dziś wymalował stolik ołówkiem, na szczęście się zmyło, ale prześcieradło mam brudne od długopisu ![]()
#3000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.