|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
xxx
Edytowane przez asuku Czas edycji: 2010-06-13 o 09:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Raczkowanie
|
więc moje U:
śniadanie [6:00] owsianka[ standardowy skład+ truskawki ![]() rowerkiem do pracy prrrrrrraca ..... śniadanie [ 11:00] jabłko ogromne i kilkanaście winogron[ nie miałam innej możliwości] powrót z pracy rowerkiem obiad: [ 14:00] miska barszczu białego z jajkiem podwieczorek:[ 17:15] jabłko,jogo nat eko-Magda + wkrojone truskawki, troche truskawkowej ,, Just Fit", Zdrowy Błonnnik, kilkanaście jaśków, wkroszone LU Go! kolacja: [ 19:30] serek wiejski 150 g + warzywka w ciągu dnia hektolitry wody..upał.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Zadomowienie
|
utrzymanie
i jak ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
Raczkowanie
|
nie wiem czy pytanie powinnam zadac tu, ale chyba tak
czy w dzisiejszym dniu - upał wypicie ok 2,5 do 3 litrów płynu (w tym kawa cola light woda mineralna) to optymalnie czy za dużo? |
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Rozeznanie
|
REDUKCJA
śniadanie: kromka chleba żytniego cieniutko posmarowana Ramą z plastrem piersi indyczej, dwie chude parówki, kawałek ogórka w plasterkach obiad: dwa jajka na twardo, kromka chleba żytniego, pół pomidora w kawałkach podwieczorek: kawa, jabłko kolacja: jogurt z musli, jabłko, 100g łuskanego słonecznika (nie prażonego) i dużo wody w ciągu dnia. może tak być ? Edytowane przez RiotKitty Czas edycji: 2010-06-12 o 18:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podbijam.
![]() |
#2978 |
Raczkowanie
|
coś jak U, ale z założenia P:
I: 3 łyżki owsianych na szkl mleka 2%, garść mieszanki studenckiej II: garść mieszanki studenckiej, jabłko (podczas nauki) III: 4 młode ziemniaki, kawałek schabu duszonego (chyba nawet z masłem...), pomidor IV: grahamka z masłem i plastrem twarogu z łyżką śmietany 12% potem - jabłko, może znów orzechy i jak to wygląda?
#2979 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
P to to napewno nie jest.
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2010-06-12 o 19:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2980 |
Raczkowanie
|
Rrrrrrrrrrrrrrr
I o 10.10 owsianka : jabłko, 4 łyżki płatków, szklanka mleka 2 %, łyżeczka cukru trzcinowego, cynamon (300 kcal) kawa mleko 2 % (45 kcal) II 13.40 2 kromki chleba razowego, 2 liście sałaty, 2 plasterki poledwicy chudej drobiowej,jajko gotowane,łyżeczka jogurtu nat, czosnek granulowany, kiwi, herbata miętowa (wpadło z 6 drazy śmietankowych ;/) (370) godzinka rower III 17.00 2 łychy ryzu, skrzydełko kurczaka, warzywa na patelnie, jabłko, herbata miętowa (380) IV 20.00 sałatka (kapusta pekińska, pomidor, plaster polędwicy j.w. ser feta ok.50 g) polana jogurtem naturalnym i do tego czosnek granul.(250) herbata miętowa I jak ? wiem, te draze mogłam sobie darować ;p Czy powinnam dodać jeszce V posiłek. Będę bardzo wdzięczna za każdą opinie i rade ;*
#2981 |
Raczkowanie
|
moje R - prosze o ocene
![]() 30 min przed śniadaniem - pół szklanki soku z kapusty kiszonej śniadanie: 6 łyżek płatków owsianych, 200 g truskawek zmiksowanyh z dwiema łyżkami jogurtu naturalnego, 75g serka wiejskiego lekkiego, kawa z mlekiem 2,0 2 śniadanie: 150g jogurtu nat, 3 lyzki otrebow pszennych, lyzeczka słoneznika, 20g migdałow, kawa z mlekiem 2,0 obiad: dwa jaja sadzone plus świeże warzywa: pieczarka, trochę startego korzenia selera, papryka, 1/3 kiszonego ogóra, dwa plastry krakowskiej drobiowej, kawa z mlekiem 2,0 podw: 75g serka wiejskiego lekkiego, sałatka ze świeżych warzyw, dwa plastry krakowskiej drobiowej, łyżeczka oleju z pestek winogron kolacja: 125g twarogu chudego, kilka rzodkiewek w międzyczasie woda, herbata jak jem, to wydaje mi się, że sporo, ale dopiero jak spiszę, to widzę kopę tego jedzenia, które w siebie pakuję o.O pomocy, proszę o ocenę ![]()
Edytowane przez sorellla Czas edycji: 2010-06-12 o 19:56 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ok, do 2 obiadu dodam jakiś sok ![]() Dziękuję za ocenę, dopiero się uczę odpowiednio wyważonych jadłospisów U ![]() Edytowane przez mircia14 Czas edycji: 2010-06-12 o 20:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Rozeznanie
|
Uuuu
ocenicie mnie????????????????????? ???????? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze U:
I śniadanie: 4 kromki chleba razowego, masło, ser żółty, pierś z indyka, po plasterku jajka na każdą, pomidor, ogórek II śniadanie: lód Big Trio, miseczka truskawek Obiad: 2 pulpety w sosie pomidorowym, 3 ziemniaki, surówka Deser: miseczka truskawek Podwieczorek: serek homo waniliowy + migdały Kolacja (chyba średnio zdrowa): 4 kromki chleba tostowego pełnoziarnistego z masłem i serem (zapieczone w opiekaczu) z keczupem, do tego pół pomidora i kabanos |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2986 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2987 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- I dzisiejsze Utrzymanko ![]() Śniadanie: 2 kromki (po ok. 50g) chleba razowego pełnoziarnistego z masłem, sałatą, wędliną, musztardą, ogórkiem małosolnym i rzodkiewkami, jajko na miękko, pomidor malinowy + szczypiorek, kawka zbożowa Przekąska: brzoskwinia, 2 morele Obiad: papryka nadziewana mięsem mielonym i cebulką,duszona w pomidorach, 5 łych (tj. ok. 1/2 woreczka) kaszy gryczanej, parowany brokuł z masłem Podwieczorek: serek homogenizowany waniliowy TSM 180g z garścią orzechów laskowych, micha truskawek (ta moja 0,5 litra ![]() długi spacer Kolacja: grahamka z posypką z pestek dynii (ok. 80-90g) każda połówka zapieczona z tuńczykiem, sałatą, ogórkiem, musztardą, ketchupem i cambertem + sałatka z pomidora malinowego ze szczypiorkiem i dużym ogórem małosolnym i dużo poremontowego sprzątania domu ![]() i proszę o ocenkę ![]() Edytowane przez Abigal Czas edycji: 2010-06-12 o 22:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2989 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2990 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jajecznica na kolację też się u Ciebie często pojawia... co byś powiedziała na zamianę - na śniadanie zjesz jajecznicę z szynką(jajka zaleca się jeść właśnie rano), a na kolację wymyślisz sobie coś innego? Moze w ten sposób uwolnisz się od parówek? ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2991 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2992 |
Zakorzenienie
|
wczorajsze U
I 4 łychy owsianych, łycha otrąb pszennych, garstka płatków pszenno ryżowych jogurtowych, do tego truskawy i to wszystko z serkiem homo naturalnym; kubek kawy II 2 szklanki kefiru waniliowego (razem 400ml) truskawki... wiem, że średniej jakości posiłek, ale przy 32 stopniach ciężko o ochotę na coś więcej ![]() III miska zupy ratatouille ( gdyby ktoś nie wiedział to wygląda do tak : http://www.istockphoto.com/file_thum...atatouille.jpg [pomidory cebula czerwona, żółta papryki bakłażan cukinia czosnek oliwa z oliwek przyprawy] ![]() IV ok 100g oliwek zielonych z pastą paprykową ![]() ![]() V nie miałam już na nic ochoty, ale wpadł serek wiejski ( połowa pudełka, bo paskudny jest z 'włoszczowej', więcej go nie kupię, bo coś im się ''popśnił'' ![]() proszę kochane o jakiś komentarz ![]()
Rozsunąć suwak, by Zdjąć skafander ciała Zapomnieć Wejść w nowe życie W zwiewnej sukience Edytowane przez Phynn Czas edycji: 2010-06-13 o 08:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I fajna zupa, na pewno zmałpuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2994 |
Raczkowanie
|
R
śniadanie: owsianka (5 łyżek owsianych, 200 ml mleka sojowego, starte jabłko) (40 min pilates) 2 śniadanie: 3 kromki lekkiego pieczywa, jajko na twardo, pomidor, ogórek, jabłko obiad (zarazem posiłek przed treningowy): 3 łyżki kaszy jaglanej, leczo (pierś z kurczaka, papryka, pomidory, natka z pietruszki) (godzina roweru 20km/h) posiłek po treningowy: jw. kolacja: serek wiejski ze słonecznikiem
#2995 |
Raczkowanie
|
dzisiejsze UUUUUUUU
Ś: owsiana (5 mega łych owsianych, 1ł otrąb, 2 łychy wieśniaka, łycha dżemu, pół paczuszki fitelli czeko-banan) jabłuszko 2ś: 2szuki lu go czeko, garść orzechów o: makaron z sosem (piers w kostke+ dużo warzyw + sok pomidorowy) może jabłucho na deser p: jogo nat mały, 2 lu go, garść orzechów k: 2 małe kromeczki razowe z masełkiem i szyneczką pomidorkiem, jajecznica z 2 jaj ze szczypiorem ślicznie prosze o ocenke ![]()
#2996 |
Zakorzenienie
|
Moje U (proszę o ocenę):
Śniadanie - owsianka z budyniem malinowym i fitellą egzotyczną IIśniadanie - 2kromki razowca posmarowane masłem z polędwicą, serem białym, pomidorem, szczypiorkiem, ogórek ; batonik IIIśniadanie - placek (jajko, otręby, łyżka serka) i serek wiejski z truskawkami Obiad - tu nie wiem co będzie, Mama zrobi ![]() Podwieczorek - jabłko (tylko, bo późny obiad) basen Kolacja - 2 kromki razowca z masłem i pastą tuńczykową (jajko, tuńczyk, serek homo, szczypiorek), herbatka |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zauważyłam, że w wątku ostatnio zapanowała bardzo wielka moda na ciastka Lu Go... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale generalnie dzisiaj mi się podoba ![]()
![]() |
#2998 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
gdzie białko? mięso i ryby? zdrowe węgle? (2kromki chleba dziennie to za mało) od kiedy jajko i kromka chleba to obiad?? a jabłko z kawą to posiłek? dużo za mało jedzenia i brakuje podstawowych składników
![]() |
#2999 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Zakorzenienie
|
oo umknęły nnkt - dodam orzeszki do placka
![]() batonik nie wiem jaki, kupię sobie jakiś dzisiaj w sklepie ![]() jaa, zapomniałam o żółtym serze ![]() a co do owsianki to tak na oko 4łyżki płatków, a mleka 0,5l (mleko 2%) Dziękuję Wam, te oceny są mi bardzo potrzebne, szczególnie teraz, gdy wychodzę z R ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.