|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
![]() ksiazka to pewnie jakis naukowiec, rozaniec-ksiadz, kieliszek- alkoholik (choc tez moze byc ksiadz) ale pieniazek? milioner![]() Cytat:
ile siostra ma lat?i nak iedy tp?![]() |
||
|
|
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
Dziękuję... Jest ode mnie 2 lata młodsza (rocznikowo Ma córeczką półtoraroczną - a termin na listopad ![]() Unas różnica: 2latka i 3m-ce. U siostry 2 lata i 1 m-c... |
|
|
|
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Domi, pieniążek to może zdolność do sprawnego wydawania pieniędzy ![]() Ravenne, gratuluję certyfikatu. I zdjęcie prześliczne A ja padam dziś na oczy od składania podań. I jeszcze kilka mi zostało, ale już nie mam natchnienia na przerabianie listów motywacyjnych. Ale mam nadzieję, że jutro już skończę z tymi ofertami, co znalazłam z zeszłym tygodniu ![]()
|
|
#2975 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja jakos spac nie moge i przyszlam kliknac na nasze konkursowiczki
DiTu, Domi, Tarasia kliki poszly ![]() Uwielbiam minki Piotrusia Zeberki |
|
|
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też coś nie mogę ![]() ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Dużo zdrówka z okazji ukończenia kolejnych miesiączków dla
|
|
|
|
|
#2977 |
|
Wtajemniczenie
|
dużo
fotki Kropciu cierpliwie i wszystko będzie i gratki dla małego ![]() a u nas Grześ ma drugiego zębolka i zaczął ładnie siedzieć sam
|
|
|
|
#2978 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dla Grzesia, zdolny chpopaczek |
||
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
Również dołączam do życzeń
![]() Dziękować Mamrotka ![]() Mały mi dał popis wnocy. Presiusiał ubranko pewnie siiaka miał na bok, chciałm go przebrać to darł się jakby go bili. Zjadł marne 60 i psozedł spać po bojach. I rano zjadł 70... o co mu chodzi? |
|
|
|
#2980 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
i jego mam wcale się nie cieszyła wczoraj było tak brzydko, że cały dzień oglądaliśmy filmy, a zaległości mieliśmy straszne. kiedyś to byłam kinomaniakiem wielkim a teraz to blada du.pa zasypiamale ale polecam: "a history of a violence" "law abiding citizen" całkiem dobre filmy |
||
|
|
|
#2981 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Too lateeee.......
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Widzialam oba i oba fajne ![]() Dzien doberek nasza nocka byla nastepujaca: podubka o 1.45 wariacje do 3, kolejna pobudka o 4.30 ...zasnal o 5, pobudka o 6.15...i o 7 musielismy wstawac do lekarza...jestem dzisiaj rzeska jak
|
|
#2982 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Coś tam na egzaminy umię, coś tam na obronę napisałam. Nie wiem czy do soboty się wyrobie ale jak nie to trudno, jak oddam pracę parę dni później to mnie chyba bardzo nie ochrzani tym bardziej że to ona sama też zawaliła że mi tą prace zapodziała. Widzę że troche nadrabiania mam także już się za to zabieram. A tymczasem:Zdjęcia dzieciaczków superaśne Wszystkim solenizantom zdróweczka, stu latek i samych radości I wklejam aktualnego Wikiego jedno z tatą a drugie jak sobie nieporadnie próbuje usiąść Załącznik 3079448 Załącznik 3079449 |
|
|
|
#2983 | |
|
Raczkowanie
|
Karenino uhhh to wesołą miałaś noc... no to może kawa jakaś dobra? stawiam lavazze bo dostałam zaparzacz ![]() stwierdziłam dziś rano bawiąc się z Mi, że ma odstające uszka taki dumbik mały DiTu dla siostry, wzruszają mnie takie informacje, a kiedyś to byłam jak kamol ![]() ja nie mam nikogow w swoim otoczeniu kto ma, będzie miał lub chociaż chciałby mieć małego człowieczka ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
a potem idę do MI zarzucam ją miłością aż mnie odpycha ![]() macie też czasem napady love? |
|
|
|
|
#2984 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pije pije juz druga wlasnie bede robila drugie Galao.... ![]() A ja smieje sie, ze zapoczatkowalam wysyp wsrod moich kolezanek, bo jedna rodzi za dwa tygodnia a druga w sierpniu... A tak szczerze mowiac patrzac na nie to widze jak dobrze przechodzilam ja swoja ciaze...bo im co chwile cos jest, cos pobolewa itp....
|
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj mam mam.... zwlaszcza jak widze cos takiego Załącznik 3079483Załącznik 3079484
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2986 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
To jeszcze raz Cię wzruszę bo oczywiście też zapomniałam się pochwalić...W zeszła niedzielę urodziła się druga córeczka siostrze mojego męża - kiedy dowiedzieli się, że my będziemy mieć dzidziusia, szybko postarali się o drugie (po sześcioletniej przerwie)Też mam love napady ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2987 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
W ogóle z tym jej spaniem to zauważyłam, że od 4 zaczynają się cyrki, podejrzewam, że głód. Chyba przestanę oszukiwać ją smoczkiem i zaczne o tej 4 karmić, żeby dalej spała, bo tak dalej to się zajedziemy. Wstawanie co pól godziny czy godzinę- masakra. Nigdy nie karmiłam jej na śpiocha wieczorem, ale może zacznę Tylko w zaklinaczce piszę, że od 7 miesiąca się odzwyczaja od tego. (chyba, ze nie doczytałam i można też później) Nie wiem dziewczyny poradźcie, w tym wieku zaczynać karmienie na śpiocha? (Jutro Ala kończy pół roku) A Wy teraz będziecie odzwyczajały od karmienia na śpiocha? Będę wdzięczna za każdą poradę
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
||
|
|
|
#2988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekujemy dziekujemy za zyczonka ..a juz wczoraj nam było smutno ![]() : brzydal: bo ciotki wizazowe o nas zapomniały![]() ![]() ![]()
|
|
#2989 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() troche dawno mnie tu nie bylo i mam zaleglosci.. stoje na 84 stronie wiec troche czasu mi zejdzie zanim wszytsko nadrobie.. nie bylo mnie poniewaz u nas w tygodniu taka piekna pogoda ze jak wchodze o 12 to wracam o 3 na zmiane pampersa i znaowyu wychodze i chodze do 18 a czasem do 20.. potem weekend to tz wraca wiec nie mam czasu na wizaz a dzisiaj brzydka pogoda i my cos przeziebieni wiec siedzimy w domu od tych spacerow tak opaliulam rece i ramiona ze wygladam jak mudzyn;p az w biedronce panie sprzedawczyni na mnie zareagowaly : ooo jaka opalona sliczie dziewczynaa a ja im powiedzialam: polecam spacery z dzieckiem 6 h dziennie;pu nas nic nowego oprocz tego ze mlody troche smarka i kaszle i zarazil przy okazji i mnie wiec szpital u nas :/ lece nadrabiac ![]() a i mam pytanie. zaczelam podawac fifikowi mleko 2 i strasznie ciezko kupy mu ida po tym mleku :/ co robic??
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- ja sobie przypomniałam chwilę po północy
|
|
|
|
|
#2991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialam taki szczytny zamiar, zeby koncyc z karmieniem na spiocha, ale teraz mam na celu ustawienie najpierw spania nocnego a potem zobaczymy...o ile dozyje... ![]() Ale mi sie zdaje, ze twoja malutka nie jest glodna w nocy (bo malo je) wiec nie zaczynaj chyba teraz, skoro nie jest do tego przyzwyczajaona i nie potrzebuje... Cytat:
Blagam o wybaczenie....niech ilosc godzin mojego snu bedzie chociaz malutkim wytlumaczeniem.... ![]() Ja z tego wszystkiego zapomnialam, ze bylismy dzisiaj u pediatry na okresowej wizycie i maly wazy 8100 i ma 67 cm dlugosci...
|
|
#2992 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeśli dasz radę sie przemęczyc kilka razy to może sproboj dla świętego spokoju. może akurat będzie miała lepszy sen, lepiej wstać raz niż 8 ![]() może będzie chciała tak kilka razy, a potem samo jej przejdzie takie budzenie i znów nie będziesz musiała nocy zarywac |
|
|
|
|
#2993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aguś, opalenizna jest ładna sle słońce w nadmiarze szkodzi skórze - to dopiero początek wiosny - pomyśl co będzie pod koniec lata Nie stosujesz żadnych kremów z filtrem?![]() Może zmienić mleczko ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tz tez ze mnie sie smieje ze opalona jestem w zeberke mam nadgarstki opalone buzie i dekold a reszta bladziocha Cytat:
Wybaczamy hehehe ![]() : brzydal:Ładnie wazy juz Andrus A ja jakas rozkojarzona dzis zawsze rano jak robie malemu mleko to stawiam kubek swoj na kawe i butelke i dzis tez tak zrobilam i do butelki wsypalam kawe tak wiec moj maly zaczyna przygode z kawa ![]() :br zydal:
|
|
#2995 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pięknie![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2996 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję wszystkim dzieciaczkom nowych osiągnięć
położyłam go obok siebie i zasnełam a te się przekręcił tak żę kopał mnie centralnie w głowę, nawet raz trafił piętą w oko aż się bałam że mi limo nabił Ostatnio też nauczył się cmokąć Ja mu cmokam a on mi odcmokuje. Ubaw przy tym mamy nieziemski![]() Jejku Kamila Andree to już taki duży chłopczyk Myślałam żę zawału dostane ale na szczęście udało się bez problemu i płaczu zmyć intruza Najgorsze jest też potem mycie tych brudnych buziek od marchewki![]() Kamil właśnie doczytałam żę ANdre waży 8100 to nie tak dużo, myślałąm żę z dyszkę ![]() Domi my też mamy balona. Takiego wielkiego misia z serduchem i napisem I love you JA WIkiemu zawieszam na niego zabawki i on się nimi bawi a jak puści to one odfruwają a on się przy tym cieszy jak szalonyPinky ja też mam często napady miłości. Wycałuje wtedy Wikiego od stópek do główki. |
|
|
|
#2997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wlasnie nie zaczynac karmienia nocnego, zeby nie bylo tak jak czytam na roznych watkach mamus starszych maluchow - rocznych nawet, ze do teraz budza sie w nocy na jedzenie, bo nawyk jest tak gleboki....zwlaszcza jak male je 60 ml w nocy to nie jest zaden glod, tylko pociumkac sobie chce... ![]() Cytat:
Dzieki Ladnie ladnie... ![]() Hahaha....kawusia dla Matiego...przynajmniej duzo mleka mu wlej... Wystawilam syna na taras, niech spi na swiezym powietrzu...w ogole od kilku dni wszystkie drzemki w ciagu dnia ma na dworze... ![]() Mam nadzieje, ze malz wroci dzisiaj wczesniej z pracy, bo mam potrzebe isc na zakupy kosmetykowe...musze kupic: - tusz do rzes (nie wazne, ze 3 leza w szufladzie...) - podklad z pudrze mineralny (ok, te 4 inne, ktore mam nie sa mineralne) - kompakt mineralny (2 ktore mam tez nie sa mineralne) - peeling - balsam do ciala - lakiery do paznokci - ....i cos jeszcze na pewno znajde... ![]() ...a wlasnie do sadzicie o zielonych cieniach do niebieskich oczu? Pasuje..? ![]()
|
|
#2998 |
|
Wtajemniczenie
|
z tekstów Izy:
jesteśmy wczoraj w kościele na mszy i dałam je pieniązka na tacę. Idzie ksiądz i ona położyła mu tego pieniążka a on "Bóg zapłać" mała się odwraca do mnie i poważnie, przy czym dość głośno - "zapłaciłam mamo?" a ja - "tak dziecko zapłaciłaś" wszyscy wkoło mieli ubaw włącznie z księdzem |
|
|
|
#2999 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
wasze dzieci nie będą samotniakamiwiekszość moich koleżanek, "super dojrzałych psychiczno-artystyczno-emocjonalnie" na wieść o moim dziecku zakrzyknęła " o jeju!! dziecko? teraz? no co ty? naprawdę chciałaś? a kariera? miałaś taaaki potencjał a teraz co? będziesz w domu siedzieć? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez pinky_deer Czas edycji: 2010-05-04 o 11:19 |
|||||
|
|
|
#3000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.

kladziesz rozne przedmioty przed dzieckiem (np. rozaniec, pieniazek, ksiazke, kieliszek) i co dziecko wybieze to taka je przyszlosc czeka..
milioner

Tylko w zaklinaczce piszę, że od 7 miesiąca się odzwyczaja od tego. (chyba, ze nie doczytałam i można też później) Nie wiem dziewczyny poradźcie, w tym wieku zaczynać karmienie na śpiocha? (Jutro Ala kończy pół roku) A Wy teraz będziecie odzwyczajały od karmienia na śpiocha?