"Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-27, 15:28   #2971
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011

Cytat:
Napisane przez achaia Pokaż wiadomość
Witam po przerwie urlopowej

nadrabiałam Was 2 dni!!!!

Ta pogoda mnie zabije jak nie upały to teraz pada brrr ale nie narzekam bo w sumie upały wymęczyły mnie okrutnie bom raczej zimnolubna
Poleniuchowałam na działce z TZ, napchałam grilowanym mięskiem i pieczonymi ziemniaczkami mlask mlask

Widzę że imiona były na tapecie u nas na razie stanęło na Patrycji a dla chłopca wciąż brak pomysłu
Mąż bardzo nalega na ujawnienie płci - ja do tej pory chciałam czekać do porodu ale widzę że bardzo bardzo mu zależy. I juz sama nie wiem....

A dzisiaj byliśmy na wizycie kontrolnej w 17 tyg i na razie trzymamy się nieźle. Podejrzeliśmy malucha i brykał sobie w najlepsze
A za tydzień Usg z oceną płodu więc proszę o kciuki

Na wadze +1,5 kg od początku a brzuch mam wg mnie duży bardzo

Ja tez ja też Mam dokładnie 16w4d i też od jakiegoś czasu czuję hmm dziwną aktywność w brzuchu Jakby bąbelki pękały albo czasami takie ni to muśnięcie ni to dotyk?? Tak bardzo w dole brzucha czasami.

Ach zdradź co to za frytkownica proszę Ja uwielbiam frytki, mąż się drze że dziecko źle odżywiam ale to obsesja hihi i muszę muszę zjeść frytki raz w tygodniu ogólnie słodycze w ciąży mało mnie obchodzą zjeść zjem ale bez dramatu za to chipsy i frytki mogłabym jeśc non stop

zazdraszczam umiejętności szycia też bym chciała maleństwu poszewkę na podusie i zasłonki sama uszyc ale niestety talent zerowy

A tu proszę mój brzuchol w 16 tyg skończonym.
Ja też się przepadam za frytkami i chipsami i niestety nie potrafię z nich zrezygnować. Czasem się złoszczę sama na siebie za to co zjadłam, ale to jest silniejsze ode mnie .

Piękny brzusio!!!
Niech Dzidzia rośnie zdrowo!

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Molalala Pokaż wiadomość
hejka Babeczki

zaraz poprawie Liste

u mnie jakos leci....jakos....

w Czwartek ide na wizyte to sie dowiem czy oki z dzidzia
Hej Kochaniutka!
Mam nadzieję, że już Ci lepiej! Trzymaj się mocno i napisz co tam u Twojej Dzidzi, bo dawno nam nie zdawałaś relacji

stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 16:19   #2972
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Myślisz, że ja się opycham???? Nie...doskonale wiem ze otyłośc nie wychgodzi na zdrowie ani dziecku ani mamie....jem to na co mam ochote ale to nie znaczy ze pochlaniam kilogramami. Słodyczy nie jem bo jakos na slodkie specjalnie nie mam ochoty raz na jakis czas cos slodkiego zjem. Nie jem jakis nad wyraz tlustych rzeczy, jem duzo owocow, nie szaleje z fast foodami....i nie wyznaje zSADY ZE W CIAZY TRZEBA JESC ZA DWOJE tylko jest jedna roznica miedzy mna a toba.....ty ruszasz sie i to co zjesz to spalasz a ja niestety wiekszosc czasu leze w łóżku dlatego tak tyje!!!!!
a czemu krzyczysz;-)

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

rano pochodziłam, potem obiad na mieście, jak zaległam, tak dwie godz, spałam. Jeszcze ta pogoda mnie dobija, taka normalna letnia mogłaby być, nie mega upały ale gorąco, 26 stopni. Dopiero koło weekendu.

Twarz mi się bardziej przetłuszcza przy takiej wilgotności.;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 16:36   #2973
sylfiaaa
Zadomowienie

Pogoda mnie dobija, cały czas jestem senna i jeszcze głowa gdzieś zaczyna mnie boleć Niech już się rozjasni i przestanie padać brrrrrrr

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
tak mnie zaciekawiła ta frytkownica z łyżką oleju że znalazłam

http://allegro.pl/item1161189667_fry...zka_oleju.html

tefala... ale trochę ciężko jak na czas obecny z portfelem bo dość droga jest a teraz truję TŻtowi że musimy kupić dobry blender - co by zupki bobaskowi kręcić na krem
Ja dostałam blender od koleżanek z pracy jako prezent ślubny Mówiły że przyda się jak będzie maluszek, miały racje
Jak bratanek przyjeżdża to wszystko mu miksujemy właśnie nim i jest rewelacyjny

sylfiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 17:09   #2974
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylfiaaa Pokaż wiadomość
Ja dostałam blender od koleżanek z pracy jako prezent ślubny Mówiły że przyda się jak będzie maluszek, miały racje
też blender dostałam w prezencie ślubnym przyda się póki co miksuję dla siebie

Właśnie wróciłam od gina- miałam genetyczne badanie- wszystko na miejscu dobrze wykształcone, przeziernośc - 0,19 cm, dzidzia ma 6,16 długości, przesunął mi się termin porodu na 02.02.2011, no i wreszcie na usg mam dobry wiek ciąży
Dostałam też (ze względu na wczśniejsze poronienie) skierowanie na badanie prenantalne (badanie krwi i test PAPP-A), a ze względu na złe wyniki badania moczu, dostała skierowanie na posiew moczu...

Edytowane przez kma1982
Czas edycji: 2010-07-27 o 17:54
kma1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 17:33   #2975
achaia
Raczkowanie

Cytat:
Achaia ale Ci się dzidzi rozpycha już
już niedługo i płeć będzie można znać...rany jak ja już bym chciała być w 18tyg
hihi no rozpycha rozpycha, kochana zleci jak z bicza strzelił...

Cytat:
Napisane przez Molalala Pokaż wiadomość
hejka Babeczki

zaraz poprawie Liste

u mnie jakos leci....jakos....

w Czwartek ide na wizyte to sie dowiem czy oki z dzidzia
trzymam kciuki za wizytę i pomyślny rozwój tej niełatwej sytuacji

Cytat:
Napisane przez stalowamagnolia Pokaż wiadomość
Ja też się przepadam za frytkami i chipsami i niestety nie potrafię z nich zrezygnować. Czasem się złoszczę sama na siebie za to co zjadłam, ale to jest silniejsze ode mnie .

Piękny brzusio!!!
Niech Dzidzia rośnie zdrowo!
dziękujemy
no wlasnie przed chwilą wciągnęłam paczkę chpisów

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość

Właśnie wróciłam od gina- miałam genetyczne badanie- wszystko na miejscu dobrze wykształcone, przeziernośc - 0,19 mm, dzidzia ma 6,16 długości, przesunął mi się termin porodu na 02.02.2011, no i wreszcie na usg mam dobry wiek ciąży
Dostałam też (ze względu na wczśniejsze poronienie) skierowanie na badanie prenantalne (badanie krwi i test PAPP-A), a ze względu na złe wyniki badania moczu, dostała skierowanie na posiew moczu...
super że wszystko w porządku
(gdzie idę Ty idziesz ze mną;
cokolwiek robię samotnie
jest twoim dziełem, kochanie)"

Patrycja

[']

achaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 18:28   #2976
Stokrotka81
Wtajemniczenie

wy tu o frytkach a mie moj Tż moglby je jesc codziennie, a ja nie moge zapachu zniesc, nie moge tez miesa ost nawet kurczaka pieczonego nie szlo zjesc

za to z nabialem, oh moge jesc do bolu przy poprzedniej ciazy mdlosci mi sie jakos szybko skoczyly teraz leci 13 tydz i nic nie przechodzi, wrecz sie nasilaja szczegolnie w porze obiadowej i tak do wieczora

ale sloiczek nutelli opedzlowalam w 3 dni i obiecuje sobie ze to ostatni raz

Molalala czy noge prosic o wciagniecie mnie na liste tp 5-7 luty+ Kamil ur 20.01.2009

Edytowane przez Stokrotka81
Czas edycji: 2010-07-27 o 18:36
Stokrotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 18:51   #2977
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Cytat:

Właśnie wróciłam od gina- miałam genetyczne badanie- wszystko na miejscu dobrze wykształcone, przeziernośc - 0,19 cm, dzidzia ma 6,16 długości, przesunął mi się termin porodu na 02.02.2011, no i wreszcie na usg mam dobry wiek ciąży
Jak to dobrze, że wszystko w porządku!
Zdrowie Maluszka jest najważniejsze!

stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 19:35   #2978
mysiopez
Zadomowienie

A ja dziś byłam u okulisty i w pierwszym zdaniu dowiedziałam się, że z wadą + nie mam się co martwić o poród... Kobiety z minusem mają jedynie cesarkę a to i tak przy dużej ilości dioptrii .. pani doktor popatrzyła na mnie i stwierdziła, że jak już jestem to mi badanie dna oka zrobi i zmierzy ciśnienie I wszystko jest okej.

A ja ostatnio mam monotematyczną dietę i nic nie mogę poradzić.. Jem ser smażony i brzoskwienie. dziś nawet byłam u teściowej i mi narobiła tego sera... chyba na 2 tygodnie

Dziewczynki, czy Was też około 14 tyg brzuch pobolewał? mnie od 4 dni boli. ale jak leże w łózko to jest okej..

Będąc u rodziców mierzyłam sobie ciśnienie krwi.. raz miałam 94/68 póżniej 101/52... i mam zawroty głowy po wstaniu z łózka, ale to ponoć normalne. Ale jak mam podnieść cisnienie? Ten pierwszy pomia wykonałam jakies 5 minut po wejsciu na 3 piętro (zasapałam sie... gdzie ta moja kondycha...):P

Widziałam w sklepie wózek formy kadex . Kadex Elipse. widziałyście go kiedys?

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png

Edytowane przez mysiopez
Czas edycji: 2010-07-27 o 19:36
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 19:58   #2979
Wiola 1225
Raczkowanie

GG do Wiola 1225

no mnie dzisiaj pobolewa, ale byłam z synkiem uczyć go na rolkach i co chwilę musiałam go podnosić i nie wiem czy to od tego , jestem za to mega niepozbierana, dzisiaj ugotowałam rosół.....bez warzyw....masakra
i dopiero jak skończyłam to się zorientowałam, poparzyłam się już 2 razy, jakiś dramat normalnie o wszystkim zapominam......
Wiola 1225 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 20:09   #2980
mysiopez
Zadomowienie

Ja mam teraz wakacje i nie mogę się pozbierać, nie wiem jakie są dni. I wogóle jakaś hm... flaki oleje ze mnie są. Pokój wygląda jak po przejściu huraganu. Masakra! Niech te bóle się skończą, to posprzątam.

Stary 2010-07-27, 20:33   #2981
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
oj blender jest niezastapiony, ja zaluje ze u TZ nie mam...bo mam u swoich rodzicow i wiele rzeczy nim robie.
Nawet koncowka wymienna w misie ... trzemy ziemniaki na placki ziemniaczane,albo grzybki i cebulke do krokietow takze...bajka

mnie ciagnelo do chipsow ale znalazlam sobie alternatywe - kolezanka mi pokazala, ze sezonowo pokazuja sie w Biedronce takie a'la chipsy - wielozbozowe koperkowe i chilli - sa jak dla mnie pyszne, bo podobnie mi smakuja do takich prazynko-chipsow i nie sa tluste mniami
o takie: http://www.biedronka.pl/cms/img/u/Ga...rzu/big/22.jpg
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png

Edytowane przez JeSuisUnPapillon
Czas edycji: 2010-07-27 o 20:44
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 21:00   #2982
achaia
Raczkowanie

Jess - oooo to muszę się w biedronie rozejrzeć za nimi przy zakupach, może akurat podpasują
(gdzie idę Ty idziesz ze mną;
cokolwiek robię samotnie
jest twoim dziełem, kochanie)"

Patrycja

[']

achaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 21:04   #2983
dewi
Rozeznanie

Cytat:
oj blender jest niezastapiony, ja zaluje ze u TZ nie mam...bo mam u swoich rodzicow i wiele rzeczy nim robie.
Nawet koncowka wymienna w misie ... trzemy ziemniaki na placki ziemniaczane,albo grzybki i cebulke do krokietow takze...bajka

mnie ciagnelo do chipsow ale znalazlam sobie alternatywe - kolezanka mi pokazala, ze sezonowo pokazuja sie w Biedronce takie a'la chipsy - wielozbozowe koperkowe i chilli - sa jak dla mnie pyszne, bo podobnie mi smakuja do takich prazynko-chipsow i nie sa tluste mniami
chipsy mniammm

a powiedz jakiej firmy masz blender bo ja zamierzam kupić i nie wiem na co się zdecydować... a chciałabym taki co by też zmielił ziemniaczki na placki
Stary 2010-07-27, 21:11   #2984
mysiopez
Zadomowienie

http://www.wykop.pl/ramka/420041/jak...ac-niemowlaki/ na poprawę humorku

Stary 2010-07-27, 21:37   #2985
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
A ja dziś byłam u okulisty i w pierwszym zdaniu dowiedziałam się, że z wadą + nie mam się co martwić o poród... Kobiety z minusem mają jedynie cesarkę a to i tak przy dużej ilości dioptrii .. pani doktor popatrzyła na mnie i stwierdziła, że jak już jestem to mi badanie dna oka zrobi i zmierzy ciśnienie I wszystko jest okej.

Widziałam w sklepie wózek formy kadex . Kadex Elipse. widziałyście go kiedys?
powiem więcej- teraz nawet przy wyższej wadzie, mam -8,dodatkowo fatalne obciązenie genetyczne krecą nosem na cesarkę. Bo liczy się ryzyko odklejenia siatkówki. Co dla mnie łaczy się, bo ja mam przy tych - rozciągniętą, nawet dzwigać od lat nie mogę, a na poród niby pozwalają. Będę mieć za miesiąc mierzoną siatkówkę. Nowa teoria mi się kupy nie trzyma. Mój gin powiedział cesarka, nie ma o czym gadac. ja zawsze chciałam, więc dlla mnie ok.\\\

Mysmy dziś ogladali wózek 3 w 1 Coneco Barracuda- super. Opinie ma niezłe. Tylko wersja z gondolą 16 kg:-( a chciałam ok 12kg

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-07-27 o 21:40
Stary 2010-07-27, 21:55   #2986
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dewi Pokaż wiadomość
chipsy mniammm

a powiedz jakiej firmy masz blender bo ja zamierzam kupić i nie wiem na co się zdecydować... a chciałabym taki co by też zmielił ziemniaczki na placki
http://www.rtvagd.sklep.pl/braun/mr_6550_bchc_5690.php5 taki mamy u rodzicow zero awarii i w ogole

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

wozek sliczny ale waga mnie przeraza bo tez cos mnie raczej blizej 12 max interesuje tym bardziej ze natargam sie po schodach i roznych takich powierzchniach
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 22:14   #2987
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość

Mysmy dziś ogladali wózek 3 w 1 Coneco Barracuda- super. Opinie ma niezłe. Tylko wersja z gondolą 16 kg:-( a chciałam ok 12kg
Mam nadzieje, że poprawili ten wózek. Moja kolezanka miała 2 lata temu wózek Coneco. Upatrzyła w sklepie. Kupiła na allegro.. i po 3 dniach płakała. Okazało się, że wjechała z nim do lasu i nie była w stanie wyjechać. Wózkiem zarzucało na wszystkie strony, trzęsło nieziemsko dzieckiem i skończyło się tym, ze po tygodniu kupiła nowy wózek, bo tamtym nie była w stanie pokonywać prostych chodników tak nim tyrzęsło. Więc mam nadzieje, że teraz amortyzatory są naprawione. Bo cena tych wózków naprawdę zachęca do kupienia.

Widziałam dziś wózek za około 3,5 tys. Na ochorniaczu gondoli mial prześlicznego króliczka. Wózek pierwsza klasa. Patrze do gondoli.. a tam .. połowa zwykłej. Tak wąskiego wózka to ja nigdy nie widziałam... Dziecko jedynie bokiem by się zmieściło. Co powiedział sam sprzedawca

Stary 2010-07-27, 22:47   #2988
make_up_istka
BAN stały

Cześć dziewczynki
Widzę, że dużo z Was już coś przytyło, a ja mam problem, bo moja waga nie drgnęła ani o pół kilo, a ty już 15 tydzień się skończył! Ale apetyt w miarę wrócił i mam nadzieję, że waga ruszy. Brzuszek dość mocno widoczny, więc z czegoś organizm brać musi.

Tydzień temu byłam na USG 4D - razem z badaniem genetycznym (załapałam się na ostatni dzień kiedy się to robi). Przezierność wyszła 1,32 więc super, ryzyko na każdą chorobę (Down, Edwards i Patau) wyszło 4 razy mniejsze niż przeciętne w moim wieku.
I gorąco polecam 4D (u nas to 150zł) Mamy świetne zdjęcia, kartę z wynikami badań prenatalnych i filmik,. TŻ oglądał go już ze 20 razy wszystko bardzo dokładnie widać i maleństwo jest takie śliczne... Otwiera buźkę, macha rączkami, ssie kciuk...

A co do wózka, to my chyba odkupimy w końcu od znajomych Implast Driver - podobno polska wersja (ale z bardzo dobrych materiałów) X-Landera. Lekki, superwygodny i bardzo ładny
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 05:51   #2989
Wiola 1225
Raczkowanie

GG do Wiola 1225

ja jestem nastawiona na Xlandera, opinie super, tylko nie wiem czy w tych nowszych wersjach te gondole są szersze, bo wcześniej robili wąziutkie, a my w zimie to szerokiego będziemy potrzebować, niestety żeby zobaczyć go na żywo muszę poczekać do końca września, ale jak wiecie coś na temat tego wózka to napiszcie
ja dzisiaj do lekarza i w sumie to nie wiem jak będzie przebiegać ta wizyta, bo u mnie usg nie robią, dopiero w 18 tygodniu, więc nie wiem co on chce badać, nio ale się dowiem
Wiola 1225 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-28, 06:45   #2990
muron
Zakorzenienie

ja juz właściwie zdecydowana jestem na nową wersję Baby Acrive Jet,koeżanka sobie chwali, 10 kg z gondolą,stary 12 kg

Stary 2010-07-28, 07:45   #2991
agape
Zadomowienie

witam słonecznie w ten deszczowy dzien mam kilka pytan co do usg. Chodze do gina z nfz i tam przy prawidlowej ciąży wykonuje się tylko 3 badania usg - ok. 10, 18 i któregoś tam tygodnia i korci mnie żeby wybrać się na prenatalne dodatkowo ale powiedzcie co to daje jak wykryją wady genetyczne?? czy jest mozliwoć ich leczenia?? bo w pożniejszych etapach mozna dokładnie zbadac serduszko i to wiem że juz w brzuszku mozna malca leczyc ale co w przypadku wykrycia zespołu Downa, Edwardsa lub Patau?? czy to nam cos daje?? procz wiedzy oczywiscie i niepokoju...

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 08:30   #2992
sylfiaaa
Zadomowienie

Również witam się deszczowo
Na dworze masakra, wieje, leje i wszystko na raz
Wczorajsza pogoda dobiła mnie do końca, wieczorem tak mnie bolała głowa że nie mogłam zasnąć, męczyłam się do 23, wkońcu zrobiłam sobie zimny okład na czoło a skronie posmarowałam amolem i puściła, jakoś zasnęłam. Sama nie wiem czy amol to dobre rozwiązanie ale musiałam jakoś zaradzić

Co polecacie na ból głowy ?
Można brac jakies proszki ? Coś słyszałam o apapie ale jednym uchem i nie wiem do końca jak to z nim jest

Stary 2010-07-28, 08:48   #2993
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Wczorajsza pogoda dobiła mnie do końca, wieczorem tak mnie bolała głowa że nie mogłam zasnąć, męczyłam się do 23, wkońcu zrobiłam sobie zimny okład na czoło a skronie posmarowałam amolem i puściła, jakoś zasnęłam. Sama nie wiem czy amol to dobre rozwiązanie ale musiałam jakoś zaradzić

Można brac jakies proszki ? Coś słyszałam o apapie ale jednym uchem i nie wiem do końca jak to z nim jest
Sylfiaaa na innym wąteczku znalazłam coś takiego: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...30&postcount=2
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-28, 09:11   #2994
sylfiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Sylfiaaa na innym wąteczku znalazłam coś takiego: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...30&postcount=2

Dziękuje Ci bardzo teraz wiem że stosując wczoraj amol nie zaszkodziłam dzidzi , ale inf sa świetne zaraz sobie wydrukuje aby mieć gdzies pod ręką.

Stary 2010-07-28, 09:53   #2995
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
witam słonecznie w ten deszczowy dzien mam kilka pytan co do usg. Chodze do gina z nfz i tam przy prawidlowej ciąży wykonuje się tylko 3 badania usg - ok. 10, 18 i któregoś tam tygodnia i korci mnie żeby wybrać się na prenatalne dodatkowo ale powiedzcie co to daje jak wykryją wady genetyczne?? czy jest mozliwoć ich leczenia?? bo w pożniejszych etapach mozna dokładnie zbadac serduszko i to wiem że juz w brzuszku mozna malca leczyc ale co w przypadku wykrycia zespołu Downa, Edwardsa lub Patau?? czy to nam cos daje?? procz wiedzy oczywiscie i niepokoju...
sa schorzenia, które mogą byc leczone :
-farmakologicznie, przez podawanie leków matce
- w póżniejszych mies. -operacja jeszcze w łonie matki
- wiadomo czy moze nie będzie konieczna cesarka, aby dziecko urodziło się i przezyło
-przygotowany jest zespół lekarski, powiadomiony oddział patologii noworodka

No i w b cięzkich przypadkach, np wielowadzia możliwe usunięcie ciązy...

Poza tym USG gen. określa RYZYKO zachorowania, jeśli jest ono wysokie robi sie kolejne, już inwazyjne badania, mające na celu określenie dokładne wady i ewentualne podjęcie lub przygotowanie leczenia.

Nie wiedząc, że, najprosztyy przykład, dziecko ma wadę serca, rodzisz je naturalnie długie godziny, lekarze nie przygotowani na odbiór chorego dziecka, rodzisz w małym szpitaliku i niestety dziecko nie jest w stanie przezyć.

Idz zrób badanie. Profilaktyka jest najwazniejsza.

Nie mogę z moim żołądkiem wieczorami-nie jem nic cięzkiego, ani duzych ilości, pieczywko, warzywa, słaba herbata, a potem jazda. Buuuuuuuuuuuuuuuu. I ta bezsenność

Stary 2010-07-28, 09:59   #2996
agape
Zadomowienie

Dzieki Muron

a tu dla zainteresowanych lista najczesciej nadawanych imion w 2009 roku: http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/artykuly/czytaj/520...ce-w-2009-roku

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 10:00   #2997
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:

mozna apap bo to paracetamol. mi sie zdarza brac nawet na ból brzucha- gin powiedziała że nic złego się nie stanie

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 10:10   #2998
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
http://www.rtvagd.sklep.pl/braun/mr_6550_bchc_5690.php5 taki mamy u rodzicow zero awarii i w ogole
ja też go mam - polecam robię pyyyszne zupy-kremy, na zimę idealne

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Widzę, że dużo z Was już coś przytyło, a ja mam problem, bo moja waga nie drgnęła ani o pół kilo, a ty już 15 tydzień się skończył! Ale apetyt w miarę wrócił i mam nadzieję, że waga ruszy. Brzuszek dość mocno widoczny, więc z czegoś organizm brać musi.
ja zaczynam 13 tc i nie przytyłam nic, a nawet 2 kg schudłam, ale brzuszek mam już malutki

Cytat:
a u mnie fajna pogoda, 20 t. C, nie pada, więc już rano w mieście na zakupach byłam, a zaraz idę pranie robic - byłam dzisiaj w lumpie kupiłam śliczną czapeczkę na zimę i śpiochy dla maluszka

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
a tu dla zainteresowanych lista najczesciej nadawanych imion w 2009 roku: http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/artykuly/czytaj/520...ce-w-2009-roku
jestem właśnie na etapie wybierania imienia, przyda się

W piątek idę na badania prenatalne, trzymajcie kciuki
Stary 2010-07-28, 10:22   #2999
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Na macierzyńskim kobiecie należy sie 100 % wynagrodzenia...takie jakie otzrymywala przed ciaza...ewentualnie moze bez premi i nagrod...ale nie jestem pewna

To zależy co jest w Regulaminie Wynagradzania. tam powinno być wszystko określone jak płacą za zwolnienie lekarskie.

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Uff, przebrnełam przez wszystkie wypowiedzi a praca czeka hihihih.

Ja byłam wczoraj na USG prenatalnym, jestem w 14+3 tc, przezierność 1,2, długość płodu 8,5 cm. Nie ma ryzyka wystąpienia trisomii. Uspokoiłam się wreszcie i mogę cieszyć się II trymestrem My zakupy dla dziecka tez planujemy po wakacjach. Masę ubrań dostaniemy od znajomych bo jednym córka urodziła się dwa tygodnie temu a drugim urodzi się we wrześniu. Na badaniu lekarz stwierdził ze to chłopiec nawet pokazał nam "dowód". BOKIEM hihihi mam nadzieję że ta "diagnoza" utrzyma się do końca ciąży

NIC MI SIĘ NIE CHCEEEEEE
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 10:28   #3000
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:

A wczesniej na kiedy miałaś termin porodu??? Dużo sie przesuneło?

I ciesyey sie ye wszystko jest w poryadku y dyidyia cos mi sie literz na klawiaturye pozamienialz

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png

Edytowane przez Justine1988
Czas edycji: 2010-07-28 o 10:30
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości