|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14
Cytat:
![]() Więc wyczytałam rady mirki - dzięki, na pewno też skorzystam! Ja testowałam sok z cytryny (masakra jak piecze, ale mam wrażenie, że przy regularnym stosowaniu coś tam rozjaśni...) i ogórek zielony - zdecydowanie przyjemniejszy ![]() Tak więc walczymy razem z sadełkiem i plamami ![]() Pozdrowionka i buziaki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2972 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja po sobie zauwazylam, że im wiecej jem tym bardziej chudnę ![]()
Edytowane przez Pikaboom Czas edycji: 2010-08-20 o 07:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Zadomowienie
|
Witam w ten słoneczny poranek.
U mnie spadek o 320 gr. Do zobaczenia 6 zostało 390 gram. Może do niedzieli da radę. Gratuluję spadków i miłego dnia
#2974 |
Raczkowanie
|
Hej hej!
A ja wpadam pochwalić się spadeczkiem mimo @ spadeczek o 0,5kg ![]() Wczoraj zapięłam swoje spodnie prawdy nr 1, chodzić się jeszcze w nich nie da ale zapięłam... ale spodnie prawdy nr 2 to na dupsku naciągnęłam ale brakuje 7cm by się zapiąć. Więc dukamy dalej! Oby tak skutecznie jak do tej pory!!!
#2975 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja z takim pytaniem? Czy na PW zawsze się troszkę przybiera na wadze? Bo zaczynam się zastanawiać nad zmianą cyklu z 4/3 na 5/2? Jestem po dwóch dniach na PW i odnotowałam moim zdaniem za duży wzrost wagi. Wczoraj rozumiem że był wzrost (o 0,5kg) bo nagrzeszyłam pierwszego dnia, ale wczoraj nie zgrzeszyłam ani jednym kęsem a tu dziś rano wzrost o kolejne AŻ 0,8kg , co w sumie daje już 1,3 kg. Kurcze jak tak dalej pójdzie to wrócę do wagi wyjściowej!!!!! i moje 5 dni uderzeniówki pójdzie w łeb. Dodam jeszcze że nie obżeram się, nawet powiedziałabym że nie jem zbyt dużo. Jem wtedy gdy czuję się naprawdę głodna.
Sama nie wiem co mam myśleć. I jeszcze jedno pytanie. Ile spożywacie posiłków czysto proteinowych w ciągu dnia będąc na PW, a ile z warzywkami. Może tu tkwi mój problem?
Może tym razem się uda ![]() 28-07-2011 - start 83kg 12-08-2011 - start z Herbalife 81kg 12-09-2011 - 73,3 kg ![]() 22-09-2011 - 73,7 kg ![]() ![]() 02-10-2011 - 72,2 kg ![]() 08-10-2011 - 71,9 kg ![]() cel - 55-57 kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | |
Rozeznanie
|
witam i gratuluje spadków
![]() ja ciagel pół żywa z wątrobą hehe zjadłam na śniadanie placki otrebowe z dodatkiem jogobelli light truskawkowej i otrebami z jabłkami, taka modyfikacja heheh, na obiad mam sałatkie: slaata pomidor ogor naturalny plus mozarella light i jabłko ![]() ![]() buziole ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() mi sie w moje spodnie prawdy sprzed miesiaca udo nie miesci ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | ||||
Zadomowienie
|
DUK DUK P i e r d o l y moje kochane
![]() juz nadrabiam: Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale grzecznie dukam i alkoholu sobie odmawiam ![]() Cytat:
![]() moja pierwsza uczta beda pierogi ruskie z majonezem ![]() Cytat:
![]() uwazam ze 5/2 to za malo dni warzywnych do bialkowych..... ale jesli sie na to zdecydujesz to na swoja odpowiedzialnosc... ja tego nie popieram. na uderzeniowce sie max odwodnilas, wiec na pierwszym PW mi tez prawie wrocilo do wagi wyjsciowej... spadnie. zobaczysz. tylko jedz duzo.nie dopuszczaj do uczucia glodu. ja jem ostatnio 5-6 posilkow dziennie ![]()
http://bajecznemieszkanie.blogspot.com/ Edytowane przez Aleksandra_M Czas edycji: 2010-08-20 o 08:06 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2978 | |
Raczkowanie
|
Helou!!!
![]() Nareszcie spadek!!!! -0,3kg ![]() Szkoda tylko, że od dziś PW zaczynam ![]() Cytat:
Jeżeli się nie obżerasz ![]() A wazysz się rano?????? No i każdy grzech potrafi odbić się bezlitośnie na wadze!
![]() |
#2979 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- missines tak ważę się rano. Z tym nie obżeraniem się chodziło mi o to że jem wtedy jak czuję głód, nie chodzę głodna. Jak mi się nie chce to nie jem a jak poczuję chęć to zjadam coś albo ,,lekkiego", czyli galaretka ,,pepsi", serniczek kawowy itp. albo coś konkretniejszego np. bigos, gulasz, leczo itp. No dziś obiecam sobie że będę zajadać. Efekt jutro rano.
Może tym razem się uda ![]() 28-07-2011 - start 83kg 12-08-2011 - start z Herbalife 81kg 12-09-2011 - 73,3 kg ![]() 22-09-2011 - 73,7 kg ![]() ![]() 02-10-2011 - 72,2 kg ![]() 08-10-2011 - 71,9 kg ![]() cel - 55-57 kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2980 |
Raczkowanie
|
Duk Duk u mnie dzisiaj wzrost o całe 0,5kg
![]() Mam do Was pytanie, czy któraś z Was jadła na diecie filety w zalewie octowej z Biedronki te takie w słoikach? Bo w domu stoi taki słoik, czytam, czytam i w sumie sama nie wiem czy je mogę czy nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Zadomowienie
|
cześć dukaneczki moje kochane
![]() nie czytałam Was wczoraj bo nie miałam kiedy - część już nadgoniłam, ale jeszcze mi z jakieś 10 stron zostało!!! Wy ![]() dzisiaj kolejny dzień na PW - idzie mi chyba dobrze, bo dzisiaj na wadze ujrzałam już 80 kg ![]() ![]() ![]() muszę się Wam do czegoś przyznać...wczoraj zgrzeszyłam - napiłam się winka, ale tylko łyczka (bo stało w lodówce i zmieniło troszkę kolor - białe winko, a że była u mnie moja przyjaciółka to chciałam ją poczęstować, a nie wiedziałam czy to wino się jeszcze nadaje). Więcej grzechów nie pamiętam ![]() aczkolwiek wiem, że za chwilę znowu zgrzeszę bo kupiłam wieśniaka z zawartością tłuszczu 5,0 ![]() ![]() ![]() a to wszystko przez mojego szefa ;/ !!! ![]() ![]() ![]() ![]() czasem się spóźniał już kilka dni, ale nie aż 2 tygodnie!!! jak mu wczoraj powiedziałam, że to już jest przegięcie (spóźnia się bo niby ma jakieś tam problemy z prowizją z banku - a ja pracuję w kredytach) i że chcę mieć dzisiaj kasę - BEZ DYSKUSJI!! to stwierdził zasraniec jeden, że ja to usiadłam na laurach i że nic w pracy nie robię, że przesiedzę te swoje 8 godzin i to tyle z mojej pracy, że się nie staram i w ogóle, a ŻE NA WYPŁATĘ SOBIE TRZEBA ZASŁUŻYĆ ![]() myślałam, że go sponiewieram przez tę słuchawkę telefonu!!! i powiedział jeszcze, że najprawdopodobniej do końca miesiąca pracuję tylko - także szukam nowej roboty ehhhh ![]() w efekcie tego wszystkiego mam pusto w lodówce - bo niby skąd mam pieniądze mieć skoro wypłaty nie dostałam? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------------------------------------------------------------------------- teraz z innej beczki wczoraj była moja przyjaciółka u mnie. I wiecie co? zaręczyła się kurde!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() później TŻ mnie przytulił i zapytał czy Go nadal kocham, gdy nie mam pierścionka na palcu - to powiedziałam, że tak, jak najbardziej i że moje uczucie do Niego się nie zmieni ![]() ![]() ![]() rozpisałam się jak nie wiem co, ale musiałam sie komuś troszkę wyżalić, mam nadzieję że nie macie mi tego za złe ![]()
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]() ![]() Edytowane przez kropla_deszczu Czas edycji: 2010-08-20 o 08:31 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2982 | |||||||
Rozeznanie
|
Duk Duk
U mnie drugi dzień warzywek i znowu kolejne +200g ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szkoda, że musiałaś przerwać uderzeniówkę. Mówią, że uderzeniówkę robi tylko raz w życiu, potem gdy wraca sie po paru latach do tej diety rozpoczyna sie od drugiej fazy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o PW to rano i wieczór mogłyby być dwa posiłki czysto białkowe. Pozostałe powinny zawierać warzywa. W trybie 4/3 tych warzyw i tak powinnaś jeść więcej, żeby uzupełnić za ten czwarty brakujący dzień. Xal i amakkk może najlepiej wklejcie swoje jadłospisy |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Raczkowanie
|
Gratulacje spadkow
![]() Ja ciągle unika wagi, bo sie boje ![]() ![]() mam tez do was pytanie, ilosciowo ile tych warzyw na PW jecie. Niby jest bez organiczen, ale z drugiej strony, jesli jest ta granica 30-50 wegli dziennie, to trzeba z nimi uważac, bo np taki pomidor to w 100 g ma ich 5,2, czy taki kalafior kolejne 5,0 i juz się robi 10, a 100 g to wcale nie duzo. A sa jeszcze górki, pieczarki, cukinia itp i nagle z samych wazyw robi sie 20 wegli a przeciez jeszcze 20 to same otreby sa. Jak to w koncu jest z tymi warzywami ![]()
#2984 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A przede wszystkim zmień tryb na normalny 5/5, 4/4, 3/3 albo 4,3 . 5/2 to nie najlepsze rozwiązanie.
![]() |
#2985 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2986 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry - duk duk
![]() melduje że mimo mojego grzechu wielkiego wczorajszego który dopisany został na czarną listę na wadze dzisiaj - 300 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
o faktycznie prawie leczo le pieczarki mmmm może dzisiaj sobie zrobię ![]() Cytat:
witamy ślązaczkę ![]() ![]() niestety wafli nieettt ![]() Cytat:
xal kochana ![]() moje przykładowe śniadanie - makrela II Śn. wieśniaczek i pomidorem III Śn placuszki owsiane z szynką i ogórkiem obiad - papryka nadziewana sztuk 2 (połówki bo była duża) ![]() przekąska - książę, i ten cholerny grzech ![]() kolacja tuńczyk z twarogiem chudym zaspokojenie apetytu - zebra do tego minimum 1.5 l mineralnej, kawa, ziółka
![]() |
#2987 |
Zadomowienie
|
w sumie racja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2989 |
Zadomowienie
|
a własnie powiedzcie mi dziewczyny jakim systemem iść? bo jestem 3 dzień na PW i nie wiem czy iść 5/5, czy 3/3, czy 4/3 ? pomóżcie!!
![]() a jeśli bym szła 4/3 to 4 PW czy PP???
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2990 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co zjadłam wczoraj: drugi dzień PW śn - wieśniak 200g + gorzka kawa II śn. - naleśniki z mikrofali (2 jajka, 3 łżki otrąb zmielonych, 2 łyżeczki jogurtu jogo vita, 1/3 szklanki mleka 0.5%) z nadzieniem twaróg 50g + pastylka słodziku + 1 łyżeczka jogurtu, do tego 100g ogórka świeżego 0,5 l wody niegazowanej Przekąska 100g makreli wędzonej Obiad - mała pierś z kurczaka pokrojona na teflonie + (szczypta soli + papryka w proszku) + cukinia 200g wkrojona drobno do kurczaka i duszone razem z ziołami prowansalskimi i zjadłam to z 1 średnim pomidorem + niestety druga kawa pepsi light pół na pół z wodą 0,5 litra Kolacja- wieśniak 200g light + świeży ogórek 100g 0,5l wody podaczas szperania w necie ale wzrost mam +200g. Może być, czy zjadłam źle? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Raczkowanie
|
Hejka!
JEJKU! Umknęła mi cała 13 część ![]() Wpadłam do Was na chwilkę pochwalić się, że osiągnęłam cel 56 kg! Ogólnie na III spadło mi 2,7 kg. Ach. uwielbiam tą dietę. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2992 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Osoby, które były na weselach. Da się wytrzymać na weselu na samym białku??, bo jeśli tak, to może zostanę w tym 5/5 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | ||
Wtajemniczenie
|
Heellooouuł!!!!!! Melduję dziś psadek o 0,2 kg
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja sobie dzisiaj myslałam jak to będzie na tej III, bo skoro teraz na PW mam wzrosty, to jeśli dorzucę uczty i owoce, to jak ja zatrzymam tą wagę, a Ty jeszcze lecisz w dół, na razie nie mogę tego pojąć, ale do III jeszcze daleka droga przede mną. ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2995 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co zaobserwowałam to dziewczyny zawsze większość dni robią PP jeżeli nie idą po równo ja mimo wszystko bardziej jestem przekonana do równości PP i PW ale czemu to nie wiem ![]() Cytat:
ja dodałabym więcej makreli i większą pierś z kurczaka ![]() wydaje mi się bardzo dobrze ... ![]() a jak te naleśniki z mikroweli robisz??? Cytat:
![]()
![]() |
#2996 |
Zadomowienie
|
Haj laseczki
![]() Przeczytałam, co napisałyście wyżej, zle nie mam czasu ni cholery żeby odpisywać i się odnosić pomimo chęci szczerych. Musze lecieć na zakupy, a potem to już ja i mija kuchenka do wieczora no i pakowanie jeszcze (cholera wie kiedy...) ale jakoś muszę dac radę, nie? No kto jak nie ja - SIŁACZKA cholerna. Na wdze dzić spadeczek malutki,bo tylko -0,1, ale spadeczek i grunt, że tendencja się utrzymuje, a o to nam chodzi, nieprawdaż... Dziś już powinnam wejść na PW, ale postanowiłam, że przeczołgam się jeszc ze białkami ten ostatni dzień II fazy, a od jutra będę się już bronić nogami i rękami przed grzechami wszelkimi ![]() Nie wiem czy uda mi się do Was zajrzeć w ciągu dnia, choć jakoś sobie tego nie wyobrażam żeby nie, ale wieczorem na pewno zajrzę żeby się pożegnać na 10 dni. Swoją drogą nie wiem jak Was nadrobię po tej nieobecności ![]() A teraz już się zbieram. Buziaczki, kochanieńkie. Gratki za spadeczki, wzrościkami się nie łamcie - pójdą precz prędzej czy później - a kysz, a kysz.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Raczkowanie
|
Bismarck- płaty śledziowe w zalewie octowo-korzennej
Białko: 15 Węglowodany: 1 Tłuszcz: 14 Skład: marynowane płaty śledziowe (53%), woda, cebula marynowana, ocet spirytusowy, sól spożywcza, papryka konserwowa, gorczyca, regulator kwasowości: kwas mlekowy, aromat, substancja słodząca: sacharyna. Niby warunku B>T+W nie spełnia więc dalej nie wiem co robić, bo chciałam je mieć na obiad ale teraz dopiero dokładnie przeczytałam etykietę:/ co radzicie??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2998 |
Zadomowienie
|
musze Wam sie przyznac, ze zdradzilam dzis malinowego ksiecia....
![]() z wisniowym!!!!! ![]()
#2999 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja się muszę dopiąć do WAS, może mnie pociągniecie ze sobą? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Raczkowanie
|
Jezu, dziewczyny, ja już nie wiem co jest nie tak... II faza, PP, dzisiaj wzrost o 100 g, wczoraj spadek 200... dlaczego mam takie małe spadki?? Chcę zmienić cykl na 1/1, więc mogę się tylko spodziewać, że będzie jeszcze gorzej...
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.