|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
wmasowałam BOBODENT i mała narazie jest spokojna......zobaczymy co dalej.
Dziewczyny czy wy wychodzicie dziś na dwór?Strasznie dziś wieje ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2972 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Uczelnia tuż obok ![]() Wracajcie szybko do zdrowia! Cytat:
Cytat:
http://www.nuk.pl/productpopup.php?i...hoice/silicone Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Noc ok, o 2 mała zaczęła jęczeć za smoczkiem, i już mialam panikę, że się wybudzi ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Tak, idziemy na spacer, nam wiatr nie straszny ![]() Krzesełko podoba nam się takie: http://allegro.pl/nowoczesne-krzesel...243249828.html Wózeczek dla dziewczynki na przykład taki: WÓZEK 1 WÓZEK 2 WÓZEK 3 Szukałam celowo nie takich spacerówek, bo skoro to ma pełnić rolę pchacza, to musi być stabilne. Te smoby mi się oba podobają ![]() Dziewczyny, mam pytanie - co kupujecie dzieciom na mikołajki czy gwiazdkę? Agu będzie miała ponad 7 miesięcy, myślałam o sankach, ale odpuszczę na razie, za rok kupimy. A teraz nie wiem co... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22513005]
Wózeczek dla dziewczynki na przykład taki: WÓZEK 1 WÓZEK 2 WÓZEK 3 Szukałam celowo nie takich spacerówek, bo skoro to ma pełnić rolę pchacza, to musi być stabilne. Te smoby mi się oba podobają ![]() Dziewczyny, mam pytanie - co kupujecie dzieciom na mikołajki czy gwiazdkę? Agu będzie miała ponad 7 miesięcy, myślałam o sankach, ale odpuszczę na razie, za rok kupimy. A teraz nie wiem co...[/QUOTE] Ja raczej nic Tymkowi nie kupię, bo mam wszystkiego multum po Maksiu... ![]() Myśle, żeby w ramach prezentu gwiazdkowego dzieciakom pokój odmalowac i takie obrazki kupić: http://allegro.pl/promocja-9-w-cenie...229053176.html A Maksiwi pewnie jeszcze klocki Lego- to bardzo madra i mega-zajmująca zabawka. ![]() na TVN-ie o chustach gadają. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2974 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez na cycu ,Amelia skonczyla juz 4 miesiace... od tyg. zaczela sie pzebudzac o 3 rano na pól-jedzonko i potem o 6... pediatra polecila mi dodawanie do ostatniego karmienia pól lyzeczki kaszki Blevit bezglutenowej od 4 miesiaca http://www.promofarmacia.com/images/BLEVIT%20PLUS%20SIN%20GLU TEN%20700%20G.jpg Zatem sciagam okolo 20-30 ml mleka , wsypuje te kaszke i mala je az sie uszy trzesa, potem ssie cycusia. I dziala, mala na nowo zasypia o 21.30 i tak do 5:30-6 rano. ![]() Przez ostatnie dni daje tez jej do posmakowania jablko, sok pomaranczowy naturalny...i smakuje jej bardzo. Oczywiscie daje po lyzeczce na dzien..i mala toleruje super wszystko, a co zauwazylam , to bardziej jej smakuje jablko kwaskowate..... to tak jak mi, nie przepadam za slodkimi rzeczami ![]()
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-10-06 o 10:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
Raczkowanie
|
A my mamy mały sukces żywieniowy - wczoraj po południu Igusi zasmakowała gruszka a wieczorem wcinała też kleik. Czyli potrzebowała troszkę więcej czasu na oswojenie się z nowością.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jatko, masz mleko to karm i sie ciesz i zrozum, ze nie kazda matka ma ten luksus obys nie poznala co czuje matka , kiedy naprawde trzeba podac bule nie z wygody a z koniecznosci |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22513005]Ja do spania tylko daję. ALbo pajac, albo śpiochy. Ano widzisz, dla mnie publiczne karmienie piersią było nie do przejścia. Miałam fuksa, że mała spokojnie co 3h jadła, to na spacer mogłyśmy długi wyjść. ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 --------- Dziewczyny, mam pytanie - co kupujecie dzieciom na mikołajki czy gwiazdkę? Agu będzie miała ponad 7 miesięcy, myślałam o sankach, ale odpuszczę na razie, za rok kupimy. A teraz nie wiem co...[/QUOTE] 1.Ad tez śpi albo w pajacu, albo w rampersie.Śpiochy do tej pory założyłam mu chyba ze 2 razy..Ale ostatnio mam problem ze znalezieniem spodni dla pulpeta-jak dobre w pasie, to na długość za długie.. ![]() ![]() 2.Publicznie karmić nie musiałam i mam do tego pewne opory.. 3.Myślałam o sankach( Ty chyba linka kiedyś dawałaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() Agatka ![]() Edytowane przez kumkura Czas edycji: 2010-10-06 o 10:07 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2978 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Na zime mam tez dla malej jeden spiworek grubszy , bo wybieramy sie do Polski i na narty do Andorry, a tak na uzytek dzienny dwie kurteczki, jedna ciensza , druga grubsza z Zary Amelia w tej chwili spi, juz od 10..mam nadzieje, ze do 2 dociagnie tak jak wczoraj, apotem zmykamy na spacer`przedobiedni. Widze, ze rozmiar ciuszków naszych dzieci jest taki sam i masz racje, rekawki robia sie krótkie szybciutko, ja juz niektóre z 72-74 zakladam-przede wszystkim pizamki. Ja tez od tygodnia klade spac mala w spiworek + pizamka (noce sa chlodniejsze ale nie tak aby wlaczac ogrzewanie) , i mala równiez lepiej spi...moze to nie zbieg okolicznosci ![]() ![]() Fotki- Amelia , sobotni wyjazd do domku w górach ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
Co chodzi o karmienie ....zgadzam sie z toba.
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-10-06 o 10:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22513005]O proszę
![]() ![]() Szydełkiem zrób łańcuszek i przyszyj ![]() Noc ok, o 2 mała zaczęła jęczeć za smoczkiem, i już mialam panikę, że się wybudzi ![]() Dziewczyny, mam pytanie - co kupujecie dzieciom na mikołajki czy gwiazdkę? Agu będzie miała ponad 7 miesięcy, myślałam o sankach, ale odpuszczę na razie, za rok kupimy. A teraz nie wiem co...[/QUOTE] A no właśnie jakiś dziecięcy sklep kojarzę w tej okolicy. To już wiem gdzie to ![]() Właśnie zawsze można zrobić łańcuszek i z głowy ![]() Super że Agutka zareagowała dobrze na nutramigen ![]() A co do świąt to mi się marzy z FP świnka skarbonka, jakaś piramida do układania, może zabawki do kąpieli bo nie mamy. Raczej na pewno w zabawki pójdę na prezent, a sanki to niech dziadkowie kupią, bo u nas pewnie będzie śniegu jak na lekarstwo a tam jak się pojedzie to i śnieg jest i pagórki do zjeżdżania. I pewnie już na początku następnego roku mały by mógł sobie z tatą tak pojeździć. ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Ślicznie wyglądacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2980 |
Konto usunięte
|
Bratku, my mamy FP do kąpieli, od chrzestnej na dzień dziecka Agu dostała, widziałam u kuzynki w użyciu - synek się bawił jak szalony, ok. pół roku miał:
PRZYJACIELE Z WANNY Nazwa głupia ![]() Odkurzyłam pokój i częściowo umyłam podłogę, bo położyłam Agu teraz spać i muszę mieć do łóżeczka dostęp ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- 11 października, w poniedziałek o godzinie 13:00 mam obronę mgr. Zaczynam mieć cykora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2981 | ||
Zadomowienie
|
tak,kilka dni temu
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
![]() Mam straszne wyżuty,że muszę małą przestawić na sztuczne mleko z powodu powrotu do pracy.Jednak nie uważam,żeby dziecku działa sie z tego powodu krzywda ![]() Rozumiem,że nie każdej kobiecie jest dane karmic naturalnie. W szpitalu strasznie na mnie napierały położne żeby karmić piersią a mała nie potrafiła chwytać sutka.Dzięki temu popadałam w depresję.
![]() |
#2982 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22515131]Bratku, my mamy FP do kąpieli, od chrzestnej na dzień dziecka Agu dostała, widziałam u kuzynki w użyciu - synek się bawił jak szalony, ok. pół roku miał:
PRZYJACIELE Z WANNY Nazwa głupia ![]() Odkurzyłam pokój i częściowo umyłam podłogę, bo położyłam Agu teraz spać i muszę mieć do łóżeczka dostęp ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- 11 października, w poniedziałek o godzinie 13:00 mam obronę mgr. Zaczynam mieć cykora ![]() dasz radę ![]() ![]() Róża zjadła i spi juz ponad godzinkę, dziś mam luźny dzień, bo obiad wczorajszy zostal niezjedzony, wiec dzis bedzie, posprzątałam i poprałam wczoraj, jedynie to troszkę prasowania... wogóle Róża rwie się do siadania, dźwiga główkę, do przodu i za kolanka się łąpie, za spodenki i tak usiłuje coś zdziałac, a jak się ją weźmie do siadu to się chichra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22513005]
Dziewczyny, mam pytanie - co kupujecie dzieciom na mikołajki czy gwiazdkę? Agu będzie miała ponad 7 miesięcy, myślałam o sankach, ale odpuszczę na razie, za rok kupimy. A teraz nie wiem co...[/QUOTE] kurcze jeszcze sie nie zastanawiałam nad tym ![]() ale mam teraz chwilkę i pobuszuje na alle drogo ![]()
#2984 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do karmienia to sama nie wiem kiedy zakoncze raz mówie ze do 5 mała ma 5 i co ja dalej chce ja na cycu miec ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
mam nadzieje ze zabki szybko wyjda ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- nie wiem jak było ale chyba niestety butelka sztucznego wygrywała na noc mozna było dzieci dac do tzw przechowalni a rano pielegniarki przychodziły z malenstwami tak samo w nocy mozna bylo dzwonic o butelke z mlekiem nie wiem jak z innymi sprawami bo mała od razu załapała cycka nie mialam tez zakrwawionych ani mocno bolacych brodawek ja nawet porodu ciezkiego nie miałam ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- a zapomniałam dzis mamy 5 miesiecy------- ![]() ![]()
![]() |
#2985 |
Zakorzenienie
|
A my mamy dziś szczepieeenieee... za godzineee..
ale na razie włosy farbuje w koooncuuu ![]() a potem jade po jakąś kurteczke dla małej, bo mam dla niej taką bawełnianą, ale jak u nas 5 stopni i wiatrzysko takie że szok to ja musze jej ze 3 rzeczy na długi rękaw pod spód założyc. bo ona cieniutka..i bidulka rączką nie moze zgiąć ![]() Kupie jej taką grubszą i wygodniejszą ![]() I chwalę się moją modeleczką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2986 |
Konto usunięte
|
Edziu, gratuluję
![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Kardashi, pięknie ![]() A ja się wycwaniłam, daję body, sweterek lub bluzę jakąś i na to taki bezrękawnik polarkowy niby, z kapturkiem. Ma w sam raz i ręcami rusza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Zakorzenienie
|
chyba złapałyśmy jakieś choróbsko. znaczy Ewcia, ja nie. zdaje się, że zaczyna się nam katarek. do tego jakiś marudek. poszła spać dużo szybciej niż zwykle, zobaczymy, czy prześpi więcej niż pół godziny.
zakładam, że to przeziębienie, a nie kolejne zęby, bo tego by już było za wiele w tak krótkim czasie. u góry nic nie widać, ale spodziewam się wszystkiego ![]() jak nie ma gorączki, tylko katar, to co robicie oprócz odciągania glutków? wychodzicie normalnie na dwór? Ewcia dziś powiedziała coś w stylu: 1. łebidikeeee 2.ne ne nyyyyy ![]() i namiętnie łapie się za stópki, obracając przy tym na boczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Konto usunięte
|
A mnie zaraz strzeli nie powiem co.
Po oddaniu pracy mgr rozmawiałam z mężem - tak, oczywiście, nie będę w pracy, najwyżej wezmę opiekę na małą. Po czym okazuje się, że owszem, BĘDZIE w pracy, bo na zmianie jest tylko on i wpsółpracowniczka jedna, nie da rady biedactwo się zamienić (no bo kolega musiałby mieć 2 dni wolne rozbite, straszne!!!), urlopu na żądanie nie weźmie bo już nie ma, a opieki też nie, bo jedna osoba na dziale by została. KUR... Wychodzi na to, że żona jedzie na obronę mgr i niech se sama radzi - nieważne, że stres, że musi malej opiekę u babci zorganizować, że na dobrą sprawę będzie taxi musiała brać (koszt - ok 100zł do Katowic ![]() Jestem WŚCIEKŁA. Jeden z ważniejszych dni w życiu, a na męża liczyć nie mogę. I wiecie co? Chyba wrednie zadzwonię po pomoc do byłego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2989 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22513005] Krzesełko podoba nam się takie: http://allegro.pl/nowoczesne-krzesel...243249828.html [/QUOTE] oooo całkiem fajne ![]() ![]() Ładnie ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22515131] 11 października, w poniedziałek o godzinie 13:00 mam obronę mgr. Zaczynam mieć cykora ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() WoW!!! ![]() ![]() ![]() Witam ![]() Śliczne słonko dziś, ale straszne wiatrzysko, w końcu u Kielcach mieszkam:P Zaliczyliśmy dziś szczepienie z rana, jak na razie jest dobrze mały śpi teraz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2990 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22513669]Ja raczej nic Tymkowi nie kupię, bo mam wszystkiego multum po Maksiu... ![]() Myśle, żeby w ramach prezentu gwiazdkowego dzieciakom pokój odmalowac i takie obrazki kupić: http://allegro.pl/promocja-9-w-cenie...229053176.html A Maksiwi pewnie jeszcze klocki Lego- to bardzo madra i mega-zajmująca zabawka. ![]() na TVN-ie o chustach gadają. ![]() BYło, ale krótko. Jakos nei pzrepadam za Zawitkowskim, przy całym szacunku dla jego wiedzy, nei wiem czemu, drazni mnie. ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22513669]Ja raczej nic Tymkowi nie kupię, bo mam wszystkiego multum po Maksiu... ![]() Myśle, żeby w ramach prezentu gwiazdkowego dzieciakom pokój odmalowac i takie obrazki kupić: http://allegro.pl/promocja-9-w-cenie...229053176.html A Maksiwi pewnie jeszcze klocki Lego- to bardzo madra i mega-zajmująca zabawka. ![]() na TVN-ie o chustach gadają. ![]() My młodej też ciagle klocki - i nigdy nei ma dośc. Albo dinozaury, albo smoki. A dla takiego maluzka też można klocki - takie jak kropka ostatnio kupowała dla Daniela?/ Ja jestem fanką klocków jako najlepszej zabawki dla dziecka. Słyszałyście kiedyś o koelsiu, który naucza dzieci filozofii w ten sposob, ze prezentuja rozne koncepcje filozoficzne za pomoca klokow lego. Fajna idea. ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
ja nie wiem, czy to zeby, czy co - nei ma spuchnietych dziasel, niby wszystko gryzie, ale on gryzie wszystko od dwoch miesiecy ponad, slini sie od urodzenia, tylko humory ma ostatnio. MOze nie wiem - w gorach mieszkamy jesien idzie - tutaj zwykle to gwaltownie dosc, to moze i dziecko odczuwa?? A ja dzisiaj robie pierwszy raz w zyciu zupkę dyniową - z cebulką i kilkoma kaszami. I oczywiscie tylko ja to bedę zarła, pewnie pzrez tydzień, jak to zwykle bywa. U mnie sie zupy robi 2 razy w tygodiu, bo nikt nie je, oprocz mnie - czasem córka pomidorówke zje, kapuśniak albo ogrórkową. Chłop nie lubi zup, ja za to kocham, kocham zupy! W słoiczkach są śliwki - w sensie tych dzieciowych słoiczkach - a myślicie, ze obrane ze skóry, wydrylowane, by nie zaszkodziły Wojtkowi??? Edytowane przez Jaatkaa85 Czas edycji: 2010-10-06 o 12:52 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Zakorzenienie
|
Marhalczar, Kardashi - śliczne macie córcie
![]() wymyśliłam sobie, że w czerwcu, przy okazji roczku, wybierzemy się z Ewcią na sesję plenerową do sąsiada. parę domów od nas mieszka fotograf, u którego w ogrodzie mieliśmy sesję ślubną. i tak sobie to wyobrażam - Ewcia w jakiejś sukieneczce, chodząca albo próbująca chodzić, siedząca na trawce itp. ![]() Szaja - bądź wredna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Zadomowienie
|
piekna sesja
![]() my na razie o chrzcie za bardzo nie myślimy - pewnie w przyszłym roku. zresztą zobaczy sie - nasza potencjalna kandydatka na chrzestną mieszka w UK. jeśli sie zgodzi to juz ma zapowiedziane że podporządkujemy sie z terminem do jej urlopu, rzadko jest w polsce - mieszka tam na stałe i nie chce jej nażucac swojego terminu , żeby specjalnie przyjeżdżała do PL - tym bardziej że nam sie nie śpieszy . co do kombinezonu to dalej nic nie zadecydowałam ![]() ![]() dziewczyny czy wam dzieciaczki też łapią za włosy ![]() mam włosy do ramion i ostatnio ciągle spiete bo Gabi łapie mnie za włosy i zawsze coś wyrwie .. planuje fryzjera i nie wiem czy je ściąc na jakąś fajną fryzurke czy tylko podciąc żeby móc je spinac ![]() o mikołaju jeszcze nie myślałam ![]() ![]() u nas 13 stopni , piekne słonce i ciągle wieje - tak już czwarty dzien - łeb chce urwac - młoda na razie śpi ale po południu idziem na spacer -ja przy takiej pogodzie zakładam jej body z długim i cienką kurteczke na podszewce -plus spodnie na podszewce i czapke - kurteczka dośc ciepła jest to wystarcza a jak uśnie i np chłodniej to kocykiem przykrywam nóżki. ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- śniło mi sie że mam blizniaki ![]() sparkly - jak ty wyrabiasz bo ja nie wyrabiałam ![]() wiecie a moja młoda też od miesiąca lub dłużej strasznie sie ślini ale do dziś zebów brak ![]() od jakiś 3 tyg namietnie też mamla sobie rączki- ciągle tam wpycha co ma pod reką - grzechotki, gryzaki itp - dziąsła masuje ![]() ja tam nic nie widze , może też taki etap że wszystko do buzi ![]() a jak jej podaje gryzaczek to pieknie wyciąga po niego rączke lub rączki i siup do buzi ![]()
#2993 |
Konto usunięte
|
Silpe, bo to chyba każde dziecko ma ślinotok i pchanie do buzi, ale ja np widzę różnicę między takim u Agu zwykłym braniem i pchaniem, a tym co teraz jest. Teraz ona po prostu łapek z paszczy nie wyciąga. Autentycznie. Nawet w kąpieli.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 |
Raczkowanie
|
dziewczyny jak długo może być zielona kupa???
czy wogle jej nie może być??? już nie wiem - albo jest taka łaciata - zielonkawa z ciemnym albo zielona - wczoraj np mała jadła dynię z ziemniakami i jabłko z bananem - i to nic nowego nie było - tylko kombinacja owoców nowa.... nie wiem martwię się tymi kupsztolami, ale bólów brzuszka nie ma, apetyt też dopisuje poradźcie - robić przerewę w rozszerzaniu diety czy jak????
#2995 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22517392]Silpe, bo to chyba każde dziecko ma ślinotok i pchanie do buzi, ale ja np widzę różnicę między takim u Agu zwykłym braniem i pchaniem, a tym co teraz jest. Teraz ona po prostu łapek z paszczy nie wyciąga. Autentycznie. Nawet w kąpieli.[/QUOTE]
no dokładnie jak Gabi - i nie ważne piana na rączkach a ta całą piąstke do buzi ![]()
#2996 | |
Konto usunięte
|
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22515131]Bratku, my mamy FP do kąpieli, od chrzestnej na dzień dziecka Agu dostała, widziałam u kuzynki w użyciu - synek się bawił jak szalony, ok. pół roku miał: PRZYJACIELE Z WANNY 11 października, w poniedziałek o godzinie 13:00 mam obronę mgr. Zaczynam mieć cykora ![]() mi bardzo podobają się zabawki do kapieli z firmy sassy. http://allegro.pl/wesole-rybki-do-ka...238406690.html http://allegro.pl/sassy-podbierak-i-...221410420.html http://allegro.pl/sassy-wodne-kwiaty...244069840.html http://allegro.pl/toysrusa-sassy-pir...261432994.html to też jest super: http://allegro.pl/tomy-2756-osmiorni...250368780.html Choć czasem prostsze rzeczy też sa fajne, Maksiu wciąż (już od dawna) najchętniej w kąpieli bawi się kubeczkami z Ikei. ![]() ![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22516893]A mnie zaraz strzeli nie powiem co. Po oddaniu pracy mgr rozmawiałam z mężem - tak, oczywiście, nie będę w pracy, najwyżej wezmę opiekę na małą. Po czym okazuje się, że owszem, BĘDZIE w pracy, bo na zmianie jest tylko on i wpsółpracowniczka jedna, nie da rady biedactwo się zamienić (no bo kolega musiałby mieć 2 dni wolne rozbite, straszne!!!), urlopu na żądanie nie weźmie bo już nie ma, a opieki też nie, bo jedna osoba na dziale by została. KUR... Wychodzi na to, że żona jedzie na obronę mgr i niech se sama radzi - nieważne, że stres, że musi malej opiekę u babci zorganizować, że na dobrą sprawę będzie taxi musiała brać (koszt - ok 100zł do Katowic ![]() Jestem WŚCIEKŁA. Jeden z ważniejszych dni w życiu, a na męża liczyć nie mogę. I wiecie co? Chyba wrednie zadzwonię po pomoc do byłego ![]() rzeczywiście paskudnie ze strony Twojego TŻ-ta. ![]() i jak ? byłaś wredna? ![]() tak, Tymek mnie łapie za włosy, Maksia też... TŻ-owi wlosy z rąk targa, ![]() ![]() u nas dziś piękna pogoda, wieje jak diabli, ale i tak jest super. ![]() Więc ja zmykam jakis obiadek przygotować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | ||
Zakorzenienie
|
Witam,
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22513005] Krzesełko podoba nam się takie: http://allegro.pl/nowoczesne-krzesel...243249828.html Wózeczek dla dziewczynki na przykład taki: WÓZEK 1 WÓZEK 2 WÓZEK 3 Szukałam celowo nie takich spacerówek, bo skoro to ma pełnić rolę pchacza, to musi być stabilne. Te smoby mi się oba podobają ![]() Dziewczyny, mam pytanie - co kupujecie dzieciom na mikołajki czy gwiazdkę? Agu będzie miała ponad 7 miesięcy, myślałam o sankach, ale odpuszczę na razie, za rok kupimy. A teraz nie wiem co...[/QUOTE] Też fajne krzesełko. A te wózeczki super.Już patrzyłam na ebayu i jest tego pełno. Co do mikołaja to ja jej nic nie kupuje.Mam jabłko z Tiny Love, jakiegoś słonika tylu to jablko i na pewno coś z tego jej dam. Gorzej ze starszą.Jej to musze coś kupic i nie wiem co. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22515131]Bratku, my mamy FP do kąpieli, od chrzestnej na dzień dziecka Agu dostała, widziałam u kuzynki w użyciu - synek się bawił jak szalony, ok. pół roku miał: PRZYJACIELE Z WANNY Nazwa głupia ![]() Odkurzyłam pokój i częściowo umyłam podłogę, bo położyłam Agu teraz spać i muszę mieć do łóżeczka dostęp ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- 11 października, w poniedziałek o godzinie 13:00 mam obronę mgr. Zaczynam mieć cykora ![]() ![]() Cytat:
![]() U nas treningi przewracania i chichotania nadal twają. Jak ja klade na prawym boku to Ola od razu sie wygina i wraca na plecy a jak kłade ja na lewym boku to znowu od razu się kadzie na brzuszku. Slipe jak ja ci zadroszczę.Twoja mładsz o jeden dzien a już takie ma postępy ![]() Dziś znowu była drzemka 2 godzinna. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-10-06 o 13:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2998 | |
Zadomowienie
|
szaja ciągle zapominam - jakie literki
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2999 |
Konto usunięte
|
Tygrysku, a modyfikowane mleko dajesz? Po prostu może być więcej żelaza
![]() ![]() Lea, jeszcze nie, jeszcze daję mu ze 2 dni na przemyślenie ![]() A ikeowe kubale też mamy, chyba 8zł za nie dałam, fajne ![]() Za włosy też ciągnięta jestem ![]() UWAGA - niniejszym oznajmiam, że ze mnie dupa a nie szukacz zębów. Wiecie, gdzie pojawiła się biała, twarda kropka? No, która zgaduje? ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Silpe, LITERAKI, na kurniku, o tutaj: http://www.kurnik.pl/literaki/ Coś jak scrabble ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Raczkowanie
|
kropka i danio zdrówka
szaja i co zadzwoniłaś???dobrze że z małą lepiej a obronie dasz radę ![]() margo zdrówka dla Ewci a może idą kolejne zęby jednak ![]() dziewczyny wasze maleństwa słodkie ![]() u nas ogólnie dobrze - tylko z tą kupą nie wiem...trochę mnie to martwi ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22518085]Tygrysku, a modyfikowane mleko dajesz? Po prostu może być więcej żelaza ![]() ![]() Lea, jeszcze nie, jeszcze daję mu ze 2 dni na przemyślenie ![]() A ikeowe kubale też mamy, chyba 8zł za nie dałam, fajne ![]() Za włosy też ciągnięta jestem ![]() UWAGA - niniejszym oznajmiam, że ze mnie dupa a nie szukacz zębów. Wiecie, gdzie pojawiła się biała, twarda kropka? No, która zgaduje? ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Silpe, LITERAKI, na kurniku, o tutaj: http://www.kurnik.pl/literaki/ Coś jak scrabble ![]() ![]() ![]() modyfikowane - bebilon od 5 tygodnia a kropka biała hm w miejscu trójki ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.