|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
karinaaa witamy!
Idę drzemać... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
karinaaa witaj wśród NAS
![]() ![]() ![]() ![]() mysiopez moja Sara też ma właśnie czkawkę ![]() ![]() I rozpycha się niemiłosiernie......czasa mi mam wrażenie, że zaraz mi przeponę przebiję a ja wtedy ledwo dycham ![]() Mała wiercipięta ![]()
#2973 | |
Zadomowienie
|
Chantalle, trzymam kciuki za wyniki
![]() Cytat:
mam jeść żelazo, bo coś tam wyszło w wynikach z krwi, poza tym wszystko ok. usg nie było, szkoda, może będzie za 3 tyg. zapomniałam zapytać. aaa...od początku ciąży do dziś na +10 kg ![]() z resztą najwięcej widać po brzuszku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
Zakorzenienie
|
witam dziewczynki,
![]() słonko się schowało..........buuuuu ale humorek jest już znacznie lepszy. Zaliczyłam dzisiaj długaśną trasę ![]() Najpierw zawiozłam L4 do zakładu pracy i jak się okazało, dogadałam się z szefową i dzisiaj już osobiście zawiozłam je do ZUS-u tak więc o tyle dobrze, bo kasa będzie normalnie. ufffffffffffff. Szefowa doszła do wniosku, że pewnie w księgowości raz w miesiącu wysyłają naszą pocztę i stąd to się tak ciągnie. Pogadałam za pozwoleniem szefowej z dziewczynami z pracy i wszystkie jednakowo stwierdziły, że brzuszek mam mały, bo one to już ogromniaste były. Poza tym wszystkie są na diecie Dukana i ojojojoj efekty widać. Potem poszłam pobrać krew na badania z panelu tarczycowego. Pani miała problem z pobraniem krwi, udało się z drugiej ręki i powiedziała, że następnym razem mam wypić pół szklanki wody w domu. MARIKA.S czy tak można robić? Na końcu poszłam do ZUS-u z tym L4 i złożyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
Zadomowienie
|
Lilijko super że humor już lepszy,
śniłaś mi się...rany ale to był jakiś koszmar - bo odkryłam że niby sprzedałaś większość rzeczy dla malucha i w ogóle swoje ubrania też...bo nie miałas kasy na coś tam a mąż powiedział że ma to w dupie. I ja zwołałam składkę ![]() ![]() ![]()
#2976 |
Zakorzenienie
|
karinaa witamy!!! a w UK to tak wszędzie jest jak mówisz, czy poprostu masz pecha?bo ja tu w PL musiałam pójść do 3 lekarzy, żeby ten ostatni okazał się porządny i abym mogła mu zaufać i zawsze otrzymać pomoc (chodzę na NFZ)
lilijka takie "porządnie wietrzenie" zawsze mi pomaga poukładać myśli, a i przy okazji teraz w ciąży to się tak zmęczę po takim "spacerku" i czuje się bardzie zdrowa:P a parowar..moim zdanim urządzenie extra. tylko nie mówie o garnku na kuchenkę, tylko o elektrycznym osobnym urządzeniu zasilane prądem. Najlepsze są 3poziomowe(najwygodniejsz e jak się robi obiad). a i można w nich sterylizować butelki ![]() ![]() uh brzmi to jakbym sprzedawała parowary:P:Pale uwielbiam to urządzenie, tak samo jak blender/malakser;] ułatwiają życie |
![]() ![]() |
![]() |
#2977 |
Zakorzenienie
|
JeSuisUnPapillon hehehe, cóż za fantazja. Wprawiłaś mnie w onieśmielenie. Zjadłam właśnie pierwszy posiłek dzisiaj. i tak mnie ściska w żołądku
![]() Koperco ![]() ![]() Uwaga bo jest różnica między parowarem, a garnkiem do gotowania na parze. Ja mam garnek dwupoziomowy do gotowania na parze ceramiczno-szklany i jestem zadowolona, a zmywanie takie jak inne naczynia, tylko trzeba zwrócić uwagę, aby nie potłuc. |
![]() ![]() |
![]() |
#2978 | |||||
Zadomowienie
|
Jejku, jestem między jedną, a drugą wizytą znajomego, na którym robię ankietę i...padam.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też już się boję, a co to będzie w Styczniu ![]() Cytat:
Co do tego urlopu zdrowotnego to serio, podpytaj w dziekanacie - mi się wydaje, że raczej wszędzie coś takiego jest na uczelniach...jak masz taki urlop, to Ci wykładowcy mogą, za przeproszeniem "naskoczyć", bo na to wyraża zgodę dziekan ![]() A co do komedii świątecznych, mi kojarzą się tylko te, które co roku puszczają stacje tv, z "Kevinem" na czele ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A nam tu średnio co miesiąc robią usg...niektórym dziewczynom częściej nawet...Ja bym chyba zwariowała, jakbym od sierpnia nie miała już mieć robionego ![]() A ja dziś mam na kolację racuchy drożdżowe - chodziły za mną od miesiąca, a tu babcia mi niespodziankę robi - wow, co za ocieplenie klimatu w domku ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Zakorzenienie
|
ja robilam placki ziemiaczane i jakies dziwne wyszly, po usmazeniu jakby i tak surowe w srodku... zjadlam 3 chyba (albo 4...) i teraz nie wiem czy nie bede miec rewolucji bo cos mi juz buulgocze. a wiem, ze surowymi ziemniakami mozna sie struć...
tez mam parowar. nie garnek, tylko elekrtyczny parowar, kupilam w.......biedronce ponad 1,5 roku temu i nadal sie sprawdza i dziala, troche sie timer rozregulowal ale ja juz na oko robię. czesto robie corce warzywa z parowara, ziemniaki wychodzą pycha i mrozonki (np brokuly, kalfafior) Jak ktos nie ma mikrofali to polecam odgrzewanie jedzenie w parowarze (koltelow, ziemniakow, w sumie chyba wsyztskiego....) robilam filety z kurczaka, ryby, pulpety... Mnostwo tego jest co mozna z parowara ugotowac i tez sie przylacze do opinii ze umycie tego to pestka. Wiec sie ciesz, ze dostaniesz (o ile to parowar a nie garnek do got na parze) udalo mi sie polozyc mala. Taki dzien senny dzis ze sama bym sie polozyla, ale nie ma tak dobrze, musze sprzatac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2980 |
Raczkowanie
|
dzięki kochane za wsparcie
![]() od samego początku jakiś pech mnie prześladuje z ciążą.. zresztą zawsze mam pecha jak chodzę do lekarza to zawsze coś dziwnego wychodzi.. ehh dobrze ze innych problemów typu TŻ, kasa..itp nie mam chociaż nie wiem czy bym nie wolała bo z całego serca to chcę by malutki urodził się zdrowy a reszta.. to zawsze się ułoży.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Rozeznanie
|
Witam popoludniowo
![]() Mi tez juz co raz ciezej sie chodzi, az sie boje co to w 38 tygodniu bedzie ![]() ![]() No, ale obie juz w domu, teraz zostalo je zaprowadzic na tance, a do szkoly na zebranie posle TZ. Tance na szczescie godzinke tylko trwalo, wiec juz tam zaczekam sobie na nie, co by nie biegac tu i z powrotem. Mi moja mala wiercipietka nie dala dzis spac od 2 ![]() ![]() Powiedzialam tesciowej, to ona mi na to, ze to za kare, bo jej nie poglaskalam ![]() Marika ja tez nie lubie tabunu odwiedzajacych, wiec dokladnie rozumiem wybor szpitala, przyznaje, ze ja kierowalam sie teraz godzinami odwiedzin, i wybralam taki, w ktorym maz i dzieciaki moga mnie-nas odwiedzac kiedy chca, a reszta w wyznaczonych godzinach, z nadzieja, ze te wyznaczone nikomu nie beda pasowaly ![]() No, ale teraz luz, przy pierwszym porodzie nie chcialam nikogo widziec, jak na zlosc przyszlo sporo osob, najgorzej mnie wkurzali, tym ze mi fotki robili ![]() ![]() Zimno u nas, ide dzieciaki na jutro naszykowac i na te tance z dziewczynkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2982 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Zadomowienie
|
A ja mam jutro 2 wizyty u lekarzy
![]() Pierwsza jest rano, odbiore wyniki z gukozy i ogolnie moczi morfmologia (boje sie troche, bo ostatnio mialam tyle stresow i ogolnie kiepsko sie czulam, do tego moj mocz tez jest jakis metny i nawet przez 2 dni lekko mnie pieklo przy oddawaniu moczu ;/) A druga mam wieczorem i ide na USG ![]() ![]() Zobacze malenstwo i bede miec plytke z nagraniem ![]() Tylko troche mnie zdziwila i wkurzyla ta baba do ktorej sie dodzwonilam zeby sie zarejestrowac... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2984 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak się z nią zobaczę to wypytam jeszcze raz dokładnie o wszystko i dam znać jeśli jesteś zainteresowana. A i ona to właśnie zupełnie nie z tych paniusiowatych. Wręcz odwrotnie . No i z opieki położnych była super zadowolona pomimo że nikogo nie opłacała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Zadomowienie
|
przyszły koszule
![]() jak znajdę miejsce w tym moim bałaganie remontowym to wstawię zdjęcia, ale powiem tak: materiał ok, taki "miły", lekko rozciągliwy, mierzyłam i cyc nie ma prawa wyskoczyć sam, trochę luzu tam jeszcze mam (w staniku zakładałam). długość do kolan. mój duży już brzuch się mieści a jak będzie większy to też powinien, odcinana pod biustem i ładnie się układa. nie żałuje zakupu, widzę, że będą na potem... teraz szukam stanika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2986 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2987 | |
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny za przyjecie do wątku
![]() ![]() [QUOTE=Koperco;23275385]karinaa witamy!!! a w UK to tak wszędzie jest jak mówisz, czy poprostu masz pecha?bo ja tu w PL musiałam pójść do 3 lekarzy, żeby ten ostatni okazał się porządny i abym mogła mu zaufać i zawsze otrzymać pomoc (chodzę na NFZ) Niestety tak jest tutaj wszędzie ,a mam właśnie teraz 5 znajomych które również mają za niedługo terminy.Tylko dwa usg na całą ciążę ,chyba że naprawdę coś jest nieprawidłowo ale to już musi byc konkretny problem.Nie słyszałam aby któraś z moich znajomych miała dodatkowe badanie usg.Ja będac w pl zrobiłam we wrześniu w 3d i jestem bardzo zadowolona bo mam dzieciaczka w całej okazałosci na zdjęciach ,no prawie bo wtedy nie pokazało płci ,ale takie urocze zawiniete w kłebuszek ![]() Cytat:
![]() ![]() mam w domu takie urządzenie do słuchania bicia serduszka więc sobie sama posłucham ![]() jejku mi równiez marzą sie takie racuchy drozdzowe ale nie robiłam nigdy ,chyba spróbuje bo mam niesamowita ochotę aby zjeśc takie placki ![]() ja mam parowar elektryczny i polecam ,fajna sprawa aby zdrowo gotować ,choć nie mam porówniania co do innych podobnych garnków.mój jest taki własnie 3 pietrowy, myslę ze przy dziecku sie przyda kiedy juz maluch podrosnie do jedzenia obiadków. Motywujecie mnie pomału do zrobienia porzadków z praniem ,prasowaniem ciuszków dla maluszka ,choc pewnie jeszcze muszę wiele do kupic ,takie macie długie listy.Ostatnio kupiłam fajny kocyk taki zapinany ,ręcznik do kapieli (,mam dwa ale pewnie mało) i misia z odgłosami wód płodowych i bicia serca ,to nabytek przypadkowy ale mam nadzieję ze sie przyda ,jako uspokajacz ![]() Co do laktatorów to uzywałam w poprzedniej ciąży Aventu i uważam ze jest bardzo dobry ,teraz równiez go kupiłam i udało mi sie dokupic elektryczny mini z Medela ,niewiem czy bede go uzywać bo porządnie zaciąga ,niedawno sprawdzałam ,auć Mebelki juz równiez czekają ,marzy mi sie jeszcze mała kołyska lub koszyk ,bo przyda sie w pokoju kiedy bede na dole co by nie latac góra ,dół. lece bo córcia mnie goni a małe kręci sie w brzuchu ,pewnie troszke sciskam kiedy tak siedzę. miłego wieczorku
![]() |
#2988 |
Raczkowanie
|
Byłam u ginekologa i jednak nic złego się nie dzieje,a te bóle pachwin w tym stadium ciąży sa normalne
![]() Tak Was czytam i jestem załamana bo ja już 15 kg.przytyłam i niestety rozstępy też się pojawily ;/. Na pupie i udach.... Też myślę o kupnie parowaru (przyda się szczególnie w okresie laktacji ) ![]() Dziewczyny jak byście mi radziły...mam termin na 5 stycznia i na uczelni dali mi możliwość pisania sesji w normalnym terminie tj. 1-14 luty albo teraz w grudniu przed świętami. Jak myślicie dam rade uczyć sie prz noworodku? dodam,że będę miałam narzeczonego i mamę do pomocy ![]() Dodam,że nauki jest bardzo dużo,a i styczeń sama bym musiała przerobić bo później to będę miała od koleżanek notatki.
#2989 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2990 |
Zadomowienie
|
madelinem - koszula bardzo ładna ajaki masz zestaw kolorystyczny? moze i ja sobie taka zamówie ,bo przegladaja all te wypadaja calkiem fajnie
marlena19_19 - jak na 8 mcs ciazy przytyłaś normalnie ,nie masz sie czym martwic , te kg po ciazy sie nie obejrzysz a ci spadna ,a wiem co mowie bo w pierwszej ciazy przytylam az 34 do porodu ,urodzilam w kwietniu a po wakacjach juz mialam prawie swoje 62-64 kg teraz niestety zaczynałam z waga ok 70 kg bo mi sie przytylo w tej anglii ![]() i teraz mam 12 na plus a jestem w 27tc ,a brzuchol mam ogromny ![]() Marlena raczej ja nie radze ci uczyc sie przy noworodku ,sama bedziesz jeszcze zmeczona porodem i nowa sytuacja ,a mysle ze w tak zaawansowanej ciazy specjalnie męczyć cibie na egzaminie nie powinni ![]()
#2991 |
Zadomowienie
|
Ja tez w sumie sesje zalicze przed porodem, ale dlatego, ze u mnie sesja jest pod koniec stycznia a termin mam na koniec lutego...
Musisz sie zastanowic czy dasz rade zawiac sie w sobie i nauczyc sie do grudnia...a jutro troche malo czasu zostalo ;/ ale na pewno to by bylo w jakims stopniu dobre, bo tak jak pisze mysiopez, bedziesz wtedy mogla poswiecic sie w 100% maluszkowi ![]() Ale jakbys miala zaliczac dopiero w lutym to tez sie tragedia nie stanie, tym bardziej, ze taki niemowlaczek to przeciez sporo spi ![]()
#2992 |
Raczkowanie
|
Karinaa to samo mi Pani w dziekanacie powiedziała,tzn.,że teraz jak będę zaliczała to trochę luzu więcej mi dadzą ,a później to tak zostawiać malego i jezdzić...tym bardziej ,że mam 40 km.do szkoły...Jutro mam zajęcia to pogadam z nimi...no i trzeba się zebrać ,przegonić lenia i wziąść za nauke ;P
![]() A ja już myślałam,że to bardzo dużo przytyłam... ![]() ![]() Jejku wy już prawie wszystko skompletowane ,a ja tylko ubranka mam jak narazi e i łóżeczko ;D
#2993 |
Zakorzenienie
|
marlena_19_19 ja doradzam teraz zdać sesję, bo potem jednak małe dziecko będzie i będziesz myślała o nim a nie o nauce. Jakoś się spręż i dasz radę
![]() karinaaa witaj, bo nie wiem czy już pisałam ![]() ![]() Idę robić Chickenburgery .........bo mam super bułeczki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
BAN stały
|
stalowamagnolio to ja bym na Twoim miejscu nawet nie zastanawiała się nad tą położną tylko brała
![]() Zyrafa taki sam koszt - czyli 100zł/dobę - jest na Kamieńskiego za jednoosobową salę z łazienką. Tyle że nawet jak nie zapłacisz to lądujesz w sali 2-osobowej, bo takie teraz są, więc problemu nie ma. MARIKA co do położnej środowiskowej, to niestety każda z moich koleżanek które rodziły w ostatnich latach skarżyła się że położna (mimo wcześniejszego poinformowania o urodzeniu dziecka) pojawiała się po miesiącu - a wtedy to już po co...? Madelinem skoro do Ciebie doszły koszulki to może do mnie jutro dojdą, bo zamawiałam tuż po Tobie chyba - czekam na nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2996 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie sole ziemniaków z parowara bo nie można zreszta one tak fajnie inaczej smakują i jA nie czuje potrzeby solenia. Zreszta staram się ograniczać sól jak mogę, ze względu na córkę tez. Spróbuj bez soli zjeść. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
do mnie też dzisiaj paczka sie przykulała wreszcie, stelaż, prześcieradła, okropne wielkie nartopodobne podkłady higieniczne,majtki siatkowe [na szczęście rozciągliwe ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2010-11-16 o 17:22 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2998 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zaraz szukam kabla i porobię fotki, Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Zadomowienie
|
mi też zostaly 2 mce, ale boje się, ze bede uziemiona przez skurcze...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do parowara - u mnie leży gdzieś w pawlaczu...mąż nie lubi takiego jedzenia, a mi samej nie chce się dla jednej osoby go wyjmować...ale w sumie chyba zacznę tak robić, żeby tą sól ograniczać... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.