|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
DiTu klik
jeszcze przedtem klik![]() co do zabków to nie wyczuwam nic narazie, ale kupki są... miałam poczekać do 24, ale już padam, więc chciałam złożyć życzonka urodzinowe Lence i Dominisi Monim85 dzidzia też sie urodziła 21ego, ale zapomniałam jak ma na imię
szkoda, ze juz się nie odzywa...pamietam jak rok temu dzwonila do mnie do szpitala i opowiadała mi o porodzie![]() |
|
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
u nas pakowanie i ostatnie przygotowania wyjazdowe na calego...nie dalam rady przeczytac za bardzo ostatnich dni.. ![]() Lecimy - planowo - o 18.30 wiec wyjedziemy z domu kolo 15, zeby miec czas na droge itp.Moze jeszcze uda mi sie wpasc, ale gdyby nie to... Spokojnych Wesolych Swiat spedzonych w otoczeniu ukochanych osob wspanialej atmosfery milosci i zeby wszystko bylo tak, jak sobie wymarzylyscie rammmka2.jpgrammmka.jpg frametoy_20101217072946SXoz.jpg
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-12-21 o 07:44 |
|
|
|
#2973 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego najlepszego dla Lenki i Dominisi! Cytat:
![]() ja prowadzę taki pamiętnik bo nie byłabym w stanie zapamiętać wszystkiego ![]() Cytat:
Mojej mamie całe dzieciństwo na którko ścinali i dalej ma cienkie to raczej sprawa genów a nie ścinania ![]() mnie nie pytaj co sądzę o kolczykach bo chyba znasz moje zdanie ![]() śliczn zdjęcia! Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
Sto Lat dla Lenki
Sto Lat dla Agusi od Filipka ![]() Dzien dobry
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2010-12-21 o 10:40 |
|
|
|
#2975 |
|
Raczkowanie
|
AsiCcccCA, mam nadzieje, ze uda Wam sie dostac skierowanie do Centrum Zdrowia Dziecka. Sama tam bylam jako dziecko, sa tam dobrzy lekarze i maja dobry sprzet. Moze zdiagnozuja Dominisie i beda w stanie pomoc.
Karenina, szczesliwej podrozy i Wesolych Swiat!
|
#2976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojejku biedna malutka ![]() Cytat:
na szczęście tego nie pamiętam ![]() dziewczynki ponieważ prawdopodobnie już przed świętami do Was nie zajrzę chciałam złożyc Wam takie zwyczajne życzenia Niech święta Bożego Narodzenia upłyną Wam wśród bliskich, przy staropolskich kolędach i zapachu świerkowej gałązki.
|
||
|
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
mój Tz nie wraca dzisiaj
jutro Polusi urodzinki a jego nie bedzie nie wiadomo czy jutro wróci, czy nawet i nie w wigilie jestem załamana mielismy imprezke w czwartek zrobic i teraz nie wiem co mam robic
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2978 | |
|
Rozeznanie
|
Lenciu i Dominisiu!!! duużo zdrówka i uśmiechu na każdy dzień!
jej.. |Dziewczyny podziwiam Was... pakowanie/sprzątanie/pieczenia/praca/opieka nad dzieckiem...i do tego jeszcze macie czas na wizaz! mi troszkę brakuje czasu.. doba jakas za krótka mi się ostatnio zrobiła.. ja kończę robić ostatnie prezenty.. wczoraj ubrałam chinkę, chałupka już prawie posprzątana.. od dziś się biorę za kucharzenie.. bo my święta zacznamy już w czwartek - jedziemy na wcześniejszą wigilię do rodziny Tz-a bo oni ppotem wyjeżdżają.. i tylko teściu przyjeżdza do nas na resztę swiąt i z nami będzie ![]() u Olci z nowości ślicznie hodzi za jedną rączkę no i sama stoi, do tego zaczęła tańczyć , wyszedł nam ostatnio 7 ząbek! apetyt ma jak 10 chłopa;D !!i od 5 dni i nocy jesteśmy już całkiem bez cyca!!! noce wciąż nieprzespane.. bardzo często się budzi ale zadowala się już tylko przytulaniem!!\ze słówek mamy: tata (niezmiennie na tatę i wszytko dookoła), mama (na spacjalne okazje i tylko do mnie ), daj(świadome), nie lub ne(świadome), mniam (jak coś dobre), am (kiedy głodana) i to taki bazowy zestaw.. czasami coś jeszcze ej się uda powiedzieć, ale raczej przypadkiem![]() zmykam bo robota się sama nie zrobi...:P ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
strasznie mi przykro (może jeszcze uda się coś zmienić? może chociaż jutro dojedzie? |
|
|
|
|
#2979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest z kilkoma innymi kolegami tam a bilety im tutaj w Polsce przebukowują sam nic nie załatwi, chyba że na nogach z francji wróci zresztą musi skończyć prace![]() Boze oby wracał jutro a w nie wczwartek czy w piątek ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
Bogus mam nadzieje ze wkoncu ja zdiagnozują
troche za późno to wszystko ![]() Domi biedulko moze jednak przyjedzie
|
#2981 |
|
Raczkowanie
|
Domi to strasznie szkoda. Moze chociaz przez neta i kamerke bedzie z Wami w urodzinki Poli. Trzymam kciuki, zeby udalo mu sie wrocic jak najwczesniej.
---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Szkoda, ze sie nie dalo wczesniej pomoc malej. Ale lepiej pozno niz pozniej. Cos czuje, ze teraz wszystko ruszy, postawia diagnoze, zaczna leczyc i bedzie poprawa. Duzo sil i wytrwalosci dla Waszej rodzinki Asiu.
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Boguś
.... a wiesz jak jest z tym przyjmowaniem / trudno sie dostac ? nie wiem czy wysyłac papiery teraz czy po nowym roku i czy dzwonic jeszcze tam sie popytac o te przyjęcie
|
#2983 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla BlankiLENKO - sto lat!!!!! ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() ZDRóWKA kochani
|
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- [QUOTE=lucky1910;23902729]i od 5 dni i nocy jesteśmy już całkiem bez cyca!!! QUOTE]no gratuluje po prostu!!! ja nadal nie wim jak zakończyć to cycowanie :/
|
|
#2985 |
|
Raczkowanie
|
Niestety nie wiem, jak teraz jest, bo ja bylam ponad 10 lat temu i mialam wtedy skierowanie ze szpitala w moim miescie. Mysle, ze mozesz zadzwonic i zapytac jak mozliwie najszybciej zostac przyjetym, od jakiego lekarza skierowanie powinnas miec, zeby wzieli Dominisie w pierwszej kolejnosci.
|
#2986 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=gochaa_p;23903767]
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
Gosiu, ja najpierw przestałam karmić w dzień, i dawałam tylko w nocy..i tak było ze 2-3tyg, a potem w nocy mimo, że Olcia chciała częściej dawałm jej tylko 1 raz nad ranem (ok 5rano) aż ostatecznie zaprzestałam i tego i teraz Olcia zjada kolacje ok 21 i sniadanko dopieo jak wstaniemy czyli ok 10![]() za to doszedł nam 1 posiłek w ciągu dnia.. moje dziecko zjada teraz 2 śniedania, 2 obiady i 2 kolacje i wcale nie jest pulpetem![]() żeby jeszcze tylko zaczęła spyiać lepiej w nocy ![]()
|
|
|
|
|
#2987 |
|
Wtajemniczenie
|
wszystkiego naj dla naszych kolejnych roczniaków
nie mam czasu na nic - nie wiem kiedy Was nadrobię Grzes mi się rozchorował - w piątek byłam u lekarza i gardło oraz oskrzela zawalone, nie chce brac leków - istna masakra, choc już dziś sytuacja opanowana, ale musiałam zmienic antybiotyk niania tez chora coś TŻta tez łapie Iza ajuż OK - choć jest "doleczana" bactrimem więcej zali w klubie |
|
|
|
#2988 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=lucky1910;23904285]
Cytat:
)a w nocy to on je jak opętany :/ ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
|
|
#2989 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=gochaa_p;23910135]
Cytat:
|
|
|
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
Ale jestem padnieta juz sie nie moge doczekac tych dni wolnych jeszcze tylko jutro do pracy i wolne az po nowym roku Dzis bylam u tej mojej kolezanki co urodzila, jaka sliczna ta jej niunia a jaka maluska 49cm taka kochana macizna Zmykam chyba pod prysznic i do spania bo oczka mi sie zamykaja.
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu mam nadzieję, że u Was będzie już teraz tylko lepiej
|
|
|
|
#2992 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
hehehe A jak nauczyciele mają dobrze ![]() Chyba pójdę na pedagogikę;p A no to fajne spotkanko miałaś Ja jak wzięłam synka znajomej to w ogóle Amelka miała to w nosie. Byłam na tej rozmowie, ale chyba nic z tego, bo za ciężko by było z dojazdami, żebym miała jeszcze prawko. No nic. Ale starać się staram i szukam dalej ;p Amelka okropny ma ten kaszelek ;/ Chociaż kaszle tylko ze 2-3 razy w ciągu dnia, bo ten syropek taki odkrztuśny. Więc mam nadzieję, że do świąt przejdzie. A teraz lecę spać ![]() Dobrej nocki.
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
I ja dołączam sie do zyczen dla wszystkich solenizantow
Agusiu i wszystkiego najlepszego dla Ciebie w dniu urodzin
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś
|
|
|
|
#2995 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry Wieczór!
Na początek zdrowka życzę, tym co ostatnio szwankuje Najlepszego dla solenizantów! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale Ty wcześnie chodzisz spać... ![]() ![]() U nas dzisiaj coś sie w nocy dzialo i w dzień było mega marudzenie, więc podejrzewam zębola - zapewne gdzieś z kości. Poza tym wczoraj i dzisiaj zaległości towarzyskie, a od jutra biorę się za przygotowania, zacznę chyba od pieczenia
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2010-12-21 o 22:17 |
|||
|
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
Polusiu - 100 lat i duuużo zdrówka dla Ciebie z okazji roczku a Grzesiowi z okazji 14 miesięcy dużo zdrówka przede wszystkim |
|
|
|
#2997 | |
|
Rozeznanie
|
AGUŚ STO LATEK!!!!
Cytat:
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Polusiu Sto Latek !
i Sto lat dla prawie półtora rocznego Gregoriego - duzo zdrówka!, zdrowiej Nam szybko, współczuje Ci Kochana tych choróbsk ,strasznie sie Was czepiają ![]() Cytat:
![]() Siedze i mysle co robic na Misi roczek ![]()
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2010-12-22 o 10:07 |
|
|
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Mamusie
urodzinki przełozyłam na wtorek a teraz...ratujcie..ja nigdy Polusi jeszcze kanapki nie zrobiłam...na jakim chlebku, takim zwykłym białym robicie? Z szyneczką? Moj Tz mówi, że w tych szynkach sama chemia... wyczytałam w necie, że serek Plątnica jest dobry dla takiego małego dziecka ![]() u nas na drugie sniadano ciągle kaszka leci :/ Grzesio Sto latek i duuuużo zdrówka ![]() i jeszce jedno pytanie: jedza Wasze dzieci jabluszka??ja czy w kawałku czy starte to Polusia bleeee ...nie lubi zbyt kwaśne nawet najsłodsze jabłkou nas tylko tolerowane sa banany i mandarynki... Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-12-22 o 10:08 |
|
|
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
co do kanapek - to na chlebku białym, my dajemy z szyneczką indyczą lub serkiem białym, serek wiejski też mu smakuje
![]() jabłuszka są cacy, najbardziej mu smakują jak sam soie je ząbkami skrobie, ale startym też nie pogardzi ![]() Lucky - kaszki są dla Wojtka jeszcze bardziej na nie niż mleczko ![]() 100 lat dla wszystkich solenizantów i jubilatów!!!
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.

i ząbkowe i w mówieniu...
jeszcze przedtem klik
szkoda, ze juz się nie odzywa...pamietam jak rok temu dzwonila do mnie do szpitala i opowiadała mi o porodzie

a przy okazji zapal. osklrzeli
ojejku biedna malutka 

zresztą musi skończyć prace

.... a wiesz jak jest z tym przyjmowaniem / trudno sie dostac ? nie wiem czy wysyłac papiery teraz czy po nowym roku i czy dzwonic jeszcze tam sie popytac o te przyjęcie

55kg