|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
witam po weekendzie!
Moje dziecko coraz częściej robi kilka kroczków do tego wczoraj wyszła nam druga jedynka. teraz się wyrówna bo śmiesznie wyglądała z jedynką i dwójką z jednej strony ![]() spóxnione życzenia dla Lenki! Cytat:
![]() Cytat:
za chodzenie!wklejaj zdjęcia z chrztu! to Pietrusi Kamilka spadła... solenizantka istna kwiazdeczka! wklejaj przepis na torcik bo ja nadal koncepcji zero a robic chcę sama! Domi, ty też napisz przepis swojego tortu Cytat:
za zębaPietrusiu biedna Kamilka. u nas też upadki są na porządku dziennym. nie próbuję nawet zliczyć ile siniaków za nami. taki urok tego wieku... a propos na siniaki nam pomaga maść arnikowa, smaruję i schodzą w mgnieniu oka! ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- ja właśnie zachodzę w głowę co robić. Nie zastanawiałabym się nad tym gdyby mój tż miał chorobę za sobą. teraz obawiam się, że jak Nila będzie miała ospę, to on się zarazi a jak wiadomo dorośli przechodzą to dużo poważniej. |
|||
|
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
dzieńdobry ![]() Asioczka my nie szczepimy. Tarasiu upiekłam jeden biszkopt normalny, jeden kakaowy, no i czym go przełożyłam to już napisałam wcześniej - bita z owocami, krem, bita z owowcami i na wierzch bita z kremem połączona, boki obsypałam orzechami włoskimi, brzeg tortu skórką z cytryny a napis usypany jest z kawy. No takie proste to raczej a ta maśc to normalnie do kupienia w aptece? Bo u nas też już sie siniaki zaczynają...
Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2010-12-20 o 10:08 |
|
|
|
#2943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://bellis.blog.onet.pl/2,ID379298668,index.html |
|
|
|
|
#2944 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
Cytat:
Ja tam mojej grzywkę też już podcinałam, bo do oczu jej szła, a spinki zdziera z głowy ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2945 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2946 |
|
Rozeznanie
|
HEJKA DZIOŁCHY!!!
DiTu - oj dużo zdrówka dla Madzi!! Ola - Gratuluję pierwszych kroczków Blanusi i za kolo.Kareniko - spokojnego lotu Simpatica - bardzo ładny torcik ci wyszedł! A co do grzyweczki Oli, no cóż odrośnie Ale ślicznie wyglądała . BRAWA za ząbalka! Oleńka na zdjęciach cudna!domi - z tymi włoskami chodzi o to, że do roczku nie wolno podcinać. A ja Amelce wcale nie będę Grzywkę spineczkami będę spinać gucia - biedna Sandrunia. Na szczęście nic poważnego Asioczka - dziękuję za życzonka. Tarasia - brawa za kroczki i ząbka ![]() Moja mała od wczoraj ma kaszel ;/ i kicha ale bez fluczków. Wczoraj nie wiem, czy coś jej zaszkodziło, czy tak kaszlała i aż zwymiotowała dziś zjadła tylko 100ml mleka. Ale na siłę nie chciałam jej wciskać. Syropek mamy Deflegamin z ostatniego przeziębienia, więc może szybko przejdzie. Tż pojechał po wapno i coś na katarek. A sypie u nas taki śnieg okropny że świata nie widać!!! Amelka rok temu dostała albumik 1 roczku i dziś będę uzupełniała do końca, znaczy muszę tylko zdjęcia powklejać i TŻ poszedł 42 zdjęcia wywołać. Schowam i pokażę Amelusi za jakieś 20 lat Jak będzie miała swojego maluszka ![]() A dziś Amcia nauczyła się nowego słówka. Pokazywałam jej śnieg i mówię i mówię a ona w końcu : "śśśie" Ale tak się starała powiedzieć śnieg te n było jakieś takie nieme ;p ![]() Muszę założyć jakiś pamiętnik czy coś takiego, i też wklejać zdjęcia i pisać czego nowego się nauczyła. SPÓŹNIONE STO LATEK DLA LENUSI I WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA DZISIEJSZEJ LAURKI!!!
Ślubowaliśmy NASZA CÓRCIA AMELKA Mój malutki synek JAŚ ![]() Odchudzanie 55kg Edytowane przez katevalley Czas edycji: 2010-12-20 o 10:48 |
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Amelci i Laurce
No i idem sprzątać troche:F Potwór spać mi nie chce |
|
|
|
#2948 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2949 |
|
Zadomowienie
|
ehh mamuśki, miałam do wtorku nic nie pisac i się tylko uczyć ale życ bez Was nie mogę heheh
![]() Wróciłam z uczelni, dziecko śpi więc troszkę nadrobiłam ![]() Gucia,ale oberwałaś, pewnie Sandra się tym płaczem i krwia nieźle wystraszyła.. mi też Blanka ciągle robi krzywdę ale jak na razie krew się nie polała ![]() Karenina kciuki za szcześliwą podróż! Chociaż oglądając wiadomości nie wiem czy się uda.. no ale kciuki są ) I dobrze, że się pogodziłaś z tż, wspólna podróz w kłotni to chyba kiepski pomysł...Simpatica, śmieszna ta grzywka, taka słodziutka ))) ja słyszałam że po roczku się powinno na łyso (!!!!) ogolić dziecko żeby włosy wzmocnić... po moim trupie!!!![]() Katevalley, lecz Amcie lecz, żeby się nic z tego nie wykluło przypadkiem!!! dużo zdróweczka dla was )))Tarasiu, wklejam zdjęcia ) Chrzest wyszedł fajnie, po mszy, tylko my byliśmy w kościele, 10min i z głowy. Blanka oczywiście troszke pomarudziła a jak ksiądz ją wział na rece to w ogole histeria później obiadek i do domku, Blanka nie miała jednej drzemki więc zaczela byc marudna.. ![]() Link do zdjęć: http://picasaweb.google.com/bartekch...zciny19122010# aaa i Blanka dostała w prezencie kolczyki z brylantami i tak mnie korci żeby jej uszy przebić na święta!!! co myślicie? na razie to na tyle paaa ))
Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2010-12-20 o 13:26 |
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
Olila na łyso??
ale ludzie mają wyobraźnię ![]() brylanty mówisz? łał to Blanka ma niezły wypas - od małego kosztowności też by mnie korciło chyba chociaż przyznam że jak mojej Oli naprzypinam spinek we włoski to juz i tak wygląda jak mała strojnisia i według mnie kolczyki są zbędne. No ale brylanty... he he no nie wiem sama |
|
|
|
#2951 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a brylanty oczywiście malutkie i delikatne, piękne! |
|
|
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ,nie było Nas bp bylismy zmałą w szpitalu-mam dosc!
![]() Ide Was nadrabiac ![]() Tyle co pamiętam Witam zwpowrotem Pinky ,biedulka Kamilka l.ece
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2010-12-20 o 14:36 |
|
|
|
#2953 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdjęcia śliczne A jak chcesz jej przebić to fajnie Ja nie chce Amelce, chodź dostała 3 pary kolczyków.Amelka zaczyna mi wołać si si posadziłam wysiusiała się A pieluszka sucha
|
|
#2954 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Ja słyszałam, że do roku się nie obcina ( nie wiem czemu) ja i tak obciełam ze dwa razy grzywke. olalicious07 dla Blanki Pietrusia całuski dla małej ![]() DiTu77 niestety przyjechał bez jeszcze mamy pare dni ![]() zdróweczka życzę ![]() simpatica kurde to wam przysłali paczke mam nadzieje, że nam przyslą wózeczek pchacz a nie walizke![]() torcik piękny i grzyweczka też ja też obciełam mojej tak króciutko. Tak się wierciła, że jej ciachłam za dużo, ale fajnie wyglądała![]() katevalley no to zdróweczka ![]() u nas roztopy ![]() AsiCcccCA mam nadzieje, że wszystko w porządku ![]() Nam już wyszła czwórka na górze i mamy 14 ząbków
|
|
|
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
Chyba ze 2 godz staram sie cos napisac i mala mi przeszkadza ![]() Ja dzis mialam ciezki dzien w pracy wystep dzis mielismy "Jasełka" Kamilki oczko juz calkiem niezle ladnie sie gli. A co masci arnikowej to ja tez uzywam jest swietna na stłuczenia Karenina szczesliwej podrozy i mam nadzieje ze nie bedziecie koczowac na lotnisku Zdjecia dzieciaczkow urocze Jak Kamilka zasnie to odniose sie do postow bo teraz nie mam jak A tu Kamilka robi pierwszy rysunek o jak samam mowi "tata tata " wiec jest dla taty ![]() A i zaczela mowic do psa "PSIK" czyli zeby odszedl od niej I ZIAZIA, ZIAZIA jak cos mowie ze gorace
|
#2956 |
|
Zadomowienie
|
Heloł heloł
![]() ja na chwilkę zameldować się, że żyjemy. Dopadła mnie jesienno-zimowa deprecha i nie mam na nic ochoty. Tylko na piątkowe pierogi ![]() Ola -gratuluję kroczków Blanki. Ja się chyba nie doczekam A co do kolczyków, to ja z tych co nie popieram. Jakoś nie miałabym sumienia narażać na ból. I też nie bardzo podobają mi się kolczyki u takich maluchów. I włosów nie ścinamy, bo nie ma za bardzo co ścinać ![]() DiTu- dobrze, że oba maluchy mają ospę. Przynajmniej będziesz miała spokój później
|
|
|
|
#2957 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie lada wyczyn!Cytat:
ale już mi przszło. za ząbki. A ja właśnie zauwazyłam że Oli wyrzyna się druga dwójka górna! Czyli idą dwie naraz a jak już urosną trochę to będzie śmiesznie wyglądała - na dole dwie jedynki a na górze dwie dwójki Cytat:
za postępy.Asica co się stało? ![]() a tak w temacie włosów to przypomniało mi się że jak byłam mała to faktycznie mama mi włosy na łyso obcieła... brejdacy mi farbę olejną na głowę wylali i nie było wyjścia może dlatego mam takie gęste ![]() dziękuję Wam za wszystkie miłe słówka odnośnie torcika i grzywki |
|||
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Gratuluje pierwszych kroczkow Nilci, Oli i Blance ![]() u nas Polusia chodzi przy czym się da, co się da pchać (krzesła), przy pchaczu, ale sama jeszcze nie. Za to łapie nowe słowka. Potrafi juz mama (to juz bardzo długo mówi), mniam mniam, am, baba, tata, opa i wczoraj wymsknelo jej sie nie ![]() Ela nie martw sie my tez nie mamy co podcinac trzena oszczedzac to co narazie ma Polusia na głowce![]() Przyszly mi dziś balony, girlanda, parasolki do drinków, świeczka i serpentynki w czwartek robimy urodzinki![]() Mamy 6 zabkow i mam podejrzenia, ze moze cos idzie dalej, bo coś duzo kupek dziś było
|
|
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
Pół dnia próbuje Wam dopisać ale młody nie spał cały dzień!!!! Masakra! Padł pijąc mleczko po kąpeili o 18.30... Pominął obydwie drzemki
Jak go kładłam uciekał z łóżka i nagle przestawał być śpiący.Asiu co się działo ![]() Pietrusiu bajeczny rysunek! Ja poprosiłam kumplee żeby kupiła na prezent taką tablice fajną z kredami nietoksycznymi- ma 12 stron. Uczy literek lub liczb zalezy jaką się wybierze ![]() Simpatica moim zdaniem to takie gadanie ciocia obcieła się na łyso jako nastolatka, bo miała rzadkie włosy - lekarz jej kazałOla pochwal się tymi brylantami ![]() Ja z racji ciężkiego dnia z dzieckiem pije piwko ale nie powiem... posprzatać mi daje- ma zabawe a ja sprzątam. Więc troszke na święta się zaczełam organizować czyli sprzątasłam tam gdzie nie widac i zazwyczaj to omijamEdytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-12-20 o 20:00 |
|
|
|
#2960 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
Ja tylko na chwile i przyznam ze przelecialam Was tylko po łebkach więc sie za bardzo nie odniose Widziałam Sympatyczną Oleńkę w sympatycznej grzyweczce ![]() Olalicious śliczne te Wasze fotki przepiekne jesteście z Blanką ![]() A ja mam okulary i wyglądam w końcu mądrzej ![]() Lece bo pijemy z Tż malibu
|
|
|
|
#2961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co o takiej macie myslicie?? http://allegro.pl/aquadoodle-magiczn...361533644.html
|
|
#2962 |
|
Wtajemniczenie
|
A i rysunek Kamilki boooosssski
|
|
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
Sam podziel się Malibu
![]() Pietrusiu tu z literkami( taka ja chce, bo wydaje mi się, że może prędzej literki u ans pujdą jak cyferki) http://allegro.pl/moja-pierwsza-tabl...366029046.html a tu z cyferkami http://allegro.pl/moja-pierwsza-tabl...333349207.html Koleżanka mi je bardzo polecała |
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
Misia siniała (nie wiadomo z jakiego powodu )
a przy okazji zapal. osklrzeli ![]() po nowym roku jedziemy do Centrum zdrowia dziecka tzn mamy nadzieje ze Nas przyjmą Zebra ja tez uwielbiam udawac ze sprzatam nie no ale ja lubie porządek ![]() Sam to jestes teraz bardziej mądrowata
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2010-12-20 o 21:15 |
|
|
|
#2966 | |
|
Rozeznanie
|
za ząbka! A myślałam, ze to Amelce tak szybko wyszły. Ale my 2 do tyłu ![]() Cytat:
O jak ładnie maluje My mamy kredki bambino. Chyba najlepsze dla takich maluchów![]() Dziewczyny trzymać jutro kciuki!!! o 11 mam rozmowę kwalifikacyjną. Mam nadzieję, że w końcu coś ruszy!!!
|
|
#2967 |
|
Rozeznanie
|
A tu proszę moja 13 miesięczna córcia
1. Po prostu Amelutka 2. Amelka z mikołajem i bałwankiem 3. Dzieło mamy czyli moje4. Tam wyglądała moja mała panienka rok temu. Gdy kończyła miesiąc. Postanowiłam wprowadzić mały klimacik świąt zrobiłam Amelce mikołaja i bałwanka z papieru samoprzylepnego. Trochę mi zeszło, bo każdy element był oddzielnie rysowany i naklejany. Mam zamiar zrobić jeszcze jakieś płatki śniegu lub choinkę.
|
#2968 | ||||
|
Zakorzenienie
|
100 latek dla rocznej Laurki 13miesięcznej Amelki i 14miesięcznego Wikiego Cytat:
![]() Torcik też niczego sobie ![]() Cytat:
![]() Zabobony jakieś ![]() Cytat:
za zębolaJa nie zbierałam ![]() Cytat:
Ja nie szczepię Kolejne mądrości ludowe
|
||||
|
|
|
#2969 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na łyso... - tu padłam Wy na zdjęciach - śliczni ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Fotki super Kciuki za rozmowę zaciśnięte Cytat:
My koło środy będziemy się rozglądać ![]() Zęby u Was obrodziły ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nom ![]() Cytat:
Cytat:
i ząbkowe i w mówieniu...Daj trochę
|
||||||||
|
|
|
#2970 |
|
Zadomowienie
|
Przyszedł dziś wózio pchacz
Kinia mało zainteresowana![]() Tablica super ![]() Kamilka ślicznie rysuje ![]() Asiu też trzymam kciuki katevalley brawo za si si fajnie że Ci już umie powiedzieć ![]() mikołaj super z bałwankiem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.

Tylko że mojej właśnie dziś wyszedł 12 ząbek

za kolo.

55kg 

ale ludzie mają wyobraźnię
chociaż przyznam że jak mojej Oli naprzypinam spinek we włoski to juz i tak wygląda jak mała strojnisia i według mnie kolczyki są zbędne. No ale brylanty... he he no nie wiem sama 

przepiekne jesteście z Blanką