Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-) - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-14, 20:23   #2971
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)

Zgodnie z obietnicą podaję mój kulejący plan nauki języka włoskiego:
-1 lub 2 lekcje dziennie z samouczka 1 (ilość zależy od lekcji; niektóre już umiem,inne praktycznie wcale): odsłuch z płyty, głośne odczytanie, słówka + gramatyka
-w week podgonić naukę słówek.
Po zakończeniu samouczka 1:
-co dzień tłumaczyć 1 akapit z Undici minuti + słówka
-samouczek 2: 1 lekcja jak w samouczku 1.

Nie mam pojęcia,czy uda mi się dopilnować rygoru,bo dopóki powtarzam znane mi lekcje jest ok,potem bywa gorzej...no i nie mam pomysłu na naukę angielskiego
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 21:37   #2972
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Napisane przez janee90 Pokaż wiadomość
dziewczyny dziewczyny !! od dziś mam oficjalnie ..... WAKACJE !! )
za 2 tygodnie się dowiem czy spełniłam swój cel - czyli zaliczenie roku bez żadnej poprawki ) i prawdopodobnie spełnie drugie marzenie - kupię swój samochód ) a od weekendu biorę się za języki i czytanie
zazdroszczę wakacji mi został wprawdzie jeden egzamin i jeszcze się do niego uczyc nie zaczęłam, ale mimo wszystko wisi to nade mną
trzymam kciuki za zaliczenie i gratuluję własnego auta

Cytat:
Napisane przez Aninek Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia,czy uda mi się dopilnować rygoru,bo dopóki powtarzam znane mi lekcje jest ok,potem bywa gorzej...no i nie mam pomysłu na naukę angielskiego
ja z angielskiego próbuję póki co różnych rzeczy, zobaczę, która forma będzie mi najbardziej pasowac, ale też mam problem z dyscypliną i systematycznością... jednego dnia idzie mi rewelacyjnie, wszystko zrobię co zaplanowałam a drugiego nie chce mi się zajrzec w ogóle wymyśliłam ostatnio, że będę oglądać seriale z angielskimi napisami. w sumie jest to jakiś sposób. połączę przyjemne z pożytecznym

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 22:07   #2973
janee90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
zazdroszczę wakacji mi został wprawdzie jeden egzamin i jeszcze się do niego uczyc nie zaczęłam, ale mimo wszystko wisi to nade mną
trzymam kciuki za zaliczenie i gratuluję własnego auta

ja z angielskiego próbuję póki co różnych rzeczy, zobaczę, która forma będzie mi najbardziej pasowac, ale też mam problem z dyscypliną i systematycznością... jednego dnia idzie mi rewelacyjnie, wszystko zrobię co zaplanowałam a drugiego nie chce mi się zajrzec w ogóle wymyśliłam ostatnio, że będę oglądać seriale z angielskimi napisami. w sumie jest to jakiś sposób. połączę przyjemne z pożytecznym
jeszcze go nie kupiłam , ale dziękuję wiadomo, że to nie będzie bmw, bo mam mało kasy, ale przynajmniej będę jeździć i szkolić moje zdolności
a co do angielskiego ja mam to samo, raz jest ok a potem dopada mnie totalny leń..
a ost egzaminem się nie przejmuj chociaż te ostatnie są najgorsze.. bo już nie ma się motywacji . trzymam kciuki !

rozwijam się
czytam
edukuję
dbam o siebie
bloguję

http://makingmyworldbetter.blogspot.com/
janee90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 00:17   #2974
niquolle
Rozeznanie

Cytat:
Zgodnie z obietnicą podaję mój kulejący plan nauki języka włoskiego:
-1 lub 2 lekcje dziennie z samouczka 1 (ilość zależy od lekcji; niektóre już umiem,inne praktycznie wcale): odsłuch z płyty, głośne odczytanie, słówka + gramatyka
-w week podgonić naukę słówek.
Po zakończeniu samouczka 1:
-co dzień tłumaczyć 1 akapit z Undici minuti + słówka
-samouczek 2: 1 lekcja jak w samouczku 1.

o proszę
uwielbiam ten język.. też obecnie uczę się sama (właściwie to przypominam sobie, bo mam spory zastój jeśli chodzi o ten język) dlatego mam zamiar jakoś we wrześniu, jeśli się uda wyjechac na rok do Włoch, między innymi po to, aby podreperować mój italiano

a z jakiej książki się uczysz ??

Quando c'è il buon motivo la forza viene da sola..

Edytowane przez niquolle
Czas edycji: 2011-06-15 o 00:34
niquolle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 07:40   #2975
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Napisane przez niquolle Pokaż wiadomość
o proszę
uwielbiam ten język.. też obecnie uczę się sama (właściwie to przypominam sobie, bo mam spory zastój jeśli chodzi o ten język) dlatego mam zamiar jakoś we wrześniu, jeśli się uda wyjechac na rok do Włoch, między innymi po to, aby podreperować mój italiano

a z jakiej książki się uczysz ??
Napiszę wieczorem,bo w pracy jestem i nie pamiętam-mam dwie książki z kursem podstawowym.Chcę w wakacje przerobić jak najwięcej,aby wprawić się w czytaniu i ew.rozumieniu (konieczne do doktoratu),a na jesieni może jakiś kurs...Bardzo lubię ten język,mój ukochany francuski poszedł w odstawkę i nie wiem,co z nim dalej...

Janee gratuluję samochodu,też by mi się przydał do wprawiania!
Stary 2011-06-15, 15:53   #2976
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Napisane przez janee90 Pokaż wiadomość
dziewczyny dziewczyny !! od dziś mam oficjalnie ..... WAKACJE !! )
za 2 tygodnie się dowiem czy spełniłam swój cel - czyli zaliczenie roku bez żadnej poprawki ) i prawdopodobnie spełnie drugie marzenie - kupię swój samochód ) a od weekendu biorę się za języki i czytanie
Gratuluję i wakacji i samochodu!

Ja dziś byłam na rozmowie i dostanę pracę! Jakoś od sierpnia, będę opiekować sie niepełnosprawna dziewczyną w liceum, pomagać jej na lekcjach, w nauce...

no i dziś skończyłam pisać pracę mgr! nawet sprawnie mi to poszło, jestem dumna, że napisałam ją sama! Jutro oddaję całość do sprawdzenia, tzn wcześniej miałam już częściowo sprawdzane. Zostanie jeszcze trochę formalności- zdjęcia do dyplomu, różne dokumenty załatwić i koniec! Biorę sie za drukowanie.

A dziś umówilam się z koleżanką na rower!
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 13:55   #2977
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Gratuluję i wakacji i samochodu!

Ja dziś byłam na rozmowie i dostanę pracę! Jakoś od sierpnia, będę opiekować sie niepełnosprawna dziewczyną w liceum, pomagać jej na lekcjach, w nauce...

no i dziś skończyłam pisać pracę mgr! nawet sprawnie mi to poszło, jestem dumna, że napisałam ją sama! Jutro oddaję całość do sprawdzenia, tzn wcześniej miałam już częściowo sprawdzane. Zostanie jeszcze trochę formalności- zdjęcia do dyplomu, różne dokumenty załatwić i koniec! Biorę sie za drukowanie.

A dziś umówilam się z koleżanką na rower!
Gratuluję,zwłaszcza zakończenia pisania pracy!!!

Indeks i sprawozdanie oddane,czyli powiedzmy,że mam wakacje Nie licząc sobotniej przeprowadzki

Dziś powinnam napisać tytuł tego podręcznika niquolle

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-16, 14:12   #2978
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Indeks i sprawozdanie oddane,czyli powiedzmy,że mam wakacje Nie licząc sobotniej przeprowadzki
lubię przeprowadzki!! z 8 w życiu swym przeżyłam

książki
ubrania
Stary 2011-06-16, 14:18   #2979
fioleciasto
Zakorzenienie

Też zazdroszczę wakacji.

U mnie jeszcze dwa mega trudne egzaminy. Ostatni dopiero 27 czerwca. I parę wpisów jeszcze trzeba zdobyć.

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 14:38   #2980
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
lubię przeprowadzki!! z 8 w życiu swym przeżyłam

To jest moja zdaje się 7czy 8,a mieszkanie 8 albo 9...w zasadzie chciałabym osiąść gdzieś na dłużej,niż rok

Fioleciasto,jeszcze trochę i też będziesz miała wakacje
Stary 2011-06-16, 19:59   #2981
imagine21
Raczkowanie

Mogę się dołączyć?
imagine21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 20:55   #2982
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
To jest moja zdaje się 7czy 8,a mieszkanie 8 albo 9...w zasadzie chciałabym osiąść gdzieś na dłużej,niż rok

Fioleciasto,jeszcze trochę i też będziesz miała wakacje

widzę plusy: nie magazynuje się niepotrzebnych, starych, od miesięcy nie używanych rzeczy ja przynajmniej tak mam, bo wiem, że jak trzeba będzie to później spakować, wynieść, przewieźć...

Cytat:
Napisane przez imagine21 Pokaż wiadomość
Mogę się dołączyć?
hej!

książki
ubrania
Stary 2011-06-17, 05:30   #2983
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Napisane przez niquolle Pokaż wiadomość
z jakiej książki się uczysz ??
"Język włoski. kurs podstawowy dla samouków" z Langenscheid. Wg mnie bardzo dobre dla liźnięcia podstaw
I przepraszam,że tak późno odpowiadam
Stary 2011-06-17, 07:46   #2984
verda
Inkwizytor

Ja pisze tą magisterkę i piszę i piszę... i dalej nie jest napisana. Masakra Niech mnie ktoś kopnie.

wymianka książkowa
verda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 08:27   #2985
Little brown
Raczkowanie

DO WSZYSTKICH DZIEWCZYN- TEGOROCZNYCH MAGISTRÓW

Dziewczyny, mam bardzo ważne pytanie . Przy odbiorze pracy z dziekanatu (która jest już zaakceptowana) jakie dokumenty się otrzymuje? przede wszystkim chodzi mi o to czy dostaję jakiś dokument z datą w której przyniosłam pracę do dziekanatu?? A drugie pytanie- czy na pracach które oddam do recenzenta i do promotora będę miała jakiś stempelek lub podpis dziekana lub osoby z dziekanatu?

dzięki za wszelkie info i pozdrawiam
Stary 2011-06-17, 11:23   #2986
niquolle
Rozeznanie

Cytat:
"Język włoski. kurs podstawowy dla samouków" z Langenscheid. Wg mnie bardzo dobre dla liźnięcia podstaw
I przepraszam,że tak późno odpowiadam

dziękuję bardzo
też miałam tą książeczkę..
ja korzystałam z podręcznika i ćwiczeń "Ciao" i bardzo sobie chwalę.. ale to na pewno nie jest dla samouków, bo tutto italiano

Cytat:
Napisane przez Little brown Pokaż wiadomość

Dziewczyny, mam bardzo ważne pytanie . Przy odbiorze pracy z dziekanatu (która jest już zaakceptowana) jakie dokumenty się otrzymuje? przede wszystkim chodzi mi o to czy dostaję jakiś dokument z datą w której przyniosłam pracę do dziekanatu?? A drugie pytanie- czy na pracach które oddam do recenzenta i do promotora będę miała jakiś stempelek lub podpis dziekana lub osoby z dziekanatu?

ja nie odbieram żadnej pracy...
oddałam pracę (3egzemplarze) do dziekanatu i tyle..
ale musisz zapytać, jak jest u Ciebie na uczelni.. bo co uczelnia to inne wymagania

Quando c'è il buon motivo la forza viene da sola..

niquolle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 13:16   #2987
Elladorea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez verda
Ja pisze tą magisterkę i piszę i piszę... i dalej nie jest napisana. Masakra Niech mnie ktoś kopnie.
A masz!!!

Cytat:
Napisane przez Little Brown

Pojęcia nie mam... ja swoją chcę oddać w przyszłym tygodniu. I tak jak mówi niquolle, każda uczelnia ma swoje wymagania.
U mnie jest tak, że oddaje się dwie prace i dwie płyty, potem trzeba czekać, aż sprawdzą antyplagiatem, potem jedną się zanosi do promotora, drugą do sekretariatu... Sama dokładnie nie wiem
Elladorea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 14:51   #2988
aknishia
Raczkowanie

GG do aknishia

ja mam podobnie mówie sobie MUSZE COŚ ZMIENIĆ:
1.schudnąć
2. mieć od groma chlopaków
3. balangować jak gwiazda roka
4. mieć mnóstwo kasy
no taaaaaak mówie sobie i co wstaje następnego dnia i co patrze w lustro i myśle sobie nie no nie można mieć wszystkiego :P
albo wóz albo przewóz czy jakoś tam <lol>
aknishia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 18:26   #2989
findsomething
Zadomowienie

a ja czuję się taka bezsilna... przytłoczona!

egzaminy, miałam wysłać zdjęcia do agencji ale stchórzyłam!!! , czuje sie beznadziejnie!

niedługo też zaczynam prace w biurze i sie bardzo boje ;(( obowiazkow, wspolpracownikow, i ogolnie ze sobie nie poradze i nie daj bog zrobie zle wrażenie!! ;(

dlaczego tak mało we mnie odwagi?! najbardziej boli mnie to zgłoszenie do agencji, jednak kompleksy biorą górę... ;< skoro nawet wyslac zdjecia sie boje to co dopiero odnalezc sie w swiecie modelingu, nawet na małą skalę!

ehhh ;(
findsomething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 18:37   #2990
witch_18
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie zanosząc pracę do dziekanatu wypełnia się papierki min. że praca była napisała samodzielnie,itd i tam wpisuje się datę oddanie pracy Co do pieczątek to ja dostałam dwa druki (dla recenzenta i drugi dla promotora) do oceny pracy.No ale jak dziewczyny napisały - co uczelnia to obyczaj

Właśnie - moja magisterka i już napisana i bronię się 28go.Aż sama nie mogę w to uwierzyć,bo już myślałam o wrześniu
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 18:39   #2991
findsomething
Zadomowienie

trzymam kciuki za wszystkie które się bronią!
findsomething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 21:45   #2992
aante_e
Miss Pudernica

Kwitnę nad opracowaniem 2 lektur na egzamin z filozofii Skrypt zostawiam na jutro, bo tego nie da się za długo uczyć

Na razie mam 5 egzaminów do przodu, jeszcze kolejne 5
Stary 2011-06-19, 06:59   #2993
Little brown
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez witch_18 Pokaż wiadomość
U mnie zanosząc pracę do dziekanatu wypełnia się papierki min. że praca była napisała samodzielnie,itd i tam wpisuje się datę oddanie pracy Co do pieczątek to ja dostałam dwa druki (dla recenzenta i drugi dla promotora) do oceny pracy.No ale jak dziewczyny napisały - co uczelnia to obyczaj

Właśnie - moja magisterka i już napisana i bronię się 28go.Aż sama nie mogę w to uwierzyć,bo już myślałam o wrześniu
Witch, a czy na tych druczkach dla promotora i recenzenta widnieje data kiedy ZANOSIŁAŚ pracę do dziekanatu? Wiem, że jesteś z innej uczelni, ale jest to dla mnie dość istotne info...

Ja czekam na odbiór pracy z dziekanatu, ale z dziekanatem naszym też są różne przeboje... dodatkowo dochodzi troszkę kulejąca komunikacja z promotorem, no i tak powstają nowe stresy... Wymagania recenzent co do daty dostarczenia są inne niż te narzucone przez dziekanat i nie uwierzycie, ale JA BĘDĘ MUSIAŁA ZAWIEŚĆ SWOJĄ PRACĘ OSOBIŚCIE DO RECENZENTA (30KM) . Taki wymóg mi wystawił jeśli chce się bronić 1 lipca... ehhh (dodam, że według regulaminu dziekanatu pracę złożyłam 'aż' przed wymaganym czasem...).

Poza tym, na drugim kierunku zaczyna mi się sesja...

pozdr

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-19, 09:38   #2994
witch_18
Zakorzenienie

Cytat:
Witch, a czy na tych druczkach dla promotora i recenzenta widnieje data kiedy ZANOSIŁAŚ pracę do dziekanatu? Wiem, że jesteś z innej uczelni, ale jest to dla mnie dość istotne info...

Ja czekam na odbiór pracy z dziekanatu, ale z dziekanatem naszym też są różne przeboje... dodatkowo dochodzi troszkę kulejąca komunikacja z promotorem, no i tak powstają nowe stresy... Wymagania recenzent co do daty dostarczenia są inne niż te narzucone przez dziekanat i nie uwierzycie, ale JA BĘDĘ MUSIAŁA ZAWIEŚĆ SWOJĄ PRACĘ OSOBIŚCIE DO RECENZENTA (30KM) . Taki wymóg mi wystawił jeśli chce się bronić 1 lipca... ehhh (dodam, że według regulaminu dziekanatu pracę złożyłam 'aż' przed wymaganym czasem...).

Poza tym, na drugim kierunku zaczyna mi się sesja...

pozdr
Ale rozumiem,że zawieść ją na uczelnię do recenzenta? U mnie też jest taki wymóg,że sami dostarczamy prace do promotora i recenzenta,w dziekanacie zostaje tylko praca do archiwum. I kurczę aż tak szczegółowo się tym drukom nie przyglądałam,ale wydaje mi się,ze jak jest tam wpisana data to oczywiste,że jest to data oddania pracy do dziekanatu,bo i wtedy oni Ci te druki wydają
zapraszam
Stary 2011-06-19, 09:40   #2995
mi.a
Zakorzenienie

dziewczyny, do nauki języków obcych, słownictwa w szczególności, polecam fiszki - bardzo się przydają i są świetne jak ktoś gdzieś dłużej dojeżdża. pozwalają wszystko uporządkować i można mieć pliczek cały czas przy sobie języki i poziomy też do wyboru - większość dostępna

HAPPINESS ONLY REAL WHEN SHARED

"Wierzę w styl, a nie modę" RL
mi.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 10:42   #2996
Little brown
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez witch_18 Pokaż wiadomość
Ale rozumiem,że zawieść ją na uczelnię do recenzenta? U mnie też jest taki wymóg,że sami dostarczamy prace do promotora i recenzenta,w dziekanacie zostaje tylko praca do archiwum. I kurczę aż tak szczegółowo się tym drukom nie przyglądałam,ale wydaje mi się,ze jak jest tam wpisana data to oczywiste,że jest to data oddania pracy do dziekanatu,bo i wtedy oni Ci te druki wydają
no właśnie nie na uczelnie, bo wtedy mojego recenzenta tam nie będzie, muszę mu ją zawieść do domu (30 km od uczelni). Ja przy oddawaniu papierów żadnego dokumentu nie dostałam. Dokumenty dla recenzenta i promotora dostaję 27 czerwca jak będę odbierać pracę.
U mnie sytuacja się troszkę pogmatwała, bo po rozmowie z promotorkę (10 czerwca)zrozumiałam, że 15 czerwca będę mogła pracę zdać do dziekanatu, co też zrobiłam. My nie mamy ani na pracy podpisu promotora, ani żadnego oświadczenia, że praca jest ostatecznie zatwierdzona. Dała mi wpis i wynikało, że pracę mogę zdać. Pracę zdałam w środę, a w czwartek napisała mi maila, że sugerowałaby lekką edycje bibliografii. Ja odpisałam, że wprowadzę zmiany... a prawda jest taka, że moja praca leżała już w dziekanacie... byłam pewna, że praca jest już zatwierdzona.... Bałam się jej napisać, że pracę już zdałam. Dlatego kluczowe jest dla mnie to czy na dokumencie dla niej będzie widniała data mojego oddania pracy do dziekanatu. Jeśli nie... to chyba niestety, ale będę w stanie ( a nawet zmuszona...) skłamać ją...i powiedzieć, że np: w pośpiechu zapomniałam zapisać zmiany lub, że w punkcie druku przez pomyłkę wydrukowali mi wersję ze 'starą' bibliografią... Może nie powinnam się przyznawać, ale przez głowę przeszło mi też to, żeby jeszcze raz to wszystko wydrukować, ale to chyba już było by za dalekie posunięcie... Co prawda nie byłyby to wielkie zmiany (powinnam była rzadziej używać kursywy w bibliografii...). Też myślałam, żeby wydrukować tylko tę nową bibliografię i jeśli to możliwe to hmmm jakoś wyciągnąć całą pracę z tej okładki (nie wiem czy to w ogóle możliwe...??) i wymienić bibliografię. Co byście mi radziły?
Nie wiem co robić... stresuje mnie to...

Tak naprawdę nie wiem nawet czy ona będzie to jeszcze raz czytać czy przeglądać... czy w ogóle pamięta o tym ( w końcu nie tylko moją prace nadzoruje...)... ehh sama nie wiem co myśleć
Stary 2011-06-19, 11:54   #2997
witch_18
Zakorzenienie

Ja na Twoim miejscu bym się tak tym nie przejmowała.Nie sądzę,żeby udało Ci się wyjść wszystko z okładki,żeby podmienić tylko bibliografię ani,że promotorka będzie się tak ostatecznie czepiać o 'lekka edycję bibliografii'.Pewnie gdybyś powiedziała od razu,że pracę już złożyłaś to i promotorka by po prostu powiedziała,że ok.
zapraszam
Stary 2011-06-20, 10:59   #2998
Coma_
Zadomowienie

Jak ja się cieszę, że obronę mam już za sobą tylko co z tego, skoro planuję jeszcze dwie

A takie dziwaczne akcje zdarzają się chyba na każdej uczelni... u mnie z jednym promotorem umawiali się na innej uczelni (konkurencyjnej), a jeden prowadził "seminarium" przez okno samochodu z kolei sekretarka podająca sprzeczne informacje to u mnie była norma... np. ilości egzemplarzy, rodzaju ksera (jednostronne/ dwustronne), bindowania/ spinania/ oprawy, terminu obrony (no bo w ostatniej chwili coś się zmieniło i dziwnym trafem wie o tym każdy oprócz dyplomanta).

Dostałam dziś certyfikat z eurokobiety

Coma_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 12:08   #2999
emelie
Wtajemniczenie

Pozwólcie, że się wtrącę, ale mam takie pytanie a propos tego kursu EuroKobieta - on jest tylko dla osób pełnoletnich?

Nie mogę tego nigdzie na stronie znaleźć
emelie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 13:04   #3000
witch_18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Coma_ Pokaż wiadomość
Dostałam dziś certyfikat z eurokobiety
Kurde ja bym się może zalogowała i sprawdziła czy jeszcze mogę to ukończyć

Coma ale przecież po co dyplomant ma wiedzieć kiedy ma obronę,przecież to taki szczegół
zapraszam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości