|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Rozeznanie
|
Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012
witam wszystkich
![]() ![]() zwłaszcza witam damianowa nie wiem czy wiesz ale mamy tą samą salę ![]() (kicia)śliczna suknia ![]() ogólnie u nas świata przebiegły spokojnie, większość siedziałam z mamą tż dopiero był w lany poniedziałek no ale było miło ![]() ![]() teraz muszę pilnować chrześniaka ![]() ![]() ![]() złapałam dołka przedślubnego bo nic się nie zmienia w sprawie ślubu, nie mam pracy ani kasy na wesele :/ tż mówi że to nie problem że on za wszystko zapłaci ale ja czuję się beznadziejna - już rok (z krótkimi 2 miesięcznymi przerwami) jestem bezrobotna :/ wszyscy chwalą moją przyszłą szwagierkę bo ciągle awansuje (opowiadania co tam w pracy dowcipy z pracy itp) a o mnie to nikt nie zapyta ..... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2972 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012
dzień dobry
![]() moje święta minęły bardzo przyjemnie- w sobotę cały dzień z Tż spędziłam (byliśmy u mnie- ja pomagałam mamie w ostatnich przygotowaniach, Tż kręcił się z tatą i coś tam sobie majstrowali przy autkach), w niedzielę poszliśmy razem do kościoła, później impreza z moją rodzinką w domu. drugiego dnia obiad u teściowej i odwiedziny moich dwóch babć. najprzyjemniejsze był jednak powrót do domu i położenie się do własnego łóżeczka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do pracy, to bądź silna. Nie przejmuj się tym, że chwalą szwagierkę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2974 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2975 |
Raczkowanie
|
Witam was serdecznie po świętach,u mnie humor był super, ale 15 minut temu dostałam wiadomość i teraz jestem taka wściekła, że postanowiłam wam coś opisać. Wcześniej myślałam, że zainteresowane osoby mogą zajrzeć na to forum i domyślić się , że to o nie chodzi, teraz mam to gdzieś.
![]() ![]() ![]() Zacznę od początku, nasze zaręczyny: cudowny wyjazd nad morze, romantyczna atmosfera, klękanie, pierścionek wszystko jak najbardziej ok. Jedyna rzecz, która mi nie pasowała, to to ze mój już narzeczony wysłał rodzicom mmsa ze zdjęciem pierścionka, zamiast zadzwonić i im powiedzieć. Ale spoko,nie ma się co czepiać, przecież robił to pierwszy raz. Rok później najbliższa kuzynka mojego TŻ wraz z jego kolegą pojechali nad morze i co?? Oczywiście oświadczyny, iiiiiiiiii mms ze zdjęciem pierścionka do wszystkich bliższych i dalszych członków rodziny. Wszystkie załatwienia dotyczące naszego ślubu trzymaliśmy w tajemnicy, sale rezerwowaliśmy w sierpniu, zespół chyba w październiku. W okolicach świąt Bożego Narodzenia doszliśmy do wniosku, że pasuje powiedzieć rodzinie kiedy bierzemy ten ślub. U TŻ jest sporo kuzynów w takim ślubnym wieku i nie chcieliśmy aby daty się pokrywały. Gdy moi przyszli teściowie powiedzieli o naszej dacie wcześniej wymieniona para mówiła, że oni w czerwcu, ewentualnie całkiem w 2013 roku (my mamy sierpień). Zaraz nowym roku nowina, że biorą miesiąc po nas, a ten chłopak mi powiedział, że jak tylko zwolni się miejsce to 2 tygodnie po nas. Byłam zła, wściekła, ale im wybaczyłam. Doszłam do wniosku, że są biedni, bo nic samodzielnie nie potrafia wymyślić i nie ma co się złościć na takich ludzi. A dzisiejsza nowina: zamówili ten sam zespół co my!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() Przecież mnie trafi zaraz z takimi ludzmi ![]() ![]() ![]() Powiedzcie mi, czy to ja się czepiam bez sensu czy to z nimi jest cos nie tak ![]() Wcześniej, przed zaręczynami było jeszcze sporo rzeczy gdzie coś odpatrywali od nas, jednak to były drobne rzeczy i nie ma co ich wymieniać tutaj bo nie były związane ze ślubem. Czekam na szczere komentarze. U mnie w domu mówią, że przesadzam, teściowie są mojego zdania. |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Witam po świętach, super że wizaż wrócił ;D No i witam nowe przyszłe PMki ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem jakie masz wykształcenie i czym się zajmujesz ale może napisz albo na pw, skoro mieszkamy gdzieś w pobliżu to z tą pracą coś zaradzimy ![]() ale dołek minie tak to jest że my kobity dołujemy się niepowodzeniami, ale szybko się regenerujemy i łapiemy wiatr w skrzydła - tego Ci życzę
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | |
Rozeznanie
|
D0tk4 trzymam kciuki
![]() ![]() ![]() biedroneczek wiesz jak dla mnie to trochę z tej pary takie papużki ..... też bym się zezłościła (bo ja strasznie uczulona jestem na takie zachowania) ....ale uniosła bym się dumą i wszystko po cichutku organizowała (rozmawiała tylko z tymi naj najbliższymi i zabroniła im coś mówić co tam wymyśliliście) w końcu wasze wesele jest wcześniej niż ich i to oni wyjdą nudnie i śmiesznie jak będą papugować ... ważne że wy będziecie pierwsi ![]() ![]() martuha24 Cytat:
![]() ![]() ![]() damianowa mieszam w wiosce około Jastrzębia Zdroju a mój tż w Żorach ![]() dziękuję za pocieszenie - czasem mnie coś rafia jak widzę to osobę a co dopiero jak wszyscy ją chwalą wniebogłosy a tak naprawdę to porostu miała szczęście :/ idę walczyć z chrześniakiem ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Zadomowienie
|
Eee dziewczynki, witam po świętach. Spodziewałam sie przynajmniej z 20 stron zaległych od piątku, ale widzę, że święta były prawdziwie rodzinne, a nie wizażowe
![]() ![]() nena1984a co to za sukieneczka? cudna jest?na necie ja będziesz kupowała? Jak tak, to podsuń mi tą stronkę, bo ja w sierpniu na wesele 2 dniowe idę i muszę kombinować sukienki już. a Butki jak najbardziej pasują. Może dodatki czarne sobie załóż (naszyjnik, torebka) bo z tego co pamiętam masz czarne włosy, więc wszystko się będzie komponowało superancko Ja na święta sie nagotowałam, narobiłam, napiekłam i wszystko zostało, bo w sumie na swoim mieszkanku byliśmy tylko rano i wieczorem spać, a tak to jeden dzień u mojej mamy z TŻ, a na drugi dzień do rodziców TŻ. Zleciało jak nie wiem. Dużo było rozmów w obydwóch rodzinach na temat wesela. Wszystko powoli zaczyna się klarować. Jutro spotykamy sie z fotografem i kamerzystą więc zobaczymy , co nam zaoferują, a po weekendzie majowym podpisujemy umowę z djem ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2982 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No to faktycznie teraz trzeba mieć albo znajomą dyrektorkę, albo szczęście. Może na przyszły rok jak będzie wielkie bumm i edukację zaczną 5 i 6 latki to jakieś etaty będą do wzięcia Powiem Wam, że z ta pracą teraz to o zgrozo, ja też mam wiele koleżanek które po prostu siedzą w domu. Kotek a jakiś wolontariat tak żeby się zaczepić no i dobre wrażenie zrobić no nie wiem w jakiś Domach Kultury, świetlicach A może sama zaproponujesz na początku jakieś zajęcia pozaszkolne dla młodszych dzieci , rodziców niewydolnych wychowawczo. No nie wiem ja to pomysłów mam dużo, sama jestem pedagogiem ![]() A tymi chwaleniami to się nie martw to taka fala która minie
![]() |
#2983 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczynki
![]() Witam nowe Pmki ![]() Ja za wiele dzisiaj nie napiszę bo jakoś źle się czuję, głowa mi pęka i albo mnie coś bierze albo zmiana pogody idzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja powiem tyle że sami bierzemy ślub 2 miesiące po weselu kuzyna TŻ. I On chciał powiedzieć im jaki zespół bierzemy, że znalazłam super kamerzystę. Ale powiedziałam NIE. Z jednego prostego powodu. Zbyt dużo nocy, siły i energii włożyłam w poszukiwania, by ot tak ktoś miał z tego czerpać. Tym bardziej że nikt o pomoc nie prosił, o porade. A jakby ktoś tak odgapił wszytko to zamordowałabym :P Nie po to się tak staram aby to NASZE WESELE BYŁO TYM WYJĄTKOWYM I NIEZAPOMNIANYM, aby ktoś przed Nami, bądź po Nas zrobił tego kopie.... Wiem że to rodzina, ale bez przesady... Aha. I powiem że faceci nie przywiązują uwagi do takich rzeczy- ze ktoś ma to samo co inni. Tak samo jak mój TŻ. Jeśli by mu się spodobał zespół kogoś kto nawet miałby wesele miesiąc przed nami- Pewnie by się upierał aby zagrał i u Nas. Myślę że to dziewczyny tak emocjonalnie do tego podchodzą ![]() Ale, ja się dzielić nie lubię ![]() ![]() I też bym już o niczym nie wspominała przy Nich. A z zaręczynami PRZEGIĘCIE! Ciekawe czy ta jego lasencja wie, skad ten pomysł ![]()
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2011-04-26 o 11:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2985 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to tak- od dzisiaj do picia herbatka zielona, biała, czerwona, do tego można coś na oczyszczanie, nawet pokrzywa. Do jedzenia grejpfruty, grejpfruty, grejpfruty, jakiś jogurcik i zieloną sałatę i zobaczysz w sobotę zmieścisz się spokojnie do sukienki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Z pracą faktycznie kicha, ja też tak mam ![]() Cytat:
A i nawiasem mówiąc też mamy tą samą salę i ten sam zespół co siostra TŻta miała( tylko chyba z 5 lat temu), ale wybraliśmy tak zupełnie nie myśląc o tym co było u Jego siostry, TŻ nawet zapomniał o tym weselu, a po prostu chcieliśmy mieć akurat Ten zespół, bo jest zaje*****, a sala przepiękna i smaczne jedzenie serwują.
![]() |
#2986 |
Zakorzenienie
|
Gosza spokojnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Zakorzenienie
|
No tak święta święta i po świętach i wizaż ożywa
![]() ![]() biedroneczek też bym się wkurzyła ale Ty masz pierwsza wesele i Ty pierwsza się zaręczyłaś i wszyscy o tym wiedzą że oni to kopjują
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 ![]() ![]() Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-04-26 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Rozeznanie
|
Jamee pisałaś o godzinie ślubu że u nas (tzn śląsk) są na 11
![]() ![]() damianowa próbowałam wolontariatu ale chciała bym coś na stałe :/ mam o tyle dobrze że tż ma sklep i jak nic nie znajdę to obiecał otworzyć mi mój (z pomocą dotacji z pup) .....ale to też nie jakaś pewna kasa bo tż musiał by sie spłukać na rok przed weselem do 0 a potem liczyć że z 2 sklepów zarobi na wesele w niecały rok :/ no zobaczymy co będzie jak tak z wami siedzie czytam o tych waszych fotografach salach itp to sie uspokajam chyba od dziś dzienna porcja wizażu z rana i można myśleć o przyszłości ![]()
![]() |
#2989 | ||
Podróżniczka
|
Witam poświątecznie !
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Witam Nowe PMki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z Naszych przygotowań, tak jak pisałam wcześniej, "pracujemy" nad fotografem ![]() ![]() Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2011-04-26 o 12:13 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2990 |
Rozeznanie
|
Witam nowe PMki
![]() ![]() ![]() Ale te święta szybciutko minęły.. ![]()
#2991 |
Zakorzenienie
|
Ja nadal mam problem z zespołem.
Wspominałam o tym "co piją alkohol". Otóż, znalazłam jeden rewelacyjny- niestety nie mają wolnego terminu. Po znajomości załatwiamy kolejny(też dawniej bardzo dobry i polecany, jednak się rozpadł) I tutaj też sprawa wygląda tak, ze jednak zakładają nowy zespół ale niektórzy z nich będą grać w nim dalej ( i tutaj będzie niespodzianka, którzy wokaliści zostali itp) jedyny plus jest taki że biorą bardzo mało gdyż dopiero chcą się wybić ![]() Ale ich usłyszymy dopiero w niedziele, mam nadzieje, bo w maju wyjeżdżam i już nie mamy czasu na szukanie zespołu. A jeśli nie przypadnie nam do gustu- decyduje się na ten pierwszy- pijący. Trudno, jakoś przeżyje najwyżej dopilnuje aby nie mieli wódki an stole. Możliwe też że piją symbolicznego kieliszka na zdrowie i toast może, a ja to wyolbrzymiam. Niestety przeszukałam bardzo dużo... I wątpie abym doszukała się czegoś lepszego. Chociaż jest jeszcze jeden genialny zespół, w którym gra mój znajomy- tylko 8 tysiecy chcą ![]() Trzymajcie kciuki w niedziele aby jednak ten zespół był wypasiony!!!! ![]()
#2992 | |
Zakorzenienie
|
Tak u TŻa. Do swojego kościoła nie chodzę w ogóle, nie czuję się tam dobrze. Z parafią TŻa jestem bardziej związana. Poza tym według mnie mają śliczny kościół.
Cytat:
Tak mnie dzisiaj TŻ zapytał co oznacza TŻ i nie wiedziałam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a u mnie drugi dzień świąt świetny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2995 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() EDIT Seagirl mnie ubiegła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Rozeznanie
|
melod_y 8 000 zł za zespół
![]() ![]() ![]() Jamee sama też chyba będę szukała innego kościoła bo mój mi wcale nie przypadł do gustu :/ mamy dziwnego proboszcza który pozwala tylko na dekoracji od jednej kwiaciarni w której ceny są zabójczo wysokie ;/ a efekt pożal się boże ![]() wiec poszukuję namiarów na fajną prafię w okolicach Wodzisławia, Jastrzębia-Zdroju Rybnika (mieszkam tak po środku ) Najbardziej marzy mi się ślub w ogrodzie, plenerze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2998 |
Zakorzenienie
|
Mamie TŻ spodobała się sala!! Alleluja!!
![]() ![]()
#2999 |
Zakorzenienie
|
![]() Ufff dobrze że już po świetach i można spokojnie sobie do pracy wrócić ![]() U mnie było intensywnie pod każdym względem a dziś ledwo żyję ![]() ![]() Magdzia0108 tą sukienkę znalazłam na allegro, ale mój Tż jednak stwierdził, że jest zbyt ponura i powinnam coś kolorowego wybrać, także na razie odpada, szukam dalej, wymyśliłam już nawet zeby jakąś uszyć Wogóle słuchajta, mój brat który ma w czerwcu wesele wysłał naszemu tacie na maila kosztorys wesela ![]() ![]() Edytowane przez nena1984 Czas edycji: 2011-04-26 o 15:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Zakorzenienie
|
No to super!!!
Wypadałoby się zjawić w domu rodzinnym nawet gdyby tato nie finansował części wesela... w końcu to rodzina. Tylko tyle mam do powiedzenia.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.