|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
|
3 | 3,95% |
| Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
|
0 | 0% |
| Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
|
22 | 28,95% |
| Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
|
0 | 0% |
| Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
|
2 | 2,63% |
| Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
|
2 | 2,63% |
| Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
|
1 | 1,32% |
| Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
|
1 | 1,32% |
| Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
|
31 | 40,79% |
| Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
|
1 | 1,32% |
| Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
|
0 | 0% |
| Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
|
9 | 11,84% |
| W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
|
4 | 5,26% |
| Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
ja chce truskawek
Ale mam humor do d.... normalnie siąść i beczeć!!!
|
|
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
ja tez sie martwie, ze te leki co biore na watrobe to czy nie zaszkodze dziecku.
Ja biore magnezin 500 2x1 tabletke, w szpitalu brałam 3 tabletki. A my z mężem mamy dzień lenia i wylegujemy się w łóżku po obiadku chyba skoczymy na mały spacerek
|
|
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2974 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
. Nogi puchną, brzuch wielki, cały czas twardnieje i ciągnie, zanim się sturlam i wturlam z synem na 4 piętro, na którym mieszkam...Ludzie gapią się jak na UFO, chyba dlatego że z jednym dzieckiem za rękę i do tego wielki brzuch... Tż całe dnie na budowie, jak nie na budowie to w pracy... Ale co tam jeszcze "tylko" kilka tygodni![]() Ostatnio pojechaliśmy na dłuższą wycieczkę (ok 100 km w jedną stronę) to cały wieczór i drugi dzień odchorowałam skurczami. Bałam się, że będę musiała się do szpitala pakować. Pamiętam jak po pierwszym porodzie byłam szczęśliwa jak zobaczyłam swoje kostki, po zejściu opuchlizny
|
|
|
#2975 | ||
|
Zadomowienie
|
hej ale upal... ja to sie ledwo tocze, a tu za Mloda trzeba gonic i jeszcze wozka pilnowac! my mamuski to mamy za swoje...
![]() ale za tak wprost?? ostro...Cytat:
![]() Cytat:
a co maja powiedziec mamusie, ktorych dzieci wolaja co 1,5-2h?? Moja kumpela tak karmila 9 miesiecy.. lepiej sie przygotuj psychicznie![]() Ja przez pierwsze 5 miesiecy karmilam co 3,5h na szczescie, potem do roku trzy razy dziennie. Jak gdzies musialam wyjsc to odciagalam, no i tez czasem jak juz bylam megazmeczona to na noc odciagalam, a maz potem wstawal, pogdrzewal moje mleko i dawal Mlodej. milej soboty wszystkim! |
||
|
|
|
#2976 |
|
Rozeznanie
|
witam
![]() nie dam rady Was nadrobic bo nie mam dostepu do neta, tylko tak z doskoku. ja nadal w szpitalu, odłączyli mnie po trzech dobach od kroplowi z fenoterolem i teraz jestem na tabletkach 1 tabl co 3 godz. Pozatym wszystko mi podaja jak wczesniej, dodatkowo kroplowke z magnezem jeszcze. Juz jestem taka poklota (4 weflon w ciagu 6 dni + badania i zastrzyki w dupsko, brzuch a teraz w uda) ze siniaki same.. Skurcze mam nadal ale mniej i rzadziej, tak ponad 20 na dobe cokolwiek to oznacza szyjka narazie trzyma, ale jest miekka i rozwarcie na opuszek. Leze na podniesionym lozku (z dupskiem w gorze). Trzymajcie kciuki zeby mnie jednak szybko wypuscili![]() Nerola Twoja Izunia jest sliczna
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-05-21 o 15:11 |
|
|
|
#2977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze szampan by się do tego nadal - normalnie byłaby rozpusta, ale wiadomo alkohol w ciąży trzeba odpuścić. Lilka, oczywiście, że trzymamy za was kciuki! |
|
|
|
|
#2979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 28 tydzień ![]() tzn jak ja zaczęłam wczoraj 32 tydzień to znaczy że już 8 miesiąc się zaczął?
|
|
|
#2980 |
|
Raczkowanie
|
U mnie się troszkę ochłodziło i zaczął deszcz lać.
Liczyłam na jakąś milusią burzę, a tu tylko najzwyklejsza ulewa. Ech... Może i mnie w końcu burza w tym roku odwiedzi
|
|
|
|
#2981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest silniejsze ode mnie
|
|
|
#2982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale Ci dobrze..... Ehh no i skonczyły mi się odcinki Przepisu na zycie.... musze się przerzucic na jakis inny serial... |
|
|
|
|
#2983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żadnych rewelacji w stylu mocnych grzmotów czy błyskawic.. eee... mój koc musiałam znieść zaraz jak go wywiesiłam, teraz po deszczu znowu na sznur może do wieczora mi wyschnie ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
Sciągałaś je z neta czy cuś? ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- http://allegro.pl/hulajnoga-trojkolo...584426698.html taki prezent kupiliśmy chrześnicy tż-ta na 7 urodziny powinno jej się spodobać, co myślicie?Mila szaleje na punkcie Montany więc chyba jej przypadnie go gustu
|
|
|
#2984 |
|
Zadomowienie
|
Beata, ten serial jest dostępny na vod.onet.pl.
|
|
|
|
#2985 |
|
Zadomowienie
|
dziubek dzięki, trochę się przeszłam, wzięłąm paracetamol i jest lepiej. Może to tylko zaczyna się ból pleców. w każdym bądź razie w czwartek widzę lekarza rodzinnego, to powiem jej o tym, a póki co leżę.
|
|
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pewno jej sie spodoba
|
|
|
|
|
#2987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę to mojemu tz-towi pokazać
|
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka jestem z Tobą myślami! i trzymam mocno kciuki byście jeszcze trochę wytrzymały
Ja mam wizytę w poniedziałek i ciekawa jestem jak moja szyjka trzyma ![]() Dziewczyny gratuluję rozpoczętych tygodni ![]() Ja od wczoraj zjadłam prawie 2kg truskawek, bo tż kupił cały koszyczek
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
Fajna hulajnoga, i cena przystępna
![]() a oto mój bebzlek z wczoraj, 33 t.c |
|
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
aaa widzisz nie wiedziałam
oglądnę sobie w wolnej chwili wszystkie od początku ale kiedy będzie ta wolna chwila jak sesja za pasem
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczynki
![]() Beatka hulajnoga napewno się spodoba ![]() Lilka współczuje strasznie i odzywaj się do nas w miarę możliwości, albo wyślij smska jak zdrówko ![]() Wiecie co dziewczyny już dawno miałam o tym napisac, ale zachowanie sweet wydaje mi się bardzo dziwne-ja rozumie problemy, problemami, ale po to my tu jesteśmy, żeby sie wspierac ![]() Nasze spotkanie w Czarciej-nie odpisywała na nasze pytania, czy chce z nami isc i do końca nie było wiadomo, a teraz o spotkaniu w bidzie też pisałyśmy, ale jakos nie raczyła odpowiedziec-wszystko to wydaje mi się się dziwne, albo źle interpretuję wszystkie te wydarzenia.( i jeszcze na dodatek nas podczytuje, ale się nie odezwie-DZIWNE )A ja dzisiaj sama-mąż w pracy, ale zdążyłam sie z nim pokłócic przez tel , posprzątałam wszystko pięknie, zjadłam obiad i poszliśmy z Tofikiem do sadu na spacer-ale żar się lał z nieba, a teraz grzmi, ale deszczyku było bardzo niewiele.Teśc był zabrac psa do garażu ,,na wybieg" Agunia, a skąd Ty jesteś? |
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
jeju nie mówcie o truskawkach już bo mi się zaczyna chcieć...
przez Was
|
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
Lilkaa szkoda mi Cię w tym szpitalu, ale pocieszające jest to, że jesteś na końcówce i już niedługo będziesz tulić maluszka. Dobrze ze częstotliwość skurczybyków zmalała. Dobrze będzie
Oliweczka coś w tym jest co piszesz... |
|
|
|
#2995 |
|
BAN stały
|
No tż pomógl mi posprzatac, tzn poodkurzal i umyl poglogi
ma facet szczescie, bedzie jeszcze troche zyć ![]() a tak odnosnie nowych mamus, to przybyla jakas z okolic kalisza??
|
|
|
|
#2996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Lilka82 biedactwo, trzymaj się dzielnie i postaraj wytrzymaj jak najdłużej
|
|
|
#2997 |
|
Rozeznanie
|
Witam mamusie
Ostatnio częściej podczytuję niż cokolwiek piszę, ale macie takie tempo że ciężko jest nadążyć ![]() Lilka trzymam za Ciebie kciuki Jeszcze jakieś 2- 3 tygodnie i będzie po wszystkim ![]() Nie wiecie co u Nerolki? Pisała już coś? Ciekawi mnie co u niej i maleństwa ![]() Was też tak brzuch ciągnie i twardnieje? Bo mnie od 2 dni cały czas, do tego zaczęła mnie boleć wątroba i muszę poprosić lekarza o skierowanie na próby wątrobowe, bo boję się, że będę mieć cholestazę
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
idę jeszcze poodkurzać i zrobić zdjęcie tortu
![]() wkleje później
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doobry
![]() Ja już dzisiaj po zajęciach, teraz leże i odpoczywam, bo wrócilam z twardym brzuszkiem... Kupiliśmy wózek! Nareszcie koniec poszukiwań, wózeczek już czeka w sklepie na magazynie, bo nie chcieliśmy go odrazu brać a wybór padł na Maxi cosi Mura 3, gondola, spacerówka i fotelik Pebble Mieliśmy tylko pooglądać, ale jednak się zdecydowaliśmy.Ciężko bylo z wyborem, dobrze że mąż pojechał ze mną bo ja zmieniałam typy przy każdym wózku ![]() Strasznie mi sie spodobał też Jane Rider (mam czas do końca przyszłego tygodnia, żeby jeszcze zmienić Kupiliśmy jeszcze przewijak na łóżeczko przy okazji. DaKaro dużo duużo zdróweczka dla teściowej! Lilka najważniejsze, że skurcze zmalały. W szpitalu jesteście pod stalą opieką, napewno Ci się bidulo nudzi, ale wytrzymaj jeszcze chwilkę Patik nieduży brzunio, ładny i zgrabny |
|
|
|
#3000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo ładny i widzę, ze przewijak też kupiony?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.

Zakończone: 2

po obiadku chyba skoczymy na mały spacerek

. Nogi puchną, brzuch wielki, cały czas twardnieje i ciągnie, zanim się sturlam i wturlam z synem na 4 piętro, na którym mieszkam...Ludzie gapią się jak na UFO, chyba dlatego że z jednym dzieckiem za rękę i do tego wielki brzuch... Tż całe dnie na budowie, jak nie na budowie to w pracy... Ale co tam jeszcze "tylko" kilka tygodni

ale za tak wprost?? ostro...
a co maja powiedziec mamusie, ktorych dzieci wolaja co 1,5-2h?? Moja kumpela tak karmila 9 miesiecy.. lepiej sie przygotuj psychicznie
za 28 tydzień
Liczyłam na jakąś milusią burzę, a tu tylko najzwyklejsza ulewa. Ech... Może i mnie w końcu burza w tym roku odwiedzi
.
muszę to mojemu tz-towi pokazać 

Jeszcze jakieś 2- 3 tygodnie i będzie po wszystkim