|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
ja chce truskawek
![]() ![]() Ale mam humor do d.... normalnie siąść i beczeć!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
ja tez sie martwie, ze te leki co biore na watrobe to czy nie zaszkodze dziecku.
![]() Ja biore magnezin 500 2x1 tabletke, w szpitalu brałam 3 tabletki. A my z mężem mamy dzień lenia i wylegujemy się w łóżku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2974 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ostatnio pojechaliśmy na dłuższą wycieczkę (ok 100 km w jedną stronę) to cały wieczór i drugi dzień odchorowałam skurczami. Bałam się, że będę musiała się do szpitala pakować. Pamiętam jak po pierwszym porodzie byłam szczęśliwa jak zobaczyłam swoje kostki, po zejściu opuchlizny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | ||
Zadomowienie
|
hej ale upal... ja to sie ledwo tocze, a tu za Mloda trzeba gonic i jeszcze wozka pilnowac! my mamuski to mamy za swoje...
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja przez pierwsze 5 miesiecy karmilam co 3,5h na szczescie, potem do roku trzy razy dziennie. Jak gdzies musialam wyjsc to odciagalam, no i tez czasem jak juz bylam megazmeczona to na noc odciagalam, a maz potem wstawal, pogdrzewal moje mleko i dawal Mlodej. milej soboty wszystkim! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Rozeznanie
|
witam
![]() nie dam rady Was nadrobic bo nie mam dostepu do neta, tylko tak z doskoku. ja nadal w szpitalu, odłączyli mnie po trzech dobach od kroplowi z fenoterolem i teraz jestem na tabletkach 1 tabl co 3 godz. Pozatym wszystko mi podaja jak wczesniej, dodatkowo kroplowke z magnezem jeszcze. Juz jestem taka poklota (4 weflon w ciagu 6 dni + badania i zastrzyki w dupsko, brzuch a teraz w uda) ze siniaki same.. Skurcze mam nadal ale mniej i rzadziej, tak ponad 20 na dobe ![]() ![]() ![]() ![]() Nerola Twoja Izunia jest sliczna ![]() ![]()
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-05-21 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2978 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lilka, oczywiście, że trzymamy za was kciuki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tzn jak ja zaczęłam wczoraj 32 tydzień to znaczy że już 8 miesiąc się zaczął? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2980 |
Raczkowanie
|
U mnie się troszkę ochłodziło i zaczął deszcz lać.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale Ci dobrze..... Ehh no i skonczyły mi się odcinki Przepisu na zycie.... musze się przerzucic na jakis inny serial... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2983 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
Sciągałaś je z neta czy cuś? ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- http://allegro.pl/hulajnoga-trojkolo...584426698.html taki prezent kupiliśmy chrześnicy tż-ta na 7 urodziny ![]() Mila szaleje na punkcie Montany więc chyba jej przypadnie go gustu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2984 |
Zadomowienie
|
Beata, ten serial jest dostępny na vod.onet.pl.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Zadomowienie
|
dziubek dzięki, trochę się przeszłam, wzięłąm paracetamol i jest lepiej. Może to tylko zaczyna się ból pleców. w każdym bądź razie w czwartek widzę lekarza rodzinnego, to powiem jej o tym, a póki co leżę.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pewno jej sie spodoba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Zakorzenienie
|
Lilka jestem z Tobą myślami! i trzymam mocno kciuki byście jeszcze trochę wytrzymały
![]() Ja mam wizytę w poniedziałek i ciekawa jestem jak moja szyjka trzyma ![]() Dziewczyny gratuluję rozpoczętych tygodni ![]() ![]() Ja od wczoraj zjadłam prawie 2kg truskawek, bo tż kupił cały koszyczek ![]()
#2989 |
Zakorzenienie
|
Fajna hulajnoga, i cena przystępna
![]() a oto mój bebzlek z wczoraj, 33 t.c |
![]() ![]() |
![]() |
#2990 |
Zakorzenienie
|
aaa widzisz nie wiedziałam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2991 |
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczynki
![]() Beatka hulajnoga napewno się spodoba ![]() Lilka współczuje strasznie i odzywaj się do nas w miarę możliwości, albo wyślij smska jak zdrówko ![]() Wiecie co dziewczyny już dawno miałam o tym napisac, ale zachowanie sweet wydaje mi się bardzo dziwne-ja rozumie problemy, problemami, ale po to my tu jesteśmy, żeby sie wspierac ![]() ![]() Nasze spotkanie w Czarciej-nie odpisywała na nasze pytania, czy chce z nami isc i do końca nie było wiadomo, a teraz o spotkaniu w bidzie też pisałyśmy, ale jakos nie raczyła odpowiedziec-wszystko to wydaje mi się się dziwne, albo źle interpretuję wszystkie te wydarzenia.( i jeszcze na dodatek nas podczytuje, ale się nie odezwie-DZIWNE ![]() A ja dzisiaj sama-mąż w pracy, ale zdążyłam sie z nim pokłócic przez tel ![]() Teśc był zabrac psa do garażu ,,na wybieg" ![]() Agunia, a skąd Ty jesteś? |
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Zakorzenienie
|
jeju nie mówcie o truskawkach już bo mi się zaczyna chcieć...
![]() ![]()
![]() |
#2993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 |
Zakorzenienie
|
Lilkaa szkoda mi Cię w tym szpitalu, ale pocieszające jest to, że jesteś na końcówce i już niedługo będziesz tulić maluszka. Dobrze ze częstotliwość skurczybyków zmalała. Dobrze będzie
![]() Oliweczka coś w tym jest co piszesz... |
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
BAN stały
|
No tż pomógl mi posprzatac, tzn poodkurzal i umyl poglogi
![]() ![]() a tak odnosnie nowych mamus, to przybyla jakas z okolic kalisza?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2996 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Lilka82 biedactwo, trzymaj się dzielnie i postaraj wytrzymaj jak najdłużej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Rozeznanie
|
Witam mamusie
![]() Ostatnio częściej podczytuję niż cokolwiek piszę, ale macie takie tempo że ciężko jest nadążyć ![]() Lilka trzymam za Ciebie kciuki ![]() ![]() Nie wiecie co u Nerolki? Pisała już coś? Ciekawi mnie co u niej i maleństwa ![]() Was też tak brzuch ciągnie i twardnieje? Bo mnie od 2 dni cały czas, do tego zaczęła mnie boleć wątroba i muszę poprosić lekarza o skierowanie na próby wątrobowe, bo boję się, że będę mieć cholestazę ![]()
#2998 |
Zakorzenienie
|
idę jeszcze poodkurzać i zrobić zdjęcie tortu
![]() wkleje później
![]() |
#2999 |
Zakorzenienie
|
Dzień doobry
![]() Ja już dzisiaj po zajęciach, teraz leże i odpoczywam, bo wrócilam z twardym brzuszkiem... Kupiliśmy wózek! Nareszcie koniec poszukiwań, wózeczek już czeka w sklepie na magazynie, bo nie chcieliśmy go odrazu brać a wybór padł na Maxi cosi Mura 3, gondola, spacerówka i fotelik Pebble ![]() Ciężko bylo z wyborem, dobrze że mąż pojechał ze mną bo ja zmieniałam typy przy każdym wózku ![]() Strasznie mi sie spodobał też Jane Rider (mam czas do końca przyszłego tygodnia, żeby jeszcze zmienić ![]() Kupiliśmy jeszcze przewijak na łóżeczko przy okazji. DaKaro dużo duużo zdróweczka dla teściowej! Lilka najważniejsze, że skurcze zmalały. W szpitalu jesteście pod stalą opieką, napewno Ci się bidulo nudzi, ale wytrzymaj jeszcze chwilkę ![]() Patik nieduży brzunio, ładny i zgrabny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.