|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
![]() ![]() Cytat:
W wyborze kremu niestety nie pomoge ![]() Nikt sie nie orientuje w tym ulewaniu\refluksie?? (post nr 2953) Andziotku? Poradzisz cos ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-23 o 10:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Zakorzenienie
|
agnieszko_pe
na struny nie wiem ale na chrypke i ogolnie na gardlo mi pomaga isla moss ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieci mają prawo ulewać do około 6mż a czasem nawet dłużej ... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
Zakorzenienie
|
Lolka, meteorki na pewno nie mają brokatu w sobie
![]() ![]()
#2975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli nie musze sie poki co przejmowac? Mimo, ze czasem zdarza jej sie ulac 1,5 godziny po jedzonku? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Zakorzenienie
|
mięso mielone z cebulką, przyprawami, jajeczkiem = kuchnia unorana
bioparox ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2977 |
Wtajemniczenie
|
andziot bioparox jest juz od jakiegos czasu wycofany czy cos, w kazdym badz razie niedostepny, niestety
![]() wrzucilam foty w pieluchach wielo..... oraz dowod milosci zyrafkowej i takie tam,JAK JESTESCIE ciekawe jak wygladaja takie pieluchy na pupencji to zapraszam
![]() |
#2978 |
Zakorzenienie
|
Lolus absolutnie sie tak nie świecą !! nie wiem co one robią
![]() Najlepiej sobie poczytaj opinie na KWC, bo może ja jestem nieobektywna, mam je od wczoraj ![]() no wiem, ze drogie ale wystarczają na dłuuugo. Kiedyś miałam dawno temu z avonu kulki i nie mogłam ich wykończyć Jesteś dobrą mamunią, ze nie dasz przegrzewac Antonka ! ![]() Widzę, że MoniaK to samo o meteorytkach napisała.. andziotko, nie zakręciła Ci sie łza, gdy Zosienka powiedziala mamusiu? ![]() Wiesz, ja do moich rodziców nigdy nie powiedziałam mamo ani tato... nie przeszłoby mi to przez gardło po prostu
#2979 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jest na chrypkę i gardło właśnie. Powinna złagodzić ![]() Polecam TAKĄ. Sporo kosztuje, ale jest SUPER ![]() Cytat:
My po spacerze. Zimno jest... 13 stopni. Zmarzłam, bo oczywiście Edzika dobrze ubrałam, a o sobie zapomniałam ![]() Kupiłam tż bajaderki ![]() I nie zamierzam ich jeść ![]() Ćwiczę silną wolę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() Zimno dzisiaj faktycznie. Jednak na spacer trzeba będzie iść, nawet ból brzucha @ mnie nie usprawiedliwi pewnie. Dziecko powietrza musi zarzyć. Bajaderki...mmmmmmm. Już wspominałam że nie jadłam słodkiego od 1 września...Schudłam 5 kg i 9 cm mniej w pasie,nawet nie brakuje mi aż tak słodyczy...Oby tak dalej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Zakorzenienie
|
Tymi usnął, więc też się idę zdrzemnąć choć sterta naczyń leży w zlewie
![]() Andziot, mamusiu ![]()
#2982 |
Zadomowienie
|
Byliśmy ostatnio w kinie na "Drive". Mi się podobał, mężowi też. Ciekawy, taki inny, a rola głównego bohatera hipnotyzująca
![]() A widziała któraś nowego Almodovara? "Skóra w której żyje"? Kusił mnie ostatni maraton w Multikinie, był min. ten film,ale w końcu nie poszliśmy. Jestem bardzo ciekawa po co Banderas trzema tą kobitkę w piwnicy:P |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak ugryzienie komara. Od siebie dodam, że można smarować Fenistilem (ale tylko małe powierzchnie, miejsce ugryzienia). Ja nie jem trzeci dzień, a uwielbiam bajaderki ![]() Ale jak mówię, ćwiczę silną wolę ![]() A tż musi przytyć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2984 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba pająk domowy to był jak po google grafika patrzę. To mam przed każdą nocą teraz pająków szukać? Fu.ck. Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-09-23 o 11:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Zadomowienie
|
a my wróciłysmy niedawno ze spacerku
![]() idziemy ugotować zupke Oliwce ![]() później wpadnę... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2986 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja do mamy zawsze móiłam "mami" a do taty "dadi" ![]() Cytat:
![]() chyba też zacznę dawać Gabi cały słoiczek, bo dziś połowę to zjadła chyba w 5min i całe cyce do tego ![]() coraz ładniej połyka z łyżeczki tylko jeszcze dużo powietrza łapie ... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Zadomowienie
|
A oglądałyście DD TVN o tym macierzyńskim jak mówili? W sumie bez sensu była ta dyskusja, generalnie wniosek: boimy się powrotu do pracy, nie chcemy, a powinnyśmy bo zdziadziejemy, zdziczejemy i w ogóle będziemy mało interesujące jak się zamkniemy tylko z dzieckiem,ale to to chyba każda z nas wie, tylko tak trudno dzidzie zostawić...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2988 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale może obejrzymy z tż w domu, skoro polecasz ![]() Obejrzałam zwiastun ![]() ![]() Nie pamiętam już kiedy ostatnio oglądałam dobry film ![]() Za Almodovarem nie przepadam. Zbyt abstrakcyjne i niezrozumiałe są dla mnie jego filmy. Dziwne po prostu... ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() W sumie braliśmy Wrocław pod uwagę rozważając, gdzie byśmy mogli zamieszkać ![]() Ale podobno są tam najgorsze korki w PL ![]() W ogóle mam 3 dzień marudę. Nie jakiś straszny marud, ale jednak jojczy 80% czasu jak nie śpi ![]() Psychicznie mnie to męczy...
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
Zakorzenienie
|
Matall dzieki za odp
![]() andziot u nas tez sloneczko ![]() Ja do mamy do tej pory mowie "Mamus" ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2990 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja za Almodovarem też tak średnio,ale "Volver" było niezłe i ten nowy jakoś mnie zaintrygował, ciekawa jestem o co tam chodzi. A "Drive" koniecznie! Osobowość Drivera jest niesamowita! Jak ten skorpion z jego kurtki.Ktoś jeszcze oglądał oprócz mnie?;> Hanka jak ma dzień marudy,to ja też wysiadam psychicznie i jestem bardziej zmęczona niż jakbym gruz przerzucała! Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-09-23 o 11:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Zakorzenienie
|
spice niestety nie mialam kulek bobbi brwona
![]() natomiast jeślil chodzi o podkłady to moje KWC to je TO o pudrze słyszałam TYM ale nie sprawdziłam na sobie wiec nie wiem. a wiesz ze dziś rano pod prysznicem myślałam o Tobie ![]() Lolus a co do kremu to naczytałam sie ze TEN dobrze radzi sobie w wyrównaniem kolorytu, rozjasnieniem przebarwien a przy okazji wygładza buzke i kupiłam go w sumie... tylko okazało się, ze nie mozna stosowac podczas karmienia (trądziku nie mam: ![]() a jeszcze lepsze TO (smarowałam sie kilka dni ale potem sie dowiedziałam, ze tez podczas karmienia nie mozna ![]() andziotko, to też ślicznie zwracasz sie do rodizców. Ja najczęściej zawsze mamus, tatus ![]() matall a u mnei słonko i ok 20 stopni ![]() dziecko sie wietrzy w ogródku ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Gusiu AVATAR miod !!
#2992 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Wiecie, ze ja głupia siedziałam i czekałam aż się Piotruś obudzi ![]() a więc po 150 ml mleka z 1,5 miarką kleiku spał mi od 19.30 do 00.30.....5h.... zyskaliśmy dodatkowe 2 godziny snu ![]() potem już na samym UU, więc o 4 i 7 jadł ![]() więc poprawa jest :P grazin ![]() ![]() aga_pe zdrówka dużo ![]()
#2993 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Daisy myśli o mnie pod prysznicem... ![]() ![]() ![]() ![]() Dużo Ci jeszcze zostało peelingu? Jak często robisz? Ja 2 razy w tyg, już się boję co będzie jak się skończy, bo na razie kasy nie mam ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2994 |
Zakorzenienie
|
Spice ja też nie odbijam, ale kładę na brzuszku po karmieniu nocnym
![]() Idę podgrzewać zupkę jarzynową ![]() No i po całym słoiku też dam mleko. Wczoraj 2,5 h wytrzymał i był straszny RYK, że głodny. A z kolei dziś rano po 6h zjadł 50ml i po 2h dojadł 90ml ![]() Więc ostatni większy posiłek 2:30, a potem 140ml na raty. Ehh...
![]() |
#2995 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() też bym sobie mleczko zagęściła kurcze ![]() spice a czemu na śpika karmisz ??? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Zadomowienie
|
Bo Hanex się leniwy zrobił
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i głodna ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2998 | ||
Zakorzenienie
|
Daisy
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Zadomowienie
|
Ddaaiissyy
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Uciekamy na spacerek.. I jeszcze napiszę, ze Antonek odkrył, ze można rzuć własną wargę.. mlaska, mieli, zasysa.. cuda się dzieją ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | ||
Zakorzenienie
|
http://www.dzieciowo.pl/2011/09/ubra...i-konkurs.html
Uwaga moje drogie, tu informacja o konkursie dzieciowym. Prosze sie zapoznac i wyslac, ja nie wysylam, bo zdjecia Misi robie telefonem i wychodza raczej miernej jakosci. Ale Was serdecznie zapraszam, mozna wygrac ciuszki Coccodrillo. Ja za to mam zamiar wygrac jutro 10.000 w galerii handlowej i postanowilam nic sobie nie robic z glupkowatych usmieszkow TZ i mojego tatusia. Szczescie mam, wygram! Tak jak wygralam caly dzien w spa dla siebie i mojej przyjaciolki - idziemy w srode tutaj http://www.balance.bydgoszcz.eu/ Fajowo co nie? ![]() Cytat:
A co do niemieckiej chemii [sie wie] - bardzo Wam polecam ten odplamiacz - http://allegro.pl/niemiecki-ariel-od...788974688.html To jest jakis masakrator plam, wyczyscil jabluszko z pieluch, wyczyscil marchewke, wyczyscil jakas stuletnia plame z koszuli TZ, wyczyscil jego zolte kolnierzyki, odlot odlot, osmy cud swiata! Kupilam jeszcze do kolorow, bo ulane Pepti pieknie robi tluste zacieki na ubrankach, a nie pozwole zeby jakies kartoflane mleko zabrudzilo mi moje modne ubranka z Mothercare ![]() No a teraz proza zycia - Misiek ma jazdy z jedzeniem, je maksymalnie 4x180 plus pol sloiczka, ale zwykle wyglada to tak, ze sniadanko o 8, potem do 13 (!!!) nic nie chce jesc, a pozniej 15 sloiczek, 18 butelka, 21 butelka. I - zeby nie zapeszyc - tak tylko informacyjnie pisze, ze zasypia o 21 i budzi sie o ... 8. Wstaje 2 razy ok. 4 i 5 wsadzic smoczek i dalej kimamy. Potem sniadanko i spimy do 10 ![]() ![]() Poza tym to jedzenie to cala ceremonia, nie moze byc nikogo w pokoju oprocz nas, zadnych bodzcow swietlno-dzwiekowych, zadnych telefonow, rozmow, lamp, nic po prostu. Oczywiscie nie zyje w ascezie i wystarczy jej na przyklad butelka po mineralce, no jest to tak zaj*ebiscie interesujaca rzecz, ze trzeba skonczyc z jedzeniem i hipnotyzowac ja wzrokiem. I czy wszystkie dzieci robia kupke w trakcie jedzenia, czy tylko moje ma taki regularny timing? Jak juz jest kupa to jedzenia tez nie ma dalej, bo trzeba przewinac, a wtedy to juz sa wypasy na przewijaku i jak ci matko tak sie podoba ta butelka, to 'jegojedz'. I chcialam sie odniesc do posta Mary - do wagi sprzed ciazy zostalo mi jeszcze 10 kg, w tej chwili waze 57 i mam zamiar dojsc do wagi wyjsciowej, zeby wcisnac sie w swoje ubrania, bo teraz mam 2 pary dzinsow, w ktore tylek mi wchodzi, ale tluszcze boczkowe juz wyplywaja gora i wygladam jak ponton. Cytat:
Ah i jak Mary u mnie byla, to zakochala sie [ja tez przeciez] w nowym zelu Palmolive Warm Vanilla, fantastyczny na zime i zupelnie nie taka duszaca wanilia jak na przyklad w Fa. Nawet mnie ten zlosliwiec nazwal Pałką w smsie! A kto cie prosil do wachania moich kosmetykow na polce? Trzeba bylo po swojemu natrzec sie piaskiem i umyc wlosy blotem, to by Cie zadne zapachy nie kusily ![]() A wiecie co, w konkursie Rossmanniaczek dobijam do 100, bardzo to sie ciekawie zapowiada. To tyle moje mile. Czy moje dziecko nadal bedzie wymagalo biegania do niej co 3 minuty, jak to mialo miejsce wczoraj? Czy pozwoli mi wyprasowac 3 suszarki prania? Czy ugotuje dzis makaron? Czy wytuszuje rzesy? Czy Bruk i Rydż zejda sie ponownie? Dowiemy sie w 1534749464 odcinku szesnastej serii... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.