|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Cytat:
W wyborze kremu niestety nie pomoge Kompletnie sie nie znamNikt sie nie orientuje w tym ulewaniu\refluksie?? (post nr 2953) Andziotku? Poradzisz cos ?
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-23 o 11:27 |
|
|
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszko_pe
na struny nie wiem ale na chrypke i ogolnie na gardlo mi pomaga isla moss
|
|
|
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieci mają prawo ulewać do około 6mż a czasem nawet dłużej ...
|
|
|
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka, meteorki na pewno nie mają brokatu w sobie
|
#2975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli nie musze sie poki co przejmowac? Mimo, ze czasem zdarza jej sie ulac 1,5 godziny po jedzonku? |
|
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
mięso mielone z cebulką, przyprawami, jajeczkiem = kuchnia unorana
bioparox ? |
|
|
|
#2977 |
|
Wtajemniczenie
|
andziot bioparox jest juz od jakiegos czasu wycofany czy cos, w kazdym badz razie niedostepny, niestety
![]() wrzucilam foty w pieluchach wielo..... oraz dowod milosci zyrafkowej i takie tam,JAK JESTESCIE ciekawe jak wygladaja takie pieluchy na pupencji to zapraszam
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
Lolus absolutnie sie tak nie świecą !! nie wiem co one robią
tak naprawde to ich nie widać że są ale działaja... ja nie wiem jak to nazwacNajlepiej sobie poczytaj opinie na KWC, bo może ja jestem nieobektywna, mam je od wczoraj ale poki co jestem pod piorunującym wrażeniemno wiem, ze drogie ale wystarczają na dłuuugo. Kiedyś miałam dawno temu z avonu kulki i nie mogłam ich wykończyć Jesteś dobrą mamunią, ze nie dasz przegrzewac Antonka ! ![]() Widzę, że MoniaK to samo o meteorytkach napisała.. andziotko, nie zakręciła Ci sie łza, gdy Zosienka powiedziala mamusiu? Wiesz, ja do moich rodziców nigdy nie powiedziałam mamo ani tato... nie przeszłoby mi to przez gardło po prostu
|
#2979 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jest na chrypkę i gardło właśnie. Powinna złagodzić Polecam TAKĄ. Sporo kosztuje, ale jest SUPER ![]() Cytat:
My po spacerze. Zimno jest... 13 stopni. Zmarzłam, bo oczywiście Edzika dobrze ubrałam, a o sobie zapomniałam ![]() Kupiłam tż bajaderki ![]() I nie zamierzam ich jeść ![]() Ćwiczę silną wolę
|
|
|
#2980 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz Daisy,że jesteś moim odkrywcowym guru w dziedzinie kosmetyków,więc może sobie kupię kuleczki Co jeszcze ciekawego z kosmetyków możesz polecić?---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
Ale przezorny zawsze ubezpieczony![]() Zimno dzisiaj faktycznie. Jednak na spacer trzeba będzie iść, nawet ból brzucha @ mnie nie usprawiedliwi pewnie. Dziecko powietrza musi zarzyć. Bajaderki...mmmmmmm. Już wspominałam że nie jadłam słodkiego od 1 września...Schudłam 5 kg i 9 cm mniej w pasie,nawet nie brakuje mi aż tak słodyczy...Oby tak dalej. |
||
|
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
Tymi usnął, więc też się idę zdrzemnąć choć sterta naczyń leży w zlewie
Andziot, mamusiu
|
#2982 |
|
Zadomowienie
|
Byliśmy ostatnio w kinie na "Drive". Mi się podobał, mężowi też. Ciekawy, taki inny, a rola głównego bohatera hipnotyzująca
A widziała któraś nowego Almodovara? "Skóra w której żyje"? Kusił mnie ostatni maraton w Multikinie, był min. ten film,ale w końcu nie poszliśmy. Jestem bardzo ciekawa po co Banderas trzema tą kobitkę w piwnicy:P |
|
|
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak ugryzienie komara. Od siebie dodam, że można smarować Fenistilem (ale tylko małe powierzchnie, miejsce ugryzienia). Ja nie jem trzeci dzień, a uwielbiam bajaderki ![]() Ale jak mówię, ćwiczę silną wolę ![]() A tż musi przytyć
|
|
|
#2984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba pająk domowy to był jak po google grafika patrzę. To mam przed każdą nocą teraz pająków szukać? Fu.ck. Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-09-23 o 12:31 |
|
|
|
|
#2985 |
|
Zadomowienie
|
a my wróciłysmy niedawno ze spacerku
slońce swieci, ale wiatr okrutny, zimnoo, brrridziemy ugotować zupke Oliwce ![]() później wpadnę... |
|
|
|
#2986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja do mamy zawsze móiłam "mami" a do taty "dadi" ![]() Cytat:
![]() chyba też zacznę dawać Gabi cały słoiczek, bo dziś połowę to zjadła chyba w 5min i całe cyce do tego ![]() coraz ładniej połyka z łyżeczki tylko jeszcze dużo powietrza łapie ... |
||
|
|
|
#2987 |
|
Zadomowienie
|
A oglądałyście DD TVN o tym macierzyńskim jak mówili? W sumie bez sensu była ta dyskusja, generalnie wniosek: boimy się powrotu do pracy, nie chcemy, a powinnyśmy bo zdziadziejemy, zdziczejemy i w ogóle będziemy mało interesujące jak się zamkniemy tylko z dzieckiem,ale to to chyba każda z nas wie, tylko tak trudno dzidzie zostawić...
|
|
|
|
#2988 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale może obejrzymy z tż w domu, skoro polecasz ![]() Obejrzałam zwiastun Zaintrygowało mnie. Muszę to obejrzeć ![]() Nie pamiętam już kiedy ostatnio oglądałam dobry film ![]() Za Almodovarem nie przepadam. Zbyt abstrakcyjne i niezrozumiałe są dla mnie jego filmy. Dziwne po prostu... ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
W sumie braliśmy Wrocław pod uwagę rozważając, gdzie byśmy mogli zamieszkać Ale podobno są tam najgorsze korki w PL ![]() W ogóle mam 3 dzień marudę. Nie jakiś straszny marud, ale jednak jojczy 80% czasu jak nie śpi Psychicznie mnie to męczy...
|
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
Matall dzieki za odp
Ja juz sie nie stresuje!andziot u nas tez sloneczko Ja do mamy do tej pory mowie "Mamus"
|
|
|
|
#2990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja za Almodovarem też tak średnio,ale "Volver" było niezłe i ten nowy jakoś mnie zaintrygował, ciekawa jestem o co tam chodzi. A "Drive" koniecznie! Osobowość Drivera jest niesamowita! Jak ten skorpion z jego kurtki.Ktoś jeszcze oglądał oprócz mnie?;> Hanka jak ma dzień marudy,to ja też wysiadam psychicznie i jestem bardziej zmęczona niż jakbym gruz przerzucała! Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-09-23 o 12:51 |
|
|
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
spice niestety nie mialam kulek bobbi brwona
natomiast jeślil chodzi o podkłady to moje KWC to je TO o pudrze słyszałam TYM ale nie sprawdziłam na sobie wiec nie wiem. a wiesz ze dziś rano pod prysznicem myślałam o Tobie Bo peelingowałam się i zastanawiałam sie w jakiej kolejnosci to robisz - zel pod prysznic potem peeling czy na odwrót. Teoretycznie chyba powinno sie najpierw peeling? ale że po nim jest taka mieciusienka skórka to robie go na koniec i potem juz nie smaruje sie balsamem... i ten zapach mniaaaaaaaam Lolus a co do kremu to naczytałam sie ze TEN dobrze radzi sobie w wyrównaniem kolorytu, rozjasnieniem przebarwien a przy okazji wygładza buzke i kupiłam go w sumie... tylko okazało się, ze nie mozna stosowac podczas karmienia (trądziku nie mam: ) a jeszcze lepsze TO (smarowałam sie kilka dni ale potem sie dowiedziałam, ze tez podczas karmienia nie mozna ) tak wiec czekają sobie kosmetyki. Zdażyłam tylko zaobserwować, że fajnie napina buzię andziotko, to też ślicznie zwracasz sie do rodizców. Ja najczęściej zawsze mamus, tatus ![]() matall a u mnei słonko i ok 20 stopni dziecko sie wietrzy w ogródku ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Gusiu AVATAR miod !!
|
#2992 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Wiecie, ze ja głupia siedziałam i czekałam aż się Piotruś obudzi ![]() a więc po 150 ml mleka z 1,5 miarką kleiku spał mi od 19.30 do 00.30.....5h.... zyskaliśmy dodatkowe 2 godziny snu ![]() potem już na samym UU, więc o 4 i 7 jadł ![]() więc poprawa jest :P grazin ![]() aga_pe zdrówka dużo
|
#2993 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Daisy myśli o mnie pod prysznicem... Normalnie się zaczerwieniłam A tak serio to ja najpierw peeling, ale też mi czasem szkoda że taka miękka skóra, tak ładnie pachnie, że nóg już nie myję żelem Wychodzę z założenia,że peeling zebrał cały brud![]() Dużo Ci jeszcze zostało peelingu? Jak często robisz? Ja 2 razy w tyg, już się boję co będzie jak się skończy, bo na razie kasy nie mam ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
Spice ja też nie odbijam, ale kładę na brzuszku po karmieniu nocnym
![]() Idę podgrzewać zupkę jarzynową ![]() No i po całym słoiku też dam mleko. Wczoraj 2,5 h wytrzymał i był straszny RYK, że głodny. A z kolei dziś rano po 6h zjadł 50ml i po 2h dojadł 90ml ![]() Więc ostatni większy posiłek 2:30, a potem 140ml na raty. Ehh...
|
|
#2995 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() też bym sobie mleczko zagęściła kurcze ![]() spice a czemu na śpika karmisz ??? |
||
|
|
|
#2996 |
|
Zadomowienie
|
Bo Hanex się leniwy zrobił
Jak na kolana Ją wezmę to nie chce pić butli i się kręci, jak na leżąco to wyciągnie całą i zamyka oczy przy tym rano, a potem usypia, więc jakoś tak wychodzi. A to niedobrze? Budzić Ją?
|
|
|
|
#2997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i głodna ... |
|
|
|
|
#2998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Daisy
![]() Cytat:
Cytat:
Na szybko wszystko wycieram (lacznie z nia) a niunia sie nawet nie budzi
|
||
|
|
|
#2999 |
|
Zadomowienie
|
Ddaaiissyy
dzięki Już sobie czytam.. będę mieć info i pewnie zakupie któryś z nich jak już będzie koniec z karmieniem ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Uciekamy na spacerek.. I jeszcze napiszę, ze Antonek odkrył, ze można rzuć własną wargę.. mlaska, mieli, zasysa.. cuda się dzieją |
|
|
|
#3000 | ||
|
Zakorzenienie
|
http://www.dzieciowo.pl/2011/09/ubra...i-konkurs.html
Uwaga moje drogie, tu informacja o konkursie dzieciowym. Prosze sie zapoznac i wyslac, ja nie wysylam, bo zdjecia Misi robie telefonem i wychodza raczej miernej jakosci. Ale Was serdecznie zapraszam, mozna wygrac ciuszki Coccodrillo. Ja za to mam zamiar wygrac jutro 10.000 w galerii handlowej i postanowilam nic sobie nie robic z glupkowatych usmieszkow TZ i mojego tatusia. Szczescie mam, wygram! Tak jak wygralam caly dzien w spa dla siebie i mojej przyjaciolki - idziemy w srode tutaj http://www.balance.bydgoszcz.eu/ Fajowo co nie? ![]() Cytat:
A co do niemieckiej chemii [sie wie] - bardzo Wam polecam ten odplamiacz - http://allegro.pl/niemiecki-ariel-od...788974688.html To jest jakis masakrator plam, wyczyscil jabluszko z pieluch, wyczyscil marchewke, wyczyscil jakas stuletnia plame z koszuli TZ, wyczyscil jego zolte kolnierzyki, odlot odlot, osmy cud swiata! Kupilam jeszcze do kolorow, bo ulane Pepti pieknie robi tluste zacieki na ubrankach, a nie pozwole zeby jakies kartoflane mleko zabrudzilo mi moje modne ubranka z Mothercare http://allegro.pl/niemiecki-ariel-od...788975082.html W ogole chcialam bardzo polecic tego sprzedawce - godzine temu zrobilam przelew, a juz dostalam maila, ze kurier zabral paczke i bedzie w poniedzialek. Mniam.No a teraz proza zycia - Misiek ma jazdy z jedzeniem, je maksymalnie 4x180 plus pol sloiczka, ale zwykle wyglada to tak, ze sniadanko o 8, potem do 13 (!!!) nic nie chce jesc, a pozniej 15 sloiczek, 18 butelka, 21 butelka. I - zeby nie zapeszyc - tak tylko informacyjnie pisze, ze zasypia o 21 i budzi sie o ... 8. Wstaje 2 razy ok. 4 i 5 wsadzic smoczek i dalej kimamy. Potem sniadanko i spimy do 10 Czy jestem wyspana? W ogole, bo biore leki, ktore dzialaja mocno nasennie, wiec chodze potem pol dnia jak we snie. Ale wlosy dzis umylam juz! Wiec widze progres ![]() Poza tym to jedzenie to cala ceremonia, nie moze byc nikogo w pokoju oprocz nas, zadnych bodzcow swietlno-dzwiekowych, zadnych telefonow, rozmow, lamp, nic po prostu. Oczywiscie nie zyje w ascezie i wystarczy jej na przyklad butelka po mineralce, no jest to tak zaj*ebiscie interesujaca rzecz, ze trzeba skonczyc z jedzeniem i hipnotyzowac ja wzrokiem. I czy wszystkie dzieci robia kupke w trakcie jedzenia, czy tylko moje ma taki regularny timing? Jak juz jest kupa to jedzenia tez nie ma dalej, bo trzeba przewinac, a wtedy to juz sa wypasy na przewijaku i jak ci matko tak sie podoba ta butelka, to 'jegojedz'. I chcialam sie odniesc do posta Mary - do wagi sprzed ciazy zostalo mi jeszcze 10 kg, w tej chwili waze 57 i mam zamiar dojsc do wagi wyjsciowej, zeby wcisnac sie w swoje ubrania, bo teraz mam 2 pary dzinsow, w ktore tylek mi wchodzi, ale tluszcze boczkowe juz wyplywaja gora i wygladam jak ponton. Cytat:
Ah i jak Mary u mnie byla, to zakochala sie [ja tez przeciez] w nowym zelu Palmolive Warm Vanilla, fantastyczny na zime i zupelnie nie taka duszaca wanilia jak na przyklad w Fa. Nawet mnie ten zlosliwiec nazwal Pałką w smsie! A kto cie prosil do wachania moich kosmetykow na polce? Trzeba bylo po swojemu natrzec sie piaskiem i umyc wlosy blotem, to by Cie zadne zapachy nie kusily ![]() A wiecie co, w konkursie Rossmanniaczek dobijam do 100, bardzo to sie ciekawie zapowiada. To tyle moje mile. Czy moje dziecko nadal bedzie wymagalo biegania do niej co 3 minuty, jak to mialo miejsce wczoraj? Czy pozwoli mi wyprasowac 3 suszarki prania? Czy ugotuje dzis makaron? Czy wytuszuje rzesy? Czy Bruk i Rydż zejda sie ponownie? Dowiemy sie w 1534749464 odcinku szesnastej serii... |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.

A kiedy macie wizyte u pediatry?
?

Czy to nadal ulewanie czy refluks czy cos jeszcze innego

ale poki co jestem pod piorunującym wrażeniem

Jak na kolana Ją wezmę to nie chce pić butli i się kręci, jak na leżąco to wyciągnie całą i zamyka oczy przy tym rano, a potem usypia, więc jakoś tak wychodzi. A to niedobrze? Budzić Ją?
dzięki