TOHO zamówienie zbiorowe - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-21, 22:59   #2971
zanna4
Rozeznanie

Dot.: TOHO zamówienie zbiorowe

Ja bym mogła, ale kurczę, dzielenie we trzy to już przerabiałyśmy na początku. Zgroza!
zanna4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-21, 23:05   #2972
rododendron7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Frydzia Pokaż wiadomość
HHha auta nie posiadam niestetyA na napad sie piszę jakby co:P

Ja swoje koraliki przechowuje w kasetkach na 30 zakrecanych pojemniczków mieszczą po 10 g Toho 11 ...
Na liste "napadowa" wpisuje, a te segregatory masz swietne! Wlasnie czegos takiego szukalam, i nie wiem, czy zamiast probowek nie zdecyduje sie wlasnie na nie Wszystkie koraliki swietnie widac z gory i pojemnosc tez jest ok, plus zamykane pudelko Twoje zbiory wygladaja rewelacyjnie Ja tez mam juz zyliard organizerow duzych i malych, ale nic nie zdalo testu koralikowego ;( I leza bidule w workach, ale przynajmniej w eleganckich metalowych pudelkach :P
rododendron7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-22, 06:12   #2973
Terenia18
Zakorzenienie

Napewno zgłoszą się jeszcze jakieś chętne duszyszki do pomocy.:pro si:

Biżuteria sutaszowa

Decoupage
Terenia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-22, 10:28   #2974
Rusa48
Wtajemniczenie

Wychodzi na to, że ja 2.VI je nie będę mogła tylko 26.V
Mogę się zapytać mojego małża i Młodej czy pomogą, tylko musiałabym mieć najpierw pakę w domu Kasia da znać.
Poza tym mamy wagi jak trza i system opracowany No i myślę spotkać się wcześniej

Czy jakaś osoba z Warszawy i okolic byłaby w stanie i miała chęci w razie podziału 26.V pomóc nam przy tym zacnym zajęciu??

Edytowane przez Rusa48
Czas edycji: 2012-05-22 o 10:51
Rusa48 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-22, 11:02   #2975
pctrx
Raczkowanie

Ja bardzo chętnie bym się dołączyła do dzielenia, ale jeśli to ma być najbliższa sobota, to jeszcze dzisiaj nie wiem, czy mogę. Jutro małż powinien wiedzieć, czy nie wyjeżdża przypadkiem służbowo, jeśli wyjedzie to niestety nie będę w stanie
Ale jeszcze nic straconego

Edit: Rusa, dzielenie u Ciebie?

pctrx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-22, 11:52   #2976
Rusa48
Wtajemniczenie

Mój ma wrócić z delegacji w czwartek
Tak, dzielenie ma być w moim pieprzniku
Stary 2012-05-22, 19:05   #2977
Sol89
Zadomowienie

GG do Sol89

Ja mam w przyszłym tygodniu kolokwium semestralne i egzamin, więc nie wiem, czy dam radę
Stary 2012-05-22, 19:31   #2978
lubomirka
www.dulcedo.pl

No ja niestety 26-27 grasuje na Nowym świecie. Mogę dobić wieczorkiem. Przesyłka w Polsce na pewno tylko jeszcze nie w doręczeniu.
Stary 2012-05-22, 19:48   #2979
Frydzia
Rozeznanie

Jak mi szkoda ,ze ja na drugim końcu Polski i pomóc nie mogęA to taka fajna okazja by Was poznać

rododendron do pojemniczków mieści się po Toho round 10g - 15, 10g -11 i i prawie całe 10 g 60 -tki.Przy treausure jednego koloru weszła mi paczka 10 g a innego nie
Frydzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-23, 00:26   #2980
iwona sikorska
Rozeznanie

Głupia sprawa, że dopiero teraz, ale nie sprawdzałam poprzedniego zamówienia z tabelą, czy dostałąm wszystko co zamówiłam - raz że dostałam koraliki bardzo późno, dwa, że nie miałam w ostatnim czasie dostępu do neta. Ale do rzeczy, czy nie dostały się komuś ekstra fire polish 4mm crystal zbiorcze opakowanie - tzn 3 szt, 1 opakowanie mauve 3mm i jedno opakowanie jonquile 3mm, bo ja ich niestety nie dostałam. Jeśliby jednak się nie znalazły u nikogo, trudno, następnym razem sprawdzę od razu jak dostanę koraliki, głupota że nie zrobiłam tego od razu.

mój blog

preferencje

iwona sikorska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-23, 10:33   #2981
lubomirka
www.dulcedo.pl

Iwonko wiesz co nie wiem co Ci mam powiedzieć . Za późno ja nie mam nawet połowy tych koralików z zamówienia. Nie jestem wstanie u siebie nic sprawdzić.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-23, 10:39   #2982
staska_stasia
Zakorzenienie

Mauve i jonquile na pewno nie dostałam, bo bym zauważyła, że mam kolor, którego nie chciałam. A crystal- nie pamiętam czy brałam, ale na pewno zauważyłabym, jakby przyszło ich za dużo.
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-23, 10:54   #2983
iwona sikorska
Rozeznanie

Ok dzięki, moje gapiostwo, po prostu sprawdzałam sobie teraz w obu tabelach, czy nie wzięłam podwójnie niektórych kolorów, no i okazało się, że zamówiłam poprzednio fp żółte i różowe, a na pewno zauważyłabym je w morzu szarości, niebieskich zielonkawych i fioletów. Zdarza się, teraz sprawdzę wszystko bardzo dokładnie i jak coś będzie nie tak, będę meldować na bieżąco. Sorry za zamieszanie - zamówienie było bardzo duże, więc mogło się coś zawieruszyć.

mój blog

preferencje

Stary 2012-05-23, 12:19   #2984
Terenia18
Zakorzenienie

Uff - po prostu śmiesznie.

Biżuteria sutaszowa

Decoupage
Terenia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-23, 12:35   #2985
iwona sikorska
Rozeznanie

???

mój blog

preferencje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-23, 12:37   #2986
Bilq
Rozeznanie

Ja w zeszłym zamówieniu nie brałam żadnych fp więc na pewno zauważyłabym jakbym dostała nadprogramowe
Stary 2012-05-23, 23:40   #2987
rododendron7
Rozeznanie

U mnie tez nie bylo, a zauwazylabym od razu, bo dolaczylam za pozno i nie zalapalam sie na zadne 4mm i niewiele pozostalych, jonquile nie mialam i nie mam, mavue zamawialam paczke i ja dostalam; Nie sprawdzalam superdokladnie, ale mniej-wiecej ile i jakich paczek i wyglada, ze wszystko bylo O.K. Jakos nie moge poza tym uwierzyc, ze dziewczyny moglyby sie pomylic na taka az ilosc...jestes pewna, ze gdzies nie zawieruszylas, moze odlozylas w inne miejsce albo cos juz z nich robilas w miedzyczasie ...no bo jeszcze te dwie 3mmm, ale ZBIORCZE 4mm nie zauwazyc (bo skoro sie zamawia duze, to raczej na nich zalezy, a paczke chyba chociaz pobieznie przejrzalas...)? Albo nie mialas uszkodzonej przesylki na przyklad?

---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Frydzia Pokaż wiadomość
Jak mi szkoda ,ze ja na drugim końcu Polski i pomóc nie mogęA to taka fajna okazja by Was poznać

rododendron do pojemniczków mieści się po Toho round 10g - 15, 10g -11 i i prawie całe 10 g 60 -tki.Przy treausure jednego koloru weszła mi paczka 10 g a innego nie
Dziekuje jeszcze raz za taki dokladny opis, to bardzo pomocne I raczej na te pudeleczka sie zdecyduje, lubie opaki zbiorcze a tu az 30 sie miesci i co najwazniejsze zakrecane sa te sloiczki i przezroczysta pokrywka, super widac kolorki, dzieki za zdjecia Musze tylko policzyc ile ich potrzebuje

Edytowane przez rododendron7
Czas edycji: 2012-05-23 o 23:54
rododendron7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-24, 06:37   #2988
pctrx
Raczkowanie

Niestety jednak nie będę mogła wziąć udziału w dzieleniu chłop wybywa i to do następnego weekendu włącznie

pctrx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-24, 09:01   #2989
iwona sikorska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwona sikorska Pokaż wiadomość
162 jest out of stock, wiec wywalamy, a pozostałe linki nie mam pojęcia czemu się nie otwierają, może coś na stronie się dzieje?
Pozycja 162 przed utworzeniem tabeli z brakami to były fp 4mm crystal. Okazało się potem chyba jednak, że były dostępne, ale do rzeczy.
Jak robiłam zamówienie, korzystałam z gościnności osób u których przebywałam i miałam dostęp do internetu, potem kiedy doszło już do realizacji zamówienia wyprowadziłam się i dostępu do neta już nie miałam przez ok. 1 m-c, czasem gdzieś tam, ale bardzo okazjonalnie, więc jak koraliki doszły (a doszły do Polski, gdzie mnie nie było), to trwało jeszcze jakiś czas, żeby je otrzymać, a wciąż nie miałam internetu, więc nie mogłam sprawdzić dokładnie, gdyż nie skopiowałam tabeli na komputer. Potem miałam już w kwietniu dostęp do internetu, ale nie przyszło mi do głowy, żeby sprawdzić, czy wszystko dokładnie jest (dużo tego było, więc zakładałam że na pewno wszystko się zgadza). W międzyczasie doszło do następnego zamówienia, no i bardzo się podekscytowałam i wzięłam w nim udział (no i wtedy mogłam sprawdzić czy wszystko jest, przy okazji zamawiania, żeby nie powielić kolorów - ale nie zrobiłam tego - taki ze mnie typ. Potem znowu nie miałam neta - nie moja wina, BT twierdzi, że to nieporozumienie - nieważne, internet mam od przedwczoraj, no i postanowiłam sobie wreszcie sprawdzić, czy ponownie wybrałam jakieś kolory i które i wtedy dopiero przejrzałam wszystko jeszcze raz i niestety nie mam tych zbiorczych fp 4mm crystal, mam tylko te ab. Zresztą chyba w głowie utkwiłam mi sytuacja z tym, że były out of stock, bo teraz je znowu zamówiłam, zamówiłam też mauve zbiorcze opakowanie, a potem się okazało, że poprzednio też zamówiłam, ale nie doszło.
No to się rozpisałam. Teraz zamówienie znowu idzie do Polski i odbiorę je w okolicach 15ego czerwca, ale moja siostra od razu po otrzymaniu przesyłki sprawdzi czy się wszystko zgadza i będę meldowała na bieżąco. Zresztą ja to chyba pecha mam, przy pierwszym zamówieniu też nie dostałam jednej paczuszki z 15stkami, zresztą meldowałam o tym na forum.

mój blog

preferencje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-24, 10:23   #2990
onaania
Rozeznanie

Czyli dzielimy we trzy???
To faktycznie kiepsko. Jedyny ratunek w córce Dorotki. Nocka jak nic nam zejdzie, bo rozszalałyśmy się mocno z kolorkami. I 15/0 sporo... Może minie mi do nich zapał po tym dzieleniu.
Aniu, weźmiesz dla mnie pudełeczka, czy to będzie kłopot?
Ja mogę wyjechać z domu dopiero ok. 13, bo mamy piknik w przedszkolu z okazji dnia mamy. Nie zrobię maluchowi takiego numeru, że mnie nie będzie. Ale za to zostanę do bólu, nie zmyję się jak ostatnio.
Stary 2012-05-24, 10:49   #2991
lubomirka
www.dulcedo.pl

Iwono nie wiem czemu tak się wydarzyło, nie wiem czy zdajesz sobie sprawie jak wielkie jest to przedsięwzięcie logistyczne by to wszystko ogarnąć. Proponuję Ci wynająć za 3 zł kafejke na godzinę i sprawdzić jeśli będą jakieś braki. Ja robię to bo także chcę miec te koraliki, ale chętnie skorzystam z okazji jak się zbierzecie i dołączę do waszego zamówienia i potem będę tylko sprawdzać zgodność zamówienia z tabelą.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Rusa paczka wazy 20 kg
Stary 2012-05-24, 11:18   #2992
iwona sikorska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lubomirka Pokaż wiadomość
Iwono nie wiem czemu tak się wydarzyło, nie wiem czy zdajesz sobie sprawie jak wielkie jest to przedsięwzięcie logistyczne by to wszystko ogarnąć. Proponuję Ci wynająć za 3 zł kafejke na godzinę i sprawdzić jeśli będą jakieś braki. Ja robię to bo także chcę miec te koraliki, ale chętnie skorzystam z okazji jak się zbierzecie i dołączę do waszego zamówienia i potem będę tylko sprawdzać zgodność zamówienia z tabelą.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Rusa paczka wazy 20 kg
Zdaję sobie oczywiście sprawę z faktu, jak wielka jest to robota, żeby wszystko dokładnie podzielić i nie mam absolutnie do nikogo żalu, po prostu stało się. Zapytałam tylko, czy może gdzieś tam komuś coś więcej się nie dostało, ale tak jak napisałam również wcześniej - zdaję sobie sprawę że minęło sporo czasu.
Natomiast z tą kafejką jest problem tu, gdzie mieszkam, raz że za granicą, dwa że na wsi, trzy że na końcu świata. Ale dziś był pan z BT, sprawdził mi neta, wyjaśnił dlaczego mi odcięli i powiedział, że więcej się to nie powtórzy. Zamówienie siostra sprawdzi mi na bieżąco, myślę, że wszystko będzie ok.
W każdym bądź razie nie chciałam robić zamieszania, więc zamknijmy sprawę, ok?

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez lubomirka Pokaż wiadomość

Rusa paczka wazy 20 kg
Zdaję sobie oczywiście sprawę z faktu, jak wielka jest to robota, żeby wszystko dokładnie podzielić i nie mam absolutnie do nikogo żalu, po prostu stało się. Zapytałam tylko, czy może gdzieś tam komuś coś więcej się nie dostało, ale tak jak napisałam również wcześniej - zdaję sobie sprawę że minęło sporo czasu.
Natomiast z tą kafejką jest problem tu, gdzie mieszkam, raz że za granicą, dwa że na wsi, trzy że na końcu świata. Ale dziś był pan z BT, sprawdził mi neta, wyjaśnił dlaczego mi odcięli i powiedział, że więcej się to nie powtórzy. Zamówienie siostra sprawdzi mi na bieżąco, myślę, że wszystko będzie ok.
W każdym bądź razie nie chciałam robić zamieszania, więc zamknijmy sprawę, ok?

mój blog

preferencje

Stary 2012-05-24, 13:31   #2993
Biedronka1
Wtajemniczenie

Aż się boję przypominać bo w trójkę będziecie mieć i tak dużo roboty-ale w razie czego Dorotko pamiętaj o mnie ( 4 pozycje toho do podziału)
Biedronka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-24, 13:38   #2994
zanna4
Rozeznanie

Aniu, pudełeczko dla ciebie wezmę, nie ma sprawy. Tylko się zastanawiam nad tą 13. To o której byś dojechała do Rusy? Późno byśmy zaczęły... Albo ja wcześniej doczłapię i zaczniemy dzielić we dwie. Ja z kolei do "wczesnego rana" nie mogę zostać tym razem ale chciałabym moje koraliki ze sobą już zabrać...
A w ogóle, logistycznie, to kiedy Dorota dostanie paczkę od Lubomirki? Albo Kaśka po drodze do centrum podrzuci mi ją do bagażnika...
Stary 2012-05-24, 13:50   #2995
Rusa48
Wtajemniczenie

Aniu, to ok której godziny miałabyś szansę do mnie dojechać? Muszę się jakoś zorganizować, doprowadzić chociaż jedno pomieszczenie do stanu używalności- zresztą w nim będziesz spała Chce, aby pomogła młodsza córka, bo starsza pracuje cały dzień. No i chcę zatrudnić małża

Druga Aniu- z tym zaczęciem wcześniej to dobry pomysł i jako pierwsze zrobiłybyśmy koraliki, które Ty zamawiałaś

Kasiu, czy paczka przyszła? Masz już koperty i torebki?

Edytowane przez Rusa48
Czas edycji: 2012-05-24 o 13:53
Stary 2012-05-24, 14:11   #2996
onaania
Rozeznanie

No, do W-wy mamy ok. 2,5 godziny.
A do Ciebie?
Zaraz posprawdzam.

mapsgoogle wyliczył mi 3 godziny. Także realnie na 16-16.30 bym była Nie dam rady wcześniej, no może o 12.30 wyjedziemy.

Edytowane przez onaania
Czas edycji: 2012-05-24 o 14:16
onaania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-24, 14:17   #2997
Rusa48
Wtajemniczenie

Zależy z jakiej części Wa-wy. W sobotę z Anina do mnie ok godziny, a to przez całe miasto, ino trasą Do Ożarowa jest dwupasmówka, potem normalna droga z wysepkami
Stary 2012-05-24, 15:24   #2998
zanna4
Rozeznanie

To ja powinnam około godziny jechać, bo bliżej niż z Anina mam, więc mogłabym być między 11 i 12 rano, zależy jak się wygrzebię. I, jeżeli Kasia podrzuci mi paczuszkę, to przywiozę
Stary 2012-05-24, 18:22   #2999
Rusa48
Wtajemniczenie

To super Tylko, że raczej na jutro musiałybyście się na odbiór umówić, bo Kasia coś ma w sobotę i wieczorem będzie mogła do nas dobić.
Stary 2012-05-24, 19:18   #3000
staska_stasia
Zakorzenienie

Może przy następnym zamówieniu będę mogła pomóc, bo wreszcie będę miała możliwość zabunkrowania się w Warszawie u brata
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości