|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
|
20 | 33,90% |
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
|
5 | 8,47% |
| Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
|
7 | 11,86% |
| Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
|
13 | 22,03% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Ja tez mam komode ikea kullen 3 i 5 polkowa, ale nie od dawna wiec nie moge napisac jak z jej jakoscia, Narazie spisuje sie ok, mysle ze na dzieciowe rzeczy ejst idealna... bardzooo duzo miesci.
Napisze wiecej jutro jak tz bedzie w pracy. Martwie sie o mlodego, prawie woglole go nie czuc od przedwczoraj,,, bardzooo delikatnie. Ktos pytal czy mleczko kupuje zamiast oliwki z hippa= moja odpowiedz TAK )Zabcia to lozeczko jest przecudne.... idealne ![]() zaczynamy 34 tydzien, a wg usg 36 tydzien!....
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-19 o 19:48 |
|
|
|
#2972 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Hej dziewczynki! Uff co za męczący dzień. Pierwszy dzień na porodówce od dawna, troche się nastresowałam
![]() Ale stres warty ceny: Moja pacjentka urodzila dzis ślicznego 4-kilowego chłopczyka ![]() A jutro mama maleństwa z powodu ktorego znalazłam się w waszym wątku przychodzi do mnie na oddział na zwiedzanko! |
|
|
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2974 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
Staram się podczytywać na bieżąco, ostatnie dni spędziłam dosyć aktywnie raczej z dala od komputera ![]() Dzisiaj byłam na wizycie u lekarza i niestety okazało się, że mam cytomegalie ![]() Mam się zgłosić do kliniki patologii ciąży w Krakowie no i zobaczymy co dalej Jestem przerażona po tym co przeczytałam na ten temat i czuję się jakby ktoś dał mi w twarz A myślałam, że w mojej sytuacji gorzej już być nie może a jednak... A najbardziej mnie denerwuje w tym wszystkim, że już 27lutego mogłam wiedzieć o tym i coś z tym robić, ale Pani pielęgniarka mi nie wydała wyników i nikt mnie nie poinformował przy wydawaniu wyników, że jest coś nie tak... Dopiero lekarz mnie dziś uświadomił...
|
|
|
|
#2975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2976 | |
|
Wtajemniczenie
|
śliweńko,chciałabym każdy spamiętać,ale nie sposób..
![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Dała radę! drugi synuś. Bardzo dzielna pacjentka, rodziła wzorowo ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
dla pań w laboratorium... Nie martw sie na zapas,w szpitalu bedziesz napewno pod dobrą opieką, trzymamy za Ciebie kciukasy więc nie może być inaczej jak dobrze!
|
|
|
|
|
#2977 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
mam nadzieje, ze wsyztko bedzie ok.... ![]() mi Panie pielegniarki tez nie chcialy w 6tygciazy wydac badan i o chorobie ytartczycy tez sie dowiedzialam dopiero w 12 tygodniu.... Wiec rozumiem co czujesz.... Ja mialam ochote im podgryzc tetnice, tym bardziej, ze powiedzialy ze mam czekac bo ,,zdrowo wygladam,, ... ;/
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-19 o 20:05 |
|
|
|
|
#2978 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Współczuję i życzę, żeby wszystko poszło OK i żebyś szybko wróciła do zdrowia... Z tego co wiem, wirusa cytomegalii ma wiele osób, tylko faktycznie przy ciąży - wiadomo, ale skoro już wiesz o tym, tj. masz diagnozę, to na pewno wszystko będzie dobrze
|
||
|
|
|
#2979 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam za wsparcie
Postaram się w miarę możliwości udzielać ![]() Trzymam kciuki żebyście wszystkie zdrowo i w spokoju dotrwały do rozwiązania |
|
|
|
#2980 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2981 |
|
Konto usunięte
|
Mój problem przy Waszych to pikuś, ale.. widmo jutrzejszej depilacji tam mnie przeraża
Zwłaszcza po ostatniej traumie z nożyczkami... Ale faktycznie włosy na nogach rosną bardzo wolno i są mięciutkie :O |
|
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kupowałyście może na all komplet pościeli do łóżeczka, tylko bez wypełnienia? Nie mogę nic znaleźć..
|
|
|
|
#2983 |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33020593]Mój problem przy Waszych to pikuś, ale.. widmo jutrzejszej depilacji tam mnie przeraża
Zwłaszcza po ostatniej traumie z nożyczkami... Ale faktycznie włosy na nogach rosną bardzo wolno i są mięciutkie :O[/QUOTE] słuchaj ja też jutro mam wizyte u gina i od piatku myślę jak się zabrac do depilacji...nogi to pikuś ale cała reszta ![]() |
|
|
|
#2984 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w takim razie w tym tygodniu muszę koniecznie zaliczyć H&M! no te kilka lat temu to był dramat z tymi stanikami, więc teraz omijałam bieliznę w H&M szerokim łukiem![]() Karozka - trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie i Maluszka i przytulam Cię bardzo mocno! a te baby w laboratorium... po prostu ręce opadają, jak tak można
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-19 o 20:47 |
|
|
|
|
#2986 |
|
Wtajemniczenie
|
Byliśmy dzisiaj w SR i mieliśmy fajne zajęcia o noworodku
![]() Bardzo się cieszę, że chodzę do szkoły rodzenia. Od kilku zajęć chodzimy już oboje i nawet P się nie buntuje ![]() Dziewczyny leżące, bardzo Wam współczuję Już nie dużo czasu zostało do rozwiązania. Trzymajcie się.niunia, fajne zdjęcia metamorfozy kuchni Co do kremów z filtrem dla nas, to ja używam IWOSTIN i jestem zadowolona http://www.iwostin.pl/rozwiazania_iw...ostin-solecrin Nie przejmujcie się tak tym goleniem (depilacją) pipczy Ginekolog przecież nie takie rzeczy widuje, a zdaje sobie sprawę z tego jak jest Wam już ciężko robić sobie wzorki Ja ostatnio swoją ogołociłam i nie miałam z tym większego problemu. Mój brzuch w porównaniu do Waszych jest mały, ale mam wrażenie, że w ciągu kilku ostatnich dni dużo urósł. Może jutro cyknę zdjęcie, to wrzucę na maila. można poprosić obsługę, żeby zdjęli klips na czas mierzenia. Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-03-19 o 20:57 |
|
|
|
#2987 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jakoś zawsze jest tak, że jak zaczynam się martwić to daje mi wtedy porządnego kopniaka i już wiem, że wszystko OK. Mój kochany dzidziuś Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33020593]Mój problem przy Waszych to pikuś, ale.. widmo jutrzejszej depilacji tam mnie przeraża Zwłaszcza po ostatniej traumie z nożyczkami... Ale faktycznie włosy na nogach rosną bardzo wolno i są mięciutkie :O[/QUOTE] O w mordę, właśnie mi przypomniałaś, że też muszę TO dziś zrobić, bo jutro mam wizytę I nie wiem kompletnie jak, bo się tam już w ogóle nie widzę!!! Ostatnio jeszcze coś tam widziałam, ale teraz już nic a nic. A do lusterka nie umiem - załamka |
|||
|
|
|
#2988 |
|
Konto usunięte
|
Ja też się kompletnie nie widzę. A z lusterkiem no to cóż, obawiam się, że nie uchroni mnie od kontuzji. Ale pocieszam się tak, jak napisała Gaabbi - gin pewnie niejedno widział, a już na pewno rozumie taką sytuację. Zresztą nie ma przymusu depilacji.
|
|
|
|
#2989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie jest to samo w sumie, jak Antoś za długo się nie rusza i zacznę się tym martwić, to dostaję kopa Słuchajcie, mój mały ułożony jest po prawej stronie generalnie i mam w tak przeokrutny sposób skopane żebra, że nie jestem w stanie normalnie funkcjonować na siedząco ... na stojąco też jest ciężko. Nie wiem co mogę z tym zrobić, czy jest na to jakaś rada, ale on ciągle mi się wypycha pod tymi biednymi żebrami a ja nie wiem jak im pomóc jest jakiś sposób na to, żeby mały przeniósł się w bardziej dla mnie życzliwe miejsce?
|
|
#2990 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój mały dzisiaj buszuje jak zwykle, puściłam mu teraz muzykę poważną dla bobasa i fałował cały brzuch. Nie wiem, może mi się wydaje, ale zawsze puszczamy mu jeden utwór i jest bardziej ożywiony jak go słyszy, może poznaje. Przy innych rusza się, ale zdecydowanie mniej. Zobaczymy jak się urodzi czy będzie poznawał. |
||
|
|
|
#2991 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Moja basenowa wycieczka wczoraj baaardzo miła i udana, a dziś ogarniałam domek w żółwim tempie, bo jednak trochę zmęczenia czułam... Tylko Maksiu znowu chory... Tydzień był zdrowy No i sa od razu skutki ![]() Pisałyście o gapieniu się ludzi na brzuchy, więc wyobraźcie sobie, co ja miałam wczoraj w 8. mies ciąży z niemałym brzuchem w parku wodnym ![]() Jutro dużo wizyt widzę. Trzymam kciuki! Ja też mam ![]() claudik, rinco, nie udało mi się nic zmienić, a mam wizytę o 17:30, więc nie będzie mnie w SR. Zanotujcie proszę dla mnie wszystko, co tam ciekawego będą mówić, zwłaszcza o zwyczajach w nowym szpitalu, pliz! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak widoki na przeprowadzkę? Zdążycie przed porodem? Cytat:
![]() zabciu, pokoi prezentuje się bardzo elegancko, świetne kolorki ścian Tylko jeszcze taki pustawy... Ciekawa jestem jak będzie wyglądał z dodatkami, na pewno będzie rewelacyjny.Cytat:
Byłam już tam i właśnie nic ładnego i porządnego ze śpioszków szczególnie mi się w oczy nie rzuciło...Cytat:
![]() Cytat:
![]() To na jutro miłego i mniej już stresującego dnia życzę Cytat:
Najważniejsze, że jesteś pod kontrolą lekarza i w szpitalu już będą mieli Cię na oku! Pisz do nas, co u Ciebie, chociażby smsa do kogokolwiek...anulka, Dasti, odezwijcie się!!!
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-03-19 o 21:37 |
||||||||
|
|
|
#2992 |
|
Rozeznanie
|
Andzya moj wypycha stopki nad wzgorkiem, jak go pogilgam to chowa
i tak w kolko Najgorsze jest jak kopie mnie w tylek,bo wtedy nie wiem co mam zrobic![]() Moja kolezanka,jak jej synek wpychal jej stopy w zebra przyciskala delikatnie palcem i zabieral giry
|
|
|
|
#2993 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33022240]Ja też się kompletnie nie widzę. A z lusterkiem no to cóż, obawiam się, że nie uchroni mnie od kontuzji. Ale pocieszam się tak, jak napisała Gaabbi - gin pewnie niejedno widział, a już na pewno rozumie taką sytuację. Zresztą nie ma przymusu depilacji.[/QUOTE]
No właśnie, chyba pooglądam się jeszcze w lusterku i jak uznam, że gin będzie w stanie mnie zbadać bez użycia maczety to może sobie odpuszczę koszenie ![]() Wrzuciłam na maila parę fotek ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
Jutro ma być chyba o porodzie, o ile dobrze zapamiętałam
|
|
|
|
|
#2994 |
|
BAN stały
|
Mam pytanie jak wrzucić np.zdjęcie na maila bądź obejrzeć ? bo z tego co czytałam dziewczyny wrzucają na jakiegoś maila
![]()
|
|
|
|
#2995 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja i tak obrabiam w razie czego tylko boczki, wnętrze zostawiam już nietknięte. Super pozytywne zdjęcia
|
|
|
|
|
#2996 |
|
Wtajemniczenie
|
Gaabi - a jaki masz rodzaj skóry? Chyba raczej suchą/normalną/mieszaną niż tłustą? Bo ja mam mieszaną w kierunku tłustej i dla mnie Iwostin jest strasznie tłusty, taki za konkretny. Ale w aptekach często mają próbki i można sobie popróbować
idę dać mężowi komputer do reanimacji, bo mam go juz dość dzisiaj! złośliwa bestia jak jasny gwint! (tzn. nie mąż, tylko komputer, oczywiście )
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-19 o 21:43 |
|
|
|
#2997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo jakbym tak przypadkiem nie dotarła do Krakowa, to wolę wiedzieć, co mnie czeka.O samym porodzie już co nieco wiem Ale jakbym mogła, to chętnie bym przyszła i posłuchała. A tu nie dość, że mam tą wizytę, to jeszcze Maks chory i ktoś musi z nim zostać, i akurat jest jeszcze zebranie w jego nowej szkole, a mąż musi zostać dłużej w pracy, bo ma wizytę przełożonego regionalnego |
|
|
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Ostatnio byłam zabiegana: budowa, projekty, wyprawka, rocznica ślubu nie miałam czasu na pisanie, ale do pewnego momentu czytałam, zaległości nadrobię jutro Do dziewczyn które mają zagrożoną ciążę, skurcze itp. Od kilku miesięcy biorę kwasy omega 3 dla kobiet w ciąży na lepszy rozwój mózgu i wzroku i ostatnio dojrzałam na opakowaniu napis: przyjmowanie preparatu zmniejsza ryzyko przedwczesnego porodu. Szmaragdowy kotku mam pytanie odnośnie balonika epino: czy jak będę z jego pomocą ćwiczyła od 36tc i osiągnę rozciągnięcie o średnicy 10cm to czy po porodzie nie będę rozciągnięta tak bardzo że nie będę (i mój partner też) nic czuła podczas przytulanek???
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#2999 |
|
Wtajemniczenie
|
OK, będę notować!
|
|
|
|
#3000 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.

)

i nikt mnie nie poinformował przy wydawaniu wyników, że jest coś nie tak... Dopiero lekarz mnie dziś uświadomił...

Ale jakoś zawsze jest tak, że jak zaczynam się martwić to daje mi wtedy porządnego kopniaka i już wiem, że wszystko OK. Mój kochany dzidziuś

No i sa od razu skutki 
) weszliśmy do sklepu i niewiele myśląc wybraliśmy. Będzie Tutek Grander czarno - zielony. 
i zrobiło mi się tak strasznie przykro, bo ja cały czas żyję od wizyty do wizyty tym, że jednak będę mogła wyjść jeszcze przed porodem.
Najważniejsze, że jesteś pod kontrolą lekarza i w szpitalu już będą mieli Cię na oku! Pisz do nas, co u Ciebie, chociażby smsa do kogokolwiek...