W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-17, 09:52   #2971
brumek
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Filip i Dominik - sto lat z okazji miesięcznic!

Oliweczko - sto lat z okazji urodzin
Żeby wszystko z OBOJGIEM Twoich dzieci było zawsze jak najlepiej

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Mam doła-wczoraj zaginął mój pies chyba ktoś go ukradł??był z mężem w warsztacie i poszedł na swój psi ,,obchód" i nie wrócił. Dzwoniłam na straż miejską, do schroniska i nic.....czekam.....po po południu rozwieszę ogłoszenia o zaginięciu............... ................
to mi zrobił piesek prezent na urodziny..........
Bardzo mi przykro. Co za smutna sytuacja Ale na pewno się znajdzie. Psy potrafią odnajdywac dom z gigantycznych odległości i po wielu dniach A schroniska obdzwoniliście?

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Wlasnie siedze jeszcze w pizamie, bo mamy zimna wode li i jedynie. nie mam jak sie umyc. dziec spi. Podanie wczoraj butelki z MM na noc zakonczylo sie kleska i znowu bylo milion pobudek na cycka. a ja juz chcialabym skonczyc z karmieniem UU. nie krzyczcie na mnie ale po prostu raz, ze jestem zmeczona, dwa mlody non stop gryzie mnie w cyce. nic przyjemnego.
Wody współczuję, znam ten ból
A z UU to musi być tak wg mnie, że ciągnie się to póki mam i dziecko czerpią przyjemność. Jeśli dla jednego z nich robi się to uciążliwe, nie ma sensu się męczyć Więc nikt Cie tu bi nie będzie, moja panno

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Dziubek,Oliweczka,Marinka przytulam Was mocno ,pozdrawiam wszystkie potrzebujące przytulenia,ja idę sie odrabiać po urodzinach córki
Była impreza? Zaległe ucałowania dla dużej panny w takim razie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
idę dziś do dermatologa, bo jak tak dalej pójdzie to obgryzę ręce do kości
Stary 2012-04-17, 09:54   #2972
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Dziubku cóż więcej mogę?

Oliweczko spelnienia marzeń!
Ja też słyszałam, że im mniejszy przedział wagowy fotelika tym lepiej.Najlepiej weź Julkę i poprzymierzaj ja do fotelików. Każde dziecko do innego pasuje.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 09:54   #2973
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
my daliśmy jakoś 750 zł bo miałam kupon zniżkowy do smyka, za tą kasę można też na necie kupić ten model. Dla mnie ma jeszcze jeden ważny plus, mianowicie pasy przymocowane do ruchomego zagłówka-bardzo wygodna sprawa
Dziubku, a czym on się różni od priori? Ja się jeszcze nie wdrażam za bardzo w tę tematykę, ale może powoli trzeba zacząć

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Co do fotelików ja ma m Recaro Young Sport 9-36kg i jestem zadowolona. To był wybór męża, poczytał i podjął decyzję. Zostawiłam mu wolną rękę. Małej tez taki kupimy.
On ma świetne opinie i wyniki w testach z tego co wiem
Stary 2012-04-17, 09:58   #2974
pieleszka
Wtajemniczenie

witajcie kobity
wiszę od rana na pasku, ale czasu nie bardzo mam żeby napisać (jestem cos dizisja dziwnie zajeta w pracy - a już przywykłam do lenistwa )
skrótem i na szybko:

aniu fajnie, że już mas zwrot. ja się musze przyznać,. że się jeszcze nie rozliczyłam coś się nie mogę ogarnąć. a powiedz mi jak odliczałaś Adasia to czerwiec też odliczałaś i dostałaś za niego zwrot?? bo hanka moja z końca lipca i ciągle niee wiem czy mogę lipiec już też odliczyć

oliweczka sto lat
co do fotelika - my kupiliśmy Hance recaro young sport (9-36 kg), mała jeszcze w nim nie jeździ bo za szczuplutka do niego...no i tatus też nie ma weny na zamonotwanie go
a co do pieska to wyobrażam sobie jak ci smutno i na pocieszenie na pewno się znajdzie!!!!

dziubku dla Ciebie. myślę o Tobie i mocno życzę, żeby się w końcu wszystko poukładało!!!!

Marinko dla Ciebie i Igorka chorutkiego... co z tymi lekarzami??? jkaby można było Wam jakoś pomóc to pisz!!!!

scio moja Haniutka identycznie się wczoraj rozpłakała przez sen i nawet UU jej nie uspokoiło...musiał ją tatuś ponosić na rączkach i uspokoić i dopiero zasnęła, ale też już w naszym łóżku została...

brumku fajne te krzesełko chicco. ja mam BD model Bambi, ale to spadkowe, więc mi się podoba Hance też odpoqwiada

AgaG ależ Wy uroczy na tym zdjęciu jesteście
teliku Ty i Twoi panowie rónie piękni no i spóźnione mocno urodzinowe
coś jeszcze miałam pisać,l ale zapomniałam....

aha!! kajool ja też bym chciała już przestać karmić, ale chyba mi mała nie pozwoli..jak tylko ją mąż ze żłobka przywozi to nie da się nawet rozebra ć bo już atakuje a mnie to już właśnie męczy...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 09:58   #2975
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

będę pamiętać

daj znać co powiedział lekarz ! tak bardzo dokucza ?
no dokucza cholerstwo wredne najlepiej to bym wsadziła ręce do masła i nie wyciągała

Brumku
Stary 2012-04-17, 09:59   #2976
SweetAngel1984
Zadomowienie

Aj .....
dziękuję za pamięć i ciepłe słowa.......
było ciężko nie powiem ale jakoś przetrwaliśmy
nikomu jednak nie życze tych rota bo to masakra

musze sie pochwalic bo ja z tych chwalipiętnych jestem że
Igorek 2 dni temu pierwszy raz stanął w łóżeczku : jupi:

wczesniej klekał sobie
a w weekend stanął sam samiutki
ale siedziec nie siada....
wiec pewnie tok jak kiedys pisalyscie
u nas na odwrot bedzie
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 10:00   #2977
iustyna1
Wtajemniczenie

Brumku tym się kierował przy zakupie . Kuba w nim już 2 lata jeździ i jesteśmy zadowoleni. Mógłby tylko się bardziej rozkładać do spania, ale etap spania Kuby w aucie mamy już chyba za sobą . Poza tym Tż kierował się też firmą - Recaro (zamiłowania rajdowe ).

Shira też mnie ostatnio łapki do szału doprowadzają. Napisz co lekarz powiedział/przepisał .

Oliweczko najlepszego i żeby ten śliczny powsinoga wrócił .

Marina myślę o Was .
Dziubek .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 10:04   #2978
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:

Shira też mnie ostatnio łapki do szału doprowadzają. Napisz co lekarz powiedział/przepisał .

.
to już drugi specjalista będzie zobaczymy co powie kurde zima się skończyła głupio chodzić do sklepu w rękawicach napiszę jak wrócę co mi powiedział
Stary 2012-04-17, 10:05   #2979
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do fotelików ja ma m Recaro Young Sport 9-36kg i jestem zadowolona. To był wybór męża, poczytał i podjął decyzję. Zostawiłam mu wolną rękę. Małej tez taki kupimy.

Zła byłam strasznie, że tak się nacięłam. Warto dać trochę więcej kasy. Teraz to wiem . Chyba nawet lepiej kupić używany, ale ten z górnej półki, niż nowy a tańszy.
mamy ten sam fotelik dla Hanysa. i też włąśnie mąż go wybrał - dałam mu w tej kwestii pole do popisu, bo stwierdziłam, że jak facet to poczyta, zapozna się, zorientuje lepiej niż ja i dobrze wybierze. cieszę się, że piszesz, że jest ok

a co do pogrubionego to tak zrobiłam z tym pierwszym fotelikiem-nosidłem. kupiłam używany-z pewnego źródła więc wiedziałam, że bezwypadkowy i nieuszkodzony był. a zależało mi żeby był dobry i bezpieczny, a nie tylko nowy

Stary 2012-04-17, 10:09   #2980
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

Ale do rzeczy. Jako że odbieram czasami Kubę z przedszkola t,rzeba było kupić dla niego drugi fotelik, taki sam był za drogi i kupiłam za 200 zł inny - Fisher Price (http://www.zabawkiph.pl/akcesoria-dl...beline-sp.html). Kupiłam go "wizualnie", głupia nie szukałam o nim opinii. I powiem tak - nigdy więcej taniego fotelika:
1. jest niewygodny!!!!!!!!!!!!! Kuba jakoś dziwnie w nim siedzi, głowę ma do przodu pochyloną, zamiast ją wygodnie opierać.
2. trudny montaż
3. gówn.iano wykonany.
4. pasy jakieś krótkie.

Zła byłam strasznie, że tak się nacięłam. Warto dać trochę więcej kasy. Teraz to wiem . Chyba nawet lepiej kupić używany, ale ten z górnej półki, niż nowy a tańszy.

masz rację , tylko jeśli kupować używany fotelik to tylko od "znajomych" gdzie masz pewność,że fotelik jest bezwypadkowy.

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dziubku cóż więcej mogę?

Ja też słyszałam, że im mniejszy przedział wagowy fotelika tym lepiej.Najlepiej weź Julkę i poprzymierzaj ja do fotelików. Każde dziecko do innego pasuje.

tak, warto przymierzyć. No i warto przymierzyć też fotelik do samochodu, szczególnie jak się posiada "niskie" auto.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dziubku, a czym on się różni od priori? Ja się jeszcze nie wdrażam za bardzo w tę tematykę, ale może powoli trzeba zacząć

Posiada regulowany zagłówek połączony z regulacją wysokości mocowania pasów barkowych. W Tobi jest czerwono-zielony wskaźnik optymalnego dociągnięcia pasa. Po odpięciu pasów fotelika, automatycznie luzują się one by ułatwić wyjęcie dziecka

pogrubione , z doświadczenia bardzo wygodna sprawa.

a tu masz 2 stronki z opisem obu modeli jesli chcesz poczytać :
tobi

priori

Justyna, Pieleszka

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-04-17 o 10:12
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 10:11   #2981
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Podanie wczoraj butelki z MM na noc zakonczylo sie kleska i znowu bylo milion pobudek na cycka. a ja juz chcialabym skonczyc z karmieniem UU. nie krzyczcie na mnie ale po prostu raz, ze jestem zmeczona, dwa mlody non stop gryzie mnie w cyce. nic przyjemnego.
moja miesiac sie przekonywala do butli i w koncu załapała. daje od dwoch dni na kolacje (i jeszcze plo wypiciu 125 ml daje UU bo sie domaga). a daje zwyczajnie dlatego ze nie najada sie moim. wiem ze mam duzo, ale widocznie nie tak tresciwego jak MM z kaszka, bo budzi sie co 2h. ja do pracy chodze i zwyczajnie padam na pysk po takihnocach (drugi tydzien budzi sie gorzej niz noworodek ). dzis w nocy obudzila sie dopiero o 4 na UU (a ja cala mokra od mleka )

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 10:21   #2982
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
moja miesiac sie przekonywala do butli i w koncu załapała. daje od dwoch dni na kolacje (i jeszcze plo wypiciu 125 ml daje UU bo sie domaga). a daje zwyczajnie dlatego ze nie najada sie moim. wiem ze mam duzo, ale widocznie nie tak tresciwego jak MM z kaszka, bo budzi sie co 2h. ja do pracy chodze i zwyczajnie padam na pysk po takihnocach (drugi tydzien budzi sie gorzej niz noworodek ). dzis w nocy obudzila sie dopiero o 4 na UU (a ja cala mokra od mleka )
no ja mam własnie takie obawy, że Hania się nie najada już do syta moim mlekiem... bo potrafi je pić dosłownie co godzinę no i w ogóle po powrocie do pracy (nie ściągam leka w ogóle) mam sama wrażenie, że produkuje się go mniej... nie zalewa mnie, a Hanka wypija dwa UU na raz (co się wcześniej nigdy nie zdażało)... inna sytuacja np. w weekend zjada rano UU oba, a za godzinę wcina kaszkę, aż jej sie uszy trzęsą normalnie jakby nigdy nie jadła
no i właśnie ja też zmęczona w pracy po tych nocnych karmieniach....

Stary 2012-04-17, 10:28   #2983
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Cześć kochane pamietacie mnie jeszcze?????

Nie mam szans na nadrobienie......

Dopiero od wczoraj jestesmy wszyscy zdrowi
i rota zwalczone......
Jasne ze pamietamy, ostatnio pytalam o Was fajnie ze jestes...

Cytat:
Filip i Dominik - sto lat z okazji miesięcznic!

Podpinam sie pod zyczonka

Cytat:

wczesniej klekał sobie
u nas na odwrot bedzie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
to już drugi specjalista będzie zobaczymy co powie kurde zima się skończyła głupio chodzić do sklepu w rękawicach napiszę jak wrócę co mi powiedział
tak tak pisz....ja tez ciekawa...moje rece wolaja o pomste do nieba
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 10:30   #2984
83monia
Zakorzenienie

pieleszka - u nas wlasnie tak samo, mała wciąga z dwóch UU i czasem co 2h i jeszzce podjada! wieczorem musi zjesc cos konkretnego (kaszke najczesciej ale np. wczoraj jadla z nami o 17 obiad - ziemniaki z mieskiem i buraczkami, to z mojego talerza!). juz wczesniej dzien bez obiadku byl dniem straconym a teraz dzien bez 3 obiadkow, deserku i kaszki jest dniem straconym panie w zlobku kazaly jeszcze jeden sloiczek z obiadkiem dawac bo mala jak widzi ine dzieci jedzace to najlepiej by im wyrwała jedzenie z buzi...

kajol, pieeszka - ja i tak robie za dziwaka w pracy ze sciagam mleko, ze nadal karmie.. duzo osob sie dziwi...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-04-17 o 10:32
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 10:41   #2985
marzena_S
Zadomowienie

Oliweczko, sto lat! Przede wszystkim dużo zdrówka dla Ciebie i fasolki. Dzień się jeszcze nie skończył, więc może dostaniesz prezent w postaci odnalezionego Tofika. (szkoda, że nie miał adresówki- zaopatrz go w nią koniecznie jak się odnajdzie )

Aga, jaką Ty masz świeżą i dziewczęcą urodę- cudo. Przypominasz mi trochę Anię Przybylską. Antoś to już spory kawaler.

Kajool, Naramowicka to dla mnie jakieś 40-50 minut podróży autobusami (dwoma lub trzema ). Wybierasz się do Poznania? Kiedy, na jak długo? Mów więcej, będziemy coś kombinować ze spotkaniem.

Dziubku, pisz jakbyśmy mogły pomóc w jakiś sposób.

Marinko, ale się na Was te choróbska skupiły. I co to za lekarze, którzy nie potrafią dziecka odpowiednio zdiagnozować.

Iustyna, ale ciekawy pomysł na czapę. Ja do takich robót mam raczej dwie lewe ręce, ale to wygląda dosyć przystępnie.

No i więcej nie pamiętam.
Stary 2012-04-17, 10:45   #2986
pieleszka
Wtajemniczenie

monia no Hanka moja też mocno żarta - w żłobku to pani mówi, że to najlepiej jedzące dziecko bo wciąga i kaszkę i banana i swój obiadek i potem jeszcze dzieciowy obiadek.. tak samo mówiła moja mama jak z nią siedziała w domu po chorobie, że je wszystko i wszystko jest mniam ale jak ja jestem w domu po pracy to zjada połowę i nagle jej świta w głowie, że mama ma lepsze rarytasy i odmawia jedzenia i następuje atak na UU... a wieczorem to w ogóle nie ma mowy żeby ją kaszką nakarmić... i dlatego tak mi się budzi w nocy... nienajedzona jest do syta...

Stary 2012-04-17, 10:46   #2987
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Obiecane zdjecia mojej gwiazdy...
Tak wygladala w dniu swojego swieta
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0274-crop.jpg (34,8 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0280cropp.jpg (45,4 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0278-crop.jpg (35,9 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0351-crop.jpg (46,6 KB, 36 załadowań)

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-04-17 o 10:57
Stary 2012-04-17, 10:55   #2988
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

Prawdziwa Królewna
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 10:57   #2989
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo mi przykro. Co za smutna sytuacja Ale na pewno się znajdzie. Psy potrafią odnajdywac dom z gigantycznych odległości i po wielu dniach A schroniska obdzwoniliście?

Dziękuję
U nas jest jedno schronisko-oczywiście dzwoniłam- wzięli mój numer w razie czego....straż miejska też ma mój numer.....
po pracy jade rozwieszać ogłoszenia
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

tak też zrobię-wezmę Juleczkę ze sobą
Cytat:
Aj .....
dziękuję za pamięć i ciepłe słowa.......
było ciężko nie powiem ale jakoś przetrwaliśmy
nikomu jednak nie życze tych rota bo to masakra

wczesniej klekał sobie
u nas na odwrot bedzie
a powiedz szczepiłas Igiego na rotawirusy?
Cytat:

Oliweczko najlepszego i żeby ten śliczny powsinoga wrócił .

.

Cytat:

Podpinam sie pod zyczonka
możesz mi zmienic na 27 lat, jezeli mam tam nadal 26
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Oliweczko, sto lat! Przede wszystkim dużo zdrówka dla Ciebie i fasolki. Dzień się jeszcze nie skończył, więc może dostaniesz prezent w postaci odnalezionego Tofika. (szkoda, że nie miał adresówki- zaopatrz go w nią koniecznie jak się odnajdzie )
oczywiście aby sie znajdzie będzie miał taki medalik z numerem telefonu i numerkiem z urzędu miasta.

Boże gdzie on jest????wariuje już.....myślalam, że ktoś zadzwoni ze schroniska, albo ze straży, ale nic...........

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Aniołeczek

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 11:02   #2990
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

hej hej
pamieta mnie ktoś jeszcze? Nie wiem jak to robię, ale stale mi czasu ostatnio brakuje....
Moje dziewczyny sa coraz bardziej samodzielne, obie już ładnie stoją, przy wszystim... No i ja mam oczy dookoła głowy
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich jubilatów, tych wcześniejszych i dzisiejszych
Stary 2012-04-17, 11:02   #2991
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:

możesz mi zmienic na 27 lat, jezeli mam tam nadal 26
zrobione
Stary 2012-04-17, 11:14   #2992
aania_20
Zakorzenienie

Dziubek Trzymaj się!

shira
Cytat:
HRozróżnia na swój sposób Czyli mówi: ten jest smutny, ten wesoły ,więc wesoły fajniejszy. A jeśli chodzi o nazewnictwo to powiedział, że ten wesoły, czyli SRACZKOWATY, jest lepszy

Cytat:
tak tak

Aż się boję pomyśleć, co się dzieje złego

Ten fotwelik samochodowy tez jest dla mnie póki co numerem jedenjedyne minusy, to waga tylko do 18kg.(wolałabym więcej) i cena.
ponoć takie są lepsze, a do 18 kg tak szybko nie dojdzie
Oby się piesek znalazł!

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
aniu fajnie, że już mas zwrot. ja się musze przyznać,. że się jeszcze nie rozliczyłam coś się nie mogę ogarnąć. a powiedz mi jak odliczałaś Adasia to czerwiec też odliczałaś i dostałaś za niego zwrot?? bo hanka moja z końca lipca i ciągle niee wiem czy mogę lipiec już też odliczyć
tak, za czerwiec też odliczałam, za lipiec już możesz
Cytat:
Wlasnie siedze jeszcze w pizamie, bo mamy zimna wode li i jedynie. nie mam jak sie umyc. dziec spi. Podanie wczoraj butelki z MM na noc zakonczylo sie kleska i znowu bylo milion pobudek na cycka. a ja juz chcialabym skonczyc z karmieniem UU. nie krzyczcie na mnie ale po prostu raz, ze jestem zmeczona, dwa mlody non stop gryzie mnie w cyce. nic przyjemnego.
No co Ty, dlaczego krzyczeć. Najważniejsze to żeby Wam obojgu to pasowało, nic na siłę
Cytat:
kajol, pieeszka - ja i tak robie za dziwaka w pracy ze sciagam mleko, ze nadal karmie.. duzo osob sie dziwi...
nie przejmuj się, ja też
Cytat:
pięknie!
Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
hej hej
pamieta mnie ktoś jeszcze?

co za pytanie!

Rany, Wy roczek niebawem macie!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 11:14   #2993
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczynki.

Stronczku piękna ta Twoja gwiazda
Marina mocno ściskam Ciebie i Igorka
Dziubku trzymaj się
Oliweczka sto lat
Sweet dobrze, ze już jesteś

Filip i Dominik - sto lat !

My mamy fotelik Maxi Cosi Priori. Nie ma regulowanego zagłówka, ale wygląda bardzo solidnie i myślę, że jest wygodny. Co nie zmienia faktu, że nie zdążę pasów zapiąć, a Domnik już marudzi, żeby go z niego zabrać. Ale ostatnio ma tak też z wózkiem i w ogóle ze wszystkim

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 11:17   #2994
zanka205
Zakorzenienie

Lena ma katar od wczoraj, ale mam nadzieję, że się nie rozprzestrzeni

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 11:22   #2995
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dzieki Jaciee

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 11:36   #2996
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
no ja mam własnie takie obawy, że Hania się nie najada już do syta moim mlekiem... bo potrafi je pić dosłownie co godzinę no i w ogóle po powrocie do pracy (nie ściągam leka w ogóle) mam sama wrażenie, że produkuje się go mniej... nie zalewa mnie, a Hanka wypija dwa UU na raz (co się wcześniej nigdy nie zdażało)... inna sytuacja np. w weekend zjada rano UU oba, a za godzinę wcina kaszkę, aż jej sie uszy trzęsą normalnie jakby nigdy nie jadła
no i właśnie ja też zmęczona w pracy po tych nocnych karmieniach....
no u mnie to samo bylo przez powrot do pracy, nie sciagalam ale ciagle mam mleko, tylko wydaje mi sie wlasnie, ze on teraz juz sie nim nie najada. bo mam milion pobudek w nocy, musze mu dawac dwie do oproznienia, no i rano mam takie flaki a on jeszcze chcialby ciagnac. karmienie nie jest juz dla mnie przyjemnoscia.
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Kajool, Naramowicka to dla mnie jakieś 40-50 minut podróży autobusami (dwoma lub trzema ). Wybierasz się do Poznania? Kiedy, na jak długo? Mów więcej, będziemy coś kombinować ze spotkaniem.
to jakos sie dogadamy, bo albo w tym albo w przyszlym miesiacu mam zamiar odwiedzic siostre i stare smieci (studiowalam w poznaniu). pewnie pojade na jakis tydzien, tylkomusze sprecyzowac plany. ale bardzo chcialabym sie z wami spotkac. Jakies miejsce dogodne dla nas wybierzemy. Kolo siostry jest fajne miejsce dla maluchow: "motylarnia" z placem zabaw. ale to dogadamy sie jeszcze

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
hej hej
pamieta mnie ktoś jeszcze? Nie wiem jak to robię, ale stale mi czasu ostatnio brakuje....
Moje dziewczyny sa coraz bardziej samodzielne, obie już ładnie stoją, przy wszystim... No i ja mam oczy dookoła głowy
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich jubilatów, tych wcześniejszych i dzisiejszych
bella w twoim przypadku powinnas miec podwojona ustawowo dobe. my nie wyrabiamy z jednym dzieckiem a ty masz dwojke.

gdzie zaneta

Dla dzisiejszych solenizantow sto lat
Stary 2012-04-17, 11:47   #2997
pieleszka
Wtajemniczenie

a tak mam chwile to wrzucam zdjęcie Hanyski - mało mi w aparat nie wlazła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 398323_3244500790409_1203562164_32628013_291205762_n[1].jpg (87,0 KB, 47 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 13:13   #2998
marzena_S
Zadomowienie

Cookie, super, że jesteś. Jak Zuza, już wyszliście ze szpitala? Co z krwiakami?

Kajool, ale faaaaajnie - tydzień brzmi dobrze, na pewno uda się zorganizować spotkanie. (mam tylko nadzieję, że się nie wyminiemy, bo my na majówkę jedziemy do rodziców, a od 19 nad morze) Tą motylarnią mnie zaciekawiłaś- już wygooglowałam i widzę, że świetne miejsce. Co prawda strasznie daleko, ale jeśli tż akurat będzie w domu to mógłby nas dowieźć- zobaczymy co na to pozostałe dziewczyny.(Blondynko, Piwnooka, Nataszko ?) Studiując w Poznaniu pewnie poznałaś trochę miasto, więc w razie czego chyba dasz radę trochę dalej się wypuścić (np. Cytadela- ode mnie było by to w połowie drogi)?
Telik, by też mógł ruszyć dupkę i byłoby większe spotkanie.

Stronczek
, prawdziwa gwiazda- elegancja i szyk. Torcik wyglądał bardzo apetycznie.

Pieleszko, super, że Hani tak apetyt dopisuje- jakie ona ma piękne, wielkie oczyska. (już to chyba nawet pisałam )
Stary 2012-04-17, 13:14   #2999
karolinee1983
Zadomowienie

Filip, Dominik za miesięcznicę!

Cytat:
Cytat:
a tak mam chwile to wrzucam zdjęcie Hanyski - mało mi w aparat nie wlazła
Dwie małe księżniczki

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 13:21   #3000
SweetAngel1984
Zadomowienie

Stronczek - mala ksiezniczka

pieleszka - sliczna

oliweczka - nie szczepiła i nie załuje kurcze ja to nie nalezy chyba do matek wrazliwych i uwazam ze to czlowiek jak kazdy z nas i nie uchronie go przed chorobami jak nie ta to inna a jakbym miala zaczepic na wszsytko lacznie z grypa to kurcze zostaloby tylko przeziebienie bez szczepienne

Ale musze sie pochwalić ze uniknelismy szpitala
pani doktor mnie pochwalila i powiedziala ze Igorek ma wspaniala mame
byl swietnie nawodniony
dawalam odpowiednie leki przeciko biegunce i nawadniajace noi goraczkowe
i dalismy rade......
choc fakt zapierdzielac trzebabylo 24h na dobe i to 2 razy wiecej niz normalnie

dziubek - dziubuniu powiedz mi a z czym te kanapy mu robisz....? bo ja daje czasem Igorkowi chlebek albo buleczke z maselkiem prawdziwym ale nic jeszcze nie kladlam na niego

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2012-04-17 o 13:22
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości