|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Filip i Dominik - sto lat z okazji miesięcznic!
![]() ![]() ![]() Oliweczko - sto lat z okazji urodzin ![]() Żeby wszystko z OBOJGIEM Twoich dzieci było zawsze jak najlepiej ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A z UU to musi być tak wg mnie, że ciągnie się to póki mam i dziecko czerpią przyjemność. Jeśli dla jednego z nich robi się to uciążliwe, nie ma sensu się męczyć ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2972 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Dziubku
![]() ![]() Oliweczko spelnienia marzeń! ![]() Ja też słyszałam, że im mniejszy przedział wagowy fotelika tym lepiej.Najlepiej weź Julkę i poprzymierzaj ja do fotelików. Każde dziecko do innego pasuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2973 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2974 |
Wtajemniczenie
|
witajcie kobity
wiszę od rana na pasku, ale czasu nie bardzo mam żeby napisać (jestem cos dizisja dziwnie zajeta w pracy - a już przywykłam do lenistwa ![]() skrótem i na szybko: aniu fajnie, że już mas zwrot. ja się musze przyznać,. że się jeszcze nie rozliczyłam ![]() ![]() oliweczka sto lat ![]() ![]() ![]() co do fotelika - my kupiliśmy Hance recaro young sport (9-36 kg), mała jeszcze w nim nie jeździ bo za szczuplutka do niego...no i tatus też nie ma weny na zamonotwanie go ![]() a co do pieska to wyobrażam sobie jak ci smutno i na pocieszenie ![]() dziubku ![]() ![]() Marinko ![]() scio moja Haniutka identycznie się wczoraj rozpłakała przez sen i nawet UU jej nie uspokoiło...musiał ją tatuś ponosić na rączkach i uspokoić i dopiero zasnęła, ale też już w naszym łóżku została... brumku fajne te krzesełko chicco. ja mam BD model Bambi, ale to spadkowe, więc mi się podoba ![]() AgaG ależ Wy uroczy na tym zdjęciu jesteście ![]() ![]() ![]() teliku Ty i Twoi panowie rónie piękni ![]() ![]() ![]() coś jeszcze miałam pisać,l ale zapomniałam.... aha!! kajool ja też bym chciała już przestać karmić, ale chyba mi mała nie pozwoli..jak tylko ją mąż ze żłobka przywozi to nie da się nawet rozebra ć bo już atakuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
Zadomowienie
|
no dokucza cholerstwo wredne najlepiej to bym wsadziła ręce do masła i nie wyciągała
![]() Brumku ![]()
#2976 |
Zadomowienie
|
Aj .....
dziękuję za pamięć i ciepłe słowa....... było ciężko nie powiem ale jakoś przetrwaliśmy nikomu jednak nie życze tych rota bo to masakra ![]() musze sie pochwalic bo ja z tych chwalipiętnych jestem że Igorek 2 dni temu pierwszy raz stanął w łóżeczku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wczesniej klekał sobie a w weekend stanął sam samiutki ale siedziec nie siada.... wiec pewnie tok jak kiedys pisalyscie u nas na odwrot bedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2977 |
Wtajemniczenie
|
Brumku tym się kierował przy zakupie
![]() ![]() ![]() Shira też mnie ostatnio łapki do szału doprowadzają. Napisz co lekarz powiedział/przepisał ![]() Oliweczko najlepszego i żeby ten śliczny powsinoga wrócił ![]() Marina myślę o Was ![]() Dziubek ![]()
![]() |
#2978 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2979 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do pogrubionego to tak zrobiłam z tym pierwszym fotelikiem-nosidłem. kupiłam używany-z pewnego źródła więc wiedziałam, że bezwypadkowy i nieuszkodzony był. a zależało mi żeby był dobry i bezpieczny, a nie tylko nowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz rację , tylko jeśli kupować używany fotelik to tylko od "znajomych" gdzie masz pewność,że fotelik jest bezwypadkowy. Cytat:
![]() tak, warto przymierzyć. No i warto przymierzyć też fotelik do samochodu, szczególnie jak się posiada "niskie" auto. Cytat:
Posiada regulowany zagłówek połączony z regulacją wysokości mocowania pasów barkowych. W Tobi jest czerwono-zielony wskaźnik optymalnego dociągnięcia pasa. Po odpięciu pasów fotelika, automatycznie luzują się one by ułatwić wyjęcie dziecka pogrubione , z doświadczenia bardzo wygodna sprawa. a tu masz 2 stronki z opisem obu modeli jesli chcesz poczytać : tobi priori Justyna, Pieleszka ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-04-17 o 10:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2982 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() no i właśnie ja też zmęczona w pracy po tych nocnych karmieniach.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2983 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() tak tak pisz....ja tez ciekawa...moje rece wolaja o pomste do nieba |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2984 |
Zakorzenienie
|
pieleszka - u nas wlasnie tak samo, mała wciąga z dwóch UU i czasem co 2h i jeszzce podjada! wieczorem musi zjesc cos konkretnego (kaszke najczesciej ale np. wczoraj jadla z nami o 17 obiad - ziemniaki z mieskiem i buraczkami, to z mojego talerza!). juz wczesniej dzien bez obiadku byl dniem straconym a teraz dzien bez 3 obiadkow, deserku i kaszki jest dniem straconym
![]() ![]() kajol, pieeszka - ja i tak robie za dziwaka w pracy ze sciagam mleko, ze nadal karmie.. duzo osob sie dziwi... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-04-17 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Zadomowienie
|
Oliweczko, sto lat! Przede wszystkim dużo zdrówka dla Ciebie i fasolki. Dzień się jeszcze nie skończył, więc może dostaniesz prezent w postaci odnalezionego Tofika.
![]() ![]() Aga, jaką Ty masz świeżą i dziewczęcą urodę- cudo. ![]() ![]() Kajool, Naramowicka to dla mnie jakieś 40-50 minut podróży autobusami (dwoma lub trzema ![]() ![]() Dziubku, pisz jakbyśmy mogły pomóc w jakiś sposób. ![]() Marinko, ale się na Was te choróbska skupiły. I co to za lekarze, którzy nie potrafią dziecka odpowiednio zdiagnozować. ![]() Iustyna, ale ciekawy pomysł na czapę. ![]() No i więcej nie pamiętam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2986 |
Wtajemniczenie
|
monia no Hanka moja też mocno żarta - w żłobku to pani mówi, że to najlepiej jedzące dziecko bo wciąga i kaszkę i banana i swój obiadek i potem jeszcze dzieciowy obiadek.. tak samo mówiła moja mama jak z nią siedziała w domu po chorobie, że je wszystko i wszystko jest mniam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Wtajemniczenie
|
Obiecane zdjecia mojej gwiazdy...
Tak wygladala w dniu swojego swieta ![]() Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-04-17 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2989 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas jest jedno schronisko-oczywiście dzwoniłam- wzięli mój numer w razie czego....straż miejska też ma mój numer..... po pracy jade rozwieszać ogłoszenia ![]() Cytat:
![]() tak też zrobię-wezmę Juleczkę ze sobą ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Boże gdzie on jest????wariuje już.....myślalam, że ktoś zadzwoni ze schroniska, albo ze straży, ale nic........... ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2990 |
Zakorzenienie
|
hej hej
pamieta mnie ktoś jeszcze? Nie wiem jak to robię, ale stale mi czasu ostatnio brakuje.... Moje dziewczyny sa coraz bardziej samodzielne, obie już ładnie stoją, przy wszystim... No i ja mam oczy dookoła głowy ![]() Wszystkiego najlepszego dla wszystkich jubilatów, tych wcześniejszych i dzisiejszych ![]()
#2991 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2992 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dziubek
![]() ![]() shira ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oby się piesek znalazł! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co za pytanie! Rany, Wy roczek niebawem macie!
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczynki.
Stronczku piękna ta Twoja gwiazda ![]() Marina mocno ściskam Ciebie i Igorka ![]() Dziubku trzymaj się ![]() Oliweczka sto lat ![]() Sweet dobrze, ze już jesteś ![]() Filip i Dominik - sto lat ! ![]() My mamy fotelik Maxi Cosi Priori. Nie ma regulowanego zagłówka, ale wygląda bardzo solidnie i myślę, że jest wygodny. Co nie zmienia faktu, że nie zdążę pasów zapiąć, a Domnik już marudzi, żeby go z niego zabrać. Ale ostatnio ma tak też z wózkiem i w ogóle ze wszystkim ![]()
#2994 |
Zakorzenienie
|
Lena ma katar od wczoraj, ale mam nadzieję, że się nie rozprzestrzeni
#2996 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
gdzie zaneta ![]() ![]() ![]() Dla dzisiejszych solenizantow sto lat ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Wtajemniczenie
|
a tak mam chwile to wrzucam zdjęcie Hanyski - mało mi w aparat nie wlazła
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2998 |
Zadomowienie
|
Cookie, super, że jesteś.
![]() Kajool, ale faaaaajnie ![]() ![]() ![]() ![]() Telik, by też mógł ruszyć dupkę i byłoby większe spotkanie. ![]() ![]() Stronczek, prawdziwa gwiazda- elegancja i szyk. ![]() ![]() Pieleszko, super, że Hani tak apetyt dopisuje- jakie ona ma piękne, wielkie oczyska. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2999 | ||
Zadomowienie
|
Filip, Dominik
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Zadomowienie
|
Stronczek - mala ksiezniczka
pieleszka - sliczna oliweczka - nie szczepiła i nie załuje kurcze ja to nie nalezy chyba do matek wrazliwych i uwazam ze to czlowiek jak kazdy z nas i nie uchronie go przed chorobami jak nie ta to inna a jakbym miala zaczepic na wszsytko lacznie z grypa to kurcze zostaloby tylko przeziebienie bez szczepienne ![]() Ale musze sie pochwalić ze uniknelismy szpitala ![]() pani doktor mnie pochwalila i powiedziala ze Igorek ma wspaniala mame ![]() byl swietnie nawodniony dawalam odpowiednie leki przeciko biegunce i nawadniajace noi goraczkowe i dalismy rade...... choc fakt zapierdzielac trzebabylo 24h na dobe i to 2 razy wiecej niz normalnie ![]() dziubek - dziubuniu powiedz mi a z czym te kanapy mu robisz....? bo ja daje czasem Igorkowi chlebek albo buleczke z maselkiem prawdziwym ale nic jeszcze nie kladlam na niego
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-04-17 o 13:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.