Grupa wsparcia dla problemowych kobitek w związkach - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-10, 19:17   #2971
QueenBlair
Wtajemniczenie

Dot.: Grupa wsparcia dla problemowych kobitek w związkach

Cytat:
Napisane przez Connff Pokaż wiadomość
To ja się niepytana mogę wypowiedzieć, bo jestem koszmarną choleryczką . Osobiście po takim wybuchu złości są dwa dominujące odczucia: jedno to wstyd, drugie - ulga. Bo przeszło, bo już jest po . Za to faktem jest, że jak już mi przejdzie, to potrafię się przyznać do błędu i przeprosić. Uff, nie jestem taka najgorsza .

Tyle że z drugiej strony powiem wam tak... ja jestem straszną wariatką, jak wpadnę w złość to potrafię nawyklinać się nieziemsko, ale drugiej osoby nie wyzywam (za to byłego zdarzyło mi się popchnąć różnica masy sprawiła, że raczej tego nie poczuł, no ale mimo wszystko).

Odpowiadając jeszcze na pytanie: gdyby mnie facet zwyzywał, prawdopodobnie dostałby w mordę, a ja bym się obróciła na pięcie i sobie poszła. Wcale nie twierdzę, że to najlepsze rozwiązanie, bo pewnie później byłoby mi głupio .
Mnie mój facet nie wyzywa i nie wyzywał. Powiem szczerze,że jakby to robił to by mnie więcej nie zobaczył pomimo dużej miłości z mojej strony.

Chodzi mi o to,ze ja nie jestem w stanie pojąć "cholerycznej" postawy. Tż ma tak,że łatwo się wkurza, awanturuje w sumie o byle co, ale szybko mu przechodzi. Ja natomiast bardzo wszystko przeżywam i biorę do siebie.

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Popełniasz podstawowy błąd - układasz sobie pod niego życie, nie mogąc liczyć na wzajemność.

Skup się na nauce, zorganizuj sobie trochę sama czas bez myślenia o nim. Niech on się zorientuje, że albo się postara, albo spotkań nie będzie, i tyle. Pozołzuj trochę, bo go rozpuściłaś widocznie
Myślę,że to ogólnie bardzo dobra rada,którą każda dziewczyna powinna wziąć sobie do serca.
Stary 2013-01-10, 19:18   #2972
kangu
Rozeznanie

dziewczyny, a jak się zachowują wasi faceci kiedy są chorzy?
kangu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 19:19   #2973
QueenBlair
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kangu Pokaż wiadomość
Tzn?
Stary 2013-01-10, 19:26   #2974
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Dramatycznie mój jest typowym jękałą - umieram, oboże, jak się źle czuję, zrób mi herbatki, ależ mnie boli nos, czy powinienem brać te leki czy nie, blablabla na szczęście jak go parę razy obśmiałam, że 37,0 to nie jest temperatura od której się ścina białko w mózgu, to trochę zwolnił

Ale on ogólnie ma trochę anginowy problem, więc raczej dmucha na zimne żeby się nie załatwić na amen
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 19:32   #2975
kangu
Rozeznanie

bo słyszłam różne teorie od koleżanek, ze albo: wymaga opieki 24 h, z powodu zwykłego katarku zachowuje się jakby był umierający, albo na odwrót zgrywa twardziela, marudzi, ogólnie duże dziecko. mam w tej chwili taką sytuację i staram sie być cierpliwa, ale ogólnie troszke mnie juz denerwuje...moja mama zawsze mówiła, że jak facet choruje to przezywa jakby sie świat walił, marudzi itp i faktycznie mój tata tak ma.
Stary 2013-01-10, 19:44   #2976
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d
Konto usunięte

Cytat:
bo słyszłam różne teorie od koleżanek, ze albo: wymaga opieki 24 h, z powodu zwykłego katarku zachowuje się jakby był umierający, albo na odwrót zgrywa twardziela, marudzi, ogólnie duże dziecko. mam w tej chwili taką sytuację i staram sie być cierpliwa, ale ogólnie troszke mnie juz denerwuje...moja mama zawsze mówiła, że jak facet choruje to przezywa jakby sie świat walił, marudzi itp i faktycznie mój tata tak ma.
Chorobę przeżywa zaupełnie normalnie - w zależności od tego jak bardzo jest chory. Gorzej jeżeli go coś boli (nawet nie mocno) bez przyczyny, albo coś go uwiera/czuje dyskomfort. Wtedy potrafi stękać, jęczeć i w ogóle jakby bóle porodowe przeżywał... A jak mnie np. zdarzały się nowe szpilki cisnąć na imprezie to nawet się nie skrzywie, zawsze mnie ciekawiło takie "męskie" podejście do bólu
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 19:54   #2977
bubelmart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość
(...)Miałam dokładnie tak samo. Bałam się wyrazić swoje zdanie a teraz to walę prosto z mostu

Też czasami powracam do rozmów. Tylko zawsze myślałam, że nie będę już zawracać jemu tyłka i znowu poruszać ten sam problem. Ale chyba zacznę robić jak Ty

Dobrze jest wiedzieć, że są jeszcze takie osoby (...)
ah, to nawet nie chodziło o wyrażenie własnego zdania ile np. przyznanie się, że z czymś sobie nie radzę, coś mnie boli albo ogólnie coś jest nie tak. mam taką mamę, która...jakby to określić? nosi spodnie i to wyniosłam z domu, więc nieradzenie sobie z czymś było przez większą część mojego życia masakrą, a już powiedzenie o tym...kosmos! albo powiedzenie o czymś, co mogłoby mnie narazić na krytykę, której się bałam jak ognia... ale na szczęście się to skończyło/kończy się
ja, jak mnie coś męczy, muszę do tego wrócić, muszę wyjaśnić, bo inaczej nie będę spać po nocach...a jednak cenię sobie dobry sen
tak, od razu lepiej wiedzieć, że się nie jest samemu powodzenia z tą rozmową

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
Ja studiuję medycynę i nie pracuję w wakacje, bo nie mam czasu Pomijam fakt, że bardzo dużo ludzi ma we wrześniu poprawkowe egzaminy i przez całe wakacje muszą się uczyć albo odrabiają przez 1-2 miesiące praktyki w szpitalu. Sama 100x bardziej wolałabym być kelnerką niż kuć codziennie po 10h. Taka mała uwaga.(...)
Nuova, wiem, że nie to miałaś na myśli, ale taka dygresja - pracowałam jako kelnerka, takim osobom też należy się chapeau bas

[1=b57b0c36aac5e3558a14a2d 0d269fc6e062f42ab_5d436f0 84516d;38572024]Chorobę przeżywa zaupełnie normalnie - w zależności od tego jak bardzo jest chory. Gorzej jeżeli go coś boli (nawet nie mocno) bez przyczyny, albo coś go uwiera/czuje dyskomfort. Wtedy potrafi stękać, jęczeć i w ogóle jakby bóle porodowe przeżywał... A jak mnie np. zdarzały się nowe szpilki cisnąć na imprezie to nawet się nie skrzywie, zawsze mnie ciekawiło takie "męskie" podejście do bólu [/QUOTE]

haha niechby któryś musiał dziecko urodzić... aż sobie mogę wyobrazić ten popłoch i przerażenie jeszcze zanim by poczuli tak naprawdę ból

anyone who can touch you
- can hurt you or heal you
bubelmart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 19:54   #2978
QueenBlair
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój powie,że coś mu dolega. I na tym koniec.

Nie mieszkamy razem więc nie wiem jakby to było gdybym była dla niego dostępna do opieki.
Stary 2013-01-10, 20:11   #2979
StaramSie
Raczkowanie

Mój umiera jak jest chory ale w sumie ja mam podobnie wiec go rozumiem
StaramSie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 20:34   #2980
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
Dramatycznie mój jest typowym jękałą - umieram, oboże, jak się źle czuję, zrób mi herbatki, ależ mnie boli nos, czy powinienem brać te leki czy nie, blablabla na szczęście jak go parę razy obśmiałam, że 37,0 to nie jest temperatura od której się ścina białko w mózgu, to trochę zwolnił

Ale on ogólnie ma trochę anginowy problem, więc raczej dmucha na zimne żeby się nie załatwić na amen
o to to!
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 20:37   #2981
kangu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez StaramSie Pokaż wiadomość
Mój umiera jak jest chory ale w sumie ja mam podobnie wiec go rozumiem
no ja się nie spodziewam , ze będzie skakał z radości w trakcie choroby, ale ogólnie raz zgrywa twardziela- po co lekarz? po co leki? (ogólnie do lekarza sie go nie da zaciągnąć) a potem wszystko przeszkadza, wszystko na nie bo...jest przecież chory, nawet jak zadzwonię i sie zapytam jak tam,to źle, bo nie lubi żeby sie pytać jak sie czuje- jest chory....no to sie przestałam pytać.
ja jak jestem chora- ide do lekarza , odpoczywam, normalnie gadam, kilka dni i juz ok...a tu kataklizm.
Stary 2013-01-10, 20:42   #2982
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
Napisane przez bubelmart Pokaż wiadomość
Nuova, wiem, że nie to miałaś na myśli, ale taka dygresja - pracowałam jako kelnerka, takim osobom też należy się chapeau bas
Miałam na myśli, że wolałabym od nauki nawet ciężką pracę non stop na nogach w stylu kelnerka. Absolutnie nie uważam, że kelnerowanie to prosta/głupia/nieważna praca, mam nadzieję, że tak tego nie odebrałaś
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 21:40   #2983
StaramSie
Raczkowanie

Dziewczyny a mnie interesuje tym razem temat czy Wasz luby widział Was bez makijażu?
Stary 2013-01-10, 21:48   #2984
nniee
Zakorzenienie

Taak, codziennie ;-p
Stary 2013-01-10, 21:52   #2985
kangu
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny a mnie interesuje tym razem temat czy Wasz luby widział Was bez makijażu?
pewnie a czemu nie?
Stary 2013-01-10, 21:58   #2986
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d
Konto usunięte

Cytat:
Miałam na myśli, że wolałabym od nauki nawet ciężką pracę non stop na nogach w stylu kelnerka. Absolutnie nie uważam, że kelnerowanie to prosta/głupia/nieważna praca, mam nadzieję, że tak tego nie odebrałaś
a tak btw. co studiujesz? Lekarski?
Cytat:
pewnie :P i to chyba na drugim spotkaniu nad wodą
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 22:00   #2987
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
Dziwne pytanie :P Oczywiście, że tak i zawsze mi powtarza, że jestem piękna bez mejkapu.

Cytat:
a tak btw. co studiujesz? Lekarski?
Stomatologię

Edytowane przez Nuova
Czas edycji: 2013-01-10 o 22:03
Stary 2013-01-10, 22:06   #2988
magda170325
Wtajemniczenie

Cytat:
Widzi wiele razy. Powiedział, że nie rozumie różnicy jak się umaluję (a ja maluję tylko rzęsy) i jak tego nie zrobię
Kilka razy zdarzyło mi się mieć jakieś tam kreski na powiekach to razem ze swoim współlokatorem tak na mnie popatrzyli wtedy i stwierdzili 'hmm, jakoś dziwnie wyglądasz, jak nie Ty'
magda170325 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 22:22   #2989
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Cytat:
Mój jak duże dziecko. Trzeba się nim opiekować, podawać leki, bo sam o nich nie pamięta, smarować plecki, zakładać szaliczek i dawać buzi co 5 minut.

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
E tam. Przynajmniej można sobie nakarmić swój instynkt macierzyński.

Dodam tylko, że jak ja jestem chora to on koło mnie też skacze i się opiekuje.

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Absolutnie nie. Wstaję o 5 rano, żeby mieć godzinkę na nałożenie tynku i tapety zanim misio się obudzi. Potem układam włosy, żeby nie myślał, że śpię rozczochrana, potem wracam szybko do łóżka i udaję, że obudziłam się taka piękna.

(Ironizuję oczywiście.)
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 22:49   #2990
Polinezyjka
Zakorzenienie

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;38576230]

Absolutnie nie. Wstaję o 5 rano, żeby mieć godzinkę na nałożenie tynku i tapety zanim misio się obudzi. Potem układam włosy, żeby nie myślał, że śpię rozczochrana, potem wracam szybko do łóżka i udaję, że obudziłam się taka piękna.

(Ironizuję oczywiście.)
[/QUOTE]

genialne a mają tak kobietki mają! Mój znajomy miał dziewczynę która miała nocny i dzienny makijaż

Ja ogólnie raczej się nie maluje (w ogóle, tylko krem ale to jak mi się przypomni) więc nie tylko on mnie bez makijażu widzi a wszyscy. Wręcz moja przyjaciółka po 2 miesiącach mieszkania ze mną się bardzo zdziwiła jak zapytałam ją czy mogę pomalować rzęsy jej tuszem (cały czas myślała, że chodzę pomalowana )

A co do problemików:P
Wczoraj byłam dość nerwowa i jeden (pewnie żart ale go nie zrozumiałam:P) ze strony mojego mężczyzny mnie tak rozwścieczył (na gadu) że go zbanowałam. Po paru minutach na FB do mnie napisał coś tam miłego, ale że ja nie odpisywalam dalej bo od paru ładnych minut probowałam go odblokować (chole rne nowe gadu gadu) to kurczę się domyślił i napisał mi : co pewnie teraz próbujesz mnie odblokować i nie wiesz jak

ogólnie to był pierwszy raz jak sie tak zezłościłam de facto o głupotę i zablokowałam na gadu go :P głupio mi było no ale dotknął żartem czegoś co mnie ostatnio denerwuje
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 22:50   #2991
kangu
Rozeznanie

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;38576230]Mój jak duże dziecko. Trzeba się nim opiekować, podawać leki, bo sam o nich nie pamięta, smarować plecki, zakładać szaliczek i dawać buzi co 5 minut.

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

E tam. Przynajmniej można sobie nakarmić swój instynkt macierzyński.

Dodam tylko, że jak ja jestem chora to on koło mnie też skacze i się opiekuje.
)[/QUOTE]

ale mi nie chodzi o to, że ja się nim nie interesuję, czy że mi to przeszkadza, dzwonię , pytam czy ma leki itd, ale im bardziej sie martwie tym bardziej on się denerwuje , ze ja się martwię i mówi że jemu nic nie jest i mam sie nie pytać, po czym po chwili , że jest taaki chory i idzie spać leżeć itd i słysze jak oddycha i mowi przez nos, no więc jak mam sie nie martwić, raczej się skołowana czuję, tak jakby nie chciał pokazac swojej słabości? nie wiem
Stary 2013-01-10, 22:51   #2992
StaramSie
Raczkowanie

Pytam, bo moja siostra jest naprawdę piękną dziewczyną i nigdy nie pokazała się chłopakowi bez makijażu nie wiem czemu ale się boi, mówi że czuje się brzydka bez makijażu. Chciałam się przekonać czy to normalne a ja tylko inaczej myślę, czy faktycznie dziewczyny pokazują się bez makijażu okazjonalnie swoim facetom tylko...
Stary 2013-01-10, 22:51   #2993
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Cytat:
Masz jakieś kompleksy związane z wyglądem albo z cerą? Kochana, facet, który kocha nie zwraca uwagi na takie szczegóły. I tak Ci powie, że jesteś piękna i będzie chciał Cię całować. Ja zawsze tak miałam, że kiedy uważałam. że wyglądam jak strach na wróble, to facetom się akurat na amory zbierało i słyszałam, że jestem piękna, albo cudowna. Zastanawiałam się nawet gdzie oni w tym momencie to piękno widzą.
Stary 2013-01-10, 22:55   #2994
bubelmart
Rozeznanie

Cytat:
nie, nie...tak tylko mi się przypomniały dobre czasy - jak to za siłownię nie trzeba było płacić, bo w pracy była za darmochę...a jaka pupka była jędrna, jak się tak człowiek nabiegał eh,piękne czasy...

Cytat:
oczywiście. zawsze twierdzi, że bez najpiękniej, ale bardzo lubi jak sobie zrobię kreseczki czasami też tak patrzy jak się maluję i mówi, że on nie wie po ja tam tyyyle tego daję (a ja tam i tak niewiele stosuję )

anyone who can touch you
- can hurt you or heal you
bubelmart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 22:59   #2995
Connff
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez QueenBlair
Chodzi mi o to,ze ja nie jestem w stanie pojąć "cholerycznej" postawy. Tż ma tak,że łatwo się wkurza, awanturuje w sumie o byle co, ale szybko mu przechodzi. Ja natomiast bardzo wszystko przeżywam i biorę do siebie.
Mam identycznie jak Twój facet. Niestety nie wyklucza to przeżywania i brania wszystkiego do siebie - w moim przypadku te negatywne emocje względem otoczenia wybuchają szybko i wszystko szybko mija, a złe myśli o sobie... no, niestety zostają głęboko i na dłużej.

Cytat:
Napisane przez StaramSie
Ja generalnie ogromną fanką makijażu nie jestem... Ale poznał mnie w stanie zupełnie opłakanym, nie dość, że bez jakiegokolwiek makijażu, to w podartych spodniach i butach oraz kurtce po młodszej siostrze .

Cytat:
Napisane przez paranoja
Mój jak duże dziecko. Trzeba się nim opiekować, podawać leki, bo sam o nich nie pamięta, smarować plecki, zakładać szaliczek i dawać buzi co 5 minut.
Znam . Ale mój mnie najbardziej zniszczył przepraszając za to, że jest chory .
Connff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 23:22   #2996
Ojoanna29
Zakorzenienie

hej dziewczyny
potrzebuję znów kopa, bo mam odwały
tż napisał coś na fb - jakąś głupotę, ogłoszenie i polubiła to jakaś dziewczyna i panikuję rety, nie wiem skąd to mi się wzięło, ale obejrzałam sobie jej profil (nie ma zdjęć), zainteresowania, znajomych, wszystko. naprawdę, nie mam pojęcia, skąd to się wzięło w mojej głowie, wczoraj i dziś wymieniliśmy z tż milion smsów, o baaardzo różnej treści, kilkanaście pikantnych w pracy, jesteśmy umówieni na jutro, a ja się przejmuję, że jakaś dziewczyna polubiła coś na jego fb? no chyba oszalałam, to pewnie ten fast food, którego zjadłam dzisiaj w pracy

co do chorowania - mój bidulek nie jest nigdy zwyczajnie przeziębiony. on ma KATAR, KASZEL albo straszny mega BÓL GARDŁA. z tego powodu jakiś czas temu odwołał nasze spotkanie - dostałam smsa (nie mógł zadzwonić, bo miał KATAR) że niestety musi położyć się do łóżka, bo cieknie mu z nosa na jego miejscu musiałabym przeleżeć całą zimę, bo jak tylko robi się chłodniej to za każdym razem jak wychodzę na dwór cały czas jest ze mną paczka chusteczek, w tym jedna wiecznie przy nosie
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 23:43   #2997
cholernarejestracja
Copyraptor

Mój mnie widział w szpitalu, w dresopiżamach, ze złamaną ręką, nieuczesanymi i niemytymi od chyba 4 dni włosami, absolutnie bez żadnego makijażu i pod kroplówkami. I tak mu się podobałam
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 23:47   #2998
QueenBlair
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Connff Pokaż wiadomość
Mam identycznie jak Twój facet. Niestety nie wyklucza to przeżywania i brania wszystkiego do siebie - w moim przypadku te negatywne emocje względem otoczenia wybuchają szybko i wszystko szybko mija, a złe myśli o sobie... no, niestety zostają głęboko i na dłużej.

.
Pocieszam się tym,że po "aferce" nie mamy cichych dni i Tż się odzywa.
Jeśli wiem,że kłótnia jest z mojej winy to zawsze umiem przeprosić.
Gdybym miała wyciągać rękę gdy on przegnie to chyba bym oszalała.

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
potrzebuję znów kopa, bo mam odwały
tż napisał coś na fb - jakąś głupotę, ogłoszenie i polubiła to jakaś dziewczyna i panikuję rety, nie wiem skąd to mi się wzięło, ale obejrzałam sobie jej profil (nie ma zdjęć), zainteresowania, znajomych, wszystko. naprawdę, nie mam pojęcia, skąd to się wzięło w mojej głowie, wczoraj i dziś wymieniliśmy z tż milion smsów, o baaardzo różnej treści, kilkanaście pikantnych w pracy, jesteśmy umówieni na jutro, a ja się przejmuję, że jakaś dziewczyna polubiła coś na jego fb? no chyba oszalałam, to pewnie ten fast food, którego zjadłam dzisiaj w pracy
Masz tu kopniaka ( KOOOOOOOOP!!!).
Czasem kobieta sobie coś wkręci,taka kobieca natura.
Do jutra Ci przejdzie

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Cytat:
Widział. I był zachwycony.
Aczkolwiek ja uwielbiam robić sobie make up. Bez niego też siebie lubię, jednak dla mnie to czysta przyjemność się umalować.
Do tego z domu rodzinnego wyniosłam to,że "chociaż oczko musi być zrobione";-)
Stary 2013-01-10, 23:53   #2999
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Ja studiuję medycynę i nie pracuję w wakacje, bo nie mam czasu Pomijam fakt, że bardzo dużo ludzi ma we wrześniu poprawkowe egzaminy i przez całe wakacje muszą się uczyć albo odrabiają przez 1-2 miesiące praktyki w szpitalu. Sama 100x bardziej wolałabym być kelnerką niż kuć codziennie po 10h. Taka mała uwaga.

A do do faceta Deborah - ja niestety nie wierzę, że da się wychować 25 letniego faceta. Jeżeli nigdy nie garnął się do roboty, nie ma ambicji, pije za dużo i do tego idzie do policji tylko ze względu na forsę ( ) to jest mentalnym bobasem, nawet nie chłopcem.
Może trochę sprecyzuje- nie jest leniwy. Potrafi zrobić wszystko od mechaniki, elektryki, wykończenie domu po codzienne sprawy typu sprzątanie domu czy zmywanie itp.
Myślę, że to wyniósł od ojca. Jest naprawdę mądrym facetem jeśli chodzi o poziom intelektualny. Ma szeroką wiedzę na wiele tematów a uczenie się przychodzi łatwo. Jest po prostu zaradny.
Nie zainteresowałabym się człowiekiem bez pasji, hobby....Sama mam wiele zainteresowań i nie wytrzymałabym z kimś bez ambicji.
Od pracy też nie ucieka, bo przecież wyjeżdża za granicę i fizycznie pracuje ale wynagrodzenie jest inne niż tutaj w Polsce. To chyba właśnie chodzi o kasę. Myślę, że to po części wina matki, która najchętniej trzymałaby syna w domu, bo ma świadomość, że wszystko zrobi, pomoże.
Ona na dobrym stanowisku też zarabia sporo kasy. Mąż przyjeżdża tylko na święta, wakacje, dzieci ma przy sobie, syn pomocny- żyć nie umierać. Dlatego nie goni jego do pracy, nawet tymczasowej.
Kilka msc temu zszokowała mnie swoją wypowiedzią. Tż początkowo myślał o straży pożarnej - matka miała nawet znajomego za czasów studiów, który jest na wysokim stanowisku. Miała zadzwonić, może coś by załatwił. Szukaliśmy wtedy nr telefonu do tego faceta a Tż zaczął opowiadać, że w straży może być ciężko np. na różnych akcjach. A ona: ' wiesz, to lepiej tam nie aplikuj''
Później gdy wybrał policję powiedziała ''synu ja cię jakoś nie widzę w tej pracy' zamiast wspierać i zachęcać.....A przecież i tak mogła zadzwonić do tego kolegi, przynajmniej zapytać, może miałby znajomych w policji.
Moja matka mając takiego kontakty już dawno pomagałaby.

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;38569440]

A jaki stosunek do alkoholu mają jego rodzice? W jego rodzinnym domu pije się alkohol bez okazji?

I jeszcze jedno pytanie - czy twój chłopak spotyka się z kolegami tylko na picie? Spędzają też czas w inny sposób, np. idąc do kina, na narty, na ryby, na grzyby, na kręgle, na koncert, cokolwiek?

. [/QUOTE]

Wiem, że ojciec jego mamy pił. Nie wiem czy przypadkiem Tata Tż nie przesadzał w pewnym czasie z alkoholem- kiedyś Tż napomknął o tym ale nie pamiętam już dokładnie.
To co zauważyłam- ojciec wcale nie pije alkoholu, na święta też nie ma na stole procentów. Z mamą Tż czasami wypiłyśmy winko czy piwko - ale to okazjonalnie.
Tż w domu nie pije, wychodzi do kolegów, którzy mieszkają sami lub do baru.

Co do drugiego pytania to chciałby robić coś innego z kolegami poza piciem, nie raz mi to mówił.
W czasie naszego związku tylko raz zorganizowaliśmy paintballa - tak trudno było ich przekonać. Szkoda im 30-40zł na grę ale na alkohol wydają więcej.
Motocykle większość z nich też sprzedała i nie ma z kim jeździć. Od czasu do czasu przejedzie się z tym żonatym kolegą, bo on akurat jeszcze ma.
To nie jest ambitne towarzystwo. Oni nie mieszkają tu na stałe, zazwyczaj są w innych miejscowościach czy za granicą- zjeżdżają się na różne okazje, wakacje i wtedy tylko piją.

To raczej ze mną chodzi do kina, na basen, pizze, nurkujemy, jeździmy motorem w różne miejsca, robimy zdjęcia.

Wiem, że Tż prowadził od kilku lat imprezowy styl życia- to za zasługą N. oraz jego ex. Zarzekał się, że nie zachowywał się tak jak N. ale skąd mogę mieć pewność. Myślę, że dużo zmieniło jego towarzystwo i to, że szalenie zakochał się w starszej kobiecie, która go wykorzystała i rzuciła. Od tego czasu zaczął nieźle imprezować. Kiedyś przeczytałam ich stare wiadomości na gg, miłość czasami jest ślepa. Nawet ja nie nabrałabym się na coś takiego. Na dodatek ukrywali swoją znajomość. Według jego rodziców jestem pierwszą dziewczyną.

Nie mam za bardzo prawa ingerować w jego przeszłość ale boję się tego, że On jest zupełnie inny a związek ze mną wcale go nie odmienił i za jakiś czas powróci do dawnego stylu życia, głównie za namową kumpli. Mieliśmy już sporo rozmów na ten temat, za każdym razem zaprzeczał, mówił, że chce spędzić ze mną życie, że po to aplikuje do pracy w mieście gdzie studiuję aby zamieszkać razem itd..
Ogólnie to jest kochany, dba o mnie. Na początku związku podchodził z dystansem, bał się zranienia ale gdy mi zaufał pokazał, że jest troskliwym i czułym facetem.

Cytat:
Pewnie, że tak Nie raz i nie dwa. Wtedy zawsze patrzy na mnie i mówi, że mam piękne ślepce :P

Edytowane przez Deborah100
Czas edycji: 2013-01-10 o 23:58
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-11, 00:25   #3000
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
Mój mnie widział w szpitalu, w dresopiżamach, ze złamaną ręką, nieuczesanymi i niemytymi od chyba 4 dni włosami, absolutnie bez żadnego makijażu i pod kroplówkami. I tak mu się podobałam
Mój tak samo - siedział przy mnie jak leżałam w szpitalu w pięknej szpitalnej pidżamce, bez mejkapu i tłustymi włosami i był zachwycony i tak Poza tym pamiętam jak pielęgniarki na oddziale się zachwycały jak karmił mnie zupą mimo że sama spokojnie mogłam jeść
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości