|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
oo rozczuliłam się
znalazłam zdjecie malego Oskara i mojej siostry
|
|
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
A ja sie prze w***łam! zawsze tz dostaje wyplate 5tego a tu dzis 17 i nic. Wczoraj dzwonil do szefa ze potrzebuje pieniadze bo musi mieszkanie zaplacic i jakies zakupy na swieta robic to on mu powiedzial ze nie ma i ze moze mu dac 50zl jak nie ma co jesc
myslalam ze padne. Boże,teraz sie denerwuje czy bedziemy miec za co swieta zrobic.A jak da nam w piatek i co z prezentami? ja sobie wogole nie wyobrazam swiat bez prezentow dla dzieci pod choinke,jeszcze siostra moja bedzie u mnie na wigilie.Nie zdaze przez Allegro zamowic a chcialam jej mp4 kupic ;/ Oskarowi lego bede musiala w Smyku chyba kupic gdzie jest raz drozej niz na all ;/ masakra
|
|
|
|
#2973 |
|
Wtajemniczenie
|
oooj wiem cops o tym... mój facet tez pracowal u takiegoi duypka....
a tu mój synus we wczorajszej kąpieli ![]() |
|
|
|
#2974 |
|
Zadomowienie
|
Mój wczorajszy pulpet
oczywiście buziaka musiałam wyretuszować bo jeszcze biedna nie wygląda dobrze
|
#2975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale uważam, że TWÓJ TŻ przesadził, mówiąc coś takiego! Przecież to też jego dziecko i ma się nim zajmować! Tak właściwie, to uważam że ojciec dziecka powinien więcej pomagać niż babcie... Bo tak to wychodzi, że dziecko to jest tylko sprawa kobiet...Synek przybrał w tydzień 285 g!
|
|
|
|
|
#2976 |
|
Wtajemniczenie
|
no i to był temat kłótni naszej wczorajszej ... ze dziecko go nie zna płacze jak on synka na rece bierze. Babcie i dziadka zna lepiej niz wlasnego ojca. I jak widac wykłóciłam przemówiłam do rozsądku i tata cał ą niedziele z synkiem spędził
|
|
|
|
#2977 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Cytat:
Za to moja mama sobie radziła gorzej niż ja, z tego co mówi, ale ja byłam dzieckiem płaczliwym, kapryśnym, kolkowym i w ogóle każdy by chyba zwariował sam z takim dzieckiem z tego co mama mi opowiada... Cytat:
.
|
|||||
|
|
|
#2978 |
|
Wtajemniczenie
|
a jak mały w lezaczku byl i zaczął płakac a ja obiad gotowałam to mówie do Tzta weź go na ręce i pokazuj mu rózne rzeczy... on na mnie z gębą ze nie bedzie go nosił niech se popłacze ja na to ze nie przestanie płakac tylko sie rozhisteryzuje... to on na to" bo zesta go tak nauczyły" ze ja i moja mama.. no fakt nauczyłysmy ale ja mu wykrzyczałam wtedy: "to trzeba było w domu bywac i nauczyc go inaczej!!"
ale piekna pyzuunia |
|
|
|
#2979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojemu na szczęście mężowi bardzo zależy, żeby stworzyć więź z synem, że już planuje "męskie dni" bez mamy ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]() A co ten Twój - zero skruchy??? Ja za to jako dziecko była podobno aniołem. I moja mama nie pamięta nawet, żeby kiedykolwiek straciła cierpliwość do mnie. Tylko ja lubiłam bardzo, żeby ktoś był ze mną w tym samym pomieszczeniu i wtedy mogłam się sama sobą zajmować.
|
||
|
|
|
#2980 |
|
Zadomowienie
|
Lukrecja Zocha na swojego tate też różnie reaguje
w ogóle taki cycek mamy się zrobiła ![]() a ja właśnie grzeje piekarnikiem w chałupie (bo mamy aneks kuchenny w salonie) i będziemy działać sesyje tło już przygotowane, teraz rekwizyty jakieś powymyślać i rozbieram grubasa ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- To gDA byłaś taka jak nasza Zochna
|
#2981 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Widzę, że nie dasz sobie w kaszę nadmuchać
|
|||||
|
|
|
#2982 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Jak mnie ta reklama Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ta promocja to w każdym makro? Do kiedy trwa? Co do teściowej... brak słów, co za kobieta. Pozwolę sobie przytoczyć kawał rzucony na klubie w którym jestem: - Czym się różni teściowa od pitbulla? - Kolorem szminki Cytat:
Cytat:
Cytat:
A na all to rzeczywiście już za późno. Kurde czekam na pony dla Pauli już tydzień, zaczynam się obawiać czy dojdą w ogóle, w piątek napisałam do sprzedawcy co z wysyłką ale cisza na razie. Cytat:
Mój też mnie podkurzył, bo w weekend była jego 14-to letnia córa i Mateusza co chwila na ręce. A ja go nie uczyłam noszenia, on sam ładnie się bawi na macie, czy w łóżeczku, huśtawce. A ta co chwila go na ręce. W końcu zwróciłam uwagę, bo ile można. Ten oczywiście że przesadzam. To mu powiedziałam żeby sobie małego nosili, ale ja rano wychodzę a on niech bierze wolne bo ja nie będę nosić cały dzień dzieciaka bo się przyzwyczai do dobrego. No obraza majestatu normalnie. A w ogóle to mnie wczoraj tak wnerwił że nie chce mi się z nim gadać, ani na niego patrzeć. |
|||||||
|
|
|
#2983 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez bylam bezproblemowym bobasem. Mama mówi ze jadlam tyle ile mi dala bez marudzenia, nie mnialam kolek, spalam sama nie potzebowalam lulania, noszenia na rekach, prawie nie plakalam
mój brat był przeciwienstwem, kolki od urodzenia, millitr jedzenia za duzo i bylo rzyganie... darł sie całymi dniami i nocami. spał tylko w wózku jak był bujany, tata mówil ze paski w wózku były raz w tygodniu wymieniane ![]() no a mój syn to choleryk po mamuni jest, nie lubi zdnej zmiany pozycji i jsak np zaczyna marudzic jak lezy i biore go na rece to musi byc placz
|
|
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
A moze kurierem jak zamowie to dojdzie? klockow najwyzej poszukam z all w moim miescie to sobie jakos podjedziemy.
|
|
|
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja sama pamiętam, że jako 12-latka zostałam po raz pierwszy siostrą przyrodnią od strony taty i byłam tym zachwycona! Też nie chciałam wypuścić z objęć mojej malutkiej siostry. Także powinnaś się cieszyć, że córka tż wykazuje takie zainteresowanie swojemu braciszkowi - w końcu nie ma go na codzień...
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Wogole zrobilam sobie kanapki jak latem
tzn pomidor,ogorek i cebula i cholera zero smaku tych warzyw.Ja sie pytam co to ma byc juz wiecej nie kupie w zimie.---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2987 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() A my znowu sami. TŻ pojechał w trasę do Szwajcarii i dopiero jutro popołudniu do nas wróci. Jednak jako, że ostatnio miałam okazję już doświadczyć samotnych dni z Antkiem, to przynajmniej teraz już wiem, że poradzę sobie sama. ![]() Piszecie o TŻ-tach. Między mną, a nim układa się różnie, tak jeżeli chodzi o Małego, to złego słowa powiedzieć nie mogę. No może poza tym, że przeraża go pielucha z kupą. Zawsze jak odkryje w środku niespodziankę, to jestem wołana, bo nic z nią sam nie zrobi. Ogólnie jednak on świata poza Antkiem nie widzi. Mógłby go nosić godzinami i pokazywać mu każdy kąt mieszkania i opowiadać mu co jest co. Czasami nawet go opieprzam, że go ma tyle na rękach nie nosić, bo sobie z nim później nie poradzę, gdy jesteśmy sami. Ze wstawaniem w nocy do Małego też nie ma problemu, bo chętnie się nim zajmuje nad ranem. Sojka, kaczuszka cudne córcie. Cytat:
Jaka mała siłaczka. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jaki piękny! Brawa dla Henia! Ja już nie mogę doczekać się u nas tego momentu. ![]() ja już też tracę cierpliwość
|
|
#2988 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mąż mojej siostry użera się z takim samym ![]() Cytat:
Cudnie! ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2989 |
|
Wtajemniczenie
|
boszeeee moja głupia kocica siedzi od godziny na parapecie za oknem i miałczyyy!!!! no mówie ze głupia bo wpuszczam ja do domu, cala miska zarcia av ta sie placze pod nogami i sie drze... dziecko budzi... a jak karmie to wlazi na szafki w kuchni i ma w dupie ze krzycze zeby zlazla... dlatego jak sama z dzieckiem jestem ta kot l ąduje na dworze... bosze irytuje mnie ostatnio no!!! co ona mysli ze szynke jej dam????
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2990 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy ciężko podróżuje się samej samochodem z małym dzieckiem? Chciałam dzisiaj jechać sama z Mają, ale do tej pory zawsze ktoś ze mną był. To będzie krótki odcinek, na 10 minut. Ona w samochodzie jest spokojna, ale martwi mnie to, że będę musiała ją posadzić z tyłu i nie będę jej widziała.
|
#2991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2992 |
|
Wtajemniczenie
|
jak mała spokojna to luz
mój sie drze w aucie a jakos z nim jeżdże jak musze... stresuje sie tym ale jak musze to musze tak??? Mysle ze dasz rade
|
|
|
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2012-12-17 o 10:46 |
|
|
|
|
#2995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2996 |
|
Zadomowienie
|
Niby wiem, że można, jeśli nie ma poduszki lub da się ją wyłączyć, ale jakoś tak lękliwie do tego podeszłam
Racja, posadzę ją z przodu
|
#2997 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do alergii pokarmowych to Natek oprócz tego ze nadal nie toleruje laktozy to nie jeszcze jabłko surowe powoduje u niego ból brzuszka znaczy jak ja zjem bo on jeszcze za mały
Marchewki surowej tysz nie może, i brzoskwinie z puszki powodują ból i zielonkawe kupki śluzowate a cytrusy nie szkodza nic a nic jem śmiało i nic mu nie jest
|
|
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak kocham grudniowe mandarynki, no ale w tym roku najwyraźniej nawet nie poliżę. Święta się nie liczą!
|
|
|
|
#2999 |
|
Zadomowienie
|
Nisia sadzaj z przodu bez obaw
chyba moje dziecko nie dowierza że mama jeździć potrafi :P i na prawdę robiłam już z nią kilka dłuższych tras np 60km na zakupy do tesco ![]() uff.. zdjęcia zrobione, ale mój aparat sz3wankuje strasznie dupne zdjęcia teraz robi ale jak tż wróci z drugim komputerem z pracy to moe cos obrubka pomoże... mój notebook za mały ekran ma i mi jakoś tak źle na nim robić :Pw wakacje robiłam sporo zdjęć z końmi o tuu są zdjęcia mojego autorstwa http://www.facebook.com/media/set/?s...5566435&type=3---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Lewek obiektyw to 1,8/55, tak więc najbardziej uboga wersja do alfa ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Iwa buzia juz deczko podleczona ale te sterydy na buźke moglismy używać tylko 3 doby więc teraz reszta musi się sama wygoić.. za to pupka piękna po 4 dobach! wrócił mój kochany różowiutki boberek ![]() Jezu laski wasze córy też mają tak głęboko wargi sromowe schowane?? matko umyć te wszystkie zakamarki to nie lada wyczyn.. tżet musi mi trzymać w kąpieli nóżki najszerzej jak się da a ja próbuje się tam dostać a tam wiecznie psicina upaprana równo..
|
#3000 | |
|
Zadomowienie
|
Oj babcie są niezastąpione. U mnie nawet dziadek bardzo pomaga. Moi rodzice są zakochani w Alicji.
Cytat:
![]() A my na 12.30 idziemy na szczepienie. Bidulka moja, pewnie znowu będzie płacz. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

znalazłam zdjecie malego Oskara i mojej siostry

myslalam ze padne. Boże,teraz sie denerwuje czy bedziemy miec za co swieta zrobic.A jak da nam w piatek i co z prezentami? ja sobie wogole nie wyobrazam swiat bez prezentow dla dzieci pod choinke,jeszcze siostra moja bedzie u mnie na wigilie.Nie zdaze przez Allegro zamowic a chcialam jej mp4 kupic ;/ Oskarowi lego bede musiala w Smyku chyba kupic gdzie jest raz drozej niz na all ;/ masakra

oczywiście buziaka musiałam wyretuszować bo jeszcze biedna nie wygląda dobrze

wisi na mnie słodko smerfik mój maniuni
a później odkrył,że ma rączki i z wielkim zainteresowaniem ssał sobie piąstki