|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
Sojka przy makro uzyskujesz takie rozmycie tła ?
|
|
#2942 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Tak jest
![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- np tu http://www.facebook.com/photo.php?fb...size=640%2C960
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hm ale robisz ze zbliżeniem ? i na funkcji makro tak ? i to wsio ?
|
|
#2944 |
|
Zadomowienie
|
tak, robie maksymalne zbliżenie na funkcji makro. chociaż na nie maksymalnym też tło rozmyte wychodzi, robie zdjęcia sony alfa 390 więc najprostrzą i najzwyklejszą lustrzanką, ale na kompaktowych też ładnie na makro będzie wychodzic
![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Jutro chyba pomęcze Zośkę zdjęciami jak za oknem będzie w miarę widno żeby nam światełko wpadało
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
Wypiłam po obiedzie kilka łyków soku grejpfrutowego i przed spaniem Ala zrobiła zieloną i pienistą kupę. Pierwszy raz taki widoczny alergiczny objaw. Dobrze chociaż że bez bólu brzuszka. No to cytrusom mówimy stanowcze nie.
|
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
ehh chciałabym mieć lustrzankę no trudno trzeba bawić się tym co mamy ...
uciekam w poduchy dobranoc
|
#2947 |
|
Zadomowienie
|
hej mamusie
malo mnie bedzie b o mąz w domciu buziaki dla dzieciaczkow w szpital
|
#2948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cieszcie się, oj cieszcie... U mnie ten proces trwa godzinami... Nie wiem co z tym zrobić... A dziś... mała zasnęła... szok, żadnego bólu brzuszka... nie wierzę, że pofarbowałam dziś włosy, ogoliłam nogi i jeszcze sobie maluje paznokcie u nóg... no nie wierzę dosłownie... Obym nie zapeszyła. Gda jak Henio? Dalej ma kolki? |
||
|
|
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak oto moje dziecko rwie się do siadania (tatuś jej tu nie podciaga do góry, tylko trzyma, do tej pozycji sama się podnosi) |
|
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
Iwa super! Ale Dolniacha
![]() Maggie a tutoriale na yt o photoshopie? Ja troche poogladalam u co nieco mi czasem wychodzi. Piszecie o zdjęciach a ja młodemu oprócz ipjonem to dawno zdjec nie robiłam i pewnie jeszcze troche nie zrobię. Anesh super ze jesteście w domku |
|
|
|
#2951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też karmie wszędzie, w szpitalu czekając na rtg i póxniej na usg brzuszka też! Dla mnie to naturalne! Zresztą jakbym cyca nie dała to dopiero by było.... ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
SUper, że pytasz.Mała jest "rozregulowana" przez szpital, jak odkładam to płacz.... i tak na okrągło. A dziś wieczór bez kolki Oby noc też taka była . Zasnęła i śpi
|
||
|
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecie dzisiaj rechotało na głos,że ażsami sie z niego śmialiśmy i to do grzechotek
a później odkrył,że ma rączki i z wielkim zainteresowaniem ssał sobie piąstkiWciągnął po kąpieli 130 ml mm i śpi .Ja próbuje ogarnąć zdjęcia do wywołania,bo zgrane mam na laptopa i już daaawno nic nie wywoływałam i tym sposobem uzbierało się 4 tys dobranoc na dzisiaj
|
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2954 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja mam małego cyca
![]() Canpola też mamy ![]() Sto lat dla Matiego! Cytat:
Cytat:
Usypiał sam jak miał miesiąc... Ale widzę, że on jest po prostu nadaktywny i trzeba go wyciszać przed każdą drzemką...Cytat:
Właśnie zużyłam ostatnie windi i nie mam na rano!
|
|||
|
|
|
#2955 | |||||
|
Zadomowienie
|
Udało się i z posiewem
Cytat:
Dzięki Wam dziewczynki za pozytywne fluidy na pogodzenie Cytat:
Współczuję naprawdę,ja bym nie zwlekała tyle...ale Twój palec... Cytat:
W rodzinie męża jest inaczej,najpierw czytamy fragment z Pisma św.potem dzielimy się opłatkiem i siadamy do stołu.Dzieci zwykle nie wytrzymują i otwierają prezenty.Choć w tamtym roku jedna rzecz mnie b.zirytowała.Tak się złożyło,że z teściową łamałam się opłatkiem na końcu,ona do mnie wszystkiego najlepszego,ja zaczynam mówić swoje życzenia,a ona je ciach!ucięła!i mówi,że dobra,bo wszystko już zimne nawet nie wiecie jak mi się przykro zrobiło...Ps.a jak mąż z tym paznokciem?mnie od jakiegoś czasu boli w lewy paluch,mam nadzieję,ze nie wrasta... Cytat:
Cytat:
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-12-16 o 23:20 |
|||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2956 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() na początku donoszę, że w biedronce jest promocja na pieluszki (przynajmniej w mojej była ). za dwie paczki dady zapłaciłam 50 zł, czyli wychodzi po 25 zł za jedną a nie 28 z kawałkiem jak zazwyczaj. w makro też są fajne promocje. zwracają w bonach 50% wartości kupionych zabawek. kupiłam szczeniaczka uczniaczka i pianinko. czyli już wiecie jak spędziłam dzisiejszy dzień ![]() Katiem, zdrówka dla Kubusia Asiulka, cieszę, że z dzieciaczkami lepiej. obyście jak najszybciej mogli wrócić całą trójką do domu co do wagi, to spadło mi wszystko co przybrałam w ciąży, czyli 15 kilo i znowu ważę poniżej 50. ale w niektóre spodnie nadal nie wchodzę ![]() i standardowo pod☠☠☠☠iła mnie teściowa ![]() a już żałowałam, że tak często obrabiam jej tyłek przez jakiś czas zarówno ona jak i moja mama na zmianę pomagały mi trochę przy Lenie a ja w tym czasie ogarniałam chałupkę, jechałam na zakupy itd. same to zaproponowały, chciały pomóc a przy okazji nacieszyć się wnuczką. a wczoraj podczas kłótni z moim Tż teściowa wypomniała mu, że ona to dała sobie radę z dwójką dzieci a ja z jednym nie mogę sobie poradzić ![]() że co proszę? w tym roku urządzam u siebie wigilię na 14 osób i jakoś sobie poradzę, a ta mi z takim tekstem wyjeżdża. no co za fałszywa baba, utłuc to za mało ![]() a najgorsze jest, ze do mnie robi słodkie minki a do syna obrabia mi dupę. na szczęście małżonek stanął po mojej stronie i teściowej się oberwało, że aż jej w pięty poszło w dodatku nie chce jechać do niej na święta, więc prawdopodobnie w tym roku będziemy sami, a mi to bardzo, ale to bardzo pasuje
|
|
|
|
#2957 |
|
potworkowa
|
witam się po weekendzie
![]() wpadam tylko na chwilę, bo oczka mi się kleją. zdrówka życzę wszystkim chorym dzieciaczkom widziałam fotki na forum, śliczne mamy dzieci moja Oliwka też cieszy się w kąpieli a Alicja już by pewnie posiedziała, jakby mogła ![]() zielona mój tż też ma problem z wrastającym paznokciem, więc wiem, z czym się borykasz... najgorsze i najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że ja go najczęściej deptam ![]() moje dziecko mnie szokuje z dnia na dzień. przedwczoraj dźwigała głowę trochę, jak zwykle, a wczoraj jak poderwała plecy do góry, to normalnie japa mi na ziemię spadła i tak jej zostało no i przesypia jednym cięgiem 7 godzin w nocy |
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam na maila moje zdjęcia z 2011 z wakacji... Kurczę czy ja będę jeszcze kiedyś miała taki brzuch???
Płakać mi się chce
|
|
|
|
#2959 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chlip chlipPowinnam spać, a siedzę jak głupia w internecie! Jestem co wieczór jakaś podekscytowana, że dziecko śpi ciągłym snem, a ja mam czas dla siebie
|
|
|
|
|
#2961 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej Mamuśki
Duśka obudziła się z zaczerwienionym koncikiem oczka tuż koło nosa co robić? ---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:11 ---------- Cytat:
Gda ja też zamiast iść spać jak dusia zasypia to siedzę w necie czytam książkę gazety bądź zwyczajnie patrze na choinkę i pije herbatkę z pomarańczą - głupie to jest ale potrzeba nam właśnie tego .... ---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ---------- kaczuszka cudna księżniczka!!! Duska ciomkała smoka, bawiła się swoją szmatką przytulanką i zasnęła .. kocham tą szmatunię i smoka tyż no i teraz szukam jakiejś szmatki aby nie miała w sobie grzechotki ..bo ta nasza ma w główce pandy i jak ruszy się to jej zagrzechota ---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ---------- Cytat:
ale łajz z niej ! najpierw proponuje pomoc a późnij na talerzu wynosi ehhh moja za to ostatnio napomknęła że musi jechać do siostry teraz bo od stycznia już nie pojedzie bo z dusią będzie siedziała ... uznałam że nie słyszę ale mężowi wypomniałam to jak tylko wrócił z pracy na co on że będziemy jej dawać 2 dni wolnego za przepracowany miesiąc ---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- Cytat:
masakrejszyn :wow: ... ile albumów trzeba mieć hehe ja wolę w fotoksiązki inwestować bo super pamiątka a można też na jednej stronie ful zmieścić i wygodniej tak mi zrobić książkę np z przeglądu 2012 roku niż wywoływać i w album .. duśka będzie miała swój album ale później już w fotoksiążki będziemy inwestować ---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- Cytat:
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() u Nas nic ciekawego
|
|
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
Gda kochanie tak jeszcze bedziesz wyglądać. Brzuszek spadnie bedziesz łaska
swoją droga widze ze duzo podrozujecie my tez lubimy ale nue zawsze idzie. Jaka nocka masakra. Przez ta ilośc leje Jaska bolal brzuszek. Ja do 1 walczylam a potem maz. A tak na niego gadalam a on sie męczył do 5. Teraz nakarmilam młodego i mam nadzieje ze troche pospi. Chyba puszcze meza by sie wyspal bo raczej mu sie nie udało. |
|
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiu to faktycznie masakra była ... ale obyście szybko do domu wrócili a mąż widać zrozumiał i staje na wysokości zadania - cudną rodzinę tworzycie nie możecie tego schrzanić
|
|
#2966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Jasiu wywijal ze hoho teraz z pielęgniarka rozmawiałam ze to był ewidentne brzuch. Teraz kaszle i sie nawet nie budzi. A wczoraj szło wszystko rurki, kropelki ciepłe oklady. Wszystko dosłownie. I jak znalazłas ta szmatke? |
|
|
|
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomnial anesh ja dalej jestem w szpitalu w środę minie tydzień.
|
|
|
|
#2968 |
|
Wtajemniczenie
|
Heouuł!!!
ja se pije kawkie a maly se spi u mnie na rekach.. chodzilismy, kawe robilismy i miał mały jesc sniadanie o 8 i usnął wisi na mnie słodko smerfik mój maniuni ![]() boszeee co za tesciowa wstretna sie tu przewinela... moja tysz mi mój piotrk tysz mi ostatnio powiedzial ze nbasza kolezanka ma 3 dzieci i se sama rade daje a ja ciagle chce jego pomocy i ze se z jednym dzieckiem nie moge poradzic.. na co ja ze ania jak miała pierwsze dziecko to tesciowa u niej non stop była i jej poimagala, jak sie uroidziło v2 to matka jej była i tesciowa a trzecie teraz jak ma to co innego bo 3 ma 2 latka a starsze córki juz na tyle duze ze jej umjieja juz poimóc, przypilnuja sie nawzajem itd... ale ja mialam raz taki kryzys ze sie mojej mamie wyplakalam jak bylam na weekend u niej bo mówie ze jestem zła mamą chyba bo nie daje sobie rady z natkiem... i ze mama miala dwoje dzieci i se radzila jak tata był w czechach ... i mama mnie pocieszyla mówila ze jak marecinek mój bratr sie urodzil to jej mama jej pomagala a jak ja siue urodzilam to babcia mieszkala u nas pierwsze 3 miesiace i we wszystkim jej pomagala i ze od tego ma sie mamy , babcie zeby pomagaly swoim córkom zajmowaly sie wnusiami
|
|
|
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
katee
no ja wlasnie nie mialam zadnych szwod zakladanych nigdy a to 1/3 paznokcia i mam to robione w przychodni gdzie jest chirurgia. Bylam tam u dwoch i zaden nie umie tego paznokcia wyprowadzic. Czlowiek sie z takim palcem nauczy zyc... znam dziewczyna ktora ma to od kilku lat. Kaczuszka Przyznam ze wspolczuje Twojemu męzowi jak mu nadepniesz na ten palec
|
|
|
|
#2970 |
|
Zadomowienie
|
ahh jak ja kocham tą małą gadzinke.. nocka piękna, dawno się tak nie wyspalam, poszła spać o 20,10 wstała o 7.30 tzn ja tak wstałam bo mała chyba sporo wcześiej, ale uwielbiam w niej to że ona w ogóle nie płacze jak się budzi! ja otwieram oczy i czuje coś na brzuchu, patrze a tu łepek wystaje spod kołdry taki śliczny uśmiechnięty i wpatrzony we mnie
chyba moje dziecie lubi patrzeć jak mama śpi wycałowałam ją i poszłyśmy do drugiego pokoju się karmić a teraz mała jeszcze dosypia
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

a później odkrył,że ma rączki i z wielkim zainteresowaniem ssał sobie piąstki

i jak tu z dzieckiem na basen iść ?!
mam nadzieję, że do świąt wszystko sobie wyjaśnicie i będzie dobrze.
nawet nie wiecie jak mi się przykro zrobiło...
i tak jej zostało
wisi na mnie słodko smerfik mój maniuni