|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Wróciliśmy.. Dzisiaj po prostu wymiękałam.. pot ze mnie tryska.. głowa cały dzień bolała bądź ćmiła, ciągle chciało mi się spać.. U rodziców nie miałam siły się ruszyć..aż mi głupio było jak mama chodziła z talerzami i kubkami..a ja nic nie pomogłam..normalnie ścięło mnie...W pizzerii nie było klimy i całe 2 godz wachlowałam się kartą menu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Hejka.
Dzieki za kciuki wszystkim trzymajacym ![]() Ja srednio spalam w nocy. Wszystkie urodzilyscie a ja nie moglam ![]() Boje sie i ciagle placze. Masakra jakas jak zaczne wyc w szpitalu. Glowa boli zatoki skreca kiszki i ledwo wciskam kanapki w siebie bo ssie mnie, a jednoczesnie scisk zoladka. No i zlosc mnie bierze przez hormony. Mam net w tel., wiec bede dawac znac w miare co i jak. Domi- przykro mi ze Sara jeszcze nie wyszla. Lacze sie z Toba w bolu chlip chlip i ![]() Pozdrawiam Was dziewczyny mocno ![]()
#2973 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anulka, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzisiaj jest paskudny dzień to prawda Cytat:
![]() jestem już wykąpana, kapa ogolona przed jutrzejszym badaniem i niech się dzieje jutro co chce ![]() ![]()
![]() |
#2976 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2977 |
Zakorzenienie
|
Odszedł mi duży kawał czopa
![]() ![]() ![]() ![]() Kejt to nastepną ciąże uzgadniamy między sobą, a nasi tz dowiedza sie jak beda dwie krechy na tescie ![]() Madi no własnie z jakimi objawami pojechałas na IP ? co mówili w szpitalu? jak ja nie moge doczekac sie twojego opisu ![]() ![]() Sam sciskam kochana, nie stresuj sie tak, jeszcze chwilka i będzie Maluszek. Ciekawe co u Domci?
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-07-28 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2978 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny podczytywałam Was troszkę, ale dziś nie miałam za bardzo czasu. Rano piekłam ciasta bo po południu miałam gości na kawie rocznicowej. Jak poszli to wiadomo sprzątanie. Poza tym potem rozbolał brzuch. I jest okropnie gorąco! Ale czytałam, ze u Was też podobnie.
Gratuluję nowych dzieciaczków! Domcia- trzymam nieustająco kciuki za Ciebie i Sarę Zerknę do Was później z telefonu. Spadam pod prysznic. |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ej, też już nie chcę czopa! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wiecie co... to jest tak: Na patologii ciąży położne były bardzo w porządku. Na porodówce w sumie też - żadna nie powiedziała ani nie zrobiła nic wrednego. Nie zachowywały się jak moje przyjaciółki, ale nie taka ich rola. Ja po prostu czułam się bardzo zagubiona i przerażona, i to nie spotkało się ze zrozumieniem. Lekarze generalnie byli w porządku. Taki młody lekarz robił mi to USG, głaskał po brzuchu i pocieszał, że mam nie płakać, że wszystko będzie dobrze. Ta jedna lekarka po prostu popsuła wszystko. Bo w poprzednich dniach dyżury mieli znacznie milsi lekarze. Potem na korytarzu pytali o samopoczucie, zaglądali do sali. Najbardziej się cieszę, że TŻ był przy mnie, mimo że nie zakładał możliwości obecności przy porodzie.
![]() |
#2981 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do rodzenia, na Twoim miejscu wstrzymałabym się w ogóle w tym tygodniu, patrząc na temperatury ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U nas taka sama parówa, ale dzisiaj będę mądrzejsza, skoro i tak będę się tragicznie pociła i pewnie nocy nie prześpię, to balkonu nie otwieram, bo komarów w tym wszystkim znowu nie zniose ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2982 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za wsparcie
![]() Tez mnie przeraza jak tyle kg ma przejsc przez moja kape, ale podobno jestesmy do tego stworzone ![]() Podziwiam ze planujecie kolejne dzieci. Moje to bedzie juz ostatnie. Wystarczy mi jedno drugie to Tz i trzecie kotka, ktora cale 9 mcy do lozeczka nie wchodzila, a dzis w nim kimala pol nocy ![]() Nie wiem co jej jest? Czuje cos czy co? Nie wiem czy grzeje miejscowe czy chce powiedziec tym do Olesia "spadowa". Matko jakie mam skurcze w pachwinach i ida mi do ud. Boli mo druga dziurka bardzo. Kto powiedzial ze ciaza to taki piekny stan ![]() ![]()
#2983 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Jak robilam 2 w domu...to zaczelam krwawic...i sie wystraszylam zywej krwi, a potem mnie strasznie plecy bolaly wiec stwierdz.ze to chyba to....na izbie przyjec juz bolalooo..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2984 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipco
Dobrze, że zdążyliście na izbę!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Zakorzenienie
|
tweed my kupiliśmy sobie Raid na komary..taki do wtyczki na małe plastry do wsuwania.. 1 starcza na 12 godz.. jest zarypisty.. widać jak komary ścina, latają zakręcone i osłabione jesli już jakiś jest w mieszkaniu..a tak to nowe nie wpadają..mamy zapalone światło i otwarty na oścież balkon.. no naprawdę polecam!
Sam ![]() ![]() idzia ![]() stokrotka też się ostatnio zastanawiałam (podziwiając się w lusterku ![]() ![]() Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-07-28 o 21:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2986 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Zadomowienie
|
Idzia,nawet nie wiesz jak ja bym chciała być konsekwentna i postępować tak jak piszesz,żeby mieć trochę więcej czasu dla siebie i wogóle. Ale ciężko jest to zrobić. Np w nocy mała potrafi przespać ze mną w łóżku 4-5godzin,dzięki czemu ja też mogę pospać w miarę normalnie. A jak śpi sama w łóżeczku to budzi się co pół godziny, co godzinę,że już nie wspomnę o kwękaniu,wierceniu się itp.
#2988 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Cytat:
nasza ekspresówo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
MADI- gratuluje
![]() tylko na tyle mam sily :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2990 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2991 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uskuteczniasz przytulaski z TZ mimo braku czopa? Cytat:
![]() ![]() W sumie tez sie nie widze na porodowce w taki ukrop ale jeśli samo sie nie rozkręci to w poniedziałek czeka mnie bezsensowna wizyta u gina za 100 zl ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
![]() Chciałam wlasnie cos takiego jak ty masz zeby w ogóle nie wpadały do domu. Chyba sobie zakupie skoro polecasz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Zakorzenienie
|
my też mamy taką wtyczkę do kontaktu, ale podobno przy noworodkach i małych dzieciach nie powinno się stosować.
U nas na szczęście nie ma jakiejś plagi już... Lecę się myć i podczytam z łóżka. Pa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
Zakorzenienie
|
Ale jakby tak włączać w innym pokoju takiego Raida, a dziecko w innym, to może już tak nie szkodzi? wolę chyba tak niż zeby dziecko mi te gów.a pożarły
![]() Kurcze ja już wyłączam lapka i idę poleżeć..może zasnę.. jestem strasznie zmęczona..znowu się pocę.. wypiłam już wiadro wody.. Oby w nocy przyszło jakieś ochłodzenie.. opady, burze... Śpijcie smacznie ![]() domcia jeszcze raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2994 |
Zakorzenienie
|
ale mnie zaczęło mdlić, aż normalnie zwymiotowałam. Jakoś mi niedobrze, mały boleśnie się kreci i naciska na krocze, oby się nie rozkręciło dzisiaj jak jestem sam w domu
#2995 | |||
Zakorzenienie
|
Helloł wieczorową porą
![]() ![]() Uff jak gorąco.te upały są mordercze :/ A my dzis cały dzien w ogródku u babci a pod wieczór bylismy nad Zalewem.Chciałam porobic fajne fotki na molo i na deptaku ale Laura zaczeła płakac,wiec trzeba było sie ewakuowac bo do domu mielismy jeszcze 20 km wiec na szczescie zasneła w aucie ale jak juz dojezdzalismy do domu to płakała na dobre.Teraz spi wykąpana,ubrana w koszuleczke z krótkim i pampersa ,nakryta pieluszką.W domu sauna :/ Madi jeszcze raz gratulacje ![]() Podczytywałam Was w telefonie i ubolewam ze nie moge nic z niego tu pisac. ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Magdalenne o kurcze tez cie nieźle wymęczyli.Wogóle szlag mnie trafia jak słysze takie historie o lekarzach.Po co takie komentarze? Przeciez ona nie od dzis pracuje na porodówce i powinna zdawac sobie sprawe ze rodzące mogą byc zeschizowane zwłaszcza ze tak długo Cie męczyli i nic. Nóż mi sie w kieszeni otwiera. ![]() Domciątko3maj sie dzielnie bidulko ![]() ![]() ![]() z jednej strony po sn szybciej bys do siebie doszła i moze warto zaczekac z cc ale tez się biedna męczysz i sama nie wiem co jest lepsze. 3maj siee ![]() Madi dobrze ze juz urodziłam bo ta poprzeczka strasznie juz zawyzona ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jak sie chce to znajdzie sie czas ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Anulka wszystkiego naj ![]() ![]() ![]() a dziabniecie sie w innym terminie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Mykam spac,do jutra ![]()
![]() |
#2996 | ||
Wtajemniczenie
|
Trochę poczytalam jak oddychać ale wstydzę sie wypróbować przy TZ
![]() robicie ten masaż krocza? Ja sie jeszcze nie odwazylam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Rocky spokojnej nocy i długiego snu kochana ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam kolezanke co przez 2 tyg nie spala w nocy, tylko w dzien po troche jak dziecko tez spalo, ale udalo sie, wypracowala spanie osobne ![]() dobranoc, zycze porodów w stylu Madi i Anulki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2998 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Lecę spać. Mój brzuch z każdym dniem coraz bardziej siny od rozstepow ![]() ciekawe jak będzie się dziś spalo. Na dworzu 24 stopnie, a w domu 26:banghead: Dobranoc!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() MADI, dajesz z opisem ![]() Ja tez rodzilam w taki upal jak dzis, wiec wiem co to znaczy ![]() ![]() MAGDALENNE, wymeczyli Cie, kochana ![]() DOMI, wspolczuje kochana, jutro bedzie lepiej, zobaczysz... mocno kciukuje za wymarzony porod sn, w wodzie i ze wszystkimi udogodnieniami!!! SAMANTHA, ja tez myslami z Toba, nic sie nie boj ![]() MELA, przesylam najmocniejsze usciski, tak dobrze Cie rozumiem!! uwiniesz sie szybciutko i zaraz wrocisz do Malgosi z siostrzyczka, a potem juz bedzie jak w dobrej basni ![]() ![]() ************************* *** U mnie po staremu, odliczam dni do srody ![]() Tesc ze szwagierka nocuja u drugiej szwagierki, ktora tu we Wro wynajmuje chate. Maz obiecal jutro wszystkich z ranca wywiezc na pol dnia na Rodos. Chyba widzi, ze ja u kresu wytrzymalosci ![]() ![]() ![]() ![]() W srodku dnia kimnelam sie z nia przy piersi, ostentacyjnie olewajac tesciow, szwagierki i cala reszte swiata ![]() ![]() A propos koskania Lilo na rekach przez babcie, dziadka czy w ogole kogokolwiek, to tez jest zakaz ![]() ![]() ![]() ![]() Jutro maja przyjsc burze i ochlodzenie po nich - NA WSZELKI WYPADEK ODTANCZMY ZBIOROWY TANIEC DESZCZU, DZIEWUSZKI!!! ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Ahaaaa, i zlota rada na wypadek odparzen/ uczulen, ktore w te upaly moga sie z duzym prawdopodobienstwem pojawic u maluszkow: zaleczylam Lilo w dwa dni sama MĄKĄ ZIEMNIACZANĄ ![]() A tak w ogole to Lilo spi tez w samym pampku i zawinieta ciasno we flanelke, co jej pomaga opanowac Moro i nie wybudzac sie co 5 minut z krzykiem ![]() ![]()
#3000 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Masakra ja goraco!mam w domu chyba miliard stopni...
Dziecko mi wariuje-najpierw 20min na cyckach,potem mm i woda. Przy wszystkim sie szarpie z tego upalu..jest w samym.pampersie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.