|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Ale mama ma żale bo mi pomaga, 1 brat uczy się w Krakowie, a nie może znaleźć pracy, 2 chce iść teraz do technikum do innego miasta i jakoś ją to finansowo przeraża- bo na mojego ojca niestety nie można liczyć (jego praca-jego kasa) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Zakorzenienie
|
nie znalazłam zdjęcia tej szkatułki/pudełka ale znalazłam te piwo w krawacie
![]() ![]() sorki za jakość ale ten aparatco mieliśmy tak mieniał kolory i w ogóle był do bani...
#2973 | ||
Zakorzenienie
|
Nemosek póki pamiętam... super że się udało z tym kredytem !
![]() To kiedy jakaś parapetówa ? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
Rozeznanie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42025723]U mnie tez tak zawsze było, ale ja już nie chcę od mamy pieniędzy czy jakiejś takiej materialnej pomocy. Ostatnio mi się oberwało za to, że powiedziałam, że przed pójściem na studia zapracowałam sobie na 1 rok za granicą. Mama się rozżaliła, że jestem niewdzięczna i mówię, że ona mi nic nie dawała na studia... Wcale nie o to mi chodziło, rozmawiałyśmy o moim bracie, który teraz chce iść się uczyć do innego miasta, a wakacje spędza na "bimbaniu" i bujaniu się beemką po mieście...
Ale mama ma żale bo mi pomaga, 1 brat uczy się w Krakowie, a nie może znaleźć pracy, 2 chce iść teraz do technikum do innego miasta i jakoś ją to finansowo przeraża- bo na mojego ojca niestety nie można liczyć (jego praca-jego kasa)[/QUOTE] U mnie jest podobnie, tylko moi rodzice maja juz staz ze soba 50letni prawie ![]() Ale mama zawsze skora do pomocy materialnej- jakis grosik, czlowiek juz nawet nie chce brac a ona: 'no masz na sprite" ![]() ![]() MOje rodzenstwo jest nas 5 (3 barci mieszkajacych za granica i siostra blizniaczka) ma juz swoje rodziny i sa na swoim, ja zawsze bylam z mama... Studia, powazne choroby (toczen od 15 roku zycia, nowotwor z ktorym wygralam miesiac przed zajsciem w ciaze) jakos tak sie potoczylo... |
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja wiem, że na swoją też mogę liczyć, ale już czas trochę ją odciążyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
SĄ TACY CO IM BRAKUJE MIMU 5 TYS MIESIECZNIE Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jakoś nie czuje wtedy się jakaś inna bo pomagaam a na końcu sobie.. nie. Właśnie dlatego miałam ostrą afere w domu i u mamusi.. no ale jakoś dałam radę ![]() Cytat:
![]() Powiem Ci tak, jak wiesz miałam ciężko w domu zawsze. Już od małego uczyłam się oszczędności i gospodarności, potem doszła reszta. dziś uczę męza i nawet teściową ostatnio uczyłam jak oszczędzać ![]() ![]() myślę ze każdy w dobie coraz wiekszego kryzysu nauczy się pewnych rozwiązan ![]()
![]() |
#2977 |
Rozeznanie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42025981]Dobrze, że masz takie wsparcie mamy
![]() Ja wiem, że na swoją też mogę liczyć, ale już czas trochę ją odciążyć ![]() Tak ale masz wspracie emocjonalne, a to najwazniejsze. To wielki komfort... wiem po sobie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2978 |
Zakorzenienie
|
Rybko, ja z wodą mam bzika i nie marnuje, zmywam w zakrokowanym zlewie i jest OK. chodzi mi o planowanie zakupów bo zawsze grosz tu, gorsz tam i suma się robi na koniec miesiąca...
a papierosa mam E-VIPcigarette. zauważyłam że czkawke robią płyny z duża zawartością nikotyny (3,6% na 1ml) a te normalne (2,4%) nie. papieros wygląda tak, jest to najekonomiczniejsza wersja (nieekonomiczne to te, które wyglądają jak zwykłe) http://www.vipelectroniccigarette.co...kits-c-33.html najlepsza opcja na świecie ![]()
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2013-07-30 o 19:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może inny płyn... ![]()
![]() |
#2980 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla hardkorowego palacza 30ml powinno być OK. nie oplaca się kupować zapasu, chyba że trzymamy szczelnie zamknięte opakowania. liquidy mają okres ważności miesiąc po otwarciu. ojelek "po terminie" jest o wiele słabszy i zmienia nieco smak (zazwyczaj robi się on słabszy). testowałam kilka smakowych olejków i po miesiącu była odczuwalna różnica. ja na miesiąc zużywam 30ml liquidu, wartego 9.99. nie zamawiam więcej, żeby mieć zawsze "świeży". ostatnio z ciekawości zamówiłam olejek strong (3,6%) i nie umiem tego palić, taką czkawkę mam. I to za każdym razem.
![]() |
#2982 | ||
Zakorzenienie
|
to się nigdy niezmieni, bo my jesteśmy zwykli szarzy ludzie, któzy zarabiają grosze i szczypią się z każdą złotówką, a złodzieje w sejmie (dzisiaj wyczytałam) dostają premie.. Tusk przyznał ponad 2 mln zł premii i z PiSu chcą podnieśc emerytury bo IM się NALEŻy, ciekawe kur.wa za co.. po 10 tysięcy będą dostawali za jedo wielkie gówno...
(przepraszam za słownictwo, ale mnie to tak wpienia że masakra) [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42025266] Ale teraz już mija ponad rok od skończenia przeze mnie studiów magisterskich, on ma świetną pracę, zarabia nawet dobrze, a ja co? Nie wiem czasami... Mam go prosić o pieniądze? Czasem nie mam w portfelu złotówki i dziwnie się czuję jak jestem poza domem- nawet jakbym zasłabła to nie mam na wodę. Mam tą swoją firmę, ale dochody minimalne- z resztą co ja teraz zrobię jak jestem w ciąży. Wiem, że mąż zawsze wszystko kupi, ale czułabym się lepiej mając jakąś tam swoją kwotę na koncie co miesiąc. [/QUOTE] my z mężem mimo że ja nie pracuję mamy wspólne konto, zrobił mnie ostatnio współwłaścicielem konta i kiedy chcę to wypłacam sobie pieniądze i się nie martwie Cytat:
![]() u nas wszystkie opłaty ida na pół, woda, prąd, śmieci itd... ![]() Cytat:
![]() ale mamy tematy dzisiaj... ![]() idziemy z TŻ oglądać film... Swing xD tak a propos e- papierosów, mój szwagier kupuje płyny o zapachu truskawek i jagód i pachną one nieziemsko! ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-30 o 19:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ANIA- DZIĘKI. kupie mu dzisiaj olejek i zobaczymy, jak to nic nie da to bedzie maił ![]()
![]() |
#2984 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy Kwas DHA powodują, że dzieci rodzą się z duzą wagą urodzeniowa?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2985 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013.
Wróciłam od kardiologa,mam skierowanie na Holter i echo
![]() Tydzień zaczął się lekarzowo od dzisiaj do piątku same wizyty. Jutro glukoza rano i echo wieczorem jak doproszę lekarza żeby mnie przyjął bo tak to na przyszły tydzień dopiero. Na echo we czwartek, w piątek do ginki.O mamo ![]() Cytat:
![]() Co do fajek to też popalałam,okazyjnie do piwka i od czasu do czasu jak mnie naszło.Chociaż przed ciąża więcej wypalałam.Teraz mnie nie ciągnie ![]() Mój tż to przeciwny całkowicie,nigdy nie miał fajki w ustach. Nadrabiam i co już jestem na bieżąco znowu muszę nadrabiać ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2986 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Zakorzenienie
|
Kacper ma faze na cole- najjpierw ciągle mi mówił : Mamo kup cole, nbedzie dobrze" to jak już kupiłam to skacze jak piłka i tak jak wczesniej napisałam puszcza bąki
![]() ![]()
#2988 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2989 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam nadzieje że się wyrobię przed naszymi porodami. Ps. rybko jakbyś opisała moją sytuację ![]() Bardzo doceniamy to co mamy ponieważ okupione to jest wielkim wysiłkiem i wyrzeczeniami. ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2991 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ....... żarcik ![]() wystarczył napis pilne na skierowaniu i mocne wypięcie brzuszka przed panią w rejestracji no i taka mina ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Zadomowienie
|
Wiecie co, ucieszyłam się jak dziecko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jakbym słyszała moja siostrę : Pierwszą rzeczą którą zrobię jak wyjdę ze szpitala to zapalę fajkę(nie wiem czy w końcu zapaliła ![]() A dla tż ogromne ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- No zdziwko totalne,jak się chce to się da załatwić i to bez żadnych znajomości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak na 99, 9 % ![]() ![]() Zresztą ostatnio nawet moja mama mnie zadziwiła, nigdy wcześniej jakoś nie rozmawiałyśmy o jej porodach, no ale powiedziała mi że to było takie straszne, że teraz jak by miała rodzić ( wiadomo kiedyś były ograniczone możliwości) to jak by nie miała możliwości cc w szpitalu to by wolała zapłacić i mieć operację w prywatnej klinice, niż przechodzić poród sn. Tak więc wyszło że mam to po niej ![]()
![]() |
#2995 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 3 pokoje,były dwa ale przerobiony jest jeden na sypialnię ![]() ![]() 53 m kw. Jak już się wprowadzimy to zrobię fotki i Wam pokażę ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2996 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby skurcze minęły - Maleństwo musi jeszcze sporo posiedzieć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dokładnie, bez planowania zakupów naprawdę na nic można przehulać majątek! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I gratuluję decyzji o przyznaniu kredytu! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ależ się cieszę, że żadne z nas nie pali!
![]() |
#2997 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak jeszcze popalałam to nie dmuchałam na kogoś,odchodziłam od towarzystwa żeby nikomu nie przeszkadzać.Bo to nic fajnego taki smrodek ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Wysoką!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
Ale z tż w łóżku nic mi niestraszne ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2998 |
Rozeznanie
|
Bylam na watku Mam lipcowo-sierpniowych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2999 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a gdzie rodziła? ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:37.