Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-10, 22:17   #2971
natalkaa7522
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość

O widzisz, mi też! Olejowanie skalpu strasznie ciężko i długo mi szło, takie właśnie wrażenie że ciężko się przez włosy do niego dobrać. I wszystko co na rękach było, to po drudze na włosach zostawało, zanim do skóry dotarłam
I ostatnio znalazłam rozwiązanie tego problemu! (Oczywiście YT i filmiki )
To co na skalp - ładujemy do malutkiej strzykaweczki i sobie po kropelce rozprowadzamy po skalpie tu i ówdzie. Pozostaje już tylko rozsmarować. Rewelacja! Polecam
Polecam Dużym plusem jest to że nie zużywa się wcierek tak szybko (jak ja jantar zużywałam )
Stary 2013-11-10, 22:20   #2972
macka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cristilla_Tatia Pokaż wiadomość
Nie umiem ich reanimować .... mam dziwne te fale, w ogóle niepodobne do waszych. Kilka zdjęć na dole.
Jak dla mnie to juz loki, nie tylko fale. Tylko bardzo duże.
Może samo pomoczenie rano rękami pomoże?
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 22:31   #2973
Cristilla_Tatia
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie też nad tym się zastanawiałam... lok to czy fala

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Dzikun Pokaż wiadomość
Ale ładne
Ja też nie umiem reanimować po spaniu, a ostatnio to boję się na nie kłaść w nocy Po nocy włosy są rozprostowane, choć wieczorem ładnie kręciły...[COLOR="Silver"]
Rano mam pokręcone kluski, zero objętości ... podejrzewam, że za dużo odżywki b/s. Lubię emolientowe produkty. Samo olejowanie nie przypada mi do gustu, ale oleje jako dodatek czy w odżywka bardzo mi służą. Kładę Yves Rocher do włosów kręconych nie jest do końca zgodna z CG, ale naprawdę świetna.
Cristilla_Tatia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 22:36   #2974
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KikoX Pokaż wiadomość
Haha! No ja właśnie nieustannie dociążam włosy, może to dlatego Ale np. teraz jak wróciłam domu, to są spuszone, więc nie ma już efektu soczystej ciężkości
O mamo! No nie wiem, czy moje włosy na to zasługują Chyba że jako przestroga - co się stanie, jak ci się przestanie chcieć walczyć o włosy
Nie przesadzaj, na prawdę są świetne, wrzuciłam je do folderu motywacyjnego Dociążanie im ewidentnie służy. Czym tego dokonujesz? Zdradzisz sekret?

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Cytat:

Dziewczyny, mam... głupie pytanie
W którą stronę Wam się loki kręcą? Tzn najpierw w przód, w stronę twarzy zakręcają, czy odwrotnie, do tyłu?
Oglądałam różne filmiki na YT z tymi papilotami i innymi cudami i gdzieś tam przy kręceniu na ołówki było powiedziane, żeby zakręcać do tyłu. Jestem ciekawa dlaczego? Bo mi akurat się zakręcają same do przodu I tak mnie to zaciekawiło - jak u innych jest?
aż musiałam je wypadać, moje kręcą się jak chcą, ale przy twarzy chyba raczej hmm... od twarzy ku tyłowi.

Cytat:
Ale sami pielęgnacji takich to by się nie podjęli
mój się krzywi jak szatan przy krucyfiksie jak mu proponuję maseczkę albo olej xd i się śmieje, że mu szybciej włosy rosną normalnie niż mi po tych wszystkich zabiegach - co akurat jest prawdą :S

10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki)
PannaLokowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 22:41   #2975
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
Myślę, że smaruj tak długo, jak będzie efekt. Potem przerwa na inne oleje, bo właściwości włosów mogą się zmienić i to, co teraz nie działa, potem będzie ok., a kokos zacznie szaleć na włosach. Z tej grupy jeszcze jest masło shea z tego co pamiętam. Lejące włosy możesz spróbować uzyskać migdałowym (czyli np. oliwką Hipp albo BDFM).
Ja na przykład ciągle zmieniam, mam wrażenie, że moje włosy to lubią Byle nie przeproteinować, resztę jakoś zniosą [COLOR="Silver"]
dajcie mi olejek migdałowy Dlaczego jutro jest wolne, dlaczego !!! Nie mam nic z tych rzeczy które wypisałaś, we wtorek je znajdę

Konkursomaniactwo '15
"Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
scrabble1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 22:55   #2976
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scrabble1 Pokaż wiadomość

dajcie mi olejek migdałowy Dlaczego jutro jest wolne, dlaczego !!! Nie mam nic z tych rzeczy które wypisałaś, we wtorek je znajdę
Oj tam, oj tam A co masz? Możesz sobie tego lnianego oleju kapnąć do maski i już będzie coś nowego na jutro. Albo wypróbować płukankę octową lub cytrynową.

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Cytat:
Rano mam pokręcone kluski, zero objętości ... podejrzewam, że za dużo odżywki b/s. Lubię emolientowe produkty. Samo olejowanie nie przypada mi do gustu, ale oleje jako dodatek czy w odżywka bardzo mi służą. Kładę Yves Rocher do włosów kręconych nie jest do końca zgodna z CG, ale naprawdę świetna.
Ja też jeszcze zbieram doświadczenia z moimi, to nie potrafię powiedzieć co by pomogło. Może włosy potrzebują czasu żeby się przyzwyczaić do nowej pielęgnacji. Jeżeli 1 dzień jest cały dobrze to i tak sukces moim zdaniem. Drugiego dnia możesz spiąć w razie czego.
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-10, 22:56   #2977
Rudzioch
Raczkowanie

Dobra, bite dwie godziny wytrzymałam. Idę spierać hennę.
Rudzioch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 06:58   #2978
Karen15
Zakorzenienie

Stosowałyście masło cupuacu?

Edytowane przez Karen15
Czas edycji: 2013-11-11 o 07:02
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 09:22   #2979
aga92929222
Raczkowanie

No i zrobiłam te aluminiowe papiloty wczoraj 96 wkręcałam przez 3h a dziś z rana przez 1h to odkręcałam i jakoś starałam się ułożyć.
Wyszło nawet ciekawie, szkoda że nie mogę zrobić lepszej jakości zdjęć bo te niestety tego nie oddają
Już wiem co to strata długości przez skręt-z włosów prawie do talii zrobiły mi się ledwie do ramion także ten
Ale za to fajnie wyglądają w ananasie i mogę tylko przez nie przełożyć raz gumkę i się trzymają kiedy normalnie muszę nią włosy 3-4 razy okręcać żeby kucyk powstał
Poniekąd też zrozumiałam niektóre problemy Panny Lokowanej z jej owcą(np kwestia jej spięcia) także pełen szacun
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (20,4 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (22,0 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (21,2 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (17,4 KB, 39 załadowań)
Stary 2013-11-11, 09:26   #2980
KikoX
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PannaLokowana Pokaż wiadomość
Nie przesadzaj, na prawdę są świetne, wrzuciłam je do folderu motywacyjnego Dociążanie im ewidentnie służy. Czym tego dokonujesz? Zdradzisz sekret?
Tzn. jakiegoś wielkiego odkrycia to nie ma, po prostu dodaję do prawie każdej odżywki olejek bd fur mama (ale ten konkretnie nie dlatego, że go tak uwielbiam, tylko że to jedyny olejek, śmierdzi i chcę, żeby już się skończył), ostatnio kupiłam Felkową odżywkę i też ją bardzo często dodaję do d/s (mimo że teoretycznie jest b/s). No i właśnie, kwestia odżywek b/s - zawsze używam Garniera AiK (d/s) i/lub tą ww. odżywkę Creation's Garden.
Jak używałam odżywek typowo b/s (poza C'sG), to zawsze kończyło się puchem, cokolwiek bym potem nie nałożyła - bo te typowe zwykle są dość lekkie, a przynajmniej takie miałam odczucia po tych Joanny
No i nie wiem, co jeszcze mogę w tej kwestii napisać. Kończę przedostatnie już zapasowe opakowanie Isany ze starą formułą. Pora rozejrzeć się za czymś innym... Ostatnio zrobiłam sobie lniany, ale coś się chyba nie udało (wyszłam z wprawy ), raz użyłam, a potem obserwowałam proces fermentacji
Stary 2013-11-11, 09:41   #2981
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga92929222 Pokaż wiadomość
No i zrobiłam te aluminiowe papiloty wczoraj 96 wkręcałam przez 3h a dziś z rana przez 1h to odkręcałam i jakoś starałam się ułożyć.
Wyszło nawet ciekawie, szkoda że nie mogę zrobić lepszej jakości zdjęć bo te niestety tego nie oddają
Już wiem co to strata długości przez skręt-z włosów prawie do talii zrobiły mi się ledwie do ramion także ten
Ale za to fajnie wyglądają w ananasie i mogę tylko przez nie przełożyć raz gumkę i się trzymają kiedy normalnie muszę nią włosy 3-4 razy okręcać żeby kucyk powstał
Poniekąd też zrozumiałam niektóre problemy Panny Lokowanej z jej owcą(np kwestia jej spięcia) także pełen szacun

hahahahha xd dzięki za zrozumienie Ja przed ścięciem miałam po rozprostowaniu za zapięcia biustonosza włosy, a on uparcie skręcały się do długości do ramion Zabawne to afro, które Ci wyszło, urocze malutkie loczki. Nie wiem jakim cudem masz w sobie tyle cierpliwości, żeby zakręcić prawie 100 papilotów a potem jeszcze je zdąć...

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Tzn. jakiegoś wielkiego odkrycia to nie ma, po prostu dodaję do prawie każdej odżywki olejek bd fur mama (ale ten konkretnie nie dlatego, że go tak uwielbiam, tylko że to jedyny olejek, śmierdzi i chcę, żeby już się skończył), ostatnio kupiłam Felkową odżywkę i też ją bardzo często dodaję do d/s (mimo że teoretycznie jest b/s). No i właśnie, kwestia odżywek b/s - zawsze używam Garniera AiK (d/s) i/lub tą ww. odżywkę Creation's Garden.
Jak używałam odżywek typowo b/s (poza C'sG), to zawsze kończyło się puchem, cokolwiek bym potem nie nałożyła - bo te typowe zwykle są dość lekkie, a przynajmniej takie miałam odczucia po tych Joanny
No i nie wiem, co jeszcze mogę w tej kwestii napisać. Kończę przedostatnie już zapasowe opakowanie Isany ze starą formułą. Pora rozejrzeć się za czymś innym... Ostatnio zrobiłam sobie lniany, ale coś się chyba nie udało (wyszłam z wprawy ), raz użyłam, a potem obserwowałam proces fermentacji
Muszę więc spróbować dodawać olejki częściej Dzięki za radę, teraz czas pokombinować Swoją drogą kusi mnie teraz ta odżywka C'sG, ale mam bana na zakupy... jakiekolwiek.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-11, 09:47   #2982
aga92929222
Raczkowanie

Cytat:
hahahahha xd dzięki za zrozumienie Ja przed ścięciem miałam po rozprostowaniu za zapięcia biustonosza włosy, a on uparcie skręcały się do długości do ramion Zabawne to afro, które Ci wyszło, urocze malutkie loczki. Nie wiem jakim cudem masz w sobie tyle cierpliwości, żeby zakręcić prawie 100 papilotów a potem jeszcze je zdąć...

Czysta ciekawość bo od zawsze podobały mi się takie włosy a jak dotąd myślałam że taki efekt można mieć tylko będąc ciemnoskórą lub osobą posiadająca naturalnie tak małe spiralki tudzież po jakiejś ultra mocnej trwałej która pewnie przy okazji spaliła by połowę włosów
A tu proszę jakie zaskoczenie mam afro praktycznie nie niszcząc włosów
Stary 2013-11-11, 10:11   #2983
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
Czysta ciekawość bo od zawsze podobały mi się takie włosy a jak dotąd myślałam że taki efekt można mieć tylko będąc ciemnoskórą lub osobą posiadająca naturalnie tak małe spiralki tudzież po jakiejś ultra mocnej trwałej która pewnie przy okazji spaliła by połowę włosów
A tu proszę jakie zaskoczenie mam afro praktycznie nie niszcząc włosów
Ja się tymczasem zastanawiam, czy na te supercienkie wałeczki do trwałej nie byłoby Ci łatwiej zrobić tego jeszcze raz w przyszłości. Co prawda loczki będą większe trochę, ale powinno się łatwiej nawijać ja na takie sobie czasem grzywkę i górne partie dokręcałam, jak chciałam mieć pewność, że będzie porządne afro Da się kupić takie o średnicy 6mm, ja dałam jakieś 6 zł za 12 sztuk.

Edytowane przez PannaLokowana
Czas edycji: 2013-11-11 o 10:14
Stary 2013-11-11, 10:53   #2984
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda, szkoda.
A olejkami próbowałaś zabezpieczać? Mnie to obciąża końce co prawda, ale mam inne włosy niż Ty.

Cytat:
Napisane przez Rudzioch Pokaż wiadomość
Swoją drogą, chyba bym oszalała, jakbym miała do rana trzymać hennę na łbie. O ile oleje to z luzem, ale folia i turban są ponad moje siły. Przemęczę się do północy
Ja też!
Toż to ciężkie jest. Jak siedzę, to mnie kark boli po 2 h trzymania tego wszystkiego. A znowu jak zdarzało mi się zdrzemnąć, mając hennę, to czasem mi wyciekała, mimo licznych starań, żeby tak się nie działo. To co by było, jakbym całą noc w tym spała. Wyobrażam sobie turban gdzieś obok łóżka, upaprane poduszka, jasiek, prześcieradło (bo przecież spanie tylko na poduszce jest nudne), kołdra (bo przecież czasem trzeba się przykryć całą).

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Sama przycinałaś? Dlaczego, przecież zapuszczasz No i pokaż się koniecznie.
Tak, sama.
No dalej zapuszczam.
Podcięłam, bo już miałam strasznie zniszczone i mi się haczyły włosy o siebie.
Pokażę, jak zrobię zdjęcie. Wczoraj mi się nie chciało.

Cytat:
Mijają prawie dwa tygodnie stosowania CG. Ogólnie pierwszego dnia po myciu mam lepsze włosy niż wcześniej, ale drugiego po spaniu jest katastrofa. Kluski, oklapnięte, beż życia, co jest dziwne, bo raczej nie mam szybko przetłuszczających się włosów. Nie umiem ich reanimować .... mam dziwne te fale, w ogóle niepodobne do waszych. Kilka zdjęć na dole.
Wcale nie masz złych włosów. Co Ty od nich chcesz?
A co do reanimacji - to chyba jedna z trudniejszych czynności w dbaniu o loki/fale, zwłaszcza jak ktoś ma cienkie delikatne włosy, a Ty chyba takie masz, przynajmniej na tych zdjęciach tak wyglądają. Nauczysz się z czasem. Poza tym im dłużej włosy się pielęgnuje, tym lepiej utrzymują skręt. Moje kiedyś po nocy były zupełnie proste, teraz są ciągle pofalowane.

Cytat:
mój się krzywi jak szatan przy krucyfiksie jak mu proponuję maseczkę albo olej xd

Cytat:
Fajnie wyszło!
Takie drobniutkie.

Cytat:
Nie wiem jakim cudem masz w sobie tyle cierpliwości, żeby zakręcić prawie 100 papilotów a potem jeszcze je zdąć...
Też mnie to zastanawia.
Ja przy nawijaniu czegokolwiek tracę cierpliwość po ok. 15 sztukach.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 11:05   #2985
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
A olejkami próbowałaś zabezpieczać? Mnie to obciąża końce co prawda, ale mam inne włosy niż Ty.
Próbowałam, ale mam potem najzwyczajniej tłuste końcówki, chyba nie potrafię nałożyć odpowiedniej ilości. Poza tym zabiezpieczam też całe pasma, które przylegają mi do karku, bo bez teko uzyskuję coś pomiędzy filcem a moherem, a olej sprawia, że zapycha mi się tam skóra i mam potem bolesne gule.

Stary 2013-11-11, 11:09   #2986
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Próbowałam, ale mam potem najzwyczajniej tłuste końcówki, chyba nie potrafię nałożyć odpowiedniej ilości. Poza tym zabiezpieczam też całe pasma, które przylegają mi do karku, bo bez teko uzyskuję coś pomiędzy filcem a moherem, a olej sprawia, że zapycha mi się tam skóra i mam potem bolesne gule.
Na takie coś polecam właśnie parafinę. Mnie ładnie wygładza włosy i definiuje fale. Najlepiej mi się spisuje nałożona (tzn. odżywka z parafiną, nie sama parafina) na sam koniec, po żelu.
Stary 2013-11-11, 11:20   #2987
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
Na takie coś polecam właśnie parafinę. Mnie ładnie wygładza włosy i definiuje fale. Najlepiej mi się spisuje nałożona (tzn. odżywka z parafiną, nie sama parafina) na sam koniec, po żelu.
Musze spróbować Tyle, że nie mogę się zdecydować co dziś zrobię moim włosom..

Stary 2013-11-11, 11:28   #2988
Floria
Zadomowienie

Wow, trzymajcie kciuki za moje włosy Synek sobie zażyczył "sok z warzyw i owoców", nawet sam przyniósł co chce, i musiałam uruchomić sokowirówkę...no więc mój wzrok padł na te wytłoki jak już myłam, a tam taki fajny kawałek banana był i marchewka i jabłko. I miałam jeszcze ten kawałek dyni, co zostawiłam, jak gotowałam zupę...No i mam teraz na głowie, pomieszane z olejem słonecznikowym, gliceryną i jogurtem naturalnym (własnej roboty), a i wit. E. Nie wiem jak spłuczę to dziadostwo. Na twarz tez nałożyłam, kontrolnie, żeby sprawdzać, czy nie piecze. Na razie nie piecze. Potrzymam pół godziny. I dam znać jak wyszło
Stary 2013-11-11, 11:34   #2989
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
Wow, trzymajcie kciuki za moje włosy Synek sobie zażyczył "sok z warzyw i owoców", nawet sam przyniósł co chce, i musiałam uruchomić sokowirówkę...no więc mój wzrok padł na te wytłoki jak już myłam, a tam taki fajny kawałek banana był i marchewka i jabłko. I miałam jeszcze ten kawałek dyni, co zostawiłam, jak gotowałam zupę...No i mam teraz na głowie, pomieszane z olejem słonecznikowym, gliceryną i jogurtem naturalnym (własnej roboty), a i wit. E. Nie wiem jak spłuczę to dziadostwo. Na twarz tez nałożyłam, kontrolnie, żeby sprawdzać, czy nie piecze. Na razie nie piecze. Potrzymam pół godziny. I dam znać jak wyszło
Odważna jesteś! Zdaj raport z efektów
Ja tymczasem od roku nie olejowałam olejkiem BD niebieskim, dziś sprawdzam, czy po tym czasie będzie większe wow

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-11, 11:58   #2990
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Że tak powiem: o fujjjj! Papka owocowo-warzywna na głowie, wolałabym zjeść.

Cytat:
Ja tymczasem od roku nie olejowałam olejkiem BD niebieskim, dziś sprawdzam, czy po tym czasie będzie większe wow
Lubiłam zawsze tę oliwkę.
Stary 2013-11-11, 12:04   #2991
martaakow
Zakorzenienie

Dot.: Najdziwniejsze wlosy swiata - facet. Co robic?

Cytat:
Napisane przez eser97 Pokaż wiadomość
szukaj takich, na których jest napisane że są do codziennego stosowania
To, że napiszą, że do codziennego stosowania, jeszcze niewiele znaczy.
Na Domestosie też taki napis może być, a czy dzięki temu byłby to łagodny środek...
Stary 2013-11-11, 12:17   #2992
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
Lubiłam zawsze tę oliwkę.
Chyba na samy początku włosomaniactwa oczekiwałam po niej nie wiadomo czego, nie widziałam wielkich efektów, dlatego ją porzuciłam i stosowałam jedynie do masażu.

Swoją drogą wyliczyłam dziś, że stosuję przy każdym olejowaniu około 15ml oleju (1/2-2/3 kieliszka) i zastanawiam się

Stary 2013-11-11, 12:27   #2993
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba na samy początku włosomaniactwa oczekiwałam po niej nie wiadomo czego, nie widziałam wielkich efektów, dlatego ją porzuciłam i stosowałam jedynie do masażu.

Swoją drogą wyliczyłam dziś, że stosuję przy każdym olejowaniu około 15ml oleju (1/2-2/3 kieliszka) i zastanawiam się
Nie wiem, nad czym się zastanawiasz ale ja daję chyba podobną ilość.
Swoją drogą... Co to za kieliszek, co jego 2/3 to 15 ml?
Stary 2013-11-11, 12:32   #2994
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem, nad czym się zastanawiasz ale ja daję chyba podobną ilość.
Swoją drogą... Co to za kieliszek, co jego 2/3 to 15 ml?
Kieliszek 25ml, zużywam zwykle połowę bądź 2/3, zależy jak współpracują końcówki, dlatego średnio to jest około 15ml. Zastanawiam się, bo czytam, że niektóre dziewczyny są w stanie naolejować włosy jedną łyżką, przez co w głowie pojawia mi się "JAKIM CUDEM?!" xd

edit: teraz czytam, że jedna łyżka to właśnie 15ml. Czyżbym dziwiła się samej sobie?

Edytowane przez PannaLokowana
Czas edycji: 2013-11-11 o 12:33
Stary 2013-11-11, 12:36   #2995
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Kieliszek 25ml, zużywam zwykle połowę bądź 2/3, zależy jak współpracują końcówki, dlatego średnio to jest około 15ml. Zastanawiam się, bo czytam, że niektóre dziewczyny są w stanie naolejować włosy jedną łyżką, przez co w głowie pojawia mi się "JAKIM CUDEM?!" xd

edit: teraz czytam, że jedna łyżka to właśnie 15ml. Czyżbym dziwiła się samej sobie?
To ja w takim razie zużywam więcej, bo 3-4 razy nalewam na rękę tyle, ile tylko się mieści.

A co do tego kieliszka - po prostu się śmieje, że kto by pił coś z takiego małego...?
Stary 2013-11-11, 13:05   #2996
AgusiA753
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez scrabble1 Pokaż wiadomość
Teraz to już nic nie rozumiem odkąd zaczęłam często olejować (a głównie używam do tego kokosowego) końcówki przestały się rozdwajać i właśnie włosy lśnią i się tak fajnie wygładziły, że w sumie nie muszę ich prostować (a prostowałam non stop od jakiś 10 lat).
Po samym umyciu nie wyglądają za dobrze, w sensie, że jak zawsze są spuszone, ale dlatego myję wieczorami, rano wyglądają zdrowo, są gładkie i lśniące . Daleko im do efektu "lejących" ale nigdy takie nie były i nawet na to nie liczę.

Stosowałam oleje jak lniany, z pestek winogron itp i po żadnym nie było tego efektu, ale może powinnam mieszać, jak myślisz?
Skoro ol. kokosowy Ci służy to czemu miałabyś go nie używać?
Cytat:
Napisane przez wikaa24 Pokaż wiadomość
zwykła oczyszczająca joanna, GAiK, pozostawione lekko wilgotne na noc...
zaczynam je coraz bardziej lubić
miodzio! I na tym zdjęciu przypominasz Ewę Chodakowską, serio
Cytat:
Oto moje włosy po podcięciu.
Tak gwoli ścisłości, ja wcale nie uważam, że moje włosy są beznadziejne, tragiczne etc., a jedynie, że są dalekie od tego, jakie chciałabym, żeby były

Wciąż zmagam się z problemem środkowej części spodniej warstwy z tyłu - jest krótsza i ze względu na mocniejszy skręt, i jakąś niezrozumiałą dla mnie niechęć do rośnięcia, a za to bardzo wielką chęć do rozdwajania się tam i powstawania supełków. W zasadzie czuję się dobrze z taką długością, z takimi warstwami i uznałam, że będę po prostu dążyć, żeby wyeliminować tą nierówność z tyłu poprzez jej zapuszczanie, a ciągłe docinanie reszty (coby nie przeżyć szoku, gdybym chciała wyrównać "na raz").
Ja bym podcięła pojedyncze pasma na sucho, żeby utworzyć U. Daję zdjęcie. Dużo by nie poszło, a zlikwidowałabyś dziury
Cytat:
Podcięłam włosy. Jakieś 5-7 cm poooooszło!
Trochę za krótko przycięłam przy twarzy, ale trudno, nic teraz nie poradzę.

A, i właśnie.
Pamiętam, że któraś pytała o stosowanie masła kakaowego (do ciała) z Isany jako d/s. Otóż wtedy stwierdziłam, że do kitu i lepiej nie. Ale mimo wszystko wzbudziło to moją ciekawość i przyznam się, że od kilku myć mieszam to masło kakaowe z jakąkolwiek odżywką d/s i wychodzi bardzo fajnie. Włosy są bardzo miękkie i błyszczące (dobra, kuamię z nut, bo akurat włosy mam po wszystkim błyszczące ). W każdym razie efekt jak najbardziej zadowalający i polecam spróbować. Uważać tylko na tę nieszczęsną glicerynę, której dużo w maśle Isany jest. Ja po prostu sowicie zabezpieczam silikonami/olejami/parafiną później włosy. I jest dobrze.
Poka, poka! Też podcinałam ale o.5 cm do 1 cm. więc różnicy nie widać, a to co miało być zlikwidowane, zniknęło
A co do masła z Isany nie obciąża Ci to włosów? Na koniec jeszcze parafina, silikony, jednak mocne masz te bestie
Cytat:
Napisane przez Rudzioch Pokaż wiadomość
Tak, jasny brąz Khadi. Generalnie na zdjęciach wychodzą bardziej rude niż są w rzeczywistości Tak naprawdę mają kolor jak kasztany. Z czasem się wypłukują, wcześniej miałam agresywnie rozjaśniane włosy (do platyny właściwie). Ja je lubię takie rudawe
I w cale się nie dziwię, że lubisz bo super wyglądają Mogłabyś wrzucić zdjęcia przed farbowaniem i po?
Cytat:
Dziewczyny, mam... głupie pytanie
W którą stronę Wam się loki kręcą? Tzn najpierw w przód, w stronę twarzy zakręcają, czy odwrotnie, do tyłu?
Oglądałam różne filmiki na YT z tymi papilotami i innymi cudami i gdzieś tam przy kręceniu na ołówki było powiedziane, żeby zakręcać do tyłu. Jestem ciekawa dlaczego? Bo mi akurat się zakręcają same do przodu I tak mnie to zaciekawiło - jak u innych jest?
U mnie praw str skręca się do środka, a z lewej str. różnie
Cytat:
Jakie urocze! Zwłaszcza w upięciu Gratuluje cierpliwości
Cytat:

U mnie też około łyżki idzie. Właśnie, muszę w końcu naolejować, bo się opuściłam ostatnio
Stary 2013-11-11, 13:08   #2997
AgusiA753
Raczkowanie

Zapomniałam o zdjęciu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10.11.2013 (3).jpg (37,4 KB, 20 załadowań)
Stary 2013-11-11, 13:28   #2998
KikoX
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AgusiA753 Pokaż wiadomość
Ja bym podcięła pojedyncze pasma na sucho, żeby utworzyć U. Daję zdjęcie. Dużo by nie poszło, a zlikwidowałabyś dziury
Dużo by poszło i by nie wyszło U, bo za każdym razem wychodzi co innego Myślisz, że już tak nie robiłam? Więc zostawię tak, jak jest i będę się starała nie przejmować.
Stary 2013-11-11, 13:37   #2999
Floria
Zadomowienie

Ja się już suszę, ale ponieważ nie znam umiaru, to wynik eksperymentu będzie niepewny maska warzywno-owocowo-olejowa spłukała się łatwo. Myłam nową maską SERI, potraktowałam to jako mycie, d/s i jeszcze nawaliłam jako b/s (żeby dać te silikony i obciążyć puszące się kłaki). Ale potem jeszcze nawaliłam żelu (spożywczego według Mysi - tzn. ze sklepu spożywczego), ale uzyskałam tyle, że mam sztywne strąki, które jeszcze schną. Jakoś fale nie zamieniły się w loki
Na dyfuzor nie mam czasu, bo mam inne zajęcia.
Stary 2013-11-11, 13:43   #3000
kleenex
Przyczajenie

Dot.: Najdziwniejsze wlosy swiata - facet. Co robic?

Oki, zdjecia (wstydze sie :/)

wiec, 'normalna' fruzyra, (ktora wcale normalna nie jest, ale coz, takie wlosy)

http://i.imgur.com/p99wYPv.jpg

zawial wiatr:

http://i.imgur.com/iaGvhHf.jpg

Wlosy sa strasznie... lekkie, nie maja... ja wiem... objetosci, dlatego nigdy nie wracaja na swoje miejsce. Gdy zostaja poruszone, to juz tam zostaja. Dlatego wlasnie pytalem o 'spraye' - mialem na mysli jakies chemiczna cuda (lakiery do wlosow?), ktore pomoglyby je jakos... okielznac. Moze odyzwki bez splukiwania? Nie wiem, glupi juz jestem
kleenex jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości)

Zasady wysyłania wiadomości