Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-05, 19:47   #2971
paulka0212
Wtajemniczenie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Seleniti cuuudne fotki coreczki ♥

Wstawiam fotkę dresiku dla jeszcze nienarodzonego Bartoszka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1383680788797.jpg (107,7 KB, 22 załadowań)

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 19:51   #2972
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Carolyna z tego co wiem to taka przecena ma być do wyczerpania zapasów. Musisz sobie podejśc i rzucić okiem czy u ciebie w tesco też jest

Selenti
bobas super... Pani Bobasowa chciałam napisać...

Ilkas nie martwię się tym rozciąganiem bo to na malucha jest który się nie wiele rusza - rozm. 56 cm.
Założę parę razy i pewnie będą małe. Na większe dziecko będę kupowała z zatrzaskami.

Madziula już nawet małża o to zagaiłam, że koleżanki z wizażu tak radzą , zeby nie kupować używanego... Więc szukamy raczej nówki.

Hope nie szalej... masz się oszczędzać... Bo inaczej

Mama ktosia Mój małż na żaden wynalazek tyn Run Kipper by się nie zdecydował. Stwierdził by że czuje sie jakby był szpiegowany przez ruskich

Selenti w którym teraz jesteś tygodniu??? pytam bo ja za tydzień będę w 17 tc i 3 d i będę miała wizyte wtedy i zastanawiam się czy uda się coś podpatrzeć

Ilkas zobaczysz wszystko będzie ok jutro po 10 dasz nam znać że u was super

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 19:53   #2973
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
nadiak ja byłam święcie przekonana, że chłopak później zaczęłam świrować, że może dziewczynka, a może nie , mama mi powiedziała, że czuje, że bedzie chłopiec, a z nią to jest tak, że jak coś czuje, to jest zawsze na odwrót a dziś na tej wizycie tylko czekałam, aż lekarz powie, że będzie dziewczynka więc wszystko się może zdarzyć teraz czekam tylko na potwierdzenie ale lekarz szwagierki mojej mamy był święcie przekonany, że ona będzie mieć dziewczynkę, na USG pokazywał, ona z mężem się nastawili, a przy porodzie co się okazało? Drugi synek
Też znam taki przypadek, dziewczyna się dowiedziała dzień przed porodem, że chłopiec, a przez całą ciążę mówili dziewczynka. I prawie nie miała go w czym ze szpitala odebrać

A Ty jesteś w 12 tc? A ja w 13 tc. To może mi też coś powiedzą bo w piątek mam prenatalne . . . oby, oby
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 19:56   #2974
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Magdi, wiesz na to kiedy dziecko zacznie chodzić nie mamy wpływu ja nie chciałam Hani prowadzić za rączki, ale po prostu się nie dało, bo ona sama się ustawiała i kazała prowadzać, a jak mówiłam „nie” to był zaraz płacz i lament więc ulegałam i ona bardzo szybko zaczęła chodzić pewnie dwa tygodnie przed roczkiem już chodziła normalnie, wcześniej jakoś od sierpnia stawiała samodzielne kroczki, ale właśnie takie chwiejne. Teraz ma niecałe 14 miesięcy i biega dosłownie, na krótkie spacerki np. do sklepu możemy bez problemu chodzić pieszo, dla mnie to jest w ogóle inny standard życia niż przy dzieciaczku niechodzącym
Jasne, że nie mamy wpływu - nie napisałam, że mamy. Kuba był leniwy i przy nim łatwo było trzymać się zasady nie prowadzania za rączki, bo nie 'rwał' się do tego. Napisałam na naszym przykładzie i z własnego doświadczenia Zgadzam się, że chodzące dziecko to zupełnie inna bajka, ale jak już chodzi stabilnie
Justynko, śliczny brzuszek Ależ Ty szczuplutka jesteś
Martuszka, olej lniany piję codziennie rano - jedna łyżka stołowa. Można dodawać również do sałatki i sera białego To jest olej do spożywania na zimno, ale to pewnie wiesz

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 19:58   #2975
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

Ilkas zobaczysz wszystko będzie ok jutro po 10 dasz nam znać że u was super
Trzymam Cię za słowo, że tak będzie !

Ja się nie nastawiam za bardzo jutro na płeć. W pierwszej ciąży dowiedziałam się około 17 tyg dopiero. Ale za to mam nadzieję, że na kolejnej wizycie która będzie pewnie jakoś w grudniu już się dowiemy kto tam mieszka. Będziemy mieli prezent pod choinkę
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 19:59   #2976
MamaKtosia
Zadomowienie

Cytat:

Mama ktosia Mój małż na żaden wynalazek tyn Run Kipper by się nie zdecydował. Stwierdził by że czuje sie jakby był szpiegowany przez ruskich
Haha - wierze. Ja swojego muszę szpiegować bo mnie denerwuje jak biega wieczorami.
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:00   #2977
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

witam wieczorową porą
dziecko moje śpi, więc mam w końcu czas by was nadrobić
nie wiem jak to będzie z dwójką dzieci,ale jedno mnie czasami już wykańcza, że opadam z sił
Wymusza wszystko płaczem, krzyczy, wrzeszczy ja nie wiem co w nią wstąpiło

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Hehe, a ja marzę o chłopcu Ogólnie ciekawa jestem jak to jest mieć syna..bo póki co jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić
ja też właśnie nie umiem sobie wyobrazić a też bardzo chcę mieć synka teraz

Cytat:
Napisane przez Zalamana_girl Pokaż wiadomość
A co opowiadania o mnie hmm :
Może zaczne od początku. W połowie sierpnia podjeliśmy z Tżtem decyzje o staraniach o dzidziusia. 19 sierpnia odstawiłam tabletki i po krwawieniu z odstawienia, które było 22 sierpnia, zaczeliśmy nasze przytulanki
Przy naszym ogromnym zaskoczeniu i przeogromnym szczęściu 22 września ujrzeliśmy na teście II upragnione kreseczki Tydzień póżniej ginekolog potwierdził ciążę
witaj

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Witaj
A te mdlości mogą być z witamin, które bierzesz. Mnie bardziej mdliło jak brałam wlaśnie witaminy. Podobno w I trym. wystarczy kwas foliowy, witaminki potem
ja tez biorę tylko kwas foliowy , witaminki zaczęłam w 2 trymestrze właśnie w poprzedniej ciąży.
Cytat:
Pallas uważaj tylko na siebie tam.
Dziewczyny ja już PO i jestem mega szczęśliwa dzieciątko zdrowe, wszystko w normie, łożysko mam dobrze ułożone więc nie będzie problemów przy porodzie Dzieciątko machało do mnie i nawet ssało kciuk i tak śmiesznie podskakiwało zdjęcie zrzuce jak wrócę a teraz najlepsze. Lekarz powiedział jakiej płci będzie nasz bejbiś " ja między nogami nic nie widzę więc na 99% to DZIEWCZYNKA wizyta dobiegła końca i TŻ wyszedł z taką miną zszokowaną, że masakra jakaś i mówi, że a mówiłaś że będzie chłopiec na co ja się śmieje i mówię, że wiedziałam, po prostu wiedziałam, że lekarz powie, że to będzie dziewczyna po czym dodałam, że jak ma sie formę na cegłę to się pustaka nie zrobi i mówi mi dalej, że miałem mówić kiedyś na chux Ci te felgi a teraz wychodzi na to, że jednak będzie na co Ci ten kucyk :P i mówi jeszcze tak zadzwoń do niego bo może się pomylił albo nic dziwnego, że on tam nic nie widział skoro ja mam małego, a ono ma po mnie pewnie

gratulacje !!
a imię już wybrane?

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:02   #2978
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
Rany też tego nie cierpiałam. Namów TŻta żeby zainstalował RunKeeper'a - będziesz miała podgląd on line gdzie łajza biega
Taaa tylko sprytny biega bez telefonu i kluczy bez niczego

Cytat:
Hehe, a ja marzę o chłopcu Ogólnie ciekawa jestem jak to jest mieć syna..bo póki co jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić
Spoko, wydaje mi się że łatwiej chłopaka przewijać, zwłaszcza po grubszej sprawie
Tak serio to niby fajnie byłoby miec parkę ale jakoś nie wyobrażam sobie wychowywać nastolatki

Cytat:
Napisane przez nadiak1 Pokaż wiadomość
Też znam taki przypadek, dziewczyna się dowiedziała dzień przed porodem, że chłopiec, a przez całą ciążę mówili dziewczynka. I prawie nie miała go w czym ze szpitala odebrać

A Ty jesteś w 12 tc? A ja w 13 tc. To może mi też coś powiedzą bo w piątek mam prenatalne . . . oby, oby

No bez przesady toć co za problem ubrać chłopca w różowy kombinezonik
Jak byłam z Olafem w kolejce u ginki spotkałam kumpele i tak gadamy sobie o ciąży babcia starsza podsłuchała i opowiadała że jej synowi całą ciąże mówili że chłopiec bedzie urodziła się dziewczynka, bo widocznie TRZYMAŁA TAM PALUSZEK na usg

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:03   #2979
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Haha - wierze. Ja swojego muszę szpiegować bo mnie denerwuje jak biega wieczorami.
My mieszkamy na wsi - więc jest dość bezpiecznie.

Ilkas musi być dobrze

Selenti przyjemnego pocieszania Tż - nie zmęcz się za bardzo

Ja też zmykam. Lece się kąpać.

3mam kciuki za jutrzejsze wizyty... Nie piszcie za dużo jutro - bo mam masę pracy i nie zajrzę do was w ciągu dnia

Dobranoc mamuśki

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:04   #2980
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Ja też bardzo chcę mieć synka, ale przeczucie mi mówi że będzie druga córcia

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Seleniti cuuudne fotki coreczki 

Śliczny

Ale sobie zrobiłam wieczór dla urody: ciepła kąpiel, maska na włosy, oliwkowanie i nawet pomalowałam sobie paznokcie i czuję się o niebo lepiej
I mam do Was pytanie - jakiego używacie tuszu do rzęs. Ja mam z tym straszny problem, bo moje rzęsy nie są imponujące Wypróbowałam już chyba wszystkie drogeryjne i przy żadnym nie mam takiego efektu jaki bym chciała. Nie chcę efektu sztucznych rzęs tylko żeby choć trochę były zauważalne
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:06   #2981
MamaKtosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Taaa tylko sprytny biega bez telefonu i kluczy bez niczego
No to gorzej . Swoją drogą co oni mają z tymi kluczami mój biega z naręczem dziwnych gadżetów a kluczy nigdy nie bierze bo mu przeszkadzają
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 20:08   #2982
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ja już PO i jestem mega szczęśliwa dzieciątko zdrowe, wszystko w normie, łożysko mam dobrze ułożone więc nie będzie problemów przy porodzie Dzieciątko machało do mnie i nawet ssało kciuk i tak śmiesznie podskakiwało zdjęcie zrzuce jak wrócę a teraz najlepsze. Lekarz powiedział jakiej płci będzie nasz bejbiś " ja między nogami nic nie widzę więc na 99% to DZIEWCZYNKA wizyta dobiegła końca i TŻ wyszedł z taką miną zszokowaną, że masakra jakaś i mówi, że a mówiłaś że będzie chłopiec na co ja się śmieje i mówię, że wiedziałam, po prostu wiedziałam, że lekarz powie, że to będzie dziewczyna po czym dodałam, że jak ma sie formę na cegłę to się pustaka nie zrobi i mówi mi dalej, że miałem mówić kiedyś na chux Ci te felgi a teraz wychodzi na to, że jednak będzie na co Ci ten kucyk :P i mówi jeszcze tak zadzwoń do niego bo może się pomylił albo nic dziwnego, że on tam nic nie widział skoro ja mam małego, a ono ma po mnie pewnie

Och GRATULUJE!!! Zazdraszczam, ze znasz juz płec

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:15   #2983
ilkas
BAN stały

Niegrzeczna88 to trzymamy kciuki za naszych chłopaków w brzuszkach
W sumie w tej ciąży czuję się zupełnie inaczej niż w pierwszej..więc to może znak, że inna płeć tym razem.. hahaha – tak się pocieszam..

Madziuuula ano fakt! O tym przewijaniu nie pomyślałam A o nastolatkach to mi nie mów...póki co odganiam od siebie te okropne myśli

Kaorlak a w pierwszej ciąży miałaś przeczucie na córcie? Bo ja tak. Jakoś od około 12 tyg byłam pewna, że będzie córa..i właśnie około 17 się potwierdziło..
Stary 2013-11-05, 20:20   #2984
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Kaorlak a w pierwszej ciąży miałaś przeczucie na córcie? Bo ja tak. Jakoś od około 12 tyg byłam pewna, że będzie córa..i właśnie około 17 się potwierdziło..
Też miałam przeczucie na dziewczynkę i u Nas też się potwierdziło w 17 tc.
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:21   #2985
Nikii89
Zakorzenienie

Monita nie patrz na innych że siedzą w pracy do samego końca . Idź wtedy jeśli uznasz że już nie dasz rady
:brawa: dla męża

Santom na Twoim miejscu jak szefowa nie ma zamiaru dac Ci kogoś do pomocy to idź na L4 już do końca. Bo dziewczyno sama to Ty się zajedziesz

Seksta cieszę się że wizyta udana

Załamana_girl witaj serdecznie zapraszamy

Wiola a kiedy się zapisywałaś ?? bo ja jakieś 2 tyg temu i nic mi jeszcze nie przyszło

Seleniti cieszę się że wszystko OK. Czyli mogę na pierwszej stronie dopisać że dziewczynka ??

MamaKtosia ja na bank chcę znać płeć

Anulka bądź dobrej myśli Ja też mam wizytę w czwartek

Ale Wy szkrobiecie

Przez Ciebie Selenita mam nadzieję że w czwartek też mi może płeć poda

Idę dalej łupać orzechy :P ktoś chętny do pomocy ??
Stary 2013-11-05, 20:21   #2986
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
jeszcze ojciec mnie wkuwrił tak ! dla niego moj nakaz lezenia to próżniactwo!
zeszłam na dół do wc i juz na mnie werczy, poryczalam sie jeszcze ten sluz jest coraz ciemniejszy normalnie psychicznie chwilowo wysiadam!
ja ☠☠☠☠☠☠☠e!!!!!
Ja bym mu powiedziała (lekko koloryzując), że ciąża jest zagrożona, tzn nie taka jak u większości kobiet i w każdej chwili mogę ją stracić. Postraszyłabym go tak raz a dobrze i później schodziłby mi z drogi
Ale ja to ja, to trzeba mieć we krwi

Cytat:
Hej dziewczyny

Nie wiedziałam do tej pory o istnienu waszego wątku, ale gdy go teraz tylko znalazłam chciałabym się do was przyłączyć
Jeśli oczywiście nie macie nic przeciwko

W czwartek zaczął się 11 tydzień ciąży termin mam na 29 maja 2014

Pozdrawiam gorąco
Witam

Cytat:
wiecie co zrobiłam... o ja głupia -poszłam na dół,, stał sok w szklance porzeczkowy , napiłam się, pije pije a tu mnie pali! a to był drink z wódką
o maaaaj gaaaad chyba teraz hektolitry wody musze wypić
oj chce się, chce tego alkoholu No to zdrowie córy Seleniti

Cytat:

No to mamy pierwszą zdiagnozowaną dziewczynkę na wątku Gratki

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
I mam do Was pytanie - jakiego używacie tuszu do rzęs. Ja mam z tym straszny problem, bo moje rzęsy nie są imponujące Wypróbowałam już chyba wszystkie drogeryjne i przy żadnym nie mam takiego efektu jaki bym chciała. Nie chcę efektu sztucznych rzęs tylko żeby choć trochę były zauważalne
Ja mam Loreale Lash Arhitect 4D. Dla mnie rewelacyjny, ale rzęsy dość mocno podkreśla, więc pewnie nie o to ci chodzi... chociaż ja używam koloru czarny brąz i nie wygląda on sztucznie, jest czarny, ale tak akurat dla blondynki.

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:23   #2987
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:

Ja mykam do łóżeczka pocieszać TŻta chociaż ten już stwierdził, że jednak córeczka odziedziczy po nim zamiłowanie i będzie jeździć golfem cabrio jedynką, na mega glebie i się śmieje, że najlepiej to teraz już takie kupić już widzę to biedne dzieciątko od maleńkości bawiące się autkami a później smarem w garażu

Dobranoc Kochane za jutrzejsze wizyty
No to kochana obyś się za bardzo nie zmęczyła tym pocieszaniem
Mój też tak gada, że Hania nie będzie miała z nim łatwo, bo będzie ją zmuszał do tenisa itp i że on się tak z nią nie umie bawić jak ja, tzn np karmić lalki butelką a raz po raz już gada jak będzie przeganiał potencjalnych kandydatów z siekierką jak wójt w Ranczo

Cytat:

No bardzo ładny

Cytat:
Napisane przez nadiak1 Pokaż wiadomość
W tą stronę jeszcze rozumiem, że można się pomylić ale odwrotnie, tzn mówić, że będzie chłopak a rodzi się dziewczynka? To już chyba trudniej

Mój gin nie powie wcześniej niż nie będzie na 100% pewien dlatego na pewno dowiem się dopiero przed świętami jeśli w ogóle wtedy przy Hani to był 17 tydzień, czyli następna wizyta po prenatalnych i potem przy każdej wizycie potwierdzał, że widzi "wargulki", "bułeczkę" itp

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Jasne, że nie mamy wpływu - nie napisałam, że mamy. Kuba był leniwy i przy nim łatwo było trzymać się zasady nie prowadzania za rączki, bo nie 'rwał' się do tego. Napisałam na naszym przykładzie i z własnego doświadczenia Zgadzam się, że chodzące dziecko to zupełnie inna bajka, ale jak już chodzi stabilnie
No rozumiem rozumiem i zdecydowanie miałam na myśli już chodzące stabilnie dzieciątko teraz czekam na odpowiedni moment nauki chodzenia po schodach

Cytat:
Ja się nie nastawiam za bardzo jutro na płeć. W pierwszej ciąży dowiedziałam się około 17 tyg dopiero. Ale za to mam nadzieję, że na kolejnej wizycie która będzie pewnie jakoś w grudniu już się dowiemy kto tam mieszka. Będziemy mieli prezent pod choinkę
O no ja mam nadzieję, że u mnie będzie tak samo

I czekam jutro na wieści po wizycie zaraz!

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Jak byłam z Olafem w kolejce u ginki spotkałam kumpele i tak gadamy sobie o ciąży babcia starsza podsłuchała i opowiadała że jej synowi całą ciąże mówili że chłopiec bedzie urodziła się dziewczynka, bo widocznie TRZYMAŁA TAM PALUSZEK na usg
Ooo i jest rozwiązanie mojej powyższej rozkminy na temat błędu w określaniu płci - nie pomyślałam, że dziewczynka mogła trzymać tam paluszek

Cytat:

Ja też zmykam. Lece się kąpać.

3mam kciuki za jutrzejsze wizyty... Nie piszcie za dużo jutro - bo mam masę pracy i nie zajrzę do was w ciągu dnia

Dobranoc mamuśki
Dobrej nocy i spokojnego dnia jutro ja obiecuję nie pisać za dużo jak zwykle zresztą

Cytat:

Ale sobie zrobiłam wieczór dla urody: ciepła kąpiel, maska na włosy, oliwkowanie i nawet pomalowałam sobie paznokcie i czuję się o niebo lepiej
A mi szczerze mówiąc już jest zupełnie obojętne czy będziemy mieli drugą córcię czy synka wcześniej była nastawiona na drugą córeczkę, teraz już naprawdę jestem tak nastawiona, że będę się strasznie cieszyć z każdej opcji

Ja używam loreal telescopic takiego w srebrnym opakowaniu od dawna jestem wierna, bo żaden inny mi tak nie podpasował z tej półki cenowej

Cytat:
No to gorzej . Swoją drogą co oni mają z tymi kluczami mój biega z naręczem dziwnych gadżetów a kluczy nigdy nie bierze bo mu przeszkadzają
No ja to rozumiem, ja jak biegałam to też bez niepotrzebnych rzeczy, zresztą na rower też nie zabierałam kluczy, tylko pilota od garażu, a klucze zostawiałam w garażu a telefon musiałam mieć i słuchawki z muzyką, bo bez tego ani rusz
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:28   #2988
paulka0212
Wtajemniczenie

Kochane uciekam spać, jednak za wcześnie zapeszyłam....
Były i nudności i wymioty ehhhh
No ale pocieszam się że już niedługo się skończą, oby

Dobrej i spokojnej nocki mamuśki

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:30   #2989
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Dziewczyny ja jeszcze nie myślę jak to będzie jak Hania będzie nastolatką, ale córki mojego rodzeństwa (5 i 6 lat) szaleją teraz za jakimś monster high, wcześniej hanna montana i tak po kolei wszystko co jest akurat na topie i dzisiaj przechodziłam koło sklepu z zabawkami a tam caaaała wystawa w monster high i mówię do Hanki: ciekawe czy Ty też będziesz tak szalała za takimi rzeczami i sama sobie odpowiedziałam, że już widać, że na 100% tak będzie, więc trzeba odkładać kasę żeby wymieniać co jakiś czas wszystkie piórniki, zeszyty i inne np z hanny montany na monster high

Ale patrząc na synka siostry - lat 8 - zastanawiam się czy nie lepiej monster high niż te wszystkie potwory z lego hero factory czy jakieś minecrafty - Boże, on morduje jakieś świnki biedne i zamyka osadników w więzieniach, o co chodzi ja się pytam i tylko jak u nas jest to co chwilę jest: ciocia, chodź zobacz, no i muszę się interesować, no bo jak inaczej?
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 20:35   #2990
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Niegrzeczna88 to trzymamy kciuki za naszych chłopaków w brzuszkach
W sumie w tej ciąży czuję się zupełnie inaczej niż w pierwszej..więc to może znak, że inna płeć tym razem.. hahaha – tak się pocieszam..
najlepsze jest to,że ja sobie też tak tłumacze
że nie wymiotuję , że mam krócej mdłości, bo w pierwszej ciąży zniknęły dopiero po 13 tygodniu, że mam większy brzuch itd, itd

IGA

Maja

Stary 2013-11-05, 20:39   #2991
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Ja mam Loreale Lash Arhitect 4D. Dla mnie rewelacyjny, ale rzęsy dość mocno podkreśla, więc pewnie nie o to ci chodzi... chociaż ja używam koloru czarny brąz i nie wygląda on sztucznie, jest czarny, ale tak akurat dla blondynki.
Ja dostałam ten tusz od teściowej w prezencie i baaardzo mi podpasował. Więc potwierdzam, że jest fajny. Tylko on właśnie konkretnie podkreśla
Stary 2013-11-05, 20:39   #2992
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
wiecie co zrobiłam... o ja głupia -poszłam na dół,, stał sok w szklance porzeczkowy , napiłam się, pije pije a tu mnie pali! a to był drink z wódką
o maaaaj gaaaad chyba teraz hektolitry wody musze wypić eje:
Dlatego ja jak biorę szklankę od tż zawsze biorę mały łyczek bo on lubi sobie czasem coś wlać
Cytat:
Pallas : uważaj tylko na siebie tam.
Dziewczyny ja już PO i jestem mega szczęśliwa zieciątko zdrowe, wszystko w normie, łożysko mam dobrze ułożone więc nie będzie problemów przy porodzie Dzieciątko machało do mnie i nawet ssało kciuk i tak śmiesznie podskakiwało ;djęcie zrzuce jak wrócę a teraz najlepsze. Lekarz powiedział jakiej płci będzie nasz bejbiś " ja między nogami nic nie widzę więc na 99% to DZIEWCZYNKA : wizyta dobiegła końca i TŻ wyszedł z taką miną zszokowaną, że masakra jakaś i mówi, że a mówiłaś że będzie chłopiec na co ja się śmieje i mówię, że wiedziałam, po prostu wiedziałam, że lekarz powie, że to będzie dziewczyna po czym dodałam, że jak ma sie formę na cegłę to się pustaka nie zrobi : mówi mi dalej, że miałem mówić kiedyś na chux Ci te felgi a teraz wychodzi na to, że jednak będzie na co Ci ten kucyk i mówi jeszcze tak zadzwoń do niego bo może się pomylił albo nic dziwnego, że on tam nic nie widział skoro ja mam małego, a ono ma po mnie pewnie
:ha
Gratuluję dziewczynki

Cytat:
Monita nie sugerowałabym się tym co mówi koleżanka. Każda z nas jest inna. Moim zdaniem jeśli będziesz potrzebowała zwolnienia to nikt ci go nie ma prawa zabronić idziesz do lekarza dostajesz L4 z kodem B i masz wszystko w nosie. Ty i bobo jesteście najważniejsi...

Santom fajnie że się u nas pojawiłaś. Zaglądaj do nas kiedy tylko masz czas i ochotę

Seksta i:za udaną wizytę i za to że bobas ma się ok.

Załamana_girl witaj:

wiola88 ile czekałaś na grzechotkę??

Kaorlak dałaś mi do myślenia na temat fotelika... Kurcze nie pomyślałam o tym... Ale chyba byłoby widać że fotelik uległ uszkodzeniu, lub że brał udział w wypadku??

Kasiab nie przejmuj się teściową... Taki jej już urok... Olej ją, szkoda twoich nerwów...

Pallas Rill super ze wkońcu do nas zajrzałaś. Jeśli czujesz że nie dajesz rady w pracy - nic na siłę. Daj sobie z nią spokój.

Hope musisz uważać po co sięgasz w kuchni

Selenti bardzo się ciesze że u was wszystko ok. Widzę że tż zaskoczony:pojechał po całości z tym tekstem o małym farfoclu... Cieszę się że jesteście szczęsliwi... No i grtauluje dziewczynki. :

Magdiii dzięki za opinię. Na pewno wezmę ja pod uwagę. Sama na to nie wpadłam... dobrze że was mam

Co do BODY z TESCO jestem bardzo zadowolona.

Poniżej wstawiam wam zdjęcia - aż 2 body są białe z małym nadrukiem, idealne dla chłopca lub dziewczynki.
No i dodaje niewyraźne zdjęcie mojego brzuszka - po obiedzie

Zrobiłam wkońcu makaron z brokułem i serem pleśniowym pyszotap:
Brzuszek śliczny mam podobny a 12 tc w czwartek
Body fajne, pojade jutro zobaczyć, tu wyglàdają na różowe

Cytat:

Justyna
ale brzusio

hope nie waż mi się źle myśleć, bo wysyłam Ci mnóstwo pozytywnych fluidów od siebie i osobno od mojego maluszka :a:wszystko będzie dobrze Kochana! Maleństwo masz silne, więc dacie rade

Dziękuję moje Kochane : naprawdę kamień z serca, myślałam, że się popłaczę, bo martwiłam się o tętno dzidziola wcześniej właśnie to interesowało mnie najbardziej, a się nie chciało na plecki obrócić i lekarz robił 3 podejścia, w końcu się udało i wyszło w normie 156 uderzeń na minutę uff, a uśmiechałam się jak głupia do tego monitora cudowne przeżycie :
Załączam fotki maluszka, na trzecim zdjęciu Kropcia macha do wizażowych Cioć i przesyła całusy ::
Śliczne

Cytat:
Seleniti cuuudne fotki coreczki

Super

Cytat:

Śliczny :

I mam do Was pytanie - jakiego używacie tuszu do rzęs. Ja mam z tym straszny problem, bo moje rzęsy nie są imponujące :Wypróbowałam już chyba wszystkie drogeryjne i przy żadnym nie mam takiego efektu jaki bym chciała. Nie chcę efektu sztucznych rzęs :ylko żeby choć trochę były zauważalne
Najlepszego dwu mam po lorealu podwójnym z jednej strony Odzywka z drugiej tusz, teraz załatwiam sobie og z Niemiec bo w Pl wycofali

Nadrobilam was idę spać bo głowa cały dzień ćmi....

Edytowane przez pomarancza24
Czas edycji: 2013-11-05 o 20:43
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:42   #2993
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
Heeej wracamy właśnie z badan prenatalnych- przezierność, kość nosowa, serce, wszystko super, ma juz 5,8 cm i mamy piękne zdjęcia aaaaale podskakiwał dlatego miałam na początku przez brzuch a później dopochwowo.
super
Cytat:
Hej dziewczyny

Nie wiedziałam do tej poy o istnienu waszego wątku, ale gdy go teraz tylko znalazłam chciałabym się do was przyłączyć
Jeśli oczywiście nie macie nic przeciwko

W czwartek zaczął się 11 tydzień ciąży termin mam na 29 maja 2014

Pozdrawiam gorąco
witaj
Cytat:

super wieści i gratuluje córci
Cytat:
Monita nie sugerowałabym się tym co mówi koleżanka. Każda z nas jest inna. Moim zdaniem jeśli będziesz potrzebowała zwolnienia to nikt ci go nie ma prawa zabronić idziesz do lekarza dostajesz L4 z kodem B i masz wszystko w nosie. Ty i bobo jesteście najważniejsi...

Santom fajnie że się u nas pojawiłaś. Zaglądaj do nas kiedy tylko masz czas i ochotę

Seksta za udaną wizytę i za to że bobas ma się ok.

Załamana_girl witaj

wiola88 ile czekałaś na grzechotkę??

Kaorlak dałaś mi do myślenia na temat fotelika... Kurcze nie pomyślałam o tym... Ale chyba byłoby widać że fotelik uległ uszkodzeniu, lub że brał udział w wypadku??

Kasiab nie przejmuj się teściową... Taki jej już urok... Olej ją, szkoda twoich nerwów...

Pallas Rill super ze wkońcu do nas zajrzałaś. Jeśli czujesz że nie dajesz rady w pracy - nic na siłę. Daj sobie z nią spokój.

Hope musisz uważać po co sięgasz w kuchni

Selenti bardzo się ciesze że u was wszystko ok. Widzę że tż zaskoczony pojechał po całości z tym tekstem o małym farfoclu... Cieszę się że jesteście szczęsliwi... No i grtauluje dziewczynki.

Magdiii dzięki za opinię. Na pewno wezmę ja pod uwagę. Sama na to nie wpadłam... dobrze że was mam

Co do BODY z TESCO jestem bardzo zadowolona.

Poniżej wstawiam wam zdjęcia - aż 2 body są białe z małym nadrukiem, idealne dla chłopca lub dziewczynki.
No i dodaje niewyraźne zdjęcie mojego brzuszka - po obiedzie

Zrobiłam wkońcu makaron z brokułem i serem pleśniowym pyszota
ja bardzo lubię body z tesco, do tej pory Bartek je nosi. Moge polecić w 100%
Cytat:
Dziewczyny ja jeszcze nie myślę jak to będzie jak Hania będzie nastolatką, ale córki mojego rodzeństwa (5 i 6 lat) szaleją teraz za jakimś monster high, wcześniej hanna montana i tak po kolei wszystko co jest akurat na topie i dzisiaj przechodziłam koło sklepu z zabawkami a tam caaaała wystawa w monster high i mówię do Hanki: ciekawe czy Ty też będziesz tak szalała za takimi rzeczami i sama sobie odpowiedziałam, że już widać, że na 100% tak będzie, więc trzeba odkładać kasę żeby wymieniać co jakiś czas wszystkie piórniki, zeszyty i inne np z hanny montany na monster high

Ale patrząc na synka siostry - lat 8 - zastanawiam się czy nie lepiej monster high niż te wszystkie potwory z lego hero factory czy jakieś minecrafty - Boże, on morduje jakieś świnki biedne i zamyka osadników w więzieniach, o co chodzi ja się pytam i tylko jak u nas jest to co chwilę jest: ciocia, chodź zobacz, no i muszę się interesować, no bo jak inaczej?
no masz racje, nie wiadomo czy trudniejsze wychowanie nastolatka syna czy córkę mamy jeszcze na szczęście kilka lat na przygotowanie;p

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:44   #2994
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
najlepsze jest to,że ja sobie też tak tłumacze
że nie wymiotuję , że mam krócej mdłości, bo w pierwszej ciąży zniknęły dopiero po 13 tygodniu, że mam większy brzuch itd, itd
Ahahahah, nieźle No to ja mam identyko. W pierwszej ciąży miałam mdłości - małe bo małe, no ale były, szczególnie rano. W tej ciąży mdłości zero. Ani razu.
W pierwszej ciąży odrzuciło mnie na pierwsze 3 miesiące od słodkiego..zupełnie! Nie miałam kompletnie ochoty nawet na swoją ukochaną czekoladę. A teraz nie gardzę słodyczami
Wtedy zapachy wszystkiego bardzo mi przeszkadzały..a otwarta lodówka..bleh...obecnie mogę wszystko wąchać i cieszę się z lepszego węchu
Wtedy miałam cerę jak pupcia niemowlaka. Teraz non stop jakiś pryszcz mi wyskakuje i straaasznie mnie to wnerwia jak rano spoglądam w lustro
Hm..no to czy to nie są 100%-owe dowody na chłopaka? Hehehe
Stary 2013-11-05, 20:53   #2995
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ahahahah, nieźle No to ja mam identyko. W pierwszej ciąży miałam mdłości - małe bo małe, no ale były, szczególnie rano. W tej ciąży mdłości zero. Ani razu.
W pierwszej ciąży odrzuciło mnie na pierwsze 3 miesiące od słodkiego..zupełnie! Nie miałam kompletnie ochoty nawet na swoją ukochaną czekoladę. A teraz nie gardzę słodyczami
Wtedy zapachy wszystkiego bardzo mi przeszkadzały..a otwarta lodówka..bleh...obecnie mogę wszystko wąchać i cieszę się z lepszego węchu
Wtedy miałam cerę jak pupcia niemowlaka. Teraz non stop jakiś pryszcz mi wyskakuje i straaasznie mnie to wnerwia jak rano spoglądam w lustro
Hm..no to czy to nie są 100%-owe dowody na chłopaka? Hehehe
no jasne że są

tak serio to życzę Ci żebyś miała tego wymarzonego synka

a moje przeczucia mówią mi że będzie druga córcia u nas..

IGA

Maja

Stary 2013-11-05, 21:04   #2996
ilkas
BAN stały

Cytat:
no jasne że są

tak serio to życzę Ci żebyś miała tego wymarzonego synka

a moje przeczucia mówią mi że będzie druga córcia u nas..
dziękuję fajnie byłoby mieć syna..ale jak będzie druga córcia to pokocham jak własne

A tak już całkiem serio..to byleby dzidziol był zdrowy, płeć już nieistotna

Chociaż..jak to będzie córcia..to mąż będzie chciał trzecie...
Stary 2013-11-05, 21:14   #2997
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję fajnie byłoby mieć syna..ale jak będzie druga córcia to pokocham jak własne

A tak już całkiem serio..to byleby dzidziol był zdrowy, płeć już nieistotna

Chociaż..jak to będzie córcia..to mąż będzie chciał trzecie...
masz rację to jest najważniejsze

mój tez będzie chciał trzecie, ale nie ma mowy o nie

IGA

Maja

Stary 2013-11-05, 21:45   #2998
ilkas
BAN stały

Cytat:

mój tez będzie chciał trzecie, ale nie ma mowy o nie
Uważaj! Ja też mówiłam, że drugie jeszcze nie teraz ! Nie ma mowy, o nie!! A tż naciskał i naciskał..i wycisnął
Stary 2013-11-05, 22:30   #2999
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Martuszka, olej lniany piję codziennie rano - jedna łyżka stołowa. Można dodawać również do sałatki i sera białego To jest olej do spożywania na zimno, ale to pewnie wiesz
To ja mam głupie pytanie... Po co się pije ten olej? I czy on smakuje tak jak to sobie wyobrażam? Czyli jak normalny olej, taki tłuuusty ble?

Cytat:
Tylko i wyłącznie Loreal Double Extension! Nigdy w życiu już się nie dam namówić na nic innego!

Cytat:
O nie Cały czas marzyłam o dziewczynce, ale jak sobie wyobraziłam, że musiałabym kupić jakaś rzecz z Hanną Montaną to masakra.. JA CHCĘ CHŁOPAKA!!!! W ogóle tego nie przemyślałam pod tym kątem

Chociaż powiem wam, że ja jestem dziewczyną, a całe życie się bawiłam samochodzikami i pamiętam nawet, że kiedyś dostałam od jakiejś ciotki domek dla lalek Barbie i tam w zestawie było takie Ferrari dla nich, to domku nawet nie poskładałam, tylko się tym Ferrari bawiłam Potem mama go złożyła, żeby się ciotka nie obraziła, ale ja się nim nadal nie bawiłam, aż w końcu nasz kot postanowił sobie w nim urządzić kuwetę i się problem rozwiązał

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
Najlepszego dwu mam po lorealu podwójnym z jednej strony Odzywka z drugiej tusz, teraz załatwiam sobie og z Niemiec bo w Pl wycofali
Ej właśnie nie wiesz dlaczego? Wycofali na jakiś czas czy na stałe? Za granicą wszędzie normalnie jest więc tego nie rozumiem ;/ Też się zawsze obkupuję na lotniskach na zapas

W ogóle muszę wam powiedzieć, że na moje dziecko zawsze można liczyć Wczoraj przed snem tak sobie zaczęłam myśleć, że w sumie już duuużo czasu minęło od ostatnich badań i czy tam wszystko aby na pewno w porządku, bo w sumie nie mam już wymiotów i w ogóle jakoś tak nie czuje nic... No i zasnęłam, a rano moje dziecko mnie nie zawiodło i był wielki bełcik Teraz już nie mam wątpliwości, że jestem w ciąży

A tak z innych objawów to jestem cały czas strasznie zmęczona.. nie wiem czy to jest typowy objaw ciąży, czy też się trochę przepracowałam, ale normalnie chce mi się spać nonstop, mimo, że w nocy przesypiam te ustawowe 8 godzin. W ogóle jestem taka rozkojarzona, że zmęczenia, że na niczym nie mogę się skupić... Chyba nie mają ze mnie za dużego pożytku w tej pracy :/
Stary 2013-11-06, 04:55   #3000
Light Limara
Zadomowienie

Seleniti super zdjęcia. Na lodówce wiszą?
Zastanawialiście się na pizzy nad imieniem?

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Miłego dnia

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości