![]() |
#2971 |
Raczkowanie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
tak
![]() ![]() ![]() Lea_ny daj nam jutro znać. Swoją drogą ja jakbym miała inny cykl niż zwykle to już bym chyba dawno nie wytrzymała i zrobiła sikańca ![]() nanka, czyli ostatnie in vitro miałaś już w innej klinice? |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pierwszym lekiem, który brałam był Clomid i działał. Muszę zapytać czy nie byłoby lepiej wrócić do niego. Właśnie owulacji naturalnych nie miałam. Wszystko na lekach. ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
Kiedy masz kolejne podejście? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Rozeznanie
|
Juz dwa razy miałam w innej klinice niż poprzednio
Słabo odpowiadam na stymulacje i pęcherzyków zawsze mało i złej jakości , zostaje zawsze jeden i słaby ![]()
#2974 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny. W czwartek mam to nieszczęsne Hsg, gdy poczytałam trochę co pisałyście o tym badaniu to nieźle się zestresowałam. Po rozmowie z moim lekarzem dowiedziałam się, że będę miała znieczulenie, ale jakie to nie wiem. Trochę pocierpieć mogę, mam nadzieje, że po tym badaniu coś się wyjaśni.
#2975 |
Przyczajenie
|
Witam, chciałabym podzielić się z Wami moim małym osobistym dramatem bo za bardzo nie mam z kim o tym porozmawiać, tym bardziej nie chcę rozmawiać o tym z rodziną bo na razie nic nie wiedzą. Mam 30 lat i razem z mężem staramy się...jak na razie bez skutku, to już ponad pół roku starań
![]() ![]() Mam teraz takie przyziemne pytanie do Was, jak mam wyliczyć środek cyklu? chodzi o to że mam umówić się na wizytę u gin. w środku cyklu w celu sprawdzenia czy jajeczkuję. Biorę dupka od 16 dnia od pierwszego dnia miesiączki przez 10 dni i zaraz po wzięciu ostatniej kolejnego dnia dostaję miesiączki. Pomóżcie mi ustalić środek bo ja już nie mam do tego głowy... ![]()
#2976 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pół roku starań to niewiele przecież. Nie ma się co stresować. ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Jakie dawki przyjmuszesz nanka? Przypuszczam, że spore? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2977 |
Przyczajenie
|
nie bo tylko 1 dziennie :/
![]() |
#2978 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Co 1 dziennie? Nie rozumiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Przyczajenie
|
sory,pomyliłam się myślałam że mnie o coś pytasz ;-)
#2980 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2981 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
20 cm czekolady czeka na zszamanie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
teraz będę świnką! nie mogąc się doczekać wiadomości od Lea_ny weszłam na ten link, co nam z ovu wklepiła i... chyba dziewczyna jest w ciąży ![]() ![]() i jeszcze na samiuteńki koniec przywołuję do tablicy: waga, figa, tabaska, siva, kyira - co u Was? Edytowane przez malosympatyczna Czas edycji: 2014-12-08 o 21:21 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2982 |
Zakorzenienie
|
hmm... widzę, że mnie malosympatyczna uprzedziła
![]() malosympatyczna ja nie wiem co u mnie :/ zbieram tarczycę do kupy, jak pozbieram to zaczne myśleć. |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Zakorzenienie
|
Jestem i podczytuje
![]() Wysłane z malego pożeracza czasu ![]()
#2984 |
Rozeznanie
|
Co mowia w klinice ze trzeba próbować bo nie maja innego pomysłu
Dawki brałam spore bo 275 menopuru prze 11 dni
#2985 |
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny za wsparcie. My z mężem staramy się już dość długo, więc jeśli czytam że co niektóre starają się pół roku i dramatyzują,że nadal nic to... Życzę wszystkim aby się udało. Ja na szczęście mam męża z którym mogę o tym porozmawiać i nie muszę płakać po kątach. Żal mi takich kobiet, bo nie dość że to jest bardzo ciężko i trudno to jeszcze nie mają wsparcia najbliższej osoby. Ale trzymajmy kciuki za nas wszystkie
![]()
![]() |
#2986 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, bardzo proszę o kciuki
![]() Wczoraj miałam termin @ według tej drugiej owulacji, a rano zamiast kolejnego spadku, temperatura skoczyła. Na teście wyszła blada druga kreska ![]() ![]()
#2987 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na pewno się uda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Zakorzenienie
|
Afrodyta, ja dramatyzuję po pół roku, bo nie wiem co sie z moim organizmem dzieje.
Ale jak się nie unormuje to ide po prostu zrobić badania dodatkowe, i wyjaśnić co jest przyczyną że mi włosy lecą. Możliwe że to jednak nie przez duphaston... Choć wysypana twarz raczej przez niego. Lea_ny mocno zaciskam by Ci się udało ![]()
#2989 |
Rozeznanie
|
Lea_ny no to trzymamy 😄
#2990 |
Raczkowanie
|
Kayira, życzę Tobie z całego serduszka, aby badania wyjaśniły co jest przyczyną. Najważniejsze to też trafić na kompetentnego lekarza.Mam nadzieję, że w końcu wam się uda. Ja tak po cichu liczę, że i mnie się powiedzie ;-)
#2991 |
Raczkowanie
|
Lea trzymam kciuki z całego serduszka. Po lutce (jeśli bierzesz dowcipnie) poleż dłużej by "wsiąknęła" a nie wypływała. Uważaj na siebie i oszczędzaj sie! Mam nadzieję że Ci się uda utrzymać!
![]()
#2992 |
Zakorzenienie
|
Afrodyta póki co sama wykluczam czynniki wpływające na ich stan, jak się nic nie zmieni idę do lekarza.
A co do starań, ja jeszcze dobrej myśli jestem ![]()
#2993 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy olej z wiesiołka, aby zadziałał na śluz, powinno się przyjmować od jakiegoś okresu czasu czy wsystarczy w danym cyklu? Podpowiedzcie mi jakąś markę. Gdzie można kupić? W aptece normalnie czy w ziołowym?
---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- I czy ewentualnie nie koliduje z lekami na owu? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
niestety na temat tego czy koliduje z innymi lekami nie wiem ![]() edit: i jeszcze siemię lniane Edytowane przez malosympatyczna Czas edycji: 2014-12-09 o 14:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2995 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A glutów lnianych chyba nie przełknę ![]() I na ile przed należy przyjmować aby była jakaś poprawa śluzu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Raczkowanie
|
Leay_ny mocno trzymam kciuki, aby to zdrowa fasoleczka była!
![]() Cicci ja piłam olej lniany po łyżce dziennie jakiś czas i śluz był też gigantycznie rozciągliwy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2998 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() podczytuje was regularnie ![]() Co u mnie?wczoraj dostalam @, tak jak Lea "planowala" swoja ![]() ![]() ![]() Smutno tak,bo juz wczoraj (mial byc 33 dc) zaczelam sobie robic nadzieje,a tu bach.. No ale coz,trzeba isc dalej. A co u ciebie? ![]() Kaira co jakis czas kazda tak ma niestety :/ te gorsze dni przychodza ale odchodza wiec glowa do gory! ![]() Nanka to faktycznie spore..nie wspomne ile z portfela pewnie ubylo ![]() ![]() Lea_ny kochana trzymamy mega kciuki!! Trzeba byc dobrej mysli ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- a co do tego oleju tez jestem ciekawa i poczekam na jakies podpowiedzi ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cicci znalazlam cos takiego: Jak stosować olej z wiesiołka na płodność? Przyczyną bezpłodności może być niewystarczająca jakość lub ilość płodnego śluzu szyjkowego. Płodny śluz szyjkowy pojawia się w dni płodne u kobiety i pomaga plemnikom przetrwać w kwaśnym środowisku pochwy oraz dostarcza plemnikom składników odżywczych, przedłużając ich żywotność. Niektóre rodzaje śluzu szyjkowego ułatwiają także ruch plemnikom, aby szybciej i sprawniej dotarły do jajeczka. Olej z wiesiołka stosuje się w dawce 1500-3000 mg dziennie. Przyjmuje się go od pierwszego dnia cyklu, czyli pierwszego dnia krwawienia miesiączkowego do momentu owulacji (jest to faza folikularna, czyli pierwsza faza cyklu). Olej wiesiołkowy odstawiamy w drugiej fazie cyklu (jest to faza lutealna), gdyż prostaglandyna, której poziom podnosi, wywołując skurcze macicy mogłaby po zapłodnieniu doprowadzić do bardzo wczesnego poronienia. Olej znów przyjmujemy dopiero po wystąpieniu miesiączki. W czasie odstawienia oleju z wiesiołka można stosować olej z siemienia lnianego, tran lub inne bogate źródło kwasów tłuszczowych. Terapia olejem z wiesiołka to naturalna metoda wpływająca na zwiększenie płodności, która zacznie działać prawdopodobnie po około 2-3 miesiącach.
pierwsza ważna data 27.06.2009r ![]() Aniołek[*] 7tc, 07.2016 ![]() Edytowane przez Siva5 Czas edycji: 2014-12-09 o 17:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Raczkowanie
|
Najtańszy jest z firmy Gal-60pak, wychodził taniej niż Oeparol-30tab albo 60? już nie pamiętam. Brałam po 2x rano i wieczorem aż do skoku temp. Widoczna poprawa śluzu od 1 cyklu (nie pamiętam który z nich brałam w cyklu którym zaszłam) dostępne w aptece. Brałam kilka łyżek też oleju lnianego ale miałam po nim odruch wymiotny i zrezygnowałam.
02.09.2012 My ![]() ![]() Edytowane przez kosta6 Czas edycji: 2014-12-09 o 18:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za wszystkie kciuki
![]() ![]() Ja też stosowałam zawsze wiesiołek firmy GAL. Nawet największe opakowanie 150 tabl jest tańsze, niż najmniejsze Oeparolu ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:44.