Wystarczająco Dobre Panie Domu - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-14, 11:07   #2971
JossStone
Zakorzenienie

Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu

Cytat:
Napisane przez lucyohlucy Pokaż wiadomość
JossStone - czadowe imiona kociakow!
Hahah to dzięki mojej siostrze, która stwiwerdziła, że ruszają się jak w "Can't remember to forget you "
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 11:08   #2972
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Piekna ta Twoja Amber! I jaka fotogeniczna Kilka dni temu widzielismy z Tz bardzo podobnego psiaka i nie moglismy sie od niego oderwac
Stary 2014-07-14, 11:10   #2973
JossStone
Zakorzenienie

lucy w załączniku dowód na potwierdzenie kocich imion z tym, że zamienione miejscami, Rihanna to czarno biała, a Shakira to buro biała
Dziękuję, Amber faktycznie jest urodzoną modelką, chociaż często ma też bardzo głupi wyraz twarzy Ale jest przekochana, całe życie miałam psy, ale wyżły weimarskie są tak ludzkie w swoich uczuciach, że szok
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kotyyyyy.jpg (51,1 KB, 39 załadowań)
Stary 2014-07-14, 11:12   #2974
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
kashmirka co to za pasta odkłaczająca? to tylko dla kotów czy dla psów też jest? bo ja już nie wyrabiam z kudłami Marianowymi

dziś mam lekki ból głowy po wczorajszych urodzinach tż. Ostatecznie zrobiłam sałatkę a'la grecką, i caprese bo tż wsumie też stwierdzil ze mięsna nie bedzie pasować a mi to na ręke było bo mniej roboty
Pasta odkłaczająca jest do jedzenia dla kotów, żeby jak się liżą i zjadają swoją sierść to potem nie robiły im się kilku z sierści i ich nie blokowały. Dla psów chyba nie ma
Stary 2014-07-14, 11:45   #2975
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
kashmirka co to za pasta odkłaczająca? to tylko dla kotów czy dla psów też jest? bo ja już nie wyrabiam z kudłami Marianowymi

dziś mam lekki ból głowy po wczorajszych urodzinach tż. Ostatecznie zrobiłam sałatkę a'la grecką, i caprese bo tż wsumie też stwierdzil ze mięsna nie bedzie pasować a mi to na ręke było bo mniej roboty
to taka pasta do jedzenia, która umożliwia transfer kul włosowych do wydalenia by nie zalegały w jelitach wiesz koty się dużo wylizują więc siłą rzeczy zjadają te kudły

kurcze wczoraj jak wracaliśmy z działki od rodziców Tż to mnie olśniło, że mogłam Ci polecić sałatkę z brokułów, z fetą, sosem czosnkowym i prażonymi ziarnami słonecznika do grilla pasuje idealnie

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

JossStone Rihanna i Shakira made my day
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 12:12   #2976
Jelizawieta
Rozeznanie

Dzień dobry dziś cały dzień poza domem, zawiozłam małżonka do pracy i przyjechałam do babci na cały dzień miłego dnia
Jelizawieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 12:27   #2977
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
to taka pasta do jedzenia, która umożliwia transfer kul włosowych do wydalenia by nie zalegały w jelitach wiesz koty się dużo wylizują więc siłą rzeczy zjadają te kudły

kurcze wczoraj jak wracaliśmy z działki od rodziców Tż to mnie olśniło, że mogłam Ci polecić sałatkę z brokułów, z fetą, sosem czosnkowym i prażonymi ziarnami słonecznika do grilla pasuje idealnie

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

JossStone Rihanna i Shakira made my day
Myślałam, że ta pasta to jakaś do wcierania albo co

To nic, u nas grill praktycznie co weekend wiec napewno jeszcze przetestuję A jak ją się robi? Jakoś warstwowo czy wszystko razem miesza?

jak juz tak o zwierzątkach to ja się tez moim Marianem pochwalę

Joss nawet podobne te Rihanny i Shakiry
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT0019.jpg (102,8 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0318.jpg (162,7 KB, 24 załadowań)
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 13:27   #2978
Malinowa_mamba13
Niepoprawna optymistka :)

Ladne te Wasze wszystkie pupile
Mnie na szczęście przeszła faza zwierzaków

Ogóle to witam sie po dłuższej przerwie

Nasz
Malinowa_mamba13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 13:35   #2979
201604250957
Konto usunięte

Cytat:

To nic, u nas grill praktycznie co weekend wiec napewno jeszcze przetestuję A jak ją się robi? Jakoś warstwowo czy wszystko razem miesza?

Wiesz co ja ją robię raczej tak na półmisku bo lepiej się prezentuje ugotowane różyczki brokułów układam na talerzu, posypuję fetą, polewam sosem czosnkowym, czasem też dodaję kilka plasterków szynki pokrojonej w paski ale nie musi jej być i wszystko posypuję uprażonymi na suchej patelni ziarnami słonecznika, najlepiej smakuje na drugi dzień jak się przegryzie

Hania piękny pies, ale co się stało z Tiffim?
Stary 2014-07-14, 13:38   #2980
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Tz mnie wyciagnal na silownie, padam z nog, dalam sobie w kosc interwalami. Znalezlismy 15$ na schodach wracajac Wiec sie oplacalo

Piekny Marian I tez fajne imie

Moj tz uwielbia imie Zbigniew i planuje tak nazwac naszego drugiego przyszlego kota (pierwszego nazywam ja) A nasz samochod nazywa sie... Ludwik
Stary 2014-07-14, 13:43   #2981
201604250957
Konto usunięte

Haha Lucy ja też uwielbiam nazywać sprzęty mój laptop nazywał się Leon
Stary 2014-07-14, 14:08   #2982
Miss Saeki
Zakorzenienie

Dziewuchy, potrzebuje pomysłu.

Do czego pasuje melisa? Do czego użyć świeżej melisy? Mam cały krzaczek...

I pomijam tu herbatę lub drinki, ale co fajnego można z niej wyczarować?

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Haha Lucy ja też uwielbiam nazywać sprzęty mój laptop nazywał się Leon
Mam koleżankę co tak wszystko nazywała, głównie jakoś od nazwy producenta np. rzutnik Benqu to był Benek, laptop HP to Hipolit itp.
Miss Saeki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 14:28   #2983
Haniula
Zakorzenienie

Kash to jest Tifi tyle, że od zawsze mówimy do niego Marian i tak już jakoś w użyciu zostało ostatnio
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 14:41   #2984
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Kash to jest Tifi tyle, że od zawsze mówimy do niego Marian i tak już jakoś w użyciu zostało ostatnio
haha ok, zmyliło mnie to zdjęcie jak był mały, myślałam że macie nowego psa uff
Stary 2014-07-14, 15:13   #2985
Listopadowaa
Zakorzenienie

Hey dziewczyny! Mogę dołączyć? Z tż mieszkam od listopada, staram sie być dobrą panią domu, a tż mi w tym pomaga
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 15:42   #2986
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Królowo Proszę mi przesłać !

Dziś poniedziałek a ja mam wolne Udało mi się wywalczyć, w środę mam obronę i chcę się trochę przygotować.
Przesyłam kurierem popołudniową kawę

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
Hej ja zaczelam dzisiaj urlop hehe takze wypoczywam zjem sniadanie i ogarne dom bo mama w czw wraca .
Mamy w lazience polke w szafce na kosmetyki itp i ledwo sie miescimy musze tam porzadek zrobic..
Wywalać, wywalać, zużywać

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
Heej

Wstałam dzisiaj wcześniej zjadłm śniadanie i zaraz się wezmę za pisanie magisterki chyba
ja tak się cieszę że mam to za sobą...TŻta to czeka w tym roku i już jest nieszczęśliwy głęboko

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Hej hej

My mieliśmy wolny weekend oboje, w sobotę zakupy, parę spraw pozałatwiać, pojechaliśmy do mojego dziadka, a wieczorem na imprezę do mojej przyjaciółki za miasto

Wracać o 3 nad ranem do domu autem, z wydechem wiszącym 2cm nad ziemią - bezcenne

W niedzielę trochę poodpoczywaliśmy, pojechaliśmy do teściów na obiad, a po powrocie porobiłam jedzenie na dzisiaj do pracy, zrobiłam placuszki z owocami, ciasteczka, ogarnęliśmy kuchnię, a potem oglądaliśmy mecz, TŻ z piwem na kanapie, a ja z kubkiem melisy i żelazkiem przy desce do prasowania

Ale zadowolona jestem, bo poprasowałam wszystko i teraz cały tydzień nie muszę prasować, bo TŻ ma 5 koszul (a do pracy tylko w koszulach chadza).

Dzis i jutro jestem w pracy, jeszcze wieczorem na zakupy mamy podjechać. W środę mam wolne, ale mam mieć próbną fryzurę
A potem wolne w piątek, ale jak TŻtowi się uda, żeby też miał, to pozałatwiamy trochę spraw weselnych.
A ja tam TŻtowi nie prasuję, za leniwa jestem

Cytat:
Napisane przez JossStone Pokaż wiadomość
Dobrze trochę zużyć kosmetyków przed przeprowadzką Ale kurcze... wyrzucać kolorówkę, toż to grzech haha Ja jestem uzależniona od kolorówki, zazdroszczę darmowego dostępu do niej

Fajne macie te pluszaki, ja mam suczkę wyżła weimarskiego Amber i dwa koty dachowce, nazywają się Shakira i Rihanna

Ahhh i wczoraj spróbowałam kapsułki z Ariela, fajny zapach zostawiają. Wczoraj też uprałam ręcznie w brodziku wielki koc wełniany i suszy się cały czas na dworze, a jeszcze pełen wody jest :P
Masz świetne kociaki! I te imiona!

Co do kolorówki to po prostu pracuję w branży i w biurze mamy tego tyle że szkoda gadać. W pewnym momencie masz dość

Cytat:

Piękny psiaczek

Ja dzisiaj ostatnie 1:20 w pracy, po pracy na mój superfitness, a później pewnie rozpaczliwie będę kompletowała wyprawkę, bo teściowa jutro przyjeżdża "pomagać w remoncie", co oznacza siedzenie nam na głowie i narzekanie kill me!
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 16:01   #2987
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
Heej

Wstałam dzisiaj wcześniej zjadłm śniadanie i zaraz się wezmę za pisanie magisterki chyba
Powodzenia w pisaniu, ja za 10 dni będę bronić licencjat.

My wczoraj byliśmy na imieninach u mojej mamy. Dała mi oczywiście trochę rzeczy na wynos i dobrze bo na wieczór napisał do TŻ kolega czy jesteśmy w domu, bo chciałby wpaść z dziewczyną. Umawialiśmy się już dawno na takie spotkanie. Przyszli obejrzeć z nami mecz a ja dzięki mamie miałam coś domowego na poczęstunek.

Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 16:07   #2988
irenkaaa
Zakorzenienie

Świetne te wasze zwierzaki. Tifi i Artur - do fanklubu sie wpisuje.

Tutaj długi weekend. Fajerwerki itd ale mielismy w planach dzis gdzies pójść pooglądać te fajerwerki ( wczoraj były ze straży pożarnej z sąsiedniego miasteczka) a dzis z okazji 14 lipca.
Jednak tz bedIe jechał do kolegi wczesńiej i nici z tego bo jedzie na kilka dni. Moze cos bedzie widac z okna chociaz watpię.

Wyslane z mobilnej aplikacji wizaz forum.
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 16:08   #2989
Jelizawieta
Rozeznanie

Haniulaaaaa- cóż za piękny Marian, kocham Goldeny i Labradorki, no cudowna sznupka !!!
Jelizawieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 16:53   #2990
Dotka90
Zakorzenienie

Rise, ja prasuję bo jednak robię to 3x szybciej niż on i wolę jak on np. zajmie się odkurzaniem
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 20:46   #2991
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Piekę drugi raz babeczki cytrynowe z makiem bo wczoraj wszystkie poszły I gotuję fasolkę szparagową.

Kupiłam dwie bajkowe piżamy z Lidla (z Betty Boop i Snoopym) a TŻtowi szarą koszulkę z jakimś pamperkiem z Ulicy Sezamkowej czy Muppetów, nie wiem Byliśmy też podlać kwiaty Teściom i cały dzień zmarnowany w pracy coraz fajniej, więcej obowiązków i czuję że mam szansę się rozwijać

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 21:18   #2992
_agg_
Zakorzenienie

a ja czekam na moją giuseppe, aż się upiecze do tego mam własnoręcznie robione sosik czosnkowy tż znowu bedzie marudził, że śmierdzi
_agg_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 21:24   #2993
201604250957
Konto usunięte

u nas też domowy sos czosnkowy dzisiaj ale do placuszków z cukinii a giuseppe to nasza ulubiona kupna pizza
Stary 2014-07-14, 21:28   #2994
_agg_
Zakorzenienie

tak, giuseppe najlepsza z tych kupnych, ale.... ostatnio bardzo często kupuję też z biedronki z lodówki tą z pieca, jest rewelacyjna
Stary 2014-07-15, 00:49   #2995
kjd3
only smart shopping

Cytat:

fajne przepisy na wytrawny farsz to poproszę
W mojej rodzinie popularnością cieszą się następujące naleśniki: do ciasta dodaję suszone zioła i to, co zwykle, po odwróceniu kładę na naleśnik żółty ser lub inny, tak, aby się roztopił, a na niego wędlinkę, pieczarki, ogórek kiszony/konserwowy, cebulę, paprykę i co, kto lubi. I do tego ketchup.

Ugotowałam po raz pierwszy bób i nie smakował mi. Za mało posoliłam, a może jest jakiś myk?

Edytowane przez kjd3
Czas edycji: 2014-07-15 o 00:50
kjd3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 08:28   #2996
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kjd3 Pokaż wiadomość
W mojej rodzinie popularnością cieszą się następujące naleśniki: do ciasta dodaję suszone zioła i to, co zwykle, po odwróceniu kładę na naleśnik żółty ser lub inny, tak, aby się roztopił, a na niego wędlinkę, pieczarki, ogórek kiszony/konserwowy, cebulę, paprykę i co, kto lubi. I do tego ketchup.

Ugotowałam po raz pierwszy bób i nie smakował mi. Za mało posoliłam, a może jest jakiś myk?
o super, trochę jak pizza te naleśniki co do bobu to ja gotuję w wodzie z dodatkiem soli, cukru i gotuję też z marchewką bo jest bardziej słodki a gotowaną marchewkę uwielbiam
Stary 2014-07-15, 08:36   #2997
201608160903
Konto usunięte

Lightbulb Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu

Dzień dobry!

Kjd3 nie bluźnij, bób jest zawsze dobry! nawet mój tz który srednio lubi zielone warzywa zajada aż mu się uszy trzęsą. Ja gotuję na parze, obieram i mam pyszny obiad do pracy - dziś bób z serem pleśniowym, grzankami i pieprzem
-

U mnie dziś przyjeżdża teściu (i teściowa na doczepkę ), więc ogłaszam, że remont i przeprowadzka się zaczynają... do zobaczenia za dwa tygodnie pewnie będzie stresująco, ale w końcu na swoim! Nawet byłam wniosek o zmianę dowodu złożyć, bo jestem już zameldowana w stolicy

Życzę wszystkim miłego dnia, wtorek to już blisko do czwartku a czwartek do piątku!
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 09:20   #2998
Miss Saeki
Zakorzenienie

Zaspałam dziś!!! Wstałam o 7, kiedy 7:15 musiałam wyjść z domu. Dałam radę, w pracy byłam 8:05 więc tragedii nie ma, ale tak czy siak jestem zła.

Budzim mi nie zadzwonił. Drań sam się przestawił. Tzn. ja wczoraj zmieniałam godzinę i przypadkiem kliknęłam "wyłącz alarm" ale potem włączyłam. A ten dziad sam się przestawia i jak normalnie "budzik do pracy" miałam ustawiony pon-piątek tak się przestawił sam tylko na sobotę. Już nie pierwszy raz tak się zrobił... grrr...
Stary 2014-07-15, 09:24   #2999
Dagunia
Komplikatorka

Zwierzaczki macie cudne

Narobiłyście mi ochoty na fasolkę - Tż kupił ostatnio i w lodówce mam to dzisiaj będzie z bułką tartą
Stary 2014-07-15, 09:27   #3000
_agg_
Zakorzenienie

ja bobu już nie kupuję, bo co idę, to same jakieś takie już staruchy brązowo czarne a szkoda, bo mam ochotę, a szkoda mi wyciągać ten z zamrażarki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości