|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
No dłuuuugo sie zastanawialam ale o placu zabaw tez pisalam ze chodze za blok itd... wyniki morfo tez przedstawilam i napisalam ze z anemia daleko nie zajde bo sie mecze, wiec na spacery nie chodze tylko przed blok ...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2972 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Brawo!
|
|
#2973 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2974 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do drugiego naciecia mowilam ze chyba, bo nie wiem jak jest teraz. Moja mama jest z dwoch stron nacieta
Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Ci faceci.... przed chwila dyskutowaliśmy o czyms tam, to raczej tak twardo. Za chwile dzwoni taki umilony bo juz jakis nowy temat, cos chce... az sie usmialam jak sie rozlaczylismy ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#2975 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy w czasie ciąży korzystałyście (może macie w planach) z usług kosmetyczki?
Chodzi mi o oczyszczanie. Potwornie mi się zanieczyściła cera w czasie ciąży i zastanawiam się czy nie pójść i jej nie oczyścić. Tylko czy ma to jakiś sens przy tej burzy hormonów i czy nie zaszkodzi maluszkowi???? jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
|
#2976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kegla, naciecia krocza i porodu. Ja kegla cwicze regularnie od zawsze. Napinam na jak dlugo sie da, wychodzi mi okolo 30 sekund. I takie serie po 10 razy kilka razy dziennie. Jak pamietam oczywiscie :P Masowac ani sie balonikowac nie zamierzam. Moze dlatego ze srednio w to wierze - mnie znajoma polozna kiedys tlumaczyla, ze to, czy kobieta peknie podczas porodu nie zalezy bezposrednio od stopnia rozciagniecia itd, a przede wszystkim od odleglosci miedzy pochwa a odbytem. Jesli ta odleglosc jest wystarczajaca to kobieta jest poza ryzykiem pekniecia, jesli jest mala, to peknie i tak, wiec lepiej naciac. Druga sprawa jest taka, ze niezaleznie czy krocze bedzie masowane i rozciagane przed porodem czy nie - ono i tak sie podczas porodu rozciagnie do 10cm srednicy bo takie ma fizycznie mozliwosci. Problem lezy w tym ze 10cm srednicy, co daje nam obwod okolo 32cm (zaokraglajac w gore). Problem w tym ze obwod glowy dziecka to 40-45cm, a nie daj Bog jak sie rodzi "na supermana" - z reka przy glowie. No troche brakuje :/ i teraz - jesli odleglos od odbytu jest spora to "jakos sie przecisnie". Ale jak jest mala, brakuje srednio 8cm w obwodzie, to nie ma bata, peknie sie mimo ochrony. Tak mi to tlumaczyla polozna. Ja tam jej wierze i jak krocze sie nacina, to sie nacina w bok, w kierunku posladka /uda. A jak krocze peka, to prosto w tyl, do odbytu. Brr. Mnie polozna chronila krocze, ale uprzedzala ze nie za wszelka cene, ze jesli bedzie widziala ryzyko pekniecia to natnie. Wg mnie to najbardziej humanitarna opcja. Ja w przrciwienstwie do innych naciecie pamietam baaaardzo dobrze. Nacinana bylam w szczycie skurczu, a bol od naciecia i tak byl ogromny. Szczerze to nie pamietalabym tego, gdyby nie TZ - jak ktos mnie kiedys pytal o pfzebieg porodu i naciecie to opowiadalam ze nie czulam naciecia bo szczerze to nie skojarzylam - a wtedy TZ zainterweniowal ze jak to nie czulam, ze on pamieta ten moment doskonale, bo podczas skurczu krzyczalam przez zeby a jak mnie nacieli to wrzasnelam na cale gardlo. I faktycznie jak mi to opowiedzial to tak - doskonale pamietam ten moment i bolalo jak cholera, duuuuuuzo mocniej niz reszta. ALE pekniecie tez by bolalo, tak samo jak nie mocniej. A wierze ze polozna mnie naciela bo bylo trzeba. Wierze tez, ze to dzieki na nacieciu porod wreszcie sie skonczyl bo ewidentnie po nim wszystko juz poszlo szybko. A parlam w sumie 50minut... I ja MIMO wszystko nie wspominam tego naciecia zle. Nawet mimo tego ze mi sie koszmarnie goilo i zle pozrastalo, bo po porodowym krwotoku prawie nie mialam plytek krwi, wiec rany w ogole nie chcialy sie goic. Ale jezli bexzie trzeba to chce byc nacieta jsszcze raz. Moja kolezanka nie byla nacieta, chcieli jej chronic krocze do konca. Efekt... Pekniecie 4 stopnia, do odbytu, dluga rehabilitacja, etap w zyciu, w ktoorym w ogole nie trzymala stolca ani moczu, bo mm kegla tez miala uszkodzone. NEVER. ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
Moj szwagier ma trojaczki, wiem odrobine co to za dramat
|
||
|
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
Ci od trojaczkow maja w domu jeszcze coreczke 1,5 roczna wiec facet ma same babki w domu
|
|
#2978 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli o kosmetyczke chodzi, to ewentualnie do zaufanej, co się zna i wie, które zabiegi można w ciąży. Takie zwykłe oczyszczanie dziecku nie zaszkodzi, ale cera cieżarnej może źle zareagować, bo hormony jak jadnak szaleją.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2979 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za kredyt i udanej imprezki 100 lat dla WerciCytat:
Cytat:
jak to cieszy-tak malo kasiorki a tyle rzeczy:=Cytat:
![]() Cytat:
i dobrze,ktos im musi nosa utrzec![]() paulina ja tez sie dołączam do pytania..mam niedlugo urodzinki i pytaja mnie co bym chciala dostac i pomyslalam,ze w tym roku najlepszy prezent to bd jakis karnet do kosmetyczki.ciezko mi juz malowac paznokcie u nog..taki lifting nog by mi sie przydal..nio i mysle o zelkach na stopach ale nie wiem czy wolno? mi pepuch nie wyszedl ale zrobil sie strasznie wrazliwy.. Ja mialam dzis dostac z Zusu wyplate za 2 tyg L4 a dostalam za caly miesiac i brakuje te 150 zl czyli ten jakis smieszny podatek o ktorym mi babeczka mowila ![]() Przyszla premia roczna z pracy i zaczynam szalec.. bylam dzis u szwagierki..przytachalam fotelik i 2 kombinezony..wracajac wstapilam do SH i tesco..w tesco mialam upolowana taka bluze dla malucha,wchodze i zalamka..nie ma juz..ide regal dalej i patrze napis Obnizka--szperam i bluza sie znalazla i o 15 zl tansza..sporo dzis ubranek znow nakupilam i na tym koncze kompletowanie garderoby..mlody ma juz tyle rzeczy,ze szok w biedrze sa body w calkiem ciekawej cenie,ogladalam je dzis i moge polecic. ja osobiscie nie kupowalam bo mam ich multum ale moze ktoras skorzysta
|
|
#2980 |
|
Wtajemniczenie
|
Czekoladka jak po imprezie?? Młoda zadowolona?
Esti żele na stopach miałam i nikt mi nigdy nie mówił, że nie wolno... byle by u rąk było czysto do porodu ![]() Co do nacinania, to przy drugim porodzie prosiłam, żeby mnie z drugiej strony nacięli, bo jednak nie duża różnica czasu była od pierwszego porodu i się bałam, żeby nie poszło to wszystko, ale oczywiście położna mnie nacięła dokładnie w tym miejscu, gdzie poprzednio byłam nacinana... nie czułam nic, dopiero po porodzie się skapnęłam... i u jakiegokolwiek gina nie byłam, to każdy mi nie wierzy, że dwa razy byłam w tym samym miejscu nacięta, bo nie widać NIC, ja czuję tylko czasami przed okresem, jak mnie ciągnie delikatnie, czasem tak lekko na udo promieniuje, ale to naprawdę rzadko... teraz jak tylko wejdę na porodówkę to mają mnie ciąć delikatnie, nie za mocno, bo nie chcę pęknąć sama... mam nadzieję, że tu też mnie zszyją dobrze ![]() Ostatnio się do męża śmiałam, że może ja jednak do Włocławka pojadę urodzić ![]() Ale rześkie powietrze u nas! A mnie coś zgaga męczy, chyba za dużo precli z masłem zjadłam
|
#2981 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki Kasia..chyba sobie zrobie na stopach bo moj tz jak mi ostatnio malowal paznokcie to i przybral palce..
wstawiam Wam zdj kombinezonkow od szwagierki..2 i wystarczy ![]() i moje lowy zakupowe..pierwsze to z sh a nastepne z F&F nie wiem czemu takiej slabej jakosci te zdj... Slowa tz..moja ekstra malzonka zrobila super zakupy,a ile wplynelo na nasze konto oszczednosciowe?
[B][COLOR="Red"]Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić /[I][FONT="Palatino Linotype"] 11.11.2014.r Nasze szczęście-Franuś Edytowane przez esti87 Czas edycji: 2014-07-30 o 19:28 |
|
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
moja kwota tez mnie powalila i szybko się wylogowałam
musze to przemyslec, czy wszystko mi potrzebne ![]() u mnie ani sladu burzy, a chciałabym ciuszki znow piękne wrzucacie! ja dziś bylam w sh i kupiłam 3 czapeczki mini za 1zl a tymczasem cos mnie glod zlapal i sama nie wiedziałam, na co mam ochote... az mna trzeslo! bo jesc chciałam! i nie mam pomysłu na obiad, a lodowka w sumie pelna i chciałam cos wykorzystać, a nie kupować..
|
|
#2983 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Słodkie ciuszki Aaaa no i ważę........ 70,5 kg ![]() ![]() : torba:
|
|
#2984 |
|
Wtajemniczenie
|
Precle z maslem
Kaska gdzie ja w tym lesie i o tej porze precle dostane.... ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Juz nie bede czytac o tymnacinaniu krocza bo az mnie wszystko boli. .. wszystko zostało powiedziane wiec plisssss skonczmy temat ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- A ja jutro mam wizyte i duuuzo planow. Przede wszystkim ostateczne pakowanie!Pojutrze wyjazd ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#2985 |
|
Wtajemniczenie
|
Silesianna, w pełni się zgadzam co do naciecia
![]() Mi też by się pedicure przydał ![]() Kasiu, a z jakiej wagi startowałas? Bo ty chyba sporo schudlaś na początku, prawda? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
Esti piękne zakupy
![]() Co do kosmetyczki to sama dostałam bon na urodziny, mialam jechac teraz bo w sb jedziemy na wesele, ale boli mnie ten brzuch wiec o ile sie wyierzemy to te paznokcie sama machne a bon wykorzystam jak bede lepiej sie czula. Ta kosmetyczka akurat wie podobno jakie zabiegi mozna w ciazy i podobno nawet pyta o tarczyce ![]() Jesli chodzi o wyplate z zusu to ja do tej pory nie rozumiem jaki podatek i czemu masz mniej mam kilka kolezanek i one maja 100% wyplaty. Ja sama pytalam w zusie i mowili, ze 100% kwoty, ktora wyliczaja jako srednia z ostatnich 12 miesiecy. Nie ma zadnego podatku - jedynie taki jak zawsze odciagaja w pracy. ale na reke nie moze byc mniej niz ta srednia, wrecz jeszcze licza sb i ndz. Moze mialas po prostu jakas nizsza wyplate szybciej? Sama jestem ciekawa jak to bedzie. Ale moje znajome wszystkie maja 100%. Dopiero macoerzynski mniej, ale to wiadomoWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Kasia, piona. Waże tyle samo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2987 |
|
Wtajemniczenie
|
Indra no ja schudłam na początku 8 kg, dopiero później zaczęłam tyć, to tak liczę od 59/60 kg startowałam o ile się nie mylę... właśnie nie mam w karcie ciąży wagi z pierwszej wizyty, dopiero po tych szpitalach mi ginka zaczeła wpisywać... no ale ponad 10 kg przytyłam leciutko
w jakieś 2,5 miesiąca...
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie dalej podbrzusze boli i pachwiny...wrocilam do magnezu i nospy, bo ginka mowila, ze jak znowu bole wroca to brac. A juz tak dobrze bylo
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale zgaga mnie zabija po nich Ela pogoda ma być drut, także wybraliście idealny czas nad morze!
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie meczy zgaga... nosz
|
|
|
#2991 |
|
Rozeznanie
|
Manieczka ja tez nie wiem czemu tak jest..
wspolczuje bolesci..ja od 2 dni mam tak wrazliwe brodawki..swedza i cale cycuchy bola..wrr..i jestem przez to zlaja juz mam 69 kg..startowalam z 60..jakos mnie przeraza przekroczenie 70kg.. kupilam wlasnie wanienke ze stelazem,pieluchy,aspirat or do nosa i jeszcze pare drobiazgow..jutro dalsza czesc szalenstwa..
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
A ja ważę 75 kg to dopiero masakra ;/ mnie przeraża wizja 80tki ale postaram się nie dopuścić do niej aż tak szybko ;/ dam sobie dwa miesiące hahah
Kasia a ile masz wzrostu? No i może w końcu odpowiesz czy to ty na awatarku bo juz chyba 3razy pytałam ;p |
|
|
|
#2993 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To juz sama nie wiem, widze że jeśli nie przymierzę to nie zdecyduję. Noszzz kolejny dylemat ![]() Cytat:
Przedzwonię do niej i podpytam. Mówię Wam, zaskórniki mnie wykończą na buzi, szyi, plecach, dekolcie, nawet piersiach Cytat:
Widziałam te bodziaki z Biedry i pomyślałam że sobie odpuszczę. Bawełna niczego sobie ale mnie zniechęcił brak możliwości rozpięcia ich w kroku. Cytat:
Co środę zaczynam każdy nowy tydzień ciąży i zawsze co środę się ważę i mierzę obwód brzuszka. Nie wiem jak to sie stało ale dziś na śmierć zapomniałam. Nadrobię jutro
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2994 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też mam zaskorniki i strasznie mnie wypryszczyło na dekolcie, aż po cycki.
Najbardziej jednak oddalabym stopy w dobre ręce, bo ani nie mam czasu, ani nie jest mi już wygodnie je skrobać i peelingowac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina to jedziesz ze mną i z Ela na jednym wózku
ciekawe która pierwsza urodzi. Obstawiam ele ![]() Nie ma cię na liście. Chłopak czy dziewczynka będzie? Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-07-30 o 21:08 |
|
|
|
#2996 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2997 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ojj moje stopy również wołają o ratunek Wczoraj z rana próbowałam je ucywilizować. Brak słów na to co mi wyszło Cytat:
Myslisz, że Ela pójdzie pierwsza... Nie ma mnie na liście ale mam nadzieję, że się na niej pojawię zgłaszałam do Kasi.Płci nie chcemy znać z mężem więc będzie kinderniespodzianka ![]() ooo właśnie doczytałam, że u Ciebie będzie Alexander. Ja też jestem zakochana w tym imieniu
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-07-30 o 21:18 |
||
|
|
|
#2998 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałam też piżamę, ale tak poprzebierane że była tylko góra, spodni brak.... zapytałam czy mogę kupić samą górę po zniżce....biedronka nie stosuje tego typu praktyk wolą spisać na straty hehw gemini są niższe ceny, ale nie wiem czy wszystkiego. ja będę tam na dniach zamawiać ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
2. ruchy czuję nisko, przy pępku po bokach i nie wiem jak Wy ale ja czuję ruchy wewnątrz głównie w okolicach odbytu heh śmieszne to3. kilka tygodni temu miałam napinanie kilka razy dziennie, po kilka sekund, bezbolesne ale powodujące dyskomfort. przyznam, że od jakiegoś czasu się to nie zdarza a skurcze B-H są bolesne ? ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
bo na all i tak bym musiała gdzieś zamawiać i płacić za wysyłkę.
|
||||
|
|
|
#2999 |
|
Raczkowanie
|
ja odczuwam skurcze BH teraz bardzo często, nawet przez kilka godzin w ciągu doby. Nie bolą w ogóle, twardnieje mięsień, a w środku to takie uczucie jakby coś ci leżało na żołądku. Taki ciężar, tylko niżej
nie wiem, czy to zrozumiałe. Ale martwi mnie częstotliwość, zwłaszcza w takie upalne dni się nasila. Też macie je tak często?Mój pępek dalej wklęsły, linea negra nie występuje. Rozstępy- odpukać- też jeszcze nie. |
|
|
|
#3000 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaz z naszym szczesciem wieksze prawdopodobienstwo ze wszystkie prognozy zawioda niz ze sie sprawdza ale co tam, jestem dobrej mysli byłoby cudnie ![]() Cytat:
ale szczerze mówiąc chcialabym byc pierwsza, zeby czytać Wasze opisy porodów mając juz swoj za sobą. ... bo tak to pelne gacie bede miala. ..Cytat:
Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:46.

Brawo!
i opóźnić wypłatę zasiłku
Prenatalne też biorę i do tego jeszcze kw. foliowy z uwagi na złą morfologię.
i jak krocze sie nacina, to sie nacina w bok, w kierunku posladka /uda. A jak krocze peka, to prosto w tyl, do odbytu. Brr.

za kredyt i udanej imprezki
Jeszcze grzmi... a karetki jeżdżą jak szalone... 
> żeby nie myśleli, że ściemniam> i że dzieci nie chodzą do przedszkola, bo zrobiłam im wakacje, żeby spędzić z nimi czas, którego miałam dla nich mało przez pobyt w szpitalu <wzięłam zaświadczenie z przedszkola> i że na obiady chodzimy do mamy, bo ja nie mam siły stać przy garach w te upały :P no może trochę niepotrzebnie niektóre tematy rozwinęłam, ale widać, że wyjaśniłam im jasno i na temat, bo już żadnych wyjaśnień nie chcą, nawet życzyli wszystkiego dobrego na końcu pisma 

Kaska gdzie ja w tym lesie i o tej porze precle dostane.... 

mam kilka kolezanek i one maja 100% wyplaty. Ja sama pytalam w zusie i mowili, ze 100% kwoty, ktora wyliczaja jako srednia z ostatnich 12 miesiecy. Nie ma zadnego podatku - jedynie taki jak zawsze odciagaja w pracy. ale na reke nie moze byc mniej niz ta srednia, wrecz jeszcze licza sb i ndz. Moze mialas po prostu jakas nizsza wyplate szybciej? Sama jestem ciekawa jak to bedzie. Ale moje znajome wszystkie maja 100%. Dopiero macoerzynski mniej, ale to wiadomo
23.06.2011
01.06.2013