|
Notka |
|
W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#2971 |
perfumowe ADHD
Wiadomo¶ci: 3 255
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
Melduje ¿e tymianek jako wcierka jest bezpieczny jak na razie :ekhm:
![]() |
#2972 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 932
|
Hey chcia³am siê przywitaæ
![]() Dawno mnie nie by³o jakia¶ poprzednia czê¶æ ... ![]() Wracam po d³ugiej przerwie, bo bêdê potrzebowa³a waszych nieocenionych porad co do pielêgnacji... Postanowi³am zapuszczaæ w³osy (na pro¶bê mê¿a i synka ![]() I tak przez rok mi troszkê uros³y, niestety z ich kondycji nie jestem zadowolona ...wiem, wiem... Robiê wszystko nie tak szampon i od¿ywka Garniera... Pianka NIVEA ![]() Jutro mam plan odwiedziæ drogeriê poradzcie proszê co KUPIÆ na start??? Bêdê wdzêeczna za wszystkie sugestie. Za³±czam fotkê w³osów .
#2973 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 219
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
Zakorzenienie
|
#2975 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 805
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Zakorzenienie
|
Curly
![]() A z tym ro¶niêciem to ja mam wra¿enie ¿e idzie jak krew z nosa .. ![]()
#2977 |
perfumowe ADHD
|
Wiecie co ?? Dzisiaj drugi raz spsikalam skalp wcierka z tymianku tym razem na suche w³osy. No i jako¶ nie za bardzo uwa¿a³am na to aby nie zmoczyc w³osów na d³ugo¶ci , jak wyschly zdiwilam siê bo skrêt siê poprawi³ :O w tych miejscach gdzie by³y dotkniête tymiankiem. Nie wiem czy to zasluga tymianku czy po prostu zwil¿ania i wyschniêcia w³osów ale efekt fajny
![]()
![]() |
#2978 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 472
|
Cytat:
![]() kup delikatniejszy szampon, je¿eli chcesz zapuszczaæ to zaopatrz siê w jak±¶ wcierkê no i poleci³abym kremowanie lub olejowanie ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 159
|
Ja mam ten sam problem co Doe nawil¿enie trac± jak g³upie
![]() I zaznaczam, ze to nie jest puch. W³osy pod wieczór sa po prostu sztywne i suche jakbym je przeproteinowala. Rano to samo, reanimacja pomaga na parê godzin. Niech ta zima siê ju¿ skoñczy! !!;/
![]() |
#2980 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 889
|
Witam z racji, ¿e czêsto was czytam i dobrze siê znacie mam do was pytanie mo¿e kto¶ mi pomo¿e.
A wiêc zaczê³y mi jak zwykle po farbowaniu wypadaæ w³osy i chcia³am siê zaopatrzyæ w ten szampon https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...st-wlosow.html tyko, ¿e on ma na pocz±tku sk³adu ten nieszczêsny SLS i st±d moje pytanie jak mam w³osy przesuszone które dzieñ w dzieñ olejujê bo tylko to pomaga to ma to sens to robiæ je¶li i tak u¿yjê tego SLS ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Konto usuniête
|
U mnie na zime hitem jest PO ajuwerdyjska. No nie ma opcji zeby mi sie wlosy choc minimalnie przesuszyly do tygodnia po uzyciu
![]() Ja uzywam SLS po oleju bo inaczej nie domyje. Ale potem daje zawsze maske i odzywke i je splukuje juz delikatnym szamponem. Odstaw farbe jesli powoduje wypadanie, musi bardzo podrazniac skalp. I nie wierz w szampony stymulujace wzrost, one nic nie daja. Powinnas zadbac o organizm od srodka: dobre jedzenie, duzo wody, ograniczenie stresu, nieco sportu. Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2015-01-19 o 09:28 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2982 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie po ka¿dej wypadaj± a bez niej mogê przetrwaæ bo farbuje na kasztan a w³osy mam szare taki mysi kolor i w miarê odrostu wygl±da jakbym mia³a taki ³ysy przedzia³ek. Ju¿ mia³am kupiæ hennê ale w³osy mam suche od zawsze henna podobno dodatkowo wysusza wiêc pad³o znowu na farbê. Zawsze mnie ciekawi± te szampony sk±d¶ maj± te pozytywne opinie po tym widzia³am nawet zdjêcia jak dziewczyna chwali siê nowymi bejbikami, ju¿ sama nie wiem co robiæ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Konto usuniête
|
Henna jest duzo mniej inwazyjna i nie podrazni skalpu. Serio, ostrzegam, bo jest wiele osob, ktore ignorowaly reakcje alergiczne, az po ktorejs probie, skonczylo sie w szpitalu.
Wiekszosc dziewczyn poza szamponem robi wcierki, zdrowe jedzenie, witaminy, a potem przypisuje efekty szamponowi. Szampon nie dociera do cebulki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2984 | |
perfumowe ADHD
|
Cytat:
![]() Ja bym na Twoim miejscu przesta³a w ogóle farbowaæ. Ja tak zrobi³am 2-3 lata temu po tym jak regularnie co miesi±c katowa³am w³osy. Podczas tego okresu farbowania , w³osy niszczy³y siê i lecia³y z g³owy na potêgê ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Zakorzenienie
|
To ja muszê pomy¶leæ nad jakimi¶ wcierkami bo wlosy lec± mi na potêgê
![]()
#2986 |
perfumowe ADHD
|
No i juz po pierwszym myciu po ciêciu , prezentuj± siê teraz du¿o lepiej
![]()
![]() |
#2987 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 144
|
Hej dziewczyny, trochê Was podczytuje.
Ostatnio kupuj±c ¿el mro¿±cy Joanny (wiem, ¿e wiele z Was go u¿ywa) zauwa¿y³am, ¿e ma w sk³adzie Alkohol denat... Uda³o mi siê dorwaæ jeszcze kilka wersji bez niego, ale wiadomo Wam co¶ na temat zmiany sk³adu mo¿e? Mog³yby¶cie poleciæ jaki¶ inny podobny ¿el ³atwo dostêpny? Lidlowy odpada, bo Lidla mam do¶æ daleko... |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tylko ja nie jestem w stanie zdzier¿yæ tego siwego odrostu brwi i rzêsy same z siebie mam kruczoczarne a ten odrost tak jasny ¿e wygl±da jakbym by³a ³ysa wytrzymuje maksymalnie 2 miesi±ce bez farby a pó¼niej lecê po ni± w podskokach bo nie mogê w lustro patrzeæ. Farbuje od 5 lat i zawsze co¶ tam po tym farbowaniu wypadnie :/ Kiedy¶ by³am z tym problemem u dermatologa w³osy by³y ¶wie¿o po farbowaniu (kasztan) popatrzy³ mi na g³owê i stwierdzi³, ¿e nic dziwnego skoro mam taki kolor w³osów w koñcu on nigdy nie mia³ pacjentki blondynki. W takim kontek¶cie, ¿e te w³osy niby widaæ, ¿e wypadaj± a blond niby nie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2989 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 459
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2990 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 188
|
Dziewczyny czy Jantar mo¿na przechowywaæ w plastikowym pojemniku? Za³±czam jego zdjêcie.
#2992 | ||||||||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 099
|
Witam wszystkie loczki i fale po kilkudniowej przerwie
![]() Cytat:
![]() Od siebie, po zmyciu od¿ywki do sp³ukiwania czy maski, polecam w ociekaj±ce wod± w³osy wgnie¶æ ¿el lniany (wiêcej) czy inny drogeryjny, w niewielkie ilo¶ci ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To s± zió³ka, ale nie powinny podra¿niaæ czy przesuszaæ, choæ wiadomo, ¿e to osobnicza kwestia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale ja mam cienkie w³osiska ![]() Cytat:
![]() Który dla Ciebie najlepszy? ![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | ||||||||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 099
|
Cytat:
![]() Niech rosn± jak szalone ![]() Cytat:
![]() Mo¿e aspiryna albo hegron podra¿ni³y skórê g³owy i sporo w³osów wypad³o? Ilo¶æ od¿ywki b/s musisz dopasowaæ pod siebie, tak samo to, czy nak³adaæ j± na odci¶niête z wody w³osy, czy na ociekaj±ce ![]() Uca³uj synka ![]() I chêtnie zobaczê wiêksze zdjêcie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Isana - denat. Bielenda - denat. Joanna te¿? Ehh. Cytat:
![]() Pamiêtacie Kochane, jak marudzi³am, ¿e kilka godzin po stylizacji w³osy mi siê zaczyna³y str±czkowaæ, jakby matowiæ i by³y przesuszone? Przez to musia³am je robiæ na prosto. Wszystkiemu winna joanna naturia. Alkohol to jednak ona ma, choæ wcze¶niej u¿ywa³am jej sporo i by³o ok. No i jest ju¿ dla mnie za ciê¿ka, jak i wszystkie b/s, jak stylizujê w³osy. Od kilku myæ nie k³adê na w³osy ¿adnej od¿ywki b/s, jedynie ¿el (mêska isana stary sk³ad) albo lniany na ociekaj±ce wod± w³osy i jest miodzio, zero sucho¶ci i str±czków ![]() Zobaczcie, co by³o na pierwszym zdjêciu, po kilku godzinach po joannie i minimalnej ilo¶ci ¿elu, jakie str±czki, matowe, nie do odgniecenia. A na drugim zdjêciu z dzi¶, bez b/s, po ¿elu na ociekaj±ce wod± w³osy. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2994 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 188
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2995 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 820
|
A ja tam twierdzê, ¿e mo¿na farbowaæ i mieæ ³adne i zadbane w³osy. Mo¿e trzeba w to w³o¿yæ wiêcej pracy, ale powrót do naturalek to nie jedyna droga do szczê¶liwych w³osów. Ja nie wyobra¿am sobie rezygnacji z rudego i rozumiem osoby, które z przera¿eniem my¶l± o powrocie do naturalnego koloru.
handzia600, jest o wiele lepiej ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Doe Czas edycji: 2015-01-19 o 18:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2996 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest ró¿nica miêdzy drogeryjna farba na oksy 9tce a profesjonalna mieszanka na np. Wodzie ni¿szej. Ja te¿ jestem cz³owiekiem wyznajacym zasade 'mo¿na farbowac i mieæ'. Ale jak doe mówi trzeba dopieszczac i dbaæ porz±dnie. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2998 |
Zadomowienie
|
No tutaj tak. Zgodzê siê. Ale trzeba dok³adnie przebadaæ przyczyny. Bo czasem to mi siê wydaje ze naj³atwiej powiedzieæ 'nie farbuj' jakby to mia³o cuda zagwarantowaæ.
![]() |
#2999 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A odrostu nie jestem w stanie znie¶æ ludzie mi pokazuj± co ja mam na g³owie i zadaj± pytania "sk±d to? przecie¿ ty masz br±zowe w³osy" i dla w³asnego dobrego samopoczucia farbuje te w³osy. Na henne bojê siê zdecydowaæ bo czyta³am, ¿e wysusza i rozprostowuje skrêt czego za nic w ¶wiecie bym nie chcia³a. Kupi³am jak±¶ now± farbê z joanny do wra¿liwego skalpu bez dpd i lipa dalej lec± ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 468
|
Cytat:
Hennowy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=728615 Galerii linka nie mam pod rêk± Edytowane przez macka Czas edycji: 2015-01-19 o 19:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.