Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-25, 09:09   #2971
creature666
Zakorzenienie

Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI

Dobry
Uczucie wzdęcia i zaawansowanej ciąży było już przed zatruciem
Joanna piszesz o owocach,TŻ mi mówi, że to moje smoothie... ale sprawdzałam nie piłam dzień,dwa i też mnie wydyma... Teraz np. mam pusty brzuch i
tak mi dobrze,ale zjem śniadanie i będzie dooopa
Stary 2015-08-25, 09:23   #2972
martolina1982
Zakorzenienie

Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI

tak samo napisałam w klubie, że nie gruszki

creature ja też tak mam. zanim zjem brzuch pusty a jak zjem chocby jedna kanapke wywala mnie jakbym zjadla michę bigosu. nie znam przyczyny i mysle, ze juz taka moja uroda. LE'mbria pewnie by cos napisała o nietolerancji czegos ale mam tak po każdym jedzeniu. sam nie rozumiem wlaściwie dlaczego ja jestem gruba, bo po jedzeniu czuje sie raczej kiepsko :P

może naprawde połykaj probiotyk. dłużej i jakiś porządny. pohoduj znow te dobre bakterie. a poza tym zrob badanie na helicobakter. http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowi...ego_41895.html niestety badanie robi niewiele laboratoriwó (u mnie w miescie żadne) i jest drogie :P

04.05.2017 start!

Edytowane przez martolina1982
Czas edycji: 2015-08-25 o 09:32
martolina1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 11:17   #2973
SzaraMyszka90
Rozeznanie

hej laski

Po 1, Joasiu gratuluje mega spadku Jestem pod wrazeniem, oby tak dalej Pieknie wytrwalas i jest efekt

U mnie jest kiepsko, kilka dietowych wpadek, M21 zrobilam 3 razy - za pierwszym razem z mega entuzjazem i zapałem a potem już było gorzej. Miałam takie zakwasy - wszedzie (!) ze chodzilam jak terminator Tak zakwaszonego brzucha to nigdy nie miałam - nie mogłam się śmiać ani kaszleć ani kichać
Mam zamiar wyrwać w tym moim M21 i je kontynuować ale musiałam troszkę wykurować te zakwasy Ćwiczenie z wciąganiem nóg na ręczniku pod klatkę mnie tak dobiło chyba

Na wadze niestety spadku nie ma Ale walczę dalej

Joasiu mam do Ciebie pytanko odnośnie niemieckiego Bo zanurzam się troszkę teraz w tym języku i czy mogłabyś polecić jakieś materiały/książki/strony internetowe do nauki/ kursy samoczuki z których kiedyś korzystałaś? I czy znasz jakieś niemieckie strony z linkami do seriali (jak np nasze polskie tvseriesonline.pl)?

A propos seriali to nie oglądam wielu ale właśnie się na jednym poryczałam. Jeżeli ktoś lubi uronić łzę polecam Chasing Life Taki ciepły, fajny dramat; )

Creature, współczuję

Lambria, udanego urlopu

Edytowane przez SzaraMyszka90
Czas edycji: 2015-08-25 o 11:25
SzaraMyszka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 11:45   #2974
martolina1982
Zakorzenienie

o mamusiu to nieźle cię połamało. skąd ja to znam są rózne filozofie postepowania z zakwasami ale ja ufam kolezance fizjoterapeutce, ktora kaze wlasnie dac sie "zagoić". rozciagac w cieplej kapieli bolace mieśnie, a nawet łyknac cos przeciwzapalnego. ja staram sie nie rozćwiczac zakwasów. dlatego tez mi zalezy na treningu, ktory nie dobija zakwasami, bo co z takiego treningu kiedy trzeba potem kilka dni robic przerwy. taka moja dygresja

ja znalam kiedys mega stronke do nauki jezyków ale kurcze amnezja postaram sie znaleźć.

dziewczęta no czuje sie szczupło zjadłam juz co miałam do pracy przyszykowana, jesc mi sie chce jak diabli, ale brzuch tralala. jaki to czlowiek głupi jaki ten nasz mózg robi nam psikusy. chudy czuje sie grubo, gruby czuje sie chudo

04.05.2017 start!
Stary 2015-08-25, 12:11   #2975
tamlin111
Zakorzenienie

Mysza a z piłką ćwiczysz czy wersję bez?
Stary 2015-08-25, 12:42   #2976
SzaraMyszka90
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Mysza a z piłką ćwiczysz czy wersję bez?
Bez piłki Stwierdziłam, że kupię piłkę dopiero jak zrobie te 21 treningow zeby potem powtorzyc z pilka. Taka motywacja - lubię się otaczać sprzetem fitness ktory niestety potem się trochę kurzy

Chciałam to "rozruszać" ale zwyczajnie pękłam Samo siadanie na desce klozetowej było dla mnie mega challengem.

Ja korzystam ze stron takich jak duolingo.com i memrise.com - no ale mimo ładnej oprawy graficznej i tego że to raczej forma gry/zabawy - gdzie są przyznawane punkty i oceny jestem świadoma, że jest tam sporo błędów i samo jako takie piasnie tych słowek czy zdań nie sprawi że będę poliglotą. Trzeba mieć kontakt z językiem żywym stąd moja prośba między innymi o seriale

Próbuje puszczać sobie niemiecką telewizje do spania ale mój TŻ się budzi momentalnie jakby wojna się zaczęła i mi to wyłącza wnerwiony Cwaniak już ma certyfikat B2:P

Czas edycji: 2015-08-25 o 12:45
Stary 2015-08-25, 12:49   #2977
tamlin111
Zakorzenienie

Kupiłas płyte czy na chomiku już jest?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-25, 13:07   #2978
SzaraMyszka90
Rozeznanie

Cytat:
Kupiłas płyte czy na chomiku już jest?
Chomik, (przepraszam Ewo) Dla Ciebie tamlin pewnie to będzie light

użytkownik funia612 ma chyba cała chodakowską

Czas edycji: 2015-08-25 o 13:16
Stary 2015-08-25, 13:16   #2979
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzaraMyszka90 Pokaż wiadomość
Chomik, (przepraszam Ewo)

użytkownik funia612 ma chyba cała chodakowską
Dzieki Ci dobra kobieto, dziś ściągam i juto robię, bo dziś na step idę
Stary 2015-08-25, 13:26   #2980
SzaraMyszka90
Rozeznanie

Cytat:
Dzieki Ci dobra kobieto, dziś ściągam i juto robię, bo dziś na step idę
A masz piłkę ?
Stary 2015-08-25, 13:54   #2981
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
A masz piłkę ?
Coś tam się u dzieci znajdzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-25, 14:00   #2982
SzaraMyszka90
Rozeznanie

Cytat:
Coś tam się u dzieci znajdzie
Taka 60 cm? wow
ja dalej będę polerować podłogę ręcznikiem
Stary 2015-08-25, 14:08   #2983
Joanna XL
Zakorzenienie

Myszka ja korzystałam z deutsche welle ... No i z memrise i duolingo też ...

Co do seriali my mamy niemieckiego netflixa więc w sumie z netu nie oglądam - ale sporo filmów jest na youtubie... I sporo materiałów video jest na stronach ZDF i ARD (w Mediatheka)

Ja jednak prezentuje filozofię rozruszania zakwasów Jak dotąd mi to nie zaszkodziło -ale wiadomo każdy jest inny. W moim przypadku jak odpuszczę na dzień/dwa to jest spora szansa że nie wrócę. Ciągiem mi łatwiej...

No a dziś powinnam biegać -rano nie wyszło, wieczorem średnio to widzę Ale jak nie bieganie to Skalpel .. Spacer był, obiad skończyłam - omlet z żółtym serem i ziemniakami Co mi przypomina że miał być z groszkiem -ale zapomniałam
Joanna XL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 14:46   #2984
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Taka 60 cm? wow
A nie, takiej wielkiej nie mają, z 40cm to się znajdzie. Popróbuję czy da radę.

Lalala będę miała znów darmowe piwko, tym razem 4-pak Eb. I koszulka do tego
Stary 2015-08-25, 15:10   #2985
patisia123
Zakorzenienie

Smakuje Ci to EB?nawet jednego nie dopiłam
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-25, 15:29   #2986
SzaraMyszka90
Rozeznanie

Netflixa w Polsce z tego co wiem nie ma jeszcze

Na DW widziałam te materiały - oglądam właśnie telenowele z Jojo
Korzystałaś z jakiegoś podręcznika? poza szkołą oczywiście ;D

Zaraz wejdę na tego ZDF i ARD
Dziękuje Ci Kochana jesteś
Stary 2015-08-25, 17:32   #2987
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patisia123 Pokaż wiadomość
Smakuje Ci to EB?nawet jednego nie dopiłam
Niewiem, bo nie piłam, po prostu wygrałam

Kupiłam sobie 3 staniki
Stary 2015-08-25, 17:35   #2988
Joanna XL
Zakorzenienie

Myszko a na jakim poziomie jesteś ?
Ja jestem językową konserwatystką - moim ulobionym podręcznikiem jest Repetytorium gramatyczne Bęzy. O i z repetytoriów tematyczno-leksykalnych Ewy Marii Rostek korzystałam...
Jasne na róznych kursach miałam masę różnych podręczników -ale w sumie żadnego bym nie poleciła

Na ZDF I ARD - jest dużo filmów i to zarówno kryminałów jak i romansów i one są tam chyba tydzień dostępne po czym się zmieniają. Mają też niezle dokumenty - warto sobie przełączyć na najczęściej oglądane - meist gesehen..

Dzięki za miłe słowo ale ja póki co jestem nie pewna czy coś z tego będzie ... Zrywy już miałam wiele razy Jak się ma jakieś 30 kg do zrzucenia to trzeba czegoś więcej niż zrywu ...

No do wagi sprzed ciąży mam 10 kg (tj teraz już siedem i pół) - jak do tych 74 dobrnę to uznam że jest się z czego cieszyć i w końcu coś z tego będzie

Podwieczorek za mną - idę powyginać ciało z odkurzaczem
Stary 2015-08-25, 18:37   #2989
swinka94
Zadomowienie

Hej Dziewczyny
Przepraszam że mało piszę, chciałam regularnie się udzielać ale nie mam internetu. Staram się chociaż Was czytać na bieżąco.
Joasia również gratuluję zapału i wytrwałości. Oby tak dalej.
Creature możesz być wzdeta po smoothie, to bardzo możliwe.
Co do oszukiwania się Marta-ja też tak mam. Jak pójdę biegać to zaraz mi się wydaje, że spadło mi 20cm w pasie
Tamlin Ty to naprawdę masz szczęście do konkursów.

Muszę się Wam pochwalić-po raz pierwszy od 6 lat kupiłam sobie jeansy. Rozmiar 42. I powoli zaczynają być luźne...

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

Jeśli udało Ci się przetrwać nawet jeden epizod dużej depresji - jesteś niebezpieczny i możesz wszystko.
swinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 19:39   #2990
Joanna XL
Zakorzenienie

Pobiegałam -kolejne 40 min za mną Teraz sałatka ...

Dzień na czysto + mała szklaneczka bloku czekoladowego zamiast śniadania
Stary 2015-08-25, 20:14   #2991
martolina1982
Zakorzenienie

Hej hej dzis ntreningu mi ludzie powiedzieli ze schdlam z ud. To chyba ta jazda rowerem do pracy od ponad miesiaca. A na wadze przeciez od miesiaca mze z kilo mniej tylko.

Pocwiczylam dzis trening z Kasia Kepka. Bardzo mi odpowiada. Bede z nimi cwiczyc.

Swinko jakie kupilas? Teraz modny jest korzystny dla nas kroj te luzne tzn.dla innych luzne a dla nas w sam raz

Ja pierdziu ja musze schudnac. Za 2tyg max za miesiac zaczynam kurs plywania. Prawie wszystkie smoki sie zapisaly. Wiadomo my jako poczwtkujacy z kilkoma osobami, reszta na doskonalenie. Jak pomysle ze mam przed nimi wyskoczyc w stroju kapielowym...a wsrod jich wychowawca L.były i nowy :O

04.05.2017 start!
Stary 2015-08-25, 20:19   #2992
Joanna XL
Zakorzenienie

Marta ujędrniłaś się rowerowaniem Zamieniłaś tłuszcz na mięśnie które ważą więcej Ale w ogóle uda to najszybciej lecą od ćwiczeń (przynajmniej u mnie) a brzuch od diety

Dobrze że mi nic nie mówią -bo musieliby powiedzieć że utyłam
Stary 2015-08-25, 20:51   #2993
martolina1982
Zakorzenienie

Dlsczego. Ladnie ci waga leci.

mi najszybciej dupsko leci.

Czytam teraz ksiazke i w niej napisane ze faceci dziela sie na boobs men i ass men. Czyli wolacych piersi lub pupy. A jak wasi faceci?

04.05.2017 start!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-26, 06:24   #2994
insane_p
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Joanna XL Pokaż wiadomość
Insanemoże wymień piwo na wino? Zdecydowanie lepiej wychodzi kalorycznie i nie idzie go wypić tak dużo .... Mi wino(w rozsądnych ilosciach np w weekend na wyjściu) nigdy nie blokowało odchudzania ... Natomiast piwo, fujć, zaraz idzie w brzuch
Mam uczulenie na wino i się duszę po nim... więc z alkoholi mogę tylko wódę (raczej dla smaku nie popiję po stresującym dniu ) i piwko właśnie...
kurczę, wypiję w weekend w jeden dzień, raz w tygodniu i potem cały tydzień mi nadwyżka spada
Cytat:

No to faktycznie jest nas trzy gruszki - ja, Marta i Insane Ciśniemy dziewczyny (powiedziała co wiedziała po czekoladowym śniadaniu)
Cytat:
Napisane przez patisia123 Pokaż wiadomość
ale Wy chyba nie jesteście gruszkami jesteście raczej proporcjonalne
Cytat:
Na pewno nie gruszki.
też zawsze myślałam, że gruszka, ale dziewczyny mówiły, że klepsydra chciałabym
Cytat:
Mogę się zgodzić że jestem proporcjonalnie gruba

Cytat:
Napisane przez martolina1982 Pokaż wiadomość
Czytam teraz ksiazke i w niej napisane ze faceci dziela sie na boobs men i ass men. Czyli wolacych piersi lub pupy. A jak wasi faceci?
Mój to zdecydowanie ass man :P cycki to tam nieważne, ważne, że tyłek wystający, raczej większy niż za mały, ale oczywiście nie za duży

-13,0 kg
18,4 kg to go.
insane_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 06:33   #2995
martolina1982
Zakorzenienie

hihi no zobacz a ja lata w nieświadomości żyłam i chciałam mieć tyłek jak najmniejszy
ale faktycznie tak całkiem tyłka nie mieć też źle. czasem szczupłe laski maja takie małe pośladki i wyglada to jakby im nogi prosto z tułowia wyrastały.

dziewczyny wam tak smakuje to piwo? ale zeby aż tak? jak słodycze czy inne dobre żarełko? boże, bo dla mnie to piwo moze nie istniec, jest gorzkie i w ogole bleh, dlatego nie rozumiem jak piwo cos niedobrego moze byc tak kuszace.

a ja mam na wadze 84,1. Od 20.08 spadło 1,8kg jakby do jutra spadło 0,2 to bym miała 2kg w pierwszym tygodniu.

04.05.2017 start!

Edytowane przez martolina1982
Czas edycji: 2015-08-26 o 06:34
Stary 2015-08-26, 07:20   #2996
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez swinka94 Pokaż wiadomość
Tamlin Ty to naprawdę masz szczęście do konkursów.

Muszę się Wam pochwalić-po raz pierwszy od 6 lat kupiłam sobie jeansy. Rozmiar 42. I powoli zaczynają być luźne...
Brawa za dżiny
Szczęście? czy ja wiem, same pierdoły jak na razie wygrywam. Choć kosmetyki to nie pamiętam kiedy kupowałam, a trzymać nie mam gdzie. Wiem, że wygrałam coś z Biedronki, ale niewiem co, a rozbieżność świetna w nagrodach bo albo bon do Decathlonu na 5000zł albo karta do Biedry na 50zł Znając moje szczęście to mam kartę do Biedry

Cytat:
Pobiegałam -kolejne 40 min za mną Teraz sałatka ...

Cytat:
Wiesz, że nie umiałabym powiedzieć jakim typem jest Krop. On chce wszystko, bez wyboru

Cytat:
dziewczyny wam tak smakuje to piwo? ale zeby aż tak? jak słodycze czy inne dobre żarełko? boże, bo dla mnie to piwo moze nie istniec, jest gorzkie i w ogole bleh, dlatego nie rozumiem jak piwo cos niedobrego moze byc tak kuszace.

a ja mam na wadze 84,1. Od 20.08 spadło 1,8kg jakby do jutra spadło 0,2 to bym miała 2kg w pierwszym tygodniu.
Piekny spadek
Ja piwo uwielbiam Spokojnie mogłabym pić codziennie, ale ograniczam się do weekendów. Słodkie może nie istnieć, ale piwko tak
Stary 2015-08-26, 07:28   #2997
insane_p
Zadomowienie

Ja tez wolałabym piwo niż słodycze Zwłaszcza miodowe

Pilam w sumie kilka razy w tyg. Weekend + jak stresujący dzień miałam. Teraz raz w tygodniu ale zatrzymuje mi spadek wiec teraz wypije pewnie raz na 2-3 tygodnie zima będzie łatwiej. Latem aż się chce jak gorąco

-13,0 kg
18,4 kg to go.
insane_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 07:58   #2998
Joanna XL
Zakorzenienie

Cytat:
Dlsczego. Ladnie ci waga leci.

mi najszybciej dupsko leci.

No ale wkurza mnie bo to ciągle nadwyzka - i jeszcze długo ... No wlasna głupota mnie wkurza

Piękny spadek 2 kg to już coś

Mój to chyba assman... Choć cycki też lubi I w sumie (na moje szczęście) preferuje więcej ciałka (tylko wiadomo w granicach dobrego smaku)... Choć chude dziewczyny też miał ... Ech u niego niego się chyba liczy charakter Bo żadnego wspólnego mianownika w byłych nie widzę ...
Najśmieszniejszy to jest mój brat - miał dziewczynę noszącą rozmiar 32(serio nie wiedziałam że to szyją dla kobiet) - także typowa chuda modelka(bo wysoka)... Gdzieś po roku zauważył że nie ma cycków i zaczęło mu to przeszkadzać... No i nie może zrozumieć - albo chuda d... albo cycki

Insane a cydru próbowałaś ? Też wychodzi lepiej niż piwo - http://www.hellozdrowie.pl/jedzenie/...lka-a-pij-cydr ... Lubelski np to same jabłka bez cukru bez niczego ... Ja też luwielbiam miodowe - na szczęście w DE nie ma - bo to jest dopiero zło (masa cukru)...
Nie to żebym cię do % namawiała - ale właśnie jak walka ma potrwać wiele miesięcy to cięzko będzie sobie tak wszystkiego odmawiać cały czas ... Łatwiej się wtedy złamać ...
Ciekawe z tym winem - nie wiedziałam że to może uczulić

U mnie 81,8 czyli w miarę spoko ... Lekkie zakwasy są - to i pewnie ważą trochę... Od soboty i tak mam -1,0 ...

Dziś gotuje pierwszą zupę dla małej - sama też się pożywię ... także nie wiem czy będzie smacznie ale na pewno super zdrowo (wiecie ekologiczne warzywa, pierś z horendalnie drogiego kurczaka z wolnego wybiegu itd)...

Edytowane przez Joanna XL
Czas edycji: 2015-08-26 o 08:06
Stary 2015-08-26, 08:31   #2999
patisia123
Zakorzenienie

ja lubię piwo wieczorem ze znajomymi, w te afrykańskie upały to zimne piwko wieczorem było jak zbawienie no i wiadomo przy weekendzie jakieś grille, imprezki to alkohol wpada... ale pamiętam, że jak się odchudzałam to raz na x czasu wódka z colą zero lub sokiem grejpfrutowym ja się ostatnio zastanawiałam jak to się stało, że schudłam , skoro teraz nie umiem sobie niczego odmówić

no ale wracając do piwa, to w sobotę u mnie na wiosce jest Noc Grilli na dużym boisku każdy grilluje, jakieś koncerty, zabawa z DJ, piwko te sprawy
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 10:06   #3000
martolina1982
Zakorzenienie

zazwyczaj właśnie albo szczupła figurka albo cycki choc zdarzają się wyjątki choćby Marcelina Zawadzka

kiedy schudłam do 62kg miseczka spadła mi z H do D, ale nadal miałam wyróżniający się wielkością biust tylko do drobniejszej sylwetki. inna sprawa to była kondycja tego biustu

słyszalam, że Cydr z Biedry wycofuja, bo butelki wybuchały

04.05.2017 start!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości