|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. X
My pizze zamówiliśmy pewnie moja ostatnia w tym roku hehe a wózek to zwykły. Maxi cosi.
Wzięłam nospe na te cholerne skurcze. Ale to boli. Modle się żeby to nie dzisiaj. Crystal podzialaj coś żeby to nie było dziś
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
oj tak
![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
podoba mi sie i czarny kolor ))))))pizza no wezzzzz, a ja sphagetti dzis jedynie oby pomogla ty rodzisz na zajaczka kochana
|
|
|
|
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba muszę zacząć liczyć skurcze na wszelki wypadek
|
|
#2974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
Po PIZZY puściły bóle ale serio chyba coś będzie na rzeczy bo dziś mnie cały dzień przesladowaly te braxtony ;/niefajnie. A jeszcze TŻ mówi żebym re nie wmawiala bo jeszcze nie mogę rodzic bo on ma pracy dużo - no sorry jakby ode mnie to zależało wr.
Dobrej nocki kochane ;*
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maskara co mi się z nogami porobiło ![]() I odczuwam krocze. Jak po porodzie mnie nie bolało , a dobę po byłam już unieruchomiona to nic tam nie czułam, a dzisiaj jak wstałam i zrobiłam krok to poczułam ból krocza, nie duży, ale sprawiał dyskomfort.. ![]() Crystal ja w środę na wizycie byłam pozamykana na 4 spusty, a w nocy z środy na czwartek wzięło mnie z zaskoczenia, także nie zna się dnia ani godziny
|
|
#2977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana zostalo kilka dni, wiec to moze zaczac sie nawet zaraz ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
super bedzie cie troszke bolec, bo dlugo lezalas, i musisz sie rozruszac, ale to kwestia kilku dni zapomnisz szybko o tym i cudownie ze mozesz juz powoli wstawac do swojego malenstwa Czyli godzina i dzien porodu nie znany ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- ale mnie siostra zdenerwowala...... za co ona jest moja siostra?
|
||
|
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia i papalinka gratuluję
super ze juz po coraz mniej nas, Crystal bierz sie za poród ![]() Chwale się kura turkusowa i taka mieciutka Ledwo zyjemy, po 4 godzinnej akcji z kolkami mam dosyc a to pewnie dopiero początek przygody
|
#2979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2980 |
|
Zadomowienie
|
Asiulek8 i aaakarolina dziekuje. Dalam po kropelce do obu dziurek i po pa tvu godz znowu. Mam nsdz ze jutro juz bedzie jakis efekt.
Zielone_oko to super, malymi kroczkami i bedzie z dnia na dzien coraz lepiej
|
#2981 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny karmiace pomocy!!!!
Moja mała przyszła wczoraj w nocy na świat cc,jadła ładnie cały dzień z piersi po czym spala. Od wieczora walczę dosłownie z nią bo zjadła z piersi Ale okazywało się że ma mało i trzeba mm 10 ml i spokój . Po drugim podaniu po cycusiu mała nie chce się nawet podłączyć pod'Pierś i krzyk wielki jakbym jej robiła krzywdę dodatkowo bolą brodawki i całe piersi, pokarm mam bo położna ciągle sprawdza więc nie wiem o co może Chodzić. Pomóżcie, bo bardzo chce karmić!!
|
|
#2982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 03:21 ---------- Poprzedni post napisano o 03:19 ---------- My się właśnie karmimy po troszkę ponad 3 godzinach snu ---------- Dopisano o 03:23 ---------- Poprzedni post napisano o 03:21 ---------- Smv jak tam bóle w nocy? Coś było ? Ja bym powiedziała tztowi, że skoro mój poród zaburza mu ustalony grafik, to nie musi być obecny przy porodzie.... |
|
|
|
|
#2983 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I nie denerwuj się. Będziesz karmić. Oboje musicie się trochę tego nauczyć. My właśnie jemy drugą kolację Albo trzecią :-P
Edytowane przez JoaMro Czas edycji: 2015-03-21 o 03:44 |
|
|
|
|
#2984 |
|
Wtajemniczenie
|
My karmienie nr 2 tej nocy. Mała śpi nieźle, nie tyle co w domu, ale i tak myślałam, że będzie gorzej...ja się budzę na każdy jej jęk i sprawdzam czy wszystko ok, odeśpię innym razem
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mam juz swojego synka przy sobie Porod w wodzie, duzo łatwiejszy i szybszy niż poprzedni. Trafiłam na cudną polozną, Polkę bardzo dobrze sie nami zajęła ![]() Miałam chwile kryzysu, bolało strasznie ale to sie tak szybko potoczylo, ze nie obejrzałam sie a synek juz był na świecie. Z całego serca polecam porod w wodzie plus gaz, rewelacja!
|
|
#2986 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My skończyliśmy jeść dokładkę. Teraz będzie odkładanie. Jenga!
|
|
|
#2987 |
|
Raczkowanie
|
Hej
ja od przedwczoraj w szpitalu a od wczoraj od 18 na porodowce pod KTG. Skórcze się piszą dość regularne na ok 50/60 ale nie bardzo bolesne. Mam nadzieje ze rozwarcie ruszy dalej i będzie się działo wiec proszę trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#2988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2989 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mi śniło się że wody mi odeszły
|
|
|
|
|
#2990 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() GRATULACJE ŚWIEŻO CO UPIECZONYM MAMUSIOM ![]() która dzisiaj ? chce urodzić to czarujemy _________________________ _________________________ _ MY kupiliśmy wreszcie WINDI ![]() Masaaaaaakra! Polecam wszytskim MAMOM z całego serca!!! jak zaaplikowałam malutkiej było słuchchać tak jakby uchodziło powietrze z balona i po 5 sek wyciągnęłam to windi a za nim metry kupy!!!mała potem sama parła!!! szok!!! jak zasnęła o 11 obudziła mi się o 5 !!! i to jeszcze ja wybudzałam. tak jej się smacznie spało, jak była odgazowana i wysrana _________________________ _________________________ _ <y dzisiaj w planie spacerek ![]() obiad mam na syzbko wsadze 2 kg skrzydełej w piekarnik. ziemniaki obiore i juz obiad bedzie na dwa dni![]() _________________________ _________________________ _ a co do sytuacji zaskakujaco fantatsycznych. wyobraźcie sobie, ze wczoraj pytam teściowej, ze jak będzie na targu takim dużym ( giełdzie) bo mamy zawsze w sb niech zerknie czy mają wkładane trampki ( takie co ma nouvelle, ale wiaodmo, ze chińskie ). a ona Ok. popatrze. i w razie wu mi przedzowni itp. i zapytała jakby co jaki mam rozmiar stopy i dł.wkładki to jak beda jakieś ładne zadzowni mi i weźmie. bo maja w planie i tak byc w niedziele to odrazu bym miała. Bo móiwłam, jej, ze na spacery wygodne buty potrzebuje. i po godzinie puka ktos do drzwi!!! wystraszyłam się ( zerkam przez Judasz, a tam tesciowa z mojego Tz siostrą).wpadły i dają mi prezent ![]() patrzę a tam moje wymarzone trampki normalnie tak mnie zatkało, ze nie wiedziałąm co powiedzieć. od razu przymierzyłam pausja!!!o to moje nowe trampiszcza
Edytowane przez lesyeux Czas edycji: 2015-03-21 o 06:41 |
|
|
|
#2991 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co za noc od 23 meczyly mnie skurcze krzyżowe i jak chciałam zasnąć to zaraz budzilam się z bólu, ale o 2 w nocy byłam badana przez lekarza i rozwarcie nie postąpiło w sumie to może spałam 2 godziny..ja juz się boję jak będą wyglądać prawdziwe bóle porodowe mam nadzieję, że ta kroplowka dziś zadziała i będę mieć małego przy sobie proszę o kciuki
|
|
|
#2992 |
|
Zadomowienie
|
ewka5891 serdeczne gratulacje!!!
DezireOrient przystawiaj po prostu Mala do skutku. Moze to kwestia Twojej pozycji? Lesyeux no jaki piekny prezent!!!
|
#2993 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewka gratulacje!!
Ja juz wstałam, ubralam się, ogarnelam i czekam aż mała się obudzi. Ok 9.30 obchód więc proszę o kciuki
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
Halo. U mnie zero boli. Minęło. Heh.
Lesy fajny prezent. Dezire gratuluję raz jeszcze no i działaj z cycusiami
|
#2995 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jednak te teściowe nie są takie złe ![]() ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Cytat:
|
|
#2996 |
|
Raczkowanie
|
Ewka5891- GRATULACJE!! Ojej mi się marzył poród w wodzie... a jak mały duży? Jak się czujecie
? Opisz jak bedzies zmiała chwilkę taki poród, pliiis ![]() Zielone_oko- i jest w końcu ten optymizm na który czekałyśmy ![]() Gosiaczek221- no to trzymamy kciuki za rozkręcenie akcji, a aby skurcze były do zniesienia!! Alez nam się lista brzuchaczów zmiejsza ! ![]() Lesyeux- no to teściowa się spisała a trampeczki suuperowe!Antoxa- kochana kurcze wiem co czujesz... Starszak za nic w świecie nie chciał wyjść! A z tego co wiem, to krzyżowe nie otwierają szyjki, za to cholernie bolą... Trzymam kciuki aby za długo Cię juz nie męczyli! Dezire- a miałaś już pionizacje? Czy karmisz dalej na leżąco? Może spróbujcie innej pozycji (po CC z całego serca polecam „spod pachy” – siadasz na łóżku, kładziesz poduszke obok siebie i na poduszkę malutką aby była bardzo blisko Ciebie, nóżki ma mieć tak jakny przy Twoich plecach... Nam po CC najłatwiej tak było karmić... Poza tym nie nakręcaj się ze MUSISZ karmić KP bo nadzwyczajniej psychika Cię zablokuje ![]() SMV- a szczerze Ci powiem że myślałam że rano przeczytamże pojechałaś na porodówkę :P No to ten tego dziś mamy pierwszy dzień wiosny i przy okazji mój TP :P no ale przecież już ustalone ze rodzę w środę z resztą ![]()
|
#2997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
|
|
#2998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziekuje za kazde mile slowa Czy Wasze pociechy tez maja czkawke? Bo moja ma zawsze przed jedzeniem a czasem nawet w trakcie i tak ja meczy ze masakra, czka jak dorosly czlowiek..
|
|
#2999 |
|
Raczkowanie
|
to pora na mój poród!
niedziela godz 22.30 zaczęły si€ bóle miesiaczkowe ale czulam że jakies inne wiec sobie liczylam i przez cala noc co 30-20 min a wiec noc nieprzespana...do rana nie minelo ledwo cos zjadlam....i tak byly skurcze coraz czestsze ale nie zbyt regularne a juz na pewno nie mocniejsze i sluz juz byl brazowy sie lal....wiec o 16 decyzja ze powoli sie zbieramy bo co za roxnica cxy sie zgloszr wieczorem czy ramo we wtorek tak jak bylo planowane.....po 18 bylismy na ip...polozna super skurcze co 8 min...rozwarcie 4 palcr...ktg - skurczr słabe....wiec noc ze skurczami i kontrola tetna na przedporodowej nez meza;( rano przyszedl.moj lekarz a ze skurcze tskie same to polecil oksytocyne ale najpierw gorscy prysznic...na porodowej prxrbicie wod- nawet ni poczulam i wtedy mocniejsze skurcze a potem oxy i juz w ogole odplywalam bo mam niski prog bolu a na ktg skakalo- od 50 do 2100 tak mowi maz bo ja nawet nie wiem co sie dzialo,...ratowalam sie gazem! mi pomagal ale juz opierniczali ze przesadzam hehe a najlepszy motyw to to ze ciagle mialam oczy zamkniete..badanie i pelne rozwatcie! ja czuj parte wiec proba i nauka..ale glowka za wysoko....wiec ordynator i szybka decyzja o cc bo sie zle glowka wstawia...wszystko biegiem hehr ale na dobre wyszlo bo operacja by mnie potem czekala a tak od rszu wycieli miesniaka 13.27 wyjeli mala 4kg kornelcie a ja dochodzilam do siebie
|
#3000 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kasia dla Ciebie również najszczersze gratulacje Cytat:
![]()
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.

Szymuś- mój skarbek <3

ja ani rozwarcia chyba nie mam, ani nic mi nie odeszlo, a bole miesiaczkowe to silniejsze byly niz to co czuje teraz jakies skurcze czasami czy napinanie czy w kroczu wiec to takie nic tak naprawde
maskara co mi się z nogami porobiło 
kochana zostalo kilka dni, wiec to moze zaczac sie nawet zaraz

dodatkowo bolą brodawki i całe piersi, pokarm mam bo położna ciągle sprawdza więc nie wiem o co może Chodzić. Pomóżcie, bo bardzo chce karmić!!

i po 5 sek wyciągnęłam to windi a za nim metry kupy!!!
( zerkam przez Judasz, a tam tesciowa z mojego Tz siostrą).