![]() |
#2971 |
Raczkowanie
|
Dot.: Olejowanie paznokci i nie tylko cz. III
Również uważam, że najlepsze są mieszanki Alterra lub Babydream
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2972 |
Raczkowanie
|
To niestety albo trzeba obciąć na króciutko.. albo, jeśli się rozdwajają delikatnie spiłować/spolerować rozdwojenia... albo jeśli zależy Ci na utrzymaniu długości - czymś zabezpieczyć (lakierem, odżywką typu utwardzacz, hybrydą albo w ogóle żelem itp), może dobry bylby zabieg u kosmetyczki IBX (koszt 20-35 zł zależy od miejsca) lub manicure japoński. Tak czy inaczej olejować by kolejne "nowe końcówki" były już w doskonałej formie...
A poza tym zdrowa dieta, zdrowy tryb życia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2973 |
Przyczajenie
|
Cześć. Zrobiłam sobie na kilku paznokciach rysy od cążek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2974 |
Zakorzenienie
|
No właśnie mnie paznokcie pękają w poprzek, łamią się i kruszą na końcówkach. Nie mam już do nich siły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2975 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Opinie ma całkiem niezłe, minusem jest z pewnością cena... Może kupię na urodziny mojej mamie, bo ma problem z kruchością pazurków.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Formaldehyd |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2977 |
Zadomowienie
|
Faktycznie, brzydko skład się prezentuje, jakoś nie spojrzałam. Ciekawe, czy nadal taki jest, bo na stronie producenta składów nie ma
![]()
![]() |
![]() |
#2978 |
Raczkowanie
|
3-4 miesiące - zależy od tempa wzrostu paznokci
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2979 |
Raczkowanie
|
Muszę się przyznać do grzechu zaniedbania olejowania... ale wracam
Olejowałam raczej stale, jednak od pewnego czasu dość nie regularnie, olejkiem rycynowym z arganowym. Dzięki hybrydom i olejom paznokcie silniejsze, nie rozdwajają się, mimo kłopotów obecnych, pojawił się mały przyrost, ale niestety szlag go trafił Od lipca nosilam hybrydy no i ... dostałam uczulenia, albo na bazę mshare albo lakier neonail- to połączenie wywołało kłopoty, najpierw popękały mi skórki i opuszki a teraz od około trzech tygodni walczę z onycholizą. Sama nie wiem czy to od hybrydy, czy od leków na gojenie popękanych opuszków, czy może od olejku isana do włosów- ten żółty bobasu, niestety ma jakiś silikon i tłuszcze alkoholowe, generalnie no do paznokci to on raczej nie był, czy od dłubania i ruszania skóry bo bez hybrydy brudek ciągle mi przeszkadzał... odchodzą mi paznokcie, dwa nawet baaaardzo, i trzy tylko troszkę... Pewnie przez wszystko po trochu Mimo olejku herbacianego nie widzę zbytniej poprawy, mam wręcz wrażenie, że jest troszkę gorzej na dwóch palcach Także, więc, no tego ![]() Do dermatologa dopiero w przyszłym tygodniu... --------- edit ------- No i mam pytanie, bo niektóre z was używają olejku herbacianego na porost nie wiem czy od olejku czy może jednak grzybka jakiegoś paznokieć na wskazującym jakby żółty czasem jest na tej części co odstaje a czasem biały- ten palec ma największy "ubytek" i najczęściej go tym olejkiem traktuje
moja edycja to nie ja ![]() ![]() Edytowane przez gonkam Czas edycji: 2018-01-24 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2980 |
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny ;-)
Czy mogę do Was dołączyć? W zeszłym tygodniu zdjęłam żele, które nosiłam około roku. Po zdjęciu ich nie było tak źle. Do czasu aż nie maznęłam ich eveline sos. Zrobiła mi fatality z paznokciami ;-( Po paru sekundach od aplikacji zaczęły mnie palić paznokcie i zmyłam tak szybko jak sie da, ale niestety powstały te białe i różowe przebarwienia. Wcześniej (jakieś 3 lata temu) miałam przygode z Eveline i było fantastycznie- pierwszy raz miałam takie piękne paznokcie. Oczywiście również do czasu. Całe życie miałam kiepskie paznokcie. Zawsze były takie miękkie i cienke, że wyginały się w każdą stronę. Zawsze. Nigdy nie moglam ich zapuścić, bo nawet jeśli udało się uzyskać 2 mm to zaczynały się rozdwajać. Moja mama ma identyczne, więc myślę że u mnie jednak genetyka odgrywa dużą rolę. Całe życie nosiłam paznokcie krórych płytka kończyła się w 2/3 długości, przez co wyglądały jakbym je obgryzała, a nigdy tego nie robiłam. Wiem,że nie dam rady cudu z nich zrobić, nigdy nie będę mieć takich ślicznych jak wasze. Moim celem jest teraz głównie przyrost. Co robię: - suplementacja wewnętrzna- calcium panthotenicum, merz special, herbatki ze skrzypu i pokrzywy, - zewnętrznie- olejowanie (eevre i regenerum- co sie trafi), na noc masło shea, samoróbny kompleks witaminowy - nie wiem czy cokolwiek pomoże, ale warto spróbować (w ampułce z elastyną i kolagenem rozpuściłam mix witaminowy) smaruje na noc. Leci do mnie ekstrakt z drożdży i skrzypu więc pewnie będę i to testować. Niech moc będzie z Wami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2981 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2982 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Dziewczyny a czy olejowanie na hybrydę coś daje?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2984 |
BAN stały
|
Odżywki z eveline są skuteczne, ale mogą uczulać, nie każdy powinien ich używać, u mnie się akurat sprawdziły, używam też oliwki do skórek i paznokci z olejem z awokado i witaminami paznokcie zaczęły rosnąć nie łamią się i są odżywione. Spróbuj sobie nakładać olej kokosowy, albo olejek z drzewa herbacianego, też ponoć działa dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2985 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2986 |
Konto usunięte
|
Moja aktualizacja.
Edytowane przez efc6a1cb5fe4a74ea359d2acbd2eea31cfefd6de_624396d99d764 Czas edycji: 2018-04-24 o 07:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2987 |
Konto usunięte
|
Moja aktualizacja.
Przez 1,5 miesiaca walczyłam z onycholizą. Wyjzeżdzalam sluzbowo i musialam pomalować paznokcie żeby nie wyglądaly jak 7 nieszczęść i w ciagu kilku h odkleilo mi sie łożysko od plytki tak na 3/4 paznokcia. Teraz juz odrosly i zaczynam od 0. Dalej biore calcium panthotenicum, merz specjal, olejuje, serum zzewnetrznie domowej roboty- eksstrat z drożdzy, kreatyna, witaminy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2988 |
Zadomowienie
|
[1=efc6a1cb5fe4a74ea359d2a cbd2eea31cfefd6de_624396d 99d764;83134821]Moja aktualizacja.
Przez 1,5 miesiaca walczyłam z onycholizą. Wyjzeżdzalam sluzbowo i musialam pomalować paznokcie żeby nie wyglądaly jak 7 nieszczęść i w ciagu kilku h odkleilo mi sie łożysko od plytki tak na 3/4 paznokcia. Teraz juz odrosly i zaczynam od 0. Dalej biore calcium panthotenicum, merz specjal, olejuje, serum zzewnetrznie domowej roboty- eksstrat z drożdzy, kreatyna, witaminy. Jest coraz lepiej, brawo ![]()
![]() |
![]() |
#2989 |
Konto usunięte
|
(Hej). Ja bym chciała pić drożdże, bo przydałyby mi się i n włosy i na pazurki ale boję się tego smaku...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2990 |
Konto usunięte
|
[1=6583df82871449a4bb116ae 8efba422d7e5b981b;8326388 6](Hej). Ja bym chciała pić drożdże, bo przydałyby mi się i n włosy i na pazurki ale boję się tego smaku...[/QUOTE]
Ja zatykam nos i do przodu ![]() Lubię też dodawać kakao(zwykłe, gorzkie kakao, broń Boże to słodkie granulowane), mi się podoba smak takiej mieszanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2991 |
Zadomowienie
|
[1=6583df82871449a4bb116ae 8efba422d7e5b981b;8326388 6](Hej). Ja bym chciała pić drożdże, bo przydałyby mi się i n włosy i na pazurki ale boję się tego smaku...[/QUOTE]
No, obrzydliwe są ![]()
![]() |
![]() |
#2992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja drożdży pic nie mogę, zaraz mnie bierze na wymioty.Za to biorę witaminę B complex 8 witamin. Oto moje pazurki(mam lepsze zdjęcie ale nie mogę wkleić) Na zdjęciu moja mieszanka, zrobiłam ją wczoraj a w niej: -oliwka Bubchen(olej słonecznikowy,jojobo,migd ał,nagietek) -od siebie dodałam jeszcze trochę migdała Chcę dodać jeszcze trochę rycyny,i witaminy a+e ale mi się pokonczyło, jak kupię to doleje.Za zapach odpowiada mojego tz(wymyslil sobie świece nam robić samodzielnie xd) zapach truskawkowy do mydelek i świec ![]() ![]() EDIT:potem wstawię bo na forum z insta ni da rady. EDIT2:Ok, mam xd olejki trzymam po wysuszaczu 4PR. Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka
Nie używamy cukru ![]() 10.03.2019 ![]() 17.03.2019-Zuzia ![]() Edytowane przez Smerfetka696969 Czas edycji: 2018-05-17 o 13:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2993 |
Zakorzenienie
|
Takie niczym jednorożec xd miałam robić jeszcze róg ale, jednak to nie dla mnie.received_1506863772757462.jpeg
Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2994 |
Konto usunięte
|
Używacie jakiś odżywek? Jakie najlepiej wpłynęły na Wasze paznokcie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2995 |
Lucid dream
|
[1=6583df82871449a4bb116ae 8efba422d7e5b981b;8394444 1]Używacie jakiś odżywek? Jakie najlepiej wpłynęły na Wasze paznokcie?[/QUOTE]
Żadna odżywka nie wpłynęła tak dobrze na moje paznokcie jak regularne przyjmowanie Skrzypovity. Paznokcie bardzo mi się rozdwajały pomimo odżywek i olejowania, teraz ich stan się zdecydowanie poprawił, tylko efekty najwcześniej były widoczne po około 2 miesiącach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2996 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ktoś tu jeszcze czasem zagląda? Właśnie zaczynam swoją walkę o ładne paznokcie przy pomocy olejowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2997 |
Zakorzenienie
|
Wątek umarł a szkoda
![]() Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2998 |
Zakorzenienie
|
Mozemy reaktywowac, bo cos mi sie z pazurami stalo i zamiast pieknych szponow sprzed tyg mam ogryzki. Chyba nawet wiem co
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2999 |
Raczkowanie
|
Jak ktoś chętny na reaktywację to ja się zgłaszam! Czytam wszystko od początku, jestem w połowie drugiej części. Moje paznokcie to dramat... Obgryzałam przez całe dzieciństwo, potem mając 18 lat założyłam tipsy, które płynnie przeszły w sam żel. No i trwało to non stop aż do połowy czerwca, kiedy to założyłam żele ostatni raz. Niedługo (w XI) kończę 30 lat. Aż wstyd, że dorosła baba, a paznokcie ma jakby ciągle je obgryzała :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3000 |
Konto usunięte
|
Ja również się dołączam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.