Odżywki do paznokci

Mavala Scientifique, Penetrating Nail Hardener Płyn utwardzający paznokcie

Mavala Scientifique utwardzacz/odżywka paznokci, 5ml, ref. 900.02

Nasi użytkownicy zostawili 34 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 25 lipca 2022 o 14:04
    Niezastąpiona!!!
    Moje paznokcie od zawsze łamały się i rozdwajały, taki już ich urok. Zawsze patrzyłam z podziwem na koleżanki z pracy które miały naturalne długie paznokcie. Ja nie byłam w stanie wyhodować nawet milimetra, zawsze któryś się łamał lub pękał. Nie chciałam decydować się na sztuczne, ponieważ jestem zwolenniczką naturalnego wyglądu. Na Mavale trafiłam przez przypadek szukając ratunku dla moich paznokci. Miałam cichą nadzieję że może uda mi się zapuścić pazurki choć trochę, na lato. Wypróbowałam w swoim życiu tak wiele odżywek i utwardzaczy, że praktycznie straciłam nadzieję na znalezienie czegoś, co pozwoli mi cieszyć się pięknymi paznokciami. Do rzeczy: Mavala ma konsystencję płynu a nie lakieru. Jest bardzo wydajna, droga, ale naprawdę działa. Wahałam się bo cena zwala z nóg za tak maleńką buteleczkę, ale patrząc po ubytku, spokojnie starczy mi na rok lub dłużej. Stosuję 2-3 razy w tygodniu i jestem zachwycona wynikami kuracji. Paznokcie znacznie mniej się rozdwajają, a jeśli już któryś paznokieć lekko się rozdwoi, odżywka go "scala" i wygląda jak zdrowy. Ten preparat to istny cud i nie wyobrażam sobie żeby kiedykolwiek został wycofany z produkcji Zdecydowany HIT nad HITY :-) Na dowód, dołączam zdjęcia moich opłakanych paznokci przed kuracją i po 2 tygodniach stosowania:-)
    Zalety:
    • Scala warstwy paznokci
    • Utwardza
    • Zabezpiecza
    • Wydajny
    Wady:
    • Cena - choć jakość jest jej warta!
  • 30 czerwca 2019 o 15:29
    Ostatnia deska ratunku
    Wszystko zawiodło, ale nie on. Nie było tygodnia, kiedy moje paznokcie nie postanowiły się złamać. Używałam wszelkich odżywek dostępnych w drogeriach i domowych sposobów - bez efektu. Nawet nakładałam żel i hybrydy, z nadzieją, że może będzie lepiej. Ale paznokcie miałam tak słabe, że żel wytrzymał na nich najdłużej 4 dni (!!!). W końcu uznałam, że jestem w stanie zapłacić te 60 zł, byleby działało. I powiem Wam, że to czysta magia! Nakładam preparat "kiedy mi się przypomni", mniej więcej raz na tydzień i od czasu używania paznokcie złamały mi się tylko 2 razy, i to tylko z boku, a nie jak wcześniej - cała biała część aż po róż. Jestem bardzo zadowolona, używam już 4 miesiące i preparat wygląda jak nowy, nic nie ubyło. Paznokcie zrobiły się twarde, bardzo trudno je uszkodzić. Nareszcie mogę je ładnie przypiłować i pomalować ^^
    • Szybkość działania
    • Skuteczność
    Wady:
    • Zapach (dla niektórych może być trochę drażniący, ale nie utrzymuje się na paznokciach)
  • 11 maja 2018 o 9:29
    Genialna
    Moje paznokcie po długim karmieniu smyka, a potem po kontakcie ze wszystkimi materiałami i preparatami budowlanymi rozdwajały się i były słabe. W żaden sposób nie byłam w stanie zapuścić ich powyżej 1 tygodnia. Odżywkę znalazłam robiąc research w sieci z nadzieją, że trafię na coś czego do tej pory nie stosowałam. I znalazłam. Smaruję nią paznokcie od 2 miesięcy, różnie ale co najmniej 2 razy w tygodniu, bywa że jest tydzień kiedy robię to codziennie - zależy to tylko od chwili. No i już widzę efekty. Paznokcie z natury mi rosną, tylko jak są zniszczone to trudno je utrzymać, natomiast odżywka faktycznie je scala, bo przez pewien czas udało mi się 'odrastać' paznokieć rozwarstwiony. Udało się odczekać aż rozwarstwienie zrośnie z płytki i po przycięciu już się nie rozdwaja. Zrobiły się twardsze - żadne uderzenie glazurą czy młotkiem nie powoduje pęknięć i złamań. Polecam każdemu, kto myśli, że dla jego paznokci nie ma już ratunku. Dla tego efektu nawet cena nie odstrasza :)
    Zalety:
    • Wydajna
    • Szybko się wchłania
    • DZIAŁA
    kadrine
    7 sierpnia 2016 o 9:31
    działa!
    przez lata nie moglam zapuscic paznokci bo byly miekkie i lamaly sie, pozniej zaczelam robic zel i zniszczylo mi to bardzo paznokcie - rozdwajaly sie . wygladalam jakbym obgryzala bo bardzo gleboko lamaly sie. mavale zaczelam uzywac bo polecila ja AsmrWhisper z youtube ktora ma dzieki niej piekne szpony. po dwoch miesiacach zadzialalo i u mnie. pierwszy raz w zyciu mam dlugie, twarde paznokcie. Piekne. produkt jest bardzo wydajny i latwy w aplikacji . paznokcie lsnia. rosna. poznikaly nawet takie wglebienia ktore mialam. polecam!!!
  • 22 lipca 2016 o 17:53
    Niepozorne CUDO
    Dostałam tę odżywkę jako gratis przy większym zamówieniu w jednej z drogerii internetowych i nie zwróciłam początkowo uwagi na ten jak mi się wydawało nieprzydatny drobiazg. Jej użycie podyktowane było u mnie nie tyle potrzebą, co raczej ciekawością, jak preparat o tak wodnistej konsystencji, może cokolwiek zdziałać na płytce, skoro i tak pokrywam ją później innym preparatem, lakierem, bazą, top coatem. Jakże ja się myliłam :) bo ta malutka buteleczka, kryje substancję naprawdę czyniącą cuda, ponieważ paznokcie, mimo, że posiadam dość mocne z natury, wzmocniła jednak w sposób bardzo...bardzo zauważalny! Od czasu jej użycia, jakiś rok temu, kompletnie nie muszę już myśleć o jakimkolwiek odżywianiu moich paznokci. Stosując Mavalę raz na jakiś czas pod lakier, cieszę się dłużej utrzymującym się kolorem i kompletnie nie martwię się zmorą, jaką są nadłamania, czy też zadarcia - rewelacja! Stosowanie nie należy do kłopotliwych, gdyż wystarczy jedynie posmarować cieniutko płytkę i poczekać, aż preparat wsiąknie (ok 5 sekund ;) i już można wykonywać dalsze czynności związane z malowaniem. Płytka utwardza się już po ok dwóch tygodniach stosowania, jak zauważyła jedna z koleżanek niżej. Polecam z czystym sumieniem, bo rzadko mam przyjemność kontaktu z produktem działającym w sposób dokładnie taki, jaki opisany jest w zwykle pobożnych życzeniach producenta.