![]() |
#2971 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
Cytat:
![]() Kurczę chciałabym w czwartek już poznać płeć, ale z drugiej strony jeśli w 12t6d byłoby ją widać to chyba byłby to chłopiec... a ja chyba wolę dziewuszkę ![]() W ogóle wczoraj nie był mój dzień. Cały wieczór było mi tak... mokro.. Trochę z mężem figlowaliśmy, ale po kilku godzinach dalej miałam takie dziwne mokre uczucie i zaczęłam sobie wkręcać że może mi się wody płodowe sączą... Ehhh
![]() ![]() ![]() Edytowane przez furjatka Czas edycji: 2016-07-19 o 12:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2972 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj jadłam czerwoną paprykę i wydawała mi się gorzka. A dziś już była słodziutka ![]() Powiem Wam w sekrecie, że ja się nabijam z mojego Tż, że on jest bardziej w ciąży, niż ja... Też ma zachcianki, brzuch mu trochę urósł (ale to od słodyczy), ale najgorsze!! jest to, że wzrusza tak bez powodu, np. jak zaczyna gadać do naszego kota. Już mu ostatnio powiedziałam, żeby wziął się w garść, bo nie mogę go znieść. Tylko nie mówcie nikomu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A nuggetsów nigdy nie jadłam i też przez nie nabrałam ochoty ![]()
Edytowane przez NiEBiE Czas edycji: 2016-07-19 o 12:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Zadomowienie
|
Oficjalnie przepraszam za kuszenie nuggetsami
![]() ![]()
#2974 |
Raczkowanie
|
Muffi gratuluję ! U mnie obrona poszła w sumie bez problemów. Nawet się zdziwiłam że tak łatwo :P Teraz nie mogę uwierzyć że to już koniec. Część ludzi płakała po rozdaniu dyplomów :P
Lidka jak my byśmy mieli 35km to nawet nie miałabym sumienia wysyłać faceta po nocy. Niebie ja mam z mężem trochę podobnie. Co prawda się nie wzrusza,ale np. kiedyś było tak że ja miałam mdłości a on wymiotował ![]() Kurcze chciałabym być już po tych genetycznych.To poranne krwawienie też mnie troche poddenerwowało i mam nadzieję że to serio nic takiego. |
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny gratuluję obrony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie wiem, czy tak łatwo Ci to odpuścimy... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2977 |
Raczkowanie
|
Lidka zrób tak jak pisze Niebie
![]() Powiem wam że przeszłam dwa przypadki ciążowego terroru. Na jednej imprezie przyznalismy sie czekamy na dziecko. No i dwie kolezanki napadły na mnie z pytaniami : a jakie imie, a który pokój będzie dziecka, a który szpital, a kupujesz już ciuszki dla dziecka, na pewno bedzie chlopiec bo ładnie wygladasz, a jesteś FIT MAMĄ ? Obie na raz,jedna przez drugą...a z tą fit mamą to mnie już rozwaliło. Często mam zawroty głowy, mdłości i cieżko mi sie funkcjonuje a one myślą że będę Chodakowska/Lewandowską z brzuchem. Na koniec jedna z nich byla juz mega wstawiona i zaczeła mnie dotykać po brzuchu i nie chciała się odczepić.Strasznie dziwne uczucie i takie przekroczenie granicy dla mnie. Drugi przypadek to moja przyjaciółka. Co prawda nie było tyle pytań ale np.tekst ,,przyniosłam Ci maliny bo przecież nie możesz nic niezdrowego jeść " mnie troche rozwalił. Wiem że nie chciała nic złego powiedzieć, ale już tak się wszyscy trzęsą jakbym była chora. |
![]() ![]() |
![]() |
#2978 |
Rozeznanie
|
Gratulacje obrony
![]() Narobiłyście ochoty na maca... Ostatnio pierwszy raz w ciąży zjadłam tam kanapke i frytki z colą z kuponów... Mniam... O dziwo po tym mi nie jest niedobrze:P pewnie jakbym porosiła to mój by poleciał bo lubi moje zachcianki spełniać, choć za dużo ich nie mam. Śmieje się, że mój mąż bardziej w ciąży bo i troche przytył i zachcianki ma:P
#2979 |
Rozeznanie
|
Jak mnie tu dawno nie bylo.. ale mlody mnie wykancza do tego w niedziele sie przeprowadzilismy wiec kupa roboty...
W piatek prenatalne.. 12tc a ja mam juz taki brzuszek! W pierwszej ciazy taki brzuszek mialam dopiero ok 19tc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurczę moja mama miała stłuczkę. Mega się wystraszyłam. Nic groźnego, karetka ją zabrała na obserwację, ale tylko się potłukła i wystraszyła. Ale cztery miesiące temu przeszła udar i jak słyszę taki telefon to mi niedobrze ze strachu. Bała się najpierw jeździć autem, bo zostało jej lekkie zaburzenie czucia w kilku palcach. Jak się wreszcie przemogła, to jakiś babsztyl na czerwonym w nią wjechał ![]()
![]() |
#2981 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
taki mąż to skarb! Cytat:
My mamy ok. 15 km, ale szkoda by mi było go gnac. Zresztą dla mnie jedzenie w macu jest ohydne! Jadłam wczOraj i ble.... Cytat:
super ze wszystko ok! Czyżby na badaniach ujawnił się chłopczyk??? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2982 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;63197686]taki mąż to skarb! My mamy ok. 15 km, ale szkoda by mi było go gnac. Zresztą dla mnie jedzenie w macu jest ohydne! Jadłam wczOraj i ble.... super ze wszystko ok! Czyżby na badaniach ujawnił się chłopczyk???[/QUOTE] Ja z maca to najbardziej mcflurry ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2983 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2984 |
Raczkowanie
|
ja mam tylko ciążę spożywczą,chociaż i tak fajnie że jeszcze nie przytyłam.
Dzwonili do mnie z gabinetu że muszą przełożyć USG z 18 na 15 ![]() edit: jutro jedziemy z mężem do kina na horror i wiecie co...zaciągne go do maca ![]() ![]() Edytowane przez NataliaMB Czas edycji: 2016-07-19 o 17:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2985 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przyjaciółka przecież chciała dobrze i miło, że przyniosła pyszne malinki. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wcisnęłam się dziś w ulubione spodnie. Na początku było ok, ale szybko zaczęły gnieść w brzuszek. W dobrym momencie zamówiłam te spodnie ciążowe. ![]() Oglądaliśmy wózki i wedlug sprzedawcy bardzo fajne są Bebetto. Rzeczywiście, fajnie amortyzowany, lekki, zwrotny, spacerówka duża, materiał oddychający, duża budka. I do tego ładny. Jeździłam 2 modelami, ale nie wiem jakimi. Macie jakieś opinie na ich temat? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2986 |
Zadomowienie
|
Niebie, który bebetto? Też myślałam o tym wózku. W rodzinie jedno dziecko było wożone bebetto holland i bardzo mi się spodobał głównie ze względu na dobrą amortyzację i wygodne prowadzenie. Wymiary gondoli i stelarza dosyć duże, wysoki wózek. Ale ostatnio widziałam dziecia w spacerówce, chłopak ma roczek i wydaje mi się mało miejsca i niej i podnóżek za wysoko. Jak jeszcze pidrośnie to nie będzie się z nogami mieścił. Trzeba dobrze pomyśleć. Np moja sister ma navingtona ale niepamiętam który model to jej dziecko ma prawie 4 latka i czasami na długą trasę jeszcze biorą wózek i swobodnie się w nim mieści, nawet czasami w lecie ucina sobie drzemkę w tym wózku przed domem. Tylko wadą wg mnie była słaba amortyzacja i ciężko jeździło się po śniegu. I bagażnik się dość wyciągnął i był za niski. Ale widziałam w necie że są navingtony na pompowanych kołach i muszę się tymwózkom przypatrzeć z bliska.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Wtajemniczenie
|
Jej, o czym Wy gadacie. Ja nic na temat wozkow jeszcze nie wiem. Zreszta na temat lozeczek, ubranek, kosmetykow itp tez nie.
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#2988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak naprawdę nie mam za bardzo w otoczeniu młodych mam i nie mam żadnego punktu odniesienia. Pozostaje oglądać w necie, pytać sprzedawców i czytać w necie... No i może Wy coś podpowiecie. ![]()
![]() |
#2989 |
Zadomowienie
|
Podoba mi się jeszcze anex cross i anex sport ale mało opinii o nim w internecie. Za to sportem jeździłam i nie mam zastrzeżeń. Najważniejsze to przetestować w sklepie na żywo
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2990 |
Zakorzenienie
|
Właśnie! Anex Sport też oglądaliśmy i fajnie wygląda, jest bardzo leciutki i zwrotny, sprzedawca mówił, że to chyba najlepszy wózek. W necie ma lepsze opinie od Bebetto, jak teraz czytam.
#2991 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie najważniejszym kryterium jest mobilność gondoli. Chcę wnosić dziecko z gondola do mieszkania. A mam dwa piętra do pokonania, do tego przy boku dwulatka i siaty z zakupami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;63211511]Wątpię żebyś miała ochotę wozić trzylatka w wózku z zestawu 3w1. One same w sobie są duże (masywny stelaż, pompowane koła, porządna amortyzacja) i do tego należy doliczyć wagę dziecka. A i sposób składania pozwala wiele do życzenia. Jeżeli jednak chcesz go używać to sprawdź czy składa się stelaż i spacerowka razem czy osobno. Dla mnie rozkładanie na dwie części było bardzo męczące.
U mnie najważniejszym kryterium jest mobilność gondoli. Chcę wnosić dziecko z gondola do mieszkania. A mam dwa piętra do pokonania, do tego przy boku dwulatka i siaty z zakupami ![]() Czyli jakie jest lepsze rozwiązanie? Podpowiesz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2993 |
Zadomowienie
|
Po tym całym dzisiejszym stresie wali mi w dekiel. Słucham właśnie piosenek bożonarodzeniowych
![]() ![]()
![]() |
#2994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2995 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A wada jest mała, wielu dorosłych podobno ją ma i nic się nie dzieje, ale skoro był epizod udaru, to teoretycznie taka operacja może zapobiec kolejnemu... a może też równie dobrze nic nie dać... oprócz stresu oczywiście. Kardiolog ostatnio powiedzial że szczerze mówiąc, sam nie wie co by zrobił.
![]() |
#2996 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Zadomowienie
|
Właśnie, trzeba pojeździć po sklepie i ocenić
![]() ![]() Furjatka współczuję sytuacji z mamą. Kardiolog będzie wiedział co doradzić, ewentualnie jakiś zabieg. Jak może pomóc to warto zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
#2998 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A jak się stało, ze zaczelas sluchac bożonarodzeniowej playlisty? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Zadomowienie
|
Jakoś tak zawsze poprawiają mi humor piosenki świąteczne.. no i często myślę o tym jak bardzo wyjątkowe to będą Święta
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#3000 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.