![]() |
#2971 |
Zakorzenienie
|
Dot.: test gimnazjalny
hej
![]() mogę się przyłączyć? ;dd również zakuwam do testów ![]()
![]() |
#2972 |
Wtajemniczenie
|
Jasne ,a ja nie ucze sie nic. Uważam ,że nic się nie nauczę i tak, może coś zapamiętam ale to na dzień góra 2 i znów klapa.
![]() |
![]() |
#2973 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam ambitny plan obudzenia się o 7.30 i powtarzania przez cały dzień bez utraty tchu ![]() A dzisiaj jeszcze polski, chemia i wzory z fizyki, dla utrwalenia. Daiana: Witamy serdecznie ![]() SzalonaMysza: Mam podobnie, dlatego najwięcej uczę się na kilka dni przed testami, żeby mi jeszcze nie zdążyło wylecieć z głowy. Już wiem jak to będzie na matematycznym: Wpadnę na salę, na marginesach pozapisuję wszystkie wzory, jakie jeszcze pamiętam, może to coś pomoże ![]() Edytowane przez szaramieta Czas edycji: 2009-04-20 o 17:47 Powód: jak zwykle...dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2974 |
Zakorzenienie
|
oo, Myszaa
![]() szaramieta ![]() tzn może nie nauczy się dużo, ale zawsze coś ![]() ![]() kurde, wyjdzie mi max jakieś 115/120 pkt ;/ i gdzie ja się dostanę z tym ;/? PS. jest tu ktoś z Krakowa może? ![]()
![]() |
#2975 |
Zakorzenienie
|
Daiana będę miała tyle samo punktów
![]() ![]() ![]() Dziewczyny, pomocy! Jak myślicie mogą być zadania z estrów, alkoholi, białek, cukrów i tłuszców na egzaminie? Kurcze my do tego nie doszliśmy i jeszcze nie przerabialiśmy ;/ a teraz tak samej cały dział ciężko mi skumać.. macie może jakieś przykładowe zadania? wraz z rozwiązaniem? błaaagam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2976 |
Rozeznanie
|
Hmmm a masz testy z poprzednich lat?Popatrzę w swoich, ale nie pamiętam, przynajmniej żeby coś z estrów czy cukrów było. Jeśli już to tłuszcze, alkohole. Poszukam w swoich i ew wyślę ci na pv jak coś znajdę, bo nie mam skanera
![]() edit: (Nie)stety, w poprzednich gimnazjalnych, które mam, nie zauważyłam żadnego zadania dot. tych zagadnień, o które pytałaś. Było tylko trochę o węglowodorach, ale to już co innego. Więc, miejmy nadzieję, tego nam nie dadzą. Ja niestety z chemii rozkładam się na najłatwiejszych zadaniach na tym teście, na tych najbardziej ogólnych, co innego konkretna wiedza. Damy radę ![]() Edytowane przez szaramieta Czas edycji: 2009-04-20 o 18:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2977 |
Zakorzenienie
|
Marzeniątko - mam nadzieję
![]() ![]() mi się wydaje, że widziałam gdzieś wodorotlenki, kwasy karboksylowe itp. ogólnie to co wogle z chemii mam przed oczyma to: Głównym składnikiem zaprawy murarskiej jest wapno gaszone Ca(OH)2. Związek ten jest a. tlenkiem b. wodorotlenkiem c. kwasem d. solą Rysunek przedstawia wzór strukturalny glicerolu. Jego wzór sumaryczny ma postać a. C3H7OH b. C3H5OH3 c. C3H8 d. C3H5(OH)3 na podstawie fragmentu układu okresowego pierwiastów uzupełnij zamieszczoną poniżej tabelę. GLIN: numer grupy. numer okresu. liczba powłok elektr. liczba powłok wal. wzór sumaryczny tlanku ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Daiana Czas edycji: 2009-04-20 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2978 |
Zakorzenienie
|
Hey
![]() Ja dzisiaj nic się nie uczę, bo zakuwam bieżącę sprawy ;/ Ale jutro z koleżankami idziemy na łąkę i będziemy się uczyć humana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2979 |
Zakorzenienie
|
Daiana dzięki Ci dobra kobieto
![]() ogólnie to jestem pewna, że na chemii polegnę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2980 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem z wyborczej robilam tylko mat - przyr i miałam 32 pkt. To to kiepsko ,ale ja matmy nie umiem ni w ząb :O
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2981 |
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
![]() chemia to jakoś się może drogą dedukcji da zrobić ale fizyka to total ;/ nic nie kumam kompletnie :| Szalona - wątpię, żeby do technikum szli tacy, co mają po 150pkt :no: ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- PS. a wogle, to czego się uczycie dokładniej na humana? Bo całkiem nie wiem za co się zabrać ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Daiana Czas edycji: 2009-04-20 o 18:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2982 |
Zakorzenienie
|
SzalonaMysza spokojnie do technikum się dostaniesz
![]() ![]() ![]() Daiana ja na humana poprzeglądałam gramatykę z polskiego, streszczenia przeczytam i przejrzę pobieżnie najwazniejsze wydarzenia z historii Polski, bo historia powszechna to baardzo rzadko jest.. ewentualnie jeszcze sobie poczytam o ue, nato etc. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2983 |
Wtajemniczenie
|
Ja z humana to tyle co na lekcji powt. formy pisemne te które mieliśmy w gim.
Ja się o matmę i fizykę martwię ,bo reszta ok. A co do tych pkt. to są takie osoby co mają na prawdę dużo pkt i się pchają do technikum , bo wychodzą z założenia ,że mają i wykształcenie i zawód.
![]() |
![]() |
#2984 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ogólnie przy rozwiązywaniu testów najczęściej spotykałam zadania typu: jest narysowana jakaś grupa i masz powiedzieć czy to np. karboksylowa, estrowa itp. ![]() Żeby nie było, wypisuję grupy: OH - hydroksylowa (alkohole) COOH - karboksylowa (kwasy karboksylowe) -CO-O- - estrowa (estry) NH2 - aminowa (aminy) ![]() Cytat:
![]() Tyle. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2985 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() A więc pozwólcie, że dołącze się do wątku ![]() ![]() A więc nasza Pani Dyrektor w tamtym roku miała sny prorocze. przyśniło się jej co będzie na testach i o dziwo sprawdziło się to ![]() Dzisiaj powiedziała nam, abyśmy powtórzyli Starego człowieka i morze oraz wyjaśnienie stwierdzenia ' Człowieka można zniszczyć a nie pokonać ' , więc postanowiłam podzielić się z wami tą 'wiedzą' może akurat coś będzie ![]()
![]() |
#2986 |
Zakorzenienie
|
kurcze, to muszę coś pogrzebać za datami jakimiś
![]() i lektur opracowania przeczytać. Pan Tadeusz i Quo Vadid to czarna magia ![]() ![]() hejYou ; ) haha xd to już szukam streszczenia dokładniejszego ![]() PS. to jest o tym kolesiu, który był rybakiem i miał ucznia, i temu rybakowi się źle wiodło i bardzo długo nic nie złowił i pewnego razu złapał ogromnego Merlina ale go rekiny zżarły i wrócił tylko z głową? ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Daiana Czas edycji: 2009-04-20 o 18:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2987 |
Rozeznanie
|
U mnie facet z chemii gada, że raczej nie powinno być zadań z końca roku, bo wiadomo, niektórzy nie przerobili tych końcowych tematów, i komisja egzaminacyjna nie jest chamska
![]() ![]() Ja z lektur powtarzam:
![]()
Edytowane przez klosik_93 Czas edycji: 2009-04-20 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2988 |
Zakorzenienie
|
my estrów na przykład nie zrobiliśmy..
stresa już mam ![]() trzymam kciuki za wszystkie dziewczynki z wizażu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2989 |
Zakorzenienie
|
myślę, że może z chemii być I bądź II klasa, bo w zeszłym roku była III, ale nigdy nic nie wiadomo !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2990 |
Wtajemniczenie
|
W zeszłym roku była charakterystyka i "Kamienie na szaniec"
Więc tego chyba już nie będzie nie? jednej nauczycielce od polaka u nas w szkole śniło się, że będzie list lub rozprawka. W tamtym roku jej się śniło ,że nie będzie rozprawki i nie było ![]() Więc może i tym razem jej się poszczęści ![]()
![]() |
![]() |
#2991 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2992 |
Zakorzenienie
|
najlepiej żeby w ogóle chemii nie było
![]() tzn zadanie takie jak to mogłoby byc ![]() Głównym składnikiem zaprawy murarskiej jest wapno gaszone Ca(OH)2. Związek ten jest a. tlenkiem b. wodorotlenkiem c. kwasem d. solą |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2994 |
Zadomowienie
|
Ha ha. Wydrukowałam sobie jakieś wypracowania na ten temat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2995 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2996 |
Raczkowanie
|
ufff, ja wszystko z tego czytałam bo mieliśmy do olimpiady polonistycznej zestaw lektur ...
a stary człowiek i morze chudziutki, przez całą książkę ciągnie go wielki rybol ![]() dziewczyny, macie może jakąś stronkę na której jest maksymalny kondensat najważniejszych dat i zagadnień z historii ?
![]() |
#2997 |
Raczkowanie
|
Ja też nie przerabiałam starego człowieka i morze. Nie miałam też Quo Vadis.
Mi pani od polaka mówiła że raczej nie dadzą charakterystyki postaci z konkretnej książki, właśnie dlatego, że w poprzednim roku wzbudziła ona takie kontrowersje. Jest teraz okrągła rocznica, czegoś związanego z wojną i historią Polski, więc dogłębnie powtarzam Kamienie na Szaniec. A z biologii powtarzacie? Według mnie najważniejsze daty to bitwa pod Grunwaldem(1410), Rozbiory Polski(I 1772, II -1793, III-1795) , Konstytucja 3 maja(1791), powstanie listopadowe(1830) i styczniowe(1863) i warszawskie(????), I wojna światowa (1914-1918), II wojna światowa (1939-1945), odzyskanie niepodległości(1918) i chyba to wszystko. Niestety chyba nie ma takiej strony, gdzie są same najważniejsze daty.
Ola ![]() pisendlof! ![]() Edytowane przez moonrosa Czas edycji: 2009-04-20 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2998 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jestem z okolic Krk. ![]() Cytat:
A Folwark Zwierzęcy nie przerabiasz ? Cytat:
A propos mi tez sie rozprawka śniła ,a podobno mam medium ![]() Cytat:
![]() Z biologi chyba najmniej powtarzam.Coś sie wymysli. Radze powtorzyc łancuch pokarmowy , o człowieku i roślinach. Ja juz niewyrabiam.Dziś sametesty były...w domurobilam z majcy , chemi i daty powtorzylam.Koniec na dziś. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2999 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak coś znajdziecie, dziewczyny, to dajcie znać ![]() Ja z polskiego powtarzam wszystko motywami, tak będzie łatwiej coś sobie przypomnieć przy rozprawce. Siedzę nad nimi przez cały wieczór, ale mam nadzieję na tę rozprawkę, bo je lubię, a list to już w ogóle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3000 |
Raczkowanie
|
na razie znalazłam coś takiego ...
http://sciaga.nauka.pl/index.php/id=...istorii_swiata
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:01.