|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sabat Czarownic:)część III nieostatnia:D
Cytat:
Teraz pojechał złożyć papiery do jednej firmy, a potem się z gościem ugada na dwie stacje, w jednej taki ogólny przegląda zawieszenia (i wszystko będzie jasne), a drugiej jakieś tam testy auta się robi, nie wiem jakie... Cytat:
![]() To nasze oglądane to krowa jest. Nie dość, że dłuuugie i szerokie, to jeszcze wysokie - co bardzo mi się podoba. Nie lubię się składać w pięć do wsiadania, odczuwam to zawsze jak w kiecy jestem, a teraz szczególnie, bo z niskiego mam problem wyjść. Ps. Długość 4516mm, szerokość 1756mm, wysokość 1570mm Waga 1430kg. Cytat:
Jeden plus taki, że auto w środku jest całe czarne i deski ma czarne i tapicerkę - to nie będzie świrował. W Punto go bolał szary kolor plastiku i wszystko wymieniał na czerń. ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
Na stacji się okazało, że było bum. A potem dopiero wyszło... zamki były walnięte (ktoś się włamywał), szybę można było palcem w dół ściągnąć (efekt włamania pewnie), silnik po pół roku się posypał, ręczny padł... Przy Punto to mój mąż już robił niezłego rentgena (w międzyczasie się dużo nauczył na tym CC) i szukał parę tygodni. Parę trupów odsiał i to co przywiózł już nie miało niespodzianek. Teraz to już jest obcykany i wie czego gdzie szukać. Wczoraj pół wieczora siedział na forum Stilo i już się dowiedział, że zimą lubi nawalić tam ten seryjny kierunkowskaz, oraz że najczęściej stuka coś tam... Dziś to sprawdzi.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-01-07 o 09:37 |
||||
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Nam na szczęście udało się uniknąć zakupu trefnego auta, bo mamy znajomego specjalistę, który naprawdę wie WSZYSTKO
Ale też "auto po dziadku, co to do kościoła tylko nim jeżdził" okazało się autem bitym totalnie, bez poduszki pasażera (no nieee... bo się tak wklęsło tylko, to wcale nie dlatego, że jej tam nie ma Powodzenia
|
#3003 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze trzymamkciuki za robote Po drugie za sprawdzanie autka![]() Gdyby było po waszej myśli to rozumiem, że za moment bedzeisz wozić d.. jak królow ![]() Cytat:
![]() Tak wsiadanie bywa uciążliwe a raczej bardziej wysiadania z mojego auta![]() A w ciązy to faktycznie nie bałdzo sobie wyobrażam, chyba trzeba by było dzwig zatrudniac do wysiadania ![]() I tutaj dla mnie terenówka ma własnie dodatkowy mega-plus: świetna widoczność i siadasz sobie jak na fotel bez kłopotu ![]() Cytat:
Niezły ten Twój mąż Ma chłopak hobby i tyle![]() Ale ja stawiam, że i tak cos wyduma ![]() A nie przeszkadza Wam biały kolor? Ja jakos do białych aut nie mogę sie przekonac... Choć ostatnio widziałam Lexusa terenowego w kolorze białym i wyglądał przepieknie ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Dla porównania moja Kalinka: Dł: 4492 Szer: 1688 Wys: 1320 ![]() Waga chyba 1378 kg
|
|
|
#3004 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się nie boję, przez ostatnie 5 lat mój mąż zrobił tyle aut, że głowa boli. Co lepsze przyjeżdżali do niego znajomi z prośbą o poprawki po mechanikach. Na pewno nic poważnego nam nie wyskoczy... No chyba że to coś czego nie da się znaleźć przy oględzinach i na stacji diagnostycznej. A co do aut po dziadkach... Był taki program w radiowej trójce. Mówili o najczęściej padających kłamstwach. Na czele były: - auta po dziadkach co tylko do kościoła albo na działkę; - auta bezwypadkowe (bo wypadek to jak są ofiary, jak w drzewo wjechał to się nie liczy ); - garażowane; - mały przebieg (z przekręcanym licznikiem); Rok temu mąż do Krakowa pojechał po auto z kolegą. Przez tel. było cudne, kumpel napalony jak dziecko, z kasą już jechał. Niestety mąż po pracy w Oplu wie jak wygląda niedopasowana karoseria i wyczaił, że przód i boki są składane, za duże były różnice w szczelinach. Na początku gość zaprzeczał. Ale jak się okazało że i plastiki nie pasują w środku, a do tego są różnej szarości to już nie mógł durnia rżnąć - auto było całe z przodu zgniecione, nawet deska rozdzielcza ucierpiała. Jak pojechali na stację to się okazało, że to czteroślad. Tak był walnięty zdrowo.---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
Ano będę. Cytat:
Ja za uchwyt łapię nad drzwiami i dopiero dupę z Punto wyciągam. Z firmowej Astry to już w ogóle mam problem wyjść, bo tam jest jakoś tak ciulato w środku z przodu, ciasno i fotel blisko deski rozdzielczej. Trzeba się rozhuśtać do wyjścia. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale masz wprawę w jeździe, możecie wymieniać na kombi i będzie git. Ja już mężowi powiedziałam, że do kombi nie wsiadam - nie ma dla mnie tyle miejsca na drogach. ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Hihi - a Ty wiesz co ja wczoraj wysłałam Kulbiciastej? |
|||||||
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
A skąd mam wiedzieć?
Mi nie wysłałaś, to uznałam, że nie zasłużyłam, żeby też dostać i się upominac nie będę
|
#3006 | |||||
|
Zakorzenienie
|
W takim razie ja czekam na relację z oględzin, Królowoooooooooo
![]() Cytat:
![]() W moim aucie przynajmniej ten plus, że to kobyła więc jest dużo meijsca do wsiadania i łatwiej pomimo, że niskie ![]() Cytat:
![]() No są osoby, które tak właśnie uwazają jak Ty wiec rozumiem Cytat:
Gabarytowo jest gigant jak na auto niby sporowe i co ważne dwudrzwiowe![]() Taka sylwetka ![]() Mnie sie właśnie ta sylwetka podoba ![]() A na masce można imprezy organizować bo jak stól wielka Cytat:
![]() Czuje się dobrze za kółkiem, lubię jeździć, to tylko kwestia przestawienia się ale na pewno trudno mi nie będzie ![]() Jedyne z czym moge mieć problem, czy raczej bedę musiała sie do tego przyzwyczaić to wysokość ![]() Zreszta ja o combi juz nie myśle, tak jak Ci wczoraj pisałam ![]() A w tych nowych pomysłach to jeszcze wyżej niz w combi ![]() hahahha przestawisz się daj sobie czas i szansę a na pewno sie naumniesz![]() choć prawda jest taka, że ja moim autem często jeżdze po parkingu i szukam miejsca jak głupia bo juz niestety nie wszędze się nim zmieszczę Jak ktos parkuje na linii graniczacej miejsce to ja juz tam nie wejde swoimi gabarytami A np. taki Punciak Twój dałby pewnie radę Ale cóz wieksze auto i tyle![]() Ale jaki konfort jazdy, jaka stabilność, jaka pewność za kólkiem Fajne uczucie takie duże auto![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
|
|
|
#3007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps. Tak, Punto się wcisnę wszędzie. Mąż mój parkuje na żyletkę, w takich miejscach, co ja nawet nie próbuję. Tym to nie wiem gdzie...
|
|
|
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
No zobaczymy...
|
|
|
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Kokietka
Cytat:
![]() I owszem te dwa modele sa tez brane pod uwage i kilka jeszcze![]() Tylko moje nie bedzie nówka sztuka jak w końcu bedzie![]() ps. ano właśnie ![]() hahahah mąż prawdziwy facet zaparkuje wszedzie tylko trzeba jeszcze wysiąść a przy gabarytach moich drzwi to może byc trudne hahahahahhaha
|
|
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty, fajne, tylko WIELKIE W sumie to wyglądają nadspodziewanie nieźle w tej wersji
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3014 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękne samochody... Kolejne. Ale za drogie dla mnie... Cytat:
Czasem wysiadam, a on wjeżdża, tyle jest miejsca na parkingu. ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Mnie by się nie zmieściło to Stilo. Dobrze że już nie mam garażu. Cytat:
Ale pewnie niedługo już... Dzięki za komplementa. W poprzedniej wersji były ciekawsze.
|
|||
|
|
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, nie chcę tu nikogo urazić, bo obecnie jestem w mniejszości małocycastej ![]() Co nie oznacza, że nie doceniam urody większych
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3016 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to do kogo ja wczoraj gadałam hahahha No pieken autka.. i takie gigantyczne takie czołgi w sam raz dla mnie![]() Drogie.. dlatego jeśli kupimy to na pewno nie nóweczkę, jak pisałam.. Cytat:
![]() No to jest neizłe utrudnienie.. Ciekawe jak ma długie ja swoich skrzydeł nie mierzyłam nigdy![]() Cytat:
Przesadzasz![]() co do poprzedniej wersji to się nie wypowiem
|
|
|
#3018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale dzieki waszym gadaniom właśnei się zaczęłam zastanawiać, czy większe autko by się dała tam zaparkowac... ![]() Nikogo urazic? hihihihih szczerze ja też bym wolała średnie... więc nie czuje się urazona
|
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Ania palą bardzooooo róznie. Wszystko zalezy od silnika i od auta.. Co innego np. 2,5 l. co innego jak kupisz 3,5 ![]() Sa totalne pożeracze i sa takie w miarę "ekonomiczne" ![]() My wychodzimy z innego pułapu liczenia paliwa - bo nasza Calinka pali 12 po mieści i to bez ostrego deptania Ale w trasie juz potrafi nas zaskoczyc spalaniem na poziomie 7 Co przy jej gabarytach i silniku i starości jest całkiem dobry osiagiem![]() Ale oczywiscie bysmy chcieli coś mniej żarłocznego ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
![]() My parkujemy w garazu podziemnym takim wielosamochodowym, nowym więc pewnie inaczej tez liczyli wielkość miejsc.. ale obok siebei tez mam nie małe autka, po dwóch stronach.. ale nic na razie nie będę się tym zajmowała
|
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo co słysze o takich wlasnie suvach, to słyszę, że to chleje na potegę 12l. to jest, jak na moj gust, szczególnie przy ilości km jaką nasze auto codziennie przejeżdza bardzo duzo, chyba wiesz ![]() Pomarzyć dobra rzecz, więc możesz zajmować głowę tym
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym mogła mieć te co mam teraz nawet. Byle już nie rosły. ![]() ___________ A mogę spytać jakie malutkie? Bardzo lubię małe autka. Powiesz? |
|
|
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, w połowie drogi jesteś, więc szansa na to, że JESZCZE TROSZKĘ urosną jest spora ![]() audi a3
|
|
#3024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tylko nie zajarzyłam że o tym typie aut mówisz. Wg mnie nie są wcale takie wielkie. Nie mierzyłam nigdy, ale koleżanka miała Suzuki Grand Vitarę i była naprawdę zgrabna. Tyle że to wysokie samochody i ta długość ich się gubi. Całkiem inne są proporcje. Muszę poszukać wymiarów z ciekawości. Cytat:
I otwierają się tak seriami. Jak przesadzisz o cm to się otworzą do końca i... dup w sąsiada. Aż zmierzę w domu.
|
||
|
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahah okey ![]() Toyota rav4 przy silniku benzynowym ma srednie zuzycie liczone w testach dla silnika 2 l. ale juz nie pamietam ile koni.. - 9,4 l. Ja wiem Aniu.. Ale my tez nie robimy takich ilosci km jak wy.. weź pod uwagę, że nie jeździmy na codzien do pracy autem, bo nam sie to nei opłaca CZASOWO.. Tomek dojezdza metrem w godzine, autem wracał z pracy do 2 godzin wiec proste![]() Zresztą ja nie mówie, że 12 l. to mało.. ![]() Marzenia sa potrzebne a mój mąż juz sie napalił całkowicie, więc pewnie prędzej czy później skończymy w takim aucie
|
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest małe auto? Mały to jest CC czy Seat Arosa. ![]() Śliczne jest, bardzo mi się podoba. Zgrabny taki. |
|
|
|
|
#3027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja o 3drzwiówce mówię, nie o 5, tak samo jak polówka 3 drzwiowa jest mała.Co to jest CC do diabła? ![]() Mi się ustatnio uwidział strasznie wizualnie citroen C2 Jest przeuroczy, maleńki, takie miejskie auto, co to się wszędzie wcisnie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3028 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mówiłam, że sa fajne hahahha Cytat:
ale juz wiesz o co biega![]() Tak wyglądaja zgrabnie to prawda ale nie jest to jednak maluszek inna proporcja![]() łoooo matko to fakt jak tak seriami sie otwiera to nieźle mozna dupnąć ![]() ja chyba tez zmierze! ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() Cinquecento! czy jak sie to pisze ![]() mnie sie C2 nie podoba
|
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie to było najpierw moje wysiadania, a potem mąż wjeżdżał tak żeby ze swojej strony jakoś wyjść normalnie. Choć drzwi się całe nie otwierały nawet jedne.
|
|
|
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

Więc sama widzisz
Nie dość, że dłuuugie i szerokie, to jeszcze wysokie - co bardzo mi się podoba. Nie lubię się składać w pięć do wsiadania, odczuwam to zawsze jak w kiecy jestem, a teraz szczególnie, bo z niskiego mam problem wyjść.