Rossmann- część VIII - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-07, 17:57   #3001
Kachnaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann- część VIII

Dziewczyny piszę tutaj,bo mam na wymianę antybakteryjny krem matujący Barwa Siarkowa Moc,ważny jest do końca marca a szkoda żeby się zmarnował...
Z 3/4 jest w pudełku,świeżo pachnie,matuje na długą ilość godzin i ukrywa rozszerzone pory. Ma dobre opinie na kwc.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-13386-opis-Barwa-Siarkowa-Moc-Antybakteryjny-krem-matujacy.htm
Proszę o pw
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg barwa-siarkowa-moc-antybakteryjny-krem-matujacy-50ml.jpg (19,7 KB, 9 załadowań)

Kachnaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 19:02   #3002
Ashley13
Raczkowanie

Hej. Mam do was prośbę. Co byś Cie poleciły z Rossmanna na prezent dla dziewczyny na 18. Szukam czegoś do 50 zł w sumie.
Ashley13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 19:15   #3003
jp91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashley13 Pokaż wiadomość
Hej. Mam do was prośbę. Co byś Cie poleciły z Rossmanna na prezent dla dziewczyny na 18. Szukam czegoś do 50 zł w sumie.
Teraz jest jeszcze dużo prezentów świątecznych w rossmannach jakies zestawy do kąpieli, do pielegnacji ciała itp pięknie wyglądają i nie są drogie. nawet do 30zł coś znajdziesz trzeba pochodzić po sklepach
jp91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 19:16   #3004
upadly_aniol00
Zakorzenienie

może jakiś komplet ładniej biżuterii ?
Stary 2011-01-07, 19:35   #3005
nothing_matter
Zadomowienie

Cytat:

mi się zawsze marzył jakiś słodki zestaw do kąpieli nie wiem czy teraz takie są ale kiedyś widziałam zestawy w koszyczkach albo pudełkach drewnianych z różnymi solami, kuleczkami itp i do tego mały ręcznik niestety zawsze jak na to trafiałam miałam ważniejsze rzeczy do kupienia
nothing_matter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 22:12   #3006
elca
Raczkowanie

Cytat:
fajne pachnące masło do ciała np. z Tutti Frutti, koszt max. 15zł
błyszczyk
fajny zapach żelu pod prysznic
kulki do kąpieli z dairy fun

www.choccolate.pinger.pl

Zakręcona włosomaniaczka, 180cm ponad chodnikami ;D
elca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 22:30   #3007
pat0
Wtajemniczenie

Rowziez jestem za czyms do kompieli np maslo do ciala i olejek -mysle ze ok prezent na 18
Stary 2011-01-07, 22:32   #3008
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

prezent niby ok, ale jesli znasz tę osobę dokładniej, to będzie trochę "bez wyrazu" takie jakby na odczep
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 22:33   #3009
Tegra
Raczkowanie

znacie może jakiś bardzo dobry krem na zmarszczki pod oczami +45 ? Popytajcie swoich mam
Chcę kupić swojej mamci na prezent, może być drogi, aby tylko był skuteczny
Tegra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 22:34   #3010
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Tegra Pokaż wiadomość
znacie może jakiś bardzo dobry krem na zmarszczki pod oczami +45 ? Popytajcie swoich mam
Chcę kupić swojej mamci na prezent, może być drogi, aby tylko był skuteczny
moja mama obecnie używa loreal revitalift i jest zadowolona
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 09:04   #3011
kaszalotek20
Raczkowanie

Ja wczoraj w Rossmannie kupiłam sobie szczotkę kąpielową do masażu z 'FYB', jeszcze jej nie próbowałam, ale oczekuje znakomitych efektów
I wystawiony był Skarb, tylko co z tego jak był to numer grudniowy..:/
kaszalotek20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-08, 09:23   #3012
ka_tula
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czuprynka Pokaż wiadomość
Tak, tylko na obrazku w kodach podany jest zapach męski, bo tak wygląda opakowanie męskiego Opium, damskiego raczej z kodów nie uświadczysz, ja jeszcze w życiu nie widziałam.
zgadza się - męski - byłam wczoraj popatrzeć a to rzeczywiście męski. szkoda. Miałam malutka buteleczkę damskiego i dawno pusta szkoda - piękny zapach.
ka_tula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 10:02   #3013
sylwiao931
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Dziewczyn nie wiecie czy jest może w rossie Bebilon 1 i w jakiej cenie? Chodzi mi o duży, w nowej gazetce jest w promocji 2,3,4 ....

u mnie na 100% wgl nie ma BEBILON 1...

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez anka1892 Pokaż wiadomość
dziękuję za odpowiedź. Wstyd się przyznać, ale nigdy jeszcze nie miałam szamponu z H&S, bo zawsze uważałam, że to szampon do włosów z łupieżem, a ja łupieżu na szczęście nie mam. Ale skoro polecasz to poczaję się na promocję i kupię, bo na razie i tak mam dużo szamponów, więc mogę zaczekać na promocję
ajjj byłam dziś w Rossmanie i nie mogłam się powstrzymać, kupiłam:
-dwa żele pod prysznic: jeden z Isany Tropical Island;p a drugi z Palmolive ten z oliwką czy czymś(jeszcze chciałam kupić Mydło Ziaja Sopot spa, ale to by już była przesada )
- dezodorant Fa Rice czy coś tam z ryżem
-podpaski Facelle te długie
-krem chroniący przed wiatrem i zimnem z Babydream
-6 mydeł Bambino dla mamy
-Aspirin (do maseczki :P )
a więcej to nawet nie pamiętam:P
no i poszło 44zł.
to jest nałóg

ojojoj...ja osobiescie bardzo niepolecam szamponu H&S... zaczelo si to tak ze mialam lupiez a w koncu H&S jest wlasnie na to...wiedzac ze jeszcze moja mama go uzywa kupilam go....lupiexz nieprzechodzil.. no zuzylam tak 3-4 opakowania 400ml tego szamponu a lupiez zamiast znikac to bylo go coraz wiecej i sypal sie jak snieg...haha... powiedzialam sobie-dosc....i w tedy kupilam szampon syoss (ten z niebieskimi lioterami- do wlosow ze sklonnoscia do lupiezu).... niemoglam lepiej trafic....szampon jest cudny ...po 3 umycich po lupiezu niebuy sladu a co najwazniejsze niepowrocil....wsrod szqamponow jest to moje KWC....nigdy nie zmnienie go na zaden inny....

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Kachnaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny piszę tutaj,bo mam na wymianę antybakteryjny krem matujący Barwa Siarkowa Moc,ważny jest do końca marca a szkoda żeby się zmarnował...
Z 3/4 jest w pudełku,świeżo pachnie,matuje na długą ilość godzin i ukrywa rozszerzone pory. Ma dobre opinie na kwc.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-13386-opis-Barwa-Siarkowa-Moc-Antybakteryjny-krem-matujacy.htm
Proszę o pw

ja kupilam ten krem poeniwaz szukalam czegos matujacxego a ten krem byl bardzo zachwalany...jak dla mnie sredni bo strasznie wysuszyl mi skore straszne.... potem go przestalam naszczescie uzywac.. zostalo mi prawie cale pudelko i niewiem czy do niego wroce..... troche sie boje... w zimie teraz uzywam krem tonujacy z ziaji i jestem mega zadowolona....nawilza ale nie jestem po nim tlusta....wrecz matowa ale nawilzona...... kocham ten kosmetyk....
sylwiao931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 10:10   #3014
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

sylwiao931, a nawilżałaś twarz jakimś kremem nawilżającym? Czy używałaś tylko Siarkowej Mocy?

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 10:16   #3015
pamfilia
Zakorzenienie

kochane, powiedzcie mi, czy w Rossmannie dopadnę w miarę jasny złoty cień ? W przyzwoitej cenie (żadne Loreale czy Burżuje) pilna sprawa
pamfilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 10:29   #3016
czuprynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ka_tula Pokaż wiadomość
zgadza się - męski - byłam wczoraj popatrzeć a to rzeczywiście męski. szkoda. Miałam malutka buteleczkę damskiego i dawno pusta szkoda - piękny zapach.

Tak, zapach bardzo oryginalny i na pewno nie każdemu się spodoba, bo to ten z rodzaju killerów Mnie osobiście przypadł do gustu, ale tylko na jesień ewentualnie zimę i to w bardzo oszczędnych ilościach bo inaczej ból głowy oraz negatywna reakcja otoczenia murowana
czuprynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 10:33   #3017
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka1892 Pokaż wiadomość
dziękuję za odpowiedź. Wstyd się przyznać, ale nigdy jeszcze nie miałam szamponu z H&S, bo zawsze uważałam, że to szampon do włosów z łupieżem, a ja łupieżu na szczęście nie mam. Ale skoro polecasz to poczaję się na promocję i kupię, bo na razie i tak mam dużo szamponów, więc mogę zaczekać na promocję
ajjj byłam dziś w Rossmanie i nie mogłam się powstrzymać, kupiłam:
-dwa żele pod prysznic: jeden z Isany Tropical Island;p a drugi z Palmolive ten z oliwką czy czymś(jeszcze chciałam kupić Mydło Ziaja Sopot spa, ale to by już była przesada )
- dezodorant Fa Rice czy coś tam z ryżem
-podpaski Facelle te długie
-krem chroniący przed wiatrem i zimnem z Babydream
-6 mydeł Bambino dla mamy
-Aspirin (do maseczki :P )
a więcej to nawet nie pamiętam:P
no i poszło 44zł.
to jest nałóg

Nie chcę Cię straszyć, ale ja po H&S miałam dopiero okropny łupież używałam go profilaktycznie, a przez niego się dorobiłam takiego łupieżu, że tylko nizoral mi pomógł

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 10:54   #3018
19agusia91
Zakorzenienie

HS to ja bym w ogóle na glowe nie nałożyła Juz pomijając to,ze mam wrażliwą skórę, ale nawet gdyby nie to to w składzie nie widzę nic godnego uwagi. no,ale rózne rodzaje są. Te co ja oglądałam miały i sls i sodium chloride, one razem moga podrażniać, powodowac łupież.
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 10:59   #3019
cochonnetta
Wtajemniczenie

Ojej, parę tygodni człowieka nie ma, a tu cały dział specjalnie dla Rossmanniaczek .

Tyż słyszałam, że H&S tylko wzmaga łupież, bo on jest zdecydowanie za silny! a że ostatnio mnie delikatny łupież nawiedził to zaczęłam używać Isany med tej granatowe i.. masakra ., jest dużo gorzej. Teraz się ratuję Taty szamponem, jakimś aptecznym.

Dziewczyny, a używałyście Carmexu? Rzeczywiście tak super nawilża? i który zapach polecacie?
cochonnetta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-08, 11:07   #3020
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez actriz Pokaż wiadomość
dziewczyny jakie jest wasze zdanie na temat:
1. toreb tekstylnych wielokrotnego użycia, które będą (w notabene promocji!) po 5 zł ?
2. saszetek zapachowych do torebki ?
1. Mam te torbę i jestem przemegazadowolona! Będzie teraz w promocji za 5 zł? Muszę kupić, bo moja obecna jest już lekko zużyta. Mam ją od wiosny, używam często. Wiele (z)nosi i bez niej czuję się, jak bez ręki. Np. wczoraj przyniosłam w niej do domu około 4-5 kg, więcej rzeczy też w niej nosiłam (np. kilka opasłych tomów książek ). Bardzo lubię ją też za to, że po złożeniu jest taka malutka, więc zawsze mogę mieć ją przy sobie. Polecam!
2. Saszetki do torebki nie miałam, ale miałam do szafy (w sumie nadal mam, ale już nie pachnie ). Delikatny zapach unosił się w całym pokoju, super! Będę musiała teraz kupić jedną do torebki, a drugą do szafy.
Cytat:
Napisane przez lea88 Pokaż wiadomość
Ogolnie to nie rozumiem nadal, czemu np. Rossmann wyprzedaje czasami niektore rodzaje szamponow (inne sa normalnie dostepne z tej samej serii), kolory farb itp. Nie wiem po co taka polityka, ze tylko podstawowa gama kosmetykow jest dostepna.. Zaczyna mi to przypominac polityke hipermarketow, w ktorych coraz mniej rzeczy da sie kupic
Też tego nie rozumiem. Tym sposobem w Rossie nie jest dostępny np. szampon koloryzujący, którego używa moja mama. Inne odcienie są, ale odcienia mamy akurat nie ma. Udało mi się dorwać w CND ostatnie dwie sztuki, a teraz trzeba koloru szukać po innych drogeriach czy marketach.

Cytat:
Napisane przez mała_czarna Pokaż wiadomość
Kochane mam do Was pytanie czy mozecie mi powiedziec jak u was w rossmanie wyglada sytuacja z tym nowym zelem pod prysznic Isana (kolekcja zimowa biala czekolada) czy jest on w promocji?dzisiaj moja mam byla w rossmanie i panie powiedzialy jej ze promocji nie ma na nowosci a widze w gazetce ze jest napisana "pelna oferta" w dodatku zdjecie tez limitowanki ;/ dlatego ja juz zgupialam
Cytat:
Napisane przez cypressangel Pokaż wiadomość
Ja też kupiłam żel Isana White Chocolate&Honey - pięknie pachnie i Tropical Island (z letniej limitowanej edycji). Zimowy kosztował 3.99 zł (mimo że na półce była plakietka z ceną 2.99 zł ) a letni 2.99 zł.
Kupiłam ten zimowy żel wczoraj i kurcze - rzeczywiście jest za 3,99 zł (sprawdziłam paragon). A wisiała przy nim plakietka 2,99 zł! Uh!

Poza tym kupiłam wczoraj tampony Facelle Normal z dwiema kropelkami. Na półce była przy nich regularna cena, a promocyjna tylko przy Super i Super plus, ale sprawdziłam sobie na czytniku i Normal też są w promocji po 3,99 zł. Nie było za to tamponów Mini. Czy one występują w opakowaniach 16 szt? Wydaje mi się, że kiedyś je takie widziałam, a wczoraj nie było nawet na nie wolnego miejsca na półce. Wzięłam też chusteczki Babydream, bo nie mogłam znieść widoku tej cholernej soli na butach i musiałam czymś wytrzeć buty.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 11:09   #3021
sylwiao931
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown Pokaż wiadomość
sylwiao931, a nawilżałaś twarz jakimś kremem nawilżającym? Czy używałaś tylko Siarkowej Mocy?

tylko siarowa moc.... a wlasnie...moze zrobilam blad i powinnam rownoczesnie uzywac jakiegos nawilzajacego
Stary 2011-01-08, 11:28   #3022
Kasza Manna
Zakorzenienie

Takie kremy jak Siarkowa Moc i inne wysuszacze najlepiej stosować punktowo, albo nie używać codziennie (tylko mocno nawilżać). W przeciwnym razie to oczywiste, że każdy nawilżacz (nawet krem tonujący, który przecież jest tylko w połowie kremem, a w połowie podkładem) będzie się wydawał doraźnie o niebo lepszy .
Stary 2011-01-08, 11:35   #3023
maruda80
Zakorzenienie

Polecam wspomniane saszetki zapachowe.
Ślicznie, intensywnie i bardzo długo pachną.
Pierwsza jaką miałam była dołączona jako gratis do miesięcznika "Bluszcz", przetrwała w szafie rok.
Wczoraj nabyłam zapachy : "kwiat wiśni" i lawendę.
Lawenda powędrowała do szafy, a druga saszetka roztacza słodki zapach w pokoju. Kosztują 2,49 i jest całkiem duży wybór.
Zastanawiałam się też nad bzem, ale jest to jeden z dość intensywnych zapachów, ale jak ktoś lubi...

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 12:20   #3024
Kasza Manna
Zakorzenienie

Bez w szafie jest przyjemny, ale najładniejsza jest chyba magnolia (zaraziłam nią całą rodzinę). Zieloną herbatę czuć za to najsłabiej.

Co do saszetek do torebki - ostatnio kupiłam liliową (o dziwo, bo kiedyś wolałam granat i cytrusową). Może pasuje na zimę
Stary 2011-01-08, 12:29   #3025
aktogimka
Zakorzenienie

W szafie mam Magnolię, zapach naprawdę świetny! Delikatny, przyjemny, nie męczy nosa. Kupię teraz dwie - jedną do szafy, a drugą przykleję na regale i będzie mi pachniało w pokoju. Przeglądam gazetkę jeszcze raz i robię listę zakupów, bo wczoraj zapomniałam o paru rzeczach.

Stary 2011-01-08, 12:47   #3026
Ingeborg
Zadomowienie

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;24216073]tylko szkoda ze nie mozna sie na niego malowac bo mam w szafce i mi zalega[/QUOTE]

Ja kupuję ten krem, używam i nakładam na niego make-up U mnie wchłania się praktycznie do matu...

Dziewczyny, nie wiecie może, czy z rossmannów zniknęly maseczki oczyszczające (te rossmannowskie)? Ostatnio ich szukałam i nie było...

Edytowane przez Ingeborg
Czas edycji: 2011-01-08 o 12:52
Ingeborg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 12:51   #3027
Tegra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cochonnetta Pokaż wiadomość

Dziewczyny, a używałyście Carmexu? Rzeczywiście tak super nawilża? i który zapach polecacie?
po super recenzjach kupiłam klasyczny Carmex w słoiczku, ale nie zachwycił mnie taki przeciętny, używam tylko, aby się nie zmarnował..
Tegra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 12:53   #3028
pat0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cochonnetta Pokaż wiadomość
ja mam w sztyfcie i rozniez jest przecietniaczkiem -nic szczegolnego jak dla mnie (gdzies juz na tym watku pisalam o nim recencje )
Stary 2011-01-08, 13:01   #3029
anka1892
Zadomowienie

To mnie wystraszyłyście z tym Head & Shoulders ale po napisaniu tamtej odpowiedzi zaczęłam czytać opinie na KWC i faktycznie, jak nie mam łupieżu to lepiej nie ryzykować a co powiecie o Herbal Essence tym niebieskim nawilżającym? nie miałam nigdy szamponu tej firmy, właściwie to kupiłabym go już wczoraj, ale widziałam tylko butelki 400ml, a ja nie kupie takiej butli szamponu, bo jak mi nie podpasuje to co z tym zrobić :P myślę też o odżywce z tej samej serii, jest chwalona na KWC.
anka1892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 13:02   #3030
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ingeborg Pokaż wiadomość
Ja kupuję ten krem, używam i nakładam na niego make-up U mnie wchłania się praktycznie do matu...
Basi chyba bardziej chodziło o to, że jak się pomalujesz nieodpowiednimi kosmetykami, to wysokość filtra drastycznie spada i w efekcie nakładanie tego kremu nie ma sensu, bo nie chroni już jak 50. Ale nie wiem, to tylko moje przypuszczenia.

Lista zakupów zrobiona, w poniedziałek idę szaleć.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości