|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II
no właśnie umowa zlecenie to porażka bo w żaden sposób nie chroni pracownika
a czym się zajmujesz w tej pracy jeśli mogę spytać? życzę Ci żebyś szybko znalazła jakąś dobrą pracę
|
|
|
|
#3002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co czytasz? Cytat:
![]() Trzymam kciuki żebyś szybko znalazla nową pracę
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
to były chwilówki
ne no, pracy nie szukam, bo od stycznia miałam ruszyć ze swoją firmą, więc wszystko się przyspieszy o miesiąc, ale... nie mogę ogarnąć, że zostałam tak potraktowana po takim czasie teraz miałam mu powiedzieć, że pracuję do 19.12. bo wyjeżdżam na święta wcześniej i tak się trochę dygałam, że już mu powiem niecały miesiąc wcześniej, a on bez skrupułów wyrąbał mnie i mówi mi to tydzień wcześniej no niepoważny człowiek.a co jakbym nie miała żadnej roboty na oku? miałabym tydzień na znalezienie czegoś? chory |
|
|
|
#3004 |
|
Konto usunięte
|
No faktycznie niepoważny
tym bardziej, że się znacie a co za własny interes planujesz otworzyć?
|
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
na razie z keratynowym prostowaniem, potem zacząć robić kursy po kolei i jak skończę ten kurs fryzjerski, na który chodzę to już full service mieć
|
|
|
|
#3006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skończyłam 3 część Greya Wzięłam cz. 1 jak lecieliśmy na urlop, żeby te 12 godzin zleciało. I się wkręciłam dzisiaj skończyłam ostatnią część![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3010 |
|
Konto usunięte
|
Agg trzymam kciuki niestety mam złe doświadczenia z własną działalnością, ani mojemu Bratu ani Tż własne interesy sięnie opłaciły
|
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
To ja dla pocieszenia dodam, że moja mama prowadzi firmę od 15 lat i idzie jej bardzo dobrze
|
|
|
|
#3012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie zarabiam na działalności kokosów, ale przez cały rok tylko 2 miesiące byłam na minusie (działalność typowo sezonowa, nie ma wesel - nie ma zarobku). Ale ten minus był rzędu 100-200 zł. Myślałam, że bardziej się dorobię, ale i tak nie żałuję
Przynajmniej wiem jak to jest. Poza tym w tym przypadku wyznaję zasadę, że lepiej zrobić i żałować niż żałować, że się nie zrobiło Oczywiście nie każdej firmy to dotyczy, ale mój przypadek tak mogę podsumować.
|
|
|
|
#3014 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wydaje mi się, że teraz jest zbyt duża konkurencja i żeby zaistnieć trzeba sporo zainwestować, oczywiście każda branża rządzi się swoimi prawami i to że akurat jednemu nie wyjdzie nie znaczy , że drugiemu też nie dlatego trzymam za Was kciuki Dziewczyny |
|
|
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
Joss do mnie też śmiało możesz pisać, a co!
agg buracko się zachował! Ja pocieszę- mój Tż od 3 lat jest na swojej działalności i całkiem nieźle na tym wychodzi, a też by się wydawało, że działalność sezonowa. Ja też się przymierzam do przejścia na własną działalność, ale jeszcze chcę się dokształcać i też z dziedziny zdrowia/urody
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
Arya trzymam kciuki
|
|
|
|
#3017 |
|
Konto usunięte
|
dzień dobry
|
|
|
|
#3019 |
|
Konto usunięte
|
Tak was czytam dziewczyny i ja to chyba bym się nigdy nie zdecydowała na własną firmę. Lubię to, co daje mi etat - płatny urlop, kartę multisport etc. Poza tym przepracuję te 8-9 godzin i jestem w domu, a jak masz swój biznes to zawsze jesteś w pracy. Jedyne, co mi teraz bardzo przeszkadza, to brak elastycznych godzin (czyli przychodzisz 8-9.30), ale liczę na to, że jak troszkę awansuję to gdzieś się na to zgodzą
nie tu to w innej firmie.
|
|
|
|
#3020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co jakbyś mieszkała sama i nagle zostajesz bez pracy i bez żadnego wsparcia? Ponoć mają znieść teraz umowy zlecenia, chociaż szczerze to mi trochę nie po nosie... W sensie cieszyłabym się jakby ludzie, którzy pracują normalnie dostawali normalną umowę o pracę, a nie zlecenie. Ale ja np. pracuję jako freelancer i nie opłaca mi się zakładać mojej firmy, bo opłacam sobie KRUS i pracuję właśnie na umowy o dzieło i umowy zlecenie. Dzięki wszystkim, które się zaoferowały do pomocy Ja właśnie wypiłam czerwoną herbatę, uwielbiam ją - im bardziej smakuje ziemią tym lepsza ![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
) itp. A jeżeli ma się fajny pomysł to czemu nie Chociaż w sumie praca samodzielna jest ciężka to ja bym w życiu nie poszła na etat, żeby mi jakiś szef marudził czy żebym musiała ogólnie rano wstawać, albo żebym musiała prosić szefa o wcześniejsze wyjście jeżeli muszę. A tak jestem panią mojego czasu
|
||
|
|
|
#3021 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja niestety obawiam się, że zniesienie umów zlecenie zwiększy tylko szarą strefę i zatrudnianie ludzi na czarno a wcale nie przyczyni się do podpisywania większej ilości umów o pracę |
|
|
|
|
#3022 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To wszystko co piszesz o czasie etc. to niestety prawda, ale pracowałam kiedyś w firmie gdzie szefostwo było serdeczne i nie robiło z niczym problemów,więc mam taki cel w życiu - jak najszybciej awansować i być szefem, i co wiecej szefem-czlowiekiem a nie robotem. Ew. zmienić znowu pracę na bardziej elastyczną ![]() To trochę mrzonki bo w każdej pracy coś mi nie odpowiada mniej lub bardziej, ale w końcu w naszej stolicy jest mnóstwo firm...
Edytowane przez 201608160903 Czas edycji: 2014-11-25 o 08:46 |
|
|
|
|
#3023 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np. mój tata kilka lat temu zarabiał około 3000 zł/3500 zł na 4 osoby (a ja z siostrą byłyśmy w wieku szkolnym) i żyło nam się bardzo dobrze A potem jak mój tata zmarł to moja mama z jej pensją i rentą ma około 3000 zł ale na 2 osoby - na nią i siostrę, plus zwraca się jej wszystko za paliwo, bo do pracy zabiera innych ludzi. Ale po prostu tak zmienił się jej styl życia, że żyje od pierwszego do pierwszego. Z tym, że ona tego nie widzi )Niby nie wielkie zmiany i wydaje się, że żyją tak jak przedtem, ale nie. Ale ona się przyzwyczaiła do takiego życia teraz (i rozwaliła paredziesiąt tysięcy w kilka miesięcy....) no i jak się skończy renta mojej siostry to chyba z głodu umrą... Edytowane przez JossStone Czas edycji: 2014-11-25 o 09:02 |
|
|
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tutaj pracując nie miałam nic
zarabiamn też nie jakieś wybitne kwoty, a ofricjalnie na umowie mam... 400zł brutto |
|
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
Nam się tak poukładało, że od jakiś 3 lat mamy coraz mniejsze dochody - w zasadzie to głównie ja - z apogeum w tym miesiącu i jeszcze przez kilka bo przestałam pracować- jeszcze wcześniej wpompowaliśmy ogromną ilość pieniędzy w wykańczanie mieszkania, mamy prawie wszystko poza niektórymi meblami, ale mieszkać swobodnie można. Mimo tego potrafiłam kilka razy w miesiącu iść na zakupy książkowo-ciuchowo-kosmetykowo-pierdołowo-chatowe i wydać za każdym razem kilka stów. Mogliśmy sobie na to pozwolić, a teraz gdy się skończyło boleśnie to odczuwam. Tłumacząc się wykańczaniem chaty nie odkładaliśmy zbytnio żadnej kasy, jak na koniec miesiąca zostawała jakaś kwota to wydawaliśmy zaraz na zrobienie jeszcze czegoś w mieszkaniu. Teraz żałuję, że i wtedy nie odkładaliśmy, bo teraz byłoby łatwiej, pomimo, że z drugiej strony takiej małej kasy nie mamy.
Na co najwięcej Wam kasy idzie? Zapisujemy wydatki i po zapłaceniu raty kredytu i rachunków największą pozycją w budżecie jest dziecko.... Dlatego śmieszy mnie trochę jak ktoś pisze, że zdecyduje się jak będzie go stać. Kalkulując na zimno gdybym wiedziała jak może być przed ciążą to doszłabym do wniosku, że mnie nie stać. Miałąm ogromne problemy w ciąży i po - i prywatne wizyty, badania, leki, szczepienia, bankowanie krwi pępowinowej - razem moje i dziecka w 1 r.ż. to w sumie 15tys..... A gdzie cała wyprawka itp. - a poza niewieloma prezentami wszystko musieliśmy kupić, bo nikt nam nic nie dał po swoich dzieciach
|
#3027 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
prawda jest taka, że w tym kraju niewiele osób stać na dziecko
kash, to ne ma co mdleć i mamy listopad 2014, a ja dalej umowy ani widu ani słychu. temat co jakiś czas powracał, ale "no tak słabo idzie, omg, pamiętam o tobie"itd. ale samochód na kredyt 2tys/msc jest, mieszkanie wynajmowane za 2 tys. jesst, i git impreza ![]() jeszcze co do działalności - mój ojciec tez z prawie 10 lat temu otworzył sój warsztat i musiał zwinąć interes, bo nie poszło. ale ja na to nie patrzę, jakbym patrzyła przez pryzmat innych, to bym
|
|
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tą kwotą to masakra na umowie, często tak robią niestety Nam chyba ogólnie na życie idzie sporo, na opłaty, na inne rzeczy to różnie bo czasami kupimy jakąś pierdołkę. Tak mniej więcej to co miesiąc wychodzi nam do zapłaty: - 270 zł ubezpieczenie KRUS - 100 - 150 zł prąd - 50 - 100 zł woda i ścieki (to różnie, bo często mamy gości) - 50 zł gaz (butla) - opał to różnie, w tym roku mamy więcej naszego drewna, ale w tamtym roku jak kupiliśmy 2 tony węgla i trochę drewna to wyszło ok. 150 miesięcznie (wiadomo, latem mniej, ale wodę latem i tak grzejemy, podzieliłam sumę na 12 miesięcy) - ubezpieczenia domu, rolnicze i samochodów to jakieś 2o0 zł miesięcznie wychodzi - podatki za pola + dzierżawa to ok. 80 zł miesięcznie Czyli w sumie same opłaty wychodzą do około tysiąca złotych. Plus do tego jedzenie to tak do 600 zł miesięcznie spokojnie idzie. Do tego wszystkie inne rzeczy. |
|
|
|
|
#3030 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale to jest plus życia tutaj - koszty życia są większe, ale zarobki też są bardzo dobre.Całe szczęście nie muszę się zastanawiać jak to jest pracować za minimalną, bo (odpukać) już mi to raczej nie grozi. Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

a czym się zajmujesz w tej pracy jeśli mogę spytać? życzę Ci żebyś szybko znalazła jakąś dobrą pracę

tym bardziej, że się znacie
a co za własny interes planujesz otworzyć?
Wzięłam cz. 1 jak lecieliśmy na urlop, żeby te 12 godzin zleciało. I się wkręciłam dzisiaj skończyłam ostatnią część