![]() |
#3001 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy
poszłam osobiście do instytucji na której mi zależało (instytucje znałam wcześniej bo miałam tam praktyki), do działu kadr, uzyskałam informację, że mam napisać podanie o przyjecie na staz i powiedziane gdzie złożyć. następnego dnia poszłam z podaniem i od razu rozmawialam z dyrektorem instytucji i się zgodził. potem były wszystkie formalności między działem kadr i UP. U mnie instytucja dobrze wiedziała na czym polega staż i jakie sa formalności bo tam jest sporo stażystów (i duża instytucja), ale i duzo chetnych i nie każdy dostaje staż, napewno nie od razu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3002 |
Raczkowanie
|
kk
Edytowane przez Katya Czas edycji: 2009-02-12 o 13:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3003 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja bylam na badaniach we wtorek na Pilsudskeigo.. wielkie mi badania - okulista i cisnienie a propo wolnego! te dni wolne naliczaja sie po 30 dniach, ale trzeba je wziac po tych 30 dniach czy moga sie kumulowac? Edytowane przez Katya Czas edycji: 2009-02-12 o 13:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3005 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ooo. Ja tez jestem z PUP nr. 1 i tez mam badania na Pilsudskiego, chcialam dzis isc do okulisty, ale niestety bylam o 9 i juz mnie nie przyjeli ![]() Ja mam staz w ZK w kadrach ![]() Acha bo mi sie jeszcze przypomnialo... Mowicie, ze rzadko sie zdarza by dostac propozycje pracy po stazu. Wsrod moich znajomych sa 4 dziewczyny ktore odbywaly staz i kazda z nich po pol roku dostala propozycje pracy. Jedna tylko tej propozycji nie przyjela bo odbywala staz w przedszkolu, a pozostale nadal z powodzeniem pracuja w tych miejscach, a staz mialy w : biurze podrozy, w jakies firmie ubezpieczeniowej i w banku. Chyba ze to spory wyjatek od reguly, przyznam ze nie znam zadnej osoby ktora odprawiono z kwitkiem po stazu. ![]()
"Mam tyle słów jest ich siła Życzeń i pragnień jak w kolędzie Gdzie się podziały kiedy byłaś Czy się odnajdą gdy znów będziesz...?" Edytowane przez mika456 Czas edycji: 2009-02-12 o 16:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3006 |
Raczkowanie
|
No byloby fajnie jakby zatrudniali po stazu.Ale nie zawsze tak jest..
Ja dzis poszlam do PUP, wziełam druczki i bede sie rejestrować jako bezrobotna i mam nadzieje ze niedlugo cos znajde dla siebie na staż. Bylam tez w gminie u nas i pani mowila ze moze kogos beda potrzebować ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3007 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja załatwiłam wszystko jednego dnia - poszłam rano i akurat trafilam! z 1,5 godziny mi to zajelo.. Zaczynam najprawdopodobniej od marca. Mam ok 26 (chyba ze zadzwonia wczesniej )podpisac jeszcze jakies papiery Edytowane przez Katya Czas edycji: 2009-02-12 o 20:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3008 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja w ZK na Kraszewskiego. Jaka date Ci wpisali jak bylas z tym swistkiem spowrotem w miejscu gdzie odbywac bedziesz staz ? 26.02 wlasnie ? Mnie wpisali 20 lutego, do 17.02 mam oddac zaswiadczenie od lekarza, ale zastanawiam sie czy jak mi ZK wpisalo 20.02 to juz bankowo zaczynam w tym terminie, czy ostatecznie ustala to PUP. Ty juz oddalas zaswiadczenie lekarskie do PUP ?
![]() |
#3009 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Po badaniach poszlam z zasiwdczeniem do UP gdzie je zostawilam i teraz mam podpisac jakas umowe- decyzje do 26 lutego chyab, ze zadzwonia wczesniej jesli uzbieraja juz stazystow. Poczatkowo mialo to byc 20 lutego, ale ktos zrezygnowal. Pan w kadrach powiedzial mi, ze prawdopodobnie zacznie sie to od marca. Jak Ci sie podobalo w ZK? ? Coraz bardziej mi zalezy i mam nadzieje, ze nic sie juz nie zdarzy i nie zabiora mi tego stazu ![]() ![]() Edytowane przez Katya Czas edycji: 2009-02-12 o 21:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3010 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
"Mam tyle słów jest ich siła Życzeń i pragnień jak w kolędzie Gdzie się podziały kiedy byłaś Czy się odnajdą gdy znów będziesz...?" Edytowane przez mika456 Czas edycji: 2009-02-12 o 21:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3011 |
Przyczajenie
|
A ja jutro ide na badania!I tez rozpoczne staz niebawem!Ale boje sie bo jak atmosfera bedzie kiepska to sie zalamie
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3012 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3013 |
Raczkowanie
|
Nie martw sie, ja tak samo sie boję ze trafie na jakies wredne baby na moim stażu...No ale cóz...Trzeba bedzie je jakos rozgryźć, moze wcale nie beda takie złe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3014 |
Przyczajenie
|
Jestem juz po badaniach-komedia
![]() Od poniedzialku zaczynam staz w urzedzie gminy,ktory przyznali mi na 8miesiecy. Mam pytanie-czym rozni sie przyznawanie stazu z funduszu EPS czy jakos tak a fundusz z UP???Bo ktos mi mowil ze ten z urzedu mozna przedluzac do roku a tamten unijny jest tylko na pol roku,ale to nie mozliwe bo ja mam z tego EPS i mam na 8miesiecy!!!!!Czy ktos wie? Chyba padne przed drzwiami tego urzedu w poniedzialek-tak sie stresuje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3015 |
Przyczajenie
|
Chodzilo mi o fundusz z EURES a nie z EPS-pomylilam
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3016 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Tylko 2 dni za każde 30 odbytego stażu. Nikt tutaj nic nie zrobi. Ewentualnie mozna pomyśleć o urlopie bezpłatnym, ale na to musi wyrazić zgodę twój pracodawca i przede wszystkim UP. Wtedy będzie to niobecność usprawiedliwiona ale niepłatna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3018 |
Raczkowanie
|
A ja mam takie pytanko...wiecie moze jak to jest z wnioskami z ZUSU? jesli bym chciała dot wysokosci renty mojej, bo to jest potrzebne do PUP aby sie zarejestrowac jako bezrobotna, to czy moge go dostac w miejscu gdzie jestem czasowo zameldowana czy tam gdzie jestem na stałe zameldowana?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3019 |
perfumove love
|
A nie masz gdzieś w domu decyzji o przyznaniu renty i jej wysokości? Poszukaj, może nie będzie Ci potrzebne żadne zaświadczenie. U nas w PUP możliwe jest przedłożenie do rejestracji choćby odc. pocztowego, jaki dostaje się co miesiąc wraz z pieniędzmi. Nie wiem jak gdzieś indziej.
Jeśli chodzi o oddział ZUSu to ten, w którym przyznano Ci świadczenie najlepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#3020 |
Raczkowanie
|
Aha..to moze to wystarczy tylko...Spoko poszukam w domu. byloby gut. Dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3021 |
Raczkowanie
|
Właśnie sprawdziłam konto i okazało się, że przelał mi PUP stypendium, dostałam 670,07 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3022 |
Raczkowanie
|
To gut ze przelali. Szkoda ze tylko tyle sie zarobi na stażu...myslalam ze z 800 sie wyciągnie..Bedzie tyle ale od 2010 podobno. Ale 670 tez ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3023 |
Zakorzenienie
|
A jak to jest z chorobowym? Jeśli idziemy na zwolnienie to nasze stypendium sie w jakis sposob pomniejsza?
![]() |
#3024 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3025 |
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi czy w razie rezygnacji oprócz kosztów badań trzeba zwrócić też pieniądze które otrzymaliśmy za zwrot kosztów przejazdu? Pytam ponieważ koleżanka powiedziała mi, że tak co mnie bardzo zaskoczyło...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3026 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3027 |
Przyczajenie
|
Cześć. Orientujecie się moze jak jest z ubezpieczeniem zdrowotnym i chorobowym, czy stażysci opłacają czy urząd pracy czy ubezpieczalnia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3028 |
Przyczajenie
|
Jeśli jesteś zarejestrowany w UP to masz ubezpieczenie "automatycznie".Urząd ubezpiecza
|
![]() ![]() |
![]() |
#3029 |
Zakorzenienie
|
Hmmm...dobrze wiedzieć.. W razie dolegliwości można spokojnie iść na zwolnienie
![]()
#3030 | |
perfumove love
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:06.