Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-11, 22:00   #3031
jagodzia133
Zakorzenienie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez Kris1234 Pokaż wiadomość
Jestem oburzony wraz z żoną powyższą chorą wypowiedzią Pani jedynaczkims, która to pisze rzekome zasłyszane plotki od swoich rzekomych znajomych, którzy nie są właściwie jej znajomymi co podkreśla. Nie tak dawno byłem klientem Akropolu (wesele) i mam jak najlepsze zdanie na temat tego miejsca i obsługi, która jest na 6. Pani nie jest dobrze zorientowana, skoro nie wie, że tamtejsza obsługa rozlicza się z pustych butelek po alkoholu, co było też w moim przypadku. Jeśli chodzi o napoje to są to przeważnie własnością
Akropolu, co jest zawarte zresztą w ogólnie dostępnej ofercie (Pani znowu nie zorientowana). Moi Goście byli zachwyceni całą organizacją wesela, jedzeniem i obsługą. Czym Pani się kieruje pisząc "rzekomo" zasłyszane plotki, a może tu chodzi o czarny PR dla Akropolu?
Pozdrawiam zadowolony z wesela
Krzysztof z żoną
mnie też pan nie przekonał... ma pan nowe konto to jest pana pierwszy post i wydaje mi się że albo pan jest właścicielem albo kimś podobnym. A to prawda są negatywne i pozytywne wypowiedzi o tym miejscu trzeba tylko poczytać. jedynaczkams jest bardziej wiarygodna od pana. Sama skończyłam szkołę kelnerską pracowałam jako kelnerka i to w 4 gwiazdkowym hotelu. I wiem co się dzieje. Butelki mogą się zgadzać a jaka sztuka przelać wódkę do innej butelki??? com?? U nas tak kelnerzy robili. Także też coś na ten temat wiem.
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 22:03   #3032
nimportequoi
Raczkowanie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

A mnie dziwi fakt, że mówicie tyle o "próbowaniu się" i "docieraniu". Ja z moim przyszłym mężem zamieszkałam dlatego, że się kochamy i chcemy być razem, a nie dlatego, że chcę sprawdzić, czy to ten. Już w tamtym momencie wiedzieliśmy, że chcemy wziąć ślub. I nie było żadnych większych zgrzytów, bo wszystko wiedzieliśmy o sobie wcześniej, więc nie miałam czym być zaskoczona we wspólnym mieszkaniu. A seks przed ślubem ... jestem przeciw. Najwspanialszym prezentem dla ukochanej osoby, w tym przypadku męża będzie oddanie siebie i swojej czystości. Dlatego możecie mnie uznać za jakiegoś odmieńca, ale ja ze swoim M. będziemy dla siebie pierwszymi i czuję się z tym bardzo dobrze.
nimportequoi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 22:37   #3033
cindi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jedynaczkams Pokaż wiadomość
oj tam oj tam, nie mówie że kłamstwo jest dobre ALE uwazam, że grzechem jest to- co my czujemy i uwazamy za grzech.
hmm, dla mnie to dziwne podejście, czy wtedy każdy miałby prawo do zabicia kogoś bo nie uważa tego za coś złego?

co do całej dyskusji, to właśnie ostatnio mieliśmy podobny temat na naukach (co to znaczy wierzę, czy coś takiego ) i ksiądz powiedział rzecz, która mi się dosyć spodobała: że jesteśmy wierzący, ale łatwo łamać nam przykazania, nastomiast np. w pracy, w szkole itp zazwyczaj nie powiemy "dzisiaj nie będę tego robić", nie naginamy zasad pod siebie, tak jak nam wygodnie. Każdy popełnia grzechy bardziej lub mniej świadomie, ale mówienie, że coś co jest uznane za grzech dla nas nim nie jest to trochę hipokryzja, bo nie my ustalamy zasady, a i nikt nas nie zmusza do bycia członkiem kościoła czy brania ślubu kościelnego.

Moja droga do fit sylwetki: http://fitmehard.blogspot.com/
cindi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 08:48   #3034
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nimportequoi Pokaż wiadomość
I o taką postawę chodzi Ja bym czuła się dziwnie kłamiąc. Jestem dorosła, więc poniosę konsekwencje tego, że zamieszkaliśmy razem. Ksiądz może mnie zjechać, wysłucham go i tyle.

I w żadnym momencie nie powiedziałam, że ślub przez to zatajenie nie będzie ważny, będzie dla mnie przyjęty niegodziwie i w kłamstwie. "Świetny" początek nowego życia by był ...

Ja mogę polecić jubilera na Narutowicza 21. Zamówiliśmy lekko zaokrąglone z żółtego złota. Co prawda mieliśmy swoje do przetopienia. Robocizna to około 450 zł. A, że złota zostało, to musieliśmy dopłacić tylko 27 złotych !! Obsługa jest bardzo miła. Jestem zadowolona. Ogólnie mają duży wybór wzorów
Też uważam, że ukrywanie mieszkania razem nie jest dobrym rozwiązaniem. A reakcje księży pewnie są przeróżne.. Ja miałam pecha i jakiś czas temu dostałam niezłe kazanie od jednego... Uświadomił mnie, że największym grzechem w tym temacie nie jest samo dzielenie mieszkania, czy nawet współżycie ( bo to są nasze osobiste grzechy), ale gorszenie innych. I choćbyśmy chcieli żyć w celibacie do ślubu, grzech gorszenia innych ciągle zostaje...
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 09:41   #3035
nimportequoi
Raczkowanie

Jakbym słyszała mojego księdza z nauk. Też nam wyjaśnił, że nie chodzi o seks, ale o niesakramentalny związek i "udawanie" małżeństwa. I właśnie to gorszy ludzi wokół. Pewnie chodzi o starszych ludzi hehe ;]
nimportequoi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 11:13   #3036
Ashyshqa
Zakorzenienie

Pewnie coś jest w tym gorszeniu, ale ja to rozumiem tak, że ludzie nas widzą i myślą, że jesteśmy zakłamani w naszym chrześcijaństwie i to sprawia, że w ten sposób zniechęcamy ich do religii. Bo co sobie babcie myślą to mnie mało obchodzi bo naprawdę niewiele trzeba, żeby je oburzyć.

Za to tu gdzie mieszkam, zgorszeniem jest pewnie to, że nie mieszkamy razem i nie uprawiamy seksu. Ludzie dookoła nie moga tego pojąć. Nasi pracodawcy próbowali nie raz naciskać na nas, żebyśmy razem zamieszkali (mieszamy w mieszkaniach pracowniczych i byłoby to dla nich wygodne). Co chwila dochodzą do mnie dziwne komentarze. Np., wczoraj, nowy chłopak, który u nas pracuje mówi do mnie "to Ty jesteś tą <hard core catholic>?" Co jest śmieszne w moim rozumieniu takiego pojęcia, ale tak mnie tu widzą... Więc chyba wiele zależy od otoczenia w którym się mieszka.

Dla mnie najważniejsze jest to, że jestem w zgodzie ze sobą.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 17:56   #3037
ppaauullaaa
Raczkowanie

O kurcze całkowity celibat podziwiam Aha i nietwierdze ze nie mieszkanie wspolne nie gwarantuje udanego zwiazku aczkolwiek ja inaczej bym nie potrafila i nawet nie chciala ale u nas zwiazek byl troche skomplikowany jednak przed zamieszkaniem wspolnym nie planowalismy slubu niepowiem i to te dwa lata wspolnego zycia bardzo nas zblizyly dlatego moze mowie zeniewyobrazam sobie kazdy robi jak uwaza a z tym ksiedzem jeszcze sie zastanowie teraz glupio isc i mowic ze mieszkamy razem jednak a moze do slubu sie wyprowadze i celibat Wasze wypowiedzi troche daly mi do myslenia
ps mam nadzieje ze to co napisalam ma rece i nogi bo jestem padnieta po calym dniu zajec
ppaauullaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 18:29   #3038
Miecia85
Raczkowanie

A może któraś z Was ubiegała się o licencję w swojej parafii i wie jaki jest koszt? i formalności
Stary 2011-03-12, 18:46   #3039
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miecia85 Pokaż wiadomość
A może któraś z Was ubiegała się o licencję w swojej parafii i wie jaki jest koszt? i formalności
Jest co łaska więc...
U mnie w krakowskiej parafii, jak spisywaliśmy licencję zapytałem się księdza o ofiarę to odpowiedział, że co łaska i mogę nic nie dawać.
Bardzo mi się to spodobało ale zawsze wiedziałem, że mamy super proboszcza choć na kazaniach strasznie przynudza. Zresztą wszelki formalności w kancelarii załatwia wikary, dlatego też licencji nie spisywaliśmy w żony parafii(Tarnów) bo tam stoi, że narzeczeni muszą wszelkie sprawy załatwiać z proboszczem.
Stary 2011-03-12, 18:59   #3040
8mouse3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miecia85 Pokaż wiadomość
Odpowiedziałam u Żonek
Stary 2011-03-12, 20:53   #3041
ona911
Rozeznanie

Dziewczyny

Może ma któraś ochotę przejąć prowadzenie listy ślubów ?? Ja nie mam czasu się tym zajmować..za dużo mam teraz na głowie

Czekam na wiadomości..jeśli nie będzie chętnych..zostanie bezpańska

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

ona911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 10:32   #3042
iovaa
Raczkowanie

Przeglądając youtube do wpisu jednego z wątków, na temat namiotów weselnych, znalazłam genialny filmik, polecam obejrzeć nawet osobom niezainteresowanym wystrojem namiotów, bo ogólnie to jest chyba filmik reklamowy jakiejś tam firmy, ale wystrój jest tak bajkowy, że warto zerknąć (proszę nie traktować tego w żadnym razie jako reklamy, na filmik trafiłam przypadkiem, firmy nie znam, po prostu film mnie urzekł)...
http://www.youtube.com/watch?v=iibY99mSqHQ

Jeszcze tylko dwa słowa, nimportequoi, nie jesteś odmieńcem. Ja znam osobiście przynajmniej dwie takie pary, które mieszkają ze sobą, i chociaż było to dla nich niemalże nie do zniesienia, do ślubu te osoby żyły ze sobą bardziej jak współlokatorzy czy rodzeństwo (w sensie: bez współżycia). Ja bardzo szanuję taką postawę, bo do tego trzeba odwagi i determinacji. Jest to trudna decyzja, ale teraz, patrząc w przeszłość i znając pewne fakty oraz rozmawiając z wieloma koleżankami (raczej bliskimi) nawet statystycznie patrząc, ponad połowa chciałaby cofnąć czas i tego (pierwszego razu) nie zrobić w sposób, w jaki to się stało... Duża część gdyby miała wybór, nie zrobiłaby tego z tym chłopakiem, z którym to rzeczywiście po raz pierwszy zrobiła, a nawet kilka przyznało, że mimo trudności, gdyby miały taką opcję, poczekałby ze swoim pierwszym razem na tego jedynego. Niekoniecznie do ślubu, ale chciałby to zrobić z "tym właściwym".
Szkoda, że mądra Polka po szkodzie, chciałoby się rzec...
Wydaje mi się, że nie od parady tysiącletnie kultury i religie na całym świecie czczą dziewictwo jako najwspanialszy dar, który kobieta może sprezentować...
iovaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 10:40   #3043
amantas_amaentes
Raczkowanie

GG do amantas_amaentes

Miłe PM-ki!
Odnosząc się do kilku wątków (zbiorczo, bo ostatnio rzadko tu zaglądam, więc się nazbierało ):
1) czystość przedślubna - oboje z TŻ-tem postanowiliśmy poczekać ze współżyciem do ślubu. Nie jest to łatwe, bo przyciąganie jest nieziemskie , ale moim zdaniem jest to świetna sprawa - dlatego, że ślub będzie dla nas rzeczywiście zaślubieniem dusz i ciał, ale też dlatego, że nie będziemy mieć problemów z czasową wstrzemięźliwością od seksu po ślubie (np. w przypadku choroby) - wytrwaliśmy bez współżycia 3,5 roku (tyle jesteśmy razem), więc wytrzymamy i 3,5 miesiąca - jeśli będzie taka potrzeba
2) kościół katolicki a czystość przedślubna, czyli kłamstwo w czasie spowiedzi/spisywania protokołu - mówiąc wprost, zatajanie prawdy jest podstawą do unieważnienia sakramentu i czyni go świętokradzkim (czyli nieważnym). Jeśli jesteśmy na tyle dorośli, żeby podejmować decyzje, bądźmy na tyle poważni, żeby się do tego przyznać. A jeżeli ktoś uważa czystość przedślubną za niepotrzebny wymysł - nie ma obowiązku brania ślubu kościelnego...
3) dla osób projektujących własne zaproszenia - zwróćcie uwagę, aby w wersji złożonej mieściły się w standardowej kopercie (niekoniecznie A6, ale żeby jednak w miarę "normalnej"), bo potem trzeba przepłacać za koperty o "niestandardowych" wymiarach - wiem, bo koleżanka tak się nacięła - zaproszenie ok. 1 złotówki, koperta... 0,6 złotego :/
4) my właśnie na etapie projektowania swoich zaproszeń - TŻ zrobił już tło, będziemy korzystać z techniki embossingu (wytłaczania) - jak będę miała coś więcej niż tło to Wam pokażę ,
5) w przyszłym tygodniu wybieram się na oczyszczanie twarzy - myślicie, że jak pójdę w piątek to przez weekend się "wygoję"? Wolałabym nie straszyć ludzi, hihi
6) od przyszłego tygodnia startuję z aerobikiem, jakoś ostatnio chyba przytyłam (duchowo, bo zewnętrznie chyba nie widać po spodniach...) i muszę się poruszać, zaczęłam zmieniać dietę i oby pomogło

No dobra, to trzymajcie się wszystkie - udanej słonecznej niedzieli życzę
A.

PS. Mam nadzieję, że żadna nie poczuje się urażona czymkolwiek co napisałam, bo ostatnio jakoś tu gwałtownie i nerwowo bywa, ale to zrozumiałe (zbliżają się terminy ślubów, dokładają się problemy osobiste, zawodowe, nastroje kobiece). Zachowajmy jednak spokój! Zdrówko!

http://www.suwaczek.pl/cache/4320284e7a.png
amantas_amaentes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 09:13   #3044
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 8mouse3 Pokaż wiadomość
Ale to nie jest jedyna osoba, która w bardziej lub mniej negatywny sposób wypowiada się o tym lokalu. Oczywiście zdania pozytywne o Akropolu także się pojawiały- jak to w życiu. Jednak, jak już podkreślałam niejednokrotnie, jeśli pojawiają się opinie negatywne, nie pisane przez jedną osobę, to "coś w tym musi być".
mouse cytuj konkretnie gdzie i kto pisał, bo nie widziałam tych wypowiedzi.
Cytat:

A najśmieszniejszą reakcją na negatywne opinie o Akropolu była kontra, jednej z wizażanek ( kfiatuszek- czy jakos tak, i tu tez na mnie napadla). Skomentowala istnienie negatywnych opinii tym, że piszą je osoby ktore chciały robić tam wesele a nie mogą. Hahaha tak jakby Akropol byłby szczytem marzeń, bez urazy ale jest wiele fajniejszych, i równie eleganckich lokali. A szczytem i powodem do zazdrości może być wesele np na zamku królewskim lub w Wilanowie a nie w średniej klasy lokalu POD miastem. No ale cóż, ludzie bywają złośliwi, i nie potrafią sobie poradzić z krytyką.

.
Mylisz wątki "obeznana" jedynaczko. Pisałam o tym na innym wątku w odpowiedzi na konkretny post, widzę, że miała miejsce spora inwigilacja moich wpisów. Nie przekręcaj moich wypowiedzi.
Robisz wesele dla "szczytu" i po to, żeby "dać powody do zazdrości"? Bo ja nie. Mi się ten lokal po prostu podoba, pod każdym względem i słyszałam z pierwszej ręki bardzo dobre opinie na jego temat. Lokal rezerwowałam w czasie, kiedy niemal wszystkie miejsca miały wolne terminy i mogłam wybrać jaki tylko chciałam.
A jeśli ktoś jest złośliwy to właśnie ty. Tak ci zależy, żeby ostrzec pary, które planują tam wesele? To nie pisz, że ktoś pluje do kawy, tylko naślij sanepid - jeśli to co wypisujesz jest prawdą to na 100% coś znajdą i zamkną lokal.

Edytowane przez kffiatusheq
Czas edycji: 2011-03-14 o 09:15
kffiatusheq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 11:11   #3045
ketchupik
Raczkowanie

jedynaczko, nie wiem czy wiesz ale za takie rzeczy pisane na forum lokal może wyciągnąć konsekwencje i podać całą sprawę do sądu za oczernianie i psucie wizerunku i dobrej marki.

Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.
§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.
§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia prywatnego.
ketchupik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 12:34   #3046
8mouse3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kffiatusheq Pokaż wiadomość
mouse cytuj konkretnie gdzie i kto pisał, bo nie widziałam tych wypowiedzi.

Mylisz wątki "obeznana" jedynaczko. Pisałam o tym na innym wątku w odpowiedzi na konkretny post, widzę, że miała miejsce spora inwigilacja moich wpisów. Nie przekręcaj moich wypowiedzi.
Robisz wesele dla "szczytu" i po to, żeby "dać powody do zazdrości"? Bo ja nie. Mi się ten lokal po prostu podoba, pod każdym względem i słyszałam z pierwszej ręki bardzo dobre opinie na jego temat. Lokal rezerwowałam w czasie, kiedy niemal wszystkie miejsca miały wolne terminy i mogłam wybrać jaki tylko chciałam.
A jeśli ktoś jest złośliwy to właśnie ty. Tak ci zależy, żeby ostrzec pary, które planują tam wesele? To nie pisz, że ktoś pluje do kawy, tylko naślij sanepid - jeśli to co wypisujesz jest prawdą to na 100% coś znajdą i zamkną lokal.
Dosyć mam konwersacji z Tobą. Od początku jesteś za Akropolem.. i bardzo dobrze- to Twój dzień i Twoje wesele i także Twoi goście. Oby wszystko wyszło jak najlepiej. Wesele miałam we wrześniu i przekopywałam Wizaż szukając informacji o różnych lokalach i przepraszam Cię bardzo, że nie pamiętam kto i kiedy i w jakim wątku miał do nich zastrzeżenia, ale jak tak bardzo domagasz się dowodów na temat tego, skąd mam takie zdanie, to proszę bardzo....
http://policyjni.gazeta.pl/Policyjni...zinny_dom.html
Artykuł był napisany w maju 2009, ale z racji tego, ze moje wesele było rok później, wolałam nie ryzykować. Myślę, że koleżanka Jedynaczka NIE WYSSAŁA informacji z palca.....
Moje wypowiedzi na temat Akropolu uważam za zakończone. Oby lokal poprawił swoje zaplecze gastronomiczne i obsługę, bo niestety złe informacje w gastrononomii ciągną się za lokalami miesiącami.
Stary 2011-03-14, 13:09   #3047
La Cocinerita
Raczkowanie

Cytat:
I tak swoją drogą, drogi kfffiatuszku, jest tu na forum tysiąc osób a jedynie Ty jesteś złośliwa/ zirytowana/ czepliwa itp.
Albo się ogarnij i zastanów nad sobą, albo zmień forum bo psujesz radosny klimat ślubny który my sobie tu tworzymy.
Do momentu Twojego pojawienia się, nie było złośliwości i kłótni.

Bo cyba o to chodzi na forum ślubnym!
Wybacz Jedynaczko, ale to samo pomyślałam nie o wizażance Kffiatusheq, ale o Tobie. Każdy ma swoje racje i swoje zdanie - można wyrazić je w sposób spokojny, bez emocji, z szacunkiem dla odmiennych poglądów - po co od razu atakować i kłócić się? A Twoje wypowiedzi odbieram właśnie jako atak na inną osobę - moim zdaniem, gdy pojawi się sprzeczna opinia z Twoją niepotrzebnie aż tak ostro się odpowiadasz, obrażając kogoś... Tym samym prowokujesz sama do równie ostrych odpowiedzi. Proszę Cię spuść trochę z tonu, bo to właśnie Twoje wypowiedzi sprawiają, że mam coraz mniejszą ochotę wchodzić na to forum Mimo to pozdrawiam!

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Ona911 Twoje zaproszenia są genialne! Rewelacyjnie Ci wyszły!
Amantas_amaentes jak tam nauki u Dominikanów? Jak wrażenia? Ja, jak na razie, jestem bardzo zadowolona!

Edytowane przez La Cocinerita
Czas edycji: 2011-03-14 o 13:33
La Cocinerita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 13:23   #3048
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:
Idealne podsumowanie.
Również miałam na myśli artykuły tego typu ale wiem że afera ciągneła się jeszcze dłużej. I lokal przez chwię BYŁ zamknięty.

I tak swoją drogą, drogi kfffiatuszku, jest tu na forum tysiąc osób a jedynie Ty jesteś złośliwa/ zirytowana/ czepliwa itp.
Albo się ogarnij i zastanów nad sobą, albo zmień forum bo psujesz radosny klimat ślubny który my sobie tu tworzymy.

Kfffiatuszek jest na tym forum od dawna i nigdy nie było żadnych kłótni z jej udziałem, natomiast Ty Jedynaczko strasznie się nakręcasz, kiedy ktoś wyraża opinię niezgodną z Twoją. Nie kłóćmy się dziewczyny, mamy często odmienne opinie na różne tematy, ale nie o to chodzi na forum żeby obrażać, a wymieniać się informacjami i sobie pomagać.
Magda_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 13:44   #3049
jedynaczkams
Raczkowanie

- nikogo nie obraziłam, w przeciwieństwie do innych uzytkowiniczek, w tym tej atakującej mnie.
- nie nakręcam się, bo nie mam w tym żadnego celu.
- przyjmuję krytykę, a nie krytykuję innych. I szanuję wszystkich. Bez wyjątków.

przychodzę tu po informację i by dzielić czas organizowania własnego wesela, więc gdzie ma być we mnie złość?
jedynaczkams jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 13:45   #3050
karolinka85
Rozeznanie

Dajcie już spokój z tymi kłótniami..
Było, minęło..temat zamknięty..
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko
karolinka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 13:58   #3051
ppaauullaaa
Raczkowanie

Dobra zmieniając temat bo widzę że atmosfera robi się niemiła ile liczyć wódki na osobe wesele dwudniowe i jak liczy się ilość napoi ?
ppaauullaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 14:39   #3052
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 8mouse3 Pokaż wiadomość
Dosyć mam konwersacji z Tobą. Od początku jesteś za Akropolem.. i bardzo dobrze- to Twój dzień i Twoje wesele i także Twoi goście. Oby wszystko wyszło jak najlepiej. Wesele miałam we wrześniu i przekopywałam Wizaż szukając informacji o różnych lokalach i przepraszam Cię bardzo, że nie pamiętam kto i kiedy i w jakim wątku miał do nich zastrzeżenia, ale jak tak bardzo domagasz się dowodów na temat tego, skąd mam takie zdanie, to proszę bardzo....
http://policyjni.gazeta.pl/Policyjni...zinny_dom.html
Artykuł był napisany w maju 2009, ale z racji tego, ze moje wesele było rok później, wolałam nie ryzykować. Myślę, że koleżanka Jedynaczka NIE WYSSAŁA informacji z palca.....
Moje wypowiedzi na temat Akropolu uważam za zakończone. Oby lokal poprawił swoje zaplecze gastronomiczne i obsługę, bo niestety złe informacje w gastrononomii ciągną się za lokalami miesiącami.
Hmm.. bo na wizażu nie ma "wielu negatywnych opinii". Czytam to forum od dawna. O tej sprawie czytałam, ale nie dotyczyła jedzenia przygotowywanego w lokalu.
Cytat:

jedynaczkoms, póki TY się nie pojawiłaś nie było żadnych scysji. Tyle w tym temacie.
Cytat:
Nie mówię o robieniu weselu dla "szczytu", poprostu tak odbieram każdy Twój wpis nt tamtego lokalu, że to jest cud, miód. Dla mnie nie. I dlatego nie rozumiem zachwytu, bo tak jak pisałam, oprocz wszystkich rzeczy jakie napisałam, jest to najnormalniejszy lokal klasy średniej, nie żadne oh i ah. A Ty się właśnie tak nim zachwycasz.
Jeśli chodzi akurat o sanepid i ten lokal, to taka akcja miała miejsce, 2 lata temu. Jeśli jesteś ciekawa jak właścicielki się z tego wykręciły to poszukaj w necie, może są jeszcze notki z lokalnych wiadomości. Bo afera była.
I wiesz co? Nie, nie zależy mi aby ostrzegać, to jest forum, wymieniamy się informacjami, szukamy lokali, i szykujemy swoje wesela, ja poszukuje inf ktore interesują mnie i maja związek z moim weselem, i cenie każdą z nich. I myślalam że i w tym wypadku tak będzie, tylko w stronę przeciwną.
Nie wiem gdzie w moich wypowiedziach widać zachwyt? Raczej inne wizażanki piszą, że to piękny lokal.
Parę postów temu sama pisałaś, że chciałaś ostrzec.
Cytat:
Napisane przez La Cocinerita Pokaż wiadomość
Wybacz Jedynaczko, ale to samo pomyślałam nie o wizażance Kffiatusheq, ale o Tobie. Każdy ma swoje racje i swoje zdanie - można wyrazić je w sposób spokojny, bez emocji, z szacunkiem dla odmiennych poglądów - po co od razu atakować i kłócić się? A Twoje wypowiedzi odbieram właśnie jako atak na inną osobę - moim zdaniem, gdy pojawi się sprzeczna opinia z Twoją niepotrzebnie aż tak ostro się odpowiadasz, obrażając kogoś... Tym samym prowokujesz sama do równie ostrych odpowiedzi. Proszę Cię spuść trochę z tonu, bo to właśnie Twoje wypowiedzi sprawiają, że mam coraz mniejszą ochotę wchodzić na to forum Mimo to pozdrawiam!

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Ona911 Twoje zaproszenia są genialne! Rewelacyjnie Ci wyszły!
Amantas_amaentes jak tam nauki u Dominikanów? Jak wrażenia? Ja, jak na razie, jestem bardzo zadowolona!
Cytat:
Napisane przez Magda_84 Pokaż wiadomość
Kfffiatuszek jest na tym forum od dawna i nigdy nie było żadnych kłótni z jej udziałem, natomiast Ty Jedynaczko strasznie się nakręcasz, kiedy ktoś wyraża opinię niezgodną z Twoją. Nie kłóćmy się dziewczyny, mamy często odmienne opinie na różne tematy, ale nie o to chodzi na forum żeby obrażać, a wymieniać się informacjami i sobie pomagać.
Dziękuję dziewczyny Wszystkiego dobrego życzę!
Cytat:
- nikogo nie obraziłam, w przeciwieństwie do innych uzytkowiniczek, w tym tej atakującej mnie.
- nie nakręcam się, bo nie mam w tym żadnego celu.
- przyjmuję krytykę, a nie krytykuję innych. I szanuję wszystkich. Bez wyjątków.
przychodzę tu po informację i by dzielić czas organizowania własnego wesela, więc gdzie ma być we mnie złość?
Kto tu nie może znieść krytyki.... heh.

Cóż, szkoda, że nie udało się stworzyć takiego klimatu jaki stworzyły dziewczyny w poprzednich edycjach forum - froggie, maciejka83, bernadeta85, bianeczka, ona911, maria28, ajak, telka10, liwaczka, czekoczeko i inne dziewczyny- przepraszam, jeśli którąś pominęłam! Było naprawdę super - i tamto forum odwiedzałam z wielką przyjemnością I mam nadzieję, że tu klimat się zmieni...

Edytowane przez kffiatusheq
Czas edycji: 2011-03-14 o 14:51
kffiatusheq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 15:53   #3053
basienka666
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ppaauullaaa Pokaż wiadomość
Dobra zmieniając temat bo widzę że atmosfera robi się niemiła ile liczyć wódki na osobe wesele dwudniowe i jak liczy się ilość napoi ?
Ja z mężem liczyliśmy na swoje 2-dniowe 0,7l/1 osobę. Oprócz wódki mieliśmy 28 butelek 4 rodzajów win oraz ok.30l bimberku. Picie wódki na weselu zależy od wielu czynników:
- czy duzo osób lubiących wódkę będzie na weselu,
- czy będzie gorąco (jeśli tak, to wtedy mniej idzie),
- czy będzie dużo kierowców, dzieci..itd
Dla przykładu: na naszym weselu było 142osoby, dla takiej ilości mieliśmy naszykowane 200butelek - poszła połowa (wesele w lipcu, temp. ok.30st), poszła połowa win i ok.połowy bimberku.

Co do napojów nie wiem, bo mój lokal nam je zapewniał bez żadnych limitów. Jeśli u Ciebie będzie kucharka, to spytaj się jej lub w hurtowni napojów - powinni wiedzieć.
Stary 2011-03-14, 15:53   #3054
La Cocinerita
Raczkowanie

A ja Wam powiem Dziewczyny, że zaczął mnie już jakiś stres łapać, że nie wyrobię się ze wszystkim do ślubu Mamy zaklepany kościół, salę, noclegi, ciasta i tort, transport dla gości, makijażystkę, bukiety i dekorację kościoła, fotografa (wideo nie chcemy), nagłośnienie sali i osobę odpowiedzialną za puszczanie muzyki (DJ-a czy wodzireja też nie chcemy), a do tego wybraną muzykę, kupioną sukienkę ślubną i biżuterię oraz zrobioną listę gości... Chodzimy teraz na nauki, które skończą się przed świętami.

Ale wciąż niezałatwionych spraw jest więcej niż załatwionych, a tu... czas leci! Ślub 2-go lipca, zostało do niego 109 dni (Ashyshqa zerknęłam na Twój suwaczek)... Sen z powiek spędzają mi teraz zaproszenia, które chcę sama robić, a wciąż się to nie udaje z różnych względów (ostatnio byłam poważnie chora dwa tygodnie)... Do tego czeka nas jeszcze zakup obrączek, garnituru dla TŻ, umówienie się z fryzjerką, zamówienie samochodu i wiele jeszcze innych rzeczy... I tak jak o tym myślę, to trochę mnie coś ściska w żołądku - czy zdążę? A Wy Dziewczyny jak stoicie z załatwianiem przedślubnych spraw? Zwłaszcza PM-ki tegoroczne Zaczynacie się może już tym stresować, albo nawarstwiły się Wam przed świętami sprawy do załatwienia czy tylko ja jestem jakaś nieogarnięta??

A powiem Wam jeszcze, że zarówno ja, jak i TŻ reagowaliśmy zawsze lekką alergią na wodzirejów itd. (zwłaszcza ja), więc założyliśmy od razu, że u nas na weselu wodzireja nie będzie. Wesele będzie do 100 osób, dość kameralne - nie jakiś wielki bal i wydawało nam się, że ktoś taki nie jest potrzebny, zwłaszcza, że nasze rodziny potrafią się same dobrze bawić Ale teraz widzę, że jednak dodaliśmy sobie przez to sporo pracy... Nie dość, że trzeba było samemu załatwić nagłośnienie, zebrać muzykę, znaleźć osobę odpowiedzialną za jej puszczanie, to trzeba też powymyślać jakieś fajne atrakcje dla gości - zabawy itd. żeby się nie nudzili, wyznaczyć w rodzinie osobę, która trochę jakby poprowadzi imprezę... Jednak wodzirej czy dj sam zapewnia takie rzeczy i w ogóle już nie trzeba o tym myśleć...

Ehhh, wyżaliłam się Wam Chyba to jakieś przesilenie wiosenne
Stary 2011-03-14, 16:02   #3055
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kffiatusheq Pokaż wiadomość
Cóż, szkoda, że nie udało się stworzyć takiego klimatu jaki stworzyły dziewczyny w poprzednich edycjach forum - froggie, maciejka83, bernadeta85, bianeczka, ona911, maria28, ajak, telka10, liwaczka, czekoczeko i inne dziewczyny- przepraszam, jeśli którąś pominęłam! Było naprawdę super - i tamto forum odwiedzałam z wielką przyjemnością I mam nadzieję, że tu klimat się zmieni...
Kochane Lubelanki! Odstawcie na bok emocje, odetchnijcie z ulgą i zostawcie temat, który do niczego nie prowadzi. Każda z Was jest inna i czasem trzeba przymknąć oko na niektóre posty i zostawić je te parę stron dalej
Kffiatusheq mam również nadzieję że klimat na tym forum się zmieni, bo mimo że ja już żonka to chętnie Was odwiedzam, bo jednak przez część czasu i PMki 2011 towarzyszyły w moich przygotowaniach. Nam jako Pmkom i Żonkom udało się również spotkać na żywo (co zresztą kontynuujemy jako żonki). Oczywiście nie wszystkim, ale części i spotkania na żywo wspominam bardzo miło. Polecam taką sympatyczną formę
Trzymajcie się wszystkie ciepło i wiosennie!

Co do wódki: my na 1dniowe wesele liczyliśmy 0,5 na parę a i tak zostało nam mnóstwo wódki...Na pewno wpływ na to miał też upał.

Edytowane przez Telka10
Czas edycji: 2011-03-14 o 16:05
Telka10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 16:13   #3056
karolinka85
Rozeznanie

La Cocinerita, możesz powiedzieć jakiego macie fotografa?bo ja wciąż nie mogę się zdecydować..(możesz napisać na forum albo na Pw)
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko
Stary 2011-03-14, 16:20   #3057
moniczkar_
Raczkowanie

La Cocinerita jeśli chodzi o nas to my już mamy załatwione:
salę,fotografa,kamerzyste ,wódke,wino,bimberek się robi,kolejke w ciastakrni,suknia w toku,obrączki kupione,fryzjer i kosmetyczka zaklepani,zaproszenia zamówione,nauki zrobione,godzina ślubu zaklepana także myśle że u mnie bez stresu.Ślub 23 lipca Teraz nie mogę się już doczekać zapraszania osobiście gości
Pani kucharka podpowiedziała mi że teraz jak kupuje się szampana to jest taka moda że Państwo Młodzi jako jedyni mają czerwonego żeby ładniej wyglądało Podpowiadam jakby którejś z Was spodobał się ten pomysł
moniczkar_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 16:23   #3058
La Cocinerita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolinka85 Pokaż wiadomość
La Cocinerita, możesz powiedzieć jakiego macie fotografa?bo ja wciąż nie mogę się zdecydować..(możesz napisać na forum albo na Pw)
Oczywiście, fotograf to Michał Wróbel Przyjaciółka mi poleciła i poniekąd namówiła, bo początkowo w ogóle nie chciałam profesjonalnego fotografa (na weselu będzie kilku fotografów-amatorów), ale szybko dałam się przekonać do pana Michała Bardzo sympatyczny i uczciwy człowiek, a jego prace można obejrzeć na stronie: http://www.michalwrobel.com/ Mi do gustu przypadły zwłaszcza te postarzane zdjęcia - miodzio!
Stary 2011-03-14, 16:27   #3059
karolinka85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez La Cocinerita Pokaż wiadomość
Oczywiście, fotograf to Michał Wróbel Przyjaciółka mi poleciła i poniekąd namówiła, bo początkowo w ogóle nie chciałam profesjonalnego fotografa (na weselu będzie kilku fotografów-amatorów), ale szybko dałam się przekonać do pana Michała Bardzo sympatyczny i uczciwy człowiek, a jego prace można obejrzeć na stronie: http://www.michalwrobel.com/ Mi do gustu przypadły zwłaszcza te postarzane zdjęcia - miodzio!
A czy możesz powiedzieć ile kosztuje u niego reportaż ślubny?
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko
Stary 2011-03-14, 16:33   #3060
La Cocinerita
Raczkowanie

Moniczkar_ to już chyba prawie wszystko gotowe, a czasu do ślubu masz troszkę więcej niż ja! Zazdroszczę, że u Ciebie bez stresu!
Karolinka85 wysłałam inf. na priv

Edytowane przez La Cocinerita
Czas edycji: 2011-03-14 o 16:50
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości