Sierpniówki 2017 ♥ cz.3 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-25, 13:20   #3061
Hanala
Zadomowienie

Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3

Cytat:
Napisane przez MademoiselleB Pokaż wiadomość
Sporo rzeczy jest po Adasku dziekuje

Adaś - to nasz wybór dla chłopca (może nast. razem
Ja jakbym mogla to i drugiego i trzeciego syna bym tez tak nazwala.
Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Ja zawsze robię jakieś dwie sałatki, deskę serów i wędlin (sery, dwa kolory winogron, szynka parmeńska, suche kananosy, jakieś dobre salami). Do tego hummus i dip czosnkowy (majonez, jogurt grecki, koperek, czosnek, pieprz, sól), obok których stawiam pokrojone ogórki, marchewki, paprykę, nachosy, itp. do maczania. Czasami jakieś tortille z serkiem kanapkowym, liśćmi bazylii/szpinaku i łososiem czy szynką albo jakieś mięsko zawinięte w ciasto francuskie, które można na szybko upiec na ciepłe przekąski. Jak mam więcej czasu, to nadziewane pieczarki, papryki, ziemniaki czy pomidory.Wychodzi z tego taki trochę czeski stół, ludzie sobie pogryzają i wszyscy są zadowoleni. Wrzucę na fejsie zdjęcie, jak to w praktyce wygląda w wersji mocno okrojonej

Gorzej, jeśli przychodzi rodzina, bo wtedy jednak trzeba wykombinować jakiś obiad :/
Dziekuje

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
i takie durne babska się rozmnażają na potęgę

Perfekcyjna pani domu
Też kupiłam sobie wkład do szuflady, a do młodej takie plastikowe przegródki, które można docinać. Muszę kupić płyn do prania dzidziusiowych rzeczy i powoli zacznę sobie układać ciuszki

O matko, ale się stresu najadłaś

No co to za pechowy dzień

A może masz za mało magnezu?
Te nie sa prane, tak tylko sprawdzałam jak to sie zmiesci
Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
To robimy podobnie. Ja wrzucam zdjęcie swojego "talerza", którym można obkręcać, akurat na ostatniej imprezie postawiłam na takie zakąski.

PS. W pogotowiu oczywiście zawsze mam zapas, bo to schodzi w moment.
Dzieki

Cytat:
Dużo czasu Ci nie zostało, ale trzymam

Sałatka z tortellini:
ugotowane tortellini, 2 pomidory, ogórek, koperek, pietruszka, szczypiorek, 2 ząbki czosnku, pieprz, sól i łyżka majonezu

Tortille zawijane z serkiem, sałatą i łososiem, albo ze szpinakiem, fetą i wędliną

Parówki w cieście francuskim

Sałatka grecka.

Ooo albo taka szybka mi się przypomniała jeszcze: roszponka, pomidor, ser feta i do tego vinegret albo inny sos sałatkowy

Małe klopsiki też mogą być

Albo jakaś zapiekanka makaronowa, ale z tym już jest trochę więcej roboty

Jak robisz sos orientalny?

Świetne pomysły

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Ale sprytny pomysł z tym obrotowym talerzem
Dziekuje za pomysły

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 13:29   #3062
bianca30
Raczkowanie

Ooooo ale pysznosci. Fajne pomysly na szybkie przekaski dla gosci. Jak tu nie raz piszecie o jakims jedzonku to stwierdzam, ze same zdolniachy kulinarne sa na tym watku. Oprocz jednej - mnie. 😉

Poradzcie w takim razie co bierzecie w gosci tak na szybko jak wypada Wam zaproszenie a nie macie weny na przygotowywanie czegos extra? Pan domu najbardziej ucieszy sie z flaszki, taki typ. Ale cos wiecej?
bianca30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 13:36   #3063
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Jak przystojny to napastuj

Ja mam szyjke badana przez usg dowcipne na kazdej wizycie i po pierwszym badaniu na samolocie na razie takowego nie mialam, ale jak nie masz wskazan to w sumie nie musisz miec badanej szyjki
ja wlasnie co wuzyte u jednej i drugiej mam samolot...u tej prywatnie co wizyte mam tez usg i szyjke usg. ta na nfz szyjke bada tylko na samolocie a usg tez nie zawsze...
martwi mnie troche czestosc tego samolotu...

Cytat:
Współczuję. :-/ Najgorsze to czekanie teraz.

~*~

Znalazłam takie urocze wdzianka na lato, że chyba zamówię truskawę.

https://www.aliexpress.com/item/2017...d-4707734b0b65
świetne oczywiscie dla dziewczynek ładniejsze chociaz ta niebieska hm..kaczka? tez fajna musze to alli oswoic w koncu

to Ci powiem za 37zł szał!!! super!

Cytat:
Załącznik 6986636Załącznik 6986641

Lumpeksowe łowy mojej babci

hehe...wywrózyła Wam dziewuszke

Cytat:
Trochę długo, ale myślę dam radę. Dzięki Ci, dobra kobieto.
ja zawsze kupowalam suszarki ideen welt z rossmanna takie male podrozne jakby i byly spoko. Ostatnio sie rzucilam pierwszy raz na drozsza bo chcialam miec taka z zimnym nawiewem lub regulacja temperatury bo cos mi sie wlosy popsuly ostatnio.

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Dla córki Tamtum Verde, neosine forte, syrop islandzki, woda morska i nasivin soft 0,025

Dla mnie: Tylko Faringosept, woda morska i tantum.verde i inhalacje z soli fizjologicznej bo lekarka córki mnie zbadała bo ja u lekarza nie byłam. Sok z bzu czarnego i dużo wit. C

Wysłane za pomocą mTalk
tylko ten sok z kwiatów kup nie z owoców. mi babki w zielarskim powiedzialy ze z owocow zadziala na odporosc przed infekcja a z kwiatow dziala napotnie itd jak juz jest infekcja. wypilam cala butle, poza tym imbir-miod-cytryna, syrop prenalen i uniben na gardlo i dzis juz mi ok

Cytat:
Napisane przez MademoiselleB Pokaż wiadomość
Cześć,

Miałam dziś połówkowe - wszystko dobrze - córka potwierdzona

Ja muszę się zorientować, gdzie u nas są fajne szmateksy z rzeczami dla dzieci i ruszyć na łowy - choć nie mam jakiejś super ręki do znajdywania perełek
super

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wam dretwieja dłonie? Ja od około tygodnia mam ciągle z lewa dłonią to samo, nie wiadomo skąd nagle mrowienie i dretwienie. Zapytam w pon ginekologa,bo spokoju mi to nie daje.

mi dretwiala cala lewa reka, ale odkad mam poduche do spania to mi jest o niebo lepiej ale z tego co pamietam ty masz poduche..?

Zrobiłam drozdzowca z truskawkami, na obiad jakis gulasz wymy\slilam z poledwiczki z pieczarkami i papryka..no juz sama nie wiem co gotowac.. i zaraz lece na 16 na warsztaty planeta dziecko. ciekawa ich jestem

ps. troche umilkalm ostatnio bo mi sie troche zycie wywrocilo do gory nogami. Nie chce tutaj pisac dokladnie, ale bliska osoba wyladowala w szpitalu. Mam nadzieje ze to chwilowe tylko.
Stary 2017-03-25, 13:50   #3064
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianca30 Pokaż wiadomość
Poradzcie w takim razie co bierzecie w gosci tak na szybko jak wypada Wam zaproszenie a nie macie weny na przygotowywanie czegos extra? Pan domu najbardziej ucieszy sie z flaszki, taki typ. Ale cos wiecej?
Alko, sok i jakieś przekąski typu chipsy/paluszki U nas raczej nie ma zwyczaju przynoszenia ze sobą jedzenia, chyba, że się organizuje wspólną imprezę, albo jak np. się wpraszamy do siostry, to wtedy czasem biorę coś ze sobą, ale wcześniej z nią uzgadniam

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
Zrobiłam drozdzowca z truskawkami, na obiad jakis gulasz wymy\slilam z poledwiczki z pieczarkami i papryka..no juz sama nie wiem co gotowac.. i zaraz lece na 16 na warsztaty planeta dziecko. ciekawa ich jestem

ps. troche umilkalm ostatnio bo mi sie troche zycie wywrocilo do gory nogami. Nie chce tutaj pisac dokladnie, ale bliska osoba wyladowala w szpitalu. Mam nadzieje ze to chwilowe tylko.
Zdaj nam relację z warsztatów

I za unormowanie się sytuacji

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Natknęłam się na piosenkę, którą Pink nagrała dla swojej córeczki i zryczałam się jak bóbr:
http://www.tekstowo.pl/piosenka,pnk,run.html
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 14:56   #3065
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
ja wlasnie co wuzyte u jednej i drugiej mam samolot...u tej prywatnie co wizyte mam tez usg i szyjke usg. ta na nfz szyjke bada tylko na samolocie a usg tez nie zawsze...
martwi mnie troche czestosc tego samolotu...

świetne oczywiscie dla dziewczynek ładniejsze chociaz ta niebieska hm..kaczka? tez fajna musze to alli oswoic w koncu

to Ci powiem za 37zł szał!!! super!

hehe...wywrózyła Wam dziewuszke

ja zawsze kupowalam suszarki ideen welt z rossmanna takie male podrozne jakby i byly spoko. Ostatnio sie rzucilam pierwszy raz na drozsza bo chcialam miec taka z zimnym nawiewem lub regulacja temperatury bo cos mi sie wlosy popsuly ostatnio.

tylko ten sok z kwiatów kup nie z owoców. mi babki w zielarskim powiedzialy ze z owocow zadziala na odporosc przed infekcja a z kwiatow dziala napotnie itd jak juz jest infekcja. wypilam cala butle, poza tym imbir-miod-cytryna, syrop prenalen i uniben na gardlo i dzis juz mi ok

super

mi dretwiala cala lewa reka, ale odkad mam poduche do spania to mi jest o niebo lepiej ale z tego co pamietam ty masz poduche..?

Tak, też mam poduche i juz kombinowalam z układaniem się do snu, żeby nie ugniatać. No musze się pogodzić z tym dretwienie, ale będę jeść trochę gorzkiej czeksy i może to troszkę niedobór magnezu tez. Zobaczymy.

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 15:26   #3066
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Ja zawsze robię jakieś dwie sałatki, deskę serów i wędlin (sery, dwa kolory winogron, szynka parmeńska, suche kananosy, jakieś dobre salami). Do tego hummus i dip czosnkowy (majonez, jogurt grecki, koperek, czosnek, pieprz, sól), obok których stawiam pokrojone ogórki, marchewki, paprykę, nachosy, itp. do maczania. Czasami jakieś tortille z serkiem kanapkowym, liśćmi bazylii/szpinaku i łososiem czy szynką albo jakieś mięsko zawinięte w ciasto francuskie, które można na szybko upiec na ciepłe przekąski. Jak mam więcej czasu, to nadziewane pieczarki, papryki, ziemniaki czy pomidory.Wychodzi z tego taki trochę czeski stół, ludzie sobie pogryzają i wszyscy są zadowoleni. Wrzucę na fejsie zdjęcie, jak to w praktyce wygląda w wersji mocno okrojonej

Gorzej, jeśli przychodzi rodzina, bo wtedy jednak trzeba wykombinować jakiś obiad :/
Ahahahahahahaha - SZWEDZKI stół oczywiście. Nie wiem, co mi odbiło z tym czeskim

Martoolka, mówiązo mięsku w cieście francuskim też miałam na myśli głównie parówki Najczęściej jeszcze smaruję plastry ciasta keczupem i posypuję ziołami prowansalskimi i serem.
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 15:29   #3067
emdzik
Zakorzenienie

Maleńka - ja dołączam do Ciebie.. Również czuje się okropnie. Córka teraz śpi a ja przez mój nos nawet zasnąć nie mogę a do 23 jestem sama także modlę się żebym dała radę.

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-25, 15:30   #3068
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
To robimy podobnie. Ja wrzucam zdjęcie swojego "talerza", którym można obkręcać, akurat na ostatniej imprezie postawiłam na takie zakąski.

Mniam, fajnie to wygląda Mam dokładnie taki sam obrotowy talerz No i takie przekąski są najlepsze. Szybko się robi, ludzie je skubią i nie trzeba się spinać z dużymi posiłkami.
Stary 2017-03-25, 16:32   #3069
diablica80
Zakorzenienie

Wy tu tak o jedzeniu.... tobj ja dodam swoje trzy grosze - zaszyłam sie w kuchni i mam randkę z pierogami. Robie na zapas - z malinami...z jagodami... ze szpinakiem....ruskie. Jestem na półmetku dopiero

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 16:56   #3070
we00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Wy tu tak o jedzeniu.... tobj ja dodam swoje trzy grosze - zaszyłam sie w kuchni i mam randkę z pierogami. Robie na zapas - z malinami...z jagodami... ze szpinakiem....ruskie. Jestem na półmetku dopiero

Oo brawo. Moja teściowa robi pierogi na zamówienie. Dzisiaj dostaliśmy ruskie

we00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 17:04   #3071
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
pracusiu chętnie przygarnę z jagodami i ruskie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-25, 17:13   #3072
crescent
Zakorzenienie

Cytat:

Siedze na tych warsztatach i z glodu umieram...a tu o pierogach jadlabym jak szalona

Stary 2017-03-25, 17:16   #3073
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Siedze na tych warsztatach i z glodu umieram...a tu o pierogach jadlabym jak szalona

A jakie warsztaty bo mój kalafior albo wyparł te wiedzę albo nie przyswoił😂

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 17:17   #3074
diablica80
Zakorzenienie

Zapraszam do wyboru do koloru.
Pleców nie czuje

diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 17:27   #3075
_laurka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Hej. Przeczytałam wszystko ale nie mam siły cytować i pisać. Melduje, że strasznie sie czuje przez ta chorobę i nie mam siły.

Trzymajcie się dzielnie i miłego weekendu wam życzę...

Wysłane za pomocą mTalk
Zdrówka kochana 😊
Cytat:

Ale apetycznie wygląda, aż zrobiłam się głodna 😜

_laurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 17:58   #3076
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez we00 Pokaż wiadomość
Ja też mam dzisiaj gości. Mąż właśnie podłogi myje a ja odpoczywam bo źle się czuję.. :/

Dzisiaj bez szaleństwa z jedzeniem. Deska wędlin z serem zoltym i kabanoskami, caprese, koreczki, sałatka z tuńczyka no i pierogi ruskie. Nie mam weny na jakieś szalone menu, a pod 40% wodę Panowie będą mieli coś do przegryzienia. Aaa no i Ci goście są bardzo chipsowi więc specjalnie dla nich na stole też się pojawią. Zrobię im jakiś sosik czosnkowy do tego jeszcze.

O właśnie, zapomniałam o koreczkach. Koreczki to też jest dobry patent
Stary 2017-03-25, 18:17   #3077
gunis
Rozeznanie

Ja miałam jechać w czwartek na te Bezpieczny bobas, ale mąż nie mógł ze mną pojechać, a po niedzielnych przygodach boi sie mnie gdziekolwiek puszczać samą (szczególnie że musiałabym tam podjechać samochodem).
Tak, jakbym całymi dniami nie siedziala sama w domu...

gunis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 18:40   #3078
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Maleńka - ja dołączam do Ciebie.. Również czuje się okropnie. Córka teraz śpi a ja przez mój nos nawet zasnąć nie mogę a do 23 jestem sama także modlę się żebym dała radę.
Łącze sie u bólu moja córka właśnie poszła spać, nie śpi już w dzień więc nie mogłam się zdrzemnąć, a mąż niedługo dopiero wrócił. Mam nadzieje, że szybko nas wzięło i szybko minie. Jeszcze miałam niezapowiedzianych gości dzisiaj ale jak zobaczyli jak wyglądam i w jakim stanie jestem to tylko godzinę posiedzieli i uciekli. . .

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 18:51   #3079
magia_to_ja
Madi

A ja o 12.30 zjadłam pięć gołąbków i dotąd mnie trzymają, myślę, że za chwilę trzeba będzie coś zjeść bo powolutku czuję mały głód

magia_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 19:44   #3080
itakasia
Zakorzenienie

dziewczyny ile bierzecie jednorazowo przy bólu brzucha no-spy ? zwykła czy forte? myślę, że to efekt stresu
z dobrych wieści, przeleżałam dzień od 14
jutro zmiana czasu, nie lubię

Edytowane przez itakasia
Czas edycji: 2017-03-25 o 20:12
itakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 19:45   #3081
Hanala
Zadomowienie

O rany, wyszlam na chwike z psem, zostawiłam gosci i wzielam telefon zeby nadrobic, ale nie postaralyscie sie dziewczynycoz.. weekend

Stary 2017-03-25, 20:02   #3082
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
A jakie warsztaty bo mój kalafior albo wyparł te wiedzę albo nie przyswoił😂

planeta dziecko
Stary 2017-03-25, 20:06   #3083
Serenely
Zakorzenienie

Ja zaraz pęknę u teściowej... Zjadłam trochę sałatki, śledzia w śmietanie, teraz ciasto i spuchłam. Ciężko mi oddychać. Cole pije z rozpaczy.

Mobilny przekaz myśli ;-)
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-25, 20:12   #3084
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Ahahahahahahaha - SZWEDZKI stół oczywiście. Nie wiem, co mi odbiło z tym czeskim

Martoolka, mówiązo mięsku w cieście francuskim też miałam na myśli głównie parówki Najczęściej jeszcze smaruję plastry ciasta keczupem i posypuję ziołami prowansalskimi i serem.
Przypomniałaś mi, że jeszcze czasem robię pizzerinki z ciasta francuskiego. Cały arkusz smaruję ketchupem, wykładam serem i szynką i zwijam jak roladę. Kroję w plastry tak, że wychodzą takie okrągłe ślimaki i piekę w piekarniku. Do tego sosik czosnkowy
Cytat:

Też chcę się zabrać za lepienie większej ilości jakoś w maju lub czerwcu, żeby było na po porodzie. Tylko ja w wersji na słono, najchętniej z mięskiem, albo ze szpinakiem Lubię też z kapustą i grzybami, ale to przy kp raczej odpada

Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 20:26   #3085
_laurka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
dziewczyny ile bierzecie jednorazowo przy bólu brzucha no-spy ? zwykła czy forte? myślę, że to efekt stresu
Jeżeli już wezmę to jedną i kładę się do łóżeczka.
Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
O rany, wyszlam na chwike z psem, zostawiłam gosci i wzielam telefon zeby nadrobic, ale nie postaralyscie sie dziewczynycoz.. weekend

Przyznaj się, nie możesz bez nas żyć 😊

_laurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 20:39   #3086
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
Ja nospy nie mam, tylko aspargin i jego biore w razie W, ale nospe to jedna pewnie i polezec, jesliby nie przeszlo to druga

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 20:55   #3087
biedro87
Zadomowienie

Witam sie po raz drugi 😉 bo już jednego posta napisałam i później siedziałam cicho, ale często Was czytam.

Czekamy na synka! Termin porodu to 24 sierpnia. Mamy dwuletnia córeczkę Natalkę. Ciąża ogólnie bez problemów większych. Tylko niskie białko Pappa, dobre usg, ale ogólnie średnie prawdopodobieństwo zespołu downa i miałam skierowanie na aminopunkcje, w końcu nie zdecydowałam sie. W poprzedniej ciąży tez miałam niskie białko pappa, wrozylo ono nadcisnienie indukowane...na szczęście już pod koniec ciąży, wiec wszystko dobrze sie zakończyło. Także teraz acard i pozytywne myślenie 😀 poza tym czuje sie dobrze,w piątek mam usg polowkowe.
biedro87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-25, 20:59   #3088
crescent
Zakorzenienie

Warsztaty planeta dziecko.
w połowie fajne i ciekawe, w drugiej połowie wystapienia czysto promocyjne co mnie juz nudzilo.
Z fajnych tematów była dietetyk, która opowiadała o kp o zywieniu itd. - tu ja jako zielona dowiedziałam sie wielu ciekawych rzeczy.
Drugi fajny temat - byla fizjoterapeutka, która opowiadała o zmianach w ciele o zagrozeniach i pokazala ćwiczenie na mięśnie kegla. Dodatkowo była doradcą chustoszenia i pokazała też jak zakładać chustę - dla mnie póki co jest to majstersztyk nie do ogarnięcia z wiercacym sie bobasem ale spodobała mi sie idea.

Poza tym były połozne z jakiejs tam szkoly rodzenia które troche przynudziły, facet z firmy li cos tam - nie pamietam, ale oni robią wkładki laktacyjne np. i laktatory i gadal o tych swoich produktach do znudzenia - zreszta facet pod 60tke mowiacy do mnie o pekajacych sutkach i jakie to jest uporczywe jakos do mnie nie przemawia
Była laska z jakiejs firmy kosmetycznej, która bite 30min gadala o emolientach i dalczego te sa lepsze od innych itd. itp.

W programi na stronie była niby pierwsza pomoc, ale u mnie nie bylo na ten temat słowa.

Z gadzetow - jedyny sensowny to pierwszy smoczek nuk. Reszta to sterta ulotek i kilka mini probek jakiś kremów do twarzy i jedna próbka wkładek laktacyjnych od tej wspomnianej firmy.
Pod tym względem bezpieczny maluch zdecydowanie lepszy

Na koniec było losowanie nagród od sponsorów, ale nic nie wylosowałam

Teraz 9.04. ide sama, bo nie dało sie zarejestrowac w dwójke, na jakies warsztaty tylko zapomnialam jakie...hm..chyba mama wie.
Stary 2017-03-25, 21:26   #3089
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Wow, fajne są te suszarki z Lidla. Ja mam suszarkę z jonizacją chyba z 10-letnią - wtedy kosztowała prawie 3 stówy, ale już jest porządnie dojechana. Zwłaszcza, że mój TŻ ma jakiś taki fetysz suszarkowy - potrafi mi zawinąć suszarkę i się suszyć gorącym strumieniem albo kłaść się za łóżku, podłączyć suszarkę obok i tak zasnąć - lubi to na maxa. Takie ma już dziwactwo

Słuchajcie, laski, mam dylemat (kolejny). Jak myślicie - kupować łóżeczko 120 czy 140cm? Jest jakiś sens w kupowaniu tego 140? Myślałam o tym, ale jest drogie i nie wiem, czy nie warto później zwykłego łożeczka wymienić na tapczanik:
https://www.meblik.pl/kolekcja/bianc...ko-baby-14070/

My dla Julka mamy 70x140 ale z opcją przerobienia na tapczanik jak już będzie straszakiem

Cytat:
Napisane przez gunis Pokaż wiadomość
Masakra.. nie wierzę

Załącznik 6987251

Dobrze, że ktoś zareagował...
http://tvitv.pl/blog/poparzone-dziec...-w-internecie/

O matko!!! Biedny maluszek

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Ja pierdziele
Troche kojarzy sie mi z porodami domowymi bez zadnej asysty o ktorych czytalam, świat oszalał, wszyscy z opieki zdrowotnej sa zli, natura najlepsza, a my najmadrzejsze, ehhh szkoda gadac, pewnie jakby kobita sie sama poparzyla to by od razu leciala do spitala...

Moja alergo miala inne zdanie, chodzi o to ze sterydy dopuszczane w ciazy powinny nalezec do grupy leków A lub B, czyli takich ktore maja najmniejsze dzialanie teratogenne, w przypadku sterydow to te ktore zawieraja budesonid. Nie mam zamiaru podwazac zdania Twojego lekarza, bo moze sa jakies nowsze badania czy cus.

Boje sie, ze stresu cos sie mi stanie, albo krwotoku dostane, schizy łapie teraz

Dla mnie też poród domowy bez asysty i te wszystkie gadki o mocy pochwy to lekka przeginka Na grupie fejsowej poród domowy jest parę takich nawiedzonych

Nie chce zapeszać ale moze uda mi sie przeforsować Jagnę Dzisiaj zaczęłam temat i niby Tz marudzi ze nie bardzo mu sie podoba ale moze go ironię

O matko, ale mi Młoda skacze po pęcherzu

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 22:08   #3090
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _laurka Pokaż wiadomość
Jeżeli już wezmę to jedną i kładę się do łóżeczka.

Przyznaj się, nie możesz bez nas żyć 😊

Noo przywiazalam sie noo <3

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości