Sierpniówki 2017 ♥ cz.3 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-25, 08:22   #3031
judkama
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3

Doberek!

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 08:37   #3032
itakasia
Zakorzenienie

Witam
Ja już po śniadaniu do łóżka ☺ mąż pojechał po resztę zakupów bo jutro mam gości a ja jeszcze leżę 😊

Judka
A jakie bierzesz witaminy? Chyba w takim razie kupię ten specyfik
Stary 2017-03-25, 08:50   #3033
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
Witam
Ja już po śniadaniu do łóżka ☺ mąż pojechał po resztę zakupów bo jutro mam gości a ja jeszcze leżę 😊

Judka
Ale Ci fajnie ja zrobilam zakupy, z lekka ogarnelam kuchnie i pije kawe inke (beh bleh bleh) na balkonie w milym towarzystwie kota i psa

Mam ambitny plan jeszcze w marcu przetrzasnac cale mieszkanie i powywalac wszystko czego nie uzywam, a to, co uzywam rzadko do piwnicy. Ciekawe czy sie uda

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 08:59   #3034
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Ale Ci fajnie ja zrobilam zakupy, z lekka ogarnelam kuchnie i pije kawe inke (beh bleh bleh) na balkonie w milym towarzystwie kota i psa

Mam ambitny plan jeszcze w marcu przetrzasnac cale mieszkanie i powywalac wszystko czego nie uzywam, a to, co uzywam rzadko do piwnicy. Ciekawe czy sie uda

A nie możesz zwykłej kawy? Ja czasem wypije Inke ale normalnie pije kawę. Nie piłam w 1 trymestrze bo mnie odrzucalo ale teraz już normalnie. Ja jestem kawosz . U nas tylko za zimno na kawę w ogrodzie. Podobno za tydzień będzie piękna wiosna 😍
Stary 2017-03-25, 09:02   #3035
MademoiselleB
Raczkowanie

Dzień dobry

Hanala - śliczna szafa i porządek w szufladzie (ale masz już dużo rzeczy dla maleństwa) - aż mam kompleksy - ja jestem bałaganiarą....
MademoiselleB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 09:04   #3036
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze współczuję!! Ja w poprzedniej ciazy mialam rwe kulszowa. Ciekawe czy bedzie powtorka z rozrywki..

Oby nie.. mam nadzieję że wszystkie będziemy bez takich atrakcji ciąże przechodzić.

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 09:16   #3037
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Hello

Jeśli chodzi o cierpniecie rąk to ja tak miałam dość często w poprzedniej ciąży.
To nawet dość częsta przypadłość u ciężarówek 😂😂😂

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
O to się uspokoilam, ze nie ja jedyna a serio to życzę żeby nas to nie łapało

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Tak jak dziewczyny napisały.. może być od kręgosłupa.. a może być też że przez ciąże .. ja mam ogólnie zespół cieśni nadgarstka ale w poprzedniej ciąży bardzo mi się to nasilało.. kobiecie zatrzymuje się woda w organizmie.. zaczyna puchnąć i nawet w dłoniach może robić się ucisk na nerwy.. jeśli to to to pod koniec ciąży będzie tylko gorzej.
Ja dosłownie ryczałam .. szczególnie w nocy.
Pewnie i gromadzenie wody ma swój udział. I tak się nam wszystko zbiera.
Cytat:
O kurcze współczuję!! Ja w poprzedniej ciazy mialam rwe kulszowa. Ciekawe czy bedzie powtorka z rozrywki..

Oby nie!

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 09:19   #3038
aneta_91
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Stary 2017-03-25, 09:26   #3039
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Judka
Femibion natal 2 Najlepiej mi je połykać.Ten floradix ostrzegam, że jest paskudny, przynajmniej dla mnie, bo mężowi smakował 500 ml akurat na 4 tygodnie wystarcza, no i trzeba uważać, żeby po otwarciu się nie popsuło. Musi być cały czas schłodzone.
Ja to jeszcze popijam łykiem soku z żurawiny, żeby nie zwymiotować.
No i sie nauczyłam, że pije to rano i na śniadanie nie jadam nic z nabiału, żeby dobrze się wchłonęło, pije wtedy całą dzienną dawkę.

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 09:49   #3040
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexandre Pokaż wiadomość
Masz kostium jedno czy dwu częściowy? Robię rozeznanie bo sama przymierzam się do basenu i muszę kupić coś nowego.
Jedno, bo jest straszna lipa z dwuczęściowymi teraz. Ostatni dla ciężarówek wzięłam.

My dzisiaj jedziem po prezent i później na urodziny teściowej.
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 10:04   #3041
magia_to_ja
Madi

Cytat:
A nie możesz zwykłej kawy? Ja czasem wypije Inke ale normalnie pije kawę. Nie piłam w 1 trymestrze bo mnie odrzucalo ale teraz już normalnie. Ja jestem kawosz . U nas tylko za zimno na kawę w ogrodzie. Podobno za tydzień będzie piękna wiosna 😍
Ja piję malutką filiżankę kawki taką około 100ml około 11 -12 a czasem druga tak po 15-16 w zależności czy jestem w gościach/mamy gości
Uwielbiam kawę przyrządzać, kosztować, smakować, zachwycać się jej aromatem i smakiem
Natomiast inki i te pseudo anatole mnie całkowicie odrzucają niestety nie mogę się za nic przekonać do nich

magia_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-25, 10:09   #3042
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Tez jestem kawosz, a kawy mielonej nie pije, bo licze ze moze mu te ciśnienie troche zejdzie, przed ciaza nie mialam tak wysokiego. No i jak juz sie napije takiej kawki to spac nie moge do 2/3 w nocy a zrywam sie o 6:p
Cytat:
Napisane przez MademoiselleB Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Hanala - śliczna szafa i porządek w szufladzie (ale masz już dużo rzeczy dla maleństwa) - aż mam kompleksy - ja jestem bałaganiarą....
Sporo rzeczy jest po Adasku dziekuje
Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Oby nie.. mam nadzieję że wszystkie będziemy bez takich atrakcji ciąże przechodzić.
Ja tez!

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez magia_to_ja Pokaż wiadomość
Ja piję malutką filiżankę kawki taką około 100ml około 11 -12 a czasem druga tak po 15-16 w zależności czy jestem w gościach/mamy gości
Uwielbiam kawę przyrządzać, kosztować, smakować, zachwycać się jej aromatem i smakiem
Natomiast inki i te pseudo anatole mnie całkowicie odrzucają niestety nie mogę się za nic przekonać do nich
Tez tak zawsze mialam, te odrzucanie, ale tu po prostu smak sobie czesciowo zastepuje, bo to jednak duza przyjemnisc

Stary 2017-03-25, 10:58   #3043
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:

Ja piję kawę z cykorii - piona Też mam taki plan. A na dziś zaplanowałam sobie ambitnie porządne sprzątanie (bo jutro robimy domówkę z meczem w tle gratis ) i jakieś imprezowe przekąski. Do tego mam smaczka na gryczane naleśniki z białym serem, śmietanką i miodem, więc chyba za chwilę zrobię A potem na dwie godzinki z piesełami do lasu.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez MademoiselleB Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Madmoiselle B, przestałabyś mieć kompleksy, gdybyś rzuciła okiem na moje mieszkanie Wygląda jak mieszkanie studenckie. W szafach akurat mam zawsze porządek, ale to co się dzieje na zewnątrz woła zazwyczaj o pomstę do nieba... Nie będę się wdawać w szczegóły, bo mi wstyd :P A z mężem bałaganiarzem i dwoma psami taka bałaganiara jak ja tworzy kwartet idealny
Będziemy musieli ogarnąć się przy dziecku.
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 11:17   #3044
malenka1889
Zadomowienie

Hej. Przeczytałam wszystko ale nie mam siły cytować i pisać. Melduje, że strasznie sie czuje przez ta chorobę i nie mam siły.

Trzymajcie się dzielnie i miłego weekendu wam życzę...

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 11:22   #3045
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Ja piję kawę z cykorii - piona Też mam taki plan. A na dziś zaplanowałam sobie ambitnie porządne sprzątanie (bo jutro robimy domówkę z meczem w tle gratis ) i jakieś imprezowe przekąski. Do tego mam smaczka na gryczane naleśniki z białym serem, śmietanką i miodem, więc chyba za chwilę zrobię A potem na dwie godzinki z piesełami do lasu.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Madmoiselle B, przestałabyś mieć kompleksy, gdybyś rzuciła okiem na moje mieszkanie Wygląda jak mieszkanie studenckie. W szafach akurat mam zawsze porządek, ale to co się dzieje na zewnątrz woła zazwyczaj o pomstę do nieba... Nie będę się wdawać w szczegóły, bo mi wstydA z mężem bałaganiarzem i dwoma psami taka bałaganiara jak ja tworzy kwartet idealny
CC, a ja sie wlasnie dowiedzialam ze mamy miec sporo gosci popoludniu/wieczorem i moje plany wywalania z szaf chyba musza poczekac, bo sama nie zdaze tego ogarnac.

przygotowalam obiad dla nas i jakos nie mam natchnienia na jedzonko dla gosci :/ co na szybko przygotowac?
Chyba wylazi ze mnie niegoscinnosc
Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Hej. Przeczytałam wszystko ale nie mam siły cytować i pisać. Melduje, że strasznie sie czuje przez ta chorobę i nie mam siły.

Trzymajcie się dzielnie i miłego weekendu wam życzę...

Wysłane za pomocą mTalk
Odpczywaj ile dasz rade!!

Stary 2017-03-25, 11:30   #3046
bianca30
Raczkowanie

Hej a mi sie dzis na razie nie chce sprzatac. W tamta sobote mialam wieksze porzadki wiec dzis tylko ogarne co nieco a potem do znajomych w gosci. A jutro tez sie szykuje na ogladanie meczu.

Hanala, piekna szafa i jak super wszystko poukladane. Ja jakos tak nie potrafie. A dla dzidzi nie mam jeszcze nic. Moze zaczne po polowkowych. Straszne lenistwo ze mnie wylazi w tej ciazy. Chyba poza praca i codziennymi obowiazkami nie mam energii na cokolwiek.

Juz nie pamietam, ktora z Was pisala, ale mi tez dretwieja dlonie niestety. Zwlaszcza nad ranem po calej nocy. I np. jak dlugo trzymam tel w rece. Takze to chyba ewidentnie od kregoslupa. Odczuwam to zwlaszcza przy dwoch ostatnich palcach u dloni.
bianca30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 11:36   #3047
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bianca30 Pokaż wiadomość
Hej a mi sie dzis na razie nie chce sprzatac. W tamta sobote mialam wieksze porzadki wiec dzis tylko ogarne co nieco a potem do znajomych w gosci. A jutro tez sie szykuje na ogladanie meczu.

Hanala, piekna szafa i jak super wszystko poukladane. Ja jakos tak nie potrafie. A dla dzidzi nie mam jeszcze nic. Moze zaczne po polowkowych. Straszne lenistwo ze mnie wylazi w tej ciazy. Chyba poza praca i codziennymi obowiazkami nie mam energii na cokolwiek.

Juz nie pamietam, ktora z Was pisala, ale mi tez dretwieja dlonie niestety. Zwlaszcza nad ranem po calej nocy. I np. jak dlugo trzymam tel w rece. Takze to chyba ewidentnie od kregoslupa. Odczuwam to zwlaszcza przy dwoch ostatnich palcach u dloni.
Anna pisała o dłoniach.

Ja przy wiekszej ilosci rzeczy tez nie potrafie utrzymac porzadku w malym mieszkaniu

Stary 2017-03-25, 11:38   #3048
magdazar
Raczkowanie

Witam dziewczynki😁
Mi w poprzedniej ciąży też drętwiały dłonie ale na szczęście po porodzie przeszło. W tej tego nie mam.
Moja córcia śpi a i stary też, tylko jak zwykle ja nie śpię 😎
Zaraz muszę zrobić obiad, w planie kurczak w sosie orientalnym z ryżem basmati, tak indyjsko😁
Miłego dnia😁

Wysłane z mojego E5823 przy użyciu Tapatalka
magdazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 12:08   #3049
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Właśnie sobie przypomniałam, że w czerwcu na wakacjach na Rodos wspinalismy się do kościółka Tsambika i mówili, że kiedyś kobiety chodziły tam prosić o ciążę i jest legenda,że jeśli się tam pomodlisz o dziecko to pyk i masz. Zapomnialam o tym, ale pyk i mam a lekarze mówili, że łatwo nie będzie. Może matka Boska z Tsambiko dała
Ja w to wierzę

Cytat:
Napisane przez nyna91 Pokaż wiadomość
Niezły antyk

Cytat:
A ja chyba nie pokazywalam tej co sobie dokonczylismy

Załącznik 6987211
Załącznik 6987216
Załącznik 6987221
Uklad w srodku:
Załącznik 6987226

Generalnie kolor boku widocznego jest mega pasujacy do podlogi, tylko w sztucznym swietle nie moge tego uchwycic :/ musicie uwierzyc na slowo
Wyszło super
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-25, 12:11   #3050
a_nn_a_
Zadomowienie

Nuda w domu, nuda na wizażu to jadę na shopping 😜 zajadę do obi może do donic na taras coś mi wpadnie w oko i musze poszewki jakieś wiosenne do salonu przytargać bo mam zimowe z futrem i tak trochę nie pasują hehe

Stary 2017-03-25, 12:13   #3051
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
CC, a ja sie wlasnie dowiedzialam ze mamy miec sporo gosci popoludniu/wieczorem i moje plany wywalania z szaf chyba musza poczekac, bo sama nie zdaze tego ogarnac.

przygotowalam obiad dla nas i jakos nie mam natchnienia na jedzonko dla gosci :/ co na szybko przygotowac?
Odpczywaj ile dasz rade!!

Ja zawsze robię jakieś dwie sałatki, deskę serów i wędlin (sery, dwa kolory winogron, szynka parmeńska, suche kananosy, jakieś dobre salami). Do tego hummus i dip czosnkowy (majonez, jogurt grecki, koperek, czosnek, pieprz, sól), obok których stawiam pokrojone ogórki, marchewki, paprykę, nachosy, itp. do maczania. Czasami jakieś tortille z serkiem kanapkowym, liśćmi bazylii/szpinaku i łososiem czy szynką albo jakieś mięsko zawinięte w ciasto francuskie, które można na szybko upiec na ciepłe przekąski. Jak mam więcej czasu, to nadziewane pieczarki, papryki, ziemniaki czy pomidory.Wychodzi z tego taki trochę czeski stół, ludzie sobie pogryzają i wszyscy są zadowoleni. Wrzucę na fejsie zdjęcie, jak to w praktyce wygląda w wersji mocno okrojonej

Gorzej, jeśli przychodzi rodzina, bo wtedy jednak trzeba wykombinować jakiś obiad :/
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 12:21   #3052
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gunis Pokaż wiadomość
Masakra.. nie wierzę

Załącznik 6987251

Dobrze, że ktoś zareagował...
http://tvitv.pl/blog/poparzone-dziec...-w-internecie/
i takie durne babska się rozmnażają na potęgę

Cytat:
Przymierzalam sie tez z ubrankami 50-62 do szuflady, zeby zobaczyc jak ilosciowo to wchodzi:

Załącznik 6987291
Perfekcyjna pani domu
Też kupiłam sobie wkład do szuflady, a do młodej takie plastikowe przegródki, które można docinać. Muszę kupić płyn do prania dzidziusiowych rzeczy i powoli zacznę sobie układać ciuszki

Cytat:
ja mam dzisiaj dość. najpierw okazało się, że ważna sprawa, którą załatwiałam w Bydgoszczy we wtorek jest niemożliwa do wykonania i szkoda mojego czasu i nerwów. później miałam wizytę i byłam z mężem i najstarszą córką. tutaj wszystko ok, synek wygląda zdrowo jak wracałam z córką to miałam stłuczkę facet tirem wymusił pierwszeństwo i wjechał mi w bok. bardzo się zdenerwowałam, córka też. przyjechała policja i karetka. dojechał mąż. mnie zabrali do szpitala na kontrolę. najważniejsze, że nic się nikomu nie stało.poźniej szybko biegiem na konkurs córki. niestety nie udało się jej zająć żadnego miejsca, ale zaśpiewała pięknie więc jestem z niej dumna. za to dwie młodsze w swoich kategoriach zajęły w środę 3 miejsca. jestem tak wypruta, że nawet nie mogę zasnąć. buuu
O matko, ale się stresu najadłaś

Cytat:
Bardzo wspolczuje
Mi dzis jakas 100-letnia rowerzystka wyjechala przed maske, nie wiem o czym ona myslala, starość czy co... jechala poboczem i chcialam ja delikatnie minac a ta nagle jedzie srodkiem przed moja maska, gdzie akurat jakas wywrotka z przeciwnego kierunku byla na mojej wysokosci. Musialam bardzo mocno hamowac do zera i juz to mnie zdenerwowało.. a u Ciebie taka kolizja :/ tak sie ciesze, ze nic sie Wam nie stalo!!! A dziewczynkom serdecznie gratuluje tez spiewalam za młodu
No co to za pechowy dzień

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wam dretwieja dłonie? Ja od około tygodnia mam ciągle z lewa dłonią to samo, nie wiadomo skąd nagle mrowienie i dretwienie. Zapytam w pon ginekologa,bo spokoju mi to nie daje.
A może masz za mało magnezu?
Stary 2017-03-25, 12:24   #3053
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
i takie durne babska się rozmnażają na potęgę

Perfekcyjna pani domu
Też kupiłam sobie wkład do szuflady, a do młodej takie plastikowe przegródki, które można docinać. Muszę kupić płyn do prania dzidziusiowych rzeczy i powoli zacznę sobie układać ciuszki

O matko, ale się stresu najadłaś

No co to za pechowy dzień

A może masz za mało magnezu?
Niby mam magnez w fembionie, kem pestki dyni, wiec nie wiem kurczą, ale coraz bardziej mi to dokucza. No,ale nie uzalam się bo poza tym wszystko jest całkiem ok.

Stary 2017-03-25, 12:36   #3054
MademoiselleB
Raczkowanie

Sporo rzeczy jest po Adasku dziekuje

Adaś - to nasz wybór dla chłopca (może nast. razem
Stary 2017-03-25, 12:50   #3055
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Femibion natal 2 Najlepiej mi je połykać.Ten floradix ostrzegam, że jest paskudny, przynajmniej dla mnie, bo mężowi smakował 500 ml akurat na 4 tygodnie wystarcza, no i trzeba uważać, żeby po otwarciu się nie popsuło. Musi być cały czas schłodzone.
Ja to jeszcze popijam łykiem soku z żurawiny, żeby nie zwymiotować.
No i sie nauczyłam, że pije to rano i na śniadanie nie jadam nic z nabiału, żeby dobrze się wchłonęło, pije wtedy całą dzienną dawkę.
Dzięki za szczegółowe info nie wiem czy z moimi witaminami to kiedy za dużo będzie. Wszystko przez to że na wizycie pogadałem z lekarzem o naszych córkami bo mamy w tym samym wieku i nie pokazałem wyników a pogorszyła się ostatnio. Może zadzwonię w przyszłym tygodniu

Cytat:
Napisane przez magia_to_ja Pokaż wiadomość
Rozumiem miłość do kawy

Cytat:
Tez jestem kawosz, a kawy mielonej nie pije, bo licze ze moze mu te ciśnienie troche zejdzie, przed ciaza nie mialam tak wysokiego. No i jak juz sie napije takiej kawki to spac nie moge do 2/3 w nocy a zrywam sie o 6 [/URL]
Rozumiem. Ja miałam kiedyś problemy z ciśnieniem i ogólnie jestem pod opieką kardiologia ze względu na niedomykalnosc zastawek. Na szczęście ciśnienie udało się opanować. Bardzo o to dbalam przed zajściem w ciążę. I na szczęście kawa nie robi mi krzywdy a psychicznie bardzo pomaga
Stary 2017-03-25, 12:54   #3056
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze robię jakieś dwie sałatki, deskę serów i wędlin (sery, dwa kolory winogron, szynka parmeńska, suche kananosy, jakieś dobre salami). Do tego hummus i dip czosnkowy (majonez, jogurt grecki, koperek, czosnek, pieprz, sól), obok których stawiam pokrojone ogórki, marchewki, paprykę, nachosy, itp. do maczania. Czasami jakieś tortille z serkiem kanapkowym, liśćmi bazylii/szpinaku i łososiem czy szynką albo jakieś mięsko zawinięte w ciasto francuskie, które można na szybko upiec na ciepłe przekąski. Jak mam więcej czasu, to nadziewane pieczarki, papryki, ziemniaki czy pomidory.Wychodzi z tego taki trochę czeski stół, ludzie sobie pogryzają i wszyscy są zadowoleni. Wrzucę na fejsie zdjęcie, jak to w praktyce wygląda w wersji mocno okrojonej

Gorzej, jeśli przychodzi rodzina, bo wtedy jednak trzeba wykombinować jakiś obiad :/
To robimy podobnie. Ja wrzucam zdjęcie swojego "talerza", którym można obkręcać, akurat na ostatniej imprezie postawiłam na takie zakąski.

PS. W pogotowiu oczywiście zawsze mam zapas, bo to schodzi w moment.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170304_174225.jpg (98,7 KB, 52 załadowań)

Edytowane przez Serenely
Czas edycji: 2017-03-25 o 12:56
Stary 2017-03-25, 12:57   #3057
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Dużo czasu Ci nie zostało, ale trzymam

Cytat:

Sałatka z tortellini:
ugotowane tortellini, 2 pomidory, ogórek, koperek, pietruszka, szczypiorek, 2 ząbki czosnku, pieprz, sól i łyżka majonezu

Tortille zawijane z serkiem, sałatą i łososiem, albo ze szpinakiem, fetą i wędliną

Parówki w cieście francuskim

Sałatka grecka.

Ooo albo taka szybka mi się przypomniała jeszcze: roszponka, pomidor, ser feta i do tego vinegret albo inny sos sałatkowy

Małe klopsiki też mogą być

Albo jakaś zapiekanka makaronowa, ale z tym już jest trochę więcej roboty

Cytat:
Napisane przez magdazar Pokaż wiadomość
😎
Zaraz muszę zrobić obiad, w planie kurczak w sosie orientalnym z ryżem basmati, tak indyjsko😁
Miłego dnia😁a
Jak robisz sos orientalny?

Cytat:
Świetne pomysły

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
To robimy podobnie. Ja wrzucam zdjęcie swojego "talerza", którym można obkręcać, akurat na ostatniej imprezie postawiłam na takie zakąski.

PS. W pogotowiu oczywiście zawsze mam zapas, bo to schodzi w moment.
Ale sprytny pomysł z tym obrotowym talerzem
Stary 2017-03-25, 12:58   #3058
Serenely
Zakorzenienie

Chyba w Ikei go matka dorwała, to wzięła dla siebie i dla mnie.
Stary 2017-03-25, 13:01   #3059
we00
Rozeznanie

Ja też mam dzisiaj gości. Mąż właśnie podłogi myje a ja odpoczywam bo źle się czuję.. :/

Dzisiaj bez szaleństwa z jedzeniem. Deska wędlin z serem zoltym i kabanoskami, caprese, koreczki, sałatka z tuńczyka no i pierogi ruskie. Nie mam weny na jakieś szalone menu, a pod 40% wodę Panowie będą mieli coś do przegryzienia. Aaa no i Ci goście są bardzo chipsowi więc specjalnie dla nich na stole też się pojawią. Zrobię im jakiś sosik czosnkowy do tego jeszcze.

we00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 13:20   #3060
MademoiselleB
Raczkowanie

Cytat:
Madmoiselle B, przestałabyś mieć kompleksy, gdybyś rzuciła okiem na moje mieszkanie Wygląda jak mieszkanie studenckie. W szafach akurat mam zawsze porządek, ale to co się dzieje na zewnątrz woła zazwyczaj o pomstę do nieba... Nie będę się wdawać w szczegóły, bo mi wstyd :P A z mężem bałaganiarzem i dwoma psami taka bałaganiara jak ja tworzy kwartet idealny
dziękuję, od razu lepiej wiedząc, że nie jestem sama
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości