Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-12, 20:57   #3061
emma90
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Emma a skąd wiesz ze mozna dokupic osobno materiał? Ja wiem ze go mozna zdejmować i prac ale nie widze zeby mozna kupic osobno...
tutaj np https://www.smyk.com/catalog/product...0aAn7_EALw_wcB

tak mi google podpowiedział kiedyś jak się sama wahałam który wybrać
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-12, 21:13   #3062
aniama6
Zadomowienie

Ale mam nadrabiania. Cały dzień bez forum. Elaa piękne zdjęcie z USG. Takie rysy już wyraźne widać. Co do kocykow ja nam mgiełkę z Lullalove, wg mnie jest fajna, taka jak się spodziewałam. Ale szczerze to pewnie nie jest jakiś must have. W ogóle może jutro mi się uda pochwalić moimi niektórymi zakupami. Dziś dzień pełny zajęć wiec nie miałam czasu ba forum. Byliśmy na wsi, spotkaliśmy się ze znajomymi z dwójka dzieci, ja tez miałam dwoje dzieci z rodziny pod opieka wiec było wesoło, dużo się działo bo i grill i ciasto musiałam upiec, i dzieciaki trzeba było pilnować choć już dość duże wiec teraz wróciłam do domu, szybki prysznic i idę spać.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-12, 21:14   #3063
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, ja dziś mam zabiegany dzień. Widzę tylko, że mowicie o kocykach.
Ka kupuje te. Na lato idealne będą. Nie wiem czy wam już pokazywałam.
Ten brudny róż i szary
Minky jest za ciepłe na okrycie dla mnie.

https://m.facebook.com/story.php?sto...27063867702517

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-12, 21:16   #3064
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja dziś mam zabiegany dzień. Widzę tylko, że mowicie o kocykach.
Ka kupuje te. Na lato idealne będą. Nie wiem czy wam już pokazywałam.
Ten brudny róż i szary
Minky jest za ciepłe na okrycie dla mnie.

https://m.facebook.com/story.php?sto...27063867702517

nie otwiera mi strony?

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-12, 21:22   #3065
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
tutaj np https://www.smyk.com/catalog/product...0aAn7_EALw_wcB

tak mi google podpowiedział kiedyś jak się sama wahałam który wybrać

Masz racje Emma! Juz widze ze rowniez sprzedaja osobno
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-13, 00:15   #3066
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
A pochwalisz sie, jakie uku kupiliscie?

Wysłane z mojego Prime_2 przy użyciu Tapatalka
Kochana ukulele z Lidla bo stwierdziliśmy że jak nam nie pójdzie ta nauka to nie będzie szkoda hajsu

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
To takie zwykłe plastiki chyba z jyska nie ma czym Kochana Daj znać jak wyszło i jaka reakcja męża Ciężko powiedzieć co praktyczniejsze, ja jak zajmowałam się siostrzenica to odbyłam się z patentem koszyczkow i takie też kupiłam trzeba sprawdzić na sobie na szczęście to nie takie drogie rzeczy Tak, tak ciągle to siebie powtarzam więcej plusów, więcej plusów Dokładnie, potem oni będą nam stukać jak mały będzie płakał? Hmm no moje hormonki zrobiły dziś swoje Jeśli to będzie się powtarzać i po ewentualnych rozmowach nie zmieni się to pokusze się o telefon na policję, tak jak mówisz. Kurcze każdy chce w nocy odpocząć, tak jak mój mąż czeka na ten weekend jak na zbawienie, a tu masz impra miejmy jednak nadzieję, że to epizod. Ale jak tak myślę, gdybym kupiła mieszkanie i miała takich imprezujących częściej sąsiadów to bym sobie chyba strzeliła w łeb.. tutaj wynajmuje i zawsze mogę się wynieść, a jak mieszkanie na własność, to już nie wiem

My wracamy po warsztatach, z terminem na 19.40 na USG 4D cudem się udało, staliśmy w kolejce dlugooo i w sumie po zapisie naszego nazwiska Pani ogłosiła, że już tylko zapisy na zwykle USG także nam się udało! Bo za nami jeszcze z 50 osób.. fajne zajęcia, z pierwszej pomocy, chustowania, karmienia piersią, były stoiska dietetyka, szkoły rodzenia, banku przechowywania krwi pępowinowej no i oczywiście reklamy gadżetów m.in kilka szumisiow do wygrania my jednak mamy więc nie chciałam zabierać szansy innym idziemy na obiadek, a wieczorem znowu wycieczka do CH

Właśnie wróciliśmy mąż był zadowolony bardzo, aż miał lezke w oku impreza udana ale po kilku godzinach siedzenia już marzę o lezeniu

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Ela, super! Czekamy zatem na zdjęcie!

My dziś wieczorem idziemy do teatru tylko trochę się niepokoje, bo pobolewa mnie brzuch jak na okres. Jak nie minie do poniedziałku to pewnie umowie się na środę na wizytę, żeby sprawdzić czy tam z szyjka nic się nie dzieje.
Nie pamiętam kiedy ostatni raz byłam w teatrze, chyba w szkole średniej trzeba by to nadrobić...
Nie nadwyrezaj się i odpoczywaj

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
A mocno?Bo.mi.się zdarza,ale jak.narazie to.lekko

Ela super z tym usg???

Camelitos jeśli.można zapytać,czym.zajmujesz się zawodowo?

Bursztynku syn był trochę smutny,jak wrócił.
Poluś pewnie ze można zapytać pracuje w firmie dystrubuujacej wodę i kawę na kierowniczym stanowisku coś innego niż muzyka tak naprawdę moja przygoda z muzyką tak na poważnie zaczęła się po komunii, wymyśliłam sobie ze za hajs który dostałam kupię sobie rower i keyboard i tak poszło

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Cytat:
Cześć Dziewczęta. Ellaaa współczuje nieprzespanej nocy. Mam nadzieje ze to jednorazowo jedynie.
Camelitos to masz muzykalna dusze!

Pojechaliśmy kupic ostatnie brakujące ciuszki. Sporo tego. Mamy juz brakujące śpiworki. Wczoraj zamówiłam ten materacyk profilowany a dzis chce ten bujaczek babybjorn. Dziewczyny nie wiem czy widzialyscie... oni maja takie z grubszej tkaniny albo takie przewiewne, przepuszczające powietrze z dziurkami. Ktory wybrac???
Nie wiem czy na dołączonym zdjeciu widać rozńice???
Załącznik 7533151Załącznik 7533156
Ja bym wybrała ten przewiewny mimo wszystko

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Cytat:
Dziewczyny meldujemy się po USG 4D mega jestem zadowolona, bo badanie trwało dobre 25min lekarz wszystko posprawdzał, pomierzył. Więc jak za darmo to naprawdę super martwi mnie tylko trochę waga małego, bo ma 1,300 a na ostatniej wizycie miał 1030 tak więc przybrał tylko 270g w miesiąc.. zobaczymy jak to się pokryje z badaniem i waga u gin we wtorek Wasze dzieciaczki już niektóre mają 2kg a mój taka drobinka wychodzi, a u nas 30t4d. No zobaczymy, najwyżej będzie szczuplutki, wszystko rośnie proporcjonalnie i to jest ważne mamy duuużo zdjęć na pamiątkę Załącznik 7533191

Jakie słodziak i w końcu się nie ukrył przed fociami

Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-13, 05:19   #3067
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny meldujemy się po USG 4D mega jestem zadowolona, bo badanie trwało dobre 25min lekarz wszystko posprawdzał, pomierzył. Więc jak za darmo to naprawdę super martwi mnie tylko trochę waga małego, bo ma 1,300 a na ostatniej wizycie miał 1030 tak więc przybrał tylko 270g w miesiąc.. zobaczymy jak to się pokryje z badaniem i waga u gin we wtorek Wasze dzieciaczki już niektóre mają 2kg a mój taka drobinka wychodzi, a u nas 30t4d. No zobaczymy, najwyżej będzie szczuplutki, wszystko rośnie proporcjonalnie i to jest ważne mamy duuużo zdjęć na pamiątkę Załącznik 7533191

Piękny profil, rany, już taki normalny bobasek z wagą to wiesz jak jest... jeden pomiar złapią inaczej i już waga się zmienia . Poza tym u mnie jak w czwartek wyszło 1361g to wskazywało na wiek ciąży 30+3 więc taka waga to chyba norma dla tego okresu .

Dziś chyba ja się witam pierwsza

Stary 2018-05-13, 05:42   #3068
pola25
Zakorzenienie

MalaGosia ja dzisiaj druga! Co się ze mną dzieje,obudziłam się 5.30Jestem już po śniadaniu!

Elcia piękne zdjęcia.Wagą się nie przejmuj. Mój syn niby od 36 tyg nic nie rósł,miał mieć 3kg ( 2 usg to potwierdzało) a urodził się 3580, po prostu miał tylko 53 cm i stąd te wymiary.

Aniama miałaś intensywny dzień. Jakie ciasto upichciłaś?

Camelitos super,że mąż zadowolony

Karolina jak zawsze bardzo smakowicie wygląda

Folinka super,że sie odezwałaś!

Norka właśnie co do naszych zakupów to ciężko przewidzieć,nie wiemy tak naprawdę ,jakie duże dzieci będą, pogoda jest zagadką...

Ovejta jak było w teatrze?

Dziewczyny kupujecie rożek i kokon czy tylko albo rożek albo kokon???
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-13, 06:36   #3069
MalaGosia88
Zakorzenienie

Pola my jak zwykle w weekendowej czołówce
Co do pytania: mam tylko dwa rożki i już nie będę nic dokupywać .

Stary 2018-05-13, 06:40   #3070
madziara889
Zakorzenienie

Hej. Dzisiaj ja trzecia.

Elaa świetne zdjęcia brzdąca

Coś mi apka znów nawala i nie informuje o nowych postach.

My u teściów, wczoraj robiliśmy grila i opijaliśmy męża awans. To chyba moje ostatnie nocowanie tutaj przed porodem, za tydzień nie przyjeżdżamy, za dwa tygodnie idziemy na komunię, a później już czerwiec i koniec z takimi podróżami.

Wczoraj kupiłam kiecke w lidlu i nawet nie zamierzam czegoś innego szukać na komunię, bo cała reszta też nie będzie jakoś super elegancko poubierana.

---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ----------

Pola ja mam trzy rożki po młodej i nic więcej nie dokupuję.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-13, 07:08   #3071
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Ja szukam kocyka na lato. Minky jest dla mnie za ciężkie na tą porę. Kupię, ale na jesień /zimę

Nie no, też nie chcę minky na lato, udusić się można pod tym.

Cytat:
Tak ja planuję wełniany, oo taki Załącznik 7533251

Zapisane Eluś Ale tak jak synek Asiaczka, mój mąż też jest alergikiem i obawiam się, że kontakt z wełną w domu może źle na niego wpływać. Żadnych dywanów nie mamy, tylko jeden nieduży, od mojej strony łóżka.

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
tak, ale tylko salon i sypialnię. Przedpokój i sufit w łazience będzie robiony w przyszłym tygodniu + bejcowanie drzwi i parapetów. Cieszę się, że idziemy z tym do przodu

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

zawsze można dokupić obicie dodatkowe jak uznacie, że lepiej ten pełny, a nie siateczkowy
Cieszę się razem z Tobą Taki remoncik, odświeżenie na pewno cieszy i wprowadza pewną nowość do życia.

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Kochana ukulele z Lidla bo stwierdziliśmy że jak nam nie pójdzie ta nauka to nie będzie szkoda hajsu

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Właśnie wróciliśmy mąż był zadowolony bardzo, aż miał lezke w oku impreza udana ale po kilku godzinach siedzenia już marzę o lezeniu

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Nie pamiętam kiedy ostatni raz byłam w teatrze, chyba w szkole średniej trzeba by to nadrobić...
Nie nadwyrezaj się i odpoczywaj

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Poluś pewnie ze można zapytać pracuje w firmie dystrubuujacej wodę i kawę na kierowniczym stanowisku coś innego niż muzyka tak naprawdę moja przygoda z muzyką tak na poważnie zaczęła się po komunii, wymyśliłam sobie ze za hajs który dostałam kupię sobie rower i keyboard i tak poszło

Ja bym wybrała ten przewiewny mimo wszystko

Jakie słodziak i w końcu się nie ukrył przed fociami

O Cami, nie chcesz mnie zatrudnić? Mamy panią Kierownik, super! Dystrybuujecie wodę i kawę? A co z wielbłądzim mlekiem czekoladowym?

Ja kupuję tylko jeden rożek, mam nadzieję, że starczy.

Jak mnie głowa boliiiii, masakra.. Muszę tabletkę wziąć..

Blanka, ten wafel co pokazywałaś, to ile płacisz za ten kawałek 68x100?

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-13, 07:08   #3072
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Pola my jak zwykle w weekendowej czołówce

Stary 2018-05-13, 07:10   #3073
norka93
Wtajemniczenie

Blanko, z tego co pamiętam, to Ty bierzesz SlowMag, takie cuś przeczytałam, może Cię to zainteresuje. IMG_20180513_080903.jpeg

Stary 2018-05-13, 07:11   #3074
pola25
Zakorzenienie

Madziara, Norka

Norka
a może napij się szklanki wody?
Stary 2018-05-13, 07:27   #3075
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Madziara, Norka

Norka
a może napij się szklanki wody?
Wstałam z łóżka, rozruszałam się i jakby mniej dudni, wodę staram się pić cały czas, dziękuję Nie cierpię tego uczucia z przepicia wodą, bleh.. To od wczoraj boli, może migrenowy? No i chyba zaczęłam doświadczać stawiania się brzucha, tylko dziwne, że w fazie odpoczynku, jeszcze rano w łóżku. A może to dzidzia się wypycha? Ale chyba jednak to nie ona, skoro z całego brzucha robi mi się taka twarda jakby kulka?

Stary 2018-05-13, 07:30   #3076
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Wstałam z łóżka, rozruszałam się i jakby mniej dudni, wodę staram się pić cały czas, dziękuję Nie cierpię tego uczucia z przepicia wodą, bleh.. To od wczoraj boli, może migrenowy? No i chyba zaczęłam doświadczać stawiania się brzucha, tylko dziwne, że w fazie odpoczynku, jeszcze rano w łóżku. A może to dzidzia się wypycha? Ale chyba jednak to nie ona, skoro z całego brzucha robi mi się taka twarda jakby kulka?
Może migrena.

Co do brzuszka ,to twardnienie,ja też mam jak leżę,macica sobie ćwiczy
Stary 2018-05-13, 07:34   #3077
MalaGosia88
Zakorzenienie

U mnie też ćwiczy niezależnie od pory dnia czy stanu wypoczęcia.

Stary 2018-05-13, 08:08   #3078
aniama6
Zadomowienie

Ale się wyspalam, jednak aktywny dzień na świeżym powietrzu mi służy. Pola pytałaś jakie ciasto - oczywiście z rabarbarem od Camelitos, tylko pół z rabarbarem a pół z mrożonymi malinami. Ze mnie żadna kucharka, wiec jak mam przepis wypróbowany to mecze cały czas. U mnie dziś trochę chłodniej, muszę się wybrać na dluzszy spacer bo widzę ze mi to służy. A tak to bez wielkich planów. Może coś pozamawiam z wyprawki. Co do rożków itp to jak narazie planuje być może 1 cienki jakiś najzwyklejszy np w smyku za grosze widziałam, a nad kokonem to myśle czy nam się przyda, bo podoba mi się, ale chyba jednak nie bardzo się przyda.

aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-13, 08:13   #3079
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Może migrena.

Co do brzuszka ,to twardnienie,ja też mam jak leżę,macica sobie ćwiczy
Cytat:
U mnie też ćwiczy niezależnie od pory dnia czy stanu wypoczęcia.

No to już wiem. Od którego tc robią KTG?

Dusi mnie troche i uciska jakby w prawym boku, pod żebrami i łopatką, zastanawia mnie co to może być? Miała tak któraś z Was?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-13, 08:21   #3080
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:

Zapisane Eluś Ale tak jak synek Asiaczka, mój mąż też jest alergikiem i obawiam się, że kontakt z wełną w domu może źle na niego wpływać. Żadnych dywanów nie mamy, tylko jeden nieduży, od mojej strony łóżka.

Cieszę się razem z Tobą Taki remoncik, odświeżenie na pewno cieszy i wprowadza pewną nowość do życia.

O Cami, nie chcesz mnie zatrudnić? Mamy panią Kierownik, super! Dystrybuujecie wodę i kawę? A co z wielbłądzim mlekiem czekoladowym?

Mleka czekoladowego wielbladziego jeszcze nie mamy w ofercie

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:

Dusi mnie troche i uciska jakby w prawym boku, pod żebrami i łopatką, zastanawia mnie co to może być? Miała tak któraś z Was?
Ja tak miałam raz jak mi się mała ułożyła na aorcie i ja ucisnela mało wtedy nie zemdlalam

Stary 2018-05-13, 08:23   #3081
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Mleka czekoladowego wielbladziego jeszcze nie mamy w ofercie

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Ja tak miałam raz jak mi się mała ułożyła na aorcie i ja ucisnela mało wtedy nie zemdlalam

No nie strasz, ja do kościoła zaraz jadę.. Ruchliwa jest na ten moment, chyba muszę się pogibać, żeby ją przesunąć.

Stary 2018-05-13, 08:24   #3082
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Ale się wyspalam, jednak aktywny dzień na świeżym powietrzu mi służy. Pola pytałaś jakie ciasto - oczywiście z rabarbarem od Camelitos, tylko pół z rabarbarem a pół z mrożonymi malinami. Ze mnie żadna kucharka, wiec jak mam przepis wypróbowany to mecze cały czas. U mnie dziś trochę chłodniej, muszę się wybrać na dluzszy spacer bo widzę ze mi to służy. A tak to bez wielkich planów. Może coś pozamawiam z wyprawki. Co do rożków itp to jak narazie planuje być może 1 cienki jakiś najzwyklejszy np w smyku za grosze widziałam, a nad kokonem to myśle czy nam się przyda, bo podoba mi się, ale chyba jednak nie bardzo się przyda.

też muszę to ciasto wypróbować
i po dłuższych spacerach również lepiej śpię, a dodatkowo wtedy jestem mniej rozchwiana emocjonalnie i łatwiej mi samej ze sobą wytrzymać

witam niedzielnie
jakie plany macie dziewczyny?
Stary 2018-05-13, 08:24   #3083
norka93
Wtajemniczenie

Aj, to chyba nie to, bo kłucie biegnie jednak tuż po prawej stronie kręgosłupa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-13, 08:25   #3084
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
No nie strasz, ja do kościoła zaraz jadę.. Ruchliwa jest na ten moment, chyba muszę się pogibać, żeby ją przesunąć.
No musisz mnie się tylko raz tak zdarzyło że się ułożyła aż tak niefortunnie ale to raczej jej sprawka jak Ci duszno

Stary 2018-05-13, 09:15   #3085
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

60zl.
Cytat:
Blanko, z tego co pamiętam, to Ty bierzesz SlowMag, takie cuś przeczytałam, może Cię to zainteresuje. Załącznik 7533411
Ja już dawno nie biorę slowMag
Za słaby byl dla mnie.
I najsmieszniejsze jest to, że ani slow mag, ani magne b6 które są lekiem na mnie nie działały, za to magnezin który jest suplementem dziala na mnie idealnie...

No i slowmag i magne b6 maja w 1tabl. 65/75mg magnezu a magnezin ma 125mg magnezu... Więc biorąc 6x dziennie slowmag biorę tylko 450mg na dobe a magnezin 750mg.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-13, 09:21   #3086
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
60zl.Ja już dawno nie biorę slowMag
Za słaby byl dla mnie.
I najsmieszniejsze jest to, że ani slow mag, ani magne b6 które są lekiem na mnie nie działały, za to magnezin który jest suplementem dziala na mnie idealnie...

No i slowmag i magne b6 maja w 1tabl. 65/75mg magnezu a magnezin ma 125mg magnezu... Więc biorąc 6x dziennie slowmag biorę tylko 450mg na dobe a magnezin 750mg.

zapamiętam, bo mnie dzisiaj w nocy złapał skurcz w łydce wstałam sikać i puścił ale to chyba dlatego, że wczoraj się na tym słońcu napociłam i jak na mnie to mniej piłam zwiększę dawkę magne b6 do 2x4 i zobaczę
Stary 2018-05-13, 09:37   #3087
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:

Od 37 tc.

My jeszcze u teściów, dziadek bawi się z Ewką, a ja leżę i odpoczywam.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-13, 10:33   #3088
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Piękny profil, rany, już taki normalny bobasek z wagą to wiesz jak jest... jeden pomiar złapią inaczej i już waga się zmienia . Poza tym u mnie jak w czwartek wyszło 1361g to wskazywało na wiek ciąży 30+3 więc taka waga to chyba norma dla tego okresu .

Dziś chyba ja się witam pierwsza

Dziękuję Gosiu termin z racji wielkości małego wczoraj wyliczył tydzień później ale mówił żeby się nie martwić. Jakby się dwa tygodnie przesunął to wtedy trzeba obserwować
Cytat:
MalaGosia ja dzisiaj druga! Co się ze mną dzieje,obudziłam się 5.30Jestem już po śniadaniu!

Elcia piękne zdjęcia.Wagą się nie przejmuj. Mój syn niby od 36 tyg nic nie rósł,miał mieć 3kg ( 2 usg to potwierdzało) a urodził się 3580, po prostu miał tylko 53 cm i stąd te wymiary.

Aniama miałaś intensywny dzień. Jakie ciasto upichciłaś?

Camelitos super,że mąż zadowolony

Karolina jak zawsze bardzo smakowicie wygląda

Folinka super,że sie odezwałaś!

Norka właśnie co do naszych zakupów to ciężko przewidzieć,nie wiemy tak naprawdę ,jakie duże dzieci będą, pogoda jest zagadką...

Ovejta jak było w teatrze?

Dziewczyny kupujecie rożek i kokon czy tylko albo rożek albo kokon???
Kochana ja mam już kokon, a rożek mam od siostry, która sama nie zdążyła go użyć. Tak więc nie wiem czy nam się przyda
Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Hej. Dzisiaj ja trzecia.

Elaa świetne zdjęcia brzdąca

Coś mi apka znów nawala i nie informuje o nowych postach.

My u teściów, wczoraj robiliśmy grila i opijaliśmy męża awans. To chyba moje ostatnie nocowanie tutaj przed porodem, za tydzień nie przyjeżdżamy, za dwa tygodnie idziemy na komunię, a później już czerwiec i koniec z takimi podróżami.

Wczoraj kupiłam kiecke w lidlu i nawet nie zamierzam czegoś innego szukać na komunię, bo cała reszta też nie będzie jakoś super elegancko poubierana.

---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ----------

Pola ja mam trzy rożki po młodej i nic więcej nie dokupuję.

Dziękuję
Cytat:

Rozumiem Norciu, z alergią nie ma dyskusji. U nas nie ma problemu, więc na razie mogę sobie pozwolić

My już po kościółku, jeszcze był przyjemny chłodek, ale już słoneczko się rozkręca.. nawet się dziś wyspałam, była cisza

W sumie nie mamy planów jeszcze na dziś, może kawka u teściowej i jakieś lody?

miłej niedzieli!

Stary 2018-05-13, 10:35   #3089
folinka
Zadomowienie

ithi, witaj, rozgość się

Cytat:
U nas w Szkocji tez jest podobnie chociaz jedynie w Szkocji w Anglii, walii i Irlandii nie ma tego ale mozna obejrzeć kilka filmików zdać egzamin (bardzo łatwe pytania) i zapłacić 8$ za przesylke. I ja tak wlasnie zrobiłam i dostanę w ciagu 2-4 tygodni . Folinka jak chcesz to daj znać podam Cj stronę gdzie to zrobic.
Załącznik 7530876
Nieee, wiesz, chyba podziękuję za taką rewelację

Jeszcze z takich drobiazgów, co pamiętam...

zua, czy Ty nie byłaś z tych chudzinek na wątku raczej? To zupełnie normalne, że pupa też coś urośnie w ciąży! Nie smutaj W takich rozpiskach ile kg przypada na co w ciąży, wiesz, ile dziecko, ile wody, łożysko, itd, to chyba zwykle 2-3 kg są ujęte na dodatkowy tłuszczyk dla mamy - natura nas zabezpiecza, żebyśmy miały zapas na czas kp

A odnośnie opieki ciążowej i w ogóle zdrowotnej w UK, to muszę stanąć w obronie, że ja nie narzekam, nigdy nie miałam takich problemów o jakich stereotypowo się mówi typu, że na wszystko tylko paracetamol dadzą albo że do 12 tc i tak nic nie zrobią. Zawsze mnie to dziwi. W przychodni czy wszelakie ulotki trąbią, żeby zapisać się do położnej, jak tylko dowiesz się o ciąży, a do tego czasu to faktycznie lekarz rodzinny sprawuje opiekę. Z Lidką miałam na początku silniejsze bóle brzucha, które mnie niepokoiły. W 8 tc byłam u rodzinnego, to miałam od razu umówione USG w szpitalu i zwolnienie...
folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-13, 11:06   #3090
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny!
Podczytywalam Was ale tak z doskoku, bo mialam intensywne ostatnie dni- grille, sprzątanie, spotkania z rodziną. Wiec nie odniosę sie do wszystkich...
Elaa piękny ten Twój Dzieć! Ja chyba nie będę miec takich zdjęć- moja prowadząca nie ma 3D a na prenatalnych też nie robili.
Norka mnie w czwartek i piątek bolala głowa. Mysle ze to na zmiane pogody, albo bo ostatnio wspomnialam, ze dawno mnie glowa nie bolała...

Rożek kupilam za ok. 20zl na hibiworld i myślę ze na chwile obecną to mi wystarczy. Kokon zazycze sobie od znajomych

Ktoś pytal o kocyki z lullalove. No ja mam ten bambusowy tkany caloroczny i jest fajny, w dotyku taki sliski i chodny ale grzeje też jeżeli sie nim przykryjesz. Jedynie co mnie martwi, to jego waga- jest dość ciężki i nie wiem czy Malenstwu będzie wygodnie pod nim...
U mnie Mały wierci się i czuję nie raz taki ucisk na kosci biodrowej po prawej stronie (czy może na kolcu tej kości, nie znam sie )

Dzisiaj idziemy odwiedzic kolejnego znajomego i jego 2tygodniową córeczkę!

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości