Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-12, 16:58   #3031
pola25
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Norka też sporo.potrzebuje,a i siły oraz energii mam.mniej.Ewentualnie jakieś sprawy wolę zalatwic rano.

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Cześć, a mnie nie było za bardzo w ciągu ostatnich dwóch dni, czytam Was z doskoku. Ale u mnie remontów ciąg dalszy i teraz jest sporo do ogarniania.
A u mnie Norka też ostatnio zauważyłam zapotrzebowanie na sen jak w pierwszym trymestrze. Za to w nocy nie mogę spać, młody mi szaleje rozpycha się i kopie albo latam siku, a w dzień koło 13-14 jakiś kryzys łapię i drzemię nawet do dwóch godzin i to ledwo się podnoszę.

Teraz lecę w końcu zamontowana szafa i mogę rozłożyć swoje rzeczy , a niedługo dowiozą komodę dla małego <3.
Fajnie,że remonty.posuwają.się do.przodu!
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-12, 17:02   #3032
norka93
Wtajemniczenie

Naprawdę Dziewczyny? No to pocieszacie! Chociaż u mnie to wygląda tak, że przykładowo dzisiaj zasnęłam po 2:30, mąż mnie obudził po 8, zasnęłam ok. 10 i obudziłam po 13. Masakra jakaś.. Ale to chyba przez te późne chodzenie spać. Muszę pójść po rozum do głowy, bo tak być nie może, ale co mam robić, kiedy co drugi dzień jestem sama? Ileż można sprzatać, spacerować, itd.

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-12, 17:04   #3033
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Naprawdę Dziewczyny? No to pocieszacie! Chociaż u mnie to wygląda tak, że przykładowo dzisiaj zasnęłam po 2:30, mąż mnie obudził po 8, zasnęłam ok. 10 i obudziłam po 13. Masakra jakaś.. Ale to chyba przez te późne chodzenie spać. Muszę pójść po rozum do głowy, bo tak być nie może, ale co mam robić, kiedy co drugi dzień jestem sama? Ileż można sprzatać, spacerować, itd.
Pisz więcej.na wizażu

A macie wiekszy apetyt?
Stary 2018-05-12, 17:56   #3034
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Pisz więcej.na wizażu

A macie wiekszy apetyt?
Postaram się Ale i tak sporo siedzę przy tym nieszczęsnym sprzęcie, aj.. Nie zauważyłam u siebie większego apetytu, ale u mnie dzisiaj 28+2, tak więc.. Dreptam za Wami.

Stary 2018-05-12, 18:44   #3035
KarolinaK
Zakorzenienie

Cześć Dziewczęta. Ellaaa współczuje nieprzespanej nocy. Mam nadzieje ze to jednorazowo jedynie.
Camelitos to masz muzykalna dusze!

Pojechaliśmy kupic ostatnie brakujące ciuszki. Sporo tego. Mamy juz brakujące śpiworki. Wczoraj zamówiłam ten materacyk profilowany a dzis chce ten bujaczek babybjorn. Dziewczyny nie wiem czy widzialyscie... oni maja takie z grubszej tkaniny albo takie przewiewne, przepuszczające powietrze z dziurkami. Ktory wybrac???
Nie wiem czy na dołączonym zdjeciu widać rozńice???
ImageUploadedByWizaz Forum1526147055.533293.jpgImageUploadedByWizaz Forum1526147066.030572.jpg
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-12, 18:47   #3036
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczęta. Ellaaa współczuje nieprzespanej nocy. Mam nadzieje ze to jednorazowo jedynie.

Pojechaliśmy kupic ostatnie brakujące ciuszki. Sporo tego. Mamy juz brakujące śpiworki. Wczoraj zamówiłam ten materacyk profilowany a dzis chce ten bujaczek babybjorn. Dziewczyny nie wiem czy widzialyscie... oni maja takie z grubszej tkaniny albo takie przewiewne, przepuszczające powietrze z dziurkami. Ktory wybrac???
Załącznik 7533151Załącznik 7533156
Karolinko, ja wybrałabym te przewiewne. Chyba że u Was jest notorycznie zimno?

Stary 2018-05-12, 18:57   #3037
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Karolinko, ja wybrałabym te przewiewne. Chyba że u Was jest notorycznie zimno?

No niestety. Lata wcale nie mamy. Bez swetra to nie wyjde z domu.
Kupiłam małemu jedna pare krótkich spodenek zastanawiam sie tylko po co

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-05-12, 18:59   #3038
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Jak u WasWas zimno,to grubszy
Stary 2018-05-12, 19:02   #3039
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
A w domu jak? Też zimniej? Jeśli tak, to weźcie grubszy, chociaż nie wiem jak będzie z potliwością dziecka, jaki to materiał ten grubszy? Bo dziecko można po prostu cieplej ubrać.

Stary 2018-05-12, 19:32   #3040
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

Załącznik 7533151Załącznik 7533156
na waszym miejscu brałabym ten grubszy też sama nad nim myślę, bo bardziej podoba mi się ten pikowany materiał niż siatka, choć jasno szary jest tylko siateczkowy i mam zagwozdkę

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Jakie fajne

Ja ostatnio wylicytowałam 2 opaski dla małej na aukcjach organizowanych na leczenie dziewczynki w Niemczech z połową serca kuzynka miała mi je odebrać i dzisiaj je dostanę to też pokażę foto

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Tak, w sumie obydwoje z moim mężem jesteśmy po szkole muzycznej

Ja gram na keyboardzie, pianinie i gitarze
Chociaż zawsze chciałam na saksofonie się nauczyć ale jakoś tak wyszło że nie było na to czasu

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
wow! zazdroszczę
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-12, 19:36   #3041
Elaaaa
Wtajemniczenie

Dziewczyny meldujemy się po USG 4D mega jestem zadowolona, bo badanie trwało dobre 25min lekarz wszystko posprawdzał, pomierzył. Więc jak za darmo to naprawdę super martwi mnie tylko trochę waga małego, bo ma 1,300 a na ostatniej wizycie miał 1030 tak więc przybrał tylko 270g w miesiąc.. zobaczymy jak to się pokryje z badaniem i waga u gin we wtorek Wasze dzieciaczki już niektóre mają 2kg a mój taka drobinka wychodzi, a u nas 30t4d. No zobaczymy, najwyżej będzie szczuplutki, wszystko rośnie proporcjonalnie i to jest ważne mamy duuużo zdjęć na pamiątkę IMG_20180512_202746-780x1040.jpg

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-12, 19:45   #3042
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Ela, super! Czekamy zatem na zdjęcie!

My dziś wieczorem idziemy do teatru tylko trochę się niepokoje, bo pobolewa mnie brzuch jak na okres. Jak nie minie do poniedziałku to pewnie umowie się na środę na wizytę, żeby sprawdzić czy tam z szyjka nic się nie dzieje.
i jak spektakl?

Witam się wieczornie dzisiaj wyskoczyliśmy na wycieczkę do Krakowa, ale tłum ludzi i upał nas szybko wygonił - zaliczyliśmy szybki spacer, obiad i lody po powrocie dalej ogarniamy mieszkanie i zaraz zabieramy się za skręcanie łóżeczka akurat mam 2 miesiące do terminu dość wcześnie, ale będzie tylko stało z zafoliowanym materacem w środku. Przynajmniej zobaczę ile miejsca zajmuje i jakie ramki dokupić jeszcze półkę nad przewijak zrobimy sznurkową aby pasowała do salonu

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny meldujemy się po USG 4D mega jestem zadowolona, bo badanie trwało dobre 25min lekarz wszystko posprawdzał, pomierzył. Więc jak za darmo to naprawdę super martwi mnie tylko trochę waga małego, bo ma 1,300 a na ostatniej wizycie miał 1030 tak więc przybrał tylko 270g w miesiąc.. zobaczymy jak to się pokryje z badaniem i waga u gin we wtorek Wasze dzieciaczki już niektóre mają 2kg a mój taka drobinka wychodzi, a u nas 30t4d. No zobaczymy, najwyżej będzie szczuplutki, wszystko rośnie proporcjonalnie i to jest ważne mamy duuużo zdjęć na pamiątkę Załącznik 7533191

cudny jest
tak, najważniejsze, że proporcjonalnie rośnie a każdy lekarz ma inny sprzęt stąd pewnie te rozbieżności. Nasz maluch niby w 30+1 miał 1556g, ale jest na wydruku napisane +/- 270g więc spora różnica może być
Stary 2018-05-12, 19:50   #3043
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny meldujemy się po USG 4D mega jestem zadowolona, bo badanie trwało dobre 25min lekarz wszystko posprawdzał, pomierzył. Więc jak za darmo to naprawdę super martwi mnie tylko trochę waga małego, bo ma 1,300 a na ostatniej wizycie miał 1030 tak więc przybrał tylko 270g w miesiąc.. zobaczymy jak to się pokryje z badaniem i waga u gin we wtorek Wasze dzieciaczki już niektóre mają 2kg a mój taka drobinka wychodzi, a u nas 30t4d. No zobaczymy, najwyżej będzie szczuplutki, wszystko rośnie proporcjonalnie i to jest ważne mamy duuużo zdjęć na pamiątkę Załącznik 7533191

Ojej, jaki słodziaczek, Elu! Kochana, skoro rośnie proporcjonalnie, wszystko jest w porządku, to nie dawaj się żadnym czarnym myślom! Cudne zdjęcie, taka buziulka, też bym tak chciała, zazdraszczam.

Emmo, widzę, że wicie gniazdka idzie pełną parą. Ściany już pomalowane i obeschnięte czy coś ominęłam?

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-05-12 o 19:52
Stary 2018-05-12, 19:54   #3044
pozytywnaj
Zadomowienie

Eluś śliczny jest

Dziewczyny, ja też padam na twarz. Brzuch spory a roboty ciągle dużo... Na dodatek jak nie coś w domu, to koło domu obiad i tak schodzi...

DZIEWCZYNY, KTÓRE BRAŁY KOCYK Z LULLALOVE JAKI ON JEST? zadowolone? czym się różni od tych tańszych?

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-12, 19:56   #3045
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Eluś śliczny jest

Dziewczyny, ja też padam na twarz. Brzuch spory a roboty ciągle dużo... Na dodatek jak nie coś w domu, to koło domu obiad i tak schodzi...

DZIEWCZYNY, KTÓRE BRAŁY KOCYK Z LULLALOVE JAKI ON JEST? zadowolone? czym się różni od tych tańszych?

Pozytywna, a jak tan samopoczucie? Lepiej troszkę? Ja np. kcyka z Lullalove nie zamawiałam, a chodzi Ci o ten bambusowy czy jaki?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-12, 19:57   #3046
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Pozytywna, a jak tan samopoczucie? Lepiej troszkę? Ja np. kcyka z Lullalove nie zamawiałam, a chodzi Ci o ten bambusowy czy jaki?
o bambusowe

Psychicznie lepiej. Dużo mi dało,, wygadanie się wam

Stary 2018-05-12, 20:05   #3047
Elaaaa
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny !

Pozytywna ja żałuję, że nie wzięłam bambusowego z lullalove, a skusiłam się na mgiełkę w sumie też bambus, ale taki dla mnie mocno lichy za tą cenę. Dołożyłbym do tego bambusowego i przynajmniej na foto wygląda porządniej drugi raz wzięłabym kocyk

Stary 2018-05-12, 20:06   #3048
folinka
Zadomowienie

Cześć Kochane!
Melduję się, że żyję, ale stukacie tak pięknie, tyle mam do czytania, że Was przez cały tydzień nie dogoniłam.

Ja odfajkowałam kolejny punkt z mojej listy do zrobienia przed porodem - nareszcie wszystkie dziewczyńskie ubrania po Lidce wystawione, ponad 50 aukcji wystukałam
A z rzeczami dla Benia tak jak pisałam powoli dopinam ostatnie zakupy. Wczoraj kupiłam dwie wielkie paki Pampersów 1 i jedną 2, to gdzieś na pierwszy miesiąc będzie z głowy Za tydzień lub dwa jedziemy do Ikei po materac i niedługo będę już zaczynać prać i prasować.
Poza tym świętujemy całą rodzinką na różne miłe mniejsze i większe sposoby dwie okazje - 13tą rocznicę ślubu i urodziny Kaja, zaraz jeszcze piekę ulubiony placek tż.
Tak więc dni mi szybko lecą i nie miałam czasu nawet na czytanie czy szydełko

Cieszę się, że było tyle dobrych wieści z wizyt. Gratuluję wszystkim!

Wybaczcie, nie ma szans, żebym odpisała więcej. I jeszcze mnóstwo przede mną do czytania poza tym

guru witaj

folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-12, 20:14   #3049
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
o bambusowe

Psychicznie lepiej. Dużo mi dało,, wygadanie się wam

Śmiało wygaduj się więcej Po to właśnie jesteśmy. Ja to miałam dzisiaj lekkiego doła, bo dzień wolny męża, a od 9 do 13:30 nie było go w domu, bo szkoła, a potem nie było od 17 do 20:30 i teraz siedzi z bratem i wypełniają dziennik praktyk. Wczoraj pracował od 7 rano do 1:30 w nocy, a jutro powtórka - od 7 do 23, masakra. Ale to przez sezon komunijny. Ja nie wiem jak on to wytrzymuje, tak mi go szkoda...
Cytat:
Dzięki dziewczyny !

Pozytywna ja żałuję, że nie wzięłam bambusowego z lullalove, a skusiłam się na mgiełkę w sumie też bambus, ale taki dla mnie mocno lichy za tą cenę. Dołożyłbym do tego bambusowego i przynajmniej na foto wygląda porządniej drugi raz wzięłabym kocyk

A to ma być kocyk na jesień/zimę? Bo ja nie wiem czy kupować. Będę miała lekki kocyk bawełniany i pieluche bawełnianę, na zimę nie wiem co.. Na spacery to raczej zestaw z minky? Jak uważacie?

Stary 2018-05-12, 20:16   #3050
KarolinaK
Zakorzenienie

W domu mamy ciepło bo nadal grzejemy.
Mi tez podoba sie bardziej wizualnie ten pikowany jednak mysle ze ten przewiewny bardziej praktyczny. Tz tez mowi ze brać ten przewiewny. Zreszta zawsze mozna koc podłożyć a jednak lepiej jak bedzie przepływ powietrza bo jednak Pielucha i ubranie.

Nie wiem... musze to jeszcze przemyśleć albo więcej poczytac.
Stary 2018-05-12, 20:18   #3051
pozytywnaj
Zadomowienie

Ja szukam kocyka na lato. Minky jest dla mnie za ciężkie na tą porę. Kupię, ale na jesień /zimę

Stary 2018-05-12, 20:21   #3052
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Śmiało wygaduj się więcej Po to właśnie jesteśmy. Ja to miałam dzisiaj lekkiego doła, bo dzień wolny męża, a od 9 do 13:30 nie było go w domu, bo szkoła, a potem nie było od 17 do 20:30 i teraz siedzi z bratem i wypełniają dziennik praktyk. Wczoraj pracował od 7 rano do 1:30 w nocy, a jutro powtórka - od 7 do 23, masakra. Ale to przez sezon komunijny. Ja nie wiem jak on to wytrzymuje, tak mi go szkoda... A to ma być kocyk na jesień/zimę? Bo ja nie wiem czy kupować. Będę miała lekki kocyk bawełniany i pieluche bawełnianę, na zimę nie wiem co.. Na spacery to raczej zestaw z minky? Jak uważacie?
Hmm Kochana ja kupiłam ta mgiełkę z myślą tylko o lecie, bambus to raczej każdy na cieplejszy czas. Chyba, że się mylę, to poprawcie A na jesień/zimę siostra zapowiedziała, że kupi nam wełniany, którego sama zakup planowałam jakoś nie mam przekonania do minky, ale wiem, że u niektórych się sprawdza

Stary 2018-05-12, 20:24   #3053
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi tez podoba sie bardziej wizualnie ten pikowany jednak mysle ze ten przewiewny bardziej praktyczny. Tz tez mowi ze brać ten przewiewny. Zreszta zawsze mozna koc podłożyć a jednak lepiej jak bedzie przepływ powietrza bo jednak Pielucha i ubranie.

Też mimo wszystko brałabym ten przewiewny, zawsze można kocyk podłożyć czy cuś.
Cytat:
Ja szukam kocyka na lato. Minky jest dla mnie za ciężkie na tą porę. Kupię, ale na jesień /zimę

Jeśli urodzę w terminie, a Ty masz bliski mnie, co nie? To lato jakieś długie nie będzie. Może wystarczy kocyk bawełniany? Często czytam, że dzieciaki się rozkopują z tych kocyków i okryć, nie chcę za bardzo z nimi szaleć. Mam taki jeden śpiworek do spania, taki na ramiączkach z zakrytymi nózkami, nie wiem jak go nazwać, ale on jest polarowy i chyba będzie się mała pociła.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Hmm Kochana ja kupiłam ta mgiełkę z myślą tylko o lecie, bambus to raczej każdy na cieplejszy czas. Chyba, że się mylę, to poprawcie A na jesień/zimę siostra zapowiedziała, że kupi nam wełniany, którego sama zakup planowałam jakoś nie mam przekonania do minky, ale wiem, że u niektórych się sprawdza

Mi minky też się nie podoba, no ale co zamiast niego? Kocyk wełniany właśnie?

Stary 2018-05-12, 20:28   #3054
KarolinaK
Zakorzenienie

Elaaaa słodki maluszek!

Folinka gratulacje rocznicy!

Kto oglada eurowizje???

Tz zrobił dzis spaghetti bolognese. A ja w tym czasie brałam ciepła kąpiel . Jecie parmezan czy nie???
ImageUploadedByWizaz Forum1526153288.993643.jpg
Stary 2018-05-12, 20:29   #3055
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Też mimo wszystko brałabym ten przewiewny, zawsze można kocyk podłożyć czy cuś. Jeśli urodzę w terminie, a Ty masz bliski mnie, co nie? To lato jakieś długie nie będzie. Może wystarczy kocyk bawełniany? Często czytam, że dzieciaki się rozkopują z tych kocyków i okryć, nie chcę za bardzo z nimi szaleć. Mam taki jeden śpiworek do spania, taki na ramiączkach z zakrytymi nózkami, nie wiem jak go nazwać, ale on jest polarowy i chyba będzie się mała pociła.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Tak ja planuję wełniany, oo taki pol_pl_EFFIKI-KOCYK-DZIECIECY-SZARY-80x100-42360_3.jpg

Stary 2018-05-12, 20:35   #3056
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Też mimo wszystko brałabym ten przewiewny, zawsze można kocyk podłożyć czy cuś. Jeśli urodzę w terminie, a Ty masz bliski mnie, co nie? To lato jakieś długie nie będzie. Może wystarczy kocyk bawełniany? Często czytam, że dzieciaki się rozkopują z tych kocyków i okryć, nie chcę za bardzo z nimi szaleć. Mam taki jeden śpiworek do spania, taki na ramiączkach z zakrytymi nózkami, nie wiem jak go nazwać, ale on jest polarowy i chyba będzie się mała pociła.

na okres zimowy najlepsze moim zdaniem wełniane

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Tak ja planuję wełniany, oo taki Załącznik 7533251

śliczny pamiętam jak o nim pisałyśmy - też mam do niego link zapisany
Stary 2018-05-12, 20:35   #3057
asiaczek
Zakorzenienie

Ja do wełny nie jestem w ogóle przekonana, bo może podrażniać niektóre dzieci. Ale ja to ja, mam w domu alergika to jestem spaczona z tego samego powodu nie lubię polarów,minky. Ale zimą czy jesienią brałam polarowy kocyk. W domu zaś przykrywam synka kołdrą albo kocykiem bawełnianym. Mam jeden z tańszych, z firmy Womar i gdy było chłodniej to go składałam na pół. Teraz jak jest gorąco to okrywam syna bambusem, wydaje mi się super na tę pogodę.

Następny maluszek u mnie rodzi się pod koniec lipca, więc na lato szczególnie nie liczę. Poza tym taki dzidziuś gdy dużo leży i śpi to jednak może być mu chłodno, zwłaszcza, że był przyzwyczajony do dużo wyższej temp.w brzuchu.

Elu, piękny malec i super zdjęcie, takie wyraźne.

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-05-12, 20:38   #3058
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojej, jaki słodziaczek, Elu! Kochana, skoro rośnie proporcjonalnie, wszystko jest w porządku, to nie dawaj się żadnym czarnym myślom! Cudne zdjęcie, taka buziulka, też bym tak chciała, zazdraszczam.

Emmo, widzę, że wicie gniazdka idzie pełną parą. Ściany już pomalowane i obeschnięte czy coś ominęłam?
tak, ale tylko salon i sypialnię. Przedpokój i sufit w łazience będzie robiony w przyszłym tygodniu + bejcowanie drzwi i parapetów. Cieszę się, że idziemy z tym do przodu

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:

zawsze można dokupić obicie dodatkowe jak uznacie, że lepiej ten pełny, a nie siateczkowy
Stary 2018-05-12, 20:40   #3059
asiaczek
Zakorzenienie

KarolinaK ja też bym się skłaniała do tego bardziej przewiewnego leżaczka.

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-05-12, 20:52   #3060
KarolinaK
Zakorzenienie

Emma a skąd wiesz ze mozna dokupic osobno materiał? Ja wiem ze go mozna zdejmować i prac ale nie widze zeby mozna kupic osobno...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości