|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
Hello Kobietki.
To jeszcze raz ja dzisiaj ![]() Nawet humorek mi sie poprawil. Jestem wlasnie w kafejce z Andym. On sobie cos szuka a ja skorzytsalam z okazji by do Was napisac ![]() Marticia masz racje, ze oni sa niedomyslni i juz mu powiedzialam, ze ja mam duze potrzeby, no i niby bedzie te lozkowe tez spelniam-zobaczymy . Chcialam Ci napisac, ze bardzo fajnie wygladasz na tych zdjeciach, bardzo mi sie podoba to w stroju kapielowym. tez lubie sobie poogladac swoje zdjecia sprzed ciazy, kiedy bylam szczupla. Tak za tym tesknie... Ale to, ze czuje coraz barzdiej dzidzie wynagradaz mi wszytsko ![]() MaladT mi dzisiaj noga spuchla w kostce jak bania. wiekszosc dnia dzisiaj spedzilam na sprzataniu i robieniu obiadu. Kazda noc musze spac z podniesiona noga do gory, mam taki specjalny klin na ktorym ja trzymam. Taki dodtakowy gadzet lozkowy ![]() Wiecie , ja strasznie nie lubie gotowac, no ale teraz to musez, bo Andy pracuje. Ale w niedziele on robil i jest w tym lepszy niz ja.Wersta masz sliczny brzusio i taki maly. Kasiulko super zakup, duzo tego masz ![]() Judiale dobrze, ze sie najadlas pysznosci Ja ide na weselisko w czrwcu i mam nadzieje, ze bede miala sily. No bo wkoncu swiadkiem mam byc.A ja bylam w sobote na imprezie i troche nawet tanczylam. troche mi bylo glupio z takim duzym brzuchem, ale znajomym Andiego sie niby podobalam, poodbno wygladam jak boginia, ale ja w to nie wierze
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka, coś nam tempo pisania postów spadło
![]() Ciekawe jak ślub Leonki .. Mąż robi mi pranie mózgu, że Łucja to ładne imię. Mnie się podoba, ale muszę wymyślić jakieś rożsądne zdrobnienie, to może się zgodzę... MaladT, robię wirtualny masaż
|
|
|
|
#3063 |
|
Raczkowanie
|
Kobietki! Mam pytanko: mam upławy jasnozielone i żadnych innych objawów zastanawiam sie czy to cos groźnego czy nie?Odpiszcie czekam!
|
|
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor dziewczynki
Nie było mnie 3 dni na wizazu i co? 6 stron mi napukałyscie ale doczytałam do konca Weekend miałam zajety bo jak wiecie 2-dniowa imieninowa imprezka była. Na szczescie przezylam, wszystkim zarcie smakowalo i git ![]() Za to dzis byłam w Poznaniu miedzy innymi w sklepach "dzieciowych" i ciazowych. Jowiszku - byłam w Pati i Maks - fajny sklep, duzy wybor maja. Ale niestety nie znalazłam wozka dla siebie (a raczej dla dzidzi...) Wszystko jest wg mnie za ciezkie i nie dam rady wtargac tego na pietro. Wkurzyłam sie wiec na samym wstepie i zapowiedzialam mezowi ze wozek on kupuje Wypisze mu na kartce co bryka ma miec i niech szuka Byłam tez w Nivenie w Plazie i mimo, ze przymierzylam 3 pary ciazowych gatek to wyszlam z niczym...A juz musze sobie pierwsze spodnie kupic bo jak siedze to guzik mnie cisnie Jak zmierzylam M-ki to byly akurat ale balam sie ze sie jeszcze w dupsku poszerze i wtedy nie wejde. Pani oczywiscie zdziwiona wielkoscia mojego brzucha-sadzila ze jestem w 3 m-cu Phiiii..Oswiadczyla ze teraz co najwyzej brzuch mi urosnie bo jest taki maly ale dolne partie juz nie Jakos jej nie uwierzylam i przymierzyłam L-ki ale te z kolei za duze byly. Final znacie ![]() Anisia no ja mysle ze w koncu mnie nawiedzisz i sie obadamy alive Oswiadczam ze windy nie ma wiec z baniakami tarabanicie sie same Aaaa jeszcze dzisiaj se wymyslilismy z malzem ze spontanicznie jedziemy na majowy weekend w gory (Szklarska Poreba, Karpacz lub okolice) Tiaaa chyba palcem po mapie - zadnego noclegu nie mozna juz znalezc kurna Jutro robimy drugie podejscie ale marnie to wyglada..Dobra zmykam do lozeczka - dobranoc |
|
|
|
#3065 |
|
Wtajemniczenie
|
z tego co wiem to wszystko bylo ok oprocz faktu, ze sie spoznili... ale i tak pojawili sie wczesniej niz swiadkowie, ktorzy w pojechali do innego urzedu stanu cywilnego
poza tym to moja mama rozpacza, ze nie ma juz dzieci haha a ja ja pocieszam, ze w sumie juz jestesmy za starzy zeby sie tak rozczulac i lepiej niech oszczedza sily na dwojke wnukow .... bo w koncu za 3 miesiace bedzie podwojna babcia
|
|
#3066 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Mowilam, ze wredna jestem....
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No dokladnie. |
|||
|
|
|
#3067 |
|
Wtajemniczenie
|
A poza tym Kasiulko, to super ta wyprawka, ktora kupilas na necie, takie slodkie te ciuszki ! Z reszta wszytski ciuszki ktore tu wklejacie drogie Panie sa cudne.
U mnie odbylo sie wreszcie wielkie sprzatanie. Zagonilam meza z jego bratem do mycia okien i innych ciezszych prac, ale sama tez sie niezle narobilam, teraz leze i odpoczywam. Gino daje znac, ze zyje....tylko czemu tak mocno ?????? |
|
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
Czołem baby!
![]() W gliwicach leje jak z cebra, a mowili ze bedzie pikna pogoda czego za oknem nie widac No dobra, do rzeczy ![]() Kasiulka, ciuszki sa super duzo rozowosci, ale to plus, bo sprawia ze ubranka sa sliczne ![]() Ty maniaczko Ty ... Olcia bedzie miala super mamcie, co to ja bedzie ciuszkowo rozpieszczac ![]() Wersto, Dynia z usmiechem wyglada git Przyznam ze Pani plodzianka ma fajny nochalek (czyt. pepek) ![]() Taka Sobie, daj znac jak tam glukozowe wyniki Ja wczoraj lecialam do gina, ale niestety cos mu wypadlo i wczoraj nie przyjmowal, niby dzis wyjatkowo przyjmuje za wczoraj, ale ze mi sie dzis nie chce leciec ponownie do gienia to skocze sobie jutro ![]() Mała75, ja tam dynie wtargam na kazde pietro, bo czasem robie sobie piesza wedrowke z dyniolem po schodach w pracy zamiast winda ![]() No a moje kochane dziecie, czadzi w brzuchu rowno, Poulette tez sie czasem zastanawiam czemu tak mocno.. ale wyglada na to ze procz tego ze obrasta deczko w tluszczyk to i w sile ![]() A wiecie co? Jestem w 30 tyg! jeszcze 10 tyg i bedzie zrzut
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
Mała apropos zakupów to chyba tu się nie chwaliłam (bo nie ma czym), ale rybaczki M z 9fashion wczoraj zostały odesłane do sklepu. niby weszłam, ale krój obicsły i wyglądałam nieciekawie
zaproszona się czuję, a jakże jeśli tylko spotykacie się przed tzw. zrzutami Wersta czekam na fotką torebki ![]() Kristi i ja trzymam kciuki, odezwij się jak już będziecie w domu ![]() p.s. kiedyś głośno się tu zastanawiałam czy kupić gruchę do nosa czy fridę. otóż już 2 znajome zdecydowanie przekonują do fridy, nawet jeden sprzedawca z allegro odradzał mi gruszkę tak więc ja ją kupię u siebie w aptece |
|
|
|
#3070 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja przeprowadziłam się do bloku na 4 piętro. Oczywiście windy cholera brak. I wczoraj stwierdziłam (wracając z miasta), że ze mną już jest źle. Myślałam, że ducha wyzionę na tych schodach, a przecież jestem miesiąc do tyłu za Tobą. W ogóle załamałam się wczoraj tak, że sobie popłakać musiałam. Figura figurą, myślę, że nie będzie większych problemów z powrotem do dawnego wyglądu, ale ta kondycja ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3071 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Od piatku nie miałam czasu na wizaz, to dzis od 7 rano nadrabiałam zaległości w czytaniu. Miałam męczący weekend, najpierw piatek i sobota na studiach, wróciłam do domu o 21, zmęczona strasznie, jazda samochodem coraz bardziej mnie męczy, najchętniej zatrzymywałabym się co pół godziny, ale wtedy to zamiast dwóch godzin jechałabym cztery Jak wróciłam to jeszcze pomagalam teściowej szykować wielką imprezę, bo w niedziele było 35- lecie ich małżeństwa, więc dom pelen ludzi i roboty pełno. Ja jako dobra synowa spędzilam prawie cały dzień w kuchni pomagajac ile się da, ale dzięki temu strasznie boli mnie noga ![]() Wogóle to łączę się z tymi, które tęsknia za dawna figurą. Ja juz też nie wytrzymuje, wszystko mnie boli, wygladam jak slonica, nie podobam się sobie, nie mam się w co ubrać... eh, szkoda słów... Jowisz - jesli chodzi o czyszczenie noska, to podobno nie ma nic lepszego niz frida, moja kleżanka używa i jest zachwycona! Ja już tez kupiłam
|
|
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
Mówicie kryzys 7 miesiąca,a co ja mam powiedzieć!! Jak widzę fotkę Arturka to normalnie jestem posikana i stukam małą czy by juz nie chciała wyjść.Niestety nie ma odzewu więc uważam że Wiktorii jest u mnie bardzo dobrze.
Jutro mam od 8 egzamin z prawa międzynarodowego.Matko jakiego mam sztresa , a w piątek testy na prawku jeszcze gorszy stresior.Ale największą nagrodą będzie to,że w piątek ok 14 przyjeżdza po mnie mój tatus i jade już na długi weekend.Fakt odpoczac nie bardzo odpoczne,choć mam ochote dłużej posiedzeć na dworzu,bo niby na wsi mam warunki.Niestety będę musiała się pouczyć bo 6 i 7 maja mam egzaminy no cóż życie studenta jest ciężkie.A w najbliższą niedzielę jadę sobie do Koszalina do siostry.Laski walczące z siarą czy jak oglądacie zdjęcia dzieci to wam siara leci bardziej??? Matko mnie ostatnio w godzine patrzenia na fotkę Arturka cała wkładka laktacyjna zmokła
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
Zgadzam się, że ostatnio liczba postów zmalała zastraszająco więc kobiety poprawiać się Cieszę się babeczki, że ciuszki Wam się podobają, już nie mogę się doczekać kiedy będę ubierać Olcię w te wszystkie cuda MaładT współczuję Ci tej rwy a co do Arturka to doskonale Cię rozumiem, ja myślałam że skonam jak poszłam do koleżanki do szpitala w odwiedziny i zobaczyłam jej syneczka. Był prześliczny, poczułam że chciałabym mieć już moją Olę najlepiej, od razu, natychmiast i że nie mam już siły czekać. A tu Twoja siostra urodziła, więc uczucia są jeszcze silniejsze Leonka mam nadzieję, że nas wkrótce odwiedzi zda relację hihihi z tego co pisze Leleth to ślubik był z przygodami ![]() Dziewczyny a ile kosztuje taka frida i jak to ustrojstwo działa? Chyba muszę w wyszukiwarce poszperać
|
#3074 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kobietki.
Powiem Wam, ze ja teraz nie mam duzo czasu by wszytskie posty czytac i nie wiedzialam, ze Leonka miala slub . Szybko Wam to poszlo. Leonka jak bylo, zadowolona jestes? Czekam na jakies fotki. Jestem w szoku, ze tak szybko, no ale w sumie to na co mieliscie czekac.Mala, Jowisz mam nadzieje, ze sie spotkamy w czerwcu na jakim s pysznym deserku. Mala bylas w Starym Mlynku? Jak tak, to czy podobalo Ci sie? Kobietki mieszkajace nie w Polsce czy Wy tez mialyscie badana glukoze?? Mala super, ze wybieracie sie w gory. Uwielbiam Karpacz. Sosonowa ja rowniez prosze o masazyk ![]() Badetka jesli chodzi o te uplawy to ja jak narazie mam tylko biale i nie mam pojecia czy jasnozielone sa geozne, ale wydaje mi sie, ze to moze byc oznaka jakiegos stanu zapalnego. Najlepiej jak bys poszla do gin by Cie zbadala. Pozdrawiam. Laseczki czy Wy jestescie aktywne fizycznie? Bo ja juz 2,5 tygodnia nie bylam na basenie i martwie sie, ze nie sjetem aktywna. Troche mnie to deprymuje i sie martwie, ze przez to, ze mam taka przerwe bede jeszcze grubsza. Nie wiem ile juz waze bo nie mam tutaj wagi. Jutro sie moze dowiem kiedy bede miala USG. Brzuszek mam strasznie napiety. Wczoraj bylismy na zakupach, ale spozywczych, no i ja wkladalam do koszyka i wkladalam no i Andy sie nawet nie buntowal
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
hej Słonka
![]() Badetka idź do lekarza, masz stan zapalny napewno, tylko po prostu wewnątrz. Ja dokładnie z tym samym szłam a nic mnie nie swędziało i gienia od zaru powiedziała że mam stan zapalny. Leonka czekamy na foteczki i opowieści ![]() Maladt ja też tak mam, że jak myślę o Tymku, czy o nim gadamy, czy w ogóle cokolwiek z nim związanego to siara mi się wtedy uaktywnia. Dorbarq widzisz jak się wszystko fajnie ułożyło Wkładaj do koszyka wszystko na co tylko masz ochotę Ściskam CIę i trzymam kciuki by wszystko było super (jestem pewna, ze będzie) ![]() Do mnie przyszedł wózek ta spacerówka. Jest super, wygląda jak nowy ze sklepu, zrobiłam interes że ho ho. Czysciutki, żadnych śladów użytkowania z wyjątkiem kół na których wiadomo-bieżnika nie widać. Po prostu Cudo i to za jakie pieniądze ![]() Idę sobie kupić dzisiaj jakąś bluzkę na drugi dzień wesela, bo wiadomo, ze w tym samym nie wystąpię ![]() A dzisiaj wybieramy się za łowcy kropka B Uwielbiam tego gościa w żółtym sweterku Jest Boski!!!No nic, zmykam ogarnąć chałupkę
|
#3076 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobietki co tutaj taka cisza?
Co sie z Wami dzieje Kochane. Ale mis ei ciezko siedzi. przeszkadza mi tem moj brzusio i coraz trudniej mi sie zaklada skartpetki
|
#3077 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja musze niestety uciekac.
Milego dnia. papatki
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
dorbarku ja wogóle nie mam żadnej aktywności fizycznej.Czasem jak muszę to wychodze z domu i tyle.Męczę się strasznie.
Ja własnie dziewczynki po manicure i pedicure.Normalnie niemożliwe ale się nawet nie zmęczyłam.Zauważyłam jednak że lewą nogę robi mi się lepiej niz prawą.
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Basulka a może my sobie po długim weekendzie urządzimy mały meeting.No skoro Wielkopolska może to Toruń nie??? Np. pójdziemy na lody do PDT.Co Ty na to??
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
Jola w wolnej chwili cyknij fotki, pamiętam że też inglesinę kupiłaś - przypomnij tylko którą
|
|
|
|
#3081 |
|
Raczkowanie
|
No tak tylko ze tu w londynie nie ma ginekologa. A dała Ci cos na tez stan zapalny?
|
|
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a proszę tutaj jest kilka foteczek, muszą starczyć jak narazie![]() http://www.allegro.pl/item344525346_...inglesina.html Badetko dostałam atybiotyk
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
Badetka ale to na pewno śluz, zwykłe upławy?
nic ci się nie sączy ? mam na myśli nie daj boże wody płodowe w tym kolorze. nie masz tam na miejscu lekarza prowadzącego ? to na pewno jakieś zakażenie tak jak pisze Jola, ale to lekarz musi zdiagnozować. |
|
|
|
#3084 |
|
Raczkowanie
|
Witam w ten piękny, słoneczny dzień!
Tak Was podczytuje, to muszę w końcu cos napisać ![]() Tylko ze u mnie nic ciekawego sie nie dzieje - wszystko się układa i zaczynam być cała w nerwach, że w końcu coś się schrzani... Żadnej depresji, własciwie oprócz brzuszka (w konću przestał być płaski i go widać Wczoraj byłam na badaniach -wyniki mam idealne. Glukoze też jakoś przeźyłam. Na zakupkach dla siebie też kupuiłam fajne ciuchy - oprócz ciązowych spodni - bluzki kupuję w "normalnych" sklepach. Jest tak dobrze, że aż się boję, że ironia losu tu zadziała i będzie jakaś katastrofa... Jutro idę do ginka, ciekawe co powie. To dziwne, właściwie nigdy nie chciałam mieć dzieci, dopiero rok temu, juz po 30tce coś we mnie drgnęło, a teraz czuję, że mogłabym być zawsze w ciąży i już myślę o drugim dziecku
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
ja na swoje zapalenie mam krem i globulki Clotromatizolum lub Pimafucin.Używałam obu.Niestety to 2 jest na receptę.
|
#3086 |
|
Raczkowanie
|
Nie nic mi sie nie saczy tylko upławy jasnozielonkawe. Mam polożna ale jak wiecie tu nie ma badania ginekologicznego. Jutro ide na badabie moczu to chyba powinno cos wykazac. Boze przestraszyłyście mnie. Mam nadzieje ze bedzie okej! Dzieki za odpisanie!
|
|
|
|
#3087 |
|
Raczkowanie
|
Nie nic mi sie nie saczy tylko upławy jasnozielonkawe. Mam polożna ale jak wiecie tu nie ma badania ginekologicznego. Jutro ide na badanie moczu to chyba powinno cos wykazac. Boze przestraszyłyście mnie. Mam nadzieje ze bedzie okej! Dzieki za odpisanie!
|
|
|
|
#3088 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mniam mniam! Super pomysł!
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
basulka, moja bliźniaczko terminowa
oj dobijasz ludzi tą swoją super kondycją. Ładnie to tak? Pewnie brzusio masz malusi (nie przypominam sobie zdjęć, może przeoczyłam). Pozdrawiam |
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Kurna tak raz zaszelejemy ze zapamiętamy te lody do konca życia
Po drugie stwierdziłam,że muszę zacząć obżerać sie truskawkami,bo ja z Monią to nie damy rady bez nich,a wiadomo jak się karmi to nie można,więc stwierdzam ze musze sie ich przejesc by w lipcu nie jęczec widząc to cudo u mnie w ogródku.Oj cieżko bedzie sie oprzec ![]() Basulka to jeszcze sie zgadamy odnoscnie terminu.Tylko ty się dziewczyno pojawiaj i odzywaj.A ogólnie w której cześci Torunia mieszkasz??? Ja Gagarina.Bo jakby się okazało że blisko to może i jakieś spacery będziemy sobie fundować.Aha i jeszcze a gdzie moja droga chcesz rodzic?? No właśnie Basulka a gdzie jakieś fotki masz??Ja i tak Cię na żywo będę widzieć,ale reszta?? Szkoda,że Dorbarek za granicą bo chciała się do Torunia bujnąć... Własnie tak sobie myslę,że to tylko ja będę z tego wątku samotną matką.Mało fajne uczucie....
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

Wypisze mu na kartce co bryka ma miec i niech szuka
Phiiii..Oswiadczyla ze teraz co najwyzej brzuch mi urosnie bo jest taki maly ale dolne partie juz nie
Jakos jej nie uwierzylam i przymierzyłam L-ki ale te z kolei za duze byly. Final znacie 

i doskonale mnie rozumiesz, też mam właśnie takie myśli teraz... żeby zasnąć na ten czas, żeby się obudzić już po wszystkim w pełni sił, żeby zniknąć i się nie męczyć... brrrr okropne. Pewnie są kobiety które mają gorzej, są takie które walczą o dzieciaczki... ale jakoś przyszedł mi moment w tej ciąży że mam kryzys.

, a w piątek testy na prawku jeszcze gorszy stresior.Ale największą nagrodą będzie to,że w piątek ok 14 przyjeżdza po mnie mój tatus i jade już na długi weekend.Fakt odpoczac nie bardzo odpoczne,choć mam ochote dłużej posiedzeć na dworzu,bo niby na wsi mam warunki.Niestety będę musiała się pouczyć bo 6 i 7 maja mam egzaminy
a co do Arturka to doskonale Cię rozumiem, ja myślałam że skonam jak poszłam do koleżanki do szpitala w odwiedziny i zobaczyłam jej syneczka. Był prześliczny, poczułam że chciałabym mieć już moją Olę najlepiej, od razu, natychmiast i że nie mam już siły czekać. A tu Twoja siostra urodziła, więc uczucia są jeszcze silniejsze