|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
Utrzymanie? To wygląda jak marna redukcja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3062 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3063 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() ![]() S koktajl ze 100g bialka,mrozonych owocow,mleka sojowego,otrebow i blonnika II 2 duze sliwki i cappuccino lunch otreby sojowe z jogurtem greckim,jog truskawk niskoslodz i blonnikiem podw beda trsukawki 200g + baby bell obiadokolacja omlet na szynce i fasolka szparagowa zielona jak to wyglada okiem ekspertow? ![]()
#3064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3065 |
Rozeznanie
|
Iza Iza udało się! wpadło mi 6 ciastek owsianych, dziękuje za ocenę i przepraszam za OT ;*
#3066 |
Wtajemniczenie
|
Sok dla przyjemności, 100g bo tyle zostało, owocu nie było, bo nie było nic rano
![]() Ty ruszasz się więcej! Ja tylko chodzę, ale dzisiaj np. dlatego, że byłam na zakupach. Kiedyś miałam trening 8x/tydz. a teraz już koniec sezonu... Może i to wewnętrzny przymus... masz rację nie mogę się cofnąć. |
![]() ![]() |
![]() |
#3067 |
Zadomowienie
|
Wczorajsze U/P ? dyktowane długiiim snem i antybiotykowym brakiem apetytu
![]() I. kawałek razowego ciasta keks z BioPiekarni, kakao Nesquik, Actimel II. jajko smażone na szczypcie masła, pomidor, chleb wieloziarnisty z serem,wędliną,20g nerkowców,garść chrupek ![]() III. duszona na oliwie pierś indycza z pędami bambusa,grzybami Mung,papryką,marchewką,ki ełkami soi z makaronem ryżowym IV. mały kawałek sernika ,truskawki,150ml lodów bakaliowych V.150g homo naturalnego z kakao, 1/2fitelli jabłkowej,cheerios'ami,tr uskawki,pralina Ferrero Rocher VI.wieśniak lekki z jogurtem brzoskwiniowym Jogobella b.c,20g kaszki mleczno-ryżowej Bobovita jakieś 2400 + 30minutowy ślimaczy spacer /leżenie plackiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3068 |
Raczkowanie
|
U:
I Serek homogenizowany naturalny z fitellą pomarańczową; kalarepa; cappuccino rumowe bez cukru. II 140 g danio intenso orzechowego z 30 g orzechów; marchewka. III Duży gołąbek w sosie pieczarkowym. Deser: miseczka truskawek. IV Kiełbaska z grilla, ketchup, 2 kromki chleba razowego; ogórek. V 200 g serka wiejskiego z łyżeczką kakao naturalnego; kromka chleba żytniego; kalarepa. |
![]() ![]() |
![]() |
#3069 |
Zakorzenienie
|
moje dzisiejsze R:
Śn- duuzo musli tropikalnego zalanego maslanka brzoskwiniowa ![]() ![]() II śn - banan, kubuś i kilka truskawek Obiad- stek z pieczarkami, ziemniaki, cwikla - jem na stolowce wiec nie mam za duzego wyboru ![]() podwieczorek - 10 dag nerkowców, ice tea red kolacja - wiesniak z truskawkami, dwie kromki wieloziarnistego ciemnego chlebka ![]()
#3070 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiejsze spontaniczne U
![]() śniadanie: 240g danio waniliowego z łyżeczką budyniu czekoladowego bez cukru, zielone jabłko (wydaje się mało, acz wcale nie byłam głodna) obiad: panierowany z jajku i bułce tartej, następnie usmażony kotlet schabowy, 4 młode ziemniaki z koperkiem, dosyć dużo surówki: kapusta pekińska, marchewka, cebulka, pieprz, sól, cukier podwieczorek: spory kawałek ciasta drożdżowego z kruszonką i czerwonymi porzeczkami kolacja: tost; 2 kromki żytniego, 2 platerki sera żółtego, ketchup, 2 kawałki ciasta drożdżowego jw. ... W ciągu dnia piłam zimną cytrynową i zieloną herbatę z Liptona, (no i woda, ale to się nie wlicza ![]()
" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład, a i tak potrafimy tylko źle wybrać. " Edytowane przez EwelkaaS Czas edycji: 2008-06-26 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Zadomowienie
|
U:
rano : duża grahamka z ziarnami, plaster żoltego sera, losoś wędzony, pomidor jablko po poludniu: warzywa na patelnie orientalne, 160g kurczaka, keczup pól arbuza, jablko kolacja: serek homo waniliowy, kawalek ciasta drożdzowego owocowego malo , bo 3 ostanie rzeczy są od godziny 17 dopiero.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3072 |
Wtajemniczenie
|
dziekuje Ci Izus
![]() baby bell to taki serek maly okragly, kupuje light'owa wersje,ma 42 kal. Kalorii staram sie pilnowac w tygodniu,na weekend nadrabiam za to ![]()
#3073 |
Zadomowienie
|
R:
Śniadanie: 4 kopiaste łyżki płatków owsianych, 1łyżka otrębów pszennych, serek wiejski lekki, 2małe brzoskwinie; IIśniadanie: puszka tuńczyka wsw, pomidor; Obiad: filet z dorsza, miska sałaty ze szczypiorem i przyprawą fit up do sałatek, łyżka oliwy z oliwek; Podwieczorek: kawałek dorsza, 1 jajko, ogórek gruntowy, 11 migdałów; Będzie: Kolacja: 125g chudego twarogu, cynamon. Dziewczyny czy ja nie jem za dużo?
#3074 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama odpowiedziałaś sobie na pytanie, czy mogłabyś teraz przestać i ruszać się mniej. Jeśli nie - coś jest nie tak. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale S(k) to co Ty sobie robisz do najzdrowszych też nie należy - odchudzanie się z wagi prawidłowej do niedowagi... ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3076 |
Zadomowienie
|
P: rolkowe
Śn. serniczek z miechowa, fitella kokosowo-czekoladowa 100g jogurtu nat. wymieszanego z ( ze 100g) gratki mleczno jogurtowej, garść otrębów z jabłkiem, garść zarodków, 10czereśni, garść jagód 2śn.0,5kg ![]() ob: falafel na łyżce oliwy, sos:łyżeczka koncentratu, 1,5łyżki paprykarza sojowego, osobno: wędlina sojowa, kawał tofu czosnkowego, 3 łyżki kukurydzy z groszkiem D(uwielbiam różnorodność ![]() ![]() 2 i 40 minut rolek P: 2 kawałki ciasta marchwiowo-jabłkowego z bakaliami, ciasteczko musli, precelek, kawałek twarogu, jabłko K:3 kromki razowca, 1 z dżemem jagodowym, 2 z linessą waniliową, 3 z masłem migdałowym, wafel ryżowy z masłem nerkowcowym, 100gtwarogu wymieszanym z likierem jajecznym( ![]() ![]() ehhh czemu ja zawsze największą jem kolacje ![]()
#3077 |
Zadomowienie
|
Moje R:
1. Jakieś 3 plasterki arbuza pokrojonego w kostki, serek homo waniliowy z otrębami pszennymi i otrębami z jabłkiem + 2 wasy i 1 kromka razowego; czerwona herbata 2. Kotlet z piersi kurczaka (średni) + pół pomidora i 1/3 ogórka, brzoskwinia; czerwona herbata 3. Danio intenso orzechowy z otrębami pszennymi i otrębami z jabłkiem + 2x wasa i 1 kromka razowego, kilka truskawek; czerwona herbata 4. 3 kromki razowego z sałatą, jakąś wędliną i pomidowem + serek wiejski lekki z pomidorem i ogórkiem. Jak oceniacie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3078 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() (przerpaszam, ze nie odpisałam na pw zaraz to zrobię, ale mi sie internet wlacza i wylacza ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3080 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3081 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3082 |
Raczkowanie
|
U:
i jak?
![]() |
#3083 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3084 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny dopadła mnie dziś mała nuda na działce i myślałam sobie o pewnej sprawie która nurtuje mnie od kilku dni.
Wklejamy tu jadłospisu na R, U i P. Inne wizażanki je oceniają ale jak wiadomo, dla każdego zapotrzebowanie energetyczne jest inne wiec jak można ocenić czy to jest R, U czy P. Często piszecie że to już jest P a nie U lub jak na U to dany jadłospis jest zbyt ubogi. Aby to ocenić trzeba wiedzieć jakie jest zapotrzebowanie energetyczne osoby wklejającej jadłospis do oceny. Wszyscy wiedzą że jadłospis o wartości kcal mniejszej niż dzienne zapotrzebowanie to R, równej to U a nieco większej to już P. Pomyślałam sobie, że nie znając zapotrzebowania energetycznego innych wizażanek możemy ocenić jedynie czy posiłki są zdrowe. Czy białko połączone jest z węglami i warzywami lub tłuszczem i warzywami i czy nie połączone są przypadkiem węgle z tłuszczami. Nie wiem o o tym sądzicie, ale ja myślę że można ocenić jedynie czy jadłospis jest wartościowy ale nie można już napisać że dla danej osoby jet odpowiedni bo to co dla jednego będzie R dla inego będzie U.
#3085 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3087 |
Rozeznanie
|
Więc nie można ocenić jadłospisu, czy nadaje się na redukcje czy na ustabilizowanie?
#3088 |
Wtajemniczenie
|
Superchick: Może to co robię nie jest najzdrowsze, ale ja się tym nie przechwalam. po prostu korzystam z życia. Teraz to jest fajne i zabawne, bo niedozwolone. Po 18tym roku życia % będą nudne i prawdopodobnie nie będę miała na nie takiej ochoty. Zresztą to mój styl życia i pozwól, że to ja zadecyduję co tutaj wklejam
![]() pożegnalne u przed wyjazdem na Mazury... I Bułka żytnia z jajkiem na twardo, serkiem twój smak pieprzem i ketchupem II pół milki karmelowej i napój kamikaze III foccacia razowa z indykiem z CH + duże raspberry frostito również z CH ![]() IV z 7 kawałków sushi z krewetką, papryka i rzodkiewka maczane w ketchupie i teraz o godz. 00:40 tost z nutellą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3089 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja myslalam ze ja duzo jem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3090 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:04.